djjack 28.05.03, 08:36 Proszę wymienić wszystkich wokalistów grupy BUDKA SUFLERA. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbij Re: PYTANIA - muzyka rozrywkowa 28.05.03, 13:40 Spróbuję; Krzysztof Cugowski Stanisław Wenglorz Romuald Czystaw Felicjan Andrzejczak a z kobiet wspólpracowały na pewno, ale nie wiem czy miały oficjalny status wokalistki: Urszula Zdzisława Sośnicka Anna Jantar Izabela Trojanowska Odpowiedz Link Zgłoś
djjack Re: PYTANIA - muzyka rozrywkowa 29.05.03, 10:36 Potwierdzam wszystkich wokalistów. Jeżeli chodzi o śpiewające panie (chociaż trudno mówić w ich przypadku jako o wokalistkach Budki Suflera) - przyznam się, że z wymienionej listy nie słyszałem tylko o Zdzisławie Sośnickiej. Ale za to wiem, że Irena Jarocka występowała także przez jakiś czas z BS. Odpowiedz Link Zgłoś
zbij Re: PYTANIA - muzyka rozrywkowa 29.05.03, 11:17 jesli chodzi o Zdzichę to na pewno nagrała z nimi "Aleję Gwiazd", autorstwa Romualda Lipki.Na oficjalnej stronie Budki wymienione są tylko Urszula i Iza. Odpowiedz Link Zgłoś
djjack Wspólny mianownik 30.05.03, 10:53 Co łączy poniższych wykonawców: 1) Luther Vandross; 2) Celine Dion; 3) Deee-Lite; 4) Huey Lewis & The News; 5) Frankie Goes To Hollywood. Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: Wspólny mianownik 30.05.03, 16:07 Strzelam :) Każde z nich wykonywało "When I need you"? Odpowiedz Link Zgłoś
anath Re: Wspólny mianownik 30.05.03, 16:16 i ja sobie strzele:wszyscy wykonywali utwor o tytule: "The Power of Love" Odpowiedz Link Zgłoś
djjack The Power of Love 02.06.03, 07:52 Poprawna jest druga odpowiedź. Wszyscy mają w swoim repertuarze utwór "The Power Of Love", ale każdy z tych utworów jest zupełnie inny (nie są coverami). A skoro o "The Power Of Love" mowa - kto był pierwszym wykonawcą tego przeboju Jennifer Rush z 1985 r. o takim właśnie tytule ? Odpowiedz Link Zgłoś
anath Re: The Power of Love 03.06.03, 13:40 djjack napisał: > Poprawna jest druga odpowiedź. Wszyscy mają w swoim repertuarze utwór "The > Power Of Love", ale każdy z tych utworów jest zupełnie inny (nie są coverami). > A skoro o "The Power Of Love" mowa - kto był pierwszym wykonawcą tego przeboju > Jennifer Rush z 1985 r. o takim właśnie tytule ? Nie wiem czy jest to poprawna odpowiedz,ale przeboj "The Power of Love"(ten co J.Rush)spiewala Shirley Bassey. Moim zdaniem to wykonanie jest doskonale(lepsze niz JR)-gdybys mogl mi napisac,z ktorego roku pochodzi-bede wdzieczna. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
djjack Re: The Power of Love 03.06.03, 14:23 Jennifer Rush zaspiewała "The Power Of Love" w 1985 r. Potem w 1988 r. nagrała ten utwór Laura Branigan, w 1991 r. (jezeli dobrze wiem) wspomniana Shirley Bassey a w 1994 r. sama Celine Dion. Zanim jednak na listy przebojów trafiło słynne wykonanie Jennifer Rush - w tym samym 1985 r. grano ten utwor w wykonaniu pewnego duetu z Australii i o nazwę tej grupy właśnie chodzi w pytaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
anath Re: The Power of Love 03.06.03, 16:26 djjack napisał: > samym 1985 r. grano ten utwor w wykonaniu pewnego duetu z Australii i o nazwę > tej grupy właśnie chodzi w pytaniu. Air Supply? wielkie dzieki za info o ktore prosilam! Odpowiedz Link Zgłoś
djjack Re: The Power of Love 04.06.03, 07:26 Potwierdzam poprawność odpowiedzi AIR SUPPLY. Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Aznavour i in. 02.06.03, 17:18 Co łączy następujących wykonawców? - Charles Aznavour - Petula Clark - Elton John - Leo Sayer - Dizzy Gillespie - Kenny Rogers - Diana Ross - Joan Baez - Johnny Cash - Linda Ronstadt - Paul Simon Odpowiedz Link Zgłoś
djjack Re: Aznavour i in. 03.06.03, 10:34 Reptar - bardzo dobra zagadka !!! Moim skromnym zdaniem chodzi o gości Kermita w wybranych odcinkach The Muppet Show. A tak przy okazji - szkoda, że nie powtarzają tych starych odcinków. Kiedyś jak nie wiedziałem kim jest taki Elton John, Petula Clark czy tez Leo Sayer - oglądałem poszczegolne epizody nie przykładając uwagi do nazwisk gwiazd. Teraz byłoby zupełnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Re: Aznavour i in. 03.06.03, 11:28 djjack napisał: > Moim skromnym zdaniem chodzi o gości Kermita w wybranych odcinkach The Muppet > Show. Wielkie słowa uznania!!!!!! Listę gości Kermita znajdziesz pod adresem vr.ncsa.uiuc.edu/BS/Muppets/ms_lists.html i rzeczywiście o to chodziło. Myślę, że byłbyś w stanie sporządzić z tego jeszcze bardziej zagadkowy zestaw. ;-) Ja się niestety za słabo znam na muzyce :-( Myślałem, że ta zagadka dłużej poleży nie rozwiązana. Odpowiedz Link Zgłoś
djjack Kategoria - pochodzenie nazwy 10.06.03, 07:22 Pierwsza seria pytań z serii skąd wzięła się nazwa tego zespołu ? 1) Alphaville. 2) Duran Duran. 3) UB 40. Odpowiedz Link Zgłoś
anath Re: Kategoria - pochodzenie nazwy 13.06.03, 17:49 djjack napisał: > Pierwsza seria pytań z serii skąd wzięła się nazwa tego zespołu ? > 1) Alphaville. > 2) Duran Duran. > 3) UB 40. 1)nazwa Alphaville pochodzi od filmu Jean-Luca Goddarda "Alphaville.Une etrange Aventure de Lemmy Caution"(1965).Film jest rodzajem antyutopii;Alphaville jest miastem będącym we władzy profesora von Brauna i potężnego systemu komputerowego Alpha-60. 2)nazwa Duran Duran pochodzi z filmu Rogera Vadima "Barbarella"(1968).W filmie tym jest zły naukowiec-właśnie Duran Duran. 3)nazwa UB40 pochodzi od formularza,który wypełniali bezrobotni w Wlk.Brytanii aby otrzymać zasiłek(Unemployment Benefit form).Członkowie zespołu byli najpierw bezrobotnymi. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
anika19 Re: Kategoria - pochodzenie nazwy 17.06.03, 14:21 Witam, ja mam pytanie trochę z innej beczki: Z płyty jakiego zespołu pochodzą te słowa: "Us, and them And after all we're only ordinary men..."? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
djjack Re: Kategoria - pochodzenie nazwy 18.06.03, 07:30 Ciemna strona księżyca - PINK FLOYD Odpowiedz Link Zgłoś
djjack Kategoria - teledyski 23.06.03, 11:05 Która piosenka Michaela Jacksona promowana była klipem w którym dwukrotnie pojawia się Lech Wałęsa ? Odpowiedz Link Zgłoś