Dodaj do ulubionych

Pani ala modlinska

25.07.03, 09:08
Redaktor naczelna „Gali” Alicja Resich-Modlińska w felietonie nadanym w Radiu
PiN 102 FM 13 czerwca wyśmiewała się z niektórych dziennikarzy telewizyjnych.
Najbardziej obraziła chorych na nowotwór Kamila Durczoka i Marcina
Pawłowskiego. Teraz zamierza wycofać się z felietonów w radiu
Alicja Resich-Modlińska skrytykowała wygląd niektórych dziennikarzy,
wymieniając ich z imienia i nazwiska, jednak w dość grubiański sposób. „Czuję
dysonans, kiedy prezenter prowadzący ‘Wiadomości’ lub program gospodarczy
nagle mówi, że zrzucił 30 kg lub że nie ma fryzury, bo z jakiejś przyczyny
musiał zgolić” – mówiła. Przypomniała, że 30 kg zrzuciła Dorota Warakomska,
a „włosy zrzucili Kamil Durczok i Marcin Pawłowski”. A dalej: „Co do łysych,
(…) nie przeszkadzaliby mi na wizji tylko Kojak, Andrzej Mleczko i gen.
Świerczewski”

no comments
Obserwuj wątek
    • Gość: papapat Re: Pani ala modlinska IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 25.07.03, 09:28
      bez komentarza pani ali chyba cos sie w glowe zrebilo i uwaza siebie za
      najpiekniejsza i najmądrzejszą dziennikarke
      • fargo Re: Pani ala modlinska 25.07.03, 09:50
        To sie nie mieści w głowie. Chyba chciała być wielce oryginalna. Stare pudło.
    • mila66 Re: Pani ala modlinska 25.07.03, 09:55
      Wysublimowane poczucie humoru "redaktor naczelnej" od dawna pozostawia wiele do
      życzenia. Moralizuje, a swoją twarzą firmuje bzdeciarskie pisemko, które zyje z
      takich historii.

• Gość: Theo Re: Pani ala modlinska IP: *.chello.pl 25.07.03, 10:04
      cactus napisał:

> Alicja Resich-Modlińska skrytykowała wygląd niektórych dziennikarzy,
      > wymieniając ich z imienia i nazwiska, jednak w dość grubiański sposób. „C
      > zuję
      > dysonans, kiedy prezenter prowadzący ‘Wiadomości’ lub program gospo
      > darczy
      > nagle mówi, że zrzucił 30 kg lub że nie ma fryzury, bo z jakiejś przyczyny
      > musiał zgolić” – mówiła. Przypomniała, że 30 kg zrzuciła Dorota War
      > akomska,
      > a „włosy zrzucili Kamil Durczok i Marcin Pawłowski”. A dalej: ̶

Miejmy nadzieję, że obydwaj panowie są już całkowicie zdrowi i najwyższa pora
      im przyłożyć. Redaktor Modlińska ma rację - polityczna poprawność wygrała z
      estetyką. Ja takze czułem dyskomfort. Oni powinni być w tym czasie przesunięci
      do innych zadań w redakcji.

Natomiast co do Warakomskiej, to jej w ogóle nie rozumiem. Zjada ją chyba
      zazdrość. 30 kg to bardzo dużo, a nie przypominam sobie, żeby Warakomska była
      wcześniej gruba jak beczka (z taką nadwagą musiłaby być). Odchudzanie
      (oczywiście rozsądne) należy popierać. Czyżby Modlińska lubiła tylko puszyste
      panie i dlatego nie podoba jej się Warakomska o szczupłej sylwetce? Czy dlatego
      że na ich tle wygląda jak gwiazda?

> 2;Co do łysych,
      > (…) nie przeszkadzaliby mi na wizji tylko Kojak, Andrzej Mleczko i gen.
      > Świerczewski”
      >

To Jaś Gawroński jej się nie podoba? To ona jest jakaś lewicująca
      antyeuropejka. Krótko mówiąc z Samej-brony.
      • timit Re: Pani ala modlinska 25.07.03, 10:10
        ona schudla jeszcze przed prowadzeniem nowej panoramy...
        • Gość: Theo Re: Pani ala modlinska IP: *.chello.pl 25.07.03, 10:26
          timit napisał:

> ona schudla jeszcze przed prowadzeniem nowej panoramy...
          >

Ale jak ona nadawała spod Białego Domu, to wcale nie była otyła. Na pewno nie
          wyglądała na taką która ma o 30 kg więcej. Ludzie kochani - 30 kg to byłoby
          mniej więcej 1/3 wagi ciała! "Znaj proporcjum, mocium panie...".
          • timit Re: Pani ala modlinska 25.07.03, 10:28
            oj byla puszysta, a poza tym w kadrze byla glownie glowa/szyja/ramiona i
            koniec...a co bylo nizej to tajemnica;>
            • uriel1 Na pewno? 25.07.03, 10:39
              Czy na pewno chodziło o Dorotę Werakomską? Kiedyś wpadł mi w oko fragmnt Rozmów
              w Toku na TVN. W studio siedizało troje gości, prezenterka telewizyjna TVP /nie
              Werakomska/, facio od sportu w Polsacie /Puzio, czy jakoś tak/ i ten koszmarny
              tym prowadzący "Pod napięciem'. Mówili właśnieo odchudzaniu. To nie była
              Werakomska. Na pewno.
              • timit Re: Na pewno? 25.07.03, 10:44
                to byla grazyna bukowska, ktora kiedys prowadzila wiadomosci, teraz jest w
                superexpressie i czasami prowadzi "pytanie na sniadanie" ze sznukiem...
                • uriel1 Re: Na pewno? 25.07.03, 10:49
                  Dzięki. Masz racje, też blondynka, w tym samym przedziale wiekowym.
                  Czy więc - cactus sie nie pomylił?
                  • cactus Re: Na pewno? 25.07.03, 11:46
                    uriel1 napisała:

> Dzięki. Masz racje, też blondynka, w tym samym przedziale wiekowym.
                    > Czy więc - cactus sie nie pomylił?

Sorry, zapomniałem podac źródło które zacytowałem - Presserwis;
                    serwis na tyle profesjonalny, że raczej by sie nie pomylili.

Pozdr.
                    • uriel1 Cactusie 25.07.03, 11:55
                      - nie podważam Twojego postu, tak po prostu mi nie pasuje ta Werakomska. Zawsze
                      dla mnie wygląda podobnie - jeśli chodzi o sylwetkę. Te 30 kg mnie
                      zastanawia... gdzie ona je miała?!?
                      Pozdrawiam.
                      • timit Re: Cactusie 25.07.03, 11:57
                        najwyrazniej jej nie pamietasz jak korespondowala z usa!moze ala przesadzila z
                        tymi 30 kg;)
                        • uriel1 Do Timit'a - może... n/t 25.07.03, 12:04
                          timit napisał:

> najwyrazniej jej nie pamietasz jak korespondowala z usa!moze ala przesadzila
                          z
                          > tymi 30 kg;)
                          >
      • agata_edziecko Re: Pani ala modlinska 25.07.03, 10:38
        Chyba przesadzasz z tym przesuwaniem ich do innych zadań. Czy oni byli w
        jakikolwiek sposób odpychający? czy gorszyli społeczeństwo? Choroba nie jest
        czymś, co powinno eliminować człowieka ze społeczeństwa, jeżeli jest w stanie i
        chce pracować i nie szkodzi tym nikomu.
        Inna sprawa jest z informowaniem o chorobie na ogólnopolskiej antenie. Ale i z
        tym bym nie przesadzała. Czy można powiedzieć, że człowiek chorował dopiero
        wtedy, jak umrze?
        Pozdrawiam
        Agata
        • Gość: Theo Re: Pani ala modlinska IP: *.chello.pl 25.07.03, 10:56
          agata_edziecko napisała:

> Chyba przesadzasz z tym przesuwaniem ich do innych zadań. Czy oni byli w
          > jakikolwiek sposób odpychający? czy gorszyli społeczeństwo?

Odpychający na pewno nie, ale człowiek się czuł nieswojo patrząc na nich.

> Choroba nie jest
          > czymś, co powinno eliminować człowieka ze społeczeństwa, jeżeli jest w stanie
          i
          >
          > chce pracować i nie szkodzi tym nikomu.

Mogli na trochę zejść z ekranu i dać w tym czasie szansę innym.

> Inna sprawa jest z informowaniem o chorobie na ogólnopolskiej antenie. Ale i
          z
          > tym bym nie przesadzała.

Ale to mogła być przy okazji promocja stacji TV, że tak dba o chorych. I
          impuls, żeby tym się zajęły pisemka w rodzaju Gali.

> Czy można powiedzieć, że człowiek chorował dopiero
          > wtedy, jak umrze?

Ich zniknięcie byłoby zauważone. Choroba jest rzeczą niesprawiedliwą,
          nieestetyczną i wstydliwą, jak jeszcze kilka innych w życiu. I lepiej niech
          zostanie trochę w cieniu. W tym było trochę ekshibicjonizmu.
          A może dzięki współczuciu które zaskarbił w okresie choroby Durczok, żeby mu
          wyrównać krzywdy od losu pomyślano o nim jako o kandydacie do Zarządu TVP?

> Pozdrawiam
          > Agata
          >

Również pozdrawiam

Theo
          • agata_edziecko Re: Pani ala modlinska 25.07.03, 11:27
            Gość portalu: Theo napisał(a):

> Mogli na trochę zejść z ekranu i dać w tym czasie szansę innym.

Wiesz co, chyba żartujesz. Choroba i tak obniżyła ich szanse w wielu
            dziedzinach życia, być może nigdy nie będą całkowicie zdrowi, a ty chcesz
            jeszcze, żeby się usuwali dając szansę innym? Dlaczego? Już na tym forum pisano
            kiedyś, co zresztą nie jest tajemnicą, że ważnym czynnikiem w terapii jest
            kondycja psychiczna człowieka. Fakt, że pracują, są czynni zawodowo i doceniani
            jest dla nich na pewno bardzo ważny. Myślę, że i tak musieli nieco zwolnić
            tempo życia i zaniechać wielu rodzajów aktywności, także zawodowej.
            \
            Choroba jest rzeczą niesprawiedliwą,
            > nieestetyczną i wstydliwą, jak jeszcze kilka innych w życiu. I lepiej niech
            > zostanie trochę w cieniu.

Owszem, choroba jest rzeczą wstydliwą, ale to akurat uważam za rzecz do zmiany
            i to koniecznie! Nie trzeba się z tym godzić, a raczej z tym walczyć.

> A może dzięki współczuciu które zaskarbił w okresie choroby Durczok, żeby mu
            > wyrównać krzywdy od losu pomyślano o nim jako o kandydacie do Zarządu TVP?

Posłuchaj, jeśli tak uważasz, to przecież nie ma znaczenia, czy ten facet to
            powiedział na wizji, czy nie. Czy się pokazywał w okienku, czy nie. Trochę
            logiki nie zawadzi. Przecież choroba tak czy owak istnieje, krzywdy od losu
            mogli chcieć mu wynagrodzić także wówczas, gdyby odsunięto go od wizji, a nawet
            wtedy bardziej. Nie rozumiem związku tej Twojej insynuacji z faktem, że Durczok
            pozostał na wizji i powiedział o swojej chorobie.
            Wiem, wiem, zaraz powiesz, że skoro powiedział i ludzie mu współczują, to TVP
            postanowiła sobie zrobić taką promocję i powołać go do zarządu.
            Uwielbiam spiskową teorię dziejów :(
            Pozdrawiam nadal
            agata

• Gość: Theo Re: Pani ala modlinska IP: *.chello.pl 25.07.03, 11:39
              agata_edziecko napisała:

> Choroba i tak obniżyła ich szanse w wielu
              > dziedzinach życia, być może nigdy nie będą całkowicie zdrowi, a ty chcesz
              > jeszcze, żeby się usuwali dając szansę innym? Dlaczego?

Mi to przeszkadzało - rozpraszało. Ale może telewizja jest nie dla mnie ?

>Już na tym forum pisano
              >
              > kiedyś, co zresztą nie jest tajemnicą, że ważnym czynnikiem w terapii jest
              > kondycja psychiczna człowieka. Fakt, że pracują, są czynni zawodowo i
              doceniani
              >
              > jest dla nich na pewno bardzo ważny.
              > Myślę, że i tak musieli nieco zwolnić
              > tempo życia i zaniechać wielu rodzajów aktywności, także zawodowej.

To jest argument. I dlatego mogę pójść na kompromis. Niechby mniej się
              pokazywali, a zajęli się w tym czasie czymś innym.

• Gość: P-77 Re: Pani ala modlinska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.03, 10:57
        Gość portalu: Theo napisał(a):

> Miejmy nadzieję, że obydwaj panowie są już całkowicie zdrowi i najwyższa
        pora
        > im przyłożyć. Redaktor Modlińska ma rację - polityczna poprawność wygrała z
        > estetyką. Ja takze czułem dyskomfort. Oni powinni być w tym czasie
        przesunięci
        > do innych zadań w redakcji.
        Masz rację - choroba jest bardzo nieestetyczna. Kiedyś to rozumiano - dlatego
        Franklin Delano Roosvelt nigdy publicznie nie pokazywał się na wózku
        inwalidzkim (używał specjalnie dla niego skonstruowanych protez) a John Kennedy
        brał silne leki przeciwbólowe.
        Red. Durczok i Pawłowski pokazali, że brak włosów z powodu chemoterapii to nie
        powód do wstydu. Fakt, że ich przełożeni uznali, że mimo choroby powinni robić
        to, co dawnej dowodzi, że żyjemy w normalnym społeczeństwie. Niestety niektórzy
        jak p. Reisch - Modlińska i - jak widać- także ty tego nie rozumieją.
        • Gość: Theo Re: Pani ala modlinska IP: *.chello.pl 25.07.03, 11:26
          Gość portalu: P-77 napisał(a):

> Fakt, że ich przełożeni uznali, że mimo choroby powinni robić
          > to, co dawnej dowodzi, że żyjemy w normalnym społeczeństwie. Niestety
          niektórzy
          >
          > jak p. Reisch - Modlińska i - jak widać- także ty tego nie rozumieją.

Mnie to trochę rozpraszało jak na nich patrzyłem, bo każdy z nich wyglądał jak
          Fantomas. I zamiast zastanawiać się nad tym co mówią bardzo im współczułem.
          Czy masz pewność że ich przełożeni nie chcieli zarobić na współczuciu ?
    • johnny_tomala Re: Pani ala modlinska 25.07.03, 10:31
      ja pierdo... pani m. jest chyba niedowartościowana starą babą zazdroszczącą
      sukcesów innym, przerost ambicji nad możliwościami, zresztą nigdy zbyt lotna to
      ona nie była, a teraz pewno przechodzi klimakterium i nie pchał jej nikt już
      dawno to się jej na mózg rzuciło. sfiksowała bo chłopa dawnao nie miała ot, co
      • szmizjerka Re: Pani ala modlinska 25.07.03, 11:39
        johnny_tomala napisał:

> ja pierdo... pani m. jest chyba niedowartościowana starą babą zazdroszczącą
        > sukcesów innym, przerost ambicji nad możliwościami, zresztą nigdy zbyt lotna
        to
        >
        > ona nie była, a teraz pewno przechodzi klimakterium i nie pchał jej nikt już
        > dawno to się jej na mózg rzuciło. sfiksowała bo chłopa dawnao nie miała ot, co

Wiesz wszystko, jestem pod wrażeniem... Masz jasne i prostackie, oops chciałam
        powiedzieć proste wytłumaczenie. Czy ten komentarz nie plasuje Cię przypadkiem
        tam gdzie znajduje sie ta pani? Denko. Uczył Morcin Morcina...
        • johnny_tomala Re: Pani ala modlinska 25.07.03, 12:10
          eeee tam, ja się po prostu starałem dostosować do poziomu pani m. a ze w
          chamski sposób? a co jej będę żałował. zapewne jak by ona przeczytała co
          napisałem to zareagowała by tak jak ty. i w zasadzie miała by słuszność. ale
          jak ona udzielała tego wywiadu czy co to tam było to wtedy wydawało jej się że
          jest alfą i omegą i może plesć co jej ślina na jezyk przyniesie. malutka jest i
          tyle
    • aguszak Re: Pani ala modlinska 25.07.03, 13:36
      Jednak dobrze, że nie słucham takich "felietonów", bo jestem zdrowsza o
      niewiedzę...
      Brawo Pani A. R-M.! - powinna być pani skazana na bojkot pani wypoconej
      gazetki...!!!
    • boy Re: Pani ala modlinska 28.07.03, 15:24
      Dziś na 6 str. ogólnopolskiej Wyborczej, obaj wymienieni panowie
      składają "życzenia" Ali.

Ciekawym jakby ona wygladała bez włosków ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka