Dodaj do ulubionych

magda durecka

IP: *.rtk.net.pl 07.06.03, 21:11
czy ktoś pamięta te piosenkarkę? dla niektórych symbol
estradowego sexu, dla mnie niewykorzystany głos
polskiej piosenki (ktos słyszał jej poezje śpiewane?!),
który zagubił się z czasem w najbanalniejszym repertuarze.
ktoś coś wie???
Obserwuj wątek
    • Gość: eroll Re: magda durecka IP: *.chello.pl 08.06.03, 10:58
      pamiętam ją z programu disco relax, zasłynęła tam przebojem "nikt nie chce żyć
      bez miłości".
    • Gość: GPM z Poznania Re: magda durecka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 22:49
      Muszę powiedzieć, że poznałem Magdę osobiście, kiedy mieszkała w Poznaniu,
      wielokrotnie się spotykaliśmy, dużo ze sobą rozmawialiśmy - cudowna kobieta!
      Niestety, od dłuższego czasu nie mam z nią kontaktu... a bardzo żałuję...
      A co do jej głosu - nie sądzę, abym był obiektywny, ale w pełni się zgadzam,
      że głos Magdy zupełnie niesłusznie przeszedł niezauważony (lub mało
      zauważony...) przez nasz rynek muzyczny. Myślę, że gdzieś na początku może był
      popełniony błąd w wyborze repertuaru, ale wykonawcy nie zawsze mają co do tego
      wyboru możliwość negocjacji - każą Ci śpiewać, a Ty musisz śpiewać...
    • Gość: łezka Re: magda durecka IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 23.06.03, 14:42
      cos mi świta,czy to Ona spiewała taki hit "krótko zyja motyle,wyleciały na
      chwile na wiatr"?-czy myle z jakąś inna spiewająćą damą?
      • Gość: pret Re: magda durecka IP: 81.15.156.* 23.06.03, 19:41
        mgda, gdzie jesteś? zaśpiewaj coś extra...
        • Gość: Zdzichu Re: magda durecka IP: *.acn.pl 24.06.03, 00:18
          he he chyba przypomnę swój własny post z forum muzyka
          ---------------------------------------------------------

Niezła dupa (kiedyś?) ze stajni tekściarza i menadżera Andrzeja Kosmali - to
          ten od Krawczyka, Gielniaka, Mizgalskiej, zespołu Orfeusz i paru innych
          projektów. K. podobno rypał wszystkie lansowane przez siebie Panie, a
          był i jest dość obleśny...
          Durecka miała w końcówce lat 80. dancingowe hity /"Ta piosenka jest z listy
          przebojów"-czy coś takiego/, które Kosmala pisał jej razem z kompozytorem
          Andrzejem Kniatem. Później bez powodzenia eksperymentowała z różnymi stylami,
          nagrywała też koszmarne przeróbki światowych hitów. Wróciła w apogeum ery disco
          polo w drugiej połowie lat 90. z przebojami "W takiej chwili" i "Nikt nie chce
          żyć bez miłości", lansowanymi przez Pol-Szmat. Zaliczyła też 'polską Abbę',
          razem z Gielniakiem, Różyckim i Aliną Pszczółkowską (ta ostatnia podkładała
          głos nie umiejącej śpiewać gwieździe disco-polo niejakiej La Stradzie). Odkąd
          Kosmala został szychą rodzimego przemysłu muzycznego zasiadając w zarządzie
          ZPAV-u jego gwiazdy zmarły śmiercią naturalną, co dotyczy także Pani Dureckiej.
          Wystarczy?

• Gość: na korytarzach będ Re: magda durecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.03, 02:20
            Zdzichu fajnie pisze,

ja pamietam ze pod koniec komuny w opolu Durecka nie miala majtek pod miniowa i
            sie wszyscy podniecali!!!

Gość portalu: Zdzichu napisał(a):

> he he chyba przypomnę swój własny post z forum muzyka
            > ---------------------------------------------------------
            >
            > Niezła dupa (kiedyś?) ze stajni tekściarza i menadżera Andrzeja Kosmali - to
            > ten od Krawczyka, Gielniaka, Mizgalskiej, zespołu Orfeusz i paru innych
            > projektów. K. podobno rypał wszystkie lansowane przez siebie Panie, a
            > był i jest dość obleśny...
            > Durecka miała w końcówce lat 80. dancingowe hity /"Ta piosenka jest z listy
            > przebojów"-czy coś takiego/, które Kosmala pisał jej razem z kompozytorem
            > Andrzejem Kniatem. Później bez powodzenia eksperymentowała z różnymi stylami,
            > nagrywała też koszmarne przeróbki światowych hitów. Wróciła w apogeum ery
            disco
            >
            > polo w drugiej połowie lat 90. z przebojami "W takiej chwili" i "Nikt nie
            chce
            > żyć bez miłości", lansowanymi przez Pol-Szmat. Zaliczyła też 'polską Abbę',
            > razem z Gielniakiem, Różyckim i Aliną Pszczółkowską (ta ostatnia podkładała
            > głos nie umiejącej śpiewać gwieździe disco-polo niejakiej La Stradzie). Odkąd
            > Kosmala został szychą rodzimego przemysłu muzycznego zasiadając w zarządzie
            > ZPAV-u jego gwiazdy zmarły śmiercią naturalną, co dotyczy także Pani
            Dureckiej.
            >
            > Wystarczy?
            >
            • Gość: fiuta Re: magda durecka IP: *.rtk.net.pl 24.06.03, 20:35
              Gość portalu: na korytarzach będ napisał(a):

> Zdzichu fajnie pisze, ja pamietam ze pod koniec komuny
              w opolu Durecka nie miala majtek pod miniowa i sie
              wszyscy podniecali!!!

ponieważ magda była fajna laseczka, to - jak widzę -
              nawet jej wspomnienie powoduje, że różne obleśne typy się
              ślinią!
              dajcie spokój. magda miała b.czysty, "krystaliczny"
              głos. ja pamiętam ja jako piosenkarkę, więc nie
              podniecajcie sie wymysłami, które maja z niej zrobić k...

więcej klasy panowie!!!!!!!
              • Gość: f Re: magda durecka IP: *.rtk.net.pl 25.06.03, 20:58
                no

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka