Dodaj do ulubionych

Przywrócic żalobe po papiezu!!

24.11.06, 11:45
Dlaczego ta żałoba trwała tak krótko? Tylko tydzień. To skandal! Przecież juz
nigdy (a co najmniej przez najbliższe milion lat) nie będzie Takiego Polaka.
Ta żałoba powinna trwać przynajmniej przez kilka pokoleń aż postac naszego
Papieża nie przeistoczy się w legendę.
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: Przywrócic żalobe po papiezu!! 24.11.06, 12:31
      no i po co ta zlosliwość? już za chwile znow bedziesz mógł oglądać ulubione
      sittcomy, a tymczasem idż na spacer - to dobre dla zdrowia
      a na spacerze pomyśl, że oni też by pewnie chccieli sobie pooglądać filmy, tylko
      że już nie moga...
      • obraza.uczuc.religijnych Sama idź a wciskaj nienaturalnych zachowań 24.11.06, 12:54
        żałobniczych.
        • modotv Re: Sama idź a wciskaj nienaturalnych zachowań 24.11.06, 13:01
          Skoro nie stać Cię na chwilę refleksji nad tym co się stało, to przynajmniej
          spróbuj uszanować uczucia innych. Nie chodzi nawet o zachowanie zmarłych w
          życzliwej pamięci, ale szacunek dla ich pracy, bo w trakcie jej wykonywania
          zginęli.
          • obraza.uczuc.religijnych Nie mam ochoty na żadną refleksję 24.11.06, 13:21
            i uszanuj to.
          • dyhrtj Re: Sama idź a wciskaj nienaturalnych zachowań 24.11.06, 14:15
            nie rozumiem modotva ani innych żałobników, zamiast gdzieś załować*) zdobywać
            się na refleksję*) medytować*) czy tam co innego na spacerach*) w kościołach*)
            wypisują różne bzdury na forum i pouczają innych jak mają żyć

ja nie mam żadnej żałoby, nie znałem tych górników, w ogóle mnie nie obeszła
            mnie ich śmierć tak jak nie obchodzi mnie śmierć wszystkich innych nieznanych mi
            osób które codziennie goiną w polsce i na świecie na pewno po nich płakał nie
            będę, ich rodziny będą opłąkiwać i tak ma być, nie sądzę żeby tym rodzinom
            potrzebna była gestapowska dyscyplina wprowadzana przez ortodoksów żałobniczych

takie na siłę pouczanie innych że mają być w żałobie trochę trąci komuną w
            wydaniu rydzyka i moherowych beretów; tacy chrześcijańscy, ale nóż wbiją w plecy
            jak nie wyznajesz ich religii, no dżihad katolicki po prostu

a wczoraj w mojej ulubionej knajpie nie było muzyki na żywo tylko z cd, kurcze,
            dobrze że mnie nie było polsce jak papież umarł, przynajmniej usłyszałem w BBC
            dowcipy o nim
            • jedzoslaw Autorze wątku... 24.11.06, 14:34
              Co ma do tego Papież? Zmarł półtora roku temu. A obecna żałoba trwa tylko 3 dni.
              Nie wytrzymasz? Nie wiem, czy TVP powinna trzymać się obecnej żałoby czy nie,
              ale żałoba po Papieżu to temat już dawno przestarzały. Zamiast przywoływać tamtą
              żałobę, już przemaglowaną na tym forum na wszystkie sposoby mów o tej obecnej,
              której chyba boisz się ruszyć, więc odgrzewasz starą.
              • gacek95 ale jedno trzeba przyznać 24.11.06, 16:59
                że niektóre stacje radiowe dają piękną muzykę
            • lolipopp Re: Sama idź a wciskaj nienaturalnych zachowań 24.11.06, 18:35
              No tak inni cierpią, opłakują tragicznie zmarłych a tobie w łbre tylko muzyka
              knajpiana, zabawa. Tu chodzi o zwykłe ludzkie odruchy, które tobie sa obce.
              Dlatego żal mi cię bo jesteś poza nawiasem normalnego , czującego
              społeczeństwa. Rozumiem, że w przypadku tragedii w twojej rodzinie wszyscy
              wokoło, którzy nie znali cię powinni hulać i smiać się obok ciebie.
              Aż sie brzydzę toba
              • lolek333 Re: Sama idź a wciskaj nienaturalnych zachowań 24.11.06, 18:54
                Zawod gornika ma w sobie ryzyko, to tragedia tych rodzin - wielka tragedia,
                zgadzam sie ale dlaczego obarczac tym cala Polske na sile ? Niech kazdy
                przezywa to jak chce a po co zmuszac innych do ogladania zalobnych programow.
                Jakas moda na zaloby narodowe nastala za czasow Kaczora. Wspolczuje rodzinom
                ofiar ale do zaloby sie nie dostosowuje. Na szczescie sa zagraniczne stacje TV
                i radiowe wiec jest mi OK.
                • lolipopp do lolka33 25.11.06, 16:56
                  lolek33 napisał:
                  Zawod gornika ma w sobie ryzyko, to tragedia tych rodzin - wielka tragedia,
                  zgadzam sie ale dlaczego obarczac tym cala Polske na sile ? Niech kazdy
                  przezywa to jak chce a po co zmuszac innych do ogladania zalobnych programow.
                  Jakas moda na zaloby narodowe nastala za czasow Kaczora. Wspolczuje rodzinom
                  ofiar ale do zaloby sie nie dostosowuje. Na szczescie sa zagraniczne stacje TV
                  i radiowe wiec jest mi OK

Człowieku czy z tobą wszystko w porządku? Piszesz, że jest ci dobrze masz TV
                  SAT , oglądasz sobie rozrywkowe programy etc. A jednocześnie piszesz tu
                  epistołę jak to ci źle zrobiono bo jest żałoba. Twoje przeżywanie załoby to
                  faktycznie twoja sprawa. Ale tu nie chodzi o żałobę bo nikt ci nie każe iśc np.
                  w kondukcie żałobnym i śpiewać żałobne hymny w kościele.Tu chodzi o fakt
                  USZANOWANIA czyjejś tragedi.Tragedi na dużą skalę,która nie powinna się
                  wydarzyć.Ludzie idą do pracy i giną ... Ty masz jednak inne priorytety i twoja
                  sprawa. Czy chcesz czy nie są ludzie którzy decydują i sa tacy, którzy muszą
                  się temu podporządkować. Jak Ci sie nie podoba to pisz sobie na forum. Ale komu
                  i czemu to służy???
                  • lolek333 Re: do lolka33 25.11.06, 17:04
                    Tak samo sluzy moje niezdaowolenie jak i Twoje przezywanie zaloby czyli
                    nikomu !! Jestem przeciwnikiem zaloby narodowej 3 razy w roku, kampania sie
                    uprawia i koniec ! Wlasnie zrobilem glosniej moja ulubiona plyte Yes.
                    Uszanowanie tragedii nie ma nic wspolnego z programami telewizyjnymi z czarnym
                    znaczkiem to jest dopiero pokazowa.
              • lolipopp Re: Sama idź a wciskaj nienaturalnych zachowań 24.11.06, 19:18
                Ta żałoba / krótka zresztą/ została wprowadzona po to aby oddać cześć tym
                biednym ludziom. Ale dla niekórych to też za dużo. Nie mogą wytrzymać 3 dni bez
                muzyki,tańców i innych rozrywek. Wcale nie współczujecie tym osobom, nic was to
                nie obchodzi. Ockniecie się dopiero wtedy jak sami doświadczycie tragedii i
                znajdzie się wiele osób zdolnych wam pomóc i współczuć. Aż się dziwie, że
                niektórzy ludzie potrafią mieć taką znieczulicę. na szczeście gros
                społeczeństwa to ludzie wrażliwi a ci pozostali niech są sami ze swoim egoizmem
                i znieczulica.
                • obraza.uczuc.religijnych Dokładnie. 24.11.06, 19:24
                  Nic mnie to nie obchodzi, nie mam obowiązku współczucia i pukam się w czoło
                  kiedy słyszę o pokazowej żałobie. I tak, to prawda, nie mogę wytrzymać trzech
                  dni bez muzyki, tańców i innych rozrywek. A gros społeczeństwa ma podobnie jak
                  ja tę żałobę głęboko gdzieś. To dobrze o nich świadczy.
                  • lolipopp Re: Dokładnie. 24.11.06, 19:29
                    Rozumiem, że oczekujesz,że sąsiedzi i społeczeństwo wokół ciebie podobnie się
                    ustosunkuje gdy ciebie dotknie taka żałoba.
                    Typowe myślenie małolata bez doświadczenia życiowego. No cóż próżna
                    dyskusja...Życie nauczy pokory byle szybko
                    • obraza.uczuc.religijnych Tego właśnie oczekuję. 24.11.06, 19:45

• scarlette Re: Dokładnie. 24.11.06, 20:30
                      wiesz, najlepiej nie komentować jego wypowiedzi
                      jest tak żałosny, że szkoda słów
                      • obraza.uczuc.religijnych Daruj sobie. 24.11.06, 21:00

• lolipopp Re: Dokładnie. 24.11.06, 21:04
                        scarlette napisała:

> wiesz, najlepiej nie komentować jego wypowiedzi
                        > jest tak żałosny, że szkoda słów

Faktycznie mam to samo zdanie. Szkoda człowieka?
                        • lolek333 Drogi przedmowco ( rodzaj meski domyslny ) 24.11.06, 22:47
                          Bardzo uprzejmie Cie prosze, zebys nie uczyla mnie morlnosci nie wciskala
                          tanich porownan typu "jakby mnie to spotkalo"... Jestem doroslym czlowiekiem,
                          forum sluzy do wymiany pogladow a teksty typu "nie warto gadac, szkoda
                          czlowieka" swiadcza jedynie o twojej wlasnie niedojrzalosci skoro nie mozesz
                          zrozumiec, ze sa ludzie ktorym zaloba moze przeszkadzac - tak powtorze -
                          PRZESZKADZAC w normalnym funkcjonowaniu. Nie chodze do kosciola katolickiego,
                          prawdopodobnie nigdy sie w nim nie pojawie, jak chce pogadac z Bogiem robie to
                          spokojnie przed snem bez "posrednikow - wyzyskiwaczy". Nigdy nie lubilem
                          jakiegokolwiek dzialania na pokaz. Kazdy powinien przrzywac takie sytuacje i
                          tragedie tak jak podopowiada mu sumienie i wyznawane przez niego wartosci,
                          nigdy przezywania tragedii nie nauczy mnie czarny znaczek w TV i smutne filmy.
                          Sam stracilem kilka bliskich mi osob i nigdy nie oczekiwalem robienia z tego
                          wielkiej tragedii ani afery, wolalem wspominac ich w spokoju czasami szybko
                          zapomniec ze ich juz nie ma, latwiej sie wtedy znosi bol. Nie zapominaj, ze
                          placz po smierci bliskiej osoby jest placzem nad samym soba a nie nad nim. jego
                          juz nie ma, jest gdzies albo nigdzie ( tez zaleznie od wyznawanych wartosci ).
                          3-dniowa zaloba w telewizji denerwuje mnie bo zmienia moje plany, moj cykl
                          zycia moj wolny czas i wara CI od tego czy moge wytrzymac bez potancowki 3 dni
                          czy nie, to wylacznie moja sprawa jak zyje jezeli mam ochote moge byc silnie
                          uzaleniony od potancowek w sobote i Ty nie masz prawa tego komentoweac tak samo
                          jak nie masz prawa mi tego ograniczac a to sie wlasnie stalo wiec komentarze w
                          stylu "nie mozna wytrzymac 3 dni bez sitcomow ?" schowajcie do szuflady a ja
                          odpowiadam "nie, nie mozna. To moje zycie i moja sprawa co kiedy ogladam, nie
                          Ty bedziesz mi mowic co mam robic". Ja szanuje To, ze oddajesz czesc zmarlym
                          tragicznie gornikom ale rob to w ciszy w domu, pomodl sie za nich, wyslij 50
                          zlotych na konto dla ich dzieci ale nie gadaj co jest w moim zyciu dobre a co
                          zle bo tylko ja mam prawo o tym decydowac. Ignorowanie zaloby nie ma tez nic
                          wspolnego z tym czy wspolczuje rodzinom czy nie. Ja osobiscie bardzo wspolczuje
                          i jedyne co moge teraz z robic to wyslanie 100 zlotych dla dzieci gornikow co
                          zreszta 20 minut temu uczynilem, niech nikt nie decyduje za mnie jak mam
                          przezywac tragedie. Pisanie, ze "pretensje o zalobe" swiadcza o braku
                          wspolczucia po raz kolejny dowodza Twoja emocjonalna niedojrzalosc. Zanim
                          napiszesz kolejne brednie zastanow sie. Pozostawmy to kazdemu z osobna.
                          Bardzo wspolczuje rodzinom ofiar ale nie zycze sobie zmieniania mojego zycia z
                          powodu tej i kolejnych tragedii. Powtorze sie na szczescie mam TV SAT i mnostwo
                          ciekawych pozycji, Swiat i zycie tocza sie dalej nie zatrzymujmy sie.
                          • jadwiga_r Lolek333 24.11.06, 23:24
                            Lolek 333,wystosuj ten list na ręce Prezydenta RP.
                            Prezydent RP ogłosił trzydniową żałobę.
                            Może otrzymsz odpowiedź na swój list.
                            Cóż, my tu na Forum możemy zrobić w kwestii ogłoszenia żałoby.
                            • lolek333 Re: Lolek333 25.11.06, 17:08
                              Czytam Lilipop i robi mi sie slabo, idz czloweku do kosciola. Dla mnie to nie
                              jest tragedia, dla mnie tragedia jest to, ze ludzie gina na polskich drogach w
                              niespodziewanym momencie, tragedia to rodziny, ktore zginely w MTK - poszly
                              ogladac golebie. Gornicy maja wpisane w swoja prace bardzo wysokie ryzyko.
                              Na szczescie dzisiaj koniec zaloby i mam nadzieje, ze kolejny wypadek nie
                              bedzie powodem ogloszenia zaloby, z pewnoscia nie bedzie bo nie bedzie tez
                              wyborow.
                              Nie zjednoczony w pokazowej zalobie z Lollyopo Lolek 333. Takie sprawy
                              przezywajcie we wlasnych domach, pomodlcie sie.
                              • lolipopp Re: Lolek333 25.11.06, 18:19
                                twoja teoria jest p or a ż a j ą c a.!!! Jak ktoś ma wpisane ryzyko w zawód to
                                jego śmierć jest ok???? Idąc twoim tokiem powiem, że ludzie na drogach giną
                                przez własną głupotę, niedbalstwo, pijaństwo itd. Widzę, ze prowadzisz gradację
                                śmierci i żałoby po niej. Powodzenia
                                • lolek333 Re: Lolek333 25.11.06, 19:03
                                  Czy Ty tylko jestes tak glupia czy udajesz ? Nadal nie rozumiesz i powtarzam to
                                  po raz trzeci i ostatni b o ze sciana nie bede polemizowac. Caly czas chodzi mi
                                  o to, ze zaloba w mediach itp to pokazowa a tempa masa temu ulega. To nie ma
                                  nic wspolnego ze wspolczuciem przynajmniej mnie sie to ze wspolczuciem nie
                                  kojarzy. Uszanuj to kobieto, ze ogranicza mnie ta zaloba i podkreslam nie ma to
                                  nic wspolnego ze wspolczuciem czy ludzkimi odruchami, ktorych mi nie brakuje
                                  ale nie na pokaz. Nie bede dyskutowal bo mam wrazenie, ze moje slowa obijaja
                                  sie o spamer albo nawet i parapet.
                                  • lolek333 Re: Lolek333 25.11.06, 19:06
                                    Jak chcesz cos zrobic powtarzam wyslij kaske na konto rodzinom ofiat bo moja
                                    zaduma w niczym nikomu nie pomoze co najwyzej pograzy w niezidentyfikowanym
                                    smutnu otoczenie.
                                    • lolipopp Re: Lolek333 25.11.06, 21:43
                                      Mnie ta żałoba w niczym nie ogranicza. Jezeli dla ciebie problemem są 3/
                                      słownie trzy/ dni bez durnowatej TV, Pubów, muzyki etc. to współczuję. Widać
                                      BARDZO ŁATWO I W NIESKOMPLIKOWANY SPOSÓBcię ograniczyć. Jazgoczecie na tym
                                      forum na załobę o ograniczenia w rozrywkach bo też nic innego poza nimi nie
                                      stnowi dla was wartości.

Daj sobie już spokój bo mamy zupełnie inny system wartości i postrzegania
                                      świata. Może jak dorośniesz to...
                                      • lolek333 Re: Lolek333 25.11.06, 22:35
                                        No tak. Mow do slupa a slup jak d...a. Nadal nic nie zrozumialas. Smutne...
                          • martika19873 Re: Drogi przedmowco ( rodzaj meski domyslny ) 25.11.06, 18:21
                            Nie pozostaje mi nic innego jak podpisac sie pod Twoim postem. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka