Gość: Bunia IP: *.sloneczny.pl / 10.102.21.* 17.08.03, 21:37 Właśnie leci na dwójce ten film, moim zdaniem naprawdę mądry, poruszający i nieźle zrobiony. Co o nim sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dfgd Re: 'Inferno' IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.03, 22:09 Niesamowite Czy scenariusz jest w jakiś sposób napisany na autentycznych wydażeniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: 'Inferno' IP: 213.17.236.* 17.08.03, 22:17 obejrzalam inferno pieprzycy to juz ktorys z kolei raz faktycznie - poruszajacy film moze troche za duzo moralow i robi sie to banalne wyjdzie, ze nie podoba mi sie, ale tak naprawde to jestem pod wrazeniem chetnie obejrzalabym jeszcze jakis film fabularny pana pieprzycy autentyczna historia? raczej nie, po prostu obserwacja a to, ze pieprzyca obserwowac potrafi wiadomo nie od dzis (to swietny dokumentalista) jestem ciekawa Waszych opinii? jak odbieracie ten film? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: 'Inferno' IP: 62.29.248.* 19.08.03, 09:26 Gość portalu: dfgd napisał(a): > Niesamowite > Czy scenariusz jest w jakiś sposób napisany na autentycznych wydażeniach? Slyszalam, ze cos takiego wydarzylo sie chyba we Wrocławiu. Dwie maturzystki zabiły kolezankę podaczas studniówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olus_stad Re: 'Inferno' IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 12:15 To byly uczennice podstawowki i zabili kolezanke, ale z autorzy filmow odcinaja sie od tego, to miala byc tylko inspiracja i tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: 'Inferno' IP: 213.17.236.* 17.08.03, 22:20 i jeszcze jedno - czy sadzicie, ze "Anka" poradzila sobie z rola? poza scena, gdy zacpana recytuje wesele, troszke mnie irytowala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: 'Inferno' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 01:03 mnie tez sie bardzo podobal ten film i bardzo fajnie zagrala w nim bujakiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moboj Re: 'Inferno' IP: *.magma-net.pl 19.08.03, 07:22 świetny film, dobrze zrobiony. bardzo podobał mi się sposób zmontowania scen - szczególnie początek, kiedy kamera gna do przodu przez cala szkołę, sceny z balu aż do ognia i napisu "inferno". od razu miałam skojarzenie z "czerwonym" kieślowskiego, kiedy jest pokazana rozmowa telefoniczna i pokazane jest jak dźwięk płynie przez światłowód. myślę, że Monika Kwiatkowska była świetna w swojej roli, nikt chyba lepiej nie zagrałby "Xeny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanta9 Re: 'Inferno' IP: 213.146.40.* 19.08.03, 10:51 dla mnie troche zbyt moralizatorski, ale w sumie OK. najbardziej podobała mi sie Wolszczak-Yennefer. Odpowiedz Link Zgłoś