ala_dwa 02.03.08, 21:57 i równie żałośnie rusza się, ale dla kasy robi się wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malange Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 02.03.08, 21:59 Jak dla mnie nic nowego jeśli chodzi o ta panią. Odpowiedz Link Zgłoś
gienka1957 Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 02.03.08, 22:34 Nie jestem jej fanką. Odpowiedz Link Zgłoś
ssachell Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 02.03.08, 23:27 a ja ją lubię,mimo wszystko - polecam spektakl "Badania terenowe nad ukraińskim seksem" w Teatrze Polonia ps. kurczę, biorąc pod uwagę moje wypociny w innym wątku, to niezły PR robię teatrowi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
la.vita.e.molto.di.piu Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 02.03.08, 23:32 Ja też ją lubię, i to nie "mimo wszystko" a "po prostu". I może dlatego mi się dziś podobała:) W końcu nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba:) Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 03.03.08, 09:59 Bo nie mając co najmniej "figury Dove" śmiała pokazać się na wizji w takim programie ;) Rzucając okiem na program zażartowałam do siedzącego w pokoju mojego faceta, czy stawia na to, że Figura odbije Maseraka Foremniakowej. Byłam w szoku, gdy stwierdził, że czemu nie - on by wolał z Figurą niż z Foremniakową. Bo ta pierwsza ma jeden duży atut, a nawet dwa, na klatce piersiowej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
puk_puk Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 10.03.08, 01:56 Tak, tak wszystkie kobiety po trzydziestce oraz otyle powinny siedziec w domu. Swiat jest dla mlooooooodych, szczuplych i przebojowych. Ludzie opamietajcie sie!!!!! W brytyjskim wydaniu tego programu tancza szesciesiecioletnie gwiazdy! Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 10.03.08, 09:43 A mu mielismy Wondraczkowa! A w brytyjskim wydaniu tanczyla pani 66 letnia, prezenterka legenda-15 kg nadwagi na pewno. Odpadla w trzecim odcinku ale to ze wystapila bylo super. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 03.03.08, 10:12 Wg mnie wyglądała całkiem o.k., chociaż dało się zauważyć pewną ociężałość w ruchach, rzeczywiście bujny biust może trochę Jej przeszkadzać, tancerki to przecież bardzo wiotkie dziewczyny, Figura ma poczucie humoru i chyba dystans do siebie, wydaje mi się, że nie odpadnie za szybko Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 03.03.08, 10:33 wedlug mnie Figura wyglada super, zauwazcie ze wiekszosc jej konkurentek z TzG moglaby byc jej corkami!! jestem pewna, ze daleko zajdzie, bo po pierwsze ludzie beda chcieli ja ogladac, po drugie tanczy z Maserakiem a jego rowniez beda chcieli ogladac:)) co do biustu, wszyscy wiemy ze duzy biust nie ulatwia uprawiania sportu, analogicznie nie ulatwia tanca towarzyskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 03.03.08, 11:33 Słowo "żałośnie" to jednak nadużycie. Wygląda po prostu bardzo inaczej od pozostałych uczestniczek. Za bardzo przyzwyczailiśmy się do szczupłych osób w mediach, a prawda jest taka że ludzie się między sobą różnią. Ja jej zazdroszczę odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 03.03.08, 12:05 Oglądałam tylko poczatek TzG i zaskoczyło mnie jak powoli schodziła ze schodów. Maserak też zwolnił a i tak musiał na nią poczekać... Nie widzialam Mambo w jej wykonaniu, może bylo "żywiej". Po drugie dziwi mnie dobór partnera: Maserak do siłaczy chyba nie należy, nie wiem, jak oni sobie wyobrażają jakiekolwiek podnoszenia, czy choćby unoszenia, podtrzymania itp... Twarz Figury (biorąc pod uwagę jej wiek) nie wyglada źle w telewizyjnym makijazu itp, niestety jej wiek dość mocno zdradza szyja, która się bardzo "brzydko" zestarzała. Szkoda, że ani figura ani stylisci programu nie dbają, by bardziej szyję zakryć. Kwestia wagi i tego, czy takie figury się podobają, czy nie, to już kwestia gustu. Niektórym kobietom i mężczyznom takie "atuty" się podobają, inni uważają, że wygląda to średnio, szczególnie kiedy grawitacja daje znać o sobie. A co do wyboru życiowej partnerki tylko na podstwie "dwóch dużych atutów na klatce"... no cóż... są osoby, którym niewiele do szcześcia potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 03.03.08, 12:42 na milosc boska, piszecie o Figurze jakby wazyla co najmniej ze 150 kilo!! mysle ze wazy max 70 wiec podtrzymanie jej w tancu to nie jest az taki problem dla umiesnionego tancerza. a podnoszenia wszak nie sa obowiazkowe, mi szczerze mowiac nudzi sie nieco to, ze obowiazkowym elementem walca angielskiego jest podniesienie partnerki i umieszczenie jej na ramionach partnera, i inne podobne metody podkrecania choreografii. a co do schodow, tez bym sie bala zbiegac w szpilkach po tych schodach:))) Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 03.03.08, 12:56 Ja myślę, ża wazy poned 70 kg, ale żadna z nas jej nie ważyła, więc zostawmy to :) Co do podnoszeń: niewiem, zy sa obowiązkowe czy nie i w jakich tańcach,a le co innego podtrzymanie powiedzmy 70 kg raz, a co innego 40 razy na treningu. Czy maserak taki umięśniony to nie wiem, dla mnie wyglada mało zdrowo i "wymoczkowato". Ja bym Figurę widziała w parze z Pudzianem. A jak się boi zbiegać, czy szybciej ruszać w szpilkach, to mogła nie wystepowac w TzG, przymusu nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 03.03.08, 13:27 > A co do wyboru życiowej partnerki tylko na podstwie "dwóch dużych > atutów na klatce"... no cóż... są osoby, którym niewiele do > szcześcia potrzeba. > Jeśli to była uwaga do mojego wpisu, to śpieszę donieść, że mój mężczyzna - gorący orędownik dużych biustów, antyfan mocno szczupłych kobiet - skończył z kobietą o piersiach w rozmiarze "dolnych stanów strefy średniej" ;P Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 03.03.08, 14:10 czyli przyzwoite C? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 03.03.08, 15:47 Byłabym niezywkle happy mając przyzwoite C :D Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 04.03.08, 11:35 Ja tez-a mam solidne D i wcale mnie to nie uszczesliwia(kiedys mialam C i bylo super:-( Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_a Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 03.03.08, 12:48 A mnie się podobała. Na próbach może nieszczególnie wyglądała, ale podczas występu - ładnie. Fajna figura, dobrze dopasowana sukienka. W sumie nie ma się czego czepiać. ps.Tylko jej szyja wygląda okropnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agma Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 03.03.08, 14:17 Jeśli coś jest żałosne to tytuł tego wątku. Musiałam się siłą powtrzymać, żeby nie powiedzieć, że również jego autorka. Owszem, Figura nie jest najmłodsza i tu i ówdzie to widać. Poza tym ma bardzo duży biust, który zapewne nie ułatwia jej bycia lekką i zwiewną tancerką. Ale czy to oznacza, że ma siedzieć w zamknięciu i nie pokazywać się nikomu na oczy? Bo nie ma już dwudziestu lat? Ręce opadają.. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 03.03.08, 14:34 takie to mamy super-tolerancyjne społeczeństwo po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
gondra Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 03.03.08, 14:39 Rzeczywiście wyglądała fatalnie, szczególnie na tle szczupłych, zgrabnych i młodszych koleżanek. A czy biust od szyi do kolan jest atutem pozostawię bez komentarza, ponoć o gustach sie nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 03.03.08, 15:31 ala_dwa napisała: > i równie żałośnie rusza się, ale dla kasy robi się wszystko... nie widziałam jak Figura tańczy,ale to bez znaczenia chciałam tylko napisac,że nie ma nic złego w zarabianiu niezłych pieniedzy,gdy ma sie szansę Odpowiedz Link Zgłoś
bm_ka żałosny jest czlowiek , alu_dwa, ktory mówi ... 03.03.08, 15:59 ....tak jak Ty. K.Figura wygląda bardzo dobrze jak na swoje 50 lat (okolo bo nie jestem pewna). Ma piękne nogi, nie ma brzucha i, tu sie zgodzę z opiniami, nie jest zbyt gruba tylko jej baaaardzo obfity biust nie pozwala prawidlowo ocenic wagi. Szyja rzeczywiscie zdradza jej wiek ale skóra w tym miejscu duzo przeszla bowiem Figura od młodości zmaga się z tarczycą i , o ile się nie mylę, przeszla kilka operacji. Życzmy sobie i innym abysmy tak wyglądali i ruszali się w tym wieku. Pozwolcie jej życ tak jak chce - dla kazdego jest miejsce na tym globie i skoro TVN zaplacił jej za udzial w TzG wyższą gażę niż innym to znaczy że wiedzial co robi :-). Poza tym ... wielu osobom Figura się podoba i to jest najwazniejsze. To świetna aktorka, piękna kobieta i miła osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
123cathy Re: żałosny jest czlowiek , alu_dwa, ktory mówi . 03.03.08, 21:07 Autorko wątku- żałosna to jesteś ty. Pani Katarzyno w imieniu czterdziestoletnich kobiet gratuluję odważnej decyzji i życzę udanej zabawy- przeciez to TYLKO zabawa! Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: żałosny jest czlowiek , alu_dwa, ktory mówi . 04.03.08, 01:48 123cathy napisała: > Pani Katarzyno w imieniu czterdziestoletnich kobiet gratuluję > odważnej decyzji i życzę udanej zabawy- przeciez to TYLKO zabawa! Za 50 tys. od odcinka? Nie tylko zabawa jednak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aga302 Niestety... 04.03.08, 07:34 Sztuką jest wiedzieć kiedy zejść ze sceny i kiedy nie można już grać ról amantek lub tancerek. Niestety Pani Figura przegieła. Patrzyłam na jej udział z zażenowaniem znając jej osiągnięcia jako aktorki Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Niestety... 04.03.08, 08:49 a ja odnosze wrażenie ze Kasia Figura ma do siebie dystans. Poza tym zrobiła juz w zyciu gorsze rzeczy niz taniec z gwiazdami. Mam wrażenie,że ona tam sie nie napina jak inni na wygraną, poszła nauczyś sie tańczyć, może i przypomniec publiczności ( aczkolwiek nie sądzę, gdyby tak było pewnie byłoby jej pełno w prasie), stawić czoła nowemu wyzwaniu. Ja ja podziwiam i zazdroszczę tego luzu, odwagi i dystansu, bo ja tak to widzę. No i zycze jej powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: Niestety... 04.03.08, 09:52 Nie wiem, czy Figura rzeczywiście uzyła argumentu "nauki tańca", co robi wiele "gwiazd" (dla zony, dla narzeczonej, dla chłopaka, bo zawsze chciałam). Argument jest co najmniej śmieszny: tak jakby jedynym miejscem, w którym uczą tańczyć był TzG. Chciałabym, żeby ktoś wreszcie sie zdobył na szczerość i dystans do siebie, tak podziwiany na tym forum, i powiedział: bo chce się przypomniec publiczności, bo to szansa na ponowne zaistnienie, bo kilkunastu tysięcy tygodniowej gaży się nie odpuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Niestety... 04.03.08, 09:58 bo za darmo zareklamuje sowją restauracje, która cienko przędzie ale Figure lubie i tak Odpowiedz Link Zgłoś
abuba Re: Niestety... 04.03.08, 17:20 Chyba Kasia Figura inaczej argumentowała swój udział w TzG - że chce się wziąć za swoje ciało - taniec ćwiczy 4 godziny dziennie i jeszcze chodzi na siłownię i masaże. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Niestety... 11.03.08, 10:26 To mozliwe-w krotkim czasie sporo zeszczuplala i wyglada duzo lepiej. Niemniej sadze, ze kazdy jakos chce zarobic i potraktowala te prace jak kazda inna. Odpowiedz Link Zgłoś
huraaa Tanice z TRZEMA gwiazdami. 04.03.08, 16:27 A niech sobie Kasia Figura tanczy do woli. Co z tego, ze jest okragla?! Czy swiat jest tylko dla chudzielcow??? W koncu w tej edycji sa TYLKO TRZY gwiazdy: ona, Pudzian i Janowski. Reszty po prostu nie znam. Rownie dobrze moglby to byc kazdy z Was :)) Odpowiedz Link Zgłoś
knidyjka Re: Kasia Figura 05.03.08, 13:21 jest największą gwiazdą w tym składzie-gwoli sprawiedliwosci są jeszcze inne, np.Pudzianowski w innych dyscyplinach błyszczący. Gwiazdy są w różnym wieku,mają różną wagę ciała i typ urody. Niektóre urodziły kilkoro dzieci,mają różny stan zdrowia,siwiznę,typ urody,wdzięku... Wyobrażcie sobie np.J.Nicholsona. Gwiazdą jest niezaprzeczalnie,urokliwy również, ale czy jest piękny,młody,zgrabny? A jednak go kochamy,podziwiamy,szanujemy jego talent i chodzimy "na niego"do kina. Więcej tolerancji moi drodzy. Pani Kasia nie musi wyglądać jak jej młodsze ,szczuplejsze koleżanki(matryca?)jak ktoś wyżej "zażądał". Bo co by was bulwersowało? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Kasia Figura 09.03.08, 23:54 knidyjka napisała: > jest największą gwiazdą w tym składzie Jest chyba największą gwiazdą w historii programu. Znaną od dziesięcioleci i wciąż aktywną. Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 05.03.08, 18:30 Żeby tylko ktoś jej dobrze rozmiar stanika dobrał...dlaczego ona za kobietę-jojo robi? Odpowiedz Link Zgłoś
spacey body fascism 08.03.08, 03:44 ala_dwa napisała: > i równie żałośnie rusza się, ale dla kasy robi się wszystko... Nie moge pojac tych, ktorzy uwazaja, ze kobiety, ktore skonczyly 40tke i nie maja figur 14t-oletnich anorektyczek powinny zniknac z mediow. Droga alu, autorko watku, czy ty po przekroczeniu 40 roku zycia planujesz zaszyc sie w domu i oczekiwac smierci? Albo poddawac sie liposukcjom, botoxowaniu, naciaganiu, cieciu i gieciu ciala tylko dlatego, zeby ktos rownie niedojrzaly jak autorka watku nie marszczyla noska z niesmakiem? Naprawde - nie ma czlowieka, ktory cale zycie ma 18 lat. Teksty podobne temu, ktory wyglosila autorka tego watku kwituje sie zgrabnym okresleniem 'body fascism'. A co gorsza, alu, autorko watku, rozwaz, jaka ty masz perspektywe: po 30 i 40 przychodzi 50-tka, potem 60-tka i w ogole. Wiem, ze w pewnym wieku wydaje sie, ze to spotyka tylko innych, ale raczej nie jestes wybranka bogow, wiec nie umrzesz mlodo i pieknie. Obys starosc nie uplynela ci na smetnym wpatrywaniu sie w lusterku ale zyciu pelnia zycia, jak zyje Figura. Odpowiedz Link Zgłoś
ala_dwa Re: body fascism 08.03.08, 16:05 ja nie krytykuję kobiet po 40. roku życia, ktoś trochę nie zrozumiał tego co napisałam i już w kolejnym wpisie to leci, NIE KRYTYKUJĘ KOBIET PO 40. ROKU ŻYCIA!!!! taniec kojarzy mi się z czymś pięknym, TG oglądam, bo lubię patrzeć na piękne tancerk, pięknych tancerzy i to co wyprawiają ze swoimi smukłymi, zwinnymi ciałami, wartości estetyczne w tańcu są dla mnie ważne. A Kasia F. zapewne podoba się w swojej urodzie, wg gustu, odpowiednim ubraniem może być piekniejsza od niejednej modelki, bo nie tylko co chude jest piękne, to pulchniejsze również może przyciągać wzrok, zresztą osobiście znam kobietę dużo "pulchniejszą" od Kasi, która ubiera się ze smakiem i to co może być jej wadą jest dużym atutem, bo tak to potrafi ubrać. Ja po prostu uważam, że Kasia F. nie pasuje do tańca, czasami trzeba znać pewne granice... Niech sobie tańczy... hmmm w TG brały udział potężniejsze panie, ale bardziej proporcjonalne, co nie stanowiło trudności z poruszaniem się, natomiast Kasia.... a niech wygra, tylko kolejny raz należy postawić pytanie, czy Gwiazda ma wygrać bo dobrze tańczy czy dlatego że jest Gwiazdą? Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: body fascism 09.03.08, 23:59 no zatanczyla ze sie goraco na sali zrobilo:)) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: body fascism 10.03.08, 00:05 ala_dwa napisała: > taniec kojarzy mi się z czymś pięknym, TG oglądam, > bo lubię patrzeć na piękne tancerk, pięknych tancerzy > i to co wyprawiają ze swoimi smukłymi, zwinnymi ciałami, > wartości estetyczne w tańcu są dla mnie ważne. To NIE JEST program taneczny. Oglądać piękne, zwinne i smukłe ciała w tańcu możesz obserwując turnieje taneczne, ewentualnie You Can Dance. W tym programie nie tylko o taniec chodzi, ba, taniec jest jedynie pretekstem i oprawą. Niewątpliwie w dużej mierze chodzi o popularność i budzenie (bądź nie) sympatii widzów. Ale chodzi też o pewien reality show - oglądanie jak znane (czy mniej znane :)) osoby walczą, zmagają się z własnymi ograniczeniami. I tutaj Figura jest idealną kandydatką - znana, przez równie wielu lubiana co nielubiana, pasująca do tańca jak wół do karety, ale chętna i ambitna. Obserwacja jej zmagań (o ile rzeczywiście da z siebie wszystko) będzie o wiele ciekawsza niż wygibasy smukłych i giętkich serialowych gwiazdeczek. Odpowiedz Link Zgłoś
ala_dwa Re: body fascism 10.03.08, 08:00 xtrin >To NIE JEST program taneczny. no faktycznie TG to nie jest program taneczny, jak komuś wbili do łba, że jest dożywotnio gwiazdą i wszystko co robi jest piękne, to niestety nadal będziemy oglądać takie ... w programie, czekam na panią Kasię w tańcu na lodzie i w cyrku z gwiazdami, w ramach pokazywania wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: body fascism 10.03.08, 09:07 mi sie nie podobalo jak tanczyla wygladala: - ladnie figura, swietne nogi - brzydko oczy (fatalny makijaz, cos jej doczepili na rzesach i to nie wygladalo dobrze) - koszmarne robila minki po tancu, takie infantylne usmieszki i szczerzenie zebow - zupelnie niepotrzebne moim zdaniem ogolnie sie obronila ale jury bylo zbyt wyrozumiale mam nadzieje ze w nast odcinkach Figura zacznie tanczyc Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: body fascism 10.03.08, 09:39 Jesli lubisz ogladac pieknych zwinnych tancerzy i popisy na poziomie to nie rozumiem dlaczego ogladasz TzG. Amatorzy bardzo sie staraja,cala oprawa jest bardzo profesjonalna, ale oczuwiscie z punktu widzenia profesjonalistow nie jest to zadne wydarzenie artystyczne-bidoki robia co moga a ich partnerzy nauczyciele musza sie jakos znizac do ich poziomu. Nie rozumiem Twoich pretensji. Osobiscie uwielbiam lyzwiarstwo figurowe.Gwiazd tanczacych na lodzie nie ogladam.Latwo zganac dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: body fascism 10.03.08, 19:11 ala_dwa napisała: > no faktycznie TG to nie jest program taneczny, Cieszę się, że to zauważasz :). > jak komuś wbili do łba, że jest dożywotnio gwiazdą Bo gwiazdą jest się dożywotnio :). Prawdziwą gwiazdą, a nie pseud-gwiazdeczką. > to niestety nadal będziemy oglądać takie ... Nikt wam nie każe. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: body fascism 10.03.08, 09:33 wspanialy post-w pelni popieram-ten program jest dla gwiazd, a nie szczuplych poczatkujacych aktoreczek i piosenkareczek-to one sa tam na doczepke, a nie pani Kasia ktora podziwiam albowiem bardzo dobra aktorka jest, symbolem (dla mnie) pewnej epoki. Te kwiczoly zabraly nam BBC prime, gdzie moglismy podziwiac w brytyjskiej wersji roznorodnosc wieku, ksztaltu osobowosci plus absolutnie cudowne , krytyczne 4 osobowe jury ktore znalo sie na tancu, a nie urodzie braci Mroczkow na przyklad.Chwilami mysle o zostaniu terorystka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Mistrzostwo stylistów 10.03.08, 10:15 To był stylistyczny majstersztyk. Podkreślono to, co Figura ma najlepsze, czyli nogi, ukryto to, co ma najgorsze, czyli szyję, profesjonalnie zabezpieczono biust. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Kasia Figura wygląda żałośnie w TG... 10.03.08, 10:38 ala_dwa napisała: > i równie żałośnie rusza się, ale dla kasy robi się wszystko... Mnie pozytywnie zaskoczyła. Całkiem nieźle zatańczyła i z sexem - czego nie można powiedziec o /atrakcyjnej w końcu/Pogodynce na szczudłach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
a.rd Kasia Figura wyglądala rewelecyjnie! 10.03.08, 11:33 Kasia Figura wyglądala rewelecyjnie! Byla dosknale ubrana, ladnie sie ruszala, milo bylo popatrzec! Odpowiedz Link Zgłoś