all_that_jazz 29.05.06, 13:35 Myślicie,że on siś naprawde sam zabił nożem,czy miała z tym co ś wspólnego Karolina Wajda??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mnietka.kokietka Re: Samobójstwo Frykowskiego?? 29.05.06, 13:37 ale kiedy to było i kogo to obchodzi.......... Odpowiedz Link Zgłoś
krzaczekbzu Re: Samobójstwo Frykowskiego?? 29.05.06, 15:11 A własnie,że obchodzi bo sprawie ukręcili łeb szybciukto. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Samobójstwo Frykowskiego?? 29.05.06, 15:21 no fakt , tez pamietam najpierwo watpliwosci czy to zabójstwo czy samobójstwo w chałupie Karolinki a potem - cisza jak po smierci organisty ale ogolnie- nad tą rodziną jaka klątwa czy co ? z nozem w roli głownej Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Samobójstwo Frykowskiego?? 29.05.06, 15:58 ojciec dostał kilkadziesiąt razy nożem od członków bandy Mansona syn sam potraktował się nożem, w obecności gospodyni, która zachowała się jak blondynka, a ukoronowaniem klątwy jest najmłodsze ogniwo rodziny - Agnieszka Frykowska Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Samobójstwo Frykowskiego?? 01.06.06, 12:15 z włąsnej woli poszła pod nóz , chirurga palstycznego co sprzedała potem do FAKa Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: Samobójstwo Frykowskiego?? 29.05.06, 16:44 dosyć ciekawa sprawa. udało mi się cos takiego znależć(opublikowane miesiac po smierci) "(...)Zdaniem prokuratora odbyło się to najprawdopodobniej tak. Frykowski siedział za stołem w kuchni i rozmawiał z Karoliną bawiąc się kuchennym nożem. W pewnej chwili wbił sobie ten nóż w brzuch. Po chwili stracił przytomność i przewrócił się. Katarzyna, słysząc krzyk Karoliny, wbiegła do kuchni i zobaczyła Frykowskiego na podłodze w kałuży krwi. Próbowały go ratować, zatamować krew ręcznikiem. W oczekiwaniu na pogotowie i policję w szoku zaczęły sprzątać. Wytarły podłogę i nóż, który potem najprawdopodobniej chwycił funkcjonariusz. Kiedy przeciekła informacja o odciskach palców czwartej osoby, spoza domu– zaczęły się spekulacje. To zapewne były mąż Karoliny. –Były mąż– ucina prokurator Osowiecki– jest poza sferą wszelkich podejrzeń. A więc kto? Jeśli było to samobójstwo, to dlaczego popełnił je człowiek, który jeszcze dzień wcześniej miał wiele planów na przyszłość? M.in. nakręcenie filmu reklamowego (dzwonił tego wieczora do kolegi, z którym miał ten film zrobić i zostawił mu wiadomość na sekretarce), wyjazd do Stanów Zjednoczonych. W 1998 r. był operatorem przy kręceniu dwóch, ostatnio najgłośniejszych, polskich filmów: "Ogniem i mieczem" oraz "Pana Tadeusza".(...)". Bardzo ciekawy jest ten motyw sprzątania. nagle zostawiły umierającego faceta i zaczeły zacierać ślady? głupota. jakby mialy co do ukrycia. tylko mordercy sprzątają.;o) po sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: Samobójstwo Frykowskiego?? 29.05.06, 16:58 www.bigbrother.tivi.pl/serwisy/bb3/index.php?id=58 Odpowiedz Link Zgłoś
unbreakable Re: Samobójstwo Frykowskiego?? 30.05.06, 16:59 w zwiazku z tym, ze sprawe prowadzila prokuratura z Wyszkowa, to nie dziwi mnie taki obrot sprawy... ze przycichlo i nic sie nie wyjasnilo... Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: Samobójstwo Frykowskiego?? 29.05.06, 18:49 i niby miał sprawę wyjasnić Rutkowski ale chyba mu nie wyszło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
el.vis Re: Samobójstwo Frykowskiego?? 29.05.06, 19:47 Ja myślę, że on na pewno sam zabił się nożem a podczas zabijania się sam posprzątał kałużę krwi i wypolerował kozik. Prawdziwy człowiek z żelaza. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Samobójstwo Frykowskiego?? 30.05.06, 10:21 a ploty mówily za zabil sie z milosci do kucharki KAroliny Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Samobójstwo Frykowskiego?? 01.06.06, 12:11 syn Frykowskiego , operatora Polańskiego, zamorodowanego razem z Sharon Tate przez bande Mansona Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Samobójstwo Frykowskiego?? 01.06.06, 12:14 no i tatuś czy wujek Agnieszki Frykowksiej , znanej jako Frytka ( pierwszy sex na zywo w BIG BRother czy gdzieś ) Odpowiedz Link Zgłoś
ronron Re: Samobójstwo Frykowskiego?? 01.06.06, 15:21 Mówienie o Wojtku Frykowskim jako operatorze Polańskiego to chyba drobne nadużycie, mimo całej mojej sympatii dla niego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Samobójstwo Frykowskiego?? 01.06.06, 15:34 sorry , operatorem filmowym był Bartek F. , jego ojciec to pisarz, poeta, przyjaciel POlanskiego Odpowiedz Link Zgłoś
owca_obca Re: Samobójstwo Frykowskiego?? 01.06.06, 16:25 mozambique napisała: > sorry , operatorem filmowym był Bartek F. , jego ojciec to pisarz, poeta, > przyjaciel POlanskiego "pisarz, poeta"??? "Dziadek Agnieszki, Wojciech, był przyjacielem Romana Polańskiego i wyjechał w ślad za nim do Stanów Zjednoczonych, gdzie w roku 1969 został zamordowany przez bandę Mansona. Ojciec operator Bartek Frykowski, zginął trzy lata temu w niejasnych okolicznościach w dworku Karoliny Wajdy pod Wyszkowem. Agnieszka to dziecko nieślubne: gdy się rodziła, Bartek Frykowski miał 17 lat i chodził jeszcze do szkoły średniej. – Któregoś dnia Bartek powiedział nam, że się zakochał i chce się ożenić. Usiłowaliśmy mu to wyperswadować, bo uważaliśmy, że to za wcześnie, on nie był nawet pełnoletni. W końcu postawił na swoim, ale potem jakoś się rozeszło po kościach. Nie wiem, czy to on się rozmyślił, czy ona – wspomina Maciej Frykowski, stryj Bartka." źródło: lodz.naszemiasto.pl/kultura/155626.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaczuszka5555555555 Re: Samobójstwo Frykowskiego?? 02.06.06, 17:12 Czy Karolina Wajda to córka Wajdy???A ja chyba gdzieś słyszłama że Frykowski był tam ogrodnikiem u ej K.Wajdy.Nie sądzę, aby on sam się zabił, to pewnie było ukartopwane. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Samobójstwo Frykowskiego?? 05.06.06, 10:29 Karolina = córka Wajdy i Tyszkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Samobójstwo Frykowskiego?? 05.06.06, 12:36 Gdzieś czytałam ,że w tym dworku nie było to pierwsze "samobójstwo".Przypuszczam,że zaplacono Frytce i tak sprawa ucichła.... Odpowiedz Link Zgłoś
owca_obca Re: Samobójstwo Frykowskiego?? 06.06.06, 12:50 simply_z napisała: > Gdzieś czytałam ,że w tym dworku nie było to > pierwsze "samobójstwo".Przypuszczam,że zaplacono Frytce i tak sprawa ucichła... > . O innym samobójstwie nic nie wiem ale w tym dworku urodził się Norwid. Odpowiedz Link Zgłoś