mmmega 16.06.07, 23:14 jak może być wokalistką roku Gosia Andrzejewicz? zgroza a gdzie jest Ania Dąbrowska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hamlet1111 Re: gosia żenada 16.06.07, 23:17 He he. Skoro dostała już to wyróżnienie to jest super okazja, żeby wreszcie nauczyć się śpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
mysleze Re: gosia żenada 16.06.07, 23:23 A co "spiewala" to z reklamy trzyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy cyytrynyyyyyyy? Odpowiedz Link Zgłoś
ginny22 Re: gosia żenada 16.06.07, 23:29 To też. ;) Dzieki czemu w ogóle skojarzyłam, że znam jej wybitną twórczość - z tej pięknej reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: gosia żenada 16.06.07, 23:52 Żenada jeszcze z jednego powodu: próbę wciągnięcia publiczności w awanturę z dziennikarzami..., która to publika i tak skandowała "Pszczółka Maja! Pszczółka Maja!" po fantastycznym występie Wodeckiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
ira-siad Gocha - taka mandaryna 17.06.07, 06:57 No sądziłem, że nominacja do wokalistki ma jakieś podstawy. Niestety - po usłyszeniu tej pani na żywo - już wiem dlaczego obawiała się wystąpić bez playbacku. Zupełnie sobie nie radzi w sekcjach utworu, w których trzeba wykazać się słuchem muzycznym, mam na myśli przeskoki skali większe niż kilka półtonów. Zwróćcie uwagę jaka żenua. Jeżeli taki ktoś dostaje nominację na wokalistkę roku, to firmy muzyczne niech się przestaną dziwić, że sprzedaż polskich albumów tak drastycznie spadła. No bo co tu kupować?! Taką chałę jak Andrzejewicz, czy mająca lepsze warunki wokalne, ale śpiewająca równie głupie piosenki Dąbrowska? Niech koncerny muzyczne przestaną tracić kasę na ściganie piratów, niech zwolnią swoich ludzi od polowania na polskie talenty muzyczne, zatrudnią fachowców i niech oni ruszą tyłki i niech szukają dobrych wokalistów. Na pewno w Polsce takich nie brakuje. Gdzie te czasy Dutkiewicza, Skubikowskiego i innych kompozytorów, których utworów naprawdę chciało się słuchać... Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl Re: Gocha - taka mandaryna 17.06.07, 10:57 ira-siad napisał: > co tu kupować?! Taką chałę jak Andrzejewicz, czy mająca lepsze warunki wokalne, > ale śpiewająca równie głupie piosenki Dąbrowska? > O Mamo! Pierwszy raz słyszę, że ktoś uważa, że Dąbrowska ma głupie piosenki!!! A byłam pewna, że jestem odosobniona w tym poglądzie :D Odpowiedz Link Zgłoś
henryczek-czewa Re: Gocha - taka mandaryna 17.06.07, 11:16 dąbrowska śpiewa piosenki na dobrym poziomie na tle polskiej chały. Poza tym nie oceniajcie jedynie tekstu - Dąbrowska ma świetny klimat, dopracowane aranże - dla mnie to się bardzo liczy gosie niech sie schowają i prosze nie porównywać z dąbrowską :P Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl Re: Gocha - taka mandaryna 17.06.07, 11:32 henryczek-czewa napisał: > dąbrowska śpiewa piosenki na dobrym poziomie na tle polskiej chały. Poza tym ni > e oceniajcie jedynie tekstu - Dąbrowska ma świetny klimat, dopracowane aranże - > dla mnie to się bardzo liczy > gosie niech sie schowają i prosze nie porównywać z dąbrowską :P Ale z tego co zrozumiałam to ira-siad pisał o głupocie tekstów Dąbrowskiej, a nie o muzycznej aranżacji. Rzeczywiście na polskiej scenie muzycznej Dąbrowska wypada nieźle, ale nie zmienia to faktu, że jej teksty sa denne a całość wcale nie taka wspaniała jak wszyscy pieją:P Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
henryczek-czewa Re: Gocha - taka mandaryna 17.06.07, 11:48 no i z podobnych wlaśnie powodów uważam np Kazika za muzycznego imbecyla, ale za dobrego poete dąbrowska jest dla mnie dobrym muzykiem niestety mało w Polsce muzyków potrafiącycyh połączyć to i to pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Gocha - taka mandaryna 17.06.07, 14:11 wydaje mi sie, ze nam nie brak dobrych wokalistow (chociaz nagroda dla Gosi A. zdaje sie tej tezie przeczyc). Za to ogromny deficyt teksciarzy i kompozytorow :/ historia pokazuje, ze bardzo rzadko trafiaja sie artysci, ktorzy napisza zarowno dobra muzyke i dobry tekst. Najwieksi wykonawcy w historii naszej piosenki zawsze mieli wsparcie dobrych tworcow przeciez bez Koniecznego nie byloby Demarczyk, bez Korcza nie byloby Majewskiej, a bez Osieckiej nie byloby Rodowicz natomiast teraz mamy wysyp domoroslych grafomanow, ktorzy najwyrazniej nie maja dystansu do swoich wypocin, a ze ich teksciki piosenek sa prosciutkie, to masowa publika to kupuje :/ a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Gocha - taka mandaryna 17.06.07, 15:22 kubissimo napisał: > wydaje mi sie, ze nam nie brak dobrych wokalistow. > Za to ogromny deficyt teksciarzy i kompozytorow :/ Mam dokładnie takie samo wrażenie. Najlepszym przykładem są ludzie z Idola. Abstrahując od samego programu nie sposób zaprzeczyć, że prawie każdy z tych, co doszli do finału wokalistą był co najmniej przyzwoitym. Gdy w programie wykonywali dobre utwory to bywało lepiej lub gorzej, czasami świetnie, ale zawsze na poziomie. A później zaczęli działać na własny rachunek i okazało się, że... nie mają czego śpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
polski100 Re: gosia żenada 17.06.07, 11:00 I te koszmarne teksty, teksty, teksty! U wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
pigeon23 Re: gosia żenada 17.06.07, 11:11 występy Gosi Andrzejewicz były wczoraj totalną porażką! Aż uszy bolały! serio Odpowiedz Link Zgłoś
woda.utleniona Re: gosia żenada 17.06.07, 11:37 Problem polega na tym,ze te wszystkie piosenkarskie pomiotła same sobie piszą teksty, aby potem tantiemy leciały za " autorstwo" i wychodzą takie kwiatki jak " Ja pragnę, ty pragniesz". Nie to co Rodowicz, co bazuje na najlepszych tekściarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: gosia żenada 17.06.07, 11:35 zaśpiewała poprawnie,nie ma co czepiać się Odpowiedz Link Zgłoś
woda.utleniona Re: gosia żenada 17.06.07, 11:38 zaśpiewała tragicznie, to jakaś żenada że takie coś pcha się do śpiewania, Herbuś to przy niej diva operowa. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: gosia żenada 17.06.07, 11:53 maureen2 napisała: > kto to jest Herbuś ? Tancerka lol nie pytaj, dlaczego klasyfikuja ja jako piosenkarke (sic!) Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: gosia żenada 17.06.07, 12:37 bez przesady... każdy kto ma odrobinę słuchu dostrzeze roznice miedzy glosem gosi i edyty... luuudzie nie przesadzajcie. to jest jakas rozdmuchana afera, gosia juz nieraz na zywo spiewala.. nie wypadla tak tragicznie chociaz bardzo daleko mi do jej fanki to nie widze powodow zeby na nia az tak najezdzac. co trzeba przyznac to nagrody dla najlepszej wokalistki bym jej nie dala bo sa lepsze od niej i jest ich wiele... ja tam jestem pewna ze zwyciescy kategorii wybierani sa przez organizatorow... nie przecze ze gosia jakichs fanow ma ale zeby ich bylo az tylu? z reszta... nie wiem co teraz jest popularne wsrod nastolatkow;p pewnie doda i tokio hotel:/ Odpowiedz Link Zgłoś
s.u.n.d.a.y Re: gosia żenada 17.06.07, 13:32 Czemu "wokalistka roku" to nie mam pojęcia, ale nie zaśpiewała aż tak tragicznie - jakoś poszło. Poza tym STRASZNIE nie lubię tego, że gdy śpiewa to robi wdech przed każdym zdaniem, wersem. Coś tam: "jak słowika śpiew (wdech) chce poczuc (wdech)" Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: gosia żenada 17.06.07, 13:57 Wcale nie bylo zle. W jednej pisoence tylko zapomniala, ze powinna albo spiewac albo skakac, a nie obie rzeczy naraz. No i faktycznie, te wdechy czasem sa irytujace. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_dominikowa Re: gosia żenada 18.06.07, 11:35 ale się wszyscy oburzają na dziewuchę, szaty drą, włosy rwą. demokracja? demokracja! lud wybrał, lud ma. czy nikt nie ma odwagi przyznać się, że wymiętolił smsa z głosem na nią? kawał zdrowej kobitki - swojski klimat, przaśny wizerunek; popiskuje o zawiedzionej miłości - ale przynajmniej nie wyje obok melodii; jest miła i bezpretensjonalna - nie udaje że gardzi kulturą masową jak pseudobuntownicy z Bohemy sikający z radości, że występują na Dużym Festiwalu. a Dąbrowska głos ma dobry, ale cóż - przynudza dokładnie o tym samym tylko w otoczce niszowej artystki. Odpowiedz Link Zgłoś