slodka_suzy 12.05.07, 07:45 Podobno dziś rano w dwójce maja być ludzie od Rubika. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozmowy_kontrolowane Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 07:57 Kto to są "ludzie od Rubika"? Odpowiedz Link Zgłoś
slodka_suzy Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 08:11 Oj, to byli soliści. Dla mnie oprócz Miecznikowskiego wszyscy karierę zrobili dzięki Rubikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 08:43 Zwłaszcza pan Branny, prawda? Przedtem był kompletnie nieznanym człowieczkiem, pojawił się cudotwórca Rubik i już- bum! Kariera nabrała rozpędu. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 10:10 Tak to niestety wyglądało... a Miecznikowski ? Czy to ten od pozal się Boże grupy Leszcze ??? Nie no kariera na maxa :x ROTFL powinni być Rubikowi wdzięczni. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 18:28 No akurat wspomniany pan Branny miał już pewne osiągnięcia przed współpracą z panem Rubikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lalka-mi Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 18:35 rozmowy_kontrolowane napisała: > No akurat wspomniany pan Branny miał już pewne osiągnięcia przed współpracą z > panem Rubikiem. Ach, pewne...no pewne, to tak, tyle tylko, ze nie koncertował co tydzień w innym mieście naszego pięknego kraju. Tyle tylko, ze w tych pewnych osiągnięciach nie czuł się na tyle pewnie, by nie dołączyć do "grupy sukcesu" Rubika:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 19:26 lalka-mi napisała: > Ach, pewne...no pewne, to tak, tyle tylko, ze nie koncertował co tydzień w inny > m > mieście naszego pięknego kraju. Tyle tylko, ze w tych pewnych osiągnięciach nie > czuł się na tyle pewnie, by nie dołączyć do "grupy sukcesu" Rubika:) Więc tak- jeśli ktoś chodzi do teatru, to pana Brannego zna, częściej grał, niż śpiewał. To raz. A dwa- nie sądzisz chyba, że ci, którzy śpiewali w oratorium Tu Es Petrus, dołączyli do zespołu tylko dla kariery? Jakoś trudno mi uwierzyć w to, że wszyscy mieli "nosa", że to odniesie sukces i dlatego zdecydowali się śpiewać. Oratorium Tu Es Petrus (łac. Ty jesteś Skałą), które Rubikowi i zespołowi przyniosło największą popularność, zostało stworzone na cześć Jana Pawła II i ukończone tuż po jego śmierci. Przypuszczam więc, że raczej w hołdzie Janowi Pawłowi II zaśpiewali, nie podejrzewając zapewne, ze odniesie to tak ogromny sukces. Tym bardziej, że pierwsza część Tryptyku Swiętokrzyskiego, "Świętokrzyska Golgota" miała premierę 6 kwietnia 2004 roku. Wówczas wystąpili: Piotr Rubik jako dyrygent, Dorota Jarema, Katarzyna Groniec, Michał Bajor, Robert Janowski i Andrzej Biegun jako soliści, Paweł Deląg w roli konferansjera. W trakcie kolejnych wykonań oratorium następowały zmiany w składzie solistów (w składzie pojawiali się m.in. Bogna Woźniak i Jacek Janiszewski), aż ostatecznie na stałe zaczęli występować Dorota Jarema, Joanna Słowińska, Maciej Miecznikowski oraz Janusz Radek. Sporadycznie w roli solistki występuje obecnie również Olga (Szomańska) Radwan. pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%99tokrzyska_Golgota Tak więc nie podejrzewałabym solistów o to, że przyłączyli się do Rubika głównie dla rozgłosu i poklasku. Odpowiedz Link Zgłoś
lalka-mi Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 19:34 Naprawdę chciałabym tez w to wierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 19:43 To uwierz, nic prostszego:) Nie węsz podstępu i niskich pobudek artystów:) Odpowiedz Link Zgłoś
lalka-mi Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 19:45 Nie "węszę":)-wierz mi, ze daleka jestem od tego, gdyż wolałabym wierzyć, bo wiara piękną jest... Odpowiedz Link Zgłoś
olu87 Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 12:14 niekoniecznie. Janusz Radek był znany już wcześniej - wygrany PPA, Piwnica Pod Baranami... a tam kilka naprawdę świetnych interpretacji - najbardziej lubię brawurowe wykonanie "Ballady o cudownych narodzinach Bolesława". zdziwiłam się, gdy zobaczyłam Radka w ekipie Rubika. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Ludzie od Rubika 12.05.07, 18:39 lodka_suzy napisała: > Oj, to byli soliści. Dla mnie oprócz Miecznikowskiego wszyscy karierę zrobili d > zięki Rubikowi. Miecznikowski zrobił jakąś karierę??? chyba ją zakończył zanim zaczął od dawna kroplówkę dla podtrzymania "kariery" zapewnia mu już wyłącznie żona z kontaktami w TVP Odpowiedz Link Zgłoś
masiej1987 Re: Ludzie od Rubika 13.05.07, 13:37 Ludzie nie oszukujmy się żaden Branny, Miecznikowski ani inny Radek mimo że mieli osiągnięcia nie istnieli w tzw. show biznesie. Stali się rozpoznawalni przez szeroką publiczność dzięki występom w zespole Rubika. Odpowiedz Link Zgłoś
anaila Re: Ludzie od Rubika 13.05.07, 13:55 z Radkiem to guuubaaa przesada! rozpoznawany był i uznany długo przed epizodem u Rubika! Odpowiedz Link Zgłoś
masiej1987 Re: Ludzie od Rubika 13.05.07, 14:09 ja go nie rozpoznawałem i nadal nie uznaje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Ludzie od Rubika 13.05.07, 16:04 Masiej- jeśli kogoś nie rozpoznajesz, to ta osoba w show biznesie nie istnieje, tak? Stary, rozbawiłeś mnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
metamorphosis4 Re: Ludzie od Rubika 15.05.07, 23:00 Ja na przykład znam Miecznikowskiego wyłącznie z Leszczy i właśnie się dowiedziałam, że śpiewał u Rubika :D Uważam, że jest fantastycznym facetem i świetnie śpiewa. Bardzo go lubię za jego bezpretensjonalność i oryginalny styl. Moim zdaniem traktował śpiewanie w Oratorium jako jeden z epizodów w swojej karierze, a nie jakiś szczebel do czegoś. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Ludzie od Rubika 15.05.07, 23:24 Radka słuchałam na długo wcześniej zanim dowiedziałam się, że Rubik w ogóle istnieje. Brannego także znałam z teatru już wtedy kiedy Rubik daleko różnił sie wyglądem od dzisiejszej tlenionej lali w plastikowych klapkach dla reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
janinaniezbedna3 Re: Ludzie od Rubika 13.05.07, 14:12 zabawnie brzmi ten tytuł wątku: prawie jak "Ludzie, których znam":)))) Odpowiedz Link Zgłoś