Gość: Marian IP: 195.205.222.* 29.03.01, 20:36 Kto mi powie na czym polega fenomen Big Brother.Oglądam program,wciągam się coraz bardziej ale prawde mówiąc sam nie wiem co mnie tak wciągnęło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gogi Re: Fenomen IP: 10.134.10.4, 195.8.129.* 29.03.01, 23:37 Wiesz, ja też nie wiem co się stało. Miałam absolutnie nie oglądać, bo to przecież głupota itp. Ale... Jedno zerknięcie, drugie - a teraz wgapiam się w tv, sprawdzam na necie co tam u nich słychać. Widać taka specyfika programu. Gratuluję temu, kto pierwszy to wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusia Re: Fenomen IP: 212.160.106.* 30.03.01, 11:17 Ja mam to samo... Pozdrawiam, Oby do czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahoo! Re: Fenomen IP: unknown, 217.8.162.* 31.03.01, 09:17 To się określa jako to coś. Taki shitt a podrafi przyciągnąć uwagę, hmm ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahoo! Re: Fenomen IP: unknown, 217.8.162.* 31.03.01, 09:19 ....hmm,...pewnie ten zapach....SHITT! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the-edge Re: Fenomen IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 31.03.01, 09:42 Zkazany na brak odpowiedzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahoo! Re: Fenomen IP: unknown, 217.8.162.* 31.03.01, 09:18 To się określa jako to coś. Taki shitt a podrafi przyciągnąć uwagę, hmm ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Fenomen IP: *.acn.waw.pl 01.04.01, 02:02 ja ma tez to samo i jeszcze na dodatek zanim sie wciagnalem to w rozmowch ze znajomymi wypowiadalem sie dosyc niepochlebnie o bb a teraz glupio mi sie przyznac ze to codziennie ogladam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Fenomen IP: 212.76.46.* 01.04.01, 02:02 ja ma tez to samo i jeszcze na dodatek zanim sie wciagnalem to w rozmowch ze znajomymi wypowiadalem sie dosyc niepochlebnie o bb a teraz glupio mi sie przyznac ze to codziennie ogladam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: san Re: Fenomen IP: 193.91.75.* 15.04.01, 23:11 jest to pierwszy program bez scenariusza - po prostu prawdziwe zycie. To dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moja Re: czy tabletki antykoncepcyjne szkodzą IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 04.08.01, 01:45 HIhihi, każdy lekarz daje skierowanie na badania zanim przepisze tabletki? Skąd ty się urwałaś? WIĘKSZOSC zapisuje ci co powiesz że chcesz i nawet dobrze cię nie poinformuje co z tym robic tylko odsyła do ulotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: RATUNKU !! IP: *.dyn.optonline.net 04.08.01, 20:32 Dziwie sie, ze ginekolog zaproponowal stosunek przerywany, bo to nie dziala!!!! Mam cala mase znajomych, ktorzy maja dzieci dzieki tej metodzie antykoncepcji, a moj synek jest tego najlepszym przykladem. Sama uzywam Ortho try-cyclen od trzech lat i nie narzekam. Przy pigolkach najwazniejsze jest zedy nie palic i nie naduzywac alkocholu, co moze doprowadzic do komplikacji, a nawet smierci (zawal, wylew). Po prostu trzeba prowadzic w miare zdrowy tryb zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kita Re: Czy ktoś powie cos normalnego w tej sprawie? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.08.01, 14:42 Czytam ta dyskusję od jakiegoś czasu i włos mi się na głowie jeży. Słowo daje , nie wiedziałam, że kobietę o takich poglądach można jeszcze spotkać - wykształconą kobiete (sama powiedziałaś, że jesteś psychologiem). Popatrz kochająca Boga Aniu8 na ulice miast. Ile tam jest niechcianych dzieci. Jak myślisz- skąd one się wzieły? Czy są zesłane małżeństwom przez Boga. Czy myślisz, że gdyby ktoś się ich przed urodzeniem spytał, czy wolą żyć w nędzy, chorobie i cierpieniu wybrałyby takie życie. Powiedz o dziecku zesłanym przez niebiosa rodzinie, która ma juz ich siedmioro i co drugi dzień nie ma co im dać jeść. Zastanów Ty się kobieto nad tymi bzdurami, które wypisujesz bo aż strach tego wszystkiego czytać. Co do szkodliwości pigułek nie twierdzę, że nie sa szkodliwe, ale tylko i wyłącznie szkodzą kobiecie. Dla dziecka nie może być nic bardziej szkodliwego, niż cierpienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania 8 Re: Czy ktoś powie cos normalnego w tej sprawie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.01, 17:35 > Popatrz kochająca Boga Aniu8 na ulice miast. Ile tam jest niechcianych dzieci. > Jak myślisz- skąd one się wzieły? Czy są zesłane małżeństwom przez Boga. No widocznie nie. I właśnie o to chodzi, żeby nie było dzieci niechcianych. A jeżeli powierzymy te sprawę Bogu to On przecież wie najlepiej, kiedy one będą szczęśliwe, a kiedy nie. Czy > myślisz, że gdyby ktoś się ich przed urodzeniem spytał, czy wolą żyć w nędzy, > chorobie i cierpieniu wybrałyby takie życie. No właśnie o to chodzi, że nikt się ich nie pyta o zdanie. A to, czy wolą żyć, czy nie, to już im zostawmy, to ich życie. Równie dobrze mogą popełnić samobójstwo po urodzeniu się, ale przynajmniej z tą świadomością, że nikt ich do tego nie zmusza. Powiedz o dziecku zesłanym przez > niebiosa rodzinie, która ma juz ich siedmioro i co drugi dzień nie ma co im dać > jeść. Nie bój się, jeżeli taka była wola Boża, to skoro On się troszczy o rośliny, ptaki, zwierzęta, to dlaczego o człowieku miałby zapomnieć? Czy możesz za kogoś mówić, że ten ktoś jest nieszczęśliwy? Ty tylko stwierdzasz fakty, nic nie wiedząc na ten temat. Musisz trochę pożyć z nimi, no i przede wszystkim zaufać! ...Bogu oczywiście. > Zastanów Ty się kobieto nad tymi bzdurami, które wypisujesz bo aż strach tego > wszystkiego czytać. Nie muszę się zastanawiać, dobrze wiem co piszę, i jestem tego bardzo pewna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yano Ania, spadaj na szczaw z tymi teoriami, zafajdany ciemnogrodzki katolu IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 16.08.01, 19:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margit Re: RATUNKU !! IP: 10.1.200.* 07.08.01, 10:36 Nie pochwalam postawy ginekologa, ale na szczęście najprawdopodobniej możecie czuć się ?zabezpieczeni?. Prawidłowy cykl brania tabletek to 21 dni ?brania? i 7 dni przerwy, w których dochodzi do miesiączki. Tabletki zaczyna się ponownie brać po tych 7 dniach (czyli jakby po miesiączce). Zatem rozpoczęcie kuracji w pierwszych trzech dniach miesiączki zazwyczaj bywa O.K. Chyba, że twoja dziewczyna ma bardzo krótki (ok 21 - 23 dni) cykl miesięczny. Wtedy lepiej przez ten pierwszy miesiąc stosować oprócz tabletek jeszcze jakieś inne zabezpieczenie (np. prezerwatywę). A co do rzekomo okrponego wpływu globulek i prezerwatyw na stan pochwy czy członka, to gruba przesada. Owszem, zdarzają się przykre reakcje na zawarty w nich nonoxynol (przy prezerwatywach można też nie tolerować lateksu)l, ale to tak jak z truskawkami - albo się jest uczulonym i ma się pecha albo nie - i wszystko jest w porządku. Na to też są rady. Prezerwatywy bywają bezlateksowe i bez nonoxynolu (to taki czynnik plemnikobójczy). Co do globulek, to ?solo? nie są specjalnie skuteczne, ale z prezerwatywą - całkiem, całkiem. A zatem - bez nerwów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLEO Re: RATUNKU !! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 11:24 Gość portalu: Marcin napisał(a): > wlasnie dzisiaj bylem u ginekologa ze swoja dziewczyna po tabletki > antykoncepcyjne. Normalnie jestem teraz tak oburzony ze az mi rece drża! > Otoz powiedzial on mojej dziewczynie[ona ma 17 lat] > ze od tabletek antykonc. zatrzyma sie w rozwoju, ze od globulek i prezerwatywy > [bo takie zabezpieczenia do tej pory stosowalismy] uszkodzi ona sobie pochwe , > a ja czlonka (!), ze powinienem sie nauczyc "wyjmowac pieska z norki" -czyli > ten popie.. ginekolog sugerowal stosunek przerywany, > W koncu przepisal tabletki hormonet- kupilismy w aptece > Niestety ona dzisiaj byyla w drugim dniu miesiaczkowania , a tabletke bierze > sie od I dnia cyklu , mimo to on powiedzaial ze dzisiaj moja dziewczyna moze > wziasc tabletke mimo wszystko! > juz sam nie wiem czy ona w koncu zadziala czy nie bo moja dziewczyna zaczela ja > > brac dzisiaj-ale wczoraj dostala okres, > BLAGAM - powiedzcie mi czy mozemy czuc sie prawidlowo zabezpieczeni , jesli ona > > wziela w II dniu okresu? Jest to dla mnie bardzo wazne, bo ten ginekolog byl > jakis dziwny[[moze specjalnie na zlosc chcial zeby one byly nieskuteczne i > specjal;nie powiedzial ze moze wziasc w II dzien ... > w poniedzialek dostala okres okolo godziny 11 a tabletke zaczela brac od wtorku > > od godziny 18 NIE ZNAM SIĘ NA TYM AŻ TAK DOBRZE, ALE WYDAJE MI SIĘ ŻE WSZYSTKO POWINNO BYĆ OK. A NA PRZYSZŁOŚĆ POLECAM PRZYCHODNIE TRR-U, W WARSZAWIE NA PL. TRZECH KRZYŻY 16. TAM NIKT WAS TAK NIE POTRAKTUJE I WSZYSTKO DOKŁADNIE WAM WYTŁUMACZY. POWODZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Czy ktoś powie cos normalnego w tej sprawie? IP: 146.101.134.* 13.10.01, 18:04 Gość portalu: Ania napisał(a): > > Po I niebezpieczeństwo twojego dziecka które może się urodzić, .... > że będzie odrzucone i niechciane przez > > Ciebie ..... . Ale to właśnie z tego powodu rodzą się upośledzone > dzieci. .....jakim prawem narażasz swoje > przyszłe dziecko na śmierć, lub upośledzenie? > > nie potraficie się powstrzymać? Co z > waszą silną wolą? KOBIETO CZY TY W OGOLE WIESZ O CZYM MOWISZ? CZY DOSWIADCZYLAS KIEDYS UPOJNEGO SEXU? PO TYM CO NAPISALAS, SMIEM WATPIC... TYM SAMYM TEMAT TEN WLASCIWIE CIE NIE DOTYCZY. LEPIEJ WIEC BEDZIE JESLI NIE BEDZIESZ BRALA UDZIALU W DYSKUSJI, O KTOREJ NIE MASZ POJECIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDYTA Re: Czy ktoś powie cos normalnego w tej sprawie? IP: 146.101.134.* 13.10.01, 18:14 Gość portalu: Ania8 napisał(a): > > Pozatym, że skoro tabletki > > Pozatym jeśli zapobiegają chorobom, > > Pozatym to, że niesłyszałaś o złych skutkach tabletek A TY NIE SLYSZALAS, ZE POZA TYM PISZE SIE ODDZIELNIE, A NIE Z CZASOWNIKAMI LACZNIE?! OKAZUJE SIE, ZE NIE MASZ POJECIA NIE TYLKO O ANTYKONCEPCJI, ALE NAWET O ORTOGRAFII Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciapek Re: czy tabletki antykoncepcyjne szkodzą IP: 212.45.233.* 16.10.01, 11:32 ale bzdury wypisajesz...proponuje pojdz do lekarza i powazniej porozmawiaj o swoich fobiach...antykoncepcja hormonalna moze byc stosowana nawet przez kilka lat...co wiecej tabletki antykoncepcyjne stosowane sa do regulacji cyklu miesiaczkowego... Odpowiedz Link Zgłoś