larson 02.09.06, 11:49 bardzo znane te filmy "Cammando" i "W pogoni za Emy". Polecam też obejrzenie "Commando" i "W pogoni za Amy" - te też są niezłe. .. co za wuss pisał ten artykuł, że nawet nie mógł przepisać tytułu poprawnie.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
erneste Kto tu powinien sie wstydzić? 02.09.06, 11:54 "W pogoni za Emy", "Cammando" ... mój Boże, kto to pisał? Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Łowcy koszmarków 02.09.06, 12:01 larson napisał: > bardzo znane te filmy "Cammando" i "W pogoni za Emy". Polecam też > obejrzenie "Commando" i "W pogoni za Amy" - te też są niezłe. > > .. co za wuss pisał ten artykuł, że nawet nie mógł przepisać tytułu > poprawnie.. a może ktoś to zrobił specjalnie, żeby taki ty to wyłapał, skoro już treść artykułu jak taka a nie inna? Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi Locwa blednow prwoktatorem ? 02.09.06, 12:05 Czy Cammando i Emy, (wzorem teorii autora o wzbudzaniu zainteresowania filmem) maja zainteresowac artykulem? A osbosiscie uawzam ze claly arytkul jest o nizcym, przeicez kadzemu moze zdazryc sie jenda mala poymezcka.... Odpowiedz Link Zgłoś
hjalmar T-34 udajace Tygrysy i Pantery 02.09.06, 12:15 to w naszej kinematografii koszmar! Wczoraj na TVP1 bylo zloto dezerterow i jak wol T-34 ze szkopskimi krzyzami... To samo zreszta w Czterech Pancernych. Dzielny 102 Rudy walczy tam ze swoimi bliznietami. Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto_feles Re: T-34 udajace Tygrysy i Pantery 02.09.06, 12:58 T-34 z niemieckim krzyżem to nie był jakiś szczególny widok - na froncie wschodnim wiele zdobyto i włączono do słuzby: achtungpanzer.com/t34.htm Ale generalnie tego typu 'wpadki' mozna filmowcom wybaczyć - w końcu np Wałęsę też gra w filmie aktor a nie sam Lech. A znaleźć Tygrysa na chodzie jest rónie łatwo co namówić Lecha do wystepu w filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Nie czepiaj się 02.09.06, 23:46 Tygrys na chodzie jest na świecie chyba 1 a Pantery 2, więc można te T-34 wybaczyć. Ale niech te T-34 przynajmniej przerobią tak jak w Szeregowcu Ryanie. Odpowiedz Link Zgłoś
stalactite Sejm w TV - wszyscy posłowie mają głowy na karku. 02.09.06, 12:17 Tego nic nie przebije. Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi Re: Sejm w TV - wszyscy posłowie mają głowy na ka 02.09.06, 12:27 A tego powiem szczerze nie zauwazylem... Odpowiedz Link Zgłoś
jedynataka Re: Sejm w TV - wszyscy posłowie mają głowy na ka 02.09.06, 13:04 ja jakoś nigdy nie mogę nic wypatrzeć :( Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Słabo odrobiona lekcja 02.09.06, 13:12 Na dokladkę NIE MA czegoś takiego jak zegarek u Zbyszka z Bogdańca i ciężarówka pod Kamieńcem - to filmowe urban legend, a ich nieprawdziwość już dano stweirdzono, m. in. w sieci. Oj, autor pisał na kolanie, pomiędzy jakąś beforką a imprezką właściwą... Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi Re: Słabo odrobiona lekcja 02.09.06, 13:23 Smutne jest to u mlodego pokolenia, ze jak cos jest "w sieci" to jest to juz uwazane za dowiedziona ponad wszystko prawde. Widac "the dzika", zes jeszcze mloda. (co niewatpliwie ma wiecej zalet niz wad :)) Nigdy nie powolywalbym sie na siec chcac przeforsowac swoje. Studiuje na uniwersytecie zagranica i tutaj na przyklad jest zakaz powolywania sie na wikipedie w ocenianych pracach , bo nie jest ona w dostatecznym stopniu weryfikowana. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Słabo odrobiona lekcja 02.09.06, 22:50 Nie musisz tak kapać ironią, bo a) nie jestem młoda, wkroczyłam w tzw. wiek średni, b) nie korzystam z wikipedii nigdy i pod żadnym pozorem, c) to, że o czymś się przeczytało w sieci, nic nie znaczy, bo sieć może stanowić jedynie źródło informacji o czyms, co znalazło się gdzies indziej, d) nie mam nicka "the dzika", tylko the_dzidka, e) informacja o studiowaniu na uniwersytecie za granicą nie robi na mnie wrażenia i jest w kontekście tej dyskusji zbędna. Odpowiedz Link Zgłoś
thedude Re: Słabo odrobiona lekcja 02.09.06, 14:03 Co do zegarka to nie wiem. ALe ciezarowka na 100% jest w filmie ( nie wiem jak w serialu). Widac ją wyraźnie tuz pod ogloszeniem zawieszenia broni. Radzę na drugi raz ogladac dokladniej Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkogw Re: Słabo odrobiona lekcja 02.09.06, 22:50 I nie tylko ciezarowka, ale cala trasa Kielce-Krakow, bo Checiny graly w filmie Kamieniec. Piekna panoramka. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Słabo odrobiona lekcja 02.09.06, 22:51 Co do ciężarówki, zgoda - "łowcy wpadek" stwierdzili ponad wszelką wątpliwość, że ciężarówki nie ma, ale pod Grunwaldem ;) Bo i takie legendy krązyly. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Autor to chyba dzieciak po amnestii maturalnej. 02.09.06, 21:58 Patrz mój post niżej o elektryczności, której rzekomo nie było w powojennej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Łowcy koszmarków 02.09.06, 14:26 cholera, a ja myslalam ze po prostu nigdy nie slyszalam o filmie w pogoni za emy;> chociaz brzmialo irytujaco podobnie do amy;> swoja droga ten artykul(moze w nieco skroconej wersji i bez takich glupich wpadek autora;)) byl na gazecie niecale 3 miesiace temu chyba Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf lepsze są wpadki "na żywo" 02.09.06, 15:29 uważam, że przyjemniej się ogląda wpadki na żywo-komentatorów, prezenterów-są spontaniczne i nie można ich wyciąć ze zmontowanej sceny ;-) lepsza strona życia www.asiaq.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gr56 Łowcy koszmarków 02.09.06, 16:55 Myślę że błędy w filmach powstają albo specjalnie albo z powodu niedbałości przy pracy nad filmem. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Wszystko to już było i jest wtórne. 02.09.06, 17:11 95% filmów i muzyki jest wtórna. Zyję już trochę na tym świecie i coraz częściej zakończenie filmu jest dla mnie przewidywalne i odnoszę wrażenie że już to kiedyś oglądałem. Szczególnie produkcja amerykańska jest pod tym względem badziewna. To samo z muzyką, naprawde trudno wyłowić coś nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
slawo-pe1 Re: Wszystko to już było i jest wtórne. 02.09.06, 18:00 to poogladaj inne projekcje polecam kino europejskie czy chocby nawet lincha lub jarmuscha z usa na pewno nie bedzie przewidywalne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
machoo Tylko mnie kochaj 02.09.06, 18:43 W Tylko mnie Kochaj, w scenie w łazience, Zakościelny podczas rozmowy raz patrzy w lewo raz w prawo:D I nie ma tam żadnego lustra;] Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Łowcy koszmarków 02.09.06, 19:17 Nie tylko reżyserzy czy spece od postprodukcji bawią się z widzami. Robił to także Kubrick tworzac "Mechaniczną pomarańczę" - celowo przestawiał rózne rekwizyty pomiędzy ujęciami kręcac scenę rozmowy Aleksa z Frankiem Aleksandrem. Odpowiedz Link Zgłoś
tegiede Łowcy koszmarków 02.09.06, 19:33 a jak sie zaczyna 'Pan Tadeusz' to maszeruja sobie wojska napoleona,i przelatuje przed nimi bocian-bocian z obrączką na nodze.jak wybuchlem smiechem w kinie w tym momencie zostalem lokalnym idiota:P Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Nieprzygotowany merytorycznie dziennikarz. Znowu! 02.09.06, 21:54 "...w głębi kadru widać słup wysokiego napięcia mimo, że wtedy takiego być tam nie mogło" Dlaczego, u licha, nie?! Akcja filmu rozgrywa się po II wojnie światowej, na Ziemiach Odzyskanych. Elektryczność była wówczas w powszechnym użyciu już od kilkudziesięciu lat! Linie przesyłowe także. Wyczuwam w autorze bardzo młodego człowieka, dla którego 60 lat temu to jeszcze średniowiecze było. Redakcjo, zróbcie coś z tymi bałwanami, bo splajtujecie! P.S. Film był kręcony 20 lat po wydarzeniach, o których opowiadał. Czyżby taki postęp techniczny nastąpił w PRL przez ten czas?! Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkogw Łowcy koszmarków 02.09.06, 22:46 A blooper, a continuity error, a technical error, ... and best regards for George Sliwa! Odpowiedz Link Zgłoś
stachporaj A jeszcze takie anachronizmy zauwazone 03.09.06, 01:15 przez mnie: W Doktorze Ziwago komus mierzona jest temperatura cieniutkim amerykanskim termometrem wkladanym do ust. A w filmie BBC dziejacym sie w czasie blokady Leningradu bohaterka pije herbate z "worka" w porcelanowej filzance ze spodkiem firmy Wedgewood, wyprodukowanej po raz pierwszy w latach siedemdziesiatych (wiem, bo sam mam ten wzor porcelany). Bo oczywiscie picie herbaty w inny sposob jest po prostu niewyobrazalne, zwlaszcza jak jest oblezenie.... Odpowiedz Link Zgłoś