Dodaj do ulubionych

Ludzie od Rubika

12.05.07, 07:45
Podobno dziś rano w dwójce maja być ludzie od Rubika.
Obserwuj wątek
    • rozmowy_kontrolowane Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 07:57
      Kto to są "ludzie od Rubika"?
      • slodka_suzy Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 08:11
        Oj, to byli soliści. Dla mnie oprócz Miecznikowskiego wszyscy karierę zrobili dzięki Rubikowi.
        • rozmowy_kontrolowane Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 08:43
          Zwłaszcza pan Branny, prawda?
          Przedtem był kompletnie nieznanym człowieczkiem, pojawił się cudotwórca Rubik i
          już- bum! Kariera nabrała rozpędu.
          • wioskowy_glupek Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 10:10
            Tak to niestety wyglądało... a Miecznikowski ?
            Czy to ten od pozal się Boże grupy Leszcze ???

Nie no kariera na maxa :x ROTFL powinni być Rubikowi wdzięczni.
            • rozmowy_kontrolowane Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 18:28
              No akurat wspomniany pan Branny miał już pewne osiągnięcia przed współpracą z
              panem Rubikiem.
              • lalka-mi Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 18:35
                rozmowy_kontrolowane napisała:

> No akurat wspomniany pan Branny miał już pewne osiągnięcia przed współpracą z
                > panem Rubikiem.
                Ach, pewne...no pewne, to tak, tyle tylko, ze nie koncertował co tydzień w innym
                mieście naszego pięknego kraju. Tyle tylko, ze w tych pewnych osiągnięciach nie
                czuł się na tyle pewnie, by nie dołączyć do "grupy sukcesu" Rubika:)
                • rozmowy_kontrolowane Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 19:26
                  lalka-mi napisała:
                  > Ach, pewne...no pewne, to tak, tyle tylko, ze nie koncertował co tydzień w inny
                  > m
                  > mieście naszego pięknego kraju. Tyle tylko, ze w tych pewnych osiągnięciach nie
                  > czuł się na tyle pewnie, by nie dołączyć do "grupy sukcesu" Rubika:)

Więc tak- jeśli ktoś chodzi do teatru, to pana Brannego zna, częściej grał, niż
                  śpiewał. To raz.
                  A dwa- nie sądzisz chyba, że ci, którzy śpiewali w oratorium Tu Es Petrus,
                  dołączyli do zespołu tylko dla kariery? Jakoś trudno mi uwierzyć w to, że
                  wszyscy mieli "nosa", że to odniesie sukces i dlatego zdecydowali się śpiewać.
                  Oratorium Tu Es Petrus (łac. Ty jesteś Skałą), które Rubikowi i zespołowi
                  przyniosło największą popularność, zostało stworzone na cześć Jana Pawła II i
                  ukończone tuż po jego śmierci. Przypuszczam więc, że raczej w hołdzie Janowi
                  Pawłowi II zaśpiewali, nie podejrzewając zapewne, ze odniesie to tak ogromny sukces.
                  Tym bardziej, że pierwsza część Tryptyku Swiętokrzyskiego, "Świętokrzyska
                  Golgota" miała premierę 6 kwietnia 2004 roku. Wówczas wystąpili: Piotr Rubik
                  jako dyrygent, Dorota Jarema, Katarzyna Groniec, Michał Bajor, Robert Janowski i
                  Andrzej Biegun jako soliści, Paweł Deląg w roli konferansjera.
                  W trakcie kolejnych wykonań oratorium następowały zmiany w składzie solistów (w
                  składzie pojawiali się m.in. Bogna Woźniak i Jacek Janiszewski), aż ostatecznie
                  na stałe zaczęli występować Dorota Jarema, Joanna Słowińska, Maciej
                  Miecznikowski oraz Janusz Radek. Sporadycznie w roli solistki występuje obecnie
                  również Olga (Szomańska) Radwan.
                  pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%99tokrzyska_Golgota
                  Tak więc nie podejrzewałabym solistów o to, że przyłączyli się do Rubika głównie
                  dla rozgłosu i poklasku.
                  • lalka-mi Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 19:34
                    Naprawdę chciałabym tez w to wierzyć...
                    • rozmowy_kontrolowane Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 19:43
                      To uwierz, nic prostszego:)
                      Nie węsz podstępu i niskich pobudek artystów:)
                      • lalka-mi Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 19:45
                        Nie "węszę":)-wierz mi, ze daleka jestem od tego, gdyż wolałabym wierzyć, bo
                        wiara piękną jest...
        • olu87 Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 12:14
          niekoniecznie. Janusz Radek był znany już wcześniej - wygrany PPA, Piwnica Pod
          Baranami... a tam kilka naprawdę świetnych interpretacji - najbardziej lubię
          brawurowe wykonanie "Ballady o cudownych narodzinach Bolesława". zdziwiłam się,
          gdy zobaczyłam Radka w ekipie Rubika.
        • riki_i Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 18:39
          lodka_suzy napisała:

> Oj, to byli soliści. Dla mnie oprócz Miecznikowskiego wszyscy karierę zrobili d
          > zięki Rubikowi.

Miecznikowski zrobił jakąś karierę??? chyba ją zakończył zanim zaczął

od dawna kroplówkę dla podtrzymania "kariery" zapewnia mu już wyłącznie żona z
          kontaktami w TVP
          • masiej1987 Re: Ludzie od Rubika 13.05.07, 13:37
            Ludzie nie oszukujmy się żaden Branny, Miecznikowski ani inny Radek mimo że
            mieli osiągnięcia nie istnieli w tzw. show biznesie. Stali się rozpoznawalni
            przez szeroką publiczność dzięki występom w zespole Rubika.
            • anaila Re: Ludzie od Rubika 13.05.07, 13:55
              z Radkiem to guuubaaa przesada!
              rozpoznawany był i uznany długo przed epizodem u Rubika!
              • masiej1987 Re: Ludzie od Rubika 13.05.07, 14:09
                ja go nie rozpoznawałem i nadal nie uznaje ;)
                • rozmowy_kontrolowane Re: Ludzie od Rubika 13.05.07, 16:04
                  Masiej- jeśli kogoś nie rozpoznajesz, to ta osoba w show biznesie nie istnieje, tak?
                  Stary, rozbawiłeś mnie :D
            • metamorphosis4 Re: Ludzie od Rubika 15.05.07, 23:00
              Ja na przykład znam Miecznikowskiego wyłącznie z Leszczy i właśnie się
              dowiedziałam, że śpiewał u Rubika :D
              Uważam, że jest fantastycznym facetem i świetnie śpiewa. Bardzo go lubię za
              jego bezpretensjonalność i oryginalny styl. Moim zdaniem traktował śpiewanie w
              Oratorium jako jeden z epizodów w swojej karierze, a nie jakiś szczebel do
              czegoś.
              • around_the_sun Re: Ludzie od Rubika 15.05.07, 23:24
                Radka słuchałam na długo wcześniej zanim dowiedziałam się, że Rubik w ogóle
                istnieje. Brannego także znałam z teatru już wtedy kiedy Rubik daleko różnił sie
                wyglądem od dzisiejszej tlenionej lali w plastikowych klapkach dla reklamy.
    • janinaniezbedna3 Re: Ludzie od Rubika 13.05.07, 14:12
      zabawnie brzmi ten tytuł wątku: prawie jak "Ludzie, których znam":))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka