Dodaj do ulubionych

Sami swoi -remake, czy ktos to sobie

27.10.06, 23:27
wyobraza? bo ja nie, nie widze nikogo kto moglby zastapic pp.Hancze i
Kowalskiego, albo babke z granatami. Mysle, ze taki bezsensowny pomysl nie ma
szansy bytu i nie dojdzie nigdy do skutku
Obserwuj wątek
    • markus.kembi Re: Sami swoi -remake, czy ktos to sobie 28.10.06, 00:43
      Na szczęście polskie kino nie jest aż tak silnie jak amerykańskie skażone plagą
      remake'ów. W Polsce stawia się na kontynuacje po latach - "Ryś", "Dylematu 5"...
      Co jeszcze? "Seksmisja - powrót"? - tym razem na Ziemi uchowaliby się sami
      mężczyźni, a któraś z serialowych "gwiazd" "Tańca z gwiazdami" (i tak nie
      kojarzę ich nazwisk) by udowadniała, że król Polski Jadwiga nie był mężczyzną. A
      może "Vabank 3"? - Kwinto i Duńczyk robią skok na peerelowski bank i planują
      ucieczkę do Hameryki. Nie, lepiej "Psy 3" - oczywiście z wątkiem takim, jak ten,
      który porusza serial "Oficerowie", czyli że Polską, a właściwie "ubekistanem"
      rządzi "układ", który morduje ludzi, a Cezary Pazura (odtwórca głównej roli w
      "Psach", ale i "Oficerach") jako ostatni sprawiedliwy będzie z tym "układem"
      walczył. A jak wyglądałaby kontynuacja "Samych swoich"? Wieś popegeerowska?
      Witia, wzorowy rolnik z "Samoobrony" w konflikcie z sąsiadem, który mu podkłada
      świnię (z napisem "Lepper" na grzbiecie)? A może Ania i Zenek kontra
      nieprzestrzegający norm sanitarnych ani prawa pracy właściciel miejscowej
      przetwórni rolnej?
      • the_dzidka Re: Sami swoi -remake, czy ktos to sobie 28.10.06, 20:12
        Brrrr!! Wyobraziłam to sobie i az mi się zimno zrobiło :-/ Uchowaj nas panie :-/
        PS. A Jadwiga faktycznie byla KRÓLEM Polski, nie królową - ale jednak była
        kobietą. Jak Kopernik.
        • tekameka i znowu Pazura i Zamachowski bleeeeeeee 29.10.06, 06:15
          żygam Pazurą, serial Oficerowie kompletnie rozmontowany przez tego aktorzynę
    • dona.a Re: Sami swoi -remake, czy ktos to sobie 28.10.06, 11:15
      od jakiegoś czasu na jednym z forów trwa bardzo ciekawa dyskusja na temat
      obsady w nowej wersji Chłopów, obsada jest już w zasadzie skompletowana i
      zaaprobowana przez większość internautów, największy problem pozostał z Jagną,
      trudno znaleźć godną nastepczynię Emilii Krakowskiej, ta za stara, ta za młoda,
      ta za brzydka, w tej za mało seksu. W przypadku Samych swoich większość
      grających aktorów jest chyba jednak nie do zastąpienia
      • spacey1 Re: Sami swoi -remake, czy ktos to sobie 29.10.06, 00:17
        A ja sobie wyobrażam w roli Jagny dwie aktorki:
        Sonię Bohosiewicz i Monikę ... kurde, nie pamiętam nazwiska, gra w jakimś
        serialu, dobrze śpiewa, ma chyba zespół jakiś i grała w reklamie oleju bodajże.
        Przyszły mi do głowy ze względ na warunki, chociaż Sonia to też niezła aktorka.
        • stara_dominikowa Jagna.. 30.10.06, 15:39
          .. to ani Sonia ani Monia. Soni brakuje delikatności w rysach, karnacja nie ta
          (Jagusię to jakby kto w mleku wymył) oczy nie te (lnowe kwiatki), uroda zdrowa,
          krzepka i banalna. O talencie nie wiem nic. Monika Jarosińska (chyba o nią ci
          szło) to wielkozębna twarz o ostrych rysach. Jedna reklama z przytupem w
          koszuli i koralach Jagny nie czyni. oba przykłady świadczą niestety o kiepskiej
          znajomości tematu. Jagna wbrew obiegowej opinii to nie była zwykła przysadzista
          wsiowa dziewka z brudnymi piętami. To było wcielenie fascynującej siły
          kobiecości, bezwolnej a niszczącej, będącej alegorią natury.
          • spacey1 Re: Jagna.. 30.10.06, 16:19
            No cóż, nie widzieliśmy żadnej z tych pań w roli Jagny. To, jak ja oddała Emilia
            Krakowska to zasługa jej aktorstwa oraz po części ówczesnych wizażystów. Być
            może Emilii też by nikt nie podejrzewał o bycie Jagną, zanim ją zagrała.
            Myślę sobie, że trochę za mało masz przesłanek, aby mi zarzucać brak znajomości
            tematu.
            Najciekawsze role często powstają gdy obsadza się aktorów wbrew emploi, a nawet
            wbrew opinii publicznej (słynna sprawa z Kmicicem).
            Odwdzięczę się i powiem, że brak Ci wyobraźni a myślenie twoje o sztuce filmu
            jest pełne uproszczeń, jeśli po jednej roli w serialu i jednej w reklamie juz
            wiesz NA PEWNO, że panna się nie nada. Pewnie powiesz, że ja po jednej roli z
            kolei ją chcę obsadzić... nie, ja tlyko podaję propozycję. A ty już wiesz na
            pewno...

Aha, to, co napisałaś o Jagnie, o istocie jej natury, to bardzo łatwo osiągnąć z
            wieloma aktorkami - pięknych kobiet u nas dostatek a reszta to sprawa reżysera.
            • stara_dominikowa Re: Jagna.. 31.10.06, 09:38
              zacznę od tego, że Emilia Krakowska moim zdaniem była Jagną drewnianą i (co
              niedopuszczalne) ładniejsza od niej była Hanka, czyli Krystyna Królówna.
              moje myślenie o sztuce filmu tym różni się od twojego, że nie traktuję aktora
              jako bezwolnej masy, którą przeżuwają reżyser z operatorem i wypluwają gotową
              postać. idąc tym tropem sympatyczna swoją drogą Ania Guzik mogłaby stać się
              drugą Gretą Garbo.
              rozumiem z grubsza o co ci szło i może rzeczywiście niesprawiedliwie wrzuciłam
              cię do worka z tymi dla których Jagna była wzorcem z sevres wiejskiej dziouchy.
              ale spotykam się z tym tak często, że odruchowo rzucam się z pazurami:)
    • rehab22 Scenariusz już jest....... 28.10.06, 11:26
      i leci na "żywo".
      • tetro3 Re: Scenariusz już jest....... 28.10.06, 12:26
        To niemożliwe, żeby zrobić równie dobry film. Powstanie kolejne "W pustyni i
        puszczy", pożal się Boże.
    • au.lait Re: Sami swoi -remake, czy ktos to sobie 28.10.06, 11:44
      Niespecjalnie. Wystarczy, że ktoś dopuścił się zamachu na świętości w rodzaju
      "Miś" czy "Alternatywy 4".

Reaktywacja "Samych..." byłaby - że kuchennym porównaniem się posłużę -
      odgrzewaniem przez jakiegoś złośliwego wielbiciela nouvelle cuisine porządnego,
      swojskiego sznycla wieprzowego, koniunkturalnie przerobionego na kotlet
      drobiowy, ugarnirowanego ślimakiem i sprzedanego w pakiecie z dodatkową porcją
      banalnego sushi pod pretensjonalną nazwą "dewolaj ozeskargo awek cru płazą e riz".

Ble!
      • mentor Powiedz mi po co? 28.10.06, 13:26
        `Po co ? powiedz mi po co! Po co? Po co?
    • goniacy.pielegniarz Są już kandydaci do dwóch głównych ról: 28.10.06, 14:15
      Jarosław Kaczyński i Roman Giertych.
    • kaza40 Re: Sami swoi -remake, czy ktos to sobie 28.10.06, 15:13
      to jest żałosne jak 3 tysiące któryś tam odcinek serialu,jak się nie ma nowych
      pomysłów to się robi remaki do znudzenia
    • anomacie samoobrona i pis 28.10.06, 18:52

a w tle jakieś elpeery peerely
    • troll7777 kargul - gertych a pawlak - lepper 29.10.06, 15:04
      czyli el leppeer w jednym ciele! czyli slowem ciele.
      • anabel26 Re: kargul - gertych a pawlak - lepper 30.10.06, 10:32
        Niektóre teksty na forum są co najm,niej dziwne! a jeśli chodzi o moje zdanie
        odnośnie Samych Swoich, to uważam, że szkoda byłoby niszczyć i odsuwać w
        niepamięć pierwowzór. A zamiast remake'u można stworzyć coś innego. Kogel mogel
        też jest dobre :-)
        • bezportek Nie remake, tylko sequel - Sami Swoi nach Osten! 30.10.06, 16:20
          Wygnane z Ziem Wycyckanych przez powracajacych gospodarzy, zapite i zahukane
          prawnuki Pawlokuw i Karguli z podkulonymi ogonami wracaja do kolchozu w
          Kruzewnikach, gdzie dostaja zatrudnienie przy pedzeniu biopaliwa na potrzeby
          wladzy centralnej, co zaplanowala w przyszlej pieciolatce przejechac sie
          samochodem po stolicy. Dzieki uporowi, wrodzonemu sprytowi i zdolnosci
          przystosowania do wsiewo najluczszewo, nasi bohaterowie zostaja przyjeci do
          miejscowej elity i zapisani w kolejce do osobistego wydupczenia przez
          sekretarza rejonowego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka