moim_zdaniem 05.02.07, 08:47 Właśnie przeczytałam na stronie, że kilka miesięcy temu straciła swoje nowo narodzone dziecko. Faktycznie, pamiętam że była w drugiej ciąży. Wiecie może co się stało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justyna302 Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 09:00 Dziecko miało chore serduszko. Ola wiedziała o tym przed jego urodzeniem, ale lekarze obiecywali zoperować je natychmiast po urodzeniu i byli dobrej myśli. Niestety wada okazała się poważniejsza niż to wynikało z badań przeprowadzonych w trakcie ciąży i synek zmarł bardzo szybko, nie zdążyli nic zrobić.. Odpowiedz Link Zgłoś
kaskoss101 Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 09:27 To bardzo przykre...:-( Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 12:17 tak, przykre - a dzisiaj wyszla gazeta gala w ktorej niespielak opowiada swoja tragiczna historie i okrasza ja kompletem pieknych zdjec z mezem. przykre jest to, ze za prae groszy ludzie sprzedadza wszystko, nawet historie smierci wlasnego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
moim_zdaniem Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 12:24 Dziękuję za odpowiedzi. Wiesz >nioma<, nie chce nikogo tłumaczyć ani usprawiedliwiać, ale wydaje mi się, że czasami ludzie po takiej tragedii mają ochotę się oczyścic, zamknąć buzie tym wszystkim co to sie domyślają, ale nie wiedzą na pewno. CHcą to wyjaśnić i zapomnieć o tym. Złamać tabu. Zamknąć ten etap życia. Nie wiem czy tak własnie było w przypadku Oli Nieśpielak, ale słyszałam, że to pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 12:35 moim zdaniem>>> mi sie to nie misci w glowie po prostu. te wszechobecne zdjecia - sprzedaje sie sluby, ciaze, narodziny, smierc kilka lat temu steczkowska pozowala na cmentarzu przy grobowcach - to byla ilustracja do wywiadu o smierci jej ojca, teraz pani niespielak sprzedaje bol po stracie dziecka sa gdzies granice? Odpowiedz Link Zgłoś
moim_zdaniem Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 12:52 tak, to prawda. Artyści narzekają, że paparazzi to hieny, podczas gdy sami tym hienom dają niezły żer. Poza tym Nieśpielak dotychczas nie lubiłam, irytowała mnie. Jednak to zdarzenie, strata dziecka, spowodowały, że inaczej na nią spojrzałam. Tylko na ten moment. I rzeczywiście, bliżej mi jednak do tego, że "nie wszystko na sprzedaż" niż "terapia na oczach milionów". Cóż, próbowałam ją zrozumieć, i pojść troche pod prąd w tym tłumaczeniu jej, ale to jednak bez sensu. Są rzeczy, których sprzedawać się nie powinno. Masz rację. Kropka Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 09.02.07, 13:06 > moim zdaniem>>> mi sie to nie misci w glowie po prostu Moze dlatego, ze nie masz takich doswiadczen. Nawet nie zdajesz sobie sprawy co mozna czuc i w jaki sposob taka tragedie przezywac.Jeden placze, a drugi jest z kamienia.Jeden wpada w depresje, drugi czuje potrzebe mowienia wszystkim wkolo o tym co go spotkalo.Nie wiesz jak sie zachowasz dopoki nie doswiadczysz.Zatem proponuje nie oceniac - to do osob, ktore po prostu nie maja pojecia jak to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
arleta.czysz Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 09.02.07, 13:17 tak,reagować można różnie. ale niekoniecznie robić sobie stylizowaną sesję do gazety w wypożyczonych ubraniach ( adresy sklepów uwzględnione oczywiście), pełnym makijażu od wizażysty i grzywce z alonu Jagi Hupało. Ta sesja o głównie reklama ciuchów CH Arkadia i tegoż salonu fryzjerskiego. Oraz reklama pani Nieśpielak, aktoreczki co to zawsze się chciała promować tylko nie dawało to jakoś przełożenia na role. I tak pięknie wystylizowana z żałosnym małżonkiem ( bo normalny facet by kazał się babie opamiętać) daje wywiad o śmierci dziecka. Trzeba mówić o takich rzeczach, ale nie w stylizacji z CH Arkadia i włoskach od Wolffa oraz wystylizowanych sztucznie pozach ( ach, te przymknięta oczy Nieśpielakówny...). Sprzedała śmierć, ot co. I ładnie opakowała. Odpowiedz Link Zgłoś
arleta.czysz Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 12:30 Straszne, najpierw sprzedawała w gazecie ciążę a teraz ból po utracie dziecka.Wszystko ze zdjęcimi w superciuchach. Co nie zmienia faktu,że bardzo współczuję im śmierci dziecka ale p. Nieśpielak zachowanie odbieram jako, delikanie mówiąc, "kontrowersyjne". Wszystko na sprzedaż? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 12:41 Lepiej sprzedać Gali niż żeby różne brukowce pasły się tym za ich plecami, albo niczego nie świadomi ludzie na ulicy zadawali bolesne pytania ("Pani Aleksadnro jak się chowa maluszek?"). I od śmierci dziecka minęło już sporo czasu. Byłabym zszokowana gdyby udzieliła wywiadu prosto z prosektorium. Nie czytałam artykułu, więc się na razie ostrożnie wypowiem. A jakimi niby zdjęciami miałby być okraszony - jak w żałobie rozdrapuje sobie twarz. A co powiesz o forum "Strata dziecka"??? Bo tam kobiety chowają się za nickami, więc to nie to samo??? Może taki wywiad im też pomoże, bo pokaże, że okrucieństwo losu dotyka także pięknych i bogatych, a żadne pieniądze, koneksje nie przywrócą życia dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
gospodyni2 Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 12:45 róznica jest kolosalna - robią to anonimowo, nie biora za to pieniędzy i nie leca z ta informacja do gazet. Dla mnie to jest chore... śmierc dziecka to podejrzewam najtrudniejsze wyzwanie dla rodzica, ból po stracie, nie wiem czy pomaga w tym wywiad dla gazety i to takiej gazety... zastanawialiście sie dlaczego naprawde wielcy artyści z rzadka udzielaja wywiadów i kręcą się na bankietach? Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 13:05 bo artysci maja klase a mierne aktorzyny nie na tym polega zasadnicza roznica Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 13:08 wydaje mi sie ze nie jestem w stanie sobie wyobrazic takiej tragedii i chyba nawet nie chce, nie sądze jednak abym ogłosiła ja publicznie w brukowej gazecie ( nie czytałam wywiadu). Nie sądze aby np Ewa Błaszczyk informowała w ten sposób publicznośc o chorobie swojej córki, która dla niej tez jest ogromnym dramatem. Nie przemawia do mnie argument że to oczyszczenie Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 13:11 ale ladnie brzmi: oczyszczenie + wysokie honorarium, a w rocznice smierci moze druga sesja foto przy grobie? wybaczcie, ale wszystko w srodku mi sie buntuje na takie praktyki Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 13:33 Rozumiem idee oczyszczenia ale nie na lamach brukowca. Sama czytalam kiedys artykul o pewnej znajomej osobie, zapewne mialo to sluzyc pubicity bo prawdy w tym bylo niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 13:34 Nie sądze aby np Ewa Błaszczyk informowała w ten > sposób publicznośc o chorobie swojej córki, która dla niej tez jest ogromnym > dramatem. Duży artykuł w "Wysokich Obcasach"... Książka na ten temat... Ale Błaszczyk jest potrzeba dużo pieniędzy na rehabilitację dziecka i działalność "A kogo". Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 13:41 lilith zapewne masz racje ( słabo jestem doinformowana) ale chodziło mi o sposób w jaki to robiła. I jak wspomniałaś cel tez miała inny Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 14:28 ale wiesz, Ewa Blaszczyk chyba nie robila tego w konwencji posh, nie bylo markowych ubran i pieknych stylizacji Odpowiedz Link Zgłoś
ornak2 Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 13:35 Mnie artystka Nieśpielak wbiła sie w pamięć tekstem do kamery po premierze bodajże "Moulin Rouge" : koleżanka Zeta Jones mogłaby trochę schudnąć.Co wziąwszy pod uwagę fakt,że jej "koleżanka" była świezo po ciąży czy w miesiącach początkowych tejże, dokładnie nie pamiętam,zabrzmiało tak,że do dzisiaj kojarzy mi sie P.Nieśpielak z tym cytatem.tak czy owak śmierci dziecka nie sprzedaje się w kolorowych czasopismach ,podczas pozowanych sesji, nawet za duże pieniądze.No chyba,że tak pojmuje sie "koleżeństwo" ze światową gwiazdą. Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 13:56 jestem świeżo po przeczytaniu wywiadu w "Gali" i powiem, że odebrałam go jako dość "naturalny" - bez etapowania sensacyjnym cierpieniem, potrzebą publicznej terapii czy wystawianiem na sprzedaż prywatności raczej ciepła, spokojna rozmowa o trudnych sprawach i godzeniem się z nimi myślę, że skoro pani Ola publicznie cieszyła się z ciąży, robiła wtedy sesje, czy wystąpiła w kalendarzu Gali, to ten wywiad jest konsekwencją takiego odsłaniania się i chyba dobrze, że zrobi to raz i w jakiś cywilizowanych warunkach, niż gdyby ten czy inny "Fakt" miały dozować spragnionym sensacji czytelnikom, odpowiednich informacji no i dodatkowy plus za zdjęcie na okładce - bez wyraźnych śladów działania photoshopa, co ostatnio coraz rzadsze Odpowiedz Link Zgłoś
nadja Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 06.02.07, 08:48 To bylo po 'Chicago'. Pamietam, ze sobie wtedy pomyslalam, "coz, co jej pozostalo, moze jedynie ja krytykowac..." Od tamtego momentu nie lubie jej, choc tragedii wspolczuje... n. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiik Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 14:02 Nikomu nie życzę straty dziecka, ale to chyba jego sprawa co z nią zrobi? Jeśli miała potrzebę udzielić na ten temat wywiadu, to nie widzę problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 14:08 gosiik> oczywiscie ma prawo isc z taka historia do gazet ale upubliczniajac swoje zycie na lamach gazet musi sie takze liczyc z tym, ze ludzie beda ja oceniac poprzez pryzmat tego co powiedziala, jak powiedziala itd ona ma prawo zarabiac pieniadza na wywiadach czytelnicy maja prawo ja oceniac ja, jako matko i osoba ktora kilka dni temu stracila bliska Osobe, nie jestem w stanie zrozumiec jak tak mozna, ale na przykladzie pani Niespielak, pani Steczkowskiej,pani Golas - widac ze mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekkuc Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 14:24 bardzo przepraszam, ale kto to jest pani GOLAS? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna302 Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 14:50 Ja myślę, że chodzi o panią Gołaś, wdowę po Arkadiuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 14:58 tak, chodzilo o pania Gołaś - przepraszam, ale z rozpedu nie uzywam polskich liter Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 15:02 a co ona zrobiła? Odpowiedz Link Zgłoś
bunny.tsukino Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 15:12 Właśnie przeczytałam. I ma mieszane uczucia. Z jednej strony współczuje starty dziecka, podziw, że to wytrzymali i się nie załamali. A z drugiej to wszystko takie cukierkowe, juziowe aż do mdłości. walentynki, miłość. Role? Jakie role filmowe? Z ręką na sercu, kto wymieni dwa filmy w których grała pani Ola? Może i bym się myliła, ale ten wywiad to jakby promocja najnowszego dzieła pani Oli. Doskonale się wpisał w terminarz. W całym tym zgiełki jakoś niknie ból, żałoba po Dziecku. Wszystko jest w tonie: jesteśmy fajni, mądrzy, piękni, a śmierć dziecka?-to nas wzmocni, uczyni silniejszymi.My,ona, on, my,my,my,......... A potem będą narzekać, że brukowxce im wchodzą z buciorami w życie. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 15:45 "Demony wojny wedlug Goi" "Pogoda na piatek" no i chyba grala w "Długu" Odpowiedz Link Zgłoś
paczka111 Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 16:19 A kto to jest pani Nieśpielak? Serio, nie oglądam telenowel i polskich filmów, ale wątek mnie zainteresował. Jakaś pani twierdzi, że nie jest tak źle, bo nie udzieliła wywiadu z prosektorium. Jesteś pewna, że nie zrobiłaby tego, gdyby ją tam dziennikarze dopadli? Próby usprawiedliwiania tego wywiadu świadczą, że wielu z nas utraciło busolę, nazwałabym to tak. We łbach się ludziom pomieszało, mówiąc prościej. I tym niby dziennikarzom z Gali, i pani Nieśpielak i czytelnikom. A zdjęcia dziecka w trumience nie było? Zastanówcie się kobitki, jaką wam wodę z mózgu robią. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 16:31 Ktoś tu się za bardzo podniecił... Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 18:00 Bardzo mi szkoda rodzicow dziecka - tez mysle, ze lepiej zeby sie ludzie dowiedzieli z Gali niz z Faktu. Chociaz tak Bogiem, a pawda to cala polska prasa obecnie spada do poziomu Faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 19:40 lilith76 napisała: > Ktoś tu się za bardzo podniecił... > lol :DD Odpowiedz Link Zgłoś
89mika Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 19:58 a ja myslę że nie ma w tym nic niewłaściwego, chciała podzielić się z tym z ludźmi i opowiedzieć o tym , podobnie nie tak dawno mówili o tym Paulina Smaszcz i Maciej Kurzajewski, też stracili dzieci Nie ma moi drodzy tematów tabu jakimi jest strata noworodka czy poronienie, tylko że nasze społeczeństwo jest pełne obłudy i pozerstwa Odpowiedz Link Zgłoś
madziulka1982 Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 20:22 ona grala w serialu na polsacie o lekarzach niepamietam nazwy ale to byla jej chyba pierwsza rola , b. milo wspominam ten serial i ją Odpowiedz Link Zgłoś
madziulka1982 Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 20:25 poza tym z tego co wiem to gala jest chyba tez niemiecka tak jak fakt .. ale moge sie mylic Odpowiedz Link Zgłoś
sandra1301 Czułość i kłamstwa 08.02.07, 09:04 tam grała Ola Niespielak. Fajny serial, ładni aktorzy Odpowiedz Link Zgłoś
izabella_g pogoda na piatek??? 07.02.07, 09:34 sorry, kogo tam grała? chyba nie jednego z zakonników? Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 20:25 a co się dziwiecie, ze ona opowiada, skoro jest zapotrzebowanie na takie informacje - vide ten wątek moim_zdaniem - po cholerę ci ta wiedza? Odpowiedz Link Zgłoś
janinaniezbedna3 Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 05.02.07, 20:34 to_jaaa napisała: > a co się dziwiecie, ze ona opowiada, skoro jest zapotrzebowanie na takie > informacje - vide ten wątek > > moim_zdaniem - po cholerę ci ta wiedza? racja i z tego założenia ta aktoreczka od siedmiu boleści i jej mąż powinni wyjść- to ich prywatna sprawa. i tyle- a nie jakiś plotkar.ale odpowiadają na zapotrzebowanie gawiedzi i jeszcze na tym jaieś lody dla siebie ukręcą. Odpowiedz Link Zgłoś
moim_zdaniem Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 06.02.07, 08:55 to_jaaa: chyba nie liczysz na to, że będę ci się tłumaczyć? I tak na marginesie: po co śledzisz wątek? Po co ci ta wiedza?? obłuda...:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
pau19 Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 06.02.07, 19:26 tak, pamietam, Ola Niespielak grala w takim serialu na Polsacie, Czułosc i Klamstwa? aha, i pytanko--gdzie Aga Golas "sprzedala" swoja tragedie? no bo chyba nie mowimy tu o Rozmowach Ewy Drzyzgi...? jakas Gala, Fakt? Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 06.02.07, 19:41 > aha, i pytanko--gdzie Aga Golas "sprzedala" swoja tragedie? no bo chyba nie > mowimy tu o Rozmowach Ewy Drzyzgi...? jakas Gala, Fakt? tak, była w Gali i to chyba całkiem niedługo po śmierci męża - jakieś 2, 3 miesiące o ile pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re 06.02.07, 20:06 Jeśli chodzi o Agnieszkę Gołaś, to ona zajmuje się teraz tylko i wyłacznie byciem "wdową po Gołasiu". Wywiad w Gali - bardzo szybko, potem była chyba Viva, Drzyzga i płacze na wizji z wyświetlaniem filmu z wesela. Do tego w siatkarskim periodyku ukazywały się cykliczne wspomnienia 'Aga o Arku", gdzie wdowa opowiadała o szczegółach ich pierwszego pocałunku, posiłku, wycieczki, wizyty w sklepie, itd. Jednak najbardziej zdziwiona byłam, kiedy zobaczyłam Agnieszkę Gołaś parę tygodni temu na gali wręczenia nagród Sportowcom Roku. Kiedy wywołano siatkarzy, to wyszli Gruszka z Gackiem i ...Agnieszką Gołaś - z biustem prawie na wierzchu. Po pierwsze nie rozumiem, co ona tam robiła, a po drugie - po co? Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Re 06.02.07, 20:12 dzika_rzeka napisała: > Jeśli chodzi o Agnieszkę Gołaś, to ona zajmuje się teraz tylko i wyłacznie > byciem "wdową po Gołasiu". Wywiad w Gali - bardzo szybko, potem była chyba Viva > , > Drzyzga i płacze na wizji z wyświetlaniem filmu z wesela. Do tego w siatkarskim > periodyku ukazywały się cykliczne wspomnienia 'Aga o Arku", gdzie wdowa > opowiadała o szczegółach ich pierwszego pocałunku, posiłku, wycieczki, wizyty w > sklepie, itd. > > Jednak najbardziej zdziwiona byłam, kiedy zobaczyłam Agnieszkę Gołaś parę > tygodni temu na gali wręczenia nagród Sportowcom Roku. Kiedy wywołano siatkarzy > , > to wyszli Gruszka z Gackiem i ...Agnieszką Gołaś - z biustem prawie na wierzchu > . > Po pierwsze nie rozumiem, co ona tam robiła, a po drugie - po co? była w imieniu tragicznie zmarłego męża któremu siatkarze dedykowali srebro zdobyte podczas MŚ w rozmowach siatkarze mówili że to też jego medal, bo wiele dał tej reprezentacji gdy była budowana przez Raula Lozano Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: Re 06.02.07, 20:41 W takim razie powinna tez polecieć do Japonii odebrac medal. Ja wiem w jaki sposób można jej obecność na gali na upartego wytłumaczyć, ale dla mnie to było zwyczajne zdziwienie. Nie jest sportowcem, siatkarzem, a nagrodę "za męża" mógł jej Gacek do domu przywieźć i już. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Re 06.02.07, 20:54 dzika_rzeka napisała: > W takim razie powinna tez polecieć do Japonii odebrac medal. nie mogła bo medale sie przyznaje tylko tym którzy tworzą daną ekipę > Ja wiem w jaki sposób można jej obecność na gali na upartego wytłumaczyć, ale > dla mnie to było zwyczajne zdziwienie. Nie jest sportowcem, siatkarzem, a > nagrodę "za męża" mógł jej Gacek do domu przywieźć i już. nie raz i nie dwa sie zdarzało ze nagrode odbierała rodzina w imieniu sportowca, wiec nie wiem skąd to zdziwienie, chyba że oglądałaś pierwszą galę w życiu Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: Re 06.02.07, 22:47 Medale przyznaje się tym, którzy tworzą dana ekpię - no właśnie. A czy nagroda na gali Sportowców była imienna? Czy była dla drużyny siatkarzy, którzy zdobyli wicemistrzostwo świata? Gołasia na mistrzostwach juz niestety nie było, chociaż nikt nie podważa oczywiście jego wkładu w budowę tej właśnie drużyny. Widzisz, ja nie chce ciągnąć tej dyskusji, bo nie mnie oceniać. Zastanawiam sie tylko, jak sama bym się zachowała w takiej sytuacji. Nie wyobrażam sobie opowiadania o tak intymnych sprawach publicznie, o człowieku tak bliskim, o wspólnych relacjach. Nie rozumiem też nieuprawnionego odbierania nagród "w imieniu". Agnieszka Gołaś nie była i nie jest siatkarką, nagroda nie była imienna, a brukowce same tych wywiadów z miejsca wypadku nie wymyśliły. Jej obecność w mediach jest spowodowana tylko i wyłącznie przez fakt bycia wdową po Gołasiu i chyba to jest sedno sprawy. Może lepiej zakończmy dyskusję na tym, pozdrawiam Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Re 06.02.07, 23:10 dzika_rzeka napisała: > Medale przyznaje się tym, którzy tworzą dana ekpię - no właśnie. A czy nagroda > na gali Sportowców była imienna? Czy była dla drużyny siatkarzy, którzy zdobyli > wicemistrzostwo świata? Gołasia na mistrzostwach juz niestety nie było, chociaż > nikt nie podważa oczywiście jego wkładu w budowę tej właśnie drużyny. > > Widzisz, ja nie chce ciągnąć tej dyskusji, bo nie mnie oceniać. Zastanawiam sie > tylko, jak sama bym się zachowała w takiej sytuacji. Nie wyobrażam sobie > opowiadania o tak intymnych sprawach publicznie, o człowieku tak bliskim, o > wspólnych relacjach. Nie rozumiem też nieuprawnionego odbierania nagród "w > imieniu". Agnieszka Gołaś nie była i nie jest siatkarką, nagroda nie była > imienna, a brukowce same tych wywiadów z miejsca wypadku nie wymyśliły. Jej > obecność w mediach jest spowodowana tylko i wyłącznie przez fakt bycia wdową po > Gołasiu i chyba to jest sedno sprawy. > > Może lepiej zakończmy dyskusję na tym, pozdrawiam Cię. ja sie tylko odnosze do sportowego aspektu czyli zasadnosci uczestnictwa w gali reszta czyli brukowce itp mnie nie interesuje co do gali to jest taka tradycja ze nagrode odbieraja bliscy danego sportowca który z jakichs wzgledow nie moze byc obecny no i na tej zasadzie była tam wdowa po Gołasiu a to że jemu sie tez nalezala to przyznawali i zawodnicy i trener i niepowazne byloby kwestionowanie tego faktu przez osoby trzecie Gołaś uczestniczył w turnieju dzięki któremu awansowaliśmy na te szczęsliwe mistrzostwa, 2 miesiące przed śmiercią prawdopodobnie grałby w tych mistrzostwach jako jeden z 3 srodkowych, był ważną postacią tej ekipy i chwała siatkarzom ze tyle pamieci i szacunku mu okazali po zdobyciu srebra a zaproszenie na gale wdowy po zmarłym koledze jest wlasnie elementem tego szacunku i to należy chwalić a nie sie dziwic ze była i biustem świeciła tyle ode mnie tez pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 08.02.07, 11:08 NIE TAKI ZŁY TEN WYWIAD, MYSLALAM, ZE BEDZIE GORZEJ gala.onet.pl/0,1389954,1,1,aleksandra_niespielak_i_maciej_kubiak,tematy.html Odpowiedz Link Zgłoś
griswold79 Zdjecia Niespielak 08.02.07, 12:08 A propos artykulu w Gali. Zonka mi zwrocila uwage na fotki. Na jednym ma pieprzyki nad biustem, na drugim nie. Itd. Tylko pokazac dziecku zeby wylapalo roznice w poszczegolnych obrazkach :) Ci od obrobki mogli sie zdecydowac: zostawiamy pieprzyki czy usuwamy. Odpowiedz Link Zgłoś
arleta.czysz Re: Zdjecia Niespielak 08.02.07, 20:38 Załamał mnie ten artykuł, pani z wystylizowaną grzywką i w ładnym ubranku razem z panem w takim ubranku, we wnętrzu z katalogu, odpowiednio upozowani opowiadają o tragedii. Nieszczęsne istoty nie mają chyba z czego żyć, skoro ze śmierci dziecka zrobiły temat na okłakę... Dla mnie - na razie- Hiena Roku. Rozumiem, że po prostu chcieli tą śmierć ładnie zapodać ludności- ale jak ktoś słusznie zauważył- zabrakło jeszcze pięknej małej trumienki do kompletu, wtedy byłoby już cudnie. Dno. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Zdjecia Niespielak 09.02.07, 13:12 A co, powinna wystapic w kirze , zaplakana? Zeby wszystkich wziac na litosc? Nie masz pojecia o czym piszesz, z calym szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
arleta.czysz Re: Zdjecia Niespielak 09.02.07, 13:24 Mam pojęcie. Nie w kirze- ale normalnie, bez epatowania sztucznymi pozami i ciuchami za grubą kasę ( jak ktoś chce takie to może se nawet znaleźć sklepik gdzie można je kupić, bo Gala owszem, informuje gdzie). Normalnie ubrana. A najlepiej nie latać po gazetach i se reklamy nie robić w ten sposób. Z całym szacunkiem, to Ty się zastanów co piszesz... A co do brania na litość to normalna osoba by po prostu po takiej tragedii d gazet nie biegła, to jest jej sprawa , jej ból . I nie będzie on mniejszy jak se zetnie grzywę u pani Hupało. I z taką grzywą wywadu udzieli ( ciuszki Michał Starost,Natalia Jaroszewska itd, biżuteria Promod) Odpowiedz Link Zgłoś
janinaniezbedna3 Re: Zdjecia Niespielak 09.02.07, 17:25 Ja mam wrażenie,że Nieśpielak ciągle jakieś sztuczki stosuje. Najpierw robiła sobie wywiady zdjęcia na okładki będąc w ciąży pt: "Patrzcie jaką będę śliczniusią mamusią.No to sprzedam tę ciążę a co mi tam . Zarobię" A teraz też sobie robi wywiady zdjęcia na okładkę pt: "Jaka to ja jestem ładna i dzielna, choć przeszłam tragedię i dziecko mi zmarło. Ale za to mam modne uczesanie i firmowe ubrania. Więc mnie żałujcie i wspólczujcie bo taka jestem bliska, ludzka ( choc modnie odziana w drogie markowe ciuchy) dotknięta dramatem. A jeszcze lepiej jak jakiś reżyser tę okładkę ujrzy, zachwyci się, zapłacze i litościwie jakąś rólkę da w serialu..." Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: Zdjecia Niespielak 09.02.07, 18:48 ja dzielę wszystkich "znanych" na trzy grupy: 1. ci co w ogóle się nie pokazują, nie robią sesji zdjęciowych, przeciętny Polak nie wie o ich sytuacji rodzinno-dzieciowej nic 2. ci co się pokazują trochę, zwykle przy okazji wydania płyty, wejścia nowego filmu do kin, generalnie zrobienia czegoś - wychodzą z założenia, że to część ich pracy, wolą to zrobić elegancko, sami uznając o czym chcą powiedzieć 3. to milusińscy z mocnym parciem na papier - opowiedzą o wszystkim, w kilku gazetach po kolei; bez obciachu, bez klasy, bez rozumu - bo nie rozumieją albo nie zależy im na tym by zrozumieć, że to technika krótkodystansowa, przesłaniająca ich zawodowe dokonania Olę Nieśpieślak raczej zaliczałam do kategorii nr3, bo znana mi jest tylko z gazet nie oglądam seriali telewizyjnych, widziałam tylko jakieś kawałki z jej udziałem nie mieszkam w Warszawie - nie widziałam jej nigdy w teatrze nie wiem czy pojawiła się w jakimś kinowym obrazie jej sprawa, o czym opowiada w gazecie myślę, że jest konsekwentna, a ten wywiad nie narusza mojego poczucia dobrego smaku bo trochę tak to sobie tłumaczę: wyobraźcie sobie, że jakaś wasza znajoma, raczej nie bliska, ale taka którą widzicie raz, dwa razy w miesiącu, chwali się wam że jest w ciąży i widzicie ją jak chodzi w tej ciąży, jak się z niej cieszy i wszyscy o niej wiedzą i wiecie kiedy ma rodzić i po dacie porodu, kiedy można się spodziewać widoku znajomej z dzieckiem, widzicie tylko znajomą - ludzka i chyba naturalna jest ciekawość jak dziecko, czy wszystko z nim ok i tak było w tym przypadku - powiedziała w gazecie o ciąży, wytłumaczyła się z braku dziecka oczywiście od klasy pytającego zależy zainteresowanie tym tematem w tym wypadku, uważam że zrobiono to delikatnie i z zachowaniem granic prywatności Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Zdjecia Niespielak 14.02.07, 17:39 > A co do brania na litość to normalna osoba by po prostu po takiej tragedii d > gazet nie biegła, to jest jej sprawa , jej ból . Niezupelnie, sa osoby, ktorym podzielenie sie swoja tragedia jest potrzebne i wlasnie chca o niej mowic.I nalezy im na to pozwolic.Czy w ekstra kiecce czy w dresie. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Zdjecia Niespielak 14.02.07, 17:55 Ten wywiad nie zostal udzielony swiezo po smierci dziecka, troche czasu minelo.Zatem p.Niespielak chyba nie "latala po gazetach" z newsem? Co do "normalnych osob"- rozumiem, ze jesli ktos nie pograzy sie w zalobie, nie bedzie przez przepisowy rok nosil sie na czarno, to jest nienormalny? Jakis czas temu A.Fitkau byla odsadzana od czci i wiary, bo za malo wedlug internautow przezywala smierc meza.Najczesciej pisza to ludzie, ktorych nie dotknelo takie doswiadczenie i ktorzy maja tylko wyobrazenie o załobie.Czesto błedne. Odpowiedz Link Zgłoś
e2006 Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 10.02.07, 03:33 Nie czytałam wywiadu w Gali i nie wiedziałam do tej pory, że dziecko umarło. Bardzo mi przykro. Spotkałam ją w Klifie, w księgarni, była ze starszym dzieckiem i miała już bardzo duży brzuszek. Wyglądała bardzo ładnie i nawet zagadałyśmy, bo przeglądając segregatory, rozrzuciła kilka, a jedna ze sprzedawczyń była dla niej bardzo średnio miła. Pomogłam jej poukładać to na miejsce... Nie ma znaczenia, dlaczego zrobiła ten wywiad. Pewnie, jak ktoś wcześniej napisał, lepiej opowiedzić o tym całkiem sensownej gazecie kolorowej, niż czytać bzdury w szmatławcach, bez autoryzacji, lub spotykać ludzi na ulicach, zadających pytania. Jest osobą publiczną, i tyle. Utalentowana, czy nie, ale jednak osoba znana. Gdzieś, w jakiejś formie, musiałaby o tym powiedzieć, wybrała taką formę. Jej decyzja. Powstrzymałabym się jednak od ostrej krytyki i szumnego "sprzedała śmierć dziecka". Kochani, nawet nie macie pojęcia, jak to jest. Kiedy wiesz, czujesz, kontaktujesz się z prawdziwym, nowym człowiekiem, mieszkającym w tobie przez tak długo. Nie możesz się doczekać, szykujesz dom, z dnia na dzień zmieniasz się, planujesz życia, ustawiasz wszystko pod kątem tego nowego członka twojej rodziny, marzysz, żeby go zobaczć, przytulić, dać mu imię, zobaczyć jak robi pierwsze kroki, usłyszeć, jak do ciebie mówi. I wracasz ze szpitala do domu bez niego. To, co może dziać sie w sercu matki, która przeżyła coś takiego, decyzje, jakie podejmuje, wszystko, co może zrobić, jest absolutnie nie do ogarnięcia. Kobiety czasem nigdy nie wracaja do siebie po czymś takim. A ona jest osobą publiczną i jej "powrót do formy" przebiega trochę inaczej, niż innych. Są kobiety, które po porodzie wracają do swojej wagi latami. Aktorki po miesiącu wciskaja się w kiecki numer 34. Inaczej widzowie, cały ten nasz super krytyczny i wszystko widzący świat, zporganizowaliby lincz, tak, jak wy tutaj. Jak łatwo jest siedzieć w domu i na każdego mieć coś podłego do powiedzenia. Zrobiła, co zrobiła. Widocznie taką miała potrzebę. Nie bądźcie tacy zjadliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
arleta.czysz Re: A. Nieśpielak-co się stało z dzieckiem?? 10.02.07, 10:13 Wybacz e2006 ale jak czytam takie wypowiedzi jak Twoja odnoszę wrażenie,że socjotechnika Nieśpielak , o której tu wspomniano, jest jak najbardziej słuszna i prości, wrażliwi ludzie się na to łapią. Czyli,że cel osiągnięty. Niech sobie zresztą opowiada o ciążach i śmieci w gazetach reklaując ubrania z Arkadii i fryzjerkę Hupało. Ja ją znm tylko z pokazywania gazetach ciążwej figury i męża oraz z intmnych opowieści o swym życiu. A i bardzo przeprasza- z małej rólki w "Długu", który widziałam sporo razy, więc nawet i jej dwuminutowy występ zapamiętałam . Więcej ról nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś