Gość: Kama IP: 149.156.213.* 28.08.03, 13:30 Byc moze beda nowe reportaze Wiernikowskiej. Zauwazyliscie, ze w publicznej najlepsze reportaze robia kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mrówka małgośka Re: Wiernikowska wraca IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 20:44 super!!!! Właśnie się zastanawiałam gdzie ona się podziewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riki Re: Wiernikowska wraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 20:57 no ona to robiła akurat reportaże najgorsze ;) pamiętam ten cykl 'widziałam' z powodzi, zamiast pokazać jak woda zalewa Wrocław Pani Wiernikowska pokazywała głównie siebie i to jak się męczy pomagając powodzianom Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Wiernikowska wraca 28.08.03, 22:10 Zauważ, że za ten cykl dostała parę nagród - branża oceniła więc to pozytywnie. A że w "telewizji białoruskiej oddział w Warszawie" niepokornych dziennikarzy odsuwa się na boczny tor bez względu na kwalifikacje, to nic nowego. Wiernikowską odsunięto, bo zrobiła materiał o "talibach w Klewkach" trzymając się zasad dobrego dziennikarstwa i nie zgodziła się tego przemontować pod polityczne dyktando. Mam nadzieję, że jednak uda się wkrótce - pomimo wszystko - zobaczyć na antenie jej kolejne, świetne reportaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlkol Re: Wiernikowska wraca IP: *.acn.pl 08.09.03, 23:16 Wiernikowska? O zgrozo! fatalny warszatat, sztampowe tematy...Dno i mizeria... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Tez sie ciesze IP: 62.233.183.* 28.08.03, 23:28 Lubie polskie dokumenty i reportaze. Mysle, ze gdyby doceniono je tak jak w BBC to co tydzien mielibysmy jakis smakowity kasek. Tyle sie dzieje. U nas pokazuje sie te programy po 22 albo przed 13. To sa jakies chore pory. Z zazdroscia patrze na dokumenty BBC, czasami poswiecone tematom, jak to sie mowi, zastepczym, ale jednak jest w nich cos co trzyma widza w napieciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Tez sie ciesze IP: 212.87.3.* 29.08.03, 10:37 ale akurat Wirnikowska w BBC mialaby slabe szanse, jej programy sa zawsze takie same, dzieci placza, kobiety krzycza, jakis groby w tle. I nic z tego nie wynika. Takie plaskie, lzawe programiki. No i pamietam jeszcze jej wizyte w Korei Pn, pokazala bez oporow twarze swoich informatorow, ciekawe czy jeszcze zyja? ewa Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Tez sie ciesze 29.08.03, 11:48 Pozwolę sobie na pewną polemikę z Tobą, Ewo. Być może masz rację, że w BBC nie byliby zainteresowani tą formułą programu, co chyba wynikałoby jednak z różnicy w mentalności, a więc i innych oczekiwaniach. Dla mnie reportaże Wiernikowskiej były... bardzo ludzkie. Po prostu - pokazywała człowieka z jego problemami, marzeniami, środowiskiem życia. Nie ograniczając się do suchych faktów nadawała swoim reportażom duszę. Nie pamiętam tego materiału z Korei, być może go nie widziałam, ale nie sądzę, żeby ryzykowała życiem swoich informatorów. Widać oni byli wystarczająco odważni, żeby mówić, a więc i pokazać swoją twarz. Przypuszczam, że niebezpieczeństwo groziło im za sam kontakt z zagraniczną ekipą telewizyjną, więc w tym momencie pokazanie twarzy już nie grało większej roli. A ponieważ Korea Pn. jest państwem totalitarnym, to można zakładać, że i tak odpowiednie służby dowiedziały się o kontaktach z polską dziennikarką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysio lubicz Re: Tuhanka IP: *.acn.pl 29.08.03, 12:18 Ej Tuhanka- grubasie- a czy Ty nie lepiej wzięłabyś się za odchudzanie zamiast mądrzyć się na forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Tuhanka 29.08.03, 12:33 Gratuluję chamstwa i merytoryczności wypowiedzi. Dyskutujemy na inny temat, a co do mojej puszystości to nie Twój interes. Bo pojęcie skazy metabolicznej na pewno nic Ci, gamoniu, nie powie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysio lubicz Re: Tuhanka IP: *.acn.pl 29.08.03, 12:55 tuhanka napisała: > Gratuluję chamstwa i merytoryczności wypowiedzi. Dyskutujemy na inny temat, a > co do mojej puszystości to nie Twój interes. Bo pojęcie skazy metabolicznej na > pewno nic Ci, gamoniu, nie powie. ----- To teraz tłuste to się nazywają puszyste i ze skazą metaboliczną ? hehehe! Ja tam lubię szczupłe kobitki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Wypierd..... IP: 62.233.183.* 29.08.03, 14:07 Gość portalu: rysio lubicz napisał(a): > tuhanka napisała: > > > Gratuluję chamstwa i merytoryczności wypowiedzi. Dyskutujemy na inny temat > , a > > co do mojej puszystości to nie Twój interes. Bo pojęcie skazy metaboliczne > j > na > > pewno nic Ci, gamoniu, nie powie. > ----- > To teraz tłuste to się nazywają puszyste i ze skazą metaboliczną ? > hehehe! > Ja tam lubię szczupłe kobitki. POwiem Ci jak szczupla kobitka do chamczura: Wypierd... Jak nie masz nic do powiedzenia gnojku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysio lubicz Re: Buhaha IP: *.acn.pl 29.08.03, 17:17 Gość portalu: xxx napisał(a): > Gość portalu: rysio lubicz napisał(a): > > > tuhanka napisała: > > > > > Gratuluję chamstwa i merytoryczności wypowiedzi. Dyskutujemy na inny > temat > > , a > > > co do mojej puszystości to nie Twój interes. Bo pojęcie skazy metabol > iczne > > j > > na > > > pewno nic Ci, gamoniu, nie powie. > > ----- > > To teraz tłuste to się nazywają puszyste i ze skazą metaboliczną ? > > hehehe! > > Ja tam lubię szczupłe kobitki. > > POwiem Ci jak szczupla kobitka do chamczura: Wypierd... Jak nie masz nic do > powiedzenia gnojku. ----------------- Buhahaah, a ty co jesteś kochanką tego tłustego paszteta z Mumii Wolności ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bar Ale z Ciebie kolek? IP: *.e-wroc.com 30.08.03, 17:40 To jest watek o Wiernikowskiej, a do Ciebie nie dociera, ze jak gadasz nie na temat to masz sp.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Tez sie ciesze IP: 212.87.3.* 29.08.03, 12:25 widocznie mam inna mentalnosc bo mnie jej placzliwe reportaze sie nie podobaja. A co do Korei to po tym programie byla spora dyskusja glownie w prasie na temat profesjonalizmu p. Wiernikowskiej. Ale jak pamietam na p. Wiernikowskiej zrobila ona male wrazenie. ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Uczepic sie szczegolu IP: 62.233.183.* 29.08.03, 14:16 To jest tak. Z dziesiatkow reportazy o powodzi, Czeczeni, krajow b. Jugoslawi czy Paryza, wylapuje sie jeden beznadziejny i na tej podstawie wysnuwa sie wniosek, ze Wiernikowska jest do niczego. Pamietam jej reportaz o dzielnicach arabskich w Paryzu i jesetm pewna, ze ten dokument bylby pokazany w BBC. W reportazach o powodzi pokazala wszystko, co mozna bylo pokazac. NIe pamietam dzieci, placzacych kobiet, ale bezmiar tragedii. I o to chodzilo. To, ze od lat nie ma jej w TVP swiadczy tylko o tym, ze TVP ma profesjonalizm gdzie. Zadna satcja prywatna nie ma takich ludzi (niewazne czy sie ich lubi czy nie) jak: Wiernikowska, Jaworowicz, Brabara ... od Szerokich torow, Milewicz, Łozinski, itd. Lepiej lansowac na forum ,,znakomitosci'' od Jak lyse konie, Bar, Zerwane wiezi i Rzomowy w toku, no i dowalac reszcie, bo jest z publicznej telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riki Re: Uczepic sie szczegolu IP: *.acn.pl 29.08.03, 15:18 "Ludzkie reportaże"???! Babskie, ckliwe, płaczliwe w klimaciku brazylijskiej telenoweli, to tak!!! "Pokazała całą tragedię powodzi"?!? Pokazała jakichś tam ludzi krzątających się przy obejściach. Nie pokazała: przerywanych tam, wody wlewającej się do miast z szerokich ujęć, ogromu kataklizmu. TVP zamiast posłać parę ekip w newralgiczne punkty i robić zdjęcia z helikoptera posłała Panią Marysię z przydupasem- kamerzystą. To jest profesjonalizm??? K*rwa jak czytam wyrazy poparcia dla Jaworowicz czy Wiernikowskiej to się zastanawiam, czy jest jeszcze gdzieś ktoś myślący Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bar Re: Uczepic sie szczegolu IP: *.e-wroc.com 30.08.03, 17:38 KOles, ja jestem z Wroclawia, a Ty ze swoimi podgladami debila z centralnej Polski, ktory powodz ogladal w cieplym fotelu i pierdzial w siedzenie siedz cicho. Bylo tak malo samolotow, zeby pomagac ludziom, ze gdyby dla Ciebie dupku wyslali te Wiernikowska, zebys mial lepsze ujecia powodzi z gory , to chyba ludzie z Dolnego Ślaska by ci jaja urwali. Pomylila Ci sie telewizja. Przelacz sie na telewizje dla idiotow - typu TVN, tam bedziesz mial, to czego szukasz. Zadnych rzewnych scen, tylko krew, flaki i dramatyczne zdjecia. Jak uwazasz, ze Jaworowicz, Milewicz i Wiernikowska to amatorzy, to rzeczywiscie nie ma o czym gadac... ale z Toba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Uczepic sie szczegolu IP: 212.87.3.* 29.08.03, 16:46 A wiec autorzy tacy jak Wiernikowski, Jaworowicz i Milewicz to sa wzory profesjonalizmu dziennikarskiego????? Akurat ta trojka robi naprawde malo 'myslace' reportaze, bazuje je na ckliwych obrazkach i 'wzruszajacych' tekstach i na schematycznych, obiegowych opiniach. I co sie takiego p Wiernikowska pokazala np w reportazu o Jugoslawii czy Czeczeni? Czy naprawde bylo tam cos wiecej niz juz sie o tych miejscach wiedzialo? Takie reportaze to mozna robic montujac 'agencyjne' obrazki w Warszawie wcale nie trzeba nigdzie jezdzic. ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bar Ach jak milo IP: *.e-wroc.com 30.08.03, 17:29 Riki i Ewka, brawo. Co za konstruktywna wymiana zdan? Mistrzostwao swiata. NIc walsnego z glowy. Zero myslenia, tylko zjeb..ac cudza opinie. Jak macie polglowki lepszych reportazystow w polskiej telewizji to wymiencie je glaby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Ach jak milo IP: 62.233.183.* 02.09.03, 00:58 Gość portalu: bar napisał(a): > Riki i Ewka, brawo. Co za konstruktywna wymiana zdan? Mistrzostwao swiata. NIc > walsnego z glowy. Zero myslenia, tylko zjeb..ac cudza opinie. Jak macie > polglowki lepszych reportazystow w polskiej telewizji to wymiencie je glaby. Nie wymienia, bo takowych nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riki Re: Ach jak milo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 00:27 Dobre reportaże robi obecnie ta zruszczona baba z jedynki chyba. Nazywa się to 'szerokie tory' i pokazuje kraje dawnego Sojuza. Ta baba też się za dużo wpycha na wizję, ale jej reportaże są dobre. A wogóle pragnę zauważyć, że w dobrym reportażu chodzi o jego treść, a nie o to kto latał z mikrofonem. W dawnym dobrym Expresie Reporterów autor był niewidoczny i nie wpychał się z nachalnym komentarzem i własną postaciąna ekran. Bar i xxx wolą dziennikarskie "gwiazdy", które na każydm ujęciu odcisną swój 'dziennikarski pazur' w postaci stand-upa czy setki z sobą w roli głównej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama ????? IP: 149.156.213.* 09.09.03, 13:50 Piszesz tak, co Ci slina na jezyk przyniesie? Jak mozna o kobiecie, ktora ma raz w miesiacu program pisac, ze sie pcha na ekran. Jak mozna zadac od Wiernikowskiej, zeby lepiej pokazala powodz (np.nie z pontonu lub samochodu), skoro ludzie nie mieli czym sie przemieszczac o pomocy medycznej nie wspomne. Odpowiedz bara jest calkiem na miejscu. Ludziom przed telewizorami brakuje wyobraxni. Chcieliby miec podkolorowane szczegoly, a reportaz to nie jest film fabularny. A moze sprobujemy ,,od konca'' rozwiazac sprawe dokumentow i reportazy. Wymien te, ktore pamietasz lub Ci sie spodobaly, a potem dojdziemy do nazwisk. Bez wzgledu na kolejnosc dojdziemy do wniosku, ze: 1.Najlepsze tego typu programy byly, sa i beda robione w TVP. 2.Najlepsi ludzie pracuja dla TVP Odpowiedz Link Zgłoś