Dodaj do ulubionych

coś strasznego

05.02.07, 18:20
z przykrością muszę stwierdzić, że nie pamiętam kiedy oglądałam jakiś naprawdę straszny horror, na którym skakałaby adrenalina, mimo że horrory oglądam często. nie widzę nic przerażającego w głośnych filmach typu "piła", "blair witch project" czy tym podobnych - bohaterowie łażą w kółko i nic się nie dzieje. starsze horrory jak np "piątek 13" czy "koszmar z ulicy wiązów" są przynajmniej dość zabawne i mają jakiś urok, ale też nic strasznego tam nie ma. ostatni film który wywołałby we mnie jakiekolwiek emocje to chyba "wrong turn", ale tam tez tylko ze 3 sceny budziły jakiś niepokój, nie więcej. czy możecie polecić mi coś co naprawdę trzyma w napięciu i co naprawdę może wystarszyć (najlepiej śmiertelnie :) ?
Obserwuj wątek
    • scyzoryczek Re: coś strasznego 09.02.07, 18:12
      Francuski film Inni (2006). Wczoraj oglądałem i jestem pod wrażeniem.
      Dodam tylko, że jestem miłośnikiem horrorów i niestety ale rzadko zdarza się aby
      coś wyjątkowo mi się spodobało...A ten film jest naprawde świetny.

Seba
    • agus-100 Re: coś strasznego 21.08.07, 12:49
      Mi tez zadko sie zdarza trafic na cos naprawde strasznego. W wiekszosci horrorow sa tylko krew i wrzaski. Dla mnie to nie straszne ale obrzydliwe jak jakis wariat goni zakrwawiony jakas kobiete albo cos w tym stylu. Tak samo glupia jest "Klątwa". Nie potrafie nic polecic bo nie mam pamieci do tytułów ale fajne sa filmy o wilkołakach. "Drakula 2000" tez niezle ale nie jakies super.
    • mr_pope Re: coś strasznego 22.08.07, 13:58
      Czy trzymanie w napięciu jest jednoznaczne ze strachem? Jeśli tak to chyba
      trudno osobie znającej i oglądającej horrory polecić coś odpowiedniego:)
      Zwłaszcza, że wobec przeszło 100 lat filmowych horrorów trudno wpaść na coś
      oryginalnego.

Jeśli jednak chodzi po prostu o niepokój o to co się za chwilę stanie, to
      polecam "Silent Hill". Film dość przewidywalny, ale bardzo zgrabnie zrobiony,
      klimatyczny, z niezłą rolą Radhy Mitchell.

"Inni" o którym wspomniał scyzoryczek, chociaż nie straszy, to na pewno
      zaskakuje, napięcie niemal do samego końca.

Ponadto polecam "Egzorcystę", "Dziecko Rosemary", "Nosferatu" Wernera Herzoga.
      Myślę, że trochę filmów by się znalazło:)

• koss.ania Re: coś strasznego 22.08.07, 19:00
        Skowyt
        Bad moon
        Dog soldiers
        28 weeks later - kontynuacja 28 days later
        Miasteczko Salem
        Egzorcysta

Nastepne tytuły, jak mi cos przyjdzie do glowy:)

• sir_elmin Re: coś strasznego 23.08.07, 14:55
      Obejrzyj coś z gore. Może się nie wystraszysz, ale przynajmniej będziesz miała
      rewolucje gastryczne :). Polecam "Bad Taste" Petera Jacksona - i scenę z
      wymiotującym Albertem :).
    • konkursowe2 Re: coś strasznego 17.02.08, 21:56
      polecam klucz do koszmaru

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka