Dodaj do ulubionych

Hołdys wyrzucony z MTV

IP: 149.156.12.* 05.06.03, 09:36
Za bezkompromisowość i własne zdanie i gusta nieodpowiadające formatom
dyrekcja MTV Classic postanowiła zdjąć z anteny najlepszy i jeden z niewielu
autorski program muzyczny w telewizji "Hołdys Guru Limited".
Obserwuj wątek
    • julla Re: Hołdys wyrzucony z MTV 05.06.03, 10:11
      Trudno sie dziwić:))
      Hołdys to nigdy nie będzie koleś trendy, kiwający się miarowo w
      rytmie "ruchomej kamery". Nie będzie też urzekał rzeką pustosłowia...po prostu
      nie pasuje do MTV. Może to i dobrze?
      • Gość: koliber Re: Hołdys wyrzucony z MTV IP: 149.156.12.* 05.06.03, 10:49
        Akurat do MTV Classic pasował, ale MTV woli widać kretyńskich prezenterów i
        prezenterki znane z MTV Polska.
        • Gość: MIKE Re: Hołdys wyrzucony z MTV IP: 81.210.22.* 05.06.03, 11:05
          Co wy dzieci jestescie?
          Przeciez MTV to nie telewizja niezalezna, ale jak najbardziej komercyjna, wiec
          musi pokazywac to, co sie sprzedaje i to co ludzie ogladaja. Niszowe to moga
          byc telewizje osiedlowe, a nie taki moloch jak MTV. A dodajac do tego srednia
          sytuacje finansowa firmy i silna konkurencje ze strony prymitywnej (w kwestii
          formy i jakosci) i przez to trafiajacej do wiekszej rzeszy widzow VIVY.
          Holdys choc niewatpliwie ciekawy i dysponujacy olbrzymia wiedza, srednio
          sprawdza sie jako osobowosc telewizyjna. Mnie przyzwyczjenie sie do programu
          zajelo kolo 2 miesiecy, ale wyobrazam sobie, ze dla mniej zainteresowanych
          muzyka wystarczylo obejrzenie jednego programu, by zrezygnowac z ogladania
          Holdys Gutu w ogole.
          Stacje muzyczne to przecie telwizja, ktore prezentuje reklamy plyt (w postaci
          teledyskow) przerywane reklamami tradycyjnymi, wiec musi skupiac sie na tym,
          czego chca ludzie i co sie sprzedaje. Nie badzcie tacy naiwni. To ciezkie czasy
          dla wszystkich, lacznie z MTV i jej checia robienia dobrych i ambitnych
          programow. Niech zyje Britney!

Pozdr.

• Gość: koliber Re: Hołdys wyrzucony z MTV IP: 149.156.12.* 05.06.03, 11:12
            Ale to było MTV Classic.
            A Hołdys spradził się doskonale. Zaakceptowałem go po drugim programie.
            Nie spodziewałem się, że sobie tak dobrze poradzi.
            Można go było w najgorszym razie przesunąć na 23.00, a nie ingerować w
            zawartość audycji.
    • Gość: Hollow Re: Hołdys wyrzucony z MTV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.03, 11:31
      Poszło o to, że zakazali mu puszczać takich rzeczy, jak hip hop, czy metal (w
      każdej formie), a chcieli, żeby puszczał tylko stare utwory. Od tego czasu
      (jakichś dwóch miesięcy) program zrobił się nieciekawy, a Hołdys sam
      stwierdził, że w tym wypadku nie zamierza dalej go prowadzić. Wielka szkoda,
      bo był to jeden z niewielu programów m muzycznych telewizjach, który dało się
      obejrzeć (odkąd zamknęli Vive ZWEI). Do tego fajne zespoły czasem zapraszał.
      Czegóż się jednak spodziewać po mtv...
      • Gość: koliber Re: Hołdys wyrzucony z MTV IP: 149.156.12.* 05.06.03, 11:45
        Gość portalu: Hollow napisał(a):

> > Wielka szkoda,
        > bo był to jeden z niewielu programów m muzycznych telewizjach, który dało się
        > obejrzeć (odkąd zamknęli Vive ZWEI).
        Święte słowa.
        • Gość: Mn Re: Hołdys wyrzucony z MTV IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 05.06.03, 12:01
          I bardzo dobrze bo był beznadziejny.
          • Gość: koliber Re: Hołdys wyrzucony z MTV IP: 149.156.12.* 05.06.03, 12:58
            Gość portalu: Mn napisał(a):

> I bardzo dobrze bo był beznadziejny.
            De gustibus. Ale rozumiem, że wolisz usmiechniętych kretynów i kretynki bez
            własnego zdania grające sieczkę i papkę.
    • Gość: Y BURN MTV !!! BURN !!! IP: 62.233.175.* 05.06.03, 12:24
      Klasycznie juz;-)))
    • Gość: gość Re: Hołdys wyrzucony z MTV IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 14:34
      I bardzo dobrze! p.... MTV . Teraz Hołdys jest wolny i na miejscu rodzącej się
      takiej np. TV 4 albo innej odważnej momentalnie bym go ściągnął. I niech robi
      swoje.
    • Gość: anka16h Re: Hołdys wyrzucony z MTV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.03, 16:58
      Na prawdę??? I bardzo dobrze!!! Jak to moja matka nazywa, w Gruby Gburu
      Limited trochę już przynudzano!!!
      • Gość: Jurek Re: Hołdys wyrzucony z MTV IP: gil:* / 192.168.0.* 05.06.03, 17:24
        Ja też uważam, że był słaby, ale nie krzyczcie od razu, że wolę wesołych
        kretynów, bo tak nie jest. Na początku bardzo się ucieszyłem, ze Hołdys w MTV.
        Al w miarę oglądania - no koleś po prostu kompromitował się. Ilość błędow
        merytorycznych, chyba w każdym programie - zatrważająca. Jak na takiego znawcę
        muzyki, jakiego się uważa - szok. Jakie on głupoty wygadywał!... Nie wspomnę,
        że te programy były niechlujnie przygotowane (nie wiem czy to tylko jego wina)
        , bardzo często nie szły zapowiadane teledyski, a potem Hołdys odnosił się do
        tego co zapowiedzał wczęśniej, a czego w w ogóle nie było!
    • Gość: kubu Re: Hołdys wyrzucony z MTV IP: *.chello.pl 05.06.03, 17:59
      slyszalem o tym juz jakis czas temu
      i uwazam, ze dobrze sie stalo
      nie wiem dla kogo Holdys jest guru
      nie znam ani jednej osoby, ktora by sie do tego poczuwala
      jego czas przeminal wieki temu, ale on jak Kora uparcie sie czepia kazdej
      mozliwej szansy, zeby znowu zaistniec
      i chyba bez powodzenia
      nie ogladalem tego programu bo sztuczne kreowanie sie Holdysa na wyluzowanego
      20-latka bylo potwornie manieryczne i niesmaczne
      widzialem moze kilka odcinkow, m.in. z zespolem Wrinkled Fred, w ktorym Holdys
      traktował chlopakow jak starych znajomych, cos tam zagadywal do nich,
      poklepywal po ramieniu, etc. a oni nie wiedzieli o co mu chodzi
      pelna konsternacja

a poza tym - nie zapominajmy, ze MTV Classic jest kanalem tematycznym
      to miala byc stacja grajaca starsze kawalki
      a nie program promujacy wspolczesna muzyke progresywna :-/
    • Gość: P-77 Re: Hołdys wyrzucony z MTV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.03, 18:43
      Bardziej będzie brakować mi programu Hołdysa niż jego samego - to jego
      moralizatorstwo działało mi na nerwy.
      Ale utwory puszczał ciekawe - wiele teledysków można było zobaczyć tylko tam.
      • Gość: xxxx Re: Hołdys wyrzucony z MTV IP: *.dtvk.tpnet.pl 05.06.03, 21:14
        Jak to dobrze, ze nie bede juz musiala go ogladac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka