Dodaj do ulubionych

Powtórka ze świąt

23.12.06, 16:03
Nie oglądam. Wcale.
Obserwuj wątek
    • sunglasses Powtórka ze świąt 23.12.06, 16:05
      Gdyby u wladzy bylo PO a nie jarus z braciszkiem to byloby co ogladac - a tak
      polacy beda plakac w wigilie jaki to rzad mamy do dupy.....
      • perku Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 18:18
        I co wam się Q NIE PODOBA gAZETO SKORO LUBIMY ZNOWU NIE MACIE O CZYM PISAĆ?
        • fpitt Re: Powtórka ze świąt- perku-czy pirQU 23.12.06, 19:58
          ...mnie sie nie podoba. Dlatego juz nie place abonaMENTU od jakiegos czasu.
          Chce byc Klientem a nie Palantem, ktory godzi sie na wszystko. Mam do wyboru
          Rozne Canale (nawet z plusem - a co -stac mnie a reszta -jak lubi byc
          "maMIONA" TO JEJ SPRAWA). Mam rozne wypozyczalnie. A reszte Swiat moge spedzic
          w spokoju (od roznych Powtorek). To w koncu Schopenhauer powiedzial: " Ludzie
          maja prawo byc Glupimi" - jesli chca - ich wola. Ja nie mam ochoty za to placic.
          Wesolych i... Roznorodnych, Swiat. Jeszcze pare lat takiej teleWizji ... a bede
          glosowal za wprowadzeniem prawa Likurga. Ale pewnie nikt tego nie rozumie. Szkoda.
          • ariadna-enta Re: Powtórka ze świąt- perku-czy pirQU 23.12.06, 20:38
            przepraszam za ostre słowa przed świętami,ale za przeproszeniem sranie w bambus-
            telewizja wyświetla do znudzenia w kółko te same filmy bo niby publiczność na
            nie czeka no bo przecież ludzie gotowi są rzucić wszystko,żeby po raz 17
            zobaczyć Kevina,albo powrót do przyszłości.
            Bzdura ludzie chcieliby czegoś nowego(no może nie wszyscy).Niech lepiej ci z
            telewizji powiedzą uczciwie,że nie mają pieniędzy na jakieś nowsze filmy(nie
            mówię o nowościach) bo to kosztuję,a niech nie dorabiają durnej ideologii.
            Jasne,że w te dni nie powinno siedzieć się cały czas przed pudłem,ale wieczorem
            zobaczyło by się coś czego się jeszcze nie widziało.
            • inquisition W TV myślą że mamy g*wno zamiast mózgów :-( 23.12.06, 22:46
              I myśli, że można nas bezkarnie karmić ciągle tą samą papką, i damy sobie wmówić
              że tego przecież chcemy że to jest cool i w ogóle.

TO SAMO DZIEJE SIĘ W MUZYCE! Tam niemal wszystkie stacje puszczają na okrągło
              kilka miałczanek (piosenkami trudno to nazwać) a to jęki jakiejś tam Hilton, a
              to marny cover "Eye of the tiger" a to jeszcze gorszy cover Sinatry. To samo
              jest z "wyborem" muzyki w sklepach

A potem dziwią się polscy "spece" od marketingu, że spada sprzedaż płyt,
              przecież wszyscy powinni kochać muzykę, którą słyszą na okrągło!
              ___
              Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ !
              • manhu A co nie macie? 24.12.06, 13:31
                A co nie macie tego gó***? Owszem macie!!!
                To wasza wina buraki. Czemu Kevin sam w ... 2 lata temu zajął 1-sze i 2-gie miejsce w rocznym (!) zestawieniu?

Taka jest brutalna prawda: telewizje nadają to co ma największą oglądalność. A jeśli Kevin po raz 30-ty ma oglądalność miażdżąco większą niż nowe hity, to po co je nadawać (tym bardziej, że licencje kosztują ze 100x więcej).
            • morfeusz3115 Re: Powtórka ze świąt- perku-czy pirQU 24.12.06, 00:37
              Popieram!!!!!

Ale w ramówce tv niema "Sami swoi" to już coś.
              • m4dm3n Re: Powtórka ze świąt- perku-czy pirQU 24.12.06, 13:28
                > Ale w ramówce tv niema "Sami swoi" to już coś.

a co jeszcze bardziej zaskaujace nie ma "Ksiecia w Nowym Yorku" , toz to nie do
                pomyslenia ;)

pozdrawiam
          • linkcase Re: Powtórka ze świąt- perku-czy pirQU 24.12.06, 00:36
            Czego płaczecie ja sobie siedze przed TV i oglądam TVN TURBO a tam widzę nagie
            szparki i jędrne pupcie i cycuszki. MAM WYBÓR.
      • jorge.martinez I o to właśnie chodzi 23.12.06, 18:19
        W większości domów telewizor jest członkiem najważniejszym. Jeśli leci w nim coś
        co oglądało się 10 razy, to pozostaje większa motywacja do prowadzenia życia
        rodzinnego, niż wtedy, gdy leci jakaś premiera.
    • mariuszn3 Powtórka ze świąt 23.12.06, 16:09
      Ostatnio był artykuł o upadku polskiej fonografii, gdzie wreszcie parę mądrych
      osób przyznało, że jednym z głównych powodów tego stanu rzeczy jest zbyt mocne
      zdawanie się na statystyki (oglądalność itp.) a mało miejsca na inwencję i chęć
      wprowadzania czegoś nowego.
      Autor powyższego artykułu jak i wyżej wymienione telewizje jakby mają tę lekcję
      przed sobą..
    • sobie_sam Powtórka ze świąt 23.12.06, 16:09
      Kargul jest zawsze na święta wielkanocne w polszmacie.
      zreszta w swieta malo tv ogladam.
      • romcia.p Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 16:17
        był na dniach w gazecie artkuł o tym,że telewizjom sie po prostu nie opłaca inwestowac w nowe hity na święta ze względu na reklamodawców,którzy uważają,że ludzie wydali już pieniądze,które mieli wydac,więc nie rzucają sie na wykupywanie reklam w tym okresie
        a telewizje i tak budują oglądalnosc przez sprawdzone hity typu Kevin po raz siódmy (niby wszyscy widzieli,a oglądają miliony)
        hity trzymają na sezon wiosenny,gdy trzeba ostro konkurowac o widza
    • pawelp19 Powtórka ze świąt 23.12.06, 16:10
      Cóż, ja jednak żałuję, że nie będzie Szklanej Pułapki, bo dawno już żadnej
      części tej trylogii nie widziałem. Swoją drogą to najfajniejsze świąteczne
      filmy jakie mogą być :]
    • typson Powtórka ze świąt 23.12.06, 16:12
      nuuuuuda, lepiej wylaczyc tv na swieta
      • murdzawa Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 16:16
        Historyjka:
        Ostatnio na zajeciach zostalismy poproszeni o napisanie rapotru na temat:
        Christmas cancelled due to... i jak zobaczylem, ze kevin znowu w polsacie mialem
        nieodparta pokuse napisac ze odwolane z powodu braku kevina w polsacie.
        zasadniczo PORAZKA
    • monikaf4 Powtórka ze świąt 23.12.06, 16:13
      od kilku lat oglądamy ciagle te same filmy ile można oglądamy bo co mamy wybrać
      innego nasza telewizja ma bardzo skromne menu naprawdę jest tyle fantastycznych
      fimów a ciągle lecą te same NUDYYYYY
    • rmichal2 I dlatego chętnie 23.12.06, 16:16
      obejrzę TOP GEAR w TVN TURBO bo to jedyna sensowna propozycja świąteczna.
    • lifein666 Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 16:30
      A ja w te swieta wybieram mininova.tv Te swieta beda bardzo ciekawe:

The Fountain (2006) (juz za mna, piekny i smutny film, polecam)
      Heroes (tv-series) (2006)
      The Lost Room (tv-miniseries)(2006)
      Children of Men (2006)
      Hard Candy (2006)
      Pam's Labirynth (2006)

Zadnym koncertow, koled, glupich filmow, powtorek, reklam, lektorow.

Happy Holidays !

• ania_2010 Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 16:30
      W nosie mam te nudne, powtarzane jak katarynka filmy. W końcu poczytam
      zaległości książkowe.
      • elisienne Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 17:01
        A ja tam będe oglądać Kevina! I w następne święta też.
    • xnw4 Powtórka ze świąt 23.12.06, 17:17
      A mnie brakuje "Polowania na Czerwony Pazdziernik"
      • megasia Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 19:18
        ale widziałam zajawkę "Karmazynowego przypływu"...może być jako ersatz?
        • xnw4 Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 21:19
          Dzieki Megasiu!
          Wesolych Swiat
    • wojec Takie to proste.. 23.12.06, 17:19
      Mam parę nowych filmów w komputerze i na DVD-TV-nie otwieram w ŚWIĘTA
      bo ...młości można dostać!!
    • zat4ra Widze ze tu do wielu jeszcze 21 wiek nie trafil 23.12.06, 17:23
      I znowu ktos uwaza wlaczony tv za rownowazne z ogladaniem TVP.
      Ja na przyklad ogladac sobie bede kilka zaleglych odcinkow
      Lost sezon III (w HD).
      Dzwie sie ze kogos oprocz emerytow jeszcze obchodzi co tam
      jakies polskie telewizje se puszcza.
      Zeby ogladac to niskiej jakosci, zmasakrowane obcieciem 40% oryginalnego
      obrazu (zeby zrobic z tego kwadracik dla glupich) oraz lektorem badziewie,
      to trzeba kina nie lubic tak naprawde.
      • jarek.gurtowski Re: Widze ze tu do wielu jeszcze 21 wiek nie traf 23.12.06, 20:34
        Ma Pan absolutną rację, Panie Prezesie/Dyrektorze/Wasza Eminencjo.
        Naprawdę trzeba być przygłupem, żeby oglądać cokolwiek w "low definition".
        Toż przy takiej jakości plazma gotowa uciec z Rubina.

zat4ra napisał:

> I znowu ktos uwaza wlaczony tv za rownowazne z ogladaniem TVP.
        > Ja na przyklad ogladac sobie bede kilka zaleglych odcinkow
        > Lost sezon III (w HD).
        > Dzwie sie ze kogos oprocz emerytow jeszcze obchodzi co tam
        > jakies polskie telewizje se puszcza.
        > Zeby ogladac to niskiej jakosci, zmasakrowane obcieciem 40% oryginalnego
        > obrazu (zeby zrobic z tego kwadracik dla glupich) oraz lektorem badziewie,
        > to trzeba kina nie lubic tak naprawde.
    • kostki3 Ciagle to samo!!! 23.12.06, 17:26
      Moze stacje telewizyjne zamiast podwajac lub potrajac z roku na rok swoje
      dochody zakupja pare filmow...nieraz mi sie wydaje ze w normalne dni jest
      wiecej ciekawych filmow niz w swieta.Dlatego wole juz siedziec przed
      komputerem.Tu znajde zawsze cos nowego.
      • wansa Re: Ciagle to samo!!! 23.12.06, 17:30
        w końcu płacimy abonament i mamy prawo do normalnych programów tzn. ciągłych
        powtórek :-(((
    • saso01 Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 17:31
      Powtorka na swieta? Chcialbym miec tylko w swieta powtorki. Mam u siebie w
      Nowym Jorku tylko TVN24 i iTVN. To pierwsze jeszcze da sie ogladac bo cos sie w
      koncu dzieje. Jak nie w swiecie to w Polsce. Ale to drugie, tzn iTVN...wolanie
      o pomste do nieba! 174 ciaza pani Ewy Drzyzgi w Talk Show pokazywanym o kazdej
      porze dnia i nocy, rozmowy Micugowa z kawiarni z kims tam. Ciekawe, ale ile
      razy mozna ogladac te same! Nawet Miecugow wyglada na bardziej
      znudzonego. "Usterka" ta sama od dwoch lat! Jakby caly Krakow sie zepsul!
      Lebkowski czy jak on tam ten od robienia biznesu na wlasna reke! ETC...moznaby
      wymieniac! Filmy tez. Wlasnie wczoraj powtorzyli cos polskiego sprzed roku!
      Panie Walter, miej litosc! Nie jest Pan wcale taki tani w porownaniu z innymi
      niepolskimi telewizjami na "Dish Network". Jest to $25 kazdego miesiaca!
      • the_dzidka Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 23:09
        > Powtorka na swieta? Chcialbym miec tylko w swieta powtorki. Mam u siebie w
        > Nowym Jorku tylko TVN24 i iTVN.

Skoro masz U SIEBIE W NOWYM JORKU tylko TVN, to czego marudzisz w sprawie
        powtórek świątecznych w polskich TV?
    • pocalujta_wujta zapomnieliscie jeszcze o tych 23.12.06, 17:36
      "I kto to mowi" cz1. i cz 2 z Travolta oraz "Die Hard" (nie pamietam jak to tlumaczono w Polsce) z
      Willisem. Ale wlacznie z "Home Alone" to sa amerykanskie standardy od wielu lat a Grinch to tylko
      ostati dodatek do repertuaru.

To w Polsce tez sie te filmy oglada?

Z New Jersey,
      pocalujta_wujta

P.S> Chyba dzis wywleke DVD z "Die Hard" z szafy... albo objerze "Kochaj albo rzuc" bo to swojski
      klimat na swieta daleko od kraju.
    • martyna-martini Powtórka ze świąt 23.12.06, 17:38
      przyznam ze niektore powtorki lubie ogladac. ale Kevinem juz poprostu rzygam... :/
      • fryderykkk Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 20:57
        ja też
    • mugino no tragedia z tymi filmami... 23.12.06, 17:49
      caly czas to samo,tvp nie kupije nowych filmow bo obowiazkowe daniny im nie
      starczaja;) a komercyjne stacje na darmowych teaz sie nie wysilaja bo inaczej
      nikt by nie placil za pakiety cyfrowe...innymi slowy nie placisz to nie masz[do
      TVP tego sie nie stosuje,bo tam placisz i tez nie masz...]
    • pfg Powtórka ze świąt 23.12.06, 17:54
      >oprócz samych filmów, przez całą kanikułę TVP Polonia „przedstawi również
      >szereg programów przybliżających » Trylogię «i jej autora”.

Przez jaką "kanikułę"?! Czyżby redakcja Wyborczej nie zainwestowałą dotąd
      w jakiś słownik języka polskiego?
      • the_dzidka Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 23:10
        A ty zainwestowałeś? Chyba nie.
    • cover_wielki Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 18:16
      a jednak Kevin , bo juz się niepokoiłem że nie będzie tylko puszczą cos co nie
      widziałem i będe w plecy ... uffff..
    • skyddad Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 18:16
      Takim kanonem jeszcze lat 80-tych to byl Sound of Music oczywiscie pierwszy
      dzien swiat i po poludniu.Pamietam cale familje siedzialy z dziecmi przed
      telewizorami jak przyklejone,mowa o Szwecji.
      Natomiast swietny film nadala w zeszlym roku po wigilji SVT 1 produkcji
      japonskiej o rodzinie ptaszej mieszkajacej w miescie oczyiwscie nad woda i juz
      po wykluciu malcow i parad rzadkiem po ulicy ciekawostka ptaki przechodzily
      tylko po zebrach,ruch stawal wszyscy je znali a jak policja to zobaczyla to
      wzywali posilki aby blokowac wszystkie pasy aby tym najmlodzsym sie nic
      niestalo.Film kreciony z podpatrzenia.No i w koncu naukia lotu ,aby sie
      przygotowac do odlotu.Jeden najlmlodszy i najslabszy ptaszek chce ale nie moze
      sie szybko nauczyc latac.Ten malec daje z siebie wszystko juz 100m zalicza
      pozniej 500 ale jeszcze niema sily.Rodzina zostawia,on nie daje za wygrana
      trenuje do upadlego i po 3 dniach ptaki wracaja on dolacza i postanawiaja
      zimowac w miescie takze znowu cala rodzinka w komplecie zyje nad kanalmi i
      jeziorkiem.
      Pzdr.Sky.
      • dar54 Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 18:30
        Te filmy to jak wizyta rodziny : cioci , wójka którzy już po setny raz
        powtarzają ten sam kawał, opowieści i tak to jest rodzinnie z głownym GOŚCIEM
        towarzystwa - telewizorem i mnóstwem badziewiatego programu. Gdyby to była
        tylko telewizja prywatna - wówczas cały rok zabiegaliby o widzów - a tak to
        mają nas w nosie i liczą wpływy z reklam.
        W latach 60-tych XX wieku jakoś radziliśmy sobie bez TV i każde spotkanie
        rodzinne było przeżyciem i przyjemnością - teraz przeszkadzamy sobie nawzajem w
        oglądaniu "zdartych filmów".
        • dafidoo Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 18:53
          A ja generalnie nie oglądam telewizji.
          I tak też zostanie na święta.
          Może włączę sobie jakiś program muzyczny lub program przyrodniczy. To na pewno
          jest ciekawsze.
          Pozdrawiam i miłych i wesołych świąt.
    • login89 Kto się czuje szczęśliwy widząc po raz 100 te same 23.12.06, 18:50
      filmy? Ja - oglądając Kevina - z pewnością nie.
    • czesiekkk Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 19:23
      Do czasu, do czasu, powoli dorastać będzie pokolenie dla którego telewizor nie
      jest najważniejszym sprzętem domowym, dla którego pierwszy jest komputer i internet.
      Za całkiem rozsądne pieniądze można na święta kupić jakąś grę komputerową albo
      filmy i nie oglądać ogólnokrajowej telewizji, niech się kisi we własnym,
      przeleżanym i starym sosie.
    • sonia77771 Powtórka ze świąt 23.12.06, 19:26
      a ja kocham Kevina!!!!oglądam go co roku:)))))))))))))))))nie wyobrażam sobie
      Świąt bez niego:)))
    • ablaszczuk6 Powtórka ze świąt 23.12.06, 19:37
      A cóż z okresu ostatnich 17 lat można pokazać, chyba procesy lustracyjne oraz
      rozmowy, a właściwie kłótnie polityczne. Kasa idzie ogromna dla aktorów, byle
      aktorzyna to milioner ( szczególnie serialiści ) przy takiej kasie to i koń by
      się znaturzył. Im gorzej - tym więcej kasy min. z mojego abonamentu ! I oglądamy
      co nam matka nieboszka komuna dała i chyba długo to jeszcze pozostanie( no może
      po wprowadzeniu pełnej cenzury na filmy z tego okresu-bedziemy oglądać psy
      brrr).Bieda zmusza aktorów do wysiłku - tak jak przed wojną było - bo nieboszka
      komuna hołubiła aktorów, to była trzecia władza utrzymująca spokój społeczny,
      ważnejsza od mediów ( gazety, telewizja).Prosze sobie przypomnieć gale
      odznaczeń, dni świąt narodowych etc. A jako doradcy I Sekretarzy Partii byli
      niezastąpialni !
      • dar54 Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 19:40
        Kto ma telewizję - ten ma wadzę...........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka