modotv 04.08.06, 21:03 Czy ogląda ktoś?? Jestem extremalnie zniesmaczony... Dobór i wykonanie poraże... Ciągnie się jak zużyta guma do żucia. Oglądam tylko po to, żeby móc porównać z festivalami TVN i Polsatu... Eh, zmarnowany wieczór. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nielogniety Re: Sopot TVP 2006 04.08.06, 21:08 Ten wieczór da się jeszcze uratować! Odpowiedz Link Zgłoś
tomu19 Re: Sopot TVP 2006 04.08.06, 21:14 nie chcę oceniać festiwalu przed zakończeniem, ale... jak do tej pory poziom bardzo niski, piosenki nijakie, a napewno nie przebojowe, scenografia mizerna, prowadzenie przeciętne, ale jak na KMN słabe narzekaliśmy na opole i toptrendy, ale jak do tej pory na tle festiwalu jedynki wyglądają bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Marysia Sadowska 04.08.06, 21:16 "Bo kiedy nie ma miłości - co dalej, co dalej..?" - itd. na smętną nutę. Pliis.. Żenada :-( Odpowiedz Link Zgłoś
m_bovary Re: Marysia Sadowska 04.08.06, 21:24 A mnie się ta piosenka bardzo podobała, aż mnie zaskoczyło:). A że smętna i smutna... no cóż nie wszystko musi być dziarskie jak Kombi czy Doda. A poza tym p. Maria naprawdę umie spiewać! Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka165 Re: Marysia Sadowska 04.08.06, 21:33 Moim zdaniem najlepsza piosenka to utwor Blue Cafe - baby baby . Wesoly i wpada w ucho i nie taki smętny jak reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
m_bovary Re: Marysia Sadowska 04.08.06, 21:37 No, np. badzo smętny Blog 27, rzeczywiście:)) Odpowiedz Link Zgłoś
basia19712 Re: Sopot TVP 2006 04.08.06, 21:38 Słyszałm fajne hasło:)kabaretu M.N.:) ..że każdy śpiewa o tym co mu lezy na wątrobie..Ogólnie nudy i dłużyzny;(nie wiem dla kogo jest ten festiwal, ale można fiknąc ..zaznaczam,ze mam lat 35. i pomnkęłam przed komuter bo o mały włos nie usnęłam.Szkoda piątku.Rano do pracy na dyzur o 5. więc za bardzo innych opcji nie miałam.Dla kogo jest ten festiwal????? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
modotv Re: Sopot TVP 2006 04.08.06, 21:48 Jak na razie KMN jest najmocniejszym punktem festivalu. Dobór repertuaru do konkursu porażający. Trzy puszyste, wspomnienia po BoomBox, Maria S. nijaka, Blue Cafe tak zmanierowana, że o ile podoba mi się ta piosenka, nie zniosłem patrzenia na wykonanie... Eh, zobaczymy co Mel C zaprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Sopot TVP 2006 04.08.06, 22:02 Ten festiwal to takie nadmorskie Opole. Taki sam system głosowania i repertuar podobny. Wszystko po to, żeby TVP miała odpowiedź na sopockie festiwale wg Polsatu i TVN. Z artystów jedynie Maria Sadowska zwróciła moją uwagę świetnym wykonawstwem. Natomiast PIN kompletnie się nie sprawdził wokalnie- na płycie łatwo śpiewać, gdy się ma do dyspozycji nowoczesną technikę studyjną, ale gdy trzeba na żywo to głos okazuje się za słaby. Odpowiedz Link Zgłoś
ana-green Re: Sopot TVP 2006 04.08.06, 22:20 Obronili się jedynie Badach, Sadowska i Cerekwicka (swoją drogą - bardzo atrakcyjna dziewczyna i świetna sukienka:), reszta porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Teraz jest prawdziwy koncert...!!! 04.08.06, 22:23 profesjonalizm maksymalnie bez dwóch zdań, abstrachując od gustów.... Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: Sopot TVP 2006 04.08.06, 22:36 o cholera. ta prezes jedynki mnie zabila zaczela oglaszac od 1szego miejsca, mowiac o 3cim. Odpowiedz Link Zgłoś
karol714 Re: Sopot TVP 2006 04.08.06, 22:52 Jezu kto zatrudnia tę Szulim!To jakaż porazka, pytanie nie umie zadać ani powiedzieć nic os siebie! Głupiutka babka! Odpowiedz Link Zgłoś
karol714 Szulim do domu! Nie męcz! 04.08.06, 22:57 O znowu pojawiła się! Dramat! Widać, że takie występy ją męczą( zdaje sobie sprawę ze swojej głupotki) a nas widzów jeszcze bardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
nologo2 Re: Sopot TVP 2006 04.08.06, 23:57 Kuba Badach i Maria Sadowska - naprawde sensowne wykonania, same utwory nie za bardzo :/. I PIN - przyjemny, wakacyjny kawalek. Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Sopot TVP 2006 05.08.06, 01:09 Bardzo udany pierwszy dzień festiwalu. Scenografia moim zdaniem dużo lepsza niż w Opolu. Z konkursowych wykonawców w pierwszej trójce są Cerekwicka, Blue Cafe (nie tak źle na żywo) i Sadowska. Z wynikiem głosowania nie zgadzam sie niestety. Plus za Pakosińską. Całkiem przyjemny recital dała Mel C. Miło się oglądało, ale neistety było za krótkie. Kobieta przynajmniej potrafi zaśpiewac na zywo. Perfect mnie najmniej interesował bo fanem tego zespołu nie jestem, ale wypadło pozytywnie. W sklai od 1 do 6 dalej festiwalowi 5. Z roku na rok sie rozkrecają. Oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Sopot TVP 2006 05.08.06, 01:11 Chodzi oczywiście o moich faworytów spośród konkursowych piosenek. Tak to napisałem, ze nie bardzo wiadomo o co chodzi. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Markowska i Perfect 05.08.06, 02:21 Dla tych którzy nie widzieli: Patrycja Markowska i Grzegorz Markowski - Kołysanka dla nieznajomej www.youtube.com/watch?v=UEdhpSMLAYw Perfect - Niepokonani www.youtube.com/watch?v=4R07xBww3Bg Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Markowska i Perfect 05.08.06, 10:33 ta finalowa pisenka ,z czyms mi sie kojarzy i nie wiem z czym ,jakbym to juz gdzieś słyszała . ....... Odpowiedz Link Zgłoś
ragazzo11 Re: Markowska i Perfect 05.08.06, 15:02 ... na pewno z We are the World _ USA for Africa - mnóstwo takich teraz "We are the World". Taki "wzruszający" patos. simply_z napisała: > ta finalowa pisenka ,z czyms mi sie kojarzy i nie wiem z czym ,jakbym to juz > gdzieś słyszała . > ....... Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Markowska i Perfect 06.08.06, 00:02 nie ,kojarzy mi sie troche z piosenka Pinu z zeszłego roku . Odpowiedz Link Zgłoś
ana-green Z dzisiejszego dnia 05.08.06, 21:09 Ampop - super (co oni robią na tym festiwalu?) Anggun - piękna kobieta, ale śpiewać na zywo nie umie. Gorsza była tylko Kate Ryan. Kto zajął wczoraj drugie i trzecie miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
s.u.n.d.a.y Re: Z dzisiejszego dnia 05.08.06, 23:02 O ile dobrze pamiętam: trzecie-Big Stars, drugie-Cerekwicka Odpowiedz Link Zgłoś
madziululka82 gdzie znajde dode jak spiewa ? 06.08.06, 20:36 prosze dajcie linka jak doda spiewala wczoraj bo nei ogladalam a brat mówil ze zajebiscie wygladala i spiewala..ciekawosc mnie zżera:) ma ktos link gdziemozna to zobaczyć ..prosze:) Odpowiedz Link Zgłoś
karol714 Szulim daj se siana! 05.08.06, 23:02 Jeju! Znowu ta beaznadziejna Szulim! Ble ! Koszmarna beznadzieja, kto ja tam promuje przecież to beztalencie jak sie patrzy Odpowiedz Link Zgłoś
s.u.n.d.a.y Re: Szulim daj se siana! 05.08.06, 23:04 Zgadzam się. A tak poza tym: nie podoba mi się jej kreacja. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Szulim daj se siana! 06.08.06, 00:01 możecie mnie zjechac za gust;)) ale wyjatkowo podoba mi sie piosenka ,ktora zajęła I miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
flojd2 Re: Sopot TVP 2006 06.08.06, 00:40 Mnie również podobali się zwycięzcy... Sympatyczna piosenka ;-) I o dziwo, Doda troche zadziwiła. Piosenka tandetna, ale ona pokusiła się chociaż o jakiś wysiłek i zamiast prezentowac po raz setny to samo, przygotowała coś innego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ana-green Re: Sopot TVP 2006 06.08.06, 09:36 Taaak, szczególnie machanie cyckami przy piosence o tekście silącym się na ambitny było powalające. Odpowiedz Link Zgłoś
ana-green Re: Sopot TVP 2006 06.08.06, 09:39 A występ Kombi, co by nie powiedzieć o zespole i muzyce, naprawdę świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
lanja Re: Sopot TVP 2006 06.08.06, 10:05 Z wczorajszej części konkursowej podobał mnie sie Ampop i ostatni wykonawca - głos specyficzny, ale bujająca piosenka fajna. Dziewczyna w czerwonej sukience rzeczywiście przepiękna, a Doda jak zwykle, chociaż pozory mówiły, że inaczej.:) Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia669 Re: Sopot TVP 2006 06.08.06, 10:13 mnie sie b podobal christian walz:) czyli ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Sopot TVP 2006 06.08.06, 12:39 Mnie też ,a Doda znou się kreuje na Christinę A.,prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
control Re: Sopot TVP 2006 06.08.06, 13:06 ... w średnim wieku (przypominająca trochę - z urody i fryzury - byłą wiceminister finansów trenker-Wasilewską), z ktorą Kamel przeprowadzał rozmowę w przerwie? Jakaś nowa szycha w TV, ale nie zalapałem jej funkcji Odpowiedz Link Zgłoś
sonkas Re: Sopot TVP 2006 06.08.06, 16:22 "a Doda znou się kreuje na Christinę A.,prawda?" A wiesz,ze to samo pomyślałam, jak ją zobaczyłam. Ale pozytywne zaskoczenie. I piosenka również nie najgorzej jej wyszła. Oglądałam drugi raz na YouTube.com i nie było tak źle:) Co do tego zespołu zwycięskiego - piosenka naprawe dobra. Na tle tych innych popowo -plastikowych songów wyrózniła się. No i te rytmy - zahaczające o Black Eyed Peace czy nasze rodzime Sistars. Jest okey. Przynajmniej wygrało coś porzadnego. Co do całego festiwalu to szczerze mówiąc spodziewałam sie tego. TVP już od kilku lat ma problem z Sopotem, a w tym roku to było widać maksymalnie. Poza tym ta blodnynka co wraz z Kamelem prowadziła show (najpierw w brązowej sukience )- czy oni naprawe nie mogą przeprowadzic castingu i znaleźć kogos a)ładniejszego b) młodszego c) mniej sztywnego? Czy to Aż takie trudne? Podsumowując: nuda, nuda,nuda i jeszcze raz nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Sopot TVP 2006 06.08.06, 19:13 szczerze mówiąc nie ogladałam calości ,włączyłam pod koniec ,dla mnie powiało troche jednak świeżoscia w porownaniu z Top trendami czy Opolem .Pojawiło sie kilka ciekawych utworów i bezpretensjonalnych wykonawców,Doda też nie była najgorsza choć nie pasuja jej jazzowe klimaty . Odpowiedz Link Zgłoś
piterek_82 Re: Sopot TVP 2006 06.08.06, 21:25 Nie oglądałem całość. Pani Szulim jest bardzo słabiutka (beznadziejny głos, dykcja, brak profesjonalizmu).W konkursie międzynarodowym natomiast stawiałem na Nate Jamesa (jest naprawdę dobry), no i ewentualnie na Anggun, w polskiej części moją uwagę, ucho przykuł Kuba Badach. Zgadzam się z przedmówcami, że Urszula powinna zejść już ze sceny. Ale czy ona kiedykolwiek dobrze wypadała na żywo? Kayah nie powaliła mnie również, jej pseudoarabskie "wycie" nie pasowało do "Wyspa, drzewo...". Hanna Banaszak dobrze wygląda jak na swoje lata, ale miała problemy z intonacją. Nie mogę sie przekonać do zmanierowanej i wyniosłej wokalistki Blue Cafe, poza tym ich kawałek brzmi znajomo. Nie widziałem Kombii i Dody, no ale chyba nie mam czego żałować. Odpowiedz Link Zgłoś
andrz_ej Re: Sopot TVP 2006 07.08.06, 00:11 No jednak masz co żałować.Kombii moim zdaniem dało świetny koncert.No to teraz czekamy na ten właściwy 43 z kolei Sopot Festival który po raz drugi organizuje TVN w pierwszy weekend września a wśród gwiazd zagranicznych mają być m.in.: Elton John,Karel Gott,Demis Roussos i inni i plejada polskich gwiazd..pozyjemy zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
agula2006 Re: Sopot TVP 2006 07.08.06, 09:52 Z polskiego konkursu najbardziej podobała mi sią Cerekwicka i Blue Cafe (ale masz racje jakoś znajomo brzmiała ich piosenka); a Button (cośtam)- owszem nawet miła poscielówa, ale to miał być hit lata jedynki, czyli z założenia coś lżejszego. Z konkursu miedzynarodowego: Nate James zdecydowanie dla mnie nr 1, a potem Outlandish i ten ostatni Christian Walz. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran nowe Blue Cafe: początek zerżnięty z Bee Gees 07.08.06, 10:29 A konkretnie z "How deep is your love". Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z nie tylko to.... 07.08.06, 22:37 z ciezkim sercem przeczytałam ,że piosenka Outlandish to cover ,religijnej piosenki popularnej w Ameryce Pld, wykonywanej przez Mercedes Sosę "'Solo le pido a dios" .identyczny nawet tekst ,chociaż wykonanie chlopakow bardziej przypadlo mi do gustu,to jeszcze nic Botton Hackers -Curtis Stiger "I wonder why" trochę szybsze wykonanie ale identyczne! ,no i juz wiedzialam skąd kojarze piosenkę ,mam to na jakiejś starej kasecie;/ Odpowiedz Link Zgłoś
barbie4 wyglad gwiazd..... 09.08.06, 12:04 www.vipnews.pl/article.php?category=4&article=2151&ret=L2luZGV4LnBocD8= ja wiem ze szata nie zdobi człowieka, ale wiekszośc wykonawców stac jest na dobrego styliste/ krawcowa.... Marysia Sadowska najbardziej powala mnie- wielka baba w worku. no i cała reszta (chyba oprócz H. Banaszak)- stara/ młoda Ostrowska, urszula.... miazga :-) i ciekawa jestem jak Doda- impertynentka, krytykantka traktuje "pięknego" lidera swoejgo zespołu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_gandzia Re: wyglad gwiazd..... 09.08.06, 12:30 " Najbarwniej zaprezentowała się na scenie piękna Marysia Sadowska, która wystąpiła w ognistej kreacji od Agaty Koschmieder. Sukienka Sadowskiej nie tylko doskonale wkomponowała się w scenografię sopockiej sceny, ale także wzbudziła niekłamany zachwyt szczególnie męskiej części publiczności." Jak im nie wstyd pisać takie brednie.Co jak co, ale piękna to Sadowska nie jest.Wg mnie beznadziejna pod każdym względem, chociaż twierdzi, że jest artystką multimedialną. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: wyglad gwiazd..... 09.08.06, 12:39 i ciekawa jestem jak Doda- impertynentka, krytykantka traktuje "pięknego" > lidera swoejgo zespołu :-) słyszałam od osoby ,która była na koncercie Dody ,że ten facet ma piekny glos ( spiewał jakąs znaną piosenkę),zreszta czy piosenkarz musi być piekny? widziałas Meat Loafa? Odpowiedz Link Zgłoś
barbie4 Re: wyglad gwiazd..... 09.08.06, 14:19 wiesz, to nie w tym rzecz, czy on piekny czy nie, i jaki ma głos. akurat nie to mialam na mysli, tylko chodziło mi o jego relacje z Doda- która krytykuje wszystko co sie rusza, i mowi co jej sie podoba- albo co nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś