Dodaj do ulubionych

Fakty w duecie

29.09.07, 16:05
Co sądzicie o tym pomyśle? Jedną z par ma być Anita Werner i Grzegorz
Kajdanowicz, a drugą najprawdopodobniej Beata Tadla i Piotr Marcianiak
Obserwuj wątek
    • princessofbabylon Re: Fakty w duecie 29.09.07, 19:03
      no właśnie tak teraz spojrzałam i nawet bardzo fajnie to wychodzi.

tak jakos z amerykańska ;), ale to nie dlatego fajnie, tak po prostu
      jakoś inaczej, ciekawiej
      • shatmach Re: Fakty w duecie 29.09.07, 19:26
        Nie podobało mi się. Wszystko wyrezyserowane. Te ich niby rozmówki
        również. Bardzo nienaturalnie to wyglądało.
        • mozetakmozenie Re: Fakty w duecie 29.09.07, 19:27
          Siadło tempo. Ale mam nadzieje, że się rozkręci.
    • digiman Re: Fakty w duecie 29.09.07, 19:34
      Nie było źle. A jeszcze na pewno się rozkręcą. Na TVN24 jest też program
      prowadzony przez dwójkę. Z początku wychodziło średnio ale jest coraz lepiej.

Ale mimo wszystko i tak z przyjemnością ogladam Anitę Werner :)
    • precesja nie fajnie na początku 29.09.07, 20:26
      Posiedzieli, pogadali a widz siedzi i czeka aż jedno drugiemu odpowie.
      Dodatkowo rozmowy sztuczne aż to bije po oczach.
      No i tempo spadło.

Rozwaliła mnie Anita czytająca formułkę o bodaj "czasie Zulu":

Anita: A wiesz co to czas zulu
      Kajdanowicz: Nie
      Anita: "Czas Zulu, to..."/formułka/

No ale może się rozkręcą.
      • mmorawski Re: nie fajnie na początku 29.09.07, 21:46
        O wiele ciekawsza i o niebo naturalniejsza jest para Łukasz Grass i
        Anna Kalczyńska w programie Polska i Świat w TVN24. Myślę, że oni
        powinni poprowadzić Fakty weekendowe.

Zobaczymy za tydzień jak sobie poradzą Marciniak i Tadla. Super, że
        pani Beata zaistnieje w "Faktach", bo dzięki temu pozna ją szersze
        grono widzów, niż to miało miejsce dotychczas. :)
      • kulturalna dajcie spokój 29.09.07, 22:01
        Panie Durczok - Zmiany tylko dla samych zmian to straszna żenada... Przykro mi
        że systematycznie - kiedyś opiniotwórczy, inteligentnie dowcipny, ciekawy
        program jakim były Fakty zmienił Pan w nudny bez polotu z beznadziejnie
        dobieranymi tematami i to jeszcze jakimi ważnymi:) cholera dlaczego żeby się
        czegoś dowiedzieć ja muszę zaglądać do internetu - kiedyś wystarczyły Fakty...
        No chyba że o to chodzi TVNowi żeby Fakty wykończyć do końca bo po co one,
        przecież maja TVN24 po co utrzymywać taki program, może po to jest Durczok, a
        jak mu się juz kontrakt skończy to Fakty będą na tak niskim poziomie że się je
        zdejmie a w to miejsce wstawi - zarabiający mnóstwo kasy program typu "taniec
        z..." ... Kiedyś już - za Lisa - Fakty prowadziła para, ale zmienili, zresztą w
        Stanach tez już dzienniki prowadzi jedna osoba... I jeszcze jedno Panie Durczok
        - szanuje Pana - ale jeżeli nie ma się pojęcia o prowadzeniu takiego dziennika
        jak Fakty - normalnie nie ma się talentu takiego jak np. Pan Tomasz Lis to
        siedzi sie w domku i pije kawkę... Ja chce oglądać w TV Fakty które nie są
        programem "Uwaga bis" albo "Prosto z polski" chociaż obawiam się że jestem w
        grupie nielicznych - co pokazują badania - większość telewidzów to hołota którą
        interesują romanse Maksymiuka czy jakieś inne pierdoły... Po co zmuszać ludzi do
        myślenia, do analizy - przecież i tak nikt nie zrozumie... Badziew, głupota się
        sprzedają to trzeba robić głupie programy... Mnie jest przykro...
        Pozdrawiam! I życzę sukcesów - ale już beze mnie wśród telewidzów (chociaż
        pewnie nikogo to nie obchodzi) ...
        • dzika_rzeka Re: 29.09.07, 23:57
          Ja co prawda dramatycznie nie zawolam, ze przestaje ogladac, ale zgadzam sie, ze
          od momentu pojawienia sie Durczoka, Fakty staja sie przedluzeniem Uwagi czy
          innego, tego typu programu "z zycia wziete". Sukcesywnie, powoli, ale
          konsekwentnie pan Durczok coraz to zaniza poziom tego (jeszcze wciaz)
          najlepszego serwisu informacyjnego w Polsce. Niestety, tabloidyzacja postepuje w
          zastraszajacym tempie.

Trzymam kciuki za pana Waltera, zeby przeprosil sie z Tomaszem Lisem. Wiem, ze
          Lis nie zasiadzie juz pewnie za stolem prezenterskim (ale i po co, skoro TVN24
          wyszkolil caly zastep niezlych prezenterow), mam jednak nadzieje, ze pod jego
          piecza Fakty znow beda rzetelnie i ciekawie informowac o tym, co sie dzieje w
          Polsce i na swiecie. Poki co, mam wrazenie, ze dla pana Durczoka swiat nie
          zasluguje na chocby wzmianke pomiedzy materialami o romansach i skandalach
          obyczajowych.
          • princessofbabylon Re: 30.09.07, 14:06

a ja pamietam fakty te zupełnie na początku, oglądałam KAŻDE, jak
            prowadził śp.Marcin Pawłowski, reportaże Lewickiego i Glinki...

• tess.88 Re: Fakty w duecie 30.09.07, 01:12
      Dla mnie najlepsza i bezkonkurencyjna jest Justyna Pochanke.
      Żadne duety ani nawet tercety nie mają przy niej szans. Mam wrażenie słuchając
      jej, że ona szybciej mówi niż myśli, tylko, tu - rzadki
      przypadek - mówi bardzo mądrze, bezbłędnie,a jeszcze wszystko potrafi połączyć
      trafnymi dowcipnymi komentarzami. I dlaczego coraz rzadziej
      widuję sie ją w faktach??? Te duety to przerost formy nad treścią.
    • sweetmary Re: Fakty w duecie 30.09.07, 14:45
      Faktycznie było trochę drętwo i sztywno. Widz nie może mieć
      wrażenia, że te ich w zamierzeniu zabawne i spontaniczne odzywki są
      wcześniej przygotowane, a na wizji czytane z telepromptera. A
      przecież i Kajdanowicz, i Werner są na tyle bystrzy i dowcipni
      (chyba!), że powinni z łatwością improwizować, jak to czynią np.
      niektórzy dziennikarze BBC czy CNN, zwłaszcza ta kobietka z Londynu,
      której nazwiska nie pamiętam. Beatę Tadlę bardzo lubię, bo jest
      ciepła i ludzka. Ale wszystkim im trzeba dać trochę czasu, żeby się
      wyluzowali i oswoili z nową formułą. Poniżej pomysł, jak to
      zrobić :)))
      www.youtube.com/watch?v=3TOTQW0-DxM
    • maureen2 Re: Fakty w duecie 30.09.07, 19:30
      widziałem,niezłe
    • b4rtec Re: Fakty w duecie 30.09.07, 19:59
      Było nieźle. Wymaga jednak sporo dopracowania. Nie oczekujmy zbyt wiele. Pierwsze kroki są bardzo trudne. To nowy eksperyment, z którego "Fakty" mogą się zawsze wycofać. Nie ma nad czym rozpaczać. Ten serwis jest dla mnie najrzetelniejszym źródłem informacji. Jeśli kogoś będą interesowały informacje to będzie je oglądał. Bezwzględu na to, kto je prowadzi i w jaki sposób. Pamiętajmy też o tym, że są to pewne ograniczenia czasowe na antenie. Wcześniej weekendowe "Fakty" kończyły się o 19.20. Nie wnosiły wiele. Miałem takie momenty, w których padało słowo "dość, dość polityce". Wtedy miałem weekendy bez wiadomości. Nowy styl, który z czasem wprowadzą sobotnio-niedzielne wydania "Faktów" będzie czymś w sam raz. Człowiek usiądzie przez telewizorem i nie będzie musiał wysłuchiwać kłótni i sprzeczek. Teraz, jak wiadomo gorący temat. Wybory. Nie da się ominąć życia politycznego. W zagranicznych stacjach prym wiodą pary serwisów informacyjnych. To urozmaicenie, które może przyciągnąć widzów. Człowiek człowiekowi nie równy. Nie można porównywać Lisa do Durczoka. To nie są te same osoby. Mają inne wizje, inne koncepcje. Wszystkie zmiany są przeprowadzane po analizie badań [m.in. oglądalności]. Cieszmy się, że polskie media, przynajmniej komercyjne, rozwijają się na skalę międzynarodową.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka