Dodaj do ulubionych

Jaka manipulacja???

IP: *.chello.pl 09.11.01, 15:00
TVN nie mial powodow, by sie pozbywac Irka. Wprost przeciwnie. Nie wyrzuca sie
kury znoszacej zlote jajka. Irek byl ulubiencem publicznosci, faworytem
wiekszosci widzow, a jednoszesnie widzowie owi uwazali sie za "elite" i
sadzili, ze ogol przyklasnie lizusom, a nie "kontrowersyjnemu" Irkowi. Dodac do
tego wieczne nominacje Irka i jest idealna sytuacja do nabijania kasy sms-ami.
I podnosil on niewatpliwie ogladalnosc show. Wiec po co mieliby sie go
pozbywac???
Nawet jezeli, jak twierdza niektorzy, nie chcieli by Irek wygral cale BBII, to
przeciez mozna go bylo pozbyc sie pod sam koniec, tuz przed finalem. Wiec
najwyrazniej musieli sie go pozbyc, bo rzeczywiscie mu "odbilo".
Dziwi, ze nie zainteresowano sie tym wczesniej. Ze wogole wpuszczono Irka do
programu. Ciekawe, na ile bylo to wynikiem niedopatrzenia, a na ile swiadama
decyzja "wpuszczenia wariata". Niewatpliwie mieszanina obu powodow.
Stalo sie i teraz TVN w najlepszej sytuacji nie jest, ale nie przesadzajmy.
Uwazam, ze zachowali sie calkiem niezle jak na te sytuacje - pokazali
wystarczajaco wiele, by uwierzyc w ich wersje, ale jednak nie pokazali
niczego "poza granicami". Niestety, niektore fakty tej historii musza pozostac
tajemnica. I wolanie o wyjasnienie ich jest skrajnym przykladem zerowania na
ludzkim nieszczesciu.
Obserwuj wątek
    • Gość: iga Re: Jaka manipulacja??? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 15:07
      Całkowicie się z Tobą zgadzam, tylko nie wszyscy to zauważyli.
      • Gość: xxx Re: Jaka manipulacja??? IP: *.chello.pl 09.11.01, 15:11
        Gość portalu: iga napisał(a):

> Całkowicie się z Tobą zgadzam, tylko nie wszyscy to zauważyli.

Bo taka to wlasnie mentalnosc: "kochamy Irka!!!" a potem "pokazcie jak Irek
        zwariowal" i do tego "TVN zniszczyl naszego bohatera", "TVN manipuluje
        wszystkim", ... no i moje ulubione: "wyrzucili Irka, zeby wygral wazeliniarz
        Jurek". Spiskowa teoria dziejow zawsze byla lubiana przez ludzi niekonsekwentnych
        w swych pragnieniach.
        • Gość: iga Re: Jaka manipulacja??? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 15:31
          Taka jest niestety mentalność naszego społeczeństwa. Żerowanie na cudzym
          nieszczęściu i szukaniu taniej sensacji. Nie przepadałam za Irkiem, ale dziwię
          się tym pseudofanom, że chcą jeszcze obejrzeć (podejrzewam, że smutne)
          zakończenie pobytu Irka w domu BB. Skoro TVN, który gustuje w pokazywaniu
          tanich sensacji tego nie pokazał, to znaczy, że chociaż tym razem chciał komuś
          czegoś zaoszczędzić. Jak sądzę stało się tam coś złego, nikt nie zabija kury,
          która znosi złote jaja. Mnie jest tylko żal mi człowieka.
          • Gość: xxx Re: Jaka manipulacja??? IP: *.chello.pl 09.11.01, 15:37
            Gość portalu: iga napisał(a):

> Taka jest niestety mentalność naszego społeczeństwa. Żerowanie na cudzym
            > nieszczęściu i szukaniu taniej sensacji. Nie przepadałam za Irkiem, ale dziwię
            > się tym pseudofanom, że chcą jeszcze obejrzeć (podejrzewam, że smutne)
            > zakończenie pobytu Irka w domu BB. Skoro TVN, który gustuje w pokazywaniu
            > tanich sensacji tego nie pokazał, to znaczy, że chociaż tym razem chciał komuś
            > czegoś zaoszczędzić. Jak sądzę stało się tam coś złego, nikt nie zabija kury,
            > która znosi złote jaja. Mnie jest tylko żal mi człowieka.

Ciekawe, ze to wlasnie fani Irka gorowali w wyrzucaniu innym braku tolerancji,
            zerowanie na instynktach, etc. No i teraz obrzucaja czym sie da tvn za to ze nie
            chce im dac pozywki dla ich zadz.
            Co do czlowieka - coz, pewnie mi i zal, ale jakos malo - trudno mi jest wykrzesac
            z siebie jakiekolwiek uczucia w stosunku do Irka.
    • Gość: AndrzejG Re: Jaka manipulacja??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.01, 15:16
      masz rację, Irek to wariat.
      Należałoby zwolnić psychologów z TVN i opublikować ich listę,
      aby nie trafić na takiego psychoterapętę.
      To teraz robi się modne.
      Czy oni może specjalnie wypromowali Irka?
      • Gość: xxx Re: Jaka manipulacja??? IP: *.chello.pl 09.11.01, 15:23
        Gość portalu: AndrzejG napisał(a):

> masz rację, Irek to wariat.
        > Należałoby zwolnić psychologów z TVN i opublikować ich listę,
        > aby nie trafić na takiego psychoterapętę.
        > To teraz robi się modne.
        > Czy oni może specjalnie wypromowali Irka?

Jak pisalam wczesniej, jestem pewna, ze w jakims tam stopniu zdawali sobie sprawe
        i niestabilnosci psychicznej Irka. I postanowili ja wykorzystac. Zaryzykowali i
        przegrali. Przecenili jego wytrzymalosc i to duzy blad, ale, nie bedac
        specjalista, nie jestem w stanie powiedziec, czy to wogole mozna bylo stwierdzic
        wczesniej.
        All in all, mam nadzieje, ze sie sprawa rozejdzie - smutno by bylo, gdyby przez
        jednego Irka tvn mialo wogole zakonczyc bb. Mysle jednak, ze da im to nauczke i
        beda bardziej przykladac sie do roboty.

ps. to wszystko oczywiscie zakladajac, ze to wszystko, lacznie z przeciekami nie
        jest jedna wielka manipulacja, a Irek, vel dr. czegostam z UJ, postanowil
        zakonczyc juz swoj eksperyment i zrobic to z pompa. ;-)
    • Gość: Peru Re: Jaka manipulacja??? IP: *.net17.katowice.pl 09.11.01, 15:24
      Hłe,hłe,hłe.Popieram z całego serca.Irek to półgłówek ktory przyjąl taką a nie
      inną strategie gry.Z czasem coraz bardziej utozsamiał sie z
      etykietką "kosmicznego wariata""człowieka o sercu wielkim" i "pojętnego ucznia
      zycia".Z czasem tez-stawalo sie to coraz bardziej męczace i niewygodne.Dla
      wspolmieszkancow-w konsekwencji i dla niego.Ciągła błazenada męczy.Odrzucenie-
      boli.Predzej czy pózniej musialo sie to skonczyc hm,nieciekawie.Promowanie Irka
      na idola to jakis absurd.Tym bardziej tworzenie mitu samotnego jezdzca czy Don
      Kichota.Sam chcial-sam wlazł.
      • Gość: xxx Re: Jaka manipulacja??? IP: *.chello.pl 09.11.01, 15:33
        Gość portalu: Peru napisał(a):

> Hłe,hłe,hłe.Popieram z całego serca.Irek to półgłówek ktory przyjąl taką a nie
        >
        > inną strategie gry.Z czasem coraz bardziej utozsamiał sie z
        > etykietką "kosmicznego wariata""człowieka o sercu wielkim" i "pojętnego ucznia
        > zycia".Z czasem tez-stawalo sie to coraz bardziej męczace i niewygodne.Dla
        > wspolmieszkancow-w konsekwencji i dla niego.Ciągła błazenada męczy.Odrzucenie-
        > boli.Predzej czy pózniej musialo sie to skonczyc hm,nieciekawie.Promowanie Irka
        >
        > na idola to jakis absurd.Tym bardziej tworzenie mitu samotnego jezdzca czy Don
        > Kichota.Sam chcial-sam wlazł.

Jakby nie ujac - prawda. Swoja droga sama sie zastanawiam, na ile za jego stan
        odpowiedzialna jest wlasnie ta rola jaka sobie narzucil (a na ile vice versa).
        Mysle, ze rzecziwiscie w jakims stopniu stal sie "kosmita" jakiego promowal.
        A ze polglowek i prostak - tak jest. I bede to powtarzac, mimo ze wielu powie ze
        nie wypada na "ceremonii pogrzegowej". W sumie to to jego wyjscie rzeczywiscie
        ciekawsze o wiele niz on sam. Brrrr co ja mowie! daje sie poniesc sensacji! ;-)
        • Gość: Yogi Re: Jaka manipulacja??? IP: 192.168.11.* 09.11.01, 15:46
          Tak, TVN całkiem ładnie się zachował, wpuścił do programu chorego psychicznie
          człowieka (jak większość z was twierdzi), naraził jego zdrowie i pozostałych
          mieszkańców domu BB, a kiedy sytuacja wymknęła się spod kontroli to nabrali
          wody w usta i próbują wszelkimi sposobami wyciszyć sprawę, faktyczne całkiem
          nieźle się zachowali...
          • Gość: xxx Re: Jaka manipulacja??? IP: *.chello.pl 09.11.01, 16:30
            Gość portalu: Yogi napisał(a):

> Tak, TVN całkiem ładnie się zachował, wpuścił do programu chorego psychicznie
            > człowieka (jak większość z was twierdzi), naraził jego zdrowie i pozostałych
            > mieszkańców domu BB, a kiedy sytuacja wymknęła się spod kontroli to nabrali
            > wody w usta i próbują wszelkimi sposobami wyciszyć sprawę, faktyczne całkiem
            > nieźle się zachowali...

Co do wpuszczenia Irka do programu, jak juz pisalam, trudno mi zajac stanowisko,
            bo po prostu nie wiem w jakim stopniu mieli mozliwosc stwierdzenia, czy i co jest
            z Irkiem nie w porzadku. Ale to sie stalo, wpuscili go. Traktowani go lepiej niz
            reszte mieszkancow. Ale zalamal sie. I tvn nie pokazala tego. Nie pokazala jak
            Irek lata po domu i rozwala wszystko, jak go wyprowadzaja. Pewnie tez i dlatego,
            zeby siebie nie pograzac, ale jednak nie pokazali. W przeciwienstwie do Irka
            znaja granice.
          • Gość: tony Re: Jaka manipulacja??? IP: *.icpnet.pl 09.11.01, 16:41
            Please, nie robcie z Irka kompletnego debila. Prawdziwego powodu wyjscia rolego
            nie znamy i mozemy jedynie spekulowac. Robicie z faceta kompletnego czuba
            posilkujecie sie niepotwierdzonymi informacjami, ktore jakis zyczliwy raczyl
            zaserwowac na forum. Poczekajcie z osadzaniem i wydawaniem wyrokow chwil pare,
            na to jeszcze bedzie czas. Faktem jest, ze facet zostal usuniety, a skoro tak
            sie stalo, musial byc powazny powod, bo nie wyrywa sie z korzeniami kury
            znoszacej zlote jaja (tak to bylo?). Faktem jest tez, ze wyladowal w Tworkach,
            ale bardzo dobrze skomentowal to Soltysik w wywiadzie dla Rzeczpospolitej -
            zalamanie nerwowe nie musi od razu oznaczac choroby psychicznej. Na razie nie
            wiemy (przynajmniej ja nie jestem pewien), czy Iroslaw zostal usuniety, bo
            stwarzal realne zagrozenie i producenci bali sie, ze powyrzyna cale towarzystwo
            (to by znaczylo, ze jednak cos z nim nie tak), czy tez wykrecil jakis inny
            numer (na brak fantazji wszak narzekac nie moze). Poki co tejk it izi pipul.
            • Gość: xxx Re: Jaka manipulacja??? IP: *.chello.pl 09.11.01, 16:48
              Gość portalu: tony napisał(a):

> Please, nie robcie z Irka kompletnego debila. Prawdziwego powodu wyjscia rolego
              >
              > nie znamy i mozemy jedynie spekulowac. Robicie z faceta kompletnego czuba
              > posilkujecie sie niepotwierdzonymi informacjami, ktore jakis zyczliwy raczyl
              > zaserwowac na forum. Poczekajcie z osadzaniem i wydawaniem wyrokow chwil pare,
              > na to jeszcze bedzie czas. Faktem jest, ze facet zostal usuniety, a skoro tak
              > sie stalo, musial byc powazny powod, bo nie wyrywa sie z korzeniami kury
              > znoszacej zlote jaja (tak to bylo?). Faktem jest tez, ze wyladowal w Tworkach,
              > ale bardzo dobrze skomentowal to Soltysik w wywiadzie dla Rzeczpospolitej -
              > zalamanie nerwowe nie musi od razu oznaczac choroby psychicznej. Na razie nie
              > wiemy (przynajmniej ja nie jestem pewien), czy Iroslaw zostal usuniety, bo
              > stwarzal realne zagrozenie i producenci bali sie, ze powyrzyna cale towarzystwo
              >
              > (to by znaczylo, ze jednak cos z nim nie tak), czy tez wykrecil jakis inny
              > numer (na brak fantazji wszak narzekac nie moze). Poki co tejk it izi pipul.

W kazdym razie niewatpliwie nie mogl wiecej pozostac w domu i powodem tego byl
              jego stan psychiczny - to trudno kwestionowac. A co stalo sie tak dokladnie -
              tego sie pewnie nigdy nie dowiemy.
    • ellivia Re: Jaka manipulacja??? 09.11.01, 16:24
      Gość portalu: xxx napisał(a):
      > Nawet jezeli, jak twierdza niektorzy, nie chcieli by Irek wygral cale BBII, to
      > przeciez mozna go bylo pozbyc sie pod sam koniec, tuz przed finalem. Wiec
      > najwyrazniej musieli sie go pozbyc, bo rzeczywiscie mu "odbilo".

Zgadzam sie z Tobą. To nie była żadna manipulacja. Widziałam te urywki z
      programu, w ktorych mozna było zauwazyć,że Irek "sfiksował". Odkręcił mikrofon w
      pomieszczeniu z jacuzzi, potem w pokoju zwierzeń siedział w koszuli, z której
      ściekała woda i ruszał nogą mikrogon. A później cos gadał do siebie-może wydawało
      mu się że rozmawia z kosmitami, bo używał jakis niezrozumiałych słów. Przykro mi
      było na to patrzeć, ale Irek zachowywal się jak szaleniec i nie chciałabym
      oglądac tego co było dalej...

> Dziwi, ze nie zainteresowano sie tym wczesniej. Ze wogole wpuszczono Irka do
      > programu. Ciekawe, na ile bylo to wynikiem niedopatrzenia, a na ile swiadama
      > decyzja "wpuszczenia wariata". Niewatpliwie mieszanina obu powodow.
      > Stalo sie i teraz TVN w najlepszej sytuacji nie jest, ale nie przesadzajmy.

TVN jest teraz w b. złej sytuacji.
      Będa musieli odpowiedziec za swoje działania, bo zachowali sie karygodnie
      wpuszczając niezrównowazonego faceta do programu!

> Uwazam, ze zachowali sie calkiem niezle jak na te sytuacje - pokazali
      > wystarczajaco wiele, by uwierzyc w ich wersje, ale jednak nie pokazali
      > niczego "poza granicami". Niestety, niektore fakty tej historii musza pozostac
      > tajemnica. I wolanie o wyjasnienie ich jest skrajnym przykladem zerowania na
      > ludzkim nieszczesciu.

W tej chwili to co pokazali wyjasnia sprawę,że nie mozna było trzymac Irka w domu
      BB, bo naprawde wariował. Nie mogę uwierzyc,że ktos chciałby ogladac sceny
      pokazujące jak Irek naprawde szaleje ( tego typu jakie opisuje Super Express).
      Patrzenie na to,byloby juz niemoralne!!!
      Denerwuje mnie tylko fakt w jaki sposób teraz tvn opisuje te historie, jakby to
      bylo drobnym incydentem. Powinni byli napisać wprost,że Irek przezył silne
      załamanie nerwowe i znajduje sie w szpitalu dla psychicznie chorych. A napisali,
      zdaje sie,że " naruszył regulamin i teraz znajduje sie pod opieka lekarzy".
      Oczywiscie wszystko jest prawdą , ale brzmi dośc niewinnie. Jeszcze te godne
      politowania tłumaczenia A.Sołtysika dla dziennika"Rzeczpospolita", jakby nic
      takiego sie nie stało.

I jeszcze jedna sprawa. W jednym z Twoich kolejnych postow przeczytałam ,że Irek
      to półgłówek i prostak. Sprzeciwiam sie tym okresleniom. Są z gruntu obraźliwe i
      przyjkro mi jest ,jesli ktokolwiek nazywa tak czlowieka, ktory jest chory. W
      okresach, w których Irek zachowywał sie spokojnie, potrafil byc zabawny i
      inteligentny.

• Gość: xxx Re: Jaka manipulacja??? IP: *.chello.pl 09.11.01, 16:42
        ellivia napisał(a):
        > BB, bo naprawde wariował. Nie mogę uwierzyc,że ktos chciałby ogladac sceny
        > pokazujące jak Irek naprawde szaleje ( tego typu jakie opisuje Super Express).
        > Patrzenie na to,byloby juz niemoralne!!!

Ale ogromna ilosc ludzi, szczegolnie fanow Irka, bardzo by chciala.

> Denerwuje mnie tylko fakt w jaki sposób teraz tvn opisuje te historie, jakby to
        >
        > bylo drobnym incydentem. Powinni byli napisać wprost,że Irek przezył silne
        > załamanie nerwowe i znajduje sie w szpitalu dla psychicznie chorych.

I cos wlasnie w tym stylu podali. "W wariatkowie" i "pod opieka lekarzy i
        psychologow" to przecie to samo.
        A napisali
        > I jeszcze jedna sprawa. W jednym z Twoich kolejnych postow przeczytałam ,że Ire
        > k
        > to półgłówek i prostak. Sprzeciwiam sie tym okresleniom. Są z gruntu obraźliwe
        > i
        > przyjkro mi jest ,jesli ktokolwiek nazywa tak czlowieka, ktory jest chory. W
        > okresach, w których Irek zachowywał sie spokojnie, potrafil byc zabawny i
        > inteligentny.
        >

W tym samym bodajze miejscu napisalam, ze nie zmienie pogladow tylk odlatego, ze
        odbywa sie wlasnie "Irkowa stypa". Byl, jest, i bedzie dla mnie prostakiem. To
        nie obraza, to diagnoza. Dla mnie on nigdy nie byl zabawny, a inteligencje
        schowala tak gleboko, zeby przypadkiem nie wyszla sama z siebie.
    • Gość: tony Re: Jaka manipulacja??? IP: *.icpnet.pl 09.11.01, 16:52
      Nikt nie chce zerowac na czyims nieszczesciu ale nikt nie chce tez, by wciskano
      mu kity i karmiono nieprawdziwymi informacjami. Nie wymagam wcale, zeby tvn
      pokazywal przykre ujecia pokazyjace jak Irek np. zjada rybki z akwarium albo z
      dzika satysfakcja i usmiechem na twarzy zalatiwa potrzeby fizjologiczne w
      pokoju zwierzen, ale nie lubie, kiedy robi sie ze mnie idiote usilujac zamydlic
      oczy. Nie jest tez wporzadku udawanie, ze nic sie nie stalo. Jesli Irek dostal
      na glowe - chcialbym to wiedziec, jesli nie - tez chcialbym to wiedziec.
      Wszelkie niedomowienia stwarzaja miejsce do niepotrzebnych spekulacji.
    • Gość: :) Re: Jaka manipulacja??? IP: *.man.polbox.pl 09.11.01, 17:35
      Gość portalu: xxx napisał(a):

> TVN nie mial powodow, by sie pozbywac Irka. Wprost przeciwnie. Nie wyrzuca sie
      > kury znoszacej zlote jajka. Irek byl ulubiencem publicznosci, faworytem
      > wiekszosci widzow, a jednoszesnie widzowie owi uwazali sie za "elite" i
      > sadzili, ze ogol przyklasnie lizusom, a nie "kontrowersyjnemu" Irkowi. Dodac do
      >
      > tego wieczne nominacje Irka i jest idealna sytuacja do nabijania kasy sms-ami.
      > I podnosil on niewatpliwie ogladalnosc show. Wiec po co mieliby sie go
      > pozbywac???
      > Nawet jezeli, jak twierdza niektorzy, nie chcieli by Irek wygral cale BBII, to
      > przeciez mozna go bylo pozbyc sie pod sam koniec, tuz przed finalem. Wiec
      > najwyrazniej musieli sie go pozbyc, bo rzeczywiscie mu "odbilo".
      > Dziwi, ze nie zainteresowano sie tym wczesniej. Ze wogole wpuszczono Irka do
      > programu. Ciekawe, na ile bylo to wynikiem niedopatrzenia, a na ile swiadama
      > decyzja "wpuszczenia wariata". Niewatpliwie mieszanina obu powodow.
      > Stalo sie i teraz TVN w najlepszej sytuacji nie jest, ale nie przesadzajmy.
      > Uwazam, ze zachowali sie calkiem niezle jak na te sytuacje - pokazali
      > wystarczajaco wiele, by uwierzyc w ich wersje, ale jednak nie pokazali
      > niczego "poza granicami". Niestety, niektore fakty tej historii musza pozostac
      > tajemnica. I wolanie o wyjasnienie ich jest skrajnym przykladem zerowania na
      > ludzkim nieszczesciu.
      -------
      Sandruniu Walter Ciebie naprawde lekarz oszukuje. Przy okazji pamiętaj, że
      tampony to sie wymienia a nie wciska jeden za drugim bo później na zdjeciu
      rentgenowskim są dwa kręgosłupy
      --------

• Gość: xxx Re: Jaka manipulacja??? IP: *.chello.pl 09.11.01, 17:37
        Gość portalu: :) napisał(a):
        > -------
        > Sandruniu Walter Ciebie naprawde lekarz oszukuje. Przy okazji pamiętaj, że
        > tampony to sie wymienia a nie wciska jeden za drugim bo później na zdjeciu
        > rentgenowskim są dwa kręgosłupy
        > --------
        Kawal dosc stary i wyswiechtany...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka