Dodaj do ulubionych

Notes Kulinarny.....

05.11.06, 17:56
Zastanawia mnie,co skłoniło TVN do zamienienia Tessy owym programem.
Prowadząca powolna,apatyczna,przepisy mało ciekawe.Nie liczyłam na program
rewolucjonizujący,proste też moze być z polotem...Tęsknię za prowadzącymi-
kucharzami jak Jamie Olivier,Gordon Ramsey czy nawet Nigella.
Jestem za powrotem Tessy,na forum była nielubiana,jako ta wyniosła i
nudna...a co powiecie o pani Gessler? No chyba że tylko mnie nie rozruszało
dzisiejsze układanie kul kwiatowych w miskach...
Obserwuj wątek
    • gweeny Re: Notes Kulinarny..... 05.11.06, 18:45
      Ja jestem dokładnie tego samego zdania!

Nie jestem jakąś fanką programów kulinarnych, ale podobnie jak Ty lubiłam
      Tessę, dla mnie całkiem fajnie prowadziła swój program, natomiast pani Gessler
      jest zupełnie nijaka, rozmyta i ma w sobie coś denerwującego...

A pozatym czuję już zupełne przesycenie telewizji programami kulinarnymi...
    • alex_koz Re: Notes Kulinarny..... 05.11.06, 20:58
      i ja tak mysle;)

zupelnie beznadziejny program, strasznie nudny i zupelnie bez polotu.
    • babunowa Re: Notes Kulinarny..... 05.11.06, 21:04
      program tak samo nudny jak ten,ktory mial zastapic ;///
      juz chyba lepiej niech kupuja produkcje zagraniczne.
    • mhania Re: Notes Kulinarny lepszy niż tessa 05.11.06, 22:01
      każdy jest 100 razy lepszy od pani tessy!!!!

Pani tessa byłą po prostu odrzucająca na 100 kilometrów - i to tyle na ten
      temat.
      • bikinikill Re: Notes Kulinarny lepszy niż tessa 05.11.06, 22:41
        bez przesady...mnie się podobała,czaem coś opowiedziała,ugotowała niebanalnie.
        Odrzucała natomisat blond dziewoja.
        • modotv Re: Notes Kulinarny lepszy niż tessa 06.11.06, 23:53
          Mnie tylko zastanawiało, dlaczego Tessa do niemal każdej potrawy dodawała
          truskawki... ;-)

Co do Gessler, wiedzy jej nie odmówicie, a to, że ciężko ją sprzedaje - to
          poniekąd wina realizatorów. Z drewna da się zrobić coś niezłego :)

Ale szczerze nie podobała mi się kula kwiatowa...
          • wieslawa-siemiankowska Re: Notes Kulinarny lepszy niż tessa 07.11.06, 11:29
            Modo, no bez jaj z drewna nie wykrzesasz nic, nic, nic. Gessler owszem wiedzę
            posiada, ale jest totalnie niemedialna, nie " przechodząca" przez ekran i nie
            potrafiąca zaintrygować widza. To " coś" w sobie albo się ma , albo nie.Ona nie
            ma i na wizję się nie nadaje.
            • madzia1708 Re: Notes Kulinarny lepszy niż tessa 07.11.06, 11:42
              przeciez Pinokio jest z drewna ;O)
              nudny ten program, podobnie zresztą jak i Tessa, takie flaki z olejem
              • ewab2507 święta racja moja Madziu :) 07.11.06, 11:48
                nudy straszne... choć ta opiekana w miodzie i oliwie pietruszka była ok :)
                • madzia1708 Re: święta racja moja Madziu :) 07.11.06, 14:31
                  myślę, ze wszystkie Jej dania są smaczne :) ale "ciota" z Niej straszna :)
            • modotv Re: Notes Kulinarny lepszy niż tessa 07.11.06, 14:07
              Wiesiu, pierwszy chyba raz nie zgodzę się z Tobą. Nie jestem fanem stawiania
              drewien przed kamerą, ale jak już "trzeba", a potrzeba może mieć różne źródła,
              to uruchamiany wyobraźnię i zastanawiamy się, co zrobić, by "trzebowego"
              produktu było jak najmniej w produkcie.

"Notes kulinarny" jest fatalnie i bez pomysłu zrealizowany - ciężki montaż, za
              dużo ciszy, nic się w nim nie dzieje. I wydaje mi się, że to głównie wpływa na
              odbiór Gessler. Nie chcę jej oceniać, choć przychodzi mi parę określeń na myśl,
              ale jak można było dopuścić to produkcji kolejnego programu, w którym stoi
              kobieta i kroi pietruszkę?! Tożto kolejne "Gotowanie na ekranie".

Mam wrażenie, że jedyną rzeczą, które mogłyby mnie zatrzymać przed tv, to
              zapachy z jej kuchni. Pech chce, że tego jeszcze nie emituje się.
              • nioma Re: Notes Kulinarny lepszy niż tessa 07.11.06, 14:16
                nuda straaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaszna
                nie da sie tego ogladac, przelaczam szybciutko na inny kanal
              • klamczucha3 Re: Notes Kulinarny lepszy niż tessa 07.11.06, 14:26
                A ja sobie pozwole byc nieco odmiennego zdania!
                Otoz jestem osoba bez wyobrazni artystyczno-kuchennej i dla mnie wszystko co
                dotyczy "ubierania" potraw i domu jest szalenie przydatne.
                Przepisow mam sporo,kolekcjonuje niemalze pieknie wydane ksiazki kucharskie ale
                brakuje mi tej calej otoczki oryginalnosci i dekoracji.
                Podobal mi sie plotek ze szczypiorku i pietrowe ulozenie dania,podobala mi sie
                kula kwiatowa w naczyniu....
                Zgodze sie z wami,ze pani Magda nie jest medialna i zle sie sprzedaje na wizji
                ale talentu nie mozna jej odmowic i jest swietnym fachowcem.

Co do zas uwielbianej Nigelli Lawson to chcialabym wiedziec czy robilyscie jej
                przepisy.Ja tak,niestety...One sa niejadalne! W wiekszosci banalne /Mozarella
                in carocca,czyli tosty z mozarella/ i przerazliwie TLUSTE! Zauwazcie,ze do 90%
                dan Nigella wrzuca pietruszke albo papryke ostra /peperoni/.Po co? Bo to sie
                ladnie komponuje na talerzu i potrawa efektowniej wyglada. Nikt mnie nie
                przekona,ze makaron z boczkiem i pietruszka to raj dla podniebienia!
                A programi kiedy pokazuja relacje z robienia zdjec do jej ksiazki i jej wyglad
                w programie,kompletnie potarganej i rozczochranej mnie po prostu zniesmaczyl a
                odpowiedz,ze nie miala czasu sie uczesac to szczyt ignoracji i brak szacunku
                dla ludzi z ktorymi pracuje.Obrzydliwe to bylo...

Fajnie by bylo polczyc efekt wizualny z prawdziwie smacznymi daniami.
                Niestety jak widac nie zawsze jest to mozliwie bo nie kazdy ma dar dobrej
                prezencji.Dla mnie wazna jest zawartosc programu i to co niego moge z niego
                wyniesc i czego sie nauczyc.Co z tego,ze sobie obejrze jak ladnie mieszka
                Nigella,jakie ma fajne,skaczace na trampolinie dzieci jak i tak nie skorzystam
                z zadnego z jej przepisow...
                Ale to ja...Dla kazdego co innego!
                • babunowa Re: Notes Kulinarny lepszy niż tessa 07.11.06, 15:04
                  to skoro taka inspiracja dla Ciebie jest Magda,to kup jej ksiazki;)wydala tego
                  troche;>ewentualnie udaj sie do jej restauracji.
                  zwyczajnie lans kolejnych trendy jazzy super cool znajomych...W Polsce,Wawie,w
                  obrebie starowki jest mnostwo zdolnych kucharzy,ale nie kazdego w pewnym
                  momencie zaczely lansowac naczelne pism kobiecych. Szkoda,ze czesto same
                  drewniane znajome krolika,lansuja kolejne drewna ;/
                  • hmmm Re: Notes Kulinarny lepszy niż tessa 07.11.06, 18:49
                    odnoszę niejasne wrażenie iż w wątku tym mylicie wciąż Martę z Magdą. piszecie o
                    Marcie, prawda? bo to Marta występuje w notesie.
                • black-cat Re: Notes Kulinarny lepszy niż tessa 07.11.06, 18:55
                  Przede wszystkim nie pani Magda tylko Marta. Pani Magda Gessler jest piękną,
                  zmysłową kobietą, doskonale gotuje i jeszcze lepiej o tym opowiada, jest
                  właścicielką m.in. restauracji Tsarina i nie ma nic wspólnego z programem Notes
                  Kulinarny (nudnym zresztą bardzo).
                  A jeżeli chodzi o Nigelle - miałam przyjemność jeść kilka potraw na podstawie
                  jej przepisów i to była prawdziwa przyjemność.
                  • babunowa Re: Notes Kulinarny lepszy niż tessa 07.11.06, 19:02
                    ja nie myle,ale osoba,ktora pisala przede mna mylila,bo pisala o Magdzie;)
                    dlatego poradzilam kupienie ksiazek:)
                    dzisiaj trafilam na kawalek tego programu i akurat bylo o kuli kwiatowej-pomysl
                    sam w sobie nawet nawet;)
                • mojave Re: Notes Kulinarny lepszy niż tessa 08.11.06, 08:31
                  owszem, robilam kilka dan według przepisów Nigelli i były bardzop smaczne. I
                  nie jest to tylko moje zdanie bo tylko dla siebie nie gotuję.
                  • makaluu Re: Notes Kulinarny lepszy niż tessa 11.11.06, 14:45
                    Maiałam dzisiaj okazję obejrzeć Notes Kulinarny i jestem bardzo niemile
                    zaskoczona... Takiego nudnego programu o gotowaniu to nigdy nie oglądałam. Ta
                    cała pani Gesler jest bardzo nadeta i sztuczna...

Zdjąć ten program z anteny!
    • klamczucha3 Re: Notes Kulinarny..... 07.11.06, 20:47
      To prawda,pomylilam obie panie Gessler!Mea culpa ale to dlatego,ze tyle
      podobienstw ;-) to samo nazwisko,ta sama profesja i imie na M.

Co do ksiazek kulinarskich posiadam zarowno "Kuchnia moja pasja" Magdy Gessler
      jak i "Qchnia artystyczna" Marty Gessler i Agnieszki Kreglickiej.I obie sa
      swietnie.
      Ale chyba nie jest zabronione posiadanie odmiennego zdania niz wiekszosc,prawda?
      Bo chyba mamy demokracje i nie trzeba byc od razu zlosliwym ;-)
      • bikinikill Re: Notes Kulinarny..... 07.11.06, 23:33
        dobrze pisze o gotowaniu? to niech przy tym zostanie.nie każdy musi
        pisać,występować i stepować. Moja babcia,świetna kucharka, by się bardziej
        nadawała do prowadzenia programu,dynamiczna chociaż jest i jak opowiada o
        przepisach to jej słucham a nie myśle o zrobieniu prania.
        • wrocek71 Re: Notes Kulinarny..... 11.11.06, 14:51
          Tak naprawdę nie ma u nas programu kulinarnego z prawdziwą osobowością, z kimś
          z charyzmą, błyskotliwym,kto sprawi, że np. ja daleki od gotowania:) bedę
          chciał to oglądąc.
          I ten Pascal, jakiś Okrasa, i inni są po prostu mniej lub bardziej
          sympatyczni, uwierzcie wyrazista osobowość przysłoniłaby nawet słaby montaż, i
          to wszystko o czym tu pisaliście.
          • barti84 Re: Notes Kulinarny..... 12.11.06, 15:17
            Notes kulinarny to najnudniejszy program o gotowaniu jaki w zyciu widziałem!
            Prowadząca drętwa, dania robi bez polotu i jak oglądam jej siódme poty na
            ekranie to mam wrazenie, że ona to wymysla na poczekaniu, bo są
            straaaaaaaaasznie dłuuugie momenty ciszy!
            A kula kwiatowa na talerzu mnie poprostu zwaliła... ze smiechu... "...to podaj
            jeszcze jedną... (chwila ciszy)... jeszcze jedną..." to po prostu wygladało
            koszmarnie!!!
            Jestem ciekaw kiedy przestaną sie lansować koleżanki z warszaffki... ech...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka