staruk 26.01.03, 21:08 Rewelacyjny film. Gorąco polecam, :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Buch Re: Cube *** IP: *.man.polbox.pl 26.01.03, 23:31 Film full mega wypasiony po maksie. Bylem na nim w kinie. Dzis tez bede ogladal... jeszcze tylko pol godziny. Podobno lada chwila ukaze sie druga czesc. Znakomicie :) pozdrawiam cU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yellow Re: Cube *** IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 12:24 Gość portalu: Buch napisał(a): > Film full mega wypasiony po maksie. Bylem na nim w kinie. Dzis > tez bede ogladal... jeszcze tylko pol godziny. Podobno lada > chwila ukaze sie druga czesc. Znakomicie :) pozdrawiam cU kiedyś dostałam Cube od kolegi na płytce, ale tak marnej jakości, że na ekranie peceta widziałam głównie czerwone plamy (teraz wiem, że to były czerwone kolmory, ha, ha). Zmobilizowałam sie i doczekałam wczoraj do północy, by obejrzeć go jeszcze raz. macie rację, to niezły film. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yellow Re: Cube *** IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 12:40 jeszcze jedno. podczas oglądania pomyślałam sobie, że niezłe byloby reality show, wzorowane na 'Kostce' :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: Cube *** IP: 149.156.213.* 27.01.03, 13:41 Obejrzalam po raz drugi i pol z przyjemnoscia. Niestety usnelam 20 minut przed koncem. Durne HOLYWODZKIE filmy pokazuja o porach wzglednych, a Cube po polnocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Cube *** IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 13:51 Dla mmnie ten film jest w 5 najbardziej klimatycznych filmów!! Za kazdym razem, gdy go ogladam, odkrywam cos nowego- w tym i male niedociagniecia logiczne.:))) Ale i tak uwielbiam film. Mialam szczescie 1 raz ogladac go w kinie- to byl duzy plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartol Re: Cube *** IP: vip:* / 192.168.3.* 28.01.03, 17:29 Gość portalu: JO napisał(a): > Dla mmnie ten film jest w 5 najbardziej klimatycznych filmów!! Za kazdym > razem, gdy go ogladam, odkrywam cos nowego- w tym i male niedociagniecia > logiczne.:))) Ale i tak uwielbiam film. Mialam szczescie 1 raz ogladac go w > kinie- to byl duzy plus. No właśnie. Nie miałem tego szczęścia i bardzo załuję. W TV z niektórych filmów robi się komiks i nie robią takiego wrażenia jak powinny. Generalnie bardzo mi się podobał, ale nie wiem czy to jest film, który chciałbym jeszcze raz zobaczyć. Pomysł i wykonanie bardzo ciekawe, scenariusz taki sobie. Zakończenie dosyć głupawe. Strasznie hollywodzkie - już mają wychodzić, ale wdają się w głupawe gadki, tylko po to by poczekać, aż zły przyjdzie i ich zabije (a skąd on się wziął, przecież nie wszedł przez przejście, bo by go usłyszeli?) - sztuczny i wydumany bezsens. Poza tym film jest troche nieprawdopodobny psychologicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Cube *** IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 14:27 Gość portalu: Bartol napisał(a): > Gość portalu: JO napisał(a): > > > Dla mmnie ten film jest w 5 najbardziej klimatycznych > filmów!! Za kazdym > > razem, gdy go ogladam, odkrywam cos nowego- w tym i > male niedociagniecia > > logiczne.:))) Ale i tak uwielbiam film. Mialam > szczescie 1 raz ogladac go w > > kinie- to byl duzy plus. > > No właśnie. Nie miałem tego szczęścia i bardzo załuję. W > TV z niektórych filmów robi się komiks i nie robią > takiego wrażenia jak powinny. Generalnie bardzo mi się > podobał, ale nie wiem czy to jest film, który chciałbym > jeszcze raz zobaczyć. Pomysł i wykonanie bardzo ciekawe, > scenariusz taki sobie. Zakończenie dosyć głupawe. > Strasznie hollywodzkie - już mają wychodzić, ale wdają > się w głupawe gadki, tylko po to by poczekać, aż zły > przyjdzie i ich zabije (a skąd on się wziął, przecież nie > wszedł przez przejście, bo by go usłyszeli?) - sztuczny i > wydumany bezsens. TO JEST właśnie jedno z niedociagniec scenariuszowych Poza tym film jest troche > nieprawdopodobny psychologicznie. ] Wlasnie ze jest bardzo ciekawy od strony psychologiczno- socjiologicznej. Do dzis zastanawiamy sie z kumpela, czy to metafora społeczeństwa, czy ludzkiej psychiki? Dlatego lubie do tego filmu wracac- szukam wskazówek. Ma kilka ciekawych metafor. A to,ze wychodzi najuglupszy z nich tez jest przeslaniem . Film ciekawy nie tylko od strony wizualnej, ale PRZEDE WSZYSTKIM scenariuszowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartol Re: Cube *** IP: vip:* / 192.168.3.* 29.01.03, 16:33 > Poza tym film jest troche > > nieprawdopodobny psychologicznie. > > Wlasnie ze jest bardzo ciekawy od strony psychologiczno- socjiologicznej. Do > dzis zastanawiamy sie z kumpela, czy to metafora społeczeństwa, czy ludzkiej > psychiki? Dlatego lubie do tego filmu wracac- szukam wskazówek. Ma kilka > ciekawych metafor. A to,ze wychodzi najuglupszy z nich tez jest przeslaniem . > Film ciekawy nie tylko od strony wizualnej, ale PRZEDE WSZYSTKIM > scenariuszowej. Nie przesadzalbym. Film jest eksperymentem formalnym i moim zdaniem nie niesie zadnych glebszych wartosci psychologiczno-socjologicznych. Metafor tez w nim zadnych nie widze. Ot ciekawy pomysl, ciekawie zrealizowany, ale nie do konca przemyslany. A to ze wyszedl najglupszy (swoja droga dlaczego najglupszy)? A co niby mial zrobic? Zobaczyl swiatelko i poszedl. Zachowal sie duzo madrzej od pozostalej dwojki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Cube *** IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.01.03, 22:54 to teraz troche z innej beczki - cienka fabuła, miałkie dialogi i rysy psychologiczne bohaterów, konflikty moralne rodem z bułgarskich filmów, zakonczenie próbujące podkrecic zenujaco naiwna atmosfere zagrozenia tudziez osaczenia....cube!!! (jesli bedzie druga czesc to na pewno jej nie obejrze);pozdrawiam miłosników niezaleznego, artystycznego i oczywiscie niekomercyjnego filmu Odpowiedz Link Zgłoś