manstein6 22.09.07, 21:04 Skandal dla Polski ! patrzcie : www.tvn24.pl/-1,1522272.1,wiadomosc.html To już chyba koniec kampanii LiD :-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzesioo_xiii Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 22.09.07, 21:51 Czy Jolanta w "Lekcji stylu" uczyła jak pić alkohole? :D Odpowiedz Link Zgłoś
manstein6 Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 22.09.07, 22:13 Jolka powinna byc specjalistką od alkoholi. To już trzecia wpadka medialna Kwacha w ostatnim czasie. Biedna Jolka nie dopilnowała Olusia :-) A tak na poważnie. Ten Gość powinien już odejść ze sceny politycznej. Ile jeszcze przyniesie wstydu Nam , Polakom ?! Odpowiedz Link Zgłoś
syriusz_wielki Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 22.09.07, 22:50 powtórka z rozrywki: www.youtube.com/watch?v=g8N_EG7jJ5U najlepsze jest to na końcu : " a kto zostaje ? ..." Odpowiedz Link Zgłoś
rupert2007 Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 22.09.07, 22:52 no i co się stało ? może i był pijany, ale trzeba obiektywnie przyznać, że przecież nie wyrzygał się na mównicę, a mógł Odpowiedz Link Zgłoś
syriusz_wielki Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 22.09.07, 22:58 A tu cała prawda o Kwaśniewskim : www.polonica.net/kwasniewski_stoltzman.htm Odpowiedz Link Zgłoś
manstein6 Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 22.09.07, 23:38 a ja dorzucę takie coś : republika.pl/blog_li_111155/132821/tr/kwasniewski.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
uyu Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 02:16 A ja dorzuce, ze po roku mego pobytu w Polsce jest to pierwszy polski polityk, ktorego moglam uslyszec poslugujacego sie dwoma jezykami obcymi. Jesli na dodatek byl pijany - czego nie zauwazylam - to znaczy, ze zna je naprawde dobrze. Od wyciagania tego, ze Kwasniewski studiowal w Moskwie prosze sie powstrzymac. Wiem o tym. Znam takich ktorzy studiowali w Polsce, nawet doktoraty porobili a z czorta nie sa w stanie zlozyc poprawnego zdania prostego. Inni nie potrawia sie poprawnie wygegac w swoim wlasnym. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 02:34 uyu napisała: > A ja dorzuce, ze po roku mego pobytu w Polsce jest to pierwszy > polski polityk, ktorego moglam uslyszec poslugujacego sie dwoma > jezykami obcymi. Jesli na dodatek byl pijany - czego nie zauwazylam - > to znaczy, ze zna je naprawde dobrze. Po rosyjsku rzeczywiście szło mu świetnie. Ale angielski mocno kulawy. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 07:40 No coz... niektorzy kaza sie tytulowac profesorami, a nawet tego "kulawego" angielskiego nie znaja :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 11:51 Mała poprawka odnośnie Siwca. Siwiec nie jest Żydem. Jego rodzina jest ze Suchej Beskidzkiej, znam ich. To nie są Żydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 24.09.07, 17:23 > Mała poprawka odnośnie Siwca. Siwiec nie jest Żydem. Jego rodzina > jest ze Suchej Beskidzkiej, znam ich. To nie są Żydzi. Błagam, chyba nie powiesz mi, że traktujesz tę liste powaznie! Przecież to jest stek bzdur pisany przez jakichs psycholi wszędzie widzących Żydów. Pominąwszy juz ten drobiazg, że co to ma za znaczenie, czy Siwiec - czy ktokolwiek inny - jest Żydem? Ludzie myślcie, to nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
annakrystyna Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 08:26 Wolę Kwaśniewskiego nawet po kieliszku wina niż Kaczyńskiego, który jest chory z zawiści, nienawiści i wszędzie szuka wrogów. Odpowiedz Link Zgłoś
news21 Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 09:05 Ja też. Mowi po rosyjsku znakomicie i z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
manstein6 Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 10:35 Normalnie nie wierzę ostatnim wpisom :-) Po kolejnej kompromitacji Kwacha, są jeszcze ludzie którzy Go bronią. Koszmar...to żenujące, wolą zachwianego pijaka i oszczercę niż ludzi walczących o godność Polski. Wstyd ! Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 11:09 Daj nam, o losie tylko takie problemy jak lekki rausz Olka, daj nam losie (dla wierzących - Boże) tylko takie skandale. Oto jakiś kurdupel z metra cięty wychodzi i mówi,ze ja jestem z Zomo,kilka m-cy później grozi,że jeśli jego bolszewicki pomiot przegra wybory, to on może wprowadzić stan wojenny; w międzyczasie ten fakany rząd jest winien śmierci kobiety, absurdalnych aresztowań wybitnych lekarzy,ścigania czarownic,próby przepchnięcia ustawy lustracyjnej,która poniewierałaby milionami ludzi zależnie od kaprysów władzy, ośmieszania i dewastowania obrazu Polski w świecie,przestępczej akcji eliminującej premiera własnego rządu, a potem cyrku prokuratorskiego, który ma udowodnić,że dwie kropki na ekranie, to układ i alibi dla ich działań za które powinni zwyczajnie pójśc siedzieć,przed momentem odmawiają OBWE wstępu na wybory, bo - w przeciwieństwie do Francji,USA czy Szwajcarii - Polska, to nie kraj 3 świata... i tak wymieniac można bez końca. I ja się mam przejmować tym,że Olek był ciut bardziej rozbawiony ? Amerykanie dzisiaj tęsknią za Clintonem - dopiero Bushystowska polityka,Irak,9/11,długi pokazały im jak dobrze było z Billem, którego jedynym grzechem było to,że używał cygar w sposób dośc nietypowy,ale z pewnością zajmujący. Rosjanie po stokroć chcieliby miec z powrotem ochlapusa śp.Jelcyna, zamiast Putinka, ktory robi z nich bantustan. A POlacy ?.. - a Polakom, jak zwykle, małe wpadki przyczynkiem do ujadania, a wpadki wielkie jak Czomolungma - do wzruszenia ramionami... "Godność Polski" - co to jest "godność Polski" dla Kaczyńskiego i Fotygi ? - retoryka z której nabija się cała Europa (poczytaj sobie trochę - zamiast tkwić w polskim zaścianku kadzącym kurduplom i ich wycieruchowi) ? A może to,że nie znają ni cholery słowa w obcym języku i zwykle na spotkaniach dyplomatycznych stoją sami jak te kołki w płocie, bo nikt z tymi pajacami nie ma zamiaru rozmawiać ? A moze wygrażanie pięścią Rosji, która mogłaby ich jedynym kopem wysłać w kosmos, ale im się wydaje,że skoro Putin ich olewa, to znaczy,że się boi :) ? Wysyłanie żołnierzy na idiotyczną misję do Afganistanu, bo Bush w drodze do kibla uściskał rękę Kaczora ? Naśladowanie Chruszczowa i bicie butem w stół,z głośnym NIET !!!, cokolwiek nie zaproponuje Unia ? To jest "godnośc Polski" ? :)) - człowieku, w jakim ty świecie żyjesz; rozejrzyj się trochę, wynurz się z tej swojej otchłani ciemnej, z tego zaścianka, spójrz na świat szeroki i dowiedz się,że popierasz idiotów i cymbałów, którzy robią politykę wg własnych kompleksów,uraz,lęków,fobii i te lęki,fobie,kompleksy i urazy wmawiają także i tobie, pod nazwą "godności","patriotyzmu" etc.,a ty to łykasz jak młody pelikan i lekko rozbawiony Olek ma to powtierdzać niby, że to dobry kurs jest. Przypomnij sobie przemówienie Sarkozy'ego, kilka dni po wyborach. Kwach przy nim, to mała miki. Powinno być gdzieś na jutubie. We Francji się ludziska lekko uśmiechnęli pod nosem i nie ma sprawy - u nas bicie w tarabany,dzwony w kościołach,straszna rzecz się stała. Ludzie, widzicie pijaków dookoła siebie,bijących żony, sprzedających całą rodzinę za flaszkę i coś robicie, pomstujecie na nich ? Tu jest chłop, który był bardziej rozbawiony niż zwykle i jest straszliwa hańba. Zaręczam wam,że tak jest tylko u nas - w krajach cywlilizowanych, wolnych od tej rozkosznej hipokryzji i małostkowosci,człowieka,polityka rozlicza się z komopletnie innych rzeczy niż to, czy sobie wypił jedno winko więcej. "Wstyd !" - o ja cie pędze, jaki wstyd, najlepiej ubierz się w woalkę, weź krzyż, skrzyknij tłum, stań na jego czele i idźcie w demonstracji sprzeciwu wobec tego,że Olek żyje, mieszkańcy kraju,w którym 9 na 10 chodzi w sobotni wieczór,albo i w niedzielny ranek naprutych jak meserszmity.Ale teraz macie alibi - Olekgate jak przykrywka dla wszystkich moczymordów w Polsce :) - oni teraz najbardziej pomstują, odkupiają swoje winy. Po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek71 Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 11:14 Grek, ale po co Ty teraz Kaczuńskich i Fotygę przywołujesz, co oni mają do tego, że Kwachu znowu zalał pałę? Co ma Afganistan, Rosja i wszystko do tego? Wiem, to pewnie PIS znowu za tym stoi, wzięło złapało Olka i go upiło:PP Ach te pis-iory, no niedobre chłopaki:D Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 12:51 Przywołuję, bo robi się skandal z niczego, podczas gdy ze sto razy bardziej kompromitujących wdepnięć jakoś niekoniecznie, a przynajmniej nie tego rodzaju i nie w tym stopniu. Wpadka Olka nie ma wpływu na Twoje życie,moje,jej,jego,ich, onych i całej Polski - żadnego. Natomiast wysyłanie żołnierzy do Afganistanu - jak najbardziej. POdkopywanie relacji z Rosją - jak najbardziej,wystarczy spytać tych, którzy tracą bardzo mocno na kiepskich relacjach z Rosją - a Kaczyńscy i Fotyga nawet nie przebąkują,żeby się spotkać z Putinem i pogadać,chociaż z Rosją rozmawia i prowadzi interesy caluteńki świat - Kaczory w imię swoich osbistych fobii i fochów robią z Polski pajaca na sznurku. Więc piszę to, bo ranga nadawana wyczynowi Olka mnie żenuje i zaciemnia faktyczny stan rzeczy - bardziej mnie zdumiewa,po tysiąckroć bardziej - to, co powiedział Kurdupel : że jeśli wygrają "oni", to 21 października będzie stan wojenny - ale co... Olek wypił winko i słowa Kurdupla znikły w tłoku; tak jak niewpuszcznie OBWE - świat ma gdzieś Olkowe winko, ale fak pokazany OBWE już niekoniecznie. POpatrz na tytuły - "skandal !", "Jeżu, co on zrobił,matko bosko czestochosko !", "Olek zhańbił Polskę !" - kyrc na cołach. Kiedy jeszcze bardziej bujał się Sarkozy, we Francji nikt nie dął w trąby i nie obsobaczał go w furiacko-bogoojczyźnianym wrzasku - inna kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
paero123 Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 24.09.07, 12:26 Greku, Niestety dla bylych prezydentow juz do konca zycia musza sie zachowywac przyzwoicie i uwazac na to co mowia i robią. Tak wiec p.Kwasniewski wypijajac troche za duzo do obiadu powinien swoj wyklad odczytac bez zadnych "niedygresji"(bedac zupelnie trzezwym moze sobie pozwolic na luzniejsza forme, mimo, ze to na lekkim rauszu jest sie bardziej elokwentym, zabawnym itp lub tak sie nam przynajmniej wydaje ;-)) na tej samej zasadzie jak p.Jaruzelskiemu nie wypadałoby krzyknać "Wypier...ć" dla zgromadzonych przed jego domem w rocznice pamietnego wydarzenia. Co ciekawe p.Wałęsa jest tu wyjątkiem i co by chyba nie zrobił czy powiedział, to uznalibyśmy, że mozna mu wybaczyc bo to "nasz Lechu" Odpowiedz Link Zgłoś
mariami Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 25.09.07, 10:09 Pan Walesa, co by o nim nie mowic, nie naduzywa alkoholu i nigdy nie naduzywal. A co do Kwasniewskiego nie tylko to jest istotne, ze wystapil nietrzezwy, ale tez i co mowil, a widac ze tresc tego belkotu wszyscy pomijaja jakos. Jak mozna powaznie traktowac kogos takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
begietka Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 25.09.07, 00:24 Grek, sama bym lepiej tego nie ujęła.....pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
news21 Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 13:11 A ty myślisz dobry człowieku, że politycy to są anioły z białymi skrzydłami, że Twoi idole polityczni nie piją? Piją tak jak wszyscy inni. Śmieszne jest to święte oburzenie szrarczków którym tu pałają. Ludzie, od czasu do czasu takie wpadki zdarzały się urzędującym prezydentom amerykańskim, francuskim, a Kwaśniewski to jednak ex. U nas albo się chla i pada nosem w sałatkę, albo się udaje że alkohol to coś niesłychanie zdrożnego. Nie bądźcie śmieszni. Odpowiedz Link Zgłoś
lear wolisz - Twoja sprawa 23.09.07, 11:06 ale po co od razu w tym samym wątku wspominać Kaczyńskiego - nie rozumiem - tak na zasadzie bo u was biją murzynów :-) a co do samego wydarzenia, może pić, palić, na panienki chodzić - jego sprawa, ale skoro sam zdecydował się na powrót, na udział w wyborach - to musi się pogodzić z tym, że każde jego słowo i czyn będzie oceniany - moim zdaniem publiczne wystąpienie po pijanemu - obojętnie czyje - nie świadczy zbyt dobrze o występującym Odpowiedz Link Zgłoś
stypendysta Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 11:38 Rośnie nam Aleksandrys Kwaśnielcyn!!! Na razie Ukraińcy jedynie nie zadbali o obecność orkiestry. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 12:38 pl.youtube.com/watch?v=1uxbOJHqzlA Popatrzcie na to - może złapiecie trochę luzu i sławnego dystansu... Tam nie zrobiono z tego cyrku i nie proponowano człowiekowi egzorcyzmów :) Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 12:40 Jesli link nie działa, to wystarczy w youtube wpisać "sarkozy + drunk" - linków będzie około miliona i przynajmniej jeden aktywny. Odpowiedz Link Zgłoś
manstein6 Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 13:10 grek.grek po jakiego kija wklejasz linki z Sarkozym, do tematu wątku o zachlanym Kwachu w Kijowie ? Pytam się ? jak zwykle odwracasz kota ogonem, od kompromitującego całą Polskę nieszczęsnego zdarzenia. Powienienieś zwinąć kitę i siedzieć cicho. A Kwach musi odejść ze sceny politycznej, bo juz wszyscy mają dość Jego ośmieszania Polski na arenie miedzynarodowej. Przecież w Kijowie studenci śmiali się prosto w twarz i nagrywali Go na telefony, nie widziałeś tego ? Ten film obiegł już cały świat. Wszystkie media wrzą od wczoraj i co chwila pokazują ten nieszczęsny film. Koniec tej żenady !!! Kwach musi zakończyć działalność polityczną i przeprosić publicznie całą Polskę za haniebne wykłady w Kijowie. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 14:00 Jak to - po co ? Po to,żeby całemu zdarzeniu nadać właściwą rangę i pokazać, zebyśmy nie robili cyrku, bo Olkowe winko, to ani skandal,ani hańba,ani żadne halo. Co najwyżej można się uśmiechnąć pobłażliwie. "Powinieneś" - łał, to bardzo ładnie z twojej strony,że wiesz co powinienem... tym bardziej mi przykro,że musze cie rozczarować i zignorować twoje propozycje. Kwach niczego nie "musi" - znowu uprawiasz wishful thinking. "Wszyscy już maja dość" - ja nie mam dośc,więc twoja teza ulegał negatywnej weryfikacji. Widziałem - tyle,że nie wiem czy nagrywali go dlatego,że był zbyt wesoły, czy raczej dlatego,że to znany człowiek i człowiek, ktory nawet na rauszu mówi do rzeczy. "Ten film obiega już cały świat" - no i ? Mam się wstydzić ? Film z Sarkozym też obiegł cały świat i nie zmienia to opinii o nim,że zapowiada się na wybitnego męża stanu. Film z Bushem mylącym Australię z Austrią też zna cały świat. Historię Clintona zna cały świat {co by zrobiono u nas,gdyby się okazało,że Olek wkładał cygaro stażystce - aż się boję swojej wyobraźni :)))}. I co z tego ? Komuś to uczyniło krzywdę, czy raczej jest symbolem normalności tych ludzi ? Kwach niczego nie "musi" part II. "Haniebne wykłady" - a skąd wiesz,że na lekkim rauszu nie mówił całkiem mądrych rzeczy ? Piotr Skrzynecki praktycznie nie trzeźwiał, co nie przeszkadzało mu wychować całego pokolenie wspaniałych artystów. "NIeszczęsny film" - hmm, mówisz o swoich odczuciach. Mnie on nie oburza - widzę człowieka, ktory wypił jedną lampkę wina za dużo,trochę był zbyt wesoły,a poza tym mówił sprawnie i do rzeczy. A o reakcję świata - nie martw się. Świat to nie Polska oburzonych ciotek przyzwoitek. Świat takie rzeczy traktuje z przymrużeniem oka - to tylko u nas robi się aj waj i harmider. A do tego jest okres kampanii,więc wiadomo,że służy to politycznym rozgrywkom. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
zsolaw Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 14:22 Francuzki prezydent przyznał w wywiadzie dla "Le Parisien", że "uśmiał się" oglądając na portalu YouTube film ze szczytu G-8, gdzie według doniesień prasowym miał być pijany. W filmie, który obejrzały miliony internautów, Sarkozy przybywając spóźniony na szczyt G-8 po spotkaniu z Władymirem Putinem nie może złapać oddechu i z trudem powstrzymuje się od śmiechu. Sarkozy powiedział gazecie, że po raz pierwszy zobaczył film z rodziną w poniedziałek - wszystkim się bardzo podobał. - Nie tykam alkoholu, to nietrudne ponieważ go nie lubię - dodał prezydent Francji w odpowiedzi na zarzuty, iż wrócił pijany po spotkaniu z prezydentem Rosji. Belgijski nadawca , który sugerował taki fakt został zmuszony do oficjalnych przeprosin. ... to wyżej to cytat z doniesień agencyjnych. Polecam grekowi ostatnie zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 14:31 Prowokujesz mnie,żebym zaczął tłumaczyć wyczyn Olka w Charkowie - golenią... Tyle,że nikt by mi nie uwierzył, tak samo jak nikt nie uwierzy w to,ze Sarkozy był trzeźwy na tym filmie; a ja nie zamierzam kijem Wisły zawracać, czego wszystkim obecnym życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
zsolaw Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 14:47 Prezenter belgijskiej telewizji RTBF Eric Boever przeprosił Nicolasa Sarkozy'ego za stwierdzenie, że prezydent Francji "najwyraźniej pił nie tylko wodę" podczas szczytu G-8 - podaje BBC. Wypowiedź prezentera odnosiła się do incydentu, do jakiego doszło na konferencji prasowej. Prezydent Francji przybył na nią zaraz po spotkaniu z Władimirem Putinem i zaskoczył wszystkich swoim zachowaniem: chwiał się, był rozbawiony, dziwnie się uśmiechał, miał problemy z włożeniem słuchawki do ucha. Jego dziwaczne zachowanie zostało utrwalone na filmie, który zamieszczono w serwisie You Tube. Obejrzało go tysiące internautów. Boever tłumaczył się, że jego uwaga dotycząca prezydenta Francji była jedynie żartem i wyraził żal, że "sprawa ta przybrała takie rozmiary". Zapewnił też, że nie miał zamiaru obrażać Sarkozy'ego, szczególnie, że sam jest pół-Francuzem. Rzecznik Sarkozy'ego nie chciał skomentować przeprosin belgijskiego prezentera, tłumacząc, że wypowiadanie się na temat żartów w złym guście nie leży w jego gestii. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 14:59 Czy chcesz mnie przekonać, że bez narzuconej intepretacji pana Boevera, miliony ludzi, którzy obejrzeli ten film nie domyśliłoby się, że prezydent Sarkozy był na rauszu ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zsolaw Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 26.09.07, 17:35 Widziałem - nie był pijany. I zaczyna mi to wyglądać na niezłą paranoję, byle słowo,byle gest,byle uśmiech i już podejrzenie "O,jest pijany" - to oczywista bzdura i nadużycie. ... to powyżej przekleiłem jako odpowiedź na poprzedni wpis :) to cytat z greka.greka jako argument dla greka.greka w sprawie sarkozy'ego Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 27.09.07, 13:14 O, i o to chodzi - celowo uwypuklona sprawa Sarkozy'ego na coś się przydała; może teraz niektorzy zaczną ostrożniej podchodzić do Olka i nie traktować sprawy tak jednoznacznie, bardziej się zastanowią czy to co widzą jest takie oczywiste i jednoznaczne, może warto nie ferować wyroków,a jeśli już, to z zachowaniem umiaru stosownego do faktycznej rangi wydarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zsolaw Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 27.09.07, 17:17 no to już sie zdecyduj, czy Kwasniewski był pijany, ale nie ma się czego czepiać, czy też był zmęczony, a media rzuciły bezpodstawne oskarżenia. Nie wiem już której z tych dwóch tez bronisz, bo obu na raz się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 28.09.07, 10:48 Nie wiadomo do końca,ale utrwaliła się wersja,że był pijany,więc do niej wypada się ustosunkowywać i przyjmować za punkt wyjścia do dyskusji. Jesli media i zdecydowana większość obserwatorów przyjmuje,że był pijany i nie zawraca sobie mandoliny wątpliwościami, to dlaczego nie traktować podobnie sytuacji z Sarkozym, wobec której są podobne wątpliwości i który w równym stopniu wyglądał na podpitego ? Dlaczego inną miarą traktować oba przypadki, skoro i w jednym i w drugim opinia publiczna dość jednoznaczną przyjęła interpretację ? Odpowiedz Link Zgłoś
zsolaw Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 28.09.07, 14:27 ...bo Sarkozy (fakt, że we własnej sprawie, ale jednak) zeznał, że nie pije prawie w ogóle i został przeproszony przez jedynego dziennikarza, który mu zarzucił pijaństwo, a Kwaśniewski prawie potwierdził, że był po konsumpcji, biorąc pod uwagę jego wypowiedzi i śmichy hihy na konwencji LiD-u. Jego obrona nie dotyczyła tego, czy pił, ale tego, że mu było wolno i nic się nie stało. to wszystko z mojej strony bo to forum o tv Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 28.09.07, 15:01 Olek w Kijowie i Sarkozy wyglądali bardzo podobnie - u nas Olka od razu trafiono i sprowadzono do parteru, we Francji dziennikarz przeprosił Sarko i nikt maniakalnie sprawy nie drązył. Pytanie - czy Francuzi uwierzyli swemu prezydentowi, czy też mają całą sprawę poniżej pleców ? Tak czy owak - rzecz dotyczy nie tyle standardów,co reakcji na podobne historie. Odpowiedz Link Zgłoś
precesja Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 28.09.07, 15:34 nie porównuj Sarkoziego do pijaka. Skąd takie porównanie, o Jelcyna do Kwaśniewskiego. To można ale Sarkoziego? Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_siostry grek i inni 23.09.07, 13:19 Na wszelki wypadek powiem od razu ze nie jestem zwolenniczka Pisu. Ale naprawde nie rozumiem jak mozna az taka bardzo proboac standardy sciagac w dol-jak to robi Pan Grek lub inni nie widzący nic zlego w zachowaniu Kwasniewskiego. Po co mi obraz pijanego Sarkozego?? Dlaczego mamy rownac w dol do cholery? Mam sie cieszyc ze Kwasniewksi tylko pije a nie zleca uciszenie niewygodnych dziennikarzy jak to sie Putinowi zarzuca na przyklad?? Na zasadzie mąz ktory tylko pije nie jest taki zly? Bo moglby jeszcze bic? A ten ktory pije i bije tez nie najgorszy bo nie gwalci? Opamietajcie sie! W Charkowie gdzie leża nasi pomordowani rodacy nasz cudowny prezydent byl pijany bo nie zrozumial gdzie jest! Naprawde dla was jest wszystko w porządku? Nie jestem nawiedzona patriotka ale serio mi wstyd za takich Polakow. Ktorym wszystko jedno. Ktorzy nie sa w stanie przystanac na minute jak wyja syrena w rocznice Powstania Warszawskiego albo nie rozumieja ze pewnych rzeczy po prostu sie nie robi. Przez szacunek do historii, pewnych wartosci, cierpienia drugiego czlowieka. Jakbyscie sie czuli gdyby ktos chwiał sie pijany nad grobem waszego najblizszego? A to co mialo miejsce wczoraj tylko potwierdza kim jest Pan Kwasniewski... I tyle. p.s. a teksty ze kazdy z nas czasem wypije za duzo jakos mnie nie przekonuja. nie przypominam sobie zebym kiedys widziala prof. Bartoszewskiego chwiejacego sie w miejscu publicznym czy waznych oficjalych wystapieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: grek i inni 23.09.07, 14:22 TAK -yes,yes,yes - powinnaś się cieszyć,że Kwaśniewskiemu możesz zarzucić tylko to,że 2 razy przez blikso 20 lat swojej politycznej obecności pokazał się na rauszu. Przypomnij sobie, co się działo w 95 ,kiedy go wybrano na prezydenta. Ludzie w kościołach wznosili modły jakby miała nas 3 wś nawiedzić, przed PKW przelewały się manifestacje, samych wniosków o analuowanie wyników wyborów było kilkaset tysięcy, przepowiadano,że Olek nas do Rosji przyłączy i wywiezie osobiście na białe misie. PO roku, od tej histerii, miał 80 % pozytwynych opinii,druga kadencję wygrał w 1 turze i przez 90 % jej trwania 3/4 Polaków twierdziło,że sa dumni z tego jak Olek ich reprezentuje. Dwa - Obraz pijanego Sarkozy'ego, to sygnał - ej,wyluzjcie się, każdemu się zdarza, trzeba to potraktować zgodnie z kalibrem zdarzenia i nie robić rejwachu, bo nie ma o co. Mnie,co najwyżej bawi cała sprawa i za chińskiego boga nie widzę powodu do tarzania się w prochu, bo se Olek wypił lampkę wina więcej. Charków był i się zbył - ileż można to wspominać. Jelcyn chlał 78 razy bardziej,ale tylko baran pamięta go dlatego,że był pijaczkiem,a nie dlatego,że dzięki niemu ruskie wojsko poszło sobie w cholerę z polskiej ziemi. Tak, dla mnie jest wszystko w porządku - nic się nie stało,nikomu nie spadł włos z głowy,POlsce to nie szkodzi,bo Olek nie jest prezydentem,reprezentuje siebie i nikogo więcej. "Wstyd mi za takich Polaków" - jakich ? A co ty o mnie wiesz ? A może np. oddaję krew i jutro dzięki niej, uratowane zostanie czyjeś życie ? Też ci będzie za mnie wstyd, bo rozgrzeszam Olka z tego,że sobie winko wypił ? Rozumiem egzaltację i patos,ale w starciu z racjonalnym,chłodnym umysłem wyglądaja one conajmniej żałośnie. PYtasz się po co ci obraz pijanego Sarkozy'ego,że niby to ni grzyba nie pasuje do sytuacji ... Ja ciebie spytam - po cóz stawiasz w jednym szeregu brak dumy z PW,historii,i jakieś abstrakcyjne niedostatki empatii, przy okazji oceny tego,że Olek był rozbawiony przemawiając do ukraińśkich studentów, chyba bardziej wyluzowanych odd polskich ścisk-pośladków. No, kim jest pan Kwaśniewski ? Kim ? Nie uważasz,że to lekko niepoważne - oceniac zasługi i realne osiągi człowieka, po czy raz sobie strzelił kielicha czy nie ? Moim zdaniem, ocieramy się tutaj o surreal. A Ukraińcy zawsze będą pamiętali,że dzięki Olkowi nie doszło u nich do wojny domowej, a Olek dostał za to tytył Europejskiego Męża Stanu, a Washinton Post, chyba WP..., sugerował, że należy mu się Nagroda Nobla. I to chcesz przyćmić tym,że wypił winko ? Apeluję o racjonalizm, o nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_siostry Re: grek i inni 23.09.07, 14:56 grek.grek napisał: > TAK -yes,yes,yes - powinnaś się cieszyć,że Kwaśniewskiemu > możesz zarzucić tylko to,że 2 razy przez blikso 20 lat swojej > politycznej obecności pokazał się na rauszu. Po co do mnie mowisz slowami Marcinkiewicza? To jest proboa deprecjonowania moich slow? Nie jestem zwolenniczka Pisu, powtarzam. I przestan ciagle porownywac Pis i Kwasniewskiego. Nie umiesz merytorycznie odniesc sie do sprawy bez porownan i stwierdzen ze Pis jest jeszcze gorszy? Gdyby Kwasniewski pokazal sie na rauszu na wpol oficjalnym spotkaniu z jakims politykiem pewnie tez tylko bym sie usmiechnela. Tylko ze Kwasniewskiemu zdarzylo sie to trzy razy-w tym raz na cmentarzu pomordowanych Polakow. > Przypomnij sobie, co się działo w 95 ,kiedy go wybrano > na prezydenta. Ludzie w kościołach wznosili modły jakby miała nas > 3 wś nawiedzić, przed PKW przelewały się manifestacje, samych > wniosków o analuowanie wyników wyborów było kilkaset tysięcy, > przepowiadano,że Olek nas do Rosji przyłączy i wywiezie osobiście > na białe misie. > PO roku, od tej histerii, miał 80 % pozytwynych opinii,druga kadencję > wygrał w 1 turze i przez 90 % jej trwania 3/4 Polaków twierdziło,że > sa dumni z tego jak Olek ich reprezentuje. Oj Grek, ja pamietam tych zachwyconych ludzi. Pamietam miedzy innymi sonde uliczna w ktorej wielu mlodych, malo wyksztalconych i swiadomych Polakow mowilo ze Kwasniewski jest super-bo jest przystojny i obiecal mieszkania dla mlodych...Ludzie na jakims poziomie to w tym kraju garstka, tak ze wiekszosc jakos mnie nie przekonuje. Wymordowanie polskiej inteligencji a potem 45 lat obnizania standardow zrobilo swoje. Prawie jak w ZSRR-wodka i kielbasa i jestesmy szczesliwi. A Olek jest taki przystojny, i taki na luzie, nie? > Dwa - Obraz pijanego Sarkozy'ego, to sygnał - ej,wyluzjcie się, > każdemu się zdarza, trzeba to potraktować zgodnie z kalibrem zdarzenia i > nie robić rejwachu, bo nie ma o co. Mnie,co najwyżej bawi cała sprawa i > za chińskiego boga nie widzę powodu do tarzania się w prochu, bo > se Olek wypił lampkę wina więcej. Jasne, nie jestem za konwenansami i dystykncją 24h na dobe 7 dni w tygodniu.Ale pewne miejsca i pewni ludzie zobowiązuja. naprawde tak trudno zrozumiec? > Charków był i się zbył - ileż można to wspominać. Dla Ciebie sie zbyl. Dla niektorych nie. I cale szczescie. Niech chociaz pare osob w tym kraju ma swadomosc co wtedy zrobil Kwasniewski. > Tak, dla mnie jest wszystko w porządku - nic się nie stało,nikomu > nie spadł włos z głowy,POlsce to nie szkodzi,bo Olek nie jest prezydentem,repre > zentuje siebie i nikogo więcej. Wczoraj faktycznie byl 'tylko' bylym prezydentem. Ale to co zrobil wczoraj to po prostu kontynuacja tego co zrobil wczesniej-stad to oburzenie-nie rozumiesz? > "Wstyd mi za takich Polaków" - jakich ? A co ty o mnie wiesz ? > A może np. oddaję krew i jutro dzięki niej, uratowane zostanie > czyjeś życie ? Też ci będzie za mnie wstyd, bo rozgrzeszam Olka > z tego,że sobie winko wypił ? Rozumiem egzaltację i patos,ale > w starciu z racjonalnym,chłodnym umysłem wyglądaja one conajmniej > żałośnie. Masz racje, niewiele o tobie wiem. Moze jestem zalosna. Moze sądy ktore skazuja mordercow na dozywocie tez są zalosne bo nie zestawiaja tego mordertswa z dobrymi czynami skazanego. Z karminieniem golebi, pomaganiem staruszkom na przejsciu dla pieszych i laurkami przynoszonymi z przedszkola mamie...Nie mowie ze jestes zly. Moze faktycznie zle sie wyrazilam. Teraz bedzie bardziej precyzyjnie-wstyd mi za taka postawe niektorych Polakow. Postawe w ktorej nie liczy sie historia, wartosci, korzenie. Moze to dziala na tej zasadzie-80% Polakow nie wie kiedy wbuchl stan wojenny i co sie wtedy w ogole zadzialo. Wiec taki Charkow to dla nich totalna anbstrakcja. W zwiazku z czym mozna by tam nawet lezec na tych grobach i zwracac tę wodkę z zakąska i niewiele by to niektorych wzruszylo. > PYtasz się po co ci obraz pijanego Sarkozy'ego,że niby to ni > grzyba nie pasuje do sytuacji ... Ja ciebie spytam - po cóz > stawiasz w jednym szeregu brak dumy z PW,historii,i jakieś > abstrakcyjne niedostatki empatii, przy okazji oceny tego,że > Olek był rozbawiony przemawiając do ukraińśkich studentów, chyba bardziej wyluz > owanych odd polskich ścisk-pośladków. Wiec Tobie wolno w watku o Kwasniewskim przywolywac Pis, Kaczynskich, Fotyge i Marcinkiewicza a mnie nie wolno odnosic sie do Powstania i historii? Ciekawe... Co do scisk-posladkow-Ty tez mnie nie znasz. Jestem wyluzowana, nawet bardzo. Nie zmienia to faktu ze potrafie sie zachowac kulturalnie. I uszanowac drugiego czlowieka. > No, kim jest pan Kwaśniewski ? Kim ? Prostaczkiem. Leciutko oszlifowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: grek i inni 23.09.07, 15:31 1 - Jesteś przewrażliwiona; Trzech "yes" użyłem,bo mi się podobają.Z żadnego innego powodu. Uspokoiłem cię ? 2 - Ja odnosze się do sprawy tak jak, imho, należy. Nie rozumiem hałasu, który sie podnosi,w obliczu tego w co zamienia POlskę wlasnie PiS. 3 - Trzy razy,a kiedy był ten trzeci ? Charków juz był... sprawiasz wrażenie, jakbys się o tym wczoraj dowiedziała i dopiero całą historię trawisz. 4 -Co ma "wymordowanie i 45 lat" do rzeczy ? :) Jest 2007 rok - nikt kto żyw nie wraca do zamierzchłej przeszłości. Każdy kraj swoje traumy przechodził, ale żaden nimi dzisiaj nie wymachuje. Przypomina to kogoś kto przed lat złamał rękę i teraz chodzi , wszystkim blizne pokazuje, każe się całować w ślad po ziazi i zachlewa swoje teorie jaki to byłby koza, gdyby nie ta ręka. 5 - Rany, tysiąc razy się zastosował - raz,czy dwa - nie. Nawet bramkarzowi piłkarskiemu się wybacza kiedy puści spektakularnego gola. Bramkarzowi Kuszczakowi strzelił za kołnierz ze 100 metrów jego vis a vis i jakoś nie przeszkodziło to Manchesterowi United skaperować go do siebie. 6 - No to niech te "parę osób" żyje i oddycha tym, co "wtedy zrobił Kwaśniewski" - nie dziwi mnie nic, w kraju,który z zadęciem szczyci się tym, że jest uczniem Jana Pawła i Jezusa himself. 7 - "Kontynuacja Charkowa" - pytam poważnie : kiedy się dowiedziałaś o tym całym Charkowie ? Po po 8 latach, to ludzie sobie wybaczają i zapomniają morderstwa,gwałty i kradzieże, zwłaszcza dobrze chrześcijanie. Poza tym - rozumiem,że przez te 8 lat Olek nie zrobił nic, co zmniejszyłoby cięzar jego winy ? 8 - Z CHarkowa uczyniono oręż polityczny i nagan na Olka. Sprawa była niemiła i tego nikt nie kwestionuje. Rzecz w tym,że się stało i basta. Nie ma co wspominać do końca swoich dni i oceniać człowieka przez ten pryzmat. Olek da się lubić - Charków,komuch,prezio...to wszystko rzeczy mające do niego zrazić Polakow,umalować "na murzyna", doprawić gombrowiczowską gębę - ale wystarczy go posłuchać, popatrzeć jak rozmawia ze zwykłymi ludźmi, jak jest przyjazny,kulturalny i w sumie poczciwy,a do tego elokwentny,obyty, żeby powiedzieć - cholewa,takiego chcę mieć prezydenta. Nawet najgorszą wpadką nie da się tego unieważnić i ustalić oceny negatywnej. 9- Przywołałem PiS, bo : raz,że jego rządy następują bezpośrednio po Olku,więc zachodzi możliwość oceny przemian i zwrotów w bezpośrednio po sobvie następujących okresach; a dwa - chyba łatwo dostrzec,co POlsce w XXI wieku szkodzi,a co nie.Dziś i teraz,a nie kiedyś przed laty. Tamto było tak dawno,że na dzisiejszą Polskę ma dośc znikomy wpływ. 10- Nie neguję,ze możesz byc wyluzowana i to bardzo. Zwróć jednak uwagę,że sama sie zaliczyłaś do ścisk-pośladków,a nie ja cię tak nazwałem. 11 - Ha, cóz - kiedy Jana Pawła nazwano "prostackim wikarym" podniósł się okropny raban... Za Olka nic ci nie grozi. Prostaczek jest na wagę złota, w czasach w którym rządzą krzywusy. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_siostry Re: grek i inni 23.09.07, 20:09 grek.grek napisał: > 1 - Jesteś przewrażliwiona; Trzech "yes" użyłem,bo mi się podobają.Z żadnego in > nego powodu. Uspokoiłem cię ? Wytlumaczyles mi, to wystarczy. Nie bylam niespokojna wiec uspokajanie mnie nie bylo potrzebne. > 2 - Ja odnosze się do sprawy tak jak, imho, należy. Nie rozumiem hałasu, który > sie podnosi,w obliczu tego w co zamienia POlskę wlasnie > PiS. I zowu to porownywanie. Wiesz ze to męczące? No i faktycznie, wwedlug Ciebie tak nalezy. Z naciskiem na to ze to Twoja opinia. > 3 - Trzy razy,a kiedy był ten trzeci ? > Charków juz był... sprawiasz wrażenie, jakbys się o tym wczoraj dowiedziała i d > opiero całą historię trawisz. Charkow, wywiad zaraz po wyladowaniu(nie pamietam skad) dotyczacy Oleksego-slynne swinki morskie, no i wczoraj Ukraina. > 4 -Co ma "wymordowanie i 45 lat" do rzeczy ? :) > Jest 2007 rok - nikt kto żyw nie wraca do zamierzchłej przeszłości. > Każdy kraj swoje traumy przechodził, ale żaden nimi dzisiaj nie > wymachuje. Przypomina to kogoś kto przed lat złamał rękę i teraz > chodzi , wszystkim blizne pokazuje, każe się całować w ślad po ziazi i > zachlewa swoje teorie jaki to byłby koza, gdyby nie ta ręka. Zaczynam sie obawiac ze jestes ofiara tego czego wlasnie nie rozumiesz... I zapewniam Cie ze zywi mowia o historii. > 5 - Rany, tysiąc razy się zastosował - raz,czy dwa - nie. Nawet bramkarzowi pił > karskiemu się wybacza kiedy puści spektakularnego gola. > Bramkarzowi Kuszczakowi strzelił za kołnierz ze 100 metrów jego vis a vis i jak > oś nie przeszkodziło to Manchesterowi United skaperować go do siebie. Chyba jakis politolog wczoraj powiedzial-'Kazdy ma prawo do bledu, tylko ze trzeba umiec wyciagnac wnioski'. A wczorajsza sytuacja pokazuje ze Kwasniewski tego nie potrafi. > 6 - No to niech te "parę osób" żyje i oddycha tym, co "wtedy zrobił > Kwaśniewski" - nie dziwi mnie nic, w kraju,który z zadęciem szczyci się > tym, że jest uczniem Jana Pawła i Jezusa himself. Nie chdzi o oddychanie i celebrowanie tego zdarzenia. Chodzi o swiadomosc co sie wtedy stalo. > 7 - "Kontynuacja Charkowa" - pytam poważnie : kiedy się dowiedziałaś o tym cały > m Charkowie ? Po po 8 latach, to ludzie sobie wybaczają i zapomniają morderstwa > ,gwałty i kradzieże, zwłaszcza dobrze chrześcijanie. > Poza tym - rozumiem,że przez te 8 lat Olek nie zrobił nic, co zmniejszyłoby cię > zar jego winy ? Dowiedzialam sie wtedy kiedy chyba wszyscy. Kilka dni po incydencie. Ne pamietam jak szybko telewizja to pokazala. A wybaczanie jest fajne. Ale po drugiej stronie musi byc przyznanie sie do winy i skrucha. A wmawianie narodowi ktory wiele niestety wile 'łyka' ze to chora golen i przyznanie sie na koniec drugiej kadencji to dla mnie za malo. I skruchy tam nie bylo ni grama. Tylko butne i ironiczne stwierdzenie ze 'przeciez woda tam nie częstowali'... > 8 - Z CHarkowa uczyniono oręż polityczny i nagan na Olka. Sprawa > była niemiła i tego nikt nie kwestionuje. Rzecz w tym,że się stało i > basta. Nie ma co wspominać do końca swoich dni i oceniać człowieka > przez ten pryzmat. Olek da się lubić - Charków,komuch,prezio...to wszystko rzec > zy mające do niego zrazić Polakow,umalować "na murzyna", > doprawić gombrowiczowską gębę - ale wystarczy go posłuchać, popatrzeć > jak rozmawia ze zwykłymi ludźmi, jak jest przyjazny,kulturalny i w > sumie poczciwy,a do tego elokwentny,obyty, żeby powiedzieć - cholewa,takiego ch > cę mieć prezydenta. Nawet najgorszą wpadką nie da się > tego unieważnić i ustalić oceny negatywnej. Nie wiem co mam teraz powiedziec. Nie jestem przepelniona nienawiscia do Kwasniewskiego tak jak Ty do Kaczynskich. Nie lubie ani jego ani ich. Dla mnie Kwasniewski to nie jest ktos kogo da sie lubic. I ani on dla mnie przyjazny ani kulturalny ani obyty. Ale rozumiem ze kazdy czlowiek ma prawo do swoich odczuc. > 9- Przywołałem PiS, bo : raz,że jego rządy następują bezpośrednio po Olku,więc > zachodzi możliwość oceny przemian i zwrotów w bezpośrednio > po sobvie następujących okresach; a dwa - chyba łatwo dostrzec,co > POlsce w XXI wieku szkodzi,a co nie.Dziś i teraz,a nie kiedyś przed laty. > Tamto było tak dawno,że na dzisiejszą Polskę ma dośc znikomy wpływ. A ja nie mowie o Polsce w ogole. Nie posuwam sie tak daleko zeby twierdzic ze postepowanie Kwasniewskiego ma jakis znaczacy wplyw na sytuacje w naszym kraju. Mowie tylko i wylacznie o jego zachowaniu. I tyle. > 10- Nie neguję,ze możesz byc wyluzowana i to bardzo. Zwróć jednak uwagę,że sama > sie zaliczyłaś do ścisk-pośladków,a nie ja cię tak nazwałem. Nie postrzegam siebie w ten sposob. To byly Twoje slowa i ja sie do nich odnioslam. Cytuje: "Olek był rozbawiony przemawiając do ukraińśkich studentów, chyba bardziej wyluzowanych odd polskich ścisk-pośladków" > 11 - Ha, cóz - kiedy Jana Pawła nazwano "prostackim wikarym" podniósł się okrop > ny raban... Za Olka nic ci nie grozi. > Prostaczek jest na wagę złota, w czasach w którym rządzą krzywusy. Jakos mnie uwiera pisanie o Janie Pawle II w watku o pijanym Kwasniewskim. Tym samym ktory razem z Siwcem go parodiowal. Wiem, wiem, to bylo dawno, to sie w ogole nie liczy. Zywi o tak zamierzchlej historii nie rozmawiaja. I na wszelki wypadek rowniez dodam-nie jestem ortodoksyjna katoliczka. Jestem wątpiąca i poszukująca ale do Jana Pawla II szacunek mam ogromny. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: grek i inni 24.09.07, 11:14 1 - Odniosłem nieco inne wrazenie,ale ... wierzę ci na słowo. 2 - To porównywanie pozwala trochę przywrócić rangę zdarzenia. Zauważ,że więcej mówi się o tym,że Olek był wesoły niż o tym,że PiS zamienia Polskę w bantustan, odmawiając wstępu OBWE. 3 - A to Olek był na rauszu mówiąc o Oleksym ? 4 - Mówią,owszem - ale nią nie oddychają i nie projektują przez nią teraźniejszości, a co gorsza przyszłości; nie tłumaczą obecnych czasów przedpotopem. 5 - Ja swoje pisałem w odniesieniu do Charkowa... Dziś Kwaśniewski nie jest już prezydentem, więc obecny jego "błąd" jest puszczeniem bramki w meczu towarzyskim, której i którego nie da się porównać i zestawić z meczem mistrzowskim. 6 - No właśnie, a gdzie dostrzegasz róznicę między oddychaniem i celebrowaniem Charkowa, a świadomością Charkowa ? Ja widzę,że dla wielu Polaków, świadomość i celebracja są, w tym przypadku, synonimami. 7 - Tłumaczono to faktem,że brał antybiotyki, wypił do tego kieliszek wódki i stąd ta reakcja. Z medycznego punktu widzenia - całkiem racjonalne. Skąd my możemy widzieć jak naprawdę było ? MOże się przyznał, bo stwierdził,że do swojej wersji nikogo już nie przekona,a powiedzenie "przepraszam" tak wiele nie kosztuje i jest najlepszym wyjściem z sytuacji ? MOże za szybko media i my sami uznaliśmy,że on był pijany... Ale się utrwaliło i jakoś mało kto zadaje sobie pytanie - czy mamy rację, czy może jego wersja jest prawdziwa ? To kwestia uczciwości wobec samych siebie - nie jest uczciwe podchwytywanie najbardziej lotnej intepretacji i niezdolność do powiedzenia "cholera,tak naprawdę nie wiem jak było,bo wiedzieć nie mogę" - tak trudno sobie powiedzieć,że się czegoś nie wie,z oczywistych względów zresztą ? 8 - Ho ho, może nie nazywaj mojego stosunku wobec Kaczyńskiego, skoro nie wiesz jaki on w istocie jest. Może najpierw warto zapytać o zdanie,zamiast sadzić się na wydawanie sądów z taką uroczą inaczej pewnością siebie ? Rzeczy nie muszą być, a wręcz nie są, czarne albo białe - przynajmniej nie wszystkie i nie zawsze. Kaczyński - Kwaśniewski,to nie musi być oczywiste przeciwieństwo i okopywanie się na swoich pozycjach,czytaj - beton. 9 - Analogii i porównań nie da się uniknąc i wypadałoby dbać tylko o to aby były sensowne i racjonalne. 10 - Dobrze, rozumiem,że poczułaś potrzebę wyjaśnienia poziomu swojego wyluzowania, sądząc,że te "ścisk-pośladki" i ciebie mogłyby dotykać :). 11 - Nie chodzi o osobę JP, tylko o to jak go nazwano kiedyś. I nie zapominaj,że tego "pijaka" Olka JP zaprosił do papamobile,spotykał się z nim wiele razy,traktował z dużą sympatią i szacunkiem (wzajemnym),a teraz "pijaka" Olka zaproszono do złożenia świadectwa w procesie kanonizacyjnym JP. I nikomu Charków,ani Siwiec nie przeszkadzali. Hmm, może dlatego,że to nie Polacy i nie mają w sobie tej naszej uroczej,swojskiej zawiści i skłonności do rozpamiętywania byle czego do u-s-ranej śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_siostry Re: grek i inni 25.09.07, 09:54 grek.grek napisał: > 2 - To porównywanie pozwala trochę przywrócić rangę zdarzenia. > Zauważ,że więcej mówi się o tym,że Olek był wesoły niż o tym,że > PiS zamienia Polskę w bantustan, odmawiając wstępu OBWE. Nie wiem, moze Ty potrzebujesz wciaz tego Pisu jako punktu odniesienia. Ja nie potrzebuje. Odmawianie wstepu OBWE to kompletna histeria i zenada. Ale jaki to ma zwiazek z pijanym Kwasniewskim? Ranga incydentu dla mnie sie nie zmienia. > 3 - A to Olek był na rauszu mówiąc o Oleksym ? Byl. Nie zauwazyles? Mowa o dotykaniu 'naszych zon, corek, psow, swinek morskich"-nie widziales tego? Gdzies tu przeczytalam o czyms o czym zapomnialam-o slynnym wchodzeniu do bagaznika. Zupelnie serio pytam-wtedy tez byl pijany? Bo ja nie pamietam. > 4 - Mówią,owszem - ale nią nie oddychają i nie projektują przez nią > teraźniejszości, a co gorsza przyszłości; nie tłumaczą obecnych czasów > przedpotopem. Nie mozna sie calkiem odciac od przeszlosci. Przeszlosc jest po to zeby moc wyciganac wnioski i nie popelniac tych samych bledow w przyszlosci. Przeszlosc powinna pracowac na nasza korzysc. To jaki teraz mamy rząd i co on z nami 'zrobi' bedzie albo nam w przyszlosci pomagac albo utrudniac zycie. Przeciez to oczywiste. Ciekawe czy po wyborach, jak przyjdzie nowa wladza i bedzie zle w kraju to bedziesz sie trzymal zasady niewypominania przeszlosci. Tak mi sie wydaje ze bedziesz pierwszym ktory bedzie wypominal Pisowi co zle zrobil i jak teraz na tym tracimy. > 6 - No właśnie, a gdzie dostrzegasz róznicę między oddychaniem i celebrowaniem > Charkowa, a świadomością Charkowa ? Ja widzę,że dla wielu > Polaków, świadomość i celebracja są, w tym przypadku, synonimami. Swiadomosc to jedno, celebrowanie to drugie. Mam swadomosc tego co on wtedy zrobil. Ale nie jest to moja odpowiedz na kazdy temat zwiazny z Kwasniewskim. Inna sprawa ze ten czlowiek niewiele dla mnie soba reprezentuje. Wiec nawet przy probie zachowania obiektywizmu trudno mi wypowiadac sie o nim w takich superlatywach jak Ty. > 7 - Tłumaczono to faktem,że brał antybiotyki, wypił do tego kieliszek > wódki i stąd ta reakcja. Z medycznego punktu widzenia - całkiem racjonalne. Ską > d my możemy widzieć jak naprawdę było ? Może się > przyznał, bo stwierdził,że do swojej wersji nikogo już nie przekona,a > powiedzenie "przepraszam" tak wiele nie kosztuje i jest najlepszym > wyjściem z sytuacji ? MOże za szybko media i my sami uznaliśmy,że > on był pijany... Ale się utrwaliło i jakoś mało kto zadaje sobie > pytanie - czy mamy rację, czy może jego wersja jest prawdziwa ? > To kwestia uczciwości wobec samych siebie - nie jest uczciwe > podchwytywanie najbardziej lotnej intepretacji i niezdolność do > powiedzenia "cholera,tak naprawdę nie wiem jak było,bo wiedzieć nie > mogę" - tak trudno sobie powiedzieć,że się czegoś nie wie,z oczywistych > względów zresztą ? O proszę. Moze czegos nie wiem ale czy Tomasz Lis powiedzial gdzies ze musial odejsc z Polsatu lub go wywalili ze wzgledow politycznych? Wydaje mi sie ze nie. A moze po prostu chcial odejsc? No ale co? Łatwo jest przyjac 'najbardziej lotna interpretacje', prawda? No skoro taki klimat w kraju to chocby Lis sie zarzekal ze odchodzi bo mu sie Polsat znudzil i tak inni beda wiedzieli swoje. Tu link do Twojej wypowiedzi w tym temacie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=69487895 Tlumaczenie Lisa ze nie zostal zmuszony do odejscia i Kwasniewskiego ze bral antybiotyki to podobna sytuacja. > 8 - Ho ho, może nie nazywaj mojego stosunku wobec Kaczyńskiego, skoro > nie wiesz jaki on w istocie jest. Może najpierw warto zapytać o zdanie,zamiast > sadzić się na wydawanie sądów z taką uroczą inaczej > pewnością siebie ? Rzeczy nie muszą być, a wręcz nie są, czarne albo > białe - przynajmniej nie wszystkie i nie zawsze. Kaczyński - Kwaśniewski,to nie > musi być oczywiste przeciwieństwo i okopywanie się > na swoich pozycjach,czytaj - beton. Dobrze. Zapytam. Jakie uczucia zywisz do Kaczynskich? > 11 - Nie chodzi o osobę JP, tylko o to jak go nazwano kiedyś. I nie zapominaj,ż > e tego "pijaka" Olka JP zaprosił do papamobile,spotykał się > z nim wiele razy,traktował z dużą sympatią i szacunkiem (wzajemnym),a teraz "pi > jaka" Olka zaproszono do złożenia świadectwa w procesie kanonizacyjnym JP. I ni > komu Charków,ani Siwiec nie przeszkadzali. Hmm, może dlatego,że to nie Polacy i > nie mają w sobie tej naszej uroczej,swojskiej zawiści i skłonności do rozpamię > tywania byle czego > do u-s-ranej śmierci. No i na co to jest dowod? Bo jak dla mnie tylko na to ze Kwasniewski utwierdzil mnie tylko w przekonaniu ze jest prostym , komunistycznym betonem. Nie potrafil ani zrozumiec ani uszanowac tego ze dla Papieza, Jego ojczysta ziemia wiele znaczy. Ze klęka i ja caluje. I musial ze swoimi kolesiami robic sobie z tego zarty. Po czym sciskal reke Papieza i udawal fajnego. Tak, Papiez zaprosil go do papamobile. Bo Papiez byl ponad to. Odwiedzil tez kilka razy czlowieka ktory chcial go zabic. Ale czy to umniejsza range czynu niedoszlego mordercy? Nie, swiadczy tylko o tym jak wielkim czlowiekiem byl Papiez. A wczoraj profesor Staniszkis powiedziala cos bardzo fajnego. A mianowicie ze wmawianie teraz wszytskim ze na wschodzie inaczej sie nie da i trzeba pic zeby rozmawiac to "obraza dla mlodej, nowoczesnej Ukrainy". Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: grek i inni 25.09.07, 11:22 1 - Związku bezpośredniego,przyczynowo-skutkowego,nie ma, ale warto dostrzec na czym spoczywa, w polskiej debacie publicznej, punkt cięzkości. Program "Forum" - o Olku najpierw,na koniec chwilka o OBWE. Pospieszalski o polityce - o Olku owszem, o OBWE - ni słowa. Teraz My - O Olku - yes; o OBWE - nic. Zajmujemy się bzdetami, a omijamy realne problemy i realne kompromitacje. 2 - Widziałem - nie był pijany. I zaczyna mi to wyglądać na niezłą paranoję, byle słowo,byle gest,byle uśmiech i już podejrzenie "O,jest pijany" - to oczywista bzdura i nadużycie. Spytam raz jeszcze - w czym ci szkodzi,że sobie wypił,w czym komukolwiek szkodzi ? Więcej tracisz/my na codziennych marnych decyzjach ekonomicznych np. zarządów róznych spółek państwowych. A tutaj aj waj o jakąs lampkę wina... 3 - Nie chodzi o pamięć, ale o to jak się ją wykorzystuje - a ja mam wrażenie,że ci, którzy tak szafują historycznymi argumentami nie mają najmniejszych umiejętności do uczenia się na ich przykładzie. Po prostu jest im to potrzebne do uprawiania polityki, albo jako retoryczne chwyty. Nic poza tym. 4 - Czyli co... celebrujesz świadomość, tak ? Z tymi "samymi superlatywami", to nie tak prędko - tak różowo, to nie jest. Tyle, że kiedy wszyscy na Olku sobie używają i nie w głowie im jakaś obiektywna i rozsądna analiza jego dorobku i postaci, to nie oczekuj ode mnie, że będę się produkował i sporządzał tabelki zalet i wad. Jeśli ktoś wali samymi wadami, to ja przeciwstawiam zalety i rozbrajam wady. Proste. 5 -Lis mówi otwarcie o tym,że to naciski władzy zmusiły Solorza do pokazania mu drzwi. POlecam wczorajszy wywiad Lisa dla Kontrapunktu; powinien jeszcze być na stronie Newsweeka. W przypadku Olka mamy do czynienia z wytłumaczeniem, które trzyma się pionu i tak naprawdę nie jesteśmy w stanie rozstrzygnąc jednoznacznie. Olek przez 7 lat podtrzymywał,że swój stan "zawdzięczał" kombinacji : antybiotyki + mała dawka alkoholu, podtrzymywali tę wersję jego współracownicy. Jeden powie - ale ściemniają, ale drugi zastanowi się,bo rzecz wcale nie jest oczywista. No i - ja nie przesądzam niczego,nie mówię "tak i basta",tak w jednym, jak i wdrugim przypadku - nie wiem dlaczego wyleciał Lis i nie wiem czy Olek był pijany w Charkowie. A jestem przeciwnko tym, którzy mówią na 100 % i nad swoją buńczuczną pewnością siebie się nie zastanawiają. I chyba przyznasz,że bardziej można wierzyć w to,że Olka zmogły antybiotyki z setką wódki niż w to,że Lisa nie wyrzucono ze wg politycznych. 6 - Moje uczucia w stosunku do Kaczyńskich są mieszane. I tylko tyle,bo nie bardzo chce mi się wdawać w szczegóły odpowiadając na, de facto - własne pytanie. 7 - Papież klękał i całował ziemię wszędzie gdzie się pojawił - w Meksyku, na Bora Bora i w Pierdziszewie Dolnym, więc wyróznianie tu "polskiej ziemi" nie odpowiada rzeczywistości. Ty naprawdę uważasz,że zaproszenie Olka do papamobile i odwiedzanie Agcy, to jest na miejscu zestawienie ? Dlaczego uwazasz,że Olek "udawał" fajnego ? Moze po prostu lubił papieża, żywił dlań sympatię, i vice versa ? Skąd wiesz,żę jeden był patetycznie "ponad to", a drugi "udawał" ? - we wszystkim węszysz spisek i negatywną chemię... Może czym innym jakiś głupi numer z parodią gestu całowania ziemi, a czym innym autentyczna sympatia dla człowieka. Tobie się nie zdarzyło przedrzeźniać w towarzystwie jakiejś koleżanki albo kolegi, albo kogoś z rodziny, a potem sympatycznie z nią/nią rozmawiać ? Naprawdę taka jesteś święta ? Może najpierw warto w lustro spojrzeć. Poza tym - parodia jest najlepszą formą pochlebstwa,i może Jp po prostu tak to potraktował. Tylko my,POlacy, patetyczni i histeryczni, z byle czego robimy halo. OLek się napił - oburzenie,bo nikt z potępiających go nigdy pały nie zalał w trupa.Już w to wierzę... Olek namawia do gestu papieskiego - oburzenie potrójne,bo oczywiście nikt z potępiających nigdy nie naśladował za plecami innego człowieka; jeszcze bardziej w to wierzę... Staniszkis niech to powie Pawlakowi i pajacom z PO, bo to oni takie tezy wygłaszali. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_siostry Re: grek i inni 25.09.07, 11:59 grek.grek napisał: > 1 - Związku bezpośredniego,przyczynowo-skutkowego,nie ma, ale warto > dostrzec na czym spoczywa, w polskiej debacie publicznej, punkt cięzkości. > Program "Forum" - o Olku najpierw,na koniec chwilka o OBWE. > Pospieszalski o polityce - o Olku owszem, o OBWE - ni słowa. > Teraz My - O Olku - yes; o OBWE - nic. > Zajmujemy się bzdetami, a omijamy realne problemy i realne kompromitacje. I co? Chcesz sie wpisac w ten nurt? Czy mnie zarzucasz ze ja robie tak samo? I o ile rozumiem ze media to czwarta wladza i oni kieruja sie innymi pobudkami, to dla mnie nie jest bzdetem pijany Kwasniewski. Obwe tez nie. I sama juz zaczynam byc na siebie zla ze poswiecam temu Kwasniewskiemu tyle czasu. Odzywaja sie we mnie anarchistyczne trendy;) -kazdy rzad jest wrogiem swojego narodu itd;). I naprawde mam juz dosc polityki. > 2 - Widziałem - nie był pijany. I zaczyna mi to wyglądać na niezłą > paranoję, byle słowo,byle gest,byle uśmiech i już podejrzenie "O,jest pijany" - > to oczywista bzdura i nadużycie. > Spytam raz jeszcze - w czym ci szkodzi,że sobie wypił,w czym komukolwiek szkodz > i ? > Więcej tracisz/my na codziennych marnych decyzjach ekonomicznych np. zarządów r > óznych spółek państwowych. A tutaj aj waj o jakąs lampkę wina... Tak, masz racje. W niczym mi nie szkodzi. Niech pije, na zdrowie. Nie krępujmy sie wszyscy. > 3 - Nie chodzi o pamięć, ale o to jak się ją wykorzystuje - a ja mam wrażenie,ż > e ci, którzy tak szafują historycznymi argumentami nie mają > najmniejszych umiejętności do uczenia się na ich przykładzie. Po prostu > jest im to potrzebne do uprawiania polityki, albo jako retoryczne chwyty. > Nic poza tym. Nie uprawiam polityki. Ja sie nia momentami mocno brzydze. > 5 -Lis mówi otwarcie o tym,że to naciski władzy zmusiły Solorza do pokazania mu > drzwi. POlecam wczorajszy wywiad Lisa dla Kontrapunktu; powinien jeszcze być n > a stronie Newsweeka. > W przypadku Olka mamy do czynienia z wytłumaczeniem, które trzyma się > pionu i tak naprawdę nie jesteśmy w stanie rozstrzygnąc jednoznacznie. > Olek przez 7 lat podtrzymywał,że swój stan "zawdzięczał" kombinacji : > antybiotyki + mała dawka alkoholu, podtrzymywali tę wersję jego współracownicy. > Jeden powie - ale ściemniają, ale drugi zastanowi się,bo > rzecz wcale nie jest oczywista. > No i - ja nie przesądzam niczego,nie mówię "tak i basta",tak w jednym, jak i wd > rugim przypadku - nie wiem dlaczego wyleciał Lis i nie wiem czy Olek był pijany > w Charkowie. A jestem przeciwnko tym, którzy mówią na > 100 % i nad swoją buńczuczną pewnością siebie się nie zastanawiają. > I chyba przyznasz,że bardziej można wierzyć w to,że Olka zmogły antybiotyki z s > etką wódki niż w to,że Lisa nie wyrzucono ze wg politycznych. Przynam tylko tyle ze myslacy czlowiek jest w stanie sam pewne sytuacje zinterpretowac. Kwasniewski lubi sobie wypic i raczej tego nie kryje. Wchodzil do bagaznika, chwial sie w Charkowie i na wykladzie na Ukrainie. Na pewno, w tych wszystkich sytuacjach byla to kombinacja antybiotykow i bardzo malej ilosci wina do obiadu. Czerwonego, wytrwanego. Oczywiscie, ze tak. > 7 - Papież klękał i całował ziemię wszędzie gdzie się pojawił - w Meksyku, na B > ora Bora i w Pierdziszewie Dolnym, więc wyróznianie tu > "polskiej ziemi" nie odpowiada rzeczywistości. > Ty naprawdę uważasz,że zaproszenie Olka do papamobile i odwiedzanie > Agcy, to jest na miejscu zestawienie ? > Dlaczego uwazasz,że Olek "udawał" fajnego ? Moze po prostu lubił > papieża, żywił dlań sympatię, i vice versa ? Skąd wiesz,żę jeden > był patetycznie "ponad to", a drugi "udawał" ? - we wszystkim węszysz > spisek i negatywną chemię... Może czym innym jakiś głupi numer z parodią gestu > całowania ziemi, a czym innym autentyczna sympatia dla człowieka. > > Tobie się nie zdarzyło przedrzeźniać w towarzystwie jakiejś koleżanki albo kole > gi, albo kogoś z rodziny, a potem sympatycznie z nią/nią rozmawiać ? Naprawdę t > aka jesteś święta ? Może najpierw warto w lustro > spojrzeć. Tak, lubie i umiem smiac sie z siebie i innych. Parodie rozwniez pod tę umiejetnosc podchodza. Ale smiac sie z czegos co dla kogos jest wazne czy swiete? Nie przypominam sobie... Masz racje, Papiez tak sobie pewnie te ziemię calowal. I wcale nie byl ponad to. a Kwasniewski nie udawal fajnego, on jest fajny. W lustro patrzylam dzis razy dwa. Nie wygladam dzis przesadnie ladnie. To pewnie te kompleksy i frustracje przeze mnie przemawiaja. > Poza tym - parodia jest najlepszą formą pochlebstwa,i może Jp po prostu tak to > potraktował. Tylko my,POlacy, patetyczni i histeryczni, z byle czego robimy hal > o. OLek się napił - oburzenie,bo nikt z potępiających go nigdy pały nie zalał w > trupa.Już w to wierzę... Olek namawia do gestu papieskiego - oburzenie potrójn > e,bo oczywiście nikt z potępiających nigdy nie naśladował za plecami innego czł > owieka; jeszcze bardziej w to wierzę... Zupelnie serio-nigdy nie zalalam sie w trupa. I masz racje, zadnych swietosci. Wszedzie mozna byc pijanym-no bo komu to krzywde zrobi? I wszystko mozna sparodiowac. > Staniszkis niech to powie Pawlakowi i pajacom z PO, bo to oni takie > tezy wygłaszali. A Ty znowu swoje. Dobrze-przekaze profesor Staniszkis zeby powiedziala to Pawlakowi i 'pajacom ' z PO. A Borowskiemu tez moze? Bo slyszalam jak w weekend poslugiwal sie takimi argumentami-ze na Ukrainie trzeba sobie wypic zeby cos zalatwic. Jak myslisz-moglaby i do Borowskiego to powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: grek i inni 25.09.07, 12:53 1 - Nie,nazywam rzeczy po imieniu - widzi się pyłek,a nie dostrzega tumanu kurzu. 2 - Nie chodzi o to,żeby od razu doić na całego - nie wiem skąd taka implikacja... Mówimy o tym konkretnym zdarzeniu i randze jaką mu się nadaje, bagatelizując jednocześnie rzeczy o wiele poważniejsze. 3 - A nie brzydzisz się tym, jak politycznie wykorzystywana jest ta wpadka Olka, dla zaciemnienia własnych grzeszków przez polityków i uchachanych,usłużnych, dziennikarzy ? 5 - Myślący człowiek na pewno dostrzega, kiedy może być czegoś pewien, a kiedy musi powiedzieć "wg mnie jest tak i siak,ale równie dobrze może śmak i owak". A w sprawach zwolnienia Lisa i niedyspozycji Olka w Charkowie mamy właśnie takie sytuacje. PO cóz ten sarkazm ? - przeciez nie zanegowałem,że w Kijowie był na rauszu... Co do Charkowa, to nikt nie wie - był pijany albo był zmulony lekami,a do tego nie trzeba wiele alkoholu,żeby się zataczać i wodzić błędnym spojrzeniem; co do bagażnikowania, to nie wiem o co tam chodziło. 7 - Nazywasz gest całowania ziemi - świętym ? Przepraszam bardzo, ale za chwilę okaże się,że nie mogę śmiać się z noża i widelca, bo papież jadał sztućcami - to naprawdę blisko leży paranoji i chyba nie o to tutaj chodzi... Czy nazista ma prawo podać mnie do sądu, jeśli będę parodiował gest "heil Hitler", który dla niego może być ważny i święty ? Nie narażajmy się na takie dywagacje, bo same kiepskie rzeczy z tego mogą wyniknąć... Powiem więcej - idąc tropem twojego rozumowania, możemy dojść do punktu, w ktorym okaże się,że nie ma takiej rzeczy,z której wolno jest się śmiać,bo wszystkie są dla kogoś ważne. Niepotrzebny sarkazm part II. Na podstawie tego,że Olek bawił się w całowanie ziemi a'la papież wysnuwasz wniosek,że musiał udawać przy papieżu i tak naprawdę miał go za nic. I jakoś nie bardzo chce ci się wierzyć,że mogło być inaczej. Nie wszystko jest czarno-białe. Niepotrzebny sarkazm part III. Zawędrowałaś w okolice libertynizmu,ale tak jakoś ominęłaś wszelkie odcienie szarości. Gdyby Olek codziennie pokazywał się podpity,albo co trzeci dzień,i z taką samą częstotliwością parodiował tego czy owego, to pewnie byłoby przesadą i straciłbym do niego wszelką sympatie i uznanie. Nie o to chodzi - raczej o nie robienie halo z pojedynczych wpadek. Borowskiemu tez. Pytanie jedno - kto mowil zartem,a kto serio. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_siostry Re: grek i inni 25.09.07, 19:23 grek.grek napisał: > 2 - Nie chodzi o to,żeby od razu doić na całego - nie wiem skąd > taka implikacja... Mówimy o tym konkretnym zdarzeniu i randze jaką > mu się nadaje, bagatelizując jednocześnie rzeczy o wiele poważniejsze. Ja nie wiem, moze ja sie myle ale wiesz ze tym sposobem to mozna wszystko zbagatelizowac? Jakie ma znaczenie czyjes niekulturalne zachowanie wobec wszystkich nieszczesc albo szczesc swiata? No jakie? W sumie zadne. Wiec nie oburzaj sie jak ktos Cie potraci na ulicy i nie powie przepraszam, nadepnie Ci na noge, rzuci niedopalek wprost pod nogi, obrazi twoją dziewczyne w restauracji. No bo skad wiesz ile dobrego ten ktos zrobil w swoim zyciu? Moze to tylko jedno drobne przewinienie? > 3 - A nie brzydzisz się tym, jak politycznie wykorzystywana jest > ta wpadka Olka, dla zaciemnienia własnych grzeszków przez polityków > i uchachanych,usłużnych, dziennikarzy ? No przeciez napisalam ze polityką w ogole. Wiec to tez pod to podchodzi. > 5 - Myślący człowiek na pewno dostrzega, kiedy może być czegoś > pewien, a kiedy musi powiedzieć "wg mnie jest tak i siak,ale równie > dobrze może śmak i owak". A w sprawach zwolnienia Lisa i niedyspozycji Olka w C > harkowie mamy właśnie takie sytuacje. > PO cóz ten sarkazm ? - przeciez nie zanegowałem,że w Kijowie był na rauszu... C > o do Charkowa, to nikt nie wie - był pijany albo był zmulony > lekami,a do tego nie trzeba wiele alkoholu,żeby się zataczać i wodzić błędnym s > pojrzeniem; co do bagażnikowania, to nie wiem o co tam chodziło. Tak? To dlaczego nie wierzysz Sarkozemu ktory mowi ze nie mogl byc pijany bo alkoholu nie lubi i nie pija. A byl rozbawiony bo biegl, spoznil sie, spieszyl, nie mogl zalozyc sluchawki i przez to wszystko razem dostal glupawki? > 7 - Nazywasz gest całowania ziemi - świętym ? Przepraszam bardzo, ale za chwilę > okaże się,że nie mogę śmiać się z noża i widelca, bo papież jadał sztućcami - > to naprawdę blisko leży paranoji i chyba nie o to > tutaj chodzi... Czy nazista ma prawo podać mnie do sądu, jeśli będę > parodiował gest "heil Hitler", który dla niego może być ważny i święty ? Nie na > rażajmy się na takie dywagacje, bo same kiepskie rzeczy z tego mogą wyniknąć... > Powiem więcej - idąc tropem twojego rozumowania, możemy dojść do punktu, w ktor > ym okaże się,że nie ma takiej rzeczy,z której wolno jest się śmiać,bo wszystkie > są dla kogoś ważne. Nie wiem. Moze takt i wyczucie beda jakims wyznacznikiem? jesli ktos ma rzecz jasna > Niepotrzebny sarkazm part III. Zawędrowałaś w okolice libertynizmu,ale tak jako > ś ominęłaś wszelkie odcienie szarości. Gdyby Olek codziennie pokazywał się podp > ity,albo co trzeci dzień,i z taką samą częstotliwością > parodiował tego czy owego, to pewnie byłoby przesadą i straciłbym do niego wsze > lką sympatie i uznanie. Nie o to chodzi - raczej o nie robienie halo z pojedync > zych wpadek. > > Borowskiemu tez. Pytanie jedno - kto mowil zartem,a kto serio. Grek, Ty masz prawo robic co chcesz. Chwiac sie i parodiowac. Podac reke Kwasniewskiemu i byc dumnym z jego osiagniec ale nie zmuszaj mnie zebym i ja taka byla. Nie mam ochoty po prostu. Ostatecznie ten kraj jest pelen niefajnych ludzi, jeden Kwasniewski w ta czy w ta to juz w sumie nie robi roznicy. A Borowski na pewno zartowal. To niech jednak profesor Staniszkis do niego nic nie mowi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: grek i inni 26.09.07, 11:00 2 - Mowa jest o zachowaniu osoby publicznej,polityka. A jeśli już chcesz koniecznie przekładać to na sytuacje codzienne, to zapytaj siebie czy poczułabyś się urażona gdyby ktoś mówił do ciebie kulturalnie,do rzeczy,ale na lekkim rauszu, czy zbagatelizowałabyś to wobec np. groźby,że ktoś ci zdefasonuje twarz ? Dopiero na pewnym tle można dostrzec faktyczny wymiar rzeczy/zdarzeń/słów. 3 - No, tak wygodniej - nie mieć zdania... 5 - Jeśli wszem i wobec Olek jest kopany za Charków mimo,że nie ma pewności o co wtedy chodziło, to - w sytuacji polemicznej - ja wyciągam Sarkozy'ego, którego dwuznaczne zachowanie też zakwalifikowano dość stanowczo. I ci widzę ? - a'propos Olkowego Charkowa nikt nie zgłasza wątpliwości, ale Sarkozy już jest broniony przywoływaniem not dyplomatycznych,oświadczeń etc. Czy to nie ciekawe ? 7 - Takt i wyczucie na oszołomów nie starczają. W którym momencie poczułaś się zmuszana, przeze mnie, do czegokolwiek ? W takich razie niech mu powie,żeby sobie w taki sposób nie żartował,bo to brzydko. Również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
precesja > Kto z przedmówców jest tzw. "głupkiem wsiowym"? 23.09.07, 19:54 grek.grek to juz dowiedzione. Jeśli masz wątpliwości to poczytaj jego wypowiedzi, ale nie za dużo. Możesz sie zarazić chorobą wściekłych buców. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: > Kto z przedmówców jest tzw. "głupkiem w 24.09.07, 11:21 Jedynym głupkiem i bucem na tym forum jesteś ty i wszyscy o tym wiedzą. Nie umiesz niczego poza wypisywaniem dziecinnych epitetów i leczeniem kompleksów małego oprzyrządowania. Psychologia, o takich przypadkach jak twój, uczy na pierwszym semestrze studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
precesja plują, a to deszcz pada 23.09.07, 13:34 To typowe dla lewaków i komuchów. Jak plują w twarz mówić że deszcz pada, jak złapią za rękę podczas złodziejstwa krzyknąć: "To nie moja ręka". Ludzie bez honoru: Kwaśniewski - pijaczyna, twarz LiDu. Brawo, brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
biju20 Re: grek popieram 23.09.07, 14:12 każde słowo kartofla-kurdupla jest gorsze od tego co robi Kwaśniewski. a paskudnego wizerunku Polski który funduje kartofel- kurdupel nic już bardziej nie zeszmaci. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: plują, a to deszcz pada 23.09.07, 14:28 "Pluc w twarz -a mówią,że deszcz pada","jak złapią za rękę - nie moja ręka" - kurka wodan, dokładnie takie same wrażenia wynoszę z konferencji prasowych i monologów pana Ziobro i pana Kaczyńskiego,a także pani Fotygi. KOMUCHY jak nic. Zawsze tak twierdziłem. "Pijaczyna" - 2 razy w ciągu 20 lat człowiek wyszedł na lekkim rauszu i proszę - od razu "pijaczyna"... To zupełnie tak jakby człowieka, który 2 razy przez 20 lat wszedł na chwilę do kościoła nazwać dewotem. Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 17:16 jaki, qrna, skandal? tam na wschodzie to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kred-ka Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 24.09.07, 10:43 tele_sfor napisał: > jaki, qrna, skandal? > tam na wschodzie to normalne. Widząc miny przyłuchujących się Kwaśnieskiemu ofcieli, nie powiedziałabym, że to normalne. Czasy pijalnego Jelcyna już przemineły, od tamtego czasu nieczęsto ktoś na gazie przemawiał z rosyjskich mównic. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 21:16 A ja mam tego powyzej uszu. Kwasniewski nigdy nie byl "moim" prezydentem, ale do ciezkiego licha - to dzieki jego kancelarii mamy Konstytucje, to dzieki jego mediacjom nie doszlo do przelewu krwi na Ukrainie, to dzieki jego talentom dyplomatycznym (niepodwazalnym) o wiele latwiej bylo prowadzic neizwykle trudne negocjacje w sprawie przyjecia Polski do Unii i NATO. Proponuje wiec pohamowac te smieszne komentarze o jego "niesustannie hanbiacych wystapieniach". Chlop sie lubi napic, no i ? Przynajmniej nie dostawal rozwolnienia na sama mysl o publicznym wystapieniu vide Prezydent Kaczynski. Tym bardziej, ze Kwasniewski z wykladami nie reprezentowal w zaden oficjalny sposob naszego kraju. W zaden. Ta cala "afera" moze zaszkodzic tylko kampanii wyborczej LiD. A co tym wszystkim bogobojnym ciotkom do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
syriusz_wielki Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 21:28 taa " dzika _rzeczko " a ty znowu w obłokach. Oczywiście, nic się stało. Niech dalej Kwachu chleje wino i Nas ośmiesza na świecie. Gdybyś widziała dziś , jak bezczelnie ignorował pytania dziennikarzy na wiecu wyborczym LiD...żałosny gostek i skończony polityk. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 23.09.07, 23:56 Tak szczerze - kto wiedzial, ze Kwasniewski go "reprezentuje" na Ukrainie zanim wyemitowano materialy z wykladow? Nikt z was. LiD rozgrywa kampanie wyborcza, wystapienie Prezydenta Kwasniewskiego im zapewne nie pomoze, ale to ich sprawa. Te wrzaski o hanbie i skandalu sa zwyczajnie przesadzone. Pomijam inwektywy, bo swiadcza o autorach. Odpowiedz Link Zgłoś
precesja Kwaśniewski popiera Janukowycza -Przydupasa Putina 24.09.07, 11:35 "Słowa Pana Profesora: Kwaśniewski pojechał do Kijowa na zaproszenie ludzi wątpliwej reputacji, zauszników exprezydenta Leonida Kuczmy. Kwaśniewski wziął udział w imprezie, która była bezczelną agitacją na rzecz Wiktora Janukowicza.(koniec cytatu) Ukraina jest oburzona stanem tego pana. Komu służy Kwaśniewski? To wiemy." forum.wprost.pl/swiat/?w=66261 Odpowiedz Link Zgłoś
elhem Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 24.09.07, 16:17 Mało kto pamięta kto rządził Wielkią Brytanią przed Blairem czy Włochami przed Berlusconim - natomiast Kwaśniewski jest znany każdemu w Europie który chociaż w przecietnym stopniu interesuje się polityką. To jednak do czegoś go zobowiązuje. Druga sprawa - to już czwarty tego typu wybryk Prezia (wcześniej było wchodzenie do samochodu przez bagażnik na Białorusi, owijanie się flagą w siedzibie ONZ, Charków). Popełnianie błędów każdemu się zdarza ale nie wyciąganie z nich wniosków powinno dyskwalifikować każdego polityka. Miejsce Kwaśniewskiego jest na politycznym cmentarzu. To zresztą zawsze był polityk jałowy. Nieźle się prezentujący, mający ładną żonę , znający dwa jęzki ale nic poza tym. A polityka zagraniczna w jego wykonaniu to polityka "klepania się po marynarkach" (jak to ujął kiedyś Tusk) z pol. europejskimi, lizodupstwo w stosunku do Busha i uległość w stosunku do Putina. Owszem za jego kadencji Polska weszła i do UE i do NATO ale te procesy nastąpiły by także gdyby wygrał ktoryś z jego konkurentów (nie licze oczywiście Leppera czy Leszka Bubla). Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 25.09.07, 10:33 Staram sie nie demonizowac kolejnej "popijawy" Kwasa, jednak po tym jak zobaczylam w TV naszego bylego prezydenta powtarzajacego w kolko jak to on "szanuje rosjan, i ich prezydenta" - oniemialam. Zglupial do cna. A co do Tusk'a - na litosc boska! Bardziej jalowego i bezplciowego polityka Polska nie miala nigdy! Jakim cudem on zostal liderem PO zachodze w glowe? Wodolejstwo, wodolejstwo i jeszcze raz wodolejstwo w najgorszym wydaniu. On najwyzej moze byc soltysem w jakiejs wsi! Nie popieram PIS'u ale na Tusk'a wprost patrzec nie moge - na te flegmatyczna mamalyge, ktorej sie wydaje ze jest pierwszej klasy politykiem! Nie ma naprawde na kogo glosowac w tym kraju, bo jeszcze tak spiacej opozycji nie mielismy nigdy! No ale jaki przywodca partii taka cala partia. Tusk - zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
mariami Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 25.09.07, 10:49 Tusk - jalowy i bezplciowy? Wodolejstwo? Widzialas/les chocby jego wystapienie na konwencji w Gnieznie? Super inteligentny, normalny, rozsadny facet, poptrafiacy swietnie i do rzeczy sie wypowiedziec. A jak pokazalo jego znakomite wystapienie w Gnieznie, potrafiacy rowniez mowic z ogniem i porwac sluchajacych. Sama jestes zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 25.09.07, 11:30 "Mowic z ogniem" hahahaha - chyba ze nagle sie czegos "ognistego" napil buhahaha! Powtorze jeszcze raz - Tusk jest zenujacy! Tchorz i dupowlaz, marny karierowiczyna. A ze sie troche "przebudzil" i zaczal "energiczniej" seplenic to tylko dowod na to, ze gra sie toczy o duza wyzsza stawke niz do tej pory wiec jego bla bla bla ma zrobic wrazenie i na tobie najwyrazniej zrobilo! Ja jego seplenienie slyszalam juz w "okolicach okraglego stolu" i widzialam w jakie "uklady wchodzil" - ten pan jest naprawde zenua. Odpowiedz Link Zgłoś
mariami Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 25.09.07, 12:15 No i coz, ze w okolicach okraglego stolu? a Kaczorow to tam niby nie bylo? To ma byc jakos zarzut? komiczne. Poza tym Tusk nie sepleni, tylko 'r' wymawia jako hr' - to jest zreszta pelne uroku, w odroznieniu od burczenia i niewyraznego belkotu przeplatanego sapaniem, naszych obecnych przywodcow. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 25.09.07, 12:35 Tusk nie sepleni , on grasejuje. Dla niekumatych - "ahystokhatyczny" sposób wymiawiani głoski R. dla odróneinai od sąpiacych, sepleniącyh, smarkających, harkających ,mowiących rękom i nogom, dostającym sraczki ze strachu pisuarow. Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 25.09.07, 15:35 > No i coz, ze w okolicach okraglego stolu? a Kaczorow to tam niby > nie bylo? To ma byc jakos zarzut? komiczne. Komiczna to jest twoja niewiedza dziecinko! Poogladaj sobie "nocna zmiana" tudziez "plusy dodatnie, plusy ujemne" to moze ci sie w glowce cos rozjasni.... albo i nie bo jak ktos ma "twarda glowe" to marne nadzieje, ze zmadrzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
mariami Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 25.09.07, 15:42 Taaak, komiczna to jest twoja ignorancja i zacieklosc, dziecino. "Nocna zmiane" pokazano juz nam ze 100 razy w tv, wiec trudno bylo tego nie widziec, ale coz z tego? Bardzo dobrze, ze przerwano wtedy nieudolne rzady nieudacznikow. Takie rzeczy zawsze ustala sie jakos w kuluarach zanim dojdzie do glosowan. Uklady, nozne zmiany, spiski - ile mozna. Zaiste masz leb chyba z betonu. A co do Okraglego Stolu to wszak, zeby nie wiem jak teraz macic i krecic, to Kaczory przy nim zasiadaly. Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 25.09.07, 15:48 No nie mowilam ze beton! - 100 razy ogladac i nic nie zrozumiec?!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariami Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 25.09.07, 19:04 Dobrze chociaz, ze wiesz, ze betoniara z ciebie. Ile razy mozna kamuflowac udzial Kaczorow w Okraglym Stole, a robic z udzialu innych politykow w tymze niecne knucie i przynaleznosc do ukladu. Ile mozna epatowac "Nocna zmiana", ktora na nikim nie robi wrazenia. Moze cos nowego wreszcie wymyslisz, jakis argument wreszcie do rzeczy, a nie te mantre, ktora klepiesz bez opamietania. Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 25.09.07, 20:21 Ja? to ty jestes betoniara, bo widac zes glupia skoro nawet po setnym obejrzeniu nic do ciebie nie dociera. Polecam "plusy dodatnie plusy ujemne" ale obawiam sie ze bedzie znowu to samo - obejrzysz 200 razy i bedziesz bredzic od rzeczy. Acha, i nie podniecaj sie tak soba bo sie zacietrzewiasz niczym bracia kaczynscy - jeszcze ci zylka peknie i dopiero bedzie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mariami Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 25.09.07, 22:19 Och, biedna sarko-farko, tobie juz cos dawno peklo i roja ci sie tylko plusy ujemne i dodatnie i okragle stoly. Nie powtarzaj tego w kolko, bo to ci szkodzi. Nie chce cie martwic, ale to nie jest zdrowe. Zmien lekarza, bo ten cie oszukuje. I Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 25.09.07, 23:32 To tobie sie cos roi i to nie na zarty! O okraglym stole wspomnialam tylko RAZ! Ty za to uczepilas sie wlasnie tego tematu i bredzisz w kolko ze kaczynscy tez tam byli (owszem byli ale sprawiedliwie trzeba im oddac ze nie sa sprzedawczykami jak twoj najukochanszy Tusk) i inni "notable), tak jakbym ja popierala PIS?!!!!! Napisalam wyraznie w pierwszym poscie w tym watku, ze nie popieram PISuarow, ale ty tak samo czytasz uwaznie jak ogladasz filmy - nic dziwnego ze nie rozumiesz co czytasz ani co ogladasz. Sama nalegalas, ze "nocna zmiana" taka oklepana, zeby podac inny argument - podalam wiec inny tytul, po raz wtory zreszta, bos za pierwszym razem znowu nie dojrzala. To mi teraz odpowiadasz, ze sie powtarzam - powiem szczerze, ze chyba jeszcze nigdy nie rozmawialam z tak niezrownowazona osoba na forum. Idz sie lecz i mowie to nie na zarty, bo z glowa masz cos na pewno. Nie mam zamiaru kontynuowac tej pustej dyskusji - wypowiedzialam swoje zdanie na temat tego nieudacznika Tuska i zdania na pewno nie zmienie, nawet zebys sie za przeproszeniem "zesrala". A teraz dobrej nocy zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
mariami Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 26.09.07, 08:55 No i widzisz, nie potrafisz podac zadnego sensownego argumentu, tylko kwiczec jak dziecko: "to tobie sie cos roi", "to ty sie lecz", "to ty sie uczepilas" itd. itp. Trzeba sie troche pocwiczyc w sposobach dyskusji, zanim zacznie sie ciskac na forach. > pustej dyskusji - wypowiedzialam swoje zdanie na temat tego nieudacznika Tuska i zdania na pewno nie zmienie, nawet zebys sie za > przeproszeniem "zesrala". Troche kultury, moja droga. Tego rodzaju sformulowaniami osmieszasz sama siebie. Gwoli wyjasnienia: nie zamierzalam cie naklaniac do zmiany zdania. Jesli chodzi o scislosc - to ty masz jakies swoje zdanie? tylko nie powtarzaj tu znowu okraglych stolow, plusow ujemnych i nocnych zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 26.09.07, 10:49 Dla ludzi z klasa mam klase - wsrod prostakow takich jak ty jestem prostaczka. Zegnam Odpowiedz Link Zgłoś
mariami Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 26.09.07, 11:18 Klasę się ma, albo się jej nie ma, tu nie ma stanow posrednich. Jak sie nie ma argumentow, to zaczyna sie rozmowocow obrazac, a potem sie chylkiem wycofuje. To typowe :). Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 26.09.07, 11:55 A jakie ty argumenty podalas?!!! O zgrozo! Sama pleciesz w kolko o tym samym, placzesz sie, robisz zarzuty ktore dotycza samej ciebie! To tobie zabraklo argumentow to sie czepilas kultury jakbys tu nie wiem jaka klase sama prezentowala! Zalosne. Glupiemu trzeba ustapic, wiec ustepuje! Odpowiedz Link Zgłoś
mariami Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 26.09.07, 13:34 Czyzby mi sie wydawalo, ze juz sie zegnalas? Nie trzymasz sie nawet wlasnych slow. Postaraj sie nie stosowac na okraglo infantylnego odporu w stylu: "Sama pleciesz", "To Tobie zabraklo", "A jakie ty podalas", "to ty sie czepiasz". Nudne, monotonne, nic nie wnosi nowego, dziecinada. I bez tych prymitywnych porzekadel, rodem z gumna. Musisz poczytac sobie cos o erystyce. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran ale on całkiem sensownie gadał! 25.09.07, 15:46 Nawet bardziej niż niektórzy na trzeźwo... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: ale on całkiem sensownie gadał! 26.09.07, 14:12 o to chodzi właśnie bo lekko wypity a mądrzej gada niz taki towarzysz jarosław kaczynski który trzezwy a obraża wszystkich dookoła oprócz elektoratu moherowego i rydzyka , kłamie bezczelnie i wciska ludziom kit . Odpowiedz Link Zgłoś
sher.khan Re: Kwaśniewski znowu pijany - skandal !!! 27.09.07, 07:42 A co na to szanowna małzonka, specjalistka od stylu? Też nabrała wodki w usta? Odpowiedz Link Zgłoś