Gość: maja IP: *.chello.pl 20.07.03, 01:26 oto nowy plebiscyt, oddaje głos na Stanisława Olejniczaka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: ulubiony lektor IP: *.chello.pl 20.07.03, 02:07 No chyba żartujesz, Olejniczak?! Ten, co ma taką nieznośną manierę czytania? Jeju, ilu ja filmów przez ten głos nie obejrzałam! Nienawidzę, po prostu nie cierpie tego głosu! Wsłuchaj się, jak on pedalsko przeciąga końcówki, jak nie nadąża z czytaniem, jak pretensjonalnie wymawia t, s p! Te pauzy i nosówki! Można powiedzieć, że jestem fachowcem, bo miałam na studiach fonetykę i grałam w dubbingach. Ten facet ma fatalny styl mówienia. Może jest miły i sympatyczny, ale na pewno nie byłabym w stanie z nim rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papapat Re: ulubiony lektor IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 09:49 lucjan szołajski:D albo tomasz knapik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahoney Re: ulubiony lektor IP: *.man.polbox.pl 20.07.03, 18:50 napewno nie szolajski , jakos go nie trawie , jest zbyt charakterystyczny , za bardzo zwraca na siebie uwage , czyta z jakas taka dziwna maniera Odpowiedz Link Zgłoś
b767 Re: ulubiony lektor 20.07.03, 23:04 najlepszy komiczny lektor: Andrzej Matul (Muppety) - to osobna kategoria :-) a także - niestety nie pamietam po nazwisku - "ten" co czyta "Archiwum X" oraz "ten" co czytał "Pulp Fiction" na tvp2 a również "ten" co czytał "Cudowne Lata". pzdr. Ps. Czy lektorzy mają szanse pozostac na zawsze? Co myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
uriel1 Re: ulubiony lektor 20.07.03, 23:41 Lubię jak czyta Heropolitański. Najpierw go zauważyłem w programach zrealizowanych przez regionalny Szczecin - chyba. Radził sobie w programach angielskich np. o ogródkach i typu "pan złota rączka". Potem zaliczyłem kilka filmów i seriale. Nadal mi się podoba jak czyta. Możecie na mnie wrzeszczeć, ale jedyna osoba jaką trawię - podczas filmów przyrodniczych to Czubówna. Szkoda, że reklamuje teraz TePse. Ale staram się o tym nie pamiętać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walerek buśków Re: ulubiony lektor IP: *.chello.pl 21.07.03, 00:01 he he albo jaromir sosnowski, lubiłem jerzego rosołowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
mala-muu Re: ulubiony lektor 21.07.03, 10:31 Heropolitański zawodowo czytał Czerwonego Karła, mam prawie wszystkie odcinki. Ten facet ma świetny głos! A jeszcze lubię faceta, który czyta Teletubisie na Canal+, bo potrafi i zaśpiewać, i wczuć się w program. Aż polewam ze śmiechu, jak słyszę "Tinkył na spacer swoją ulubioną torbę". Lektor nazywa się chyba Jacek Brzostyński. Nie kojarzę nazwiska gościa od Archiwum X, ale sprawdzę, bo głos jest naprawdę świetny. Pamiętam jeszcze, że facet czytający Alfa często nie mógł czytać i robili sobie przerwy na odśmianie się. Odpowiedz Link Zgłoś
timit Re: ulubiony lektor 21.07.03, 10:52 Brzostynski - chyba tez seriale na C+ czyta - i dobrze! Czubówna - dobra, kiedys "robila" tez bajki :) Odpowiedz Link Zgłoś
mala-muu Re: ulubiony lektor 21.07.03, 11:12 Sorki, w wypowidź o teletubisiah wkradł się wielbłąd: chodizło o zdanie: Tinky Winky zabrał na spacer swoją ulubioną torbę" Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: BOROWIEC 29.07.03, 15:02 Do niego mam stosunek emocjonalny, bo nazywa się jak moja licealna miłość. No i czytał "Ally McBeal" ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neta Re: ulubiony lektor IP: *.wlodawa.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 09:01 faceta od Cudownych lat uwielbiam!!! I borowiec jeszcze moze być . A filmy w Polsacie , często sensacje i starsze filmy czyta facio, przez którego muszę wyłaczać tv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapomniałem kto ja Re: ulubiony lektor IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.03, 10:35 Radosław Popłanikowski... Wiem. Szok. Kto to jest? - pytają mnie wszyscy. Facet czyta głównie serialiki na POLSACIE, a Olejniczaka uwielbiam za czytanie numerów odcinków MODY NA SUKCES. Czasem z pobłażliwością, że to już 1968 odcinek; czasem ze złością, że to jeszcze 1968 odcinek, czasem ze śmiechem lub dumą, że to aż 1968 odcinek i nikt w Polsce nie czyta tak długiego serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ulubiony lektor IP: *.pgi.waw.pl 22.07.03, 14:38 Żaden. Nie toleruję filmów, w których lektor zagłusza mi ścieżkę dźwiękową filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Olejniczak IP: *.acn.pl 22.07.03, 16:43 Moim ulubionym lektorem są napisy. Ale - rzeczywiście, kupiłem kasetę "Rybka zwana Wandą" specjalnie z tłumaczeniem śp. Beksińskiego i głosem Olejniczaka. Uwielbiam, jak bez zmrużenia oka czyta wszystkie ordynarne teksty w tym filmie (i krzyczy na przykład, przepraszam za cytat: "Niemo-kurwa-żliwe!!"). Zatem - mój głos za Olejniczakiem. Pozdr. N. Odpowiedz Link Zgłoś
timit Re: Olejniczak 22.07.03, 16:44 a ktos pamieta szczotkowskiego?? jak dla mnie ok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Olejniczak IP: *.master.pl 22.07.03, 22:40 A ja uwielbiam tłumaczenia kaset VHS: Pulp Fiction (w Tvp skopane aż do bólu), Wściekłych psów i Mój kuzyn Vinny (wszystkie były chyba autorstwa Knapika, jeśli nie to mnie poprawcie). Generalnie lubię z lektorem dobrze tłumaczoną komedię (typu Uciekające zakonnice (tłumaczenie tvp) czy Czacha dymi (vhs) - oba przetłumaczone rewelacyjnie). Z drugiej strony nie znoszę tego gościa co tłumaczy Modę na sukces. Ostatnio pojawiło się sporo filmów które czyta i ciągle mi się kojarzą przy oglądaniu z tym beznadziejnym serialem. Póki nie było Mody to inaczej mi się też oglądało Allo Allo (uwielbiam ten serial), które też on tłumaczył. Odpowiedz Link Zgłoś
oka5 Re: ulubiony lektor 23.07.03, 00:20 Krystyna Czubówna. Za głos, który działa jak balsam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czubfan Re: ulubiony lektor IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 09:24 co wy z tą czubówną, czubówna boski głos czubówna balsalm dla ucha czubówna to czubóna tamto i same ochy i achy. a mnie się nie podoba bo choć czyta spokojnie i poprawnie to jej chatrakterystyczxny głos powoduje że widzę na ekranie np. lwa albo inną ośmiornicę z głową czubówny i jak taki film oglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
bo1 Re: ulubiony lektor 24.07.03, 11:45 Gość portalu: czubfan napisał(a): > a mnie się nie podoba bo choć czyta spokojnie > i poprawnie to jej chatrakterystyczxny głos powoduje że widzę na ekranie np. > lwa albo inną ośmiornicę z głową czubówny i jak taki film oglądać? Zdecydowanie Czubówna! Taka lektorka trafia się raz na kilkadziesiąt lat. A to, że tobie się nie podoba, nie ma nic do rzeczy. To wątek o ulubionych lektorach, a nie o nielubianych. Nie marudź, tylko wpisuj ULUBIONEGO ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: ulubiony lektor 23.07.03, 07:39 A co sądzicie o lektorze "Kryminalnych zagadek Las Vegas" ("CSI: Crime Scene Investigation")? Jak się ten gość nazywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papapat Re: ulubiony lektor IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 09:40 a Marek Gajewski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ulubiony lektor IP: *.olsztynek.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 21:08 Gudowski- piękny głos, Olejniczak, Brzostyński, i jeszcze facet który w RTL 7 czytał "Sliders"- nie pamiętam nazwiska. Nie trawię Knapika-dla mnie ma strasznie przepity głos, poza tym kiedyś zakatarzony przeczytał Pump up the volume" i zohydził mi świetny film, długo mu to będę pamiętać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guinness Re: ulubiony lektor IP: *.bredband.comhem.se 23.07.03, 21:36 Nie znam tych nowych, ale ze dawnych lat pamietam ze Jan Suzin to bylo TO! Nie jestem pewny bo to bylo dawno, ale western bez Suzina to byl kit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dukt Re: ulubiony lektor IP: 217.153.152.* 24.07.03, 11:30 Olejniczak! Beznamietny profesjonalista. Dla mnie rewelka. On tez czytal popieprzone kurczaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ART Re: ulubiony lektor IP: *.artinfo.com.pl / 10.131.27.* 24.07.03, 12:55 Pięknie czytał nieżyjący już prezenter i lektor Marek Gajewski. Dzisiaj chyba Matul, Czubówna, Ksawery Jasieński i Elżbieta Groszek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eroll Re: ulubiony lektor IP: *.chello.pl 28.07.03, 12:42 to gajewski nie żyje? Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: ulubiony lektor 29.07.03, 23:07 > to gajewski nie żyje? Tak, już chyba z 10 lat będzie. Wspomnieli o jego śmierci na końcu w Wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moloko a Piotr Olędzki? IP: 195.245.217.* 29.07.03, 14:39 Piotr Olędzki rewelacyjnie czyta jasia Fasole Benny Hilla i nie wiem czy nie Monty Pythona. A koles od Seksu w wielkim miescie? kto to, bo nie pamietam? tez niezly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skalar POPŁONIKOWSKI IP: *.acn.pl 29.07.03, 18:49 Koleś ma świetny głęboki głos. Czytał na tvn programy takie jak "Granice", "Ekspedycja" no i był połową sukcesu "Agenta". Ciekawe co robi teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: POPŁONIKOWSKI IP: *.chello.pl 29.07.03, 19:33 popłodnikowski to nie ten co gra ofermę józka w plebanii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skalar Re: POPŁONIKOWSKI IP: *.acn.pl 29.07.03, 21:24 boszzzz, kto ogląda takie żenady? Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: POPŁONIKOWSKI 29.07.03, 23:06 > Koleś ma świetny głęboki głos. Czytał na tvn programy takie > jak "Granice", "Ekspedycja" no i był połową sukcesu "Agenta". Ciekawe co robi > teraz? Dla mnie Popłonikowski również jest najlepszym lektorem. Czyta także Noktowizjera, lecz Ekspedycję czytał zupełnie inny lektor, którego jeszcze gdzieś potem słyszałem w jakimś programie, ale tylko raz. A Radosław Popłonikowski gra oprócz tego w "Plebanii" już od kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: ulubiony lektor 29.07.03, 21:42 a ja uwielbiam słuchać wszystkich lektorów,bo maja bardzo ciekawe i przyjemne do słuchania głosy(często nawet lepsze od samych aktorów).Pamiętam jak kiedyś wstrząsnęła mną wypowiedż jednego z dyrektorów tvp,który powiedział,że filmy być może będą dubbingowane.To dopiero byłaby porażka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Roch... od telezakupów MANGO IP: 213.77.14.* 30.07.03, 08:08 ... chyba najbardziej przekonujący facet na wizji... "Superabdżimnik".... "żel gratis" ;)) Odpowiedz Link Zgłoś