niktszczegolny 23.12.06, 16:03 Nie oglądam. Wcale. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sunglasses Powtórka ze świąt 23.12.06, 16:05 Gdyby u wladzy bylo PO a nie jarus z braciszkiem to byloby co ogladac - a tak polacy beda plakac w wigilie jaki to rzad mamy do dupy..... Odpowiedz Link Zgłoś
perku Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 18:18 I co wam się Q NIE PODOBA gAZETO SKORO LUBIMY ZNOWU NIE MACIE O CZYM PISAĆ? Odpowiedz Link Zgłoś
fpitt Re: Powtórka ze świąt- perku-czy pirQU 23.12.06, 19:58 ...mnie sie nie podoba. Dlatego juz nie place abonaMENTU od jakiegos czasu. Chce byc Klientem a nie Palantem, ktory godzi sie na wszystko. Mam do wyboru Rozne Canale (nawet z plusem - a co -stac mnie a reszta -jak lubi byc "maMIONA" TO JEJ SPRAWA). Mam rozne wypozyczalnie. A reszte Swiat moge spedzic w spokoju (od roznych Powtorek). To w koncu Schopenhauer powiedzial: " Ludzie maja prawo byc Glupimi" - jesli chca - ich wola. Ja nie mam ochoty za to placic. Wesolych i... Roznorodnych, Swiat. Jeszcze pare lat takiej teleWizji ... a bede glosowal za wprowadzeniem prawa Likurga. Ale pewnie nikt tego nie rozumie. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Powtórka ze świąt- perku-czy pirQU 23.12.06, 20:38 przepraszam za ostre słowa przed świętami,ale za przeproszeniem sranie w bambus- telewizja wyświetla do znudzenia w kółko te same filmy bo niby publiczność na nie czeka no bo przecież ludzie gotowi są rzucić wszystko,żeby po raz 17 zobaczyć Kevina,albo powrót do przyszłości. Bzdura ludzie chcieliby czegoś nowego(no może nie wszyscy).Niech lepiej ci z telewizji powiedzą uczciwie,że nie mają pieniędzy na jakieś nowsze filmy(nie mówię o nowościach) bo to kosztuję,a niech nie dorabiają durnej ideologii. Jasne,że w te dni nie powinno siedzieć się cały czas przed pudłem,ale wieczorem zobaczyło by się coś czego się jeszcze nie widziało. Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition W TV myślą że mamy g*wno zamiast mózgów :-( 23.12.06, 22:46 I myśli, że można nas bezkarnie karmić ciągle tą samą papką, i damy sobie wmówić że tego przecież chcemy że to jest cool i w ogóle. TO SAMO DZIEJE SIĘ W MUZYCE! Tam niemal wszystkie stacje puszczają na okrągło kilka miałczanek (piosenkami trudno to nazwać) a to jęki jakiejś tam Hilton, a to marny cover "Eye of the tiger" a to jeszcze gorszy cover Sinatry. To samo jest z "wyborem" muzyki w sklepach A potem dziwią się polscy "spece" od marketingu, że spada sprzedaż płyt, przecież wszyscy powinni kochać muzykę, którą słyszą na okrągło! ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
manhu A co nie macie? 24.12.06, 13:31 A co nie macie tego gó***? Owszem macie!!! To wasza wina buraki. Czemu Kevin sam w ... 2 lata temu zajął 1-sze i 2-gie miejsce w rocznym (!) zestawieniu? Taka jest brutalna prawda: telewizje nadają to co ma największą oglądalność. A jeśli Kevin po raz 30-ty ma oglądalność miażdżąco większą niż nowe hity, to po co je nadawać (tym bardziej, że licencje kosztują ze 100x więcej). Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz3115 Re: Powtórka ze świąt- perku-czy pirQU 24.12.06, 00:37 Popieram!!!!! Ale w ramówce tv niema "Sami swoi" to już coś. Odpowiedz Link Zgłoś
m4dm3n Re: Powtórka ze świąt- perku-czy pirQU 24.12.06, 13:28 > Ale w ramówce tv niema "Sami swoi" to już coś. a co jeszcze bardziej zaskaujace nie ma "Ksiecia w Nowym Yorku" , toz to nie do pomyslenia ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
linkcase Re: Powtórka ze świąt- perku-czy pirQU 24.12.06, 00:36 Czego płaczecie ja sobie siedze przed TV i oglądam TVN TURBO a tam widzę nagie szparki i jędrne pupcie i cycuszki. MAM WYBÓR. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez I o to właśnie chodzi 23.12.06, 18:19 W większości domów telewizor jest członkiem najważniejszym. Jeśli leci w nim coś co oglądało się 10 razy, to pozostaje większa motywacja do prowadzenia życia rodzinnego, niż wtedy, gdy leci jakaś premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszn3 Powtórka ze świąt 23.12.06, 16:09 Ostatnio był artykuł o upadku polskiej fonografii, gdzie wreszcie parę mądrych osób przyznało, że jednym z głównych powodów tego stanu rzeczy jest zbyt mocne zdawanie się na statystyki (oglądalność itp.) a mało miejsca na inwencję i chęć wprowadzania czegoś nowego. Autor powyższego artykułu jak i wyżej wymienione telewizje jakby mają tę lekcję przed sobą.. Odpowiedz Link Zgłoś
sobie_sam Powtórka ze świąt 23.12.06, 16:09 Kargul jest zawsze na święta wielkanocne w polszmacie. zreszta w swieta malo tv ogladam. Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 16:17 był na dniach w gazecie artkuł o tym,że telewizjom sie po prostu nie opłaca inwestowac w nowe hity na święta ze względu na reklamodawców,którzy uważają,że ludzie wydali już pieniądze,które mieli wydac,więc nie rzucają sie na wykupywanie reklam w tym okresie a telewizje i tak budują oglądalnosc przez sprawdzone hity typu Kevin po raz siódmy (niby wszyscy widzieli,a oglądają miliony) hity trzymają na sezon wiosenny,gdy trzeba ostro konkurowac o widza Odpowiedz Link Zgłoś
pawelp19 Powtórka ze świąt 23.12.06, 16:10 Cóż, ja jednak żałuję, że nie będzie Szklanej Pułapki, bo dawno już żadnej części tej trylogii nie widziałem. Swoją drogą to najfajniejsze świąteczne filmy jakie mogą być :] Odpowiedz Link Zgłoś
murdzawa Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 16:16 Historyjka: Ostatnio na zajeciach zostalismy poproszeni o napisanie rapotru na temat: Christmas cancelled due to... i jak zobaczylem, ze kevin znowu w polsacie mialem nieodparta pokuse napisac ze odwolane z powodu braku kevina w polsacie. zasadniczo PORAZKA Odpowiedz Link Zgłoś
monikaf4 Powtórka ze świąt 23.12.06, 16:13 od kilku lat oglądamy ciagle te same filmy ile można oglądamy bo co mamy wybrać innego nasza telewizja ma bardzo skromne menu naprawdę jest tyle fantastycznych fimów a ciągle lecą te same NUDYYYYY Odpowiedz Link Zgłoś
rmichal2 I dlatego chętnie 23.12.06, 16:16 obejrzę TOP GEAR w TVN TURBO bo to jedyna sensowna propozycja świąteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
lifein666 Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 16:30 A ja w te swieta wybieram mininova.tv Te swieta beda bardzo ciekawe: The Fountain (2006) (juz za mna, piekny i smutny film, polecam) Heroes (tv-series) (2006) The Lost Room (tv-miniseries)(2006) Children of Men (2006) Hard Candy (2006) Pam's Labirynth (2006) Zadnym koncertow, koled, glupich filmow, powtorek, reklam, lektorow. Happy Holidays ! Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2010 Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 16:30 W nosie mam te nudne, powtarzane jak katarynka filmy. W końcu poczytam zaległości książkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
elisienne Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 17:01 A ja tam będe oglądać Kevina! I w następne święta też. Odpowiedz Link Zgłoś
xnw4 Powtórka ze świąt 23.12.06, 17:17 A mnie brakuje "Polowania na Czerwony Pazdziernik" Odpowiedz Link Zgłoś
megasia Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 19:18 ale widziałam zajawkę "Karmazynowego przypływu"...może być jako ersatz? Odpowiedz Link Zgłoś
wojec Takie to proste.. 23.12.06, 17:19 Mam parę nowych filmów w komputerze i na DVD-TV-nie otwieram w ŚWIĘTA bo ...młości można dostać!! Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Widze ze tu do wielu jeszcze 21 wiek nie trafil 23.12.06, 17:23 I znowu ktos uwaza wlaczony tv za rownowazne z ogladaniem TVP. Ja na przyklad ogladac sobie bede kilka zaleglych odcinkow Lost sezon III (w HD). Dzwie sie ze kogos oprocz emerytow jeszcze obchodzi co tam jakies polskie telewizje se puszcza. Zeby ogladac to niskiej jakosci, zmasakrowane obcieciem 40% oryginalnego obrazu (zeby zrobic z tego kwadracik dla glupich) oraz lektorem badziewie, to trzeba kina nie lubic tak naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.gurtowski Re: Widze ze tu do wielu jeszcze 21 wiek nie traf 23.12.06, 20:34 Ma Pan absolutną rację, Panie Prezesie/Dyrektorze/Wasza Eminencjo. Naprawdę trzeba być przygłupem, żeby oglądać cokolwiek w "low definition". Toż przy takiej jakości plazma gotowa uciec z Rubina. zat4ra napisał: > I znowu ktos uwaza wlaczony tv za rownowazne z ogladaniem TVP. > Ja na przyklad ogladac sobie bede kilka zaleglych odcinkow > Lost sezon III (w HD). > Dzwie sie ze kogos oprocz emerytow jeszcze obchodzi co tam > jakies polskie telewizje se puszcza. > Zeby ogladac to niskiej jakosci, zmasakrowane obcieciem 40% oryginalnego > obrazu (zeby zrobic z tego kwadracik dla glupich) oraz lektorem badziewie, > to trzeba kina nie lubic tak naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
kostki3 Ciagle to samo!!! 23.12.06, 17:26 Moze stacje telewizyjne zamiast podwajac lub potrajac z roku na rok swoje dochody zakupja pare filmow...nieraz mi sie wydaje ze w normalne dni jest wiecej ciekawych filmow niz w swieta.Dlatego wole juz siedziec przed komputerem.Tu znajde zawsze cos nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
wansa Re: Ciagle to samo!!! 23.12.06, 17:30 w końcu płacimy abonament i mamy prawo do normalnych programów tzn. ciągłych powtórek :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
saso01 Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 17:31 Powtorka na swieta? Chcialbym miec tylko w swieta powtorki. Mam u siebie w Nowym Jorku tylko TVN24 i iTVN. To pierwsze jeszcze da sie ogladac bo cos sie w koncu dzieje. Jak nie w swiecie to w Polsce. Ale to drugie, tzn iTVN...wolanie o pomste do nieba! 174 ciaza pani Ewy Drzyzgi w Talk Show pokazywanym o kazdej porze dnia i nocy, rozmowy Micugowa z kawiarni z kims tam. Ciekawe, ale ile razy mozna ogladac te same! Nawet Miecugow wyglada na bardziej znudzonego. "Usterka" ta sama od dwoch lat! Jakby caly Krakow sie zepsul! Lebkowski czy jak on tam ten od robienia biznesu na wlasna reke! ETC...moznaby wymieniac! Filmy tez. Wlasnie wczoraj powtorzyli cos polskiego sprzed roku! Panie Walter, miej litosc! Nie jest Pan wcale taki tani w porownaniu z innymi niepolskimi telewizjami na "Dish Network". Jest to $25 kazdego miesiaca! Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 23:09 > Powtorka na swieta? Chcialbym miec tylko w swieta powtorki. Mam u siebie w > Nowym Jorku tylko TVN24 i iTVN. Skoro masz U SIEBIE W NOWYM JORKU tylko TVN, to czego marudzisz w sprawie powtórek świątecznych w polskich TV? Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta zapomnieliscie jeszcze o tych 23.12.06, 17:36 "I kto to mowi" cz1. i cz 2 z Travolta oraz "Die Hard" (nie pamietam jak to tlumaczono w Polsce) z Willisem. Ale wlacznie z "Home Alone" to sa amerykanskie standardy od wielu lat a Grinch to tylko ostati dodatek do repertuaru. To w Polsce tez sie te filmy oglada? Z New Jersey, pocalujta_wujta P.S> Chyba dzis wywleke DVD z "Die Hard" z szafy... albo objerze "Kochaj albo rzuc" bo to swojski klimat na swieta daleko od kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna-martini Powtórka ze świąt 23.12.06, 17:38 przyznam ze niektore powtorki lubie ogladac. ale Kevinem juz poprostu rzygam... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mugino no tragedia z tymi filmami... 23.12.06, 17:49 caly czas to samo,tvp nie kupije nowych filmow bo obowiazkowe daniny im nie starczaja;) a komercyjne stacje na darmowych teaz sie nie wysilaja bo inaczej nikt by nie placil za pakiety cyfrowe...innymi slowy nie placisz to nie masz[do TVP tego sie nie stosuje,bo tam placisz i tez nie masz...] Odpowiedz Link Zgłoś
pfg Powtórka ze świąt 23.12.06, 17:54 >oprócz samych filmów, przez całą kanikułę TVP Polonia „przedstawi również >szereg programów przybliżających » Trylogię «i jej autora”. Przez jaką "kanikułę"?! Czyżby redakcja Wyborczej nie zainwestowałą dotąd w jakiś słownik języka polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 23:10 A ty zainwestowałeś? Chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 18:16 a jednak Kevin , bo juz się niepokoiłem że nie będzie tylko puszczą cos co nie widziałem i będe w plecy ... uffff.. Odpowiedz Link Zgłoś
skyddad Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 18:16 Takim kanonem jeszcze lat 80-tych to byl Sound of Music oczywiscie pierwszy dzien swiat i po poludniu.Pamietam cale familje siedzialy z dziecmi przed telewizorami jak przyklejone,mowa o Szwecji. Natomiast swietny film nadala w zeszlym roku po wigilji SVT 1 produkcji japonskiej o rodzinie ptaszej mieszkajacej w miescie oczyiwscie nad woda i juz po wykluciu malcow i parad rzadkiem po ulicy ciekawostka ptaki przechodzily tylko po zebrach,ruch stawal wszyscy je znali a jak policja to zobaczyla to wzywali posilki aby blokowac wszystkie pasy aby tym najmlodzsym sie nic niestalo.Film kreciony z podpatrzenia.No i w koncu naukia lotu ,aby sie przygotowac do odlotu.Jeden najlmlodszy i najslabszy ptaszek chce ale nie moze sie szybko nauczyc latac.Ten malec daje z siebie wszystko juz 100m zalicza pozniej 500 ale jeszcze niema sily.Rodzina zostawia,on nie daje za wygrana trenuje do upadlego i po 3 dniach ptaki wracaja on dolacza i postanawiaja zimowac w miescie takze znowu cala rodzinka w komplecie zyje nad kanalmi i jeziorkiem. Pzdr.Sky. Odpowiedz Link Zgłoś
dar54 Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 18:30 Te filmy to jak wizyta rodziny : cioci , wójka którzy już po setny raz powtarzają ten sam kawał, opowieści i tak to jest rodzinnie z głownym GOŚCIEM towarzystwa - telewizorem i mnóstwem badziewiatego programu. Gdyby to była tylko telewizja prywatna - wówczas cały rok zabiegaliby o widzów - a tak to mają nas w nosie i liczą wpływy z reklam. W latach 60-tych XX wieku jakoś radziliśmy sobie bez TV i każde spotkanie rodzinne było przeżyciem i przyjemnością - teraz przeszkadzamy sobie nawzajem w oglądaniu "zdartych filmów". Odpowiedz Link Zgłoś
dafidoo Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 18:53 A ja generalnie nie oglądam telewizji. I tak też zostanie na święta. Może włączę sobie jakiś program muzyczny lub program przyrodniczy. To na pewno jest ciekawsze. Pozdrawiam i miłych i wesołych świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
login89 Kto się czuje szczęśliwy widząc po raz 100 te same 23.12.06, 18:50 filmy? Ja - oglądając Kevina - z pewnością nie. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 19:23 Do czasu, do czasu, powoli dorastać będzie pokolenie dla którego telewizor nie jest najważniejszym sprzętem domowym, dla którego pierwszy jest komputer i internet. Za całkiem rozsądne pieniądze można na święta kupić jakąś grę komputerową albo filmy i nie oglądać ogólnokrajowej telewizji, niech się kisi we własnym, przeleżanym i starym sosie. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia77771 Powtórka ze świąt 23.12.06, 19:26 a ja kocham Kevina!!!!oglądam go co roku:)))))))))))))))))nie wyobrażam sobie Świąt bez niego:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ablaszczuk6 Powtórka ze świąt 23.12.06, 19:37 A cóż z okresu ostatnich 17 lat można pokazać, chyba procesy lustracyjne oraz rozmowy, a właściwie kłótnie polityczne. Kasa idzie ogromna dla aktorów, byle aktorzyna to milioner ( szczególnie serialiści ) przy takiej kasie to i koń by się znaturzył. Im gorzej - tym więcej kasy min. z mojego abonamentu ! I oglądamy co nam matka nieboszka komuna dała i chyba długo to jeszcze pozostanie( no może po wprowadzeniu pełnej cenzury na filmy z tego okresu-bedziemy oglądać psy brrr).Bieda zmusza aktorów do wysiłku - tak jak przed wojną było - bo nieboszka komuna hołubiła aktorów, to była trzecia władza utrzymująca spokój społeczny, ważnejsza od mediów ( gazety, telewizja).Prosze sobie przypomnieć gale odznaczeń, dni świąt narodowych etc. A jako doradcy I Sekretarzy Partii byli niezastąpialni ! Odpowiedz Link Zgłoś
dar54 Re: Powtórka ze świąt 23.12.06, 19:40 Kto ma telewizję - ten ma wadzę........... Odpowiedz Link Zgłoś