Dodaj do ulubionych

Szcyt perfidii e Eltona

03.09.06, 10:30
Szczyt perfidii,krzyż na szyi homoseksualisty,rzygac sie chce.Nic nie mam
przeciwko homo ale jestem przeciwko szarganiu swietych symboli religijnych
(roznych wyznan),zauważcie -im bardziej czlowiek grzeszy tym wieksze symbole
religijne sobie na szyje wklada (nie tylko Elton ale i np Madonna i inni ich
pokroju).Chyba sobie cos chca zrekompensowac???
Obserwuj wątek
    • harriet24 Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 10:32
      Tak bardzo podoba Ci się wypowiedź podrużującego (a może sami nim jesteś) z
      innego wątku, że musisz ją kopiować do osobnego wątku? Tragiczne...
      • revelstein Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 10:44
        wierzejski dzis rano w te pędy pobiegł do kościoła żeby się wyspowiadac. Przez
        nieuwagę bowiem obejrzał wczoraj fragment wystepu Eltona, czym grzech wielki
        popełnił. W ogóle dziwne, że LPR nie wymógł delegalizacji koncertu. Ale pewnie
        jutro ogłoszą na konferencji prasowej że wystąpili z inicjatywą aby tego pana
        więcej nie wpuszczać do 4RP.
    • kira_koslin Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 10:44
      nonomnismoriar1 bzdury gadasz....
    • karina997 Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 10:45
      gdyby glupota mogła latać...itd
    • sarka_farka non omnis moriar = nie wszystek umre 03.09.06, 10:48
      co nadajesz z grobu zes se trzepnal takie epitafium? przestan trollowac
      stary.... cierpisz na brak uwagi? Pismo swiete nakazuje ci skromnosc a media to
      szatan - zmiataj klepac pacierz i ubiczuj sie przy tym porzadnie, to moze uda
      ci sie zbawic bladzaca ludzkosc (w tym homoskesualistow) a zwlaszcza siebie
      samego.
      • aasiek Re: non omnis moriar = nie wszystek umre 03.09.06, 10:57
        Ech, pomijając pewne sprawy - jest coś na rzeczy... Bo mnie na przykład też
        takie ogromne krzyże nieco zniesmaczają. To nie jest byle ozdoba, która im
        bardziej wysadzona drogimi kamieniami, tym lepsza. To symbol, w chrześcijaństwie
        najważniejszy. A nie biżuteria. W takim używaniu różnych symboli celują
        zwłaszcza raperzy amerykanccy ;)) Zawsze gdy ich widzę, jak im się szyje uginają
        pod ciężarem łancuchów i tych brylantowych krzyży, to aż smiać mi się z nich chce :)
        • surfen Krzyż był wcześniej niż chrześcijaństwo... 03.09.06, 18:42
          Niewiedza szkodzi. Krzyż był wcześniej niż chrześcijaństwo i nie jest symbolem
          tylko i wyłącznie chrześcijaństwa. Wystarczy zajrzeć do encyklopedii...

Np.

"Krzyż (etymologicznie z łac. crux) – znak, kształt lub przedmiot w postaci
          dwóch linii przecinających się, na ogół pod kątem prostym. Jest jednym z
          najstarszych symboli ludzkości znanym w większości starożytnych religii. "

źródło: pl.wikipedia.org/wiki/Krzy%C5%BC

Przypomina mi się jak niektórzy Polacy się dziwią, gdy okazuje się, że bocian
          wcale nie musi kojarzyć się z Polską. "to przecież nasz bociek! jest tylko w
          Polsce a potem leci do ciepłych krajów". Na szczęście, mimo wszystko większość
          osób wie, że bocian występuje też w innych częściach Europy (o zgrozo! ;-))
    • syriusz_wielki Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 10:55
      Zgadzam się z Tobą, nonomnismoriar1. Kultura masowa i show biznes tworzą z
      krzyża parodię nie wiadomo czego ? mozna to nazwać bałwochwalstwem. Wogóle to
      forum pokazuje mi, jak wiele osób jest zagubionych ideowo. Mieszają różne rzeczy
      i poglądy ze sobą i powstaje z tego stek bzdur.
      • sarka_farka Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 11:06
        Ideowcow to swiat ma juz za duzo - stad swiat wyglada jak wyglada (wojny,
        fanatyzm) - moze przestawisz sie tak facet z lewej polkuli mozgowej na prawa (o
        ile ja masz), ktora pozwoli ci cos POCZUC?
      • kira_koslin Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 12:17
        Takie tam bla bla bla
        Zagubiona to ja owszem jestem odkąd do władzy dorwały sie "wariaty" od ojca
        rydzyka....
        Dlaczego homoseksualista nie może nosić krzyża w czym On się róźni od
        heteroseksualisty - inną orientacją seksualną i co do cholery ma orientacja
        seksualna do wiary......????????

Stek bzdur, mi to zwisa czy Madonna wisi na krzyżu, czy Elton John ma wielki
        krzyż na szyji i czy Pani Krysia z krzyżykiem na piersi ( który dostala na
        komunię) zdradza swojego męża...

A Ty uważaj cześc Twojego nicka pzrez niektórych tez może byc odebrana
        negatywnie....hahaha

Ach ta wyobraźnia!!!
        • romantyczna_ja1 Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 13:14
          kira_koslin napisała:

> Dlaczego homoseksualista nie może nosić krzyża w czym On się róźni od
          > heteroseksualisty - inną orientacją seksualną i co do cholery ma orientacja
          > seksualna do wiary......????????

Jesli nie wiesz czym sie rozni homoseksulaista od heteroseksualisty
          to.....smiac sie chce....a co orientacja seksulana ma do wiary,to co twoj
          ateizm do szyderstwa z pogladow innych (i gdzie twoja ateistyczna tolerancja w
          takim razie).Autor postu wyraznie zaznaczyl,ze nic nie ma do orientacji a
          jedynie do symbolii religijnych to naucz sie czytac ze zrozumieniem.

> Stek bzdur, mi to zwisa czy Madonna wisi na krzyżu, czy Elton John ma wielki
          > krzyż na szyji i czy Pani Krysia z krzyżykiem na piersi ( który dostala na
          > komunię) zdradza swojego męża...

Zeby kazdemu zwisalo jak tobie ,to historia swiata nie wygladala by tak jak
          wygladala i wyglada,wszak 99 procent wojen rozgrywa sie na tle religijnym
          (wlacznie z osatania miedzy zydami a arabami)Wszak zaden zyd nie nalozy chusty
          arabskiej to i prawdziwy ateista nie nalozy zadnego symbolu religijnego.No ale
          ze jest duzo farbowanych lisow np Madonna ktora wierzy we wszyst i w nic,wiec
          podstarzala diwa musi robic skandale no nie?

• kira_koslin Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 13:30
            Jeżeli zarzucasz komus czytanie bez zrozumienia, to sprawdź dokładnie najpierw
            co napisze a potem się śmiej...czym sie różni homo od hetero? Jeszcze raz dla
            koleżanki = inną orientacją seksualną.....
            poza tym ja nie jestem ateistką i nie szydzę z poglądow innych.
            Dla większego zrozumienia - szyderstwo=sjp.pwn.pl/lista.php?
            co=szyderstwo

No wiesz chrześcijanie też mordowali z imieniem Boga na ustach, Świeta
            Inkwizycja itp itp.....

Ale tak naprawdę to troche luzu - to tylko Elton John.....:)
            • podrozujacy Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 13:39
              > mi to zwisa czy Madonna wisi na krzyżu, czy Elton John ma wielki
              krzyż na szyji i czy Pani Krysia z krzyżykiem na piersi ( który dostala na
              komunię) zdradza swojego męża...

>nie szydzę z poglądow innych.

Jesli to nie jest szyderstwo to co to jest??????????????
              • kira_koslin Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 13:45
                Informacja że jest mi to obojętne po prostu......
                • podrozujacy Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 13:50
                  kira_koslin napisała:

> Informacja że jest mi to obojętne po prostu......
                  Przeczysz sama sobie.Piszesz ,ze nie jestes ateistka a jednoczesnie piszesz ,ze
                  symbole religijne sa Ci obojętne.Więc zapewne nie jestes osobą wierzącą albo po
                  prostu reprezentujesz tzw dulszczyzne moralną;wierze ale wybieram z wiary co
                  dla mnie wygodne(bo sadze,że zadnej osobie wierzącej nie jest obojętne
                  szarganie symboli religijnych).
                  • kira_koslin Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 13:59

Nie symbole mi są obojętne tylko co inni z tym robią.
                    A teraz trochę definicji:
                    ateizm = sjp.pwn.pl/lista.php?co=ateizm
                    agnostyk=sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2549050
                    fanatyzm=swo.pwn.pl/haslo.php?id=8091

Proponuję zapoznanie się z powyższym a dopiero potem formułowanie wniosków....

do widzenia....
                    • podrozujacy Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 14:05
                      kira_koslin napisała:

>
                      > Nie symbole mi są obojętne tylko co inni z tym robią.

Moze bys mniej rzucala definicjami a wiecej zastanowila sie nad swoimi
                      pogladami bo znowu napisalas masło maślane(czyli jedno przeczy drugiemu).

Ja rowniez żegnam

• dzika_rzeka Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 15:07
                        podrozujacy napisał:

> Moze bys mniej rzucala definicjami a wiecej zastanowila sie nad swoimi
                        > pogladami bo znowu napisalas masło maślane(czyli jedno przeczy drugiemu).

Serio według Ciebie "masło maślane" oznacza "jedno przeczy drugiemu"?? Pouczasz
                        Kire, a sam popełniasz zawstydzające gafy.

Na wszelki wypadek podaję link (pierwszy wyświetlający się w google):
                        www.qdnet.pl/unas/nr33/art15.htm
    • mallina Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 10:57
      to znaczy, ze homoseksualista nie moze byc wierzacy?
      moze nosi krzyz z przekonania, nie histeryzuj
      • melisa-bb Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 11:18
        Mnie nie przeszkadza krzyż, choć to demonstracyjne noszenie krzyży u wielu
        nie ma nic wspólnego z wiarą , może jemu jest potrzebny,bardzo lubie Eltona i
        jego muzykę, ale jestem wnerwiona za jego apel o tolerancje dla gejów do
        Polaków. Kto jak kto ale Anglicy nie powinni nas uczyc tolerancji, za dużo
        krwi przelali w swoim kraju i nie tylko z powodu jej braku. Wystarczy
        zapoznać sie choć troche z historią Anglii
        • dzika_rzeka Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 11:35
          melisa-bb napisała:

Kto jak kto ale Anglicy nie powinni nas uczyc tolerancji, za dużo
          > krwi przelali w swoim kraju i nie tylko z powodu jej braku. Wystarczy
          > zapoznać sie choć troche z historią Anglii

Tak! A na dodatek nie chciało im się ruszyć tyłków w 39! Co nam tu będą teraz
          bruździć, nie?
          :/
        • gladiusz He he 03.09.06, 11:53
          melisa-bb napisała:

> Kto jak kto ale Anglicy nie powinni nas uczyc tolerancji, za dużo
          > krwi przelali w swoim kraju i nie tylko z powodu jej braku. Wystarczy
          > zapoznać sie choć troche z historią Anglii

Taaak, zwłaszcza że my Polacy mamy tolerancję już w genach - dzięki
          Konfederacji Warszawskiej 1573 ;)

Poza tym przypuszczam, że Elton John jest tak samo winien historii Anglii
          jak moj przyjaciel Niemiec rozbiorom Polski czy Holocaustowi.
          • melisa-bb Re: He he 03.09.06, 12:25
            Owszem masz racje nie jest winien, tak samo jak miliony Polaków którzy toleruja
            homoseksualistów, nie życząc sobie tylko obrażania naszych uczuć przez gejów na
            osławionych paradach.
            • kira_koslin Re: He he 03.09.06, 13:08
              melisa-bb napisała:

> Owszem masz racje nie jest winien, tak samo jak miliony Polaków którzy
              toleruja
              >
              > homoseksualistów, nie życząc sobie tylko obrażania naszych uczuć przez gejów
              na
              >
              > osławionych paradach.

A moge w wiedzieć w jaki sposób? I jakie uczucia Twoje urażają?

"Obrażanie uczuć" ładny slogan....
              Czy sąsiadka obraża moje uczucia, bo ma piwonie na balkonie w kolorze czerwonym?
              A ja nie lubię czerwonego?
              To ta sama pokrętna logika...o ile w ogóle można to nazwać logiką....
        • kira_koslin Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 13:06
          Jeżeli zaczynasz z historią, to chrześcijanie nie powinni uczyc tolerancji, bo
          jakże to wygląda poprzez krucjaty...każde Państwo, spoleczeństwo ma plamy w
          swojej historii..i takie przerzucanie argumentów jest po prostu pozbawione
          sensu.
          • unimix Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 14:57
            dlaczego ortodoksyjni katolicy uważaja że maja prawo decydować kto może nosić
            krzyż a kto nie i jak ten krzyż powinien wyglądać(duzy, mały, średni,
            mikroskopijny) Skoro Elton założyl ten symbol religijny to oznacza to po prostu
            że jest katolikiem a reszta nie powinna nikogo obchodzić. Czy hetero mają
            monopol na wiarę w Boga ????
            • romantyczna_ja1 Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 15:05
              Fajniej by wygladalo zeby zalozyl arabską chuste lub żydowski pas hehehehehe...
          • surfen Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 18:48
            kira_koslin napisała:

> Jeżeli zaczynasz z historią, to chrześcijanie nie powinni uczyc tolerancji, bo
            > jakże to wygląda poprzez krucjaty...każde Państwo, spoleczeństwo ma plamy w
            > swojej historii..i takie przerzucanie argumentów jest po prostu pozbawione
            > sensu.

To właśnie chciałem napisać! Dzięki! :-)

Powtórze jeszcze: krzyż to nie jest symbol wyłącznie chrześcijański. Kiepska też
            wiara jeśli opiera się tylko na symbolach.
    • dzika_zdzicha Re: Szcyt perfidii e Eltona 03.09.06, 15:09
      to co proponujesz, może ustanowienie kodeksu - kto może nosić symbole religijne?
      a wyznacznikami mają być wyszktałcenie, preferencje polityczne i seksualne, a
      także wzrost, waga i kolor oczu???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka