Dodaj do ulubionych

!!!apel - ANDRZEJ SOŁTYSIK DO PIACHU!!!!!!!!

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.01, 18:07
Usuńmy ANDRZEJA SOŁTYSIKA z programu BB (marzeniem byłoby zniknięcie tej osoby
z ekranu TV)! Powiedzmy dość jego idiotycznym, trącącym serialmi brazylijskimi
uwagom. Mam powyżej uszu głupawych komentarzy, pozbawionych dobrego smaku
pytań, BigBraWerowskiej angielszczyzny! Nikt nie powinien pozostać obojętny
wobec takiego ataku głupoty. Dlatego krzyczę - BROŃMY SIĘ! Apeluję do
wszystkich ludzi czytających ten list - nie bądźcie obojętni! Wysyłajcie swoje
krytyczne uwagi na adres: widzowie@tvn.pl . Otwórzmy oczy decydentom TVNu!
Niech się dowiedzą, co sądzą widzowie o prowadzącym program BB2. Już wcześniej
oglądając program MultiKino z obrzydzeniem wysłuchiwałem beznadziejnych
recenzji filmowych A.S. Ale ostatnio zaczyna być coraz gorzej. Andrzej Sołtysik
zaczyna pojawiać w coraz większej ilości programów nadawanych przez TVN.
Dlatego uważam, że trzeba coś z tym zrobić, bo inaczej pozostanie tylko
usunięcie stacji TVN z listy programów które da się oglądać. Naprawdę nie mogę
pojąć jak osoba pokroju Andrzeja Sołtysika mogła zostać "gwiazdą telewizji TVN"
(cytat ze strony www.tvn.com.pl). A już naprawdę szokująca jest informacja, że
osoba ta jest rzecznikiem prasowym tej stacji. Niskiemu poziomowi prowadzących
programy TV powiedzmy stanowczo NIE! DOSYĆ! BASTA!

PS. Potraktujmy sprawę poważnie, bo wszyscy zmarniejemy! Wiem, że wydaje się to
walką z wiatrakami, ale sądzę, że nasz bój może odnieść pozytywny skutek!
Wzywam wszystkich do podjęcia akcji protestacyjnej. Nagłośnijmy tą sprawę!
Jeżeli bierzecie udział na innych listach dyskusyjnych, to poruszcie ten temat!

Chcą naszych opinii, niech je dostaną:

widzowie@tvn.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: aCh Re: !!!apel - ANDRZEJ SOŁTYSIK DO PIACHU!!!!!!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 27.10.01, 19:16
      no co ty, zartujesz?andrzej jest akurat na poziomie programu bb, serio!
      • Gość: NiNo Re: !!!apel - ANDRZEJ SOŁTYSIK DO PIACHU!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.01, 19:32
        Gość portalu: aCh napisał(a):

> no co ty, zartujesz?andrzej jest akurat na poziomie programu bb, serio!

Moim zdaniem wyraźnie obiniża jego poziom (nie twierdzę, że jest wysoki). Serio!

NiNo
        • Gość: Alla Re: !!!apel - ANDRZEJ SOŁTYSIK DO PIACHU!!!!!!!! IP: *.demon.nl 27.10.01, 19:53
          Wierzycie, ze te wszystkie komentarze wyglaszane przez Soltysika sa jego
          AUTORSTWA?? Ludzie, na jakim wy swiecie zyjecie!!! Te glupoty, ktore Soltysik
          wyglasza sa dokladnie przemyslane wczesniej przez cala ekipe (bo BB to nie
          tylko Soltysik i Martyna), cala strategia ustalona, a zaloze sie ze Soltysik
          przeszedl rozne amerykanskie prania mozgu (czyt. kursy dla prezenterow tv
          komercyjnych). Wiec zmiana prowadzacego nic nie zmieni - cala strategie
          nalezaloby zmienic i zlote zasady dzialania programow tv komercyjnych. Takie
          czasy. To nie jest program autorski... Raczej Muppet show, a Soltysik to tylko
          kukielka, dzialajaca wedlug scenariusza. I tyle.
          • Gość: ach Re: !!!apel - ANDRZEJ SOŁTYSIK DO PIACHU!!!!!!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 27.10.01, 20:04
            mas zracje , przeciez miecugow takze wyglaszal podonbne "zlote mysli" ale
            wiesz, soltysika cechuje niepowtarzalny styl no wiesz bigbrawer
          • Gość: NiNo Re: !!!apel - ANDRZEJ SOŁTYSIK DO PIACHU!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.01, 18:02
            Gość portalu: Alla 27-10-2001 19:53 napisał(a):

> Wierzycie, ze te wszystkie komentarze wyglaszane przez Soltysika sa jego
            > AUTORSTWA??
            Co to ma do rzeczy? Ani ja, ani ty tego nie wiemy - nie o to chodzi! Jeżeli już
            robią program, to nich przynajmniej prowadzący będzie "na poziomie".

> Ludzie, na jakim wy swiecie zyjecie!!!

Ziemia. ;-)

> Te glupoty, ktore Soltysik
            > wyglasza sa dokladnie przemyslane wczesniej przez cala ekipe (bo BB to nie
            > tylko Soltysik i Martyna), cala strategia ustalona, a zaloze sie ze Soltysik
            > przeszedl rozne amerykanskie prania mozgu (czyt. kursy dla prezenterow tv
            > komercyjnych). Wiec zmiana prowadzacego nic nie zmieni - cala strategie
            > nalezaloby zmienic i zlote zasady dzialania programow tv komercyjnych. Takie
            > czasy. To nie jest program autorski... Raczej Muppet show, a Soltysik to
            tylko
            > kukielka, dzialajaca wedlug scenariusza. I tyle.

Masz rację, ale tylko częściowo. Zdaję sobie sprawę z tego, iż pewien schemat
            programu jest narzucony odgórnie, to jest oczywiste. Jednak nie wszystkie
            kwestie prowadzący ma napisane na kartce, wiele zależy od niego – są sytuacje
            których nie da się wyreżyserować, przecież to program na żywo. Miecugow nie
            prowokował w tak beznadziejny sposób mieszkańców domu BB tak jak robi to
            Sołtysik. Ostatni ring jest tego doskonałym przykładem. Nie sądzę, by pytanie
            które padło jego ust było wyreżyserowane. Chodzi mi o postawienie mieszkańców w
            sytuacji: jesteście lojalni - to zostańcie z Anną (wniosek: macie to zrobić!),
            w przeciwnym wypadku jesteście beznadziejną bandą prostaków (w domyśle ;-)). Od
            razu widoczne było poirytowanie mieszkańców i dziwię się, że nikt nie
            powiedział temu palantowi, co o tym myśli. Mi osobiście krew się zagotowała.
            Kto mu dał prawo do takich manipulacji? Co to miało znaczyć? BB nie jest
            jedynym programem, który jest kwaszony przez Sołtysika - pisałem o tym
            wcześniej. A zresztą... Chodzi o to: odpowiada Ci jego styl, to twoja sprawa
            (nie twierdzę, że tak jest), jeżeli uważasz inaczej i Cię drażni to napisz do
            TVNu! To wszystko. Milczenie w tej sprawie bądź wypisywanie rzeczy oczywistych
            dla innych na tym forum nic nie da. Mój przekaz (myślę, że twój też) jest
            wyraźny i jasny: PRECZ Z TANDETĄ (SOŁTYSIKIEM!). Skierujmy go w stronę TVNu!!!

Pozdrawiam,
            NiNo
        • Gość: ach Re: !!!apel - ANDRZEJ SOŁTYSIK DO PIACHU!!!!!!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 27.10.01, 20:05
          serio mowiac uwazam ze jest identyczny
          tylko wiesz to sa nasze subiektywne odczucia i ani ty ani ja ciebie nie
          przekonam...:)))
          • Gość: paula Re: !!!apel - ANDRZEJ SOŁTYSIK DO PIACHU!!!!!!!! IP: *.prw.pl 27.10.01, 20:39
            Pełne poparcie - Sołtysik mógłby zniknąć z telewizorów, bo naprawdę trudno go
            znieść. Ciekawi mnie jak wyglądał casting na prowadzącego BB - chyba: szukamy
            mozliwie najbardziej antypatycznej osoby, której bohaterowie BB będą nie
            obchodzić do tego stopnia, że nię będzie umiała spamietać ich imion. Do tego ma
            mowić specjalnym rodzajem angielskiego - tzn. bigbratferowskim. I udało się!
            Andrzej S. pasował jak ulał.
            • Gość: ja Re: !!!apel - ANDRZEJ SOŁTYSIK DO PIACHU!!!!!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.01, 22:24
              zostawcie andrzeja w spokoju,ja go bardzo kocham ,uważam że jest najbardziej
              sexy w cały tvn.nawet bardziej podoba mi się niż krzyś ibisz.codziennie w
              czasie bb marszczę fiuta o andrzeju. stefan
          • Gość: NiNo Re: !!!apel - ANDRZEJ SOŁTYSIK DO PIACHU!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.01, 18:23
            Gość portalu: ach napisał(a):

> serio mowiac uwazam ze jest identyczny
            > tylko wiesz to sa nasze subiektywne odczucia i ani ty ani ja ciebie nie
            > przekonam...:)))

Poziom programu nie musi być równy prowadzącemu! Ja chciałbym, żeby nawet
            najgorszy program był prowadzony przez osobę z klasą (patrz Miecugow, może zbyt
            poważny jak na BB, ale Sołtysik nie dorasta mu do pięt).
            • Gość: Ach Re: !!!apel -do nino IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 28.10.01, 21:07
              no taak, ale czy osoba z klasa wezmie sie z aprowadzenie programu bez klasy?
              inaczej tez nie wyobrazam sobie aktora z klasa w sitcomie,
              • Gość: NiNo Re: !!!apel -do nino IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.01, 22:34
                Gość portalu: Ach napisał(a):

> no taak, ale czy osoba z klasa wezmie sie z aprowadzenie programu bez klasy?
                > inaczej tez nie wyobrazam sobie aktora z klasa w sitcomie,

Czytaj z moich ust: TAK! Miecugow jest tego dobrym przykładem. Facet jest
                inteligentny, a pomimo to prowadził BB i musiał czasami zadawać głupie pytania. W
                dzisiejszych czasach nistety tak jest, że ludzie na poziomie muszą zarabiać w
                pieniądze w programach typu BB. Wiem, że nikt ich do tego nie zmusza, ale jak to
                się mówi kasa żądzi światem (niestety). I nie mów mi tu o moralności. Jest wielu
                dobrych aktorów występujących w sitcomach (większość, ale nie wszystkie są
                bezznadziejne). Niestety takie mamy realia. Wolę żeby kasę dostawał ten kto na to
                zasługuje, a nie jakaś popierdółka w stylu Sołtysika!

PS. Dyskusja którą prowokujesz nie ma sensu. I ja, I ty tracimy czas. Zamiast
                zastanawiać się nad kolejnymi argumentami tłumaczącymi obecność A. Sołtysika w
                programie BB itp. zmobilizuj się i poślij maila do TVNu! Z tego co piszesz masz
                na jego temat podobne zdanie jak ja, więc skieruj swoją energię w odpowiednią
                stronę i napisz maila na adres: widzowie@tvn.pl

Pozdrawiam,
                NiNo
    • Gość: Sonia Re: !!!apel - ANDRZEJ SOŁTYSIK DO PIACHU!!!!!!!! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.01, 07:15
      Miecogow był lepszy.
    • Gość: lavo Re: !!!apel - ANDRZEJ SOŁTYSIK DO PIACHU!!!!!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.10.01, 20:48
      Popieram, tem facet jest do uśpienia i nie trzeba do tego wcale doktora Mengele!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka