Dodaj do ulubionych

Bojkot Polsatu !!!!

IP: *.zanet.pl 04.12.01, 19:52
Polsat cyfrowy S.A. mimo upomnienia przez KRRiT i krytyki FIFA nadal oszukuje
widzów, twierdząc, że tylko dekoder Polsatu pozwoli na oglądanie mistrzostw.
Tymczasem wg nowego prawa, wydarzenia o dużym znaczeniu społecznym muszą być
relacjonowane przez stację ogólnopolską (Polsat taką jest) i w całości, bez
ograniczeń (Polsat chce to ograniczyć). Rozumiem doskonale, że wygrywa stacja
dająca więcej kasy, ale żeby stacja robiła z widzów debili oszukując ich?
Polsat niewątpliwie to robi, ponieważ informacja o potrzebie posiadania
dekodera ma zmylić konsumentów, czyli Nas!

PS. Jeśli uważasz, że Polsat to polska spółka, to jesteś w błędzie.

Czy bojkotujesz Polsat?
Co sądzisz o nieuczciwych zagrywkach Polsatu?
Co myślisz o komentatorach?
Obserwuj wątek
    • Gość: PIC Re: Bojkot Polsatu !!!! IP: *.chello.pl 04.12.01, 20:37
      1. Jestem ZA!
      2. Wydaje im się że są monopolistami a ja jestem pewien na 100% że bedzie lewy
      dekoder do kupienia na wolumenie. (dla nie wtajemniczonych to takie m-ce w W-
      wie gdzie mozna kupić praktycznie wszystko jesli chodzi o lewe nowinki
      techniczne)
      3. Komentatorzy. Paranoja .
      Panie Soloz widzę pańską firmę z okna i chetnie nakopałbym panu do dupy a całe
      to królestwo wysłałbym do Wenezueli i Brazylii kręciś jakąs telenowele!!!!!!!!
      • Gość: Jakub Re: Bojkot Polsatu !!!! IP: *.zanet.pl 04.12.01, 22:53
        Cieszy fakt, że się zgadzamy! Dla pocieszenia: jest jeszcze radio i stacje
        niemieckie oraz EUROSPORT!!! (nie wiem właśnie co w tej stacji z meczami?)
        ---------------------------------------------------------------------------
        Co do istnienia dwóch jednakowych wątków, chciałem przeprosić szanownych gości
        portalu gazeta.pl, jest to wynikiem odświeżenienia witryny (to się zdarza).
        ----------------------------------------------------------------------------
    • Gość: labeo Re: Bojkot Polsatu !!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.01, 23:52
      Uwazam ze polszajs jest denna stacja pokazujaca prostackie programy, ale niestety
      takie sa oczekowania wiekszosci widzow. Jesli chodzi o relacje z mistrzostw to
      nie wprowadza w blad, bo wiekszosc meczy bedzie kodowana. Solorz obiecal tylko ze
      mecze polskiej reprezentacji beda niekodowane. Co do lamania prawa to nie lamie,
      bo podpisal umowe na wylacznosc zanim nowe przepisy weszly w zycie. Wiec wszystko
      jest niestety legalnie i mozemy tylko liczyc na dobra lub zla wole Solorza.
    • Gość: ADAM Niedoceniacie Solorza, zdradzam więc tajemnicę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 01:10
      Oczywiście nikomu nie przyszło do głowy to, co wiedzą niektórzy pracujący w
      mediach. Otóż żadne mistrzostwa nie będą kodowane. To jest akcja, która ma na
      celu sprzedanie kilkaset tysięcy niepotrzebnie kupionych i przestarzałych już w
      1994 r. dekoderów włoskich. Ponieważ Solorz się na tym zakupie przejechał. Na
      dwa dni przed mistrzstwami ogłosi się, że w całości będą ogólnodostępne, że
      POlsat po namyśle i prośbach "wiernych widzów" itp. postanawia zrobić narodowi
      prezent. A dekodery bedą już sprzedane.... cha cha.

Tam strasznie dołują, stacja jest na skraju bankructwa. Powtarzają nawet stare
      teleturnieje z Chajzerem, który pracuje od klku miesiecy w TVN. Zasadą w
      telewizji jest niepowtarzanie teleturnieju, bo taki gatunek żyje tylko raz, a
      oni z despoeracji to puszczają. Szczygieł nie prowadzi "Na każdy temat" od pół
      roku, a powtarzają go do usranej śmierci (tzn. powtarzać będą so Szczygła
      śmierci). A więc nie podniecajmy się. Solorz jest sto razy inteligentneijszy od
      nas wszystkich i jeszcze niejednym zaskoczy. On tylko udaje, że nie umie zdania
      sklecić. hej - ADAM
      • Gość: labeo Re: Niedoceniacie Solorza, zdradzam więc tajemnicę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.01, 05:08
        Slyszalem tez opinie, ze Solorz ma zamiar sprzedac platforme cyfrowa Polsatu i
        chce podniesc jej wartosc. Jest to bardzo realne biorac pod uwage polaczenie C+
        i Wizji TV. Przy takiej konkurencji utrzymanie sie na rynku bidnej platformy
        solorza jest bardzo niepewne.
      • Gość: Jakub Re: O to chodzi!!! IP: *.zanet.pl 05.12.01, 15:19
        Gość portalu: ADAM napisał:

> To jest akcja, która ma na
        > celu sprzedanie kilkaset tysięcy niepotrzebnie kupionych i przestarzałych już w
        > 1994 r. dekoderów włoskich. Ponieważ Solorz się na tym zakupie przejechał.

I właśnie o to mi chodziło! To akcja typowa dla Polsatu.

• Gość: Kwiku Re: Bojkot Polsatu !!!! IP: 10.2.1.* 05.12.01, 09:04
      A swoją drogą, jeśli reprezentacja Polski jest utrzymywana z publicznych tj
      naszych pieniędzy to dlaczego FIFA sprzedaje prawa do transmisji telewizji,
      która zmusza do kupowania swoich dekoderów ?
    • Gość: Adam Re: Bojkot Polsatu !!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 12:16
      Gość portalu: Jakub napisał:

> Polsat cyfrowy S.A. mimo upomnienia przez KRRiT i krytyki FIFA nadal oszukuje
      > widzów.
      >
      > Czy bojkotujesz Polsat?
      > Co sądzisz o nieuczciwych zagrywkach Polsatu?
      > Co myślisz o komentatorach?

Trudno się nie zgodzić! Trzeba jednak wyjaśnić, że chodzi o to, żeby ludzie
      wykupili jak najwięcej dekoderów. Żeneda.

• Gość: alf Re: Bojkot Polsatu !!!! IP: *.myslakowice.sdi.tpnet.pl 16.12.01, 16:57
      Ghandi wprowadził pojęcie skutecznego biernego oporu...
      Skoro polsat nie chce przyjąć do wiadomości, że gra reprezentacji jest dobrem
      każdego Polaka, zbojkotujmy tą stację i wszystkie jej kanały! Nie każdy może
      sobie pozwolić na zakup dekodera, nie każdemu jest on potrzebny, dlaczego więc
      zostajemy postawieni pod murem? Gdzie podziało się prawo? Czy opinie FIFA,
      PZPN, KRRiT, wreszcie opinii publicznej nic nie znaczą dla p. Solorza i spółki?
      Gdzie podziała się moralność, uczciwość i dobre imię? Czy wszystko jest na
      sprzedaż? Nie godzę się na takowy dyktat. Od dzisiaj nie oglądam polstatu, ani
      żadnego ich kanału. Co więcej, usunę je z menu! Nie przekupią mnie nawet moim
      ulubionym filmem, piosenką, programem...dopóki szantażem będą próbowali
      zdobywać klientów, bojkotuję całą działalność tej firmy! Dzieciom mogę pomóc w
      inny sposób, niekoniecznie wspierając propagandową akcję polsatu. Jeśli
      staniemy razem, murem i wciągniemy wielu ludzi do tej akcji, to spadek
      oglądalności pociągnie polsat po kieszeni bardziej niż gdyby nam dopłacali za
      oglądanie ich programów! Macie pomysły jak nie łamiąc prawa zmusić władze
      polsatu do przejrzenia na oczy?
      • nowy_agent Re: Bojkot Polsatu !!!! 19.12.01, 22:17
        Świetnie ujęty problem.

Pozdrawiam.
    • kubajek Czy wy ocipieliście????? 17.12.01, 10:33
      Polsat KUPIŁ prawo do transmisji mistrzostw. Dlaczego nie bulwersuje was że
      nie zrobiła tego telewizja tzw. publiczna? Komu płacicie haracz zwany
      abonamentem? Polsatowi może? I co macie z tego abonamentu? 20-minutowe reklamy,
      3-cio ligowy teatr telewizji, dawno obejrzane filmy, propagandę PSLD. To was
      nie wkurza? Popieracie złodziejstwo bo chcą ukraść dla was?
      Gratuluję postawy.
      PS
      Nie mam dekodera Polsatu, też uważam że to denna stacja i jej nie oglądam, to
      tak dla ścisłości.
      • Gość: Jakub Re: Raczej Ty... bo POLSAT=ŻENADA IP: *.zanet.pl 17.12.01, 16:46
        Bez obrazy...
        Ale kto Ci każe płacić abonament?! Był już o tym wątek, więc zajrzyj do niego.

Nie narzekamy na TVP, bo wcale nie musi ona kupować wszystkich praw
        transmisyjnych, a poza tym jest biedna :-) W Polsacie czepiamy się nie tego, że
        kupił prawa! Przecież może, bo robił to dużo razy! Analizujcie fakty, chodzi o
        to, że Polsat działa wbrew ogólnie przyjętemu prawu! Chyba każdy wie, że NIE
        MOŻNA OGRANICZAĆ WIDZOM DOSTĘPU DO TAKIEGO WYDARZENIA!!! Dlatego powtarzam nam
        chodzi o to, jak co Polsat wyprawia z tymi prawami. Tak nie można.

I zaraz pojawią się tu obrońcy Polsatu z "ARGUMENTAMI" TYPU:
        1) "kupcie sobie dekoder" - odpowiadam: nie każdy ma kasę, radzę poczytaj sobie
        zasady funkcjonowania stacji tv
        2) "pracujecie dla tvn'u albo TVP" - bez komentarza, aż śmiać się chce, jak
        ktoś wiedząc, że nie ma racji sięga po lepperowskie chwyty
        3) "Polsat mógł przecież kupić prawa!" - odpowiadam: oczywiście, że miał do
        tego prawo, ale TRZEBA PRZY TYM PRZESTRZEGAĆ PRAWA, BEZ SAMOWOLKI.

Pozdrawiam
        • Gość: kubajek Re: Raczej Ty... bo POLSAT=ŻENADA IP: *.*.*.* 18.12.01, 11:02
          To co napisałeś to bełkot bez sensu i stek bzdur. Co ma
          poziom polsatu do prawa własności?
          Wiesz co to jest PRAWO? Prawo własności:
          Jeżeli kupuję coś co jest na sprzedaż to znaczy że to
          staje się moje i mogę z tym zrobic co zechcę. ok? Czy
          jak ty kupisz sobie telewizor to musisz go udostepniać
          innym (np. bezdomnym bo oni go nie mają?)
          A gdzie jest zapisane PRAWO do darmowego oglądania
          meczy MS?
          To co tu czytam to żenada jeszcze gorsza niż poziom
          polsatu.

• Gość: Jakub Re: Prawo będzie prawem, kto go nie zna traci!!!! IP: *.zanet.pl 18.12.01, 20:33
            Miałem nadzieję, że na tym forum jest wielu ludzi inteligentnych, ty temu
            zaprzeczasz. Myślałem, że więcej osób wie o nakazie ogólnodostępności meczy
            polskiej reprezentacji, a ogólnie nakazie ogólnodostępności znaczących dla
            społeczeństwa wydarzeń. NIE MA TU ZNACZENIA JAKA STACJA NADAJE NA ŻYWO TE
            WYDARZENIA, ważne jest to, że robi to nie ograniczając dostępu do tego widzów.
            Nie ja ustalam prawo matole! Poczytaj sobie coś poważnego, zamiast siedzieć
            przed komputerem, bo z twoich spostrzeżeń wynika, że stan twojego IQ jest
            niski, albo robisz to specjalnie :-(

Z wyrazami współczucia
            Pozdrawiam twój mózg :-)
    • Gość: ABeCe Re: Bojkot Polsatu !!!! IP: *.unn.ac.uk 17.12.01, 12:23
      Podobno rowniez Agora (wlasciciel m.in. Gazety Wyborczej) szykuje sie do
      kupienia polsatu. A tak poza tym to mecze bede ogladal na BBC i ITV, bo
      mieszkam tam gdzie graja "sroki" w futbol.
    • Gość: Darek Problemem są widzowie Polsatu !!!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.01, 19:04
      Poziom tej stacji jest taki, że dno się urwało !
      Ale bojkot tego g...a jest bez sensu !
      Mądrzy ludzie i tak tej szmiry nie oglądają ( jedyny normalny program to
      Kiepscy ), ale ludzie prości i tak będą Polsat finansować ! Finansować, bo bez
      widzów, to g...o dawno splajtowałoby !
      To nie szefowie Polsatu są głupi. Oni są cwani i dostosowali się do poziomu
      milionów ludzi w tym kraju ! Do tego samego poziomu dopasował się Lepper ! I
      szefowie Polsatu i Lepper żyją bogato śmiejąc się ze swoich fanów !
      • Gość: zbyszko Re: Problemem są widzowie Polsatu !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.01, 03:11
        w sumie mogę zgodzić z tym co napisałeś... ale zauważ , że jest to swego
        rodzaju sprzężenie zwrotne - polsat w znaczącej mierze przyczynił się do tego,
        co zdaje się kutz, nazwał 'polsatyzacją' społeczeństwa... zatrważający
        kulturalny poziom polaków (wciąż na krzywej spadkowej) to między innymi zasługa
        właśnie solorza

można mieć jedynie pretensje do ludzi którzy swego czasu dopuścili takie dno
        jako trzeci program tv

PZDR

ps
        kiedyś na tym forum próbowano zorganizować akcję bojkotu:
        www.uwolnic-orly-engela.prv.pl
        (ja tam i tak tego raczej nie oglądałem, a teraz usunąłem z odbiornika - zadna
        strata)
    • Gość: ka-jot Re: Bojkot Polsatu !!!! IP: *.polkos.com.pl 18.12.01, 14:39
      Ludzie, czym wy się tak podniecacie. Ilu z was może pozwolić sobie na oglądanie
      wszystkich meczy na żywo? Przecież wiadomo, że częśc powtórek Polsat będzie
      puszczał na ogólnodostępnych kanałach. A wogóle to śmieszy mnie ten "najazd" na
      Solorza. Minęły już czasy, że wszystko należało sie TVP. Teraz kto ma kasę ten
      żyje - taki to już jest ten nasz kapitalizm.
      Chciałam dodać, że na Polsacie oglądam tylko "Ally McBill" no i od czasu do
      czasu jakiś film (zdarza im się przez pomyłkę puścić coś fajnego - oczywiście
      nie nowego).
      • Gość: Jakub Re: Bojkot Polsatu !!!! IP: *.zanet.pl 18.12.01, 20:36
        Masz rację,"kto ma kasę ten żyje", ale jeśli ludzie będą mu patrzeć na ręce, to
        musi przestrzegać prawa! (a jeśli nie ludzie to jakaś instytucja)
    • Gość: Gern Re: Bojkot Polsatu !!!! IP: *.devs.futuro.pl 19.12.01, 14:12
      Czytając listy na forum na temat Polsatu doszełem od wniosku, że jestem
      szczęsliwy. Nie mam możliwości oglądania tej stacji.
    • kibic3691 Re: Bojkot Polsatu !!!! 12.06.16, 13:05
      Tylko bojkot firm które mają klienta za nic może odnieść skutek. Nic tak nie działa na pazernych jak utrata kasy. Działania Polsatu zasługują na najwyższą naganę. Ja kończę przygodę z tą firmą. Nie dołożę już ani złotówki do budowy nikczemnego imperium pana Solorza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka