Gość: 007 IP: *.icpnet.pl 25.05.03, 22:46 Czy fani tego serialu?? Zgloscie sie.. No..raczki do gory :P Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LeClerk Re: ALLO ALLO IP: *.saint 26.05.03, 10:11 It is I LeClerk. Wspaniały serial, niestety czasami trochę tracił humoru słownego z powodu tłumaczenia. To co było śmieszne po angielsku - nie koniecznie po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: ALLO ALLO IP: *.master.pl 26.05.03, 11:19 Szukacie fanów? Jestem następnym. Mam wszystkie odcinki nagrane na VHS. Chyba wystarczający dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: ALLO ALLO IP: *.uk.ihost.com 26.05.03, 12:34 Ja tez! Kupilam sobie serie 1+2 na DVD w Londynie i rozkoszuje sie wersja oryginalna. A propos, ile bylo serii w ogole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: ALLO ALLO IP: *.icpnet.pl 26.05.03, 13:02 Ja też, ja też! " Słuchajcie uważnie, bo nie będę powtarzać! " :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jołasia Re: ALLO ALLO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.03, 19:10 Dziń dybry...Ja też ich uwielbiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adacho Re: ALLO ALLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 20:08 Gość portalu: Anna napisał(a): > A propos, ile bylo serii w ogole? Serii było 9. Plus 3 odcinki "Special" (w tym "Best Of Allo Allo", odcinek zawierający najciekawsze fragmenty serialu wspominane przez Rene z żoną przy okazji rocznicy ślubu) Odpowiedz Link Zgłoś
paool Re: ALLO ALLO 28.05.03, 14:46 słuchajcie,bo dwa razy powtarzał nie będę: też jestem fanem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: ALLO ALLO IP: 149.156.12.* 26.05.03, 19:17 Tak to jeden z najlepszych seriali komediowych. Denerwuje tylko podładany śmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papapat Re: ALLO ALLO IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 26.05.03, 22:45 mogliby powtorzyc go po raz nty ale zawsze fajnie sie oglada Rene i spółkę:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: ALLO ALLO IP: 62.233.167.* 26.05.03, 23:10 > Czy fani tego serialu?? > Zgloscie sie.. > No..raczki do gory :P > Pozdrawiam "you stiupid woman...", "Rene! obejmij mnie i rozgniec moje usta swoimi" a takze swiecace sie galki i nadajnik w nockiku sa debest i wiele wiele innych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIN Re: ALLO ALLO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 27.05.03, 15:15 przynisłem dwa mytry luntu w lywej nygawce Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: ALLO ALLO 27.05.03, 18:02 kjukiii!Dziń dybry wszystkim wielbicielom tego świetnego serialu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: ALLO ALLO IP: *.localdomain / 192.168.0.* 27.05.03, 20:36 A ile wrażeń dostarczał perwersyjny związek Helgi i herr Flicka w którym swój niemały wkład, choć sądzić można wręcz odwrotnie, miał von Smallhausen (tak to się pisze?) ty głupia kobieto nie widzisz, że wyciągam tej biednej dziewczynie ość z gardła własnym językiem, dusi się biedactwo a gdy "głupia kobieta" zaczynała śpiewać kościelne dzwony zaczynały bić na żałobę narodową Odpowiedz Link Zgłoś
tato! Re: ALLO ALLO 28.05.03, 12:25 Czy wyobrazacie sobie polską wersję tego serialu? Np. w okupowanej przez Niemców części ZSRR dzielni Rosjanie ukrywaja zestrzelonych polskich lotników. Inny Polak, w przebraniu... własowca wita się śmiesznym... no właśnie, jak brzmiałby odpowiednik "Dziń dybry"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: ALLO ALLO IP: 62.233.167.* 28.05.03, 15:58 > Czy wyobrazacie sobie polską wersję tego serialu? Np. w okupowanej przez > Niemców części ZSRR dzielni Rosjanie ukrywaja zestrzelonych polskich lotników. > Inny Polak, w przebraniu... własowca wita się śmiesznym... no właśnie, jak > brzmiałby odpowiednik "Dziń dybry"? Zdrystwuj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: ALLO ALLO IP: *.master.pl 28.05.03, 17:56 Gość portalu: jacek napisał(a): > > Czy wyobrazacie sobie polską wersję tego serialu? Np. w okupowanej przez > > Niemców części ZSRR dzielni Rosjanie ukrywaja zestrzelonych polskich > lotników. > > Inny Polak, w przebraniu... własowca wita się śmiesznym... no właśnie, jak > > > brzmiałby odpowiednik "Dziń dybry"? > > Zdrystwuj ;) Kiedyś pomyślałem o serialu w tym stylu w którym Polacy chowają Ruskich, a więc odwrotność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sixa Re: ALLO ALLO IP: *.acn.pl 28.05.03, 16:22 czy ktoś może wie czy w jakiejś telewizji w polsce (tvp,polsat,puls) był pokazany odcinek specjalny, w którym rene dowiaduje się że yvette jest w ciąży a helga zatrzymuje sobie pewien fragment obrazu upadłej madonny tu jest streszczenie tego odcinka po angielsku: CHRISTMAS SPECIAL 1991 - Now that the airmen have finally escaped to England and Captain Bertorelli and his Italian troops have gone home, Rene thinks life will be peaceful once again. Then Yvette announces that she's pregnant. Meanwhile, Helga helps Colonel Von Strohm and Lieutenant Gruber steal the painting of the 'Fallen Madonna' from Herr Flick, but she keeps a special piece for herself. ten odcinek powinien być wyemitowany między jarmarkiem cygańskim a tancerzami flamenco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adacho Re: ALLO ALLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 20:02 Gość portalu: sixa napisał(a): > czy ktoś może wie czy w jakiejś telewizji w polsce (tvp,polsat,puls) był > pokazany odcinek specjalny, w którym rene dowiaduje się że yvette jest w ciąży > a helga zatrzymuje sobie pewien fragment obrazu upadłej madonny > ten odcinek powinien być wyemitowany między jarmarkiem cygańskim a tancerzami > flamenco Ten odcinek, podobnie jak drugi Christmas Special był emitowany przez Polsat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michelle Re: ALLO ALLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.03, 11:59 Najlepsza była kaczka długodystansowa i gestapowski czajniczek ze swastyczką na pokryweczce... ech, szkoda gadać, tęskno - a TVP znów powtarza Borewicza! Odpowiedz Link Zgłoś
soczewica Re: ALLO ALLO 30.06.03, 12:37 mój mały czołg gdzieś mi się zgubił... heil hitler mussolini! soczewica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Dziń dybry IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 22:30 Ja też kocham Rene, pana Alfonsa, ale najbardziej żandarma Crabtree (chyba tak się to pisze?), pozdrowienia dla wszystkich fanów ALLO ALLO:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: ALLO ALLO IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.03, 17:05 Przynisłem tyrt dly yngielskich lytników. A oprócz Allo Allo Hiacynta Bukiet rulezzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo "Je t'aime" - czy znacie wersję z "Allo Allo"? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 21:42 Lat temu chyba z piętnaście nagrałam sobie (z radia jeszcze) osobliwą wersję "Je t'aime" a Jane Birkin i Serge'm G. Dziwne to jakieś było, na tle muzyki było słychać trzask rozbijanych talerzy, potem jakąś szamotaninę, po czym męski głos krzyczał: "Yvette!! Yvette!! Where are you?!", a kobiecy głos odpowiadał: "I am here, Rene - in..." (nie pamiętam). Po czym następował rumor i rozlegało się namiętne: "OOOOOOOOOO!!! RHENEEEEE!!" Pamiętam, że nieco mnie to zaintrygowało. Dopiero od dwóch czy trzech lat zdaję sobie sprawę, ze była to wersja "pod Allo-allo". Dzisiaj chciałabym ją znaleźć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adacho Re: 'Je t'aime' - czy znacie wersję z 'Allo Allo' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 20:03 Gość portalu: Jo napisał(a): > to wersja "pod Allo-allo". Dzisiaj chciałabym ją znaleźć... Ta wersja piosenki śpiewana przez Rene i Yvette została wydana na płycie winylowej w UK:-) Odpowiedz Link Zgłoś