Dodaj do ulubionych

Alicja - katoliczka ?.

IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.01, 23:26
JEŻELI UWAŻA SIĘ ZA KATOLICZKĘ TO CZEGO JUŻ Z DRUGIM FACETEM ( NADZIANYM KASĄ )
ŻYJE BEZ ŚLUBU I PIERDOLI SIE PO KĄTACH ??.
Obserwuj wątek
    • Gość: Olo Re: Alicja - katoliczka ?. IP: *.oliwa.gda.osk.pl 31.05.01, 13:56
      pytam dokladnie o to samo
    • Gość: biniu Re: Alicja - katoliczka ?. IP: *.przezmierowo.sdi.tpnet.pl 01.06.01, 01:48
      Gość portalu: www! napisał(a):

> JEŻELI UWAŻA SIĘ ZA KATOLICZKĘ TO CZEGO JUŻ Z DRUGIM FACETEM ( NADZIANYM KASĄ )
      >
      > ŻYJE BEZ ŚLUBU I PIERDOLI SIE PO KĄTACH ??.

No to zapytaj się księdza w Twojej parafii. Ma ciebie uczyć moralności - a ilu ma
      swoje kobiety które traktują gorzej niż paskudnie!!!

• Gość: Macias Re: Alicja - katoliczka ?. IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 01.06.01, 07:06
        Gość portalu: biniu napisał(a):

> > JEŻELI UWAŻA SIĘ ZA KATOLICZKĘ TO CZEGO JUŻ Z DRUGIM FACETEM ( NADZIANYM
        > > KASĄ ) ŻYJE BEZ ŚLUBU I PIERDOLI SIE PO KĄTACH ??.
        >
        > No to zapytaj się księdza w Twojej parafii. Ma ciebie uczyć moralności -
        > a ilu ma swoje kobiety które traktują gorzej niż paskudnie!!!

Ze sie wtrace (bo mi pozy Alicji wlasciwie nie przeszkadzaja, przy fochach i
        nastrojach oraz maskach innych uczestnikow), ale tu akurat... ci, ktorzy leja
        swoje baby czy spia z 5 w jednym tygodniu nie chodza poboznie do kosciolka, a juz
        na pewno nie czytaja codzien bibli, ani zarliwie sie nie modla. Chyba, ze wlasnie
        na pokaz!
        • Gość: a Re: Alicja - katoliczka ?. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.06.01, 15:20
          A ja znam i slyszalam o takich co dokladnie tak robia: zarliwie sie modla w
          kosciolku, a przychodza do domu i znecaja sie nad zonami i dziecmi, sa chamscy,
          wredni etc. (pewien koscielny z sasiedztwa).
          Oczywiscie nie tylko mezczyzni sa tacy zaklamani, ale i fura bab. No niestety,
          ale spotkalam sie z takimi przypadkami.
          Co nie znaczy, ze wszyscy religijni ludzie sa tacy, po prostu niektorzy
          wyciagaja falszywe wnioski i traktuja modlitwe w ten wlasnie sposob.
          A , jak powiedzial jakis madry ksiadz (nie pamietam kto, ktos mi cytowal):
          modlitwa to cale zycie czlowieka, sposob w jaki zyje... A nie klepanie
          paciorkow.
          A poza tym czy to wazne czy Alicja to katoliczka czy nie katoliczka? Jest wielu
          ludzi, ktorzy czynia wiele dobrego na tym swiecie, dla ludzi, dla zwierzat, dla
          roznych istot (:-)), sa czesto lepsi od tych co chodza do kosiola codziennie i
          spowiadaja sie raz na pare dni. No coz, czesto mieszkaja ze soba bez slubu,
          choc bywa, ze sa katolikami (ale przeciez o tym decyduja na poczatku rodzice,
          nieprawdaz?). Ale czy tylko katolicy wierza w Boga??
          Tak sie rozpisalam, ale nie chcialam w tym liscie bronic Alicji, bo jej nie
          znam i nie beda po pozorach oceniac. Chialam natomiast dodac tu od siebie:
          katolik czy nie, zawsze to czlowiek, ktory moze byc dobry a moze byc zly.
          Nie oceniajmy po pozorach.
          Pozdrowienia
          a
          • Gość: Macias Re: Alicja - katoliczka ?. IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 04.06.01, 11:08
            Gość portalu: a napisał(a):

> A ja znam i slyszalam o takich co dokladnie tak robia: zarliwie sie modla w
            > kosciolku, a przychodza do domu i znecaja sie nad zonami i dziecmi, sa chamscy,
            > wredni etc. (pewien koscielny z sasiedztwa).

Przeciez napisalem wyraznie: chyba ze na pokaz...
    • Gość: Rekin Re: Alicja - katoliczka ?. IP: *.*.*.* 01.06.01, 15:22
      A ty nie ?
    • Gość: Trexx Re: Alicja - katoliczka ?. IP: *.grey.com.pl 01.06.01, 15:30

> JEŻELI UWAŻA SIĘ ZA KATOLICZKĘ TO CZEGO JUŻ Z DRUGIM
      FACETEM ( NADZIANYM KASĄ )
      >

No, najwiekszy grzech to to,ze facet jest nadziany kasa.
      Co Cie to obchodzi, z kim zyje i gdzie sie pierdoli.
      Przynajmniej nie tuli sie do wszystkich facetow w BB,
      jak te inne, "porzadne".
      • Gość: k Re: Alicja - katoliczka ?. IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.01, 23:20
        Te porządne - nie obnoszą sie z tym, że są wiernymi katoliczkami, nie klękają
        na pokaz do kamery. A co dotego - Co mnie to obchodzi ? - To sam jestem
        katolikiem i pewne zasady moralne zobowiązują do tego aby się zachowywać i żyć
        jak katolik - Jeśli się nim ktoś publicznie deklaruje być !.
        • Gość: mario Re: Alicja - katoliczka ?. IP: *.chomiczowka.net.pl 03.06.01, 23:38
          wlasnie, zadna inna z bb nie robi takich wieczornych
          pokazow
        • Gość: Trexx Re: Alicja - katoliczka ?. IP: *.grey.com.pl 04.06.01, 14:38
          Gość portalu: k napisał(a):

> Te porządne - nie obnoszą sie z tym, że są wiernymi
          katoliczkami, nie klękają
          > na pokaz do kamery. A co dotego - Co mnie to obchodzi
          ? - To sam jestem
          > katolikiem i pewne zasady moralne zobowiązują do tego
          aby się zachowywać i żyć
          > jak katolik - Jeśli się nim ktoś publicznie deklaruje
          być !.

Nie slyszalem, zeby sie deklarowala, zeby komukolwiek
          cos mowila (oczywiscie, nie ogladalem wszystkich
          czesci). Alicja w ogole nie rozmawia na temat wiary z
          nikim. I bardzo dobrze, to jest jej prywatna sprawa i
          nic nikomu do tego. Tak samo, jak do tego, czy sie
          modli, czy nie. Nie Ty jestes od obwiniania,
          rozgrzeszania i decydowania, kto jest godny miana
          Katolika, a kto nie. Pilnuj siebie.
          • Gość: k Re: Alicja - katoliczka ?. IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.01, 23:55
            Gość portalu: Trexx napisał(a):

> Gość portalu: k napisał(a):
            >
            > > Te porządne - nie obnoszą sie z tym, że są wiernymi
            > katoliczkami, nie klękają
            > > na pokaz do kamery. A co dotego - Co mnie to obchodzi
            > ? - To sam jestem
            > > katolikiem i pewne zasady moralne zobowiązują do tego
            > aby się zachowywać i żyć
            > > jak katolik - Jeśli się nim ktoś publicznie deklaruje
            > być !.
            >
            > Nie slyszalem, zeby sie deklarowala, zeby komukolwiek
            > cos mowila (oczywiscie, nie ogladalem wszystkich
            > czesci). Alicja w ogole nie rozmawia na temat wiary z
            > nikim. I bardzo dobrze, to jest jej prywatna sprawa i
            > nic nikomu do tego. Tak samo, jak do tego, czy sie
            > modli, czy nie. Nie Ty jestes od obwiniania,
            > rozgrzeszania i decydowania, kto jest godny miana
            > Katolika, a kto nie. Pilnuj siebie.

Skoro nie oglądałeś wszystkich odcinków, bądż nie oglądałeś na żywo BB, to
            dlaczego jesteś taki pewien ?.
            pozdrowienia.
    • Gość: paul Re: Alicja - katoliczka ?. IP: 203.202.95.* 04.06.01, 08:26
      Czyz to nie jest norma wsrod katolikow? Np. Natalia Kukulska dedykuje plyty
      papiezowi, a puszczala sie przed slubem tak, ze nawet wpadla!
      • Gość: adam_ski Re: Alicja - katoliczka ?. IP: 195.94.222.* 04.06.01, 12:19
        8-)))))))))))) Ładne....!
    • Gość: Majka Re: Alicja - katoliczka ?. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.06.01, 12:29
      No wlasnie to samo mnie zastanawia? Skoro codziennie leczy i sie modli lub
      refleksuje sie poprzez modlitwe, a takze probuje uporac sie z problemem
      nominacji poprzez medytacje to dlaczego zyje w stalym zwiazku bez slubu? Dziob
      w ciub, na kolana i pierwsza lezaca krzyzem w oczekiwaniu na wielka kase!!!
      Alicja Klecznik? Nie rozumiem tego naszego spoleczenstwa, ktore upaja sie
      powierzchownoscia bez analizowania charakterow. Moze Polakow tak bardzo
      zaslepia srebro i zloto no i te krzyze- wisiory
    • Gość: lobo Re: Alicja - katoliczka ?. IP: *.complex.com.pl 04.06.01, 12:40

> JEŻELI UWAŻA SIĘ ZA KATOLICZKĘ TO CZEGO JUŻ Z DRUGIM
      FACETEM ( NADZIANYM KASĄ )
      >

Odrazu można poznac że napisł(a) to "PRAWDZIWY KATOLIK I
      CHRZEŚCIJANIN", ktory nikomu niczego nie zazdrosci i
      idzie z pokorą i życzliwością przez życie. :)
    • Gość: Lama Re: Alicja - katoliczka ?. IP: *.surfland.com.pl 04.06.01, 12:43
      Ludzie!!! O czym wy mówicie??!! W Polsce jest nie więcej niż 30 procent katolików (a może i mniej), więc dajcie sobie spokój. Nie macie prawa NIKOGO oceniac! Jakby w Polsce było 95 procent katolików (bo chyba tak zawsze się mówi) to nie byłoby miejsca na alkoholizm, narkomanie, prostytucje, morderstwa, przemoc w rodzinie,... itd. Polacy po prostu z natury sš hipokrytami: ochrzczony katolik, mówi o sobie katolik, a to co robi to wszyscy widzimy. Więc dajcie sobie spokój z ocenianiem Alicji.
      • Gość: Majka Re: Alicja - katoliczka ?. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.06.01, 12:52
        No własnie o to chodzi! O rozbieznosc miedzy znaczeniem ideologii katolickiej a
        obluda jaka charakteryzuje sie Polak. I to mnie wkurza . A oceniam Alicje i
        neguje jej zachowanie bo mi zal Klaudiusza, ktory jest szczerym, sympatycznym
        misiem. Po prostu bardziej szanuje ludzi szczerych. I poza tym wkurza mnie ten
        cholerny BB i pozerstwo.
        • Gość: ptys Re: Alicja - katoliczka ?. IP: *.chello.pl 04.06.01, 12:59
          To czy ona modli sie szczerze, czy na pokaz tego chyba nigdy sie nie dowiemy.
          Jest jednakze najbardziej poukladana kobieta w BB, jest ladna, ma klase i jest
          uporzadkowana wewnetrznie oraz zdyscyplinowana. Widac bylo, kiedy robili
          prezentacje mody, ze Alicja poruszala sie z klasa doswiadczonej modelki, wiec
          nie jest prawda co inni pisali. ze pracowala we Wloszech w burdelu. Nie nalezy
          jej zazdroscic strojow, bo z pewnoscia na nie zapracowala. Niech kazdy facet
          odpowie sobie z kim wolalby sie umowic; z Alicja czy z Manuela.
          Jezeli modli sie wieczorem, to traktowalbym to jako chwile skupienia i rozmowy
          z Bogiem - wielu ludzi tego potrzebuje, nie zaleznie od tego, jak sie zachowuja
          w ciagu dnia.
          Jezeli bym cos Ali zarzucil, to to, ze w dyskusjach zbyt czesto uzywa slowa "my
          to", my tamto. Poza tym jets OK.
          • Gość: k? Re: Alicja - katoliczka ?. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.06.01, 14:25
            Zdaje się, że powiem mojemu katolicyzmowi -Pa, pa. No cóż, zostałam ochrzczona,
            rodzice mnie wychowali jako katoliczke (tzn. nie robili wielu wysilkow w tym
            wzgledzie, ale zawsze bylo wiadomo, ze jestesmy katolikami). Teraz mieszkam z
            narzeczonym pod jednym dachem, spimy w jednym łóżku. Zamierzamy sie pobrac w
            niedalekiej przyszlosci. Tylko ze co ja mam o sobie teraz mowic? Jestem
            katoliczka czy nie? Moze jestem bez "przydzialu" w tej chwili? A może juz tylko
            bede siebie nazywac chrzescijanką...
            Wracajac do Alicji: czy ona deklarowala sie ze swoim katolicyzmem, czy mowila
            na glos, ze jest katoliczka? Ja nie slyszalam, ale tez nie ogladam BB
            codziennie.
            Pozdrawiam wszystkich na forum (tych zlych i tych dobrych :-))
            • Gość: JK Re: Alicja - katoliczka ?. IP: 213.77.27.* 04.06.01, 15:30
              Myślisz, że jesteś pierwsza czy ostatnia, któa śpi ze swoim narzeczonym ? Nie
              wymyśliłaś prochu ani Ameryki. I tak się dzieje również w innych wyznaniach i
              nie ma co szufladkować. Czyżby muzułmanka mogła (ale tylko z Arabem bo jak z
              Europejczykiem to ukamieniują - znam taki przypadek) sypiać a katoliczka nie ?
              Warto też się zastanowić nad taką kolejnością: narzeczony albo narzeczonej się
              znudzi partner i następny związek. Potem następy. I jeszcze jeden. A potem na
              ulicy idzie grupa ludzi i mówią sobie. Z tą sypiałem. Ja też. I ja. To ustalmy
              w jakiej kolejności bo kto pierwszy ten lepszy.
          • Gość: Torment Re: Alicja - katoliczka ?. IP: *.acn.waw.pl 07.06.01, 00:28
            Gość portalu: ptys napisał(a):

Niech kazdy facet
            > odpowie sobie z kim wolalby sie umowic; z Alicja czy z Manuela.
            > Jezeli modli sie wieczorem, to traktowalbym to jako chwile skupienia i rozmowy
            > z Bogiem - wielu ludzi tego potrzebuje, nie zaleznie od tego, jak sie zachowuja
            > w ciagu dnia.
            > Jezeli bym cos Ali zarzucil, to to, ze w dyskusjach zbyt czesto uzywa slowa "my
            >
            > to", my tamto. Poza tym jets OK.

szczerze mowiac to ja juz wole posiedziec z Manuela. Pogadac i sie posmiac
            wspolnie, bo z Alicja ... tylko ja bym sie smial ... z niej.
            Chyba ze kolega Ptys piszac umowic mial na mysli przespac ...
            Pozdrawiam
    • Gość: ateista Re: Alicja - katoliczka ?. IP: *.chello.pl 04.06.01, 15:03
      Bo jej wiara jest wiarą, nie podporządkowaniem Kościołowi i jego bzdurnym
      zakazom.
      Niby dlaczego nie ma modlić sie w domu BB jeżeli robi normalnie u siebie? To
      własnie, jej ciche modlitwy i brak częstych napomknięć o swej wierze (tylko gdy
      ma to sens i racje bytu w danej sytuacji) przekonuje mnie że jest autentyczna,
      nie udaje jak reszta tej gawiedzi.
    • Gość: JK Re: Alicja - katoliczka ?. IP: 213.77.27.* 04.06.01, 15:22
      Po pierwsze: to tylko nie katoliczki mogą pierdolić się po kątach a katoliczki
      nie ? To jest dyskryminacja !
      Po drugie: nie sądzę aby pierdoliła się po kątach bo by sobie narobiła
      siniaków. Myślę, że preferuje jednak wygodny tapczan lub łóżko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka