Dodaj do ulubionych

Czy podoba Wam się "Felicity"?

IP: *.chello.pl 01.01.02, 21:48
Ja wręcz oszalałam na punkcie tego serialu. Był już kiedyś w TVP ale zniknął po
którymś tam odcinku. Teraz znów go pokazują. Podoba mi się jak żaden. Nie
znajduję jednak zrozumienia - domownicy patrzą na mnie jak na jakieś dziwadło,
że się czymś takim zachwycam. A Wy, co myślicie o tym filmie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 04.01.02, 11:13
      Tak jak myślałam, tylko ja to oglądam.
      • Gość: Renata Re: Czy podoba Wam się IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 21:09
        Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Tak jak myślałam, tylko ja to oglądam.

A mnie to cieszy. Czuję się dosyć oryginalnie. Cieszę się, że niewiele osób
        należy do grona lubiących Felicję. R.

• Gość: martyna Re: Czy podoba Wam się IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 22:43
          to chyba kwestia pory, obejzalam na chorobowym... normalnie jestem o tej porze
          w pracy :( ale potwierdzam, ze wdzieczna to rzecz
          m
    • Gość: Kaja Re: Czy podoba Wam się IP: 217.11.141.* 04.01.02, 17:00
      Zamierzam oglądać regularnie. Całkiem niezły seral, ale nie rewelacyjny.
    • Gość: irka Re: Czy podoba Wam się IP: 217.98.120.* 05.01.02, 16:25
      Świetny
      Był jakiś rok temu i bez uprzedzenia go wyrzycono
      DLACZEGO?
      I czy teraz doprowadzą do końca?
    • dekris Re: Czy podoba Wam się 05.01.02, 16:58
      Dla mnie jest to serial typu: przyjezdza dziewczyna do wielkiego miasta, a tam
      same rozczarowania itp. Jest to ten sam typ co serial z Jennifer Love Hewitt
      (emitowany w TVP2).
    • Gość: Marta Re: Czy podoba Wam się IP: *.rene.com.pl 06.01.02, 15:44
      Uważam, że serial jest świetny. Całkiem niezła gra aktorów, ciekawy scenariusz.
      Użeka swoją lekkością i bezpretensjonalnością.
    • Gość: Bunia Re: Czy podoba Wam się IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.02, 11:28
      Felicity jest przeurocza. Zanim jeszcze pojawiła się u nas dostawałam ją
      nagraną w Stanach na wideo. Czekałam, aż TVP kupi w końcu ten serial. No i
      jest, pojawił się, wielka radość i .... zdjęli go po chyba 3 odcinkach!!!!!
      Napisałam do uprzejmych planistów programowych z pytaniem dlaczego i uzyskałam
      odpowiedź, że oglądalność nie była taka, jakiej oczekiwali.
      No dobra, ale jak można to stwierdzić po 3 odcinkach!??!!!
      A teraz znowu go puszczają, tyle że w nieosiągalnej dla mnie porze...
      Więc oglądajcie, oglądajcie!!! Niech rosną wskaźniki!!!!
      Pozdrawiam wszystkich wielbicieli.
      • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 09.01.02, 13:28
        Jezu! To znowu istnieje niebezpieczeństwo, że zdejmą film z anteny. A tak się
        cieszyłam. Dla mnie też jest w beznadziejnej porze, ale od czego magnetowid.

Pozdrawiam, fanka Kasia.
        • Gość: Bunia Re: Czy podoba Wam się IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.02, 10:41
          Myślę, że zapychają Felicity mniej atrakcyjny czas antenowy. A że już kupili,
          to coś z tym muszą zrobić. Ewentualnie pozostaje monitowanie do TVP...
          • Gość: A27 Re: Czy podoba Wam się IP: *.proxy.aol.com 17.01.02, 22:33
            Pytanie czysto techniczne. Czy Felicity stracila juz w Polsce cnote?
            • Gość: Kaja Re: Czy podoba Wam się IP: 217.11.141.* 18.01.02, 11:43
              jeszcze nie :-)
              • Gość: A27 Re: Czy podoba Wam się IP: *.proxy.aol.com 19.01.02, 01:06
                Jak strci to wtedy serial zrobi sie nudny.
                • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 25.01.02, 21:40
                  Właśnie straciła.:) Z niecierpliwością czekam co będzie dalej.

Faktem jest, że serial stał się nierówny. Jakby poszczególne odcinki tworzyły
                  dwie różne osoby. Nadal jednak oglądam z zainteresowaniem.
                  • Gość: Joanna Re: Czy podoba Wam się IP: *.acn.waw.pl 04.02.02, 19:01
                    A z kim stracila cnote??? Jakos przegapilam pare odcinkow :)
                    • Gość: Renata Re: Czy podoba Wam się IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 20:58
                      Z malarzem, tym z pracowni malarskiej. Noel jej wybaczył i myślałam, że będzie
                      ok, ale nie wiem ... pojawiły się jakieś czary - mary, zdaje się, że Megan -
                      współlokatorki i znowu poczuła coś do Bena. Kurcze, ten Ben jest taki,
                      taki "rozlazły". R.
                      • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 04.02.02, 22:28
                        Renato, może założymy fanklub? Podyskutujemy o naszych wrażeniach. Brzmi to dla
                        mnie śmiesznie, bo mam jeszcze więcej lat od Ciebie a szaleję za filmem jak
                        nastolatka. Ale to może dobrze bo czuję się młodziej.
                        • Gość: Renata Re: Czy podoba Wam się IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 16:40
                          Kasiu, jakże się cieszę! AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!! Super. Super. Super.
                          Ja pod wpływem serialuzaczęłam wspominać swoje lata studenckie.
                          Na co dzień przcuję z młodzieżą licealną, dlatego też cenię sobie ten film.

A teraz dziewczyny, obstawiamy. Z kim wyjedzie? A kogo Wy wybrałybyście? Czekam
                          do jutra. R.
                          • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 05.02.02, 21:39
                            Renata, nie bawię się. Nie wytrzymałam i znalazłam w Internecie skróty odcinków
                            na najbliższy tydzień. Ja już wiem. Dzisiejszy odcinek jeszcze przede mną. Ale
                            mimo tego, że wiem co będzie, lubię ten film oglądać. Lub inaczej lubię na
                            niego patrzeć. Jest niesamowicie zrobiony, to światło, ta muzyka, ten nastrój.
                            Z ekranu aż iskrzy. I chciałabym, żeby ten klimat został zachowany do końca.
                            Choć widać, że autorzy nie chcąc być zbyt patetyczni i kiczowaci, dla równowagi
                            wprowadzają zaskakujące zwroty akcji. A jak mi się te zakręty podobają!
                            Pozdrawiam, K.
                            • Gość: Renata Re: Czy podoba Wam się IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 21:46
                              Niemożliwe, żebyśmy miały takie same odczucia...
                              Kurcze, gdzie są te skróty. Chyba nie zajrzę. A może...I co, wybrała Noela? Oj,
                              żeby tak.

Jak dobrze, że jesteś. Dotąd dusiłam w sobie to wszystko. Albo swoimi
                              opowieściami zamęczałam koleżankę. Dobrze, że jesteś. Pozdrawiam. Ściskam. R.
                              • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 05.02.02, 22:49
                                www.telemagazyn.pl

Tak bardzo Ci sie podoba Noel? Fakt pasują z Felicity do siebie, ale jakoś go
                                nie lubię. Uważam, że Ben jest bardziej męski ale z kolei nie pasuje do
                                Felicity. Szkoda, że skończył się wątek z malarzem, to mógł być ten trzeci. A
                                może się nie skończył? Ja bym stawiała na malarza, chociaż nic o nim nie wiem.
                                Pozdrawiam, K.
                                P.S. Może przeniesiemy się na priva, żeby nie zamęczać innych forumowiczów?
                              • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 06.02.02, 17:06
                                Obejrzałam odcinek wczorajszy. I w tych okolicznościach przyrody wolałabym,
                                żeby wybrała Noela. Ale byłoby zbyt poprawnie (a potem żyli długo i
                                szczęśliwie ...).
                                A jest już nas trzy więc zostajemy na forum.
                    • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 04.02.02, 22:10
                      Gość portalu: Joanna napisał(a):

> A z kim stracila cnote??? Jakos przegapilam pare odcinkow :)

Z malarzem. Studentem poznanym w pracowni malarskiej. Wkurzyła się na Noela,
                      który zaczął spotykać się z byłą dziewczyną.
    • Gość: Renata Re: Czy podoba Wam się IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 13:37
      Mam 33 lata. Też szaleję. Wciśgnęłam męża. Pozdrawiam. R.
      • Gość: diana Re: Czy podoba Wam się IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.02.02, 12:28
        Przeczytałam waszą dyskusję i przyznam że też lubię oglądać Felicity.
        Oczywiście musiałam sprawdzić w telegazecie z kim pojechała na wakacje, więc z
        tym przystojniejszym:)
        Chociaż żaden nie jest w moim typie, ani Ben ani Noel.Wolę bardziej chłopięce
        typy.
        Dziś będzie chyba niezły odcinek.
        • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 06.02.02, 17:07
          A co myślisz o malarzu?
        • Gość: Renata Re: Czy podoba Wam się IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 22:32
          Na początek: witaj Diano.

Zgadzam się z Tobą Kasiu. Prawdopodobnie byłoby za ładnie, choć jako parę
          mogłoby ich spotkać wiele tzw. problemów. Myślałam, że autorzy pójdą w tym
          kierunku. Jestem przekonana jednak, że w gruncie rzeczy są sobie przeznaczeni.
          O gustach się nie dyskutuje, ale dla mnie Noel jest zwyczjnie dojrzalszy. Choć
          z pewnością dojrzewa także Ben. Zobaczymy.
          Dziewczyny, najwyraźniej zaczęła się druga seria. Zaszły zmiany, także wsród
          autorów - reżyser - mocno liczę, że zachowa klimat. Zobaczymy.
          Myślicie, że czrno-białe fotosy z czołówki są gdzieś do zdobycia? Są
          przeurocze. R.
          • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 07.02.02, 11:32
            Renato, to niesamowite jak Twoje przemyślenia zgadzają się z moimi. Też mi się
            wydaje, że Noel i Felicity w końcu się zejdą. I dalszy ciąg filmu będzie o
            poszukiwaniach drogi do siebie. Nie ukrywam, że to ich zbliżanie się do siebie
            jest dla mnie jako widza najbardziej fascynujące. Bo jak już są razem robi się
            nudno (patrz odcinek gdy postanowili się ze sobą przespać - paranoja).
            Również zauważyłam, że zaczęła się druga część. I boję się, że nie dotrzyma
            poziomu pierwszej. Mam taką teorię dokrętek - na fali popularności filmu kręci
            się ciąg dalszy i to już nie to. Po prostu dla scenarzystów film, który był
            pierwotnie zamkniętą całością zaczyna nagle pączkować, zaczyna się stwarzać
            dodatkowe problemy często sztuczne. Obym się myliła. Ale pomyśl jak fajnie mógł
            się skończyć serial po części pierwszej - ona wsiada do taksówki i ... każdy
            sobie dopowiada jak mu pasuje.
            A co do czołówki - to niesamowite, ja też ją uwielbiam. Oglądam każdy odcinek z
            wideo, czołówka jak czołówka można przewinąć, ja tego NIE ROBIĘ. Patrzę na te
            zdjęcia i za każdym razem odkrywam je na nowo. Myślałam, że tylko ze mnie taka
            wariatka.
            Pozdrawiam, Kasia
    • Gość: Renata Re: Czy podoba Wam się IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.02, 11:26
      Zapomniałam wczoraj odpowiedzieć Kasi nt. malarza. Dla mnie był ok. Myślisz, ze
      jeszcze sie pojawi? Jako ten trzeci?

Słuchajcie, chciałabym jeszcze o czymś napisać. Nie wiem, jak to odbierzecie,
      Wy, którzy to czytacie. Zwykle w filmach dla młodych ludzi ...nie wiem jak to
      nazwać...może:razi mnie lub irytuje...nie wiem... fakt zmieniania przez nich
      partnerów. Zaznaczam: chyba raczej nie jestem dewotką. Ale razi mnie...No wiem,
      ze szukają, bładzą, ale też z drugiej strony te filmy to jakieś ... wzorce, nie
      (?). Czy raczej nie. No, takie jest moje zdanie.
      Razi mnie wybór Felicji, ale rozumiem ją.

I jeszczs jedna, dosyć zabawna sprawa. Pod wpływem serialu - powaga - kupiłam
      sobie kilka swetrów, bo F. wciąż w nich chodziła. A w drugiej części trochę się
      rozebrała. Jezu, co ja zrobię z tyloma swetrami? R.
      • Gość: diana Re: Czy podoba Wam się IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.02.02, 12:21
        Renata, te swetry to właśnie "zgubny" wpływ mediów na kieszeń:)
        Wczoraj trochę iryrowała mnie naiwność Felicity, gdy przy spotkaniu z Noelem
        czy Julie oczekiwała z ich strony nie wiem czego? Rzucą się jej na szyję?
        A tak na marginesie to niedawno czytałam że w rzeczywistości to od początku
        kręcenie serialu to aktor grający Bena bardzo zabiegał o Keri Russel(czyli
        odwrotnie niż w filmie) i nawet byli parą.
        Ja jestem ciekawa jak będą wyglądać te nowsze odcinki kiedy F. obetnie włosy.
    • Gość: maggi Re: Czy podoba Wam się IP: *.osiedle.net.pl 07.02.02, 13:46
      hey fanki!!!! od kilku lat studiuje w usa i na poczatku ogladalam Felicity, ale
      teraz.... coz idzie 4 seria , a Felicity wciaz nie wie noel czy ben?!?!?!? -
      juz mi sie znudzilo i tak szczerze mowiac to z serii na serie jest coraz
      gorzej, ale na razie sie cieszcie
      pozdrowienia
      ps: chcecie wiedziec wiecej www.felicity.com - to jest oficjalna strona ( tylko
      po angielsku)
      no i wiecie co sie stalo ostatno??? sean& meghan pobrali sie!!!!!!
      • Gość: diana Re: Czy podoba Wam się IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.02.02, 14:52
        Gość portalu: maggi napisał(a):

> hey fanki!!!! od kilku lat studiuje w usa i na poczatku ogladalam Felicity, ale
        >
        > teraz.... coz idzie 4 seria , a Felicity wciaz nie wie noel czy ben?!?!?!? -
        > juz mi sie znudzilo i tak szczerze mowiac to z serii na serie jest coraz
        > gorzej, ale na razie sie cieszcie
        > pozdrowienia

> ps: chcecie wiedziec wiecej www.felicity.com - to jest oficjalna strona ( tylko
        >
        > po angielsku)
        > no i wiecie co sie stalo ostatno??? sean& meghan pobrali sie!!!!!!

Ten Sean który mieszka z Benem i ciągle czymś handluje?
        Ale fanką bym się nie nazwała, po prostu lubię pooblądać sobie takie seriale.
        • Gość: Joanna Specjalnie dla Was dziewczyny IP: *.acn.waw.pl 07.02.02, 16:13
          Dzieki za info na temat cnoty Felicity :) Moje zdanie na temat jej wyborow -
          zdecydowanie wybralabym Noela. A o to link do zdjec z czolowki i w ogole innych
          ciekawostek: www.felicitypage.com/pictures1.html. A jak chcecie tytulowa
          piosenke to wchodzcie koniecznie na kazaa albo audiogalaxy, wpisujcie Jeffrey
          Abrams "Felicity theme", albo piszcze na mojego maila: iwobula@interia.pl a
          jakos sie dogada, co i jak, moze wlasnie przez maila bym wam wrzucila, bo jest
          to krociutkie, zaledwie 1.15s (1,5M)ale...........ach, fantastyczna muzyka....
          Pozdrawiam
          • Gość: Kasia Re: Specjalnie dla Was dziewczyny IP: *.chello.pl 07.02.02, 21:57
            W wyszukiwarce gogle.pl można znaleźć jeszcze więcej stron. A co do muzyki z
            filmu to z kolei w VIVIDzie jest płyta-soundtrack z filmu, tylko niestety ta
            cena 59,78 zł ...
            Dla mnie też jedynym słusznym wyborem był Noel. Wybierając Bena Felicity
            zachowała się jak kompletna egoistka. I nie pasuje mi ten wybór do niej, do tej
            postaci, którą poznaliśmy w filmie. Widzę tu jakąś niespójność. No cóż, czyżby
            moja teoria dokrętek miała się po raz kolejny sprawdzić?
    • Gość: Renata Re: Czy podoba Wam się IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.02, 22:37
      Już wiem. To F i B są dla siebie przeznaczeni. N jednak, jako (kochajacy)
      przyjaciel. A w tej sytuacji żal mi Hanny. Teraz kiedy to wiem, łatwiej mi się
      ogląda. Oto jakie znaczenie ma prawda.
      Dzisiejszy odcinek ważny. Zastanawiające, na ile mozna zrezygnować z siebie dla
      kogoś...R.
    • Gość: Renata Re: Czy podoba Wam się IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.02, 22:39
      Już wiem. To F i B są dla siebie przeznaczeni. N jednak, jako (kochajacy)
      przyjaciel. A w tej sytuacji żal mi Hanny. Teraz kiedy to wiem, łatwiej mi się
      ogląda. Oto jakie znaczenie ma prawda.
      Dzisiejszy odcinek ważny. Zastanawiające, na ile mozna zrezygnować z siebie dla
      kogoś...R.
      • Gość: Renata Re: Czy podoba Wam się IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.02, 22:59
        Coś się pokręciło. Myślałam, że połączyłam się z pocztą i nie dostrzegłam
        żadnej nowej info, co mnie szalenie zaskoczyło. Więc napisałam takie sobie
        gorące przemyślenia. Tymczasem okazało się, że połączenia nie było.Za drugim
        razem okazało się, ze tradycyjnie oprócz Kasi odezwała się też Joanna i Diana.
        Dziewczyny jesteście niesamowite. Dzięki Wam za wszystko. Raczej nie byłam
        przekonana do wymiany zdań zagożałych wielbicieli czegośtam, bo po kilku
        zachwytach staje się to nudne. A Wy jesteście cudowne. Dzięki Joanna, dzięki
        Kasia.
        Dla Kasi: uwierzysz, że nt. dokrętek mam taką samą teorię...hi, hi, hi.

Tak pesymistycznie trocę napisałam o F, B i N (bo to pesymizm, nie wiem, czy go
        wyczuwacie), bo weszłam na stronę, którą poleca studentka z USA. Czołówka jest
        piękna. Faktycznie leci już IV rok, czytałam streszczenia i stąd wiem, że F nie
        jest z N. Słuchajcie, tam można napisać ( i napisałam swoją łamaną
        angielszczyzną) i wspaniałe jest to, że są tam listy z całego świata (także
        bardzo świeży z W-wy) od dziewczyn w różnym wieku, np. 40-paroletnich (nie jest
        moim zamiarem nikogo obrażać. Ostatecznie tylko ja przyznałam oficjalnie ile
        mam lat).
        Mimo obaw o II część, przyznam raz jeszcze, że dzisiejszy odcinek nieco mnie
        uspokoił. Podobał mi się temat. No i już wiem kogo F wybrała.
        Dodrze, konczę, bo mogłabym do Was pisać i pisać. Dzięki za wszystko. Acha, ze
        swetrami ok. Ja też je lubię, a że są dobrej jakości posłużą lata. Przyszłą
        zimę mam z głowy.Dobranoc. R.
        • Gość: asia Re: Czy podoba Wam się IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 08.02.02, 10:19
          Witam serdecznie, też szalenie lubię ten serial, a to że Javier wrócił
          (powiedzcie mi tylko jak, bo chyba przegapiłam, bo miał być w Hiszpanii),
          uważam za wielki plus, pa
    • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 08.02.02, 21:48
      Mnie w tej historii najbardziej żal Noela. Po raz drugi Felicity wywinęła mu
      numer nie z tej ziemii. Jaki on biedny. I smutny zarazem. I taki zamyślony. A
      jak on patrzy na Felicity. Wtedy mi się podoba, wtedy jest sexy. Czar znika,
      kiedy zaczyna być taki zwykły. I jeszcze żal mi July. A coś mi się wydaje, że
      Sean ma na nią oko.
      A Ben? To całe zauroczenie Felicity jest dla mnie mało wiarygodne. Cały rok
      opędzał się od niej jak mógł, a kiedy znalazła faceta poczuł się zazdrosny? No
      chyba,że uwierzymy w czary Megan.
      A najbardziej żal mi włosów Felicity. To niesamowite, że zdobyła się na taki
      krok. Chociaż w nowej fryzurze wygląda super. A co do zmian w wyglądzie F. to
      oprócz tego, że zrzuciła swetry ( może jeszce je założy jak przyjdzie jesień),
      to zamieniła plecaczek na torbę. Zauważyłyście?
      Cieszę się, że mam możliwość wymiany poglądów. Nigdy nie byłam taką fanką, żeby
      należeć do fanklubu. Może jednak na stare ;) lata przychodzi do człowieka
      potrzeba więzów towarzyskich. No i te parę lat spędzone w domu też robi swoje,
      aż chciałoby się z kimś pogadać. W domu moja "pasja" jest niepopularna. Mama,
      która jest serialomanką omija "Felicity" szerokim łukiem. I myślę, że film ten
      nie na zbyt dużej widowni. A szkoda. Dla mnie należy do takiej grupy filmów,
      wobec których nie przechodzi się obojętnie. Które poruszają ukryte pokłady
      wrażliwości, o których się myśli. I które się pamięta po latach. Ot
      chociażby "Dzień za dniem", o którym wspomniała Joanna w innym wątku na forum.
      Śmiem przypuszczać, że nieprzypadkowo. To jest dla mnie ta sama kategoria
      filmów.
      • Gość: Joanna Re: Czy podoba Wam się IP: *.acn.waw.pl 08.02.02, 23:32
        Widze Kasiu, ze sie dobrze rozumiemy :) Kurcze dzis nie moglam ogladac
        Felicity, a chcialam zobaczyc jej nowa fryzure (tez podziwiam, ze sie na cos
        takiego zdecydowala, choc jeszcze nie wiem, na jaka dlugosc dokladnie). Rowniez
        zauwazylam zmiane plecaczka na torebke... Ale ten plecaczek i te swterki
        dodawaly jej takiej niewinnosci, choc teraz w sumie, jak juz stracila cnote...
        to sie zmienila, hi hi hi. A swoja droga mogliby powtorzyc "Dzien za dniem" :)
      • Gość: asia Re: Czy podoba Wam się IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 13.02.02, 18:27
        Jakoś nie umię się przyzwyczaić do krótkiej fryzurki Felicity. Jak wam się
        podoba nowy David...A Noel, no cóż słodki jak zawsze
        • Gość: Joanna Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 15.02.02, 12:55
          David mi sie totalnie nie podoba i jakos mi nie pasuje do Felcicity. Ja tez nie
          moge sie przyzwyczaic do Krotkich wlosow, takie ladne miala.... :)
          • Gość: asia Re: Czy podoba Wam się IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 15.02.02, 18:24
            Jakoś ta seria jest jakaś taka dziwna. Felicity strasznie się zmieniła. A ten
            David może z kimś innym fajnie by wyglądał, a z F. jakoś dziwnie. Oczywiście
            mam nadzieję, że F. się opamięta i obdarzy Noela sympatią, ale z drugiej
            strony, to jest strasznie niezdecydowana i nie dziwię się, że N. był taki zły.
            • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 15.02.02, 22:43
              Dziewczyny, pozwólcie że się z Wami nie zgodzę. Felicity przeszła metamorfozę -
              z dziewczątka stała się młodą kobietą. Wyraziła to wyglądem - strojem i
              fryzurą. Wg mnie wygląda przeuroczo. Nie pasują do nowej Felicity ani Noel ani
              Ben. David jest OK. Nareszcie jakiś prawdziwy facet.

A wiecie za co jeszcze kocham ten serial. Za takie dialogi:
              Noel w łóżku z Ruby, Ruby się go pyta : "masz coś". Noel sięga do
              szuflady, "coś" wyjmuje i się przygląda. Ruby się pyta : "co robisz?", Noel -
              "sprawdzam datę ważności"

Pełen odjazd!
              Sobota, niedziela i poniedziałek są smutne bo nie mogę obejrzeć mojego
              ulubionego serialu. Poza nim nie ma co oglądać w TV.
            • Gość: Renata Re: Czy podoba Wam się IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 22:51
              Dawno mnie nie było. Oto znowu jestem i swoje trzy grosze donosze. Czy podoba
              mi się David? Fizycznie oczywiście nie, od tej drugiej
              strony...wiecie...jeszcze nie wiem. Jakby to powiedzieć...jeszcze go dobrze nie
              znam. Najfajniejszy facet z "F":1. Noel (!!!!!) 2. Sean = Javier. Felicity
              zmieniła się w myśl zasady, że nic nie jest stałe. Podobnie jak Sally z serialu
              bardzo lubię zmiany i mocno w nie wierzę. F. musiała się zmienić. Jest już
              starsza, wciąż dojrzewa, a te jej wszystkie potknięcia i niepewności...cóż
              uosabia "problemy" dziewcząt w jej wieku. Dlatego czasami drażni, śmieszy,
              wzrusza. Swoją drogą, czy nie znacie takich historii (związek N. i F.) z tzw.
              życia? Odkąd zrozumiałam ideę filmu i zamysł autorów odetchnęłam. Już nie drżę
              na myśl, że znowu im nie wyszło, znowu się minęli. Już wszystko rozumiem i
              oglądam z przyjemnością, czego i Wam życzę. I czekam na wnioski Wasze ciekawe.
              Cos długo milczy Kasia. Kasiu, czy nietaktem będzie zadanie Ci pytania
              dotyczacego Ciebie? Co to znaczy, że długo przebywasz (przebywałaś) w domu?
              Jeśli możesz...
              Joanna, DZIĘKI za muzyczkę. Super.
              Pozdrawiam. R.
              • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 16.02.02, 00:14
                Witaj Renato. Obydwie zrobiłyśmy sobie przerwę i odezwałyśmy się jednocześnie.
                Musiałam się odnaleźć w drugiej części stąd to milczenie.
                A już się bałam, że wątek upadł.
                Co do pytania o mnie osobiście, to nie mam nic do ukrycia, po prostu zrobiłam
                sobie przerwę na macierzyństwo i wykorzystałam ją maksymalnie tzn. wraz z całym
                urlopem wychowawczym. Więc nazbierało się tego siedzenia w domu.
                Jeśli zaś chodzi o muzykę do filmu to w sklepie internetowym merlin.com.pl przy
                płycie z muzyką z filmu są próbki utworów. To tak dla ciekawości.
                Pozdrawiam i cieszę się z ponownego spotkania. K.
                • Gość: Renata Re: Czy podoba Wam się IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 12:33
                  Witaj Kasiu. Och, bardzo się cieszę, że nie czujesz się urażona. Przyznam się,
                  że trochę się martwiłam, bo wyobrażałam sobie (odpukać!!!!!), że chorujesz na
                  coś przewlekłego. A czy mogę zapytać jak ma na imię Twoje maleństwo?
                  Też przyzwyczajałam się do nowej serii. Są czasami odcinki, po których bardzo
                  szybko chcę coś do wszystkich napisać, a ostatnio było tak, że potrzebowałam
                  ich znacznie więcej. Z powodów jakie podałam ostatnio jednak podoba mi się
                  film. Ostatni odcinek uważam za dowód sporej pomysłowości twórców, więc
                  przestałam sie obawiać.
                  Mam też pytanie do Magi, jeżeli mnie w ogóle czyta. Interesuje mnie porównanie
                  przebiegu studiów w USA i Polsce. Gdybyś mogła opisać rok akademicki i dlaczego
                  F. udało sę tak łatwo zmienić kierunek o 180 stopni. Na drugim roku. U nas
                  raczej nie do pomyślenia.
                  Kasia, dzięki za info o muzyce. Acha i doszłam do wniosku, że Dawid jest ok.
                  Pozdrawiam wszystkich. R.

• Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 17.02.02, 22:27
                    Witaj Renato. Wiesz, Twoje pytanie dopiero uświadomiło mi, że zdanie o tym, że
                    od dłuższego czasu zostaję w domu brzmi złowrogo, jak objaw jakiejś ciężkiej
                    choroby. A to coś przeciwnego. Moje dziecię to już nie takie maleństwo, ma na
                    imię Justynka i ma 3 i pół roczku (prawie). Jest to moje młodzsza córka,
                    starsza ma 12 lat (prawie). Tyle o mnie.
                    Wracając do filmu to jest taka fajna strona:
                    splendor.tvheaven.com/felicity
                    Są na niej bardzo dokładne streszczenia wszystkich odcinków. Przebrnęłam przez
                    całą drugą serię i wydawało mi się, że film już u mnie stracił, że znając treść
                    odbiór już będzie nie ten. A tu coś przeciwnego. Okazało się jeszcze raz, że
                    siła tego serialu nie tkwi w treści ale w formie. Na nowo odkrywam magię
                    świateł, muzyki, gry aktorów, ich gestów, mimiki twarzy. I to zwolnienie tempa
                    filmu gdy coś ważnego ma nam, widzom zostać przekazane. A niektóre sceny mają
                    wręcz symboliczne znaczenie o niezwykłej sile wyrazu. Cały czas stoi mi przed
                    oczami scena, końcowa w odcinku w którym godziły się July z Felicity, scena z
                    muzeum przed obrazem rozpostartej dłoni. Po jednej stronie obrazu J., po
                    drugiej F., na zewnątrz biały kadr. Czy ktoś zwrócił na tę scenę uwagę?
                    • Gość: Anka Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 18.02.02, 17:51
                      Cześć Wam!
                      Jestem tu po raz pierwszy.Gdy zobaczyłam w tytule postu "Felicity", to coś we
                      mnie drgnęło. To przecież ten serial, który zawsze oglądam! Pamiętam jaka byłam
                      wściekła, gdy przerwali emisję TVP, ale w tym samym czasie serial leciał na
                      niemieckiej RTL, więc starałam się coś zrozumieć. Teraz wreszcie jestem
                      szczęśliwa.
                      Tak, Felicity jest stworzona dla Noela, a Noel dla Felicity. Ben - trochę za
                      mało dojrzały. (świadczy o tym fakt romansu ze starszą kobietą-mężatką, bo
                      chyba uczucie nie ma tutaj miejsca).
                      Scena z dłonią - fantastyczna. Tyle symboliki, piękna... Brawa dla reżysera.
                      Ja też znalazłam streszczenia dosyć szczegółowe, po angielsku: felicity.tktv.net
                      Bardzo podobał mi się odcinek z randką z Davidem i stwierdzenie Felicity o
                      Noelu: "nie można rozmawiać o facecie z B-listy (David) z facetem z A-listy".
                      Jednak F. ma swój rozum i niesamowity instynkt. Mądry Amerykanin po szkodzie?
    • Gość: rebraca Re: Czy podoba Wam się IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.02.02, 05:11
      Cześć mam nadzieję że przyjmiecie w kręgi fanów serialu męski punkt widzenia
      Od niedawna dopiero zacząłem oglądać lecz dzięki Waszym opiniom chyba się
      orientuję o co chodzi. Macie rację ten serial odmładza, ja stary koń nie mogę
      codziennie się doczekać na nowy odcinek. Czy oglądałyście wtorkowy odcinek,
      Felicity chyba zerwała z synem nauczycielki, którego mi teraz żal chyba nie
      zasłużył, prawda?
      • Gość: asia Re: Czy podoba Wam się IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 20.02.02, 15:42
        Mnie się też wydaje, że David zupełnie sobie na to nie zasłużył. Gdy faceci
        rzucali F. to tyle się o tym mówiło, a po tym odcinku wychodzi, że to jego
        wina, że się zaangażował...Coś mi nie pasuje w tej nowej F. Wiem, że dojrzewa i
        się zmienia, ale bez przesady. I tęsknię za tymi jej sweterkami
        • Gość: diana Re: Czy podoba Wam się IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.02.02, 16:37
          Jak podobał się wam dzisiejszy czarno-biały odcinek?
          Trochę klimatu a`la Hitchock i wczesny Lynch.
          I za mało Bena:)
          • rebraca Re: Czy podoba Wam się 21.02.02, 00:11
            Ale okropny odcinek, chyba najgorszy w historii całego serialu.
            • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 21.02.02, 00:14
              Rebraca, ty chyba jesteś nocny Marek?
              • rebraca Re: Czy podoba Wam się 21.02.02, 23:39
                Myślałem że sam tu jestem o tej porze.
                Może jest tu ktoś teraz?
                • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 21.02.02, 23:47
                  Cześć. To też moja pora. Widzę, że i Diana się przed chwilą odezwała. Ale ja
                  pomału się wyłączam. Dobranoc. K.
                  • rebraca Re: Czy podoba Wam się 21.02.02, 23:55
                    Dobranoc K.
                    Obyś nie miała takich snów jak dzisiaj F.
                    • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 22.02.02, 23:12
                      rebraca napisał(a):

> Obyś nie miała takich snów jak dzisiaj F.

Dlaczego?! Śnić o tym, że się jest z Noelem w łóżku, czemu nie? ;)

Pozdrawiam, K.
          • Gość: Kasia ... czemu Telewizja nam to robi IP: *.chello.pl 21.02.02, 22:40
            Masz rację - początek z Hitchcocka, końcówka Lyncha. A myślałam, że niczym już
            mnie nie zaskoczą twórcy tego filmu. Odcinek mi się podobał jako zabawa formą.
            Nie można go traktować dosłownie.

A TERAZ MÓJ PROTEST:
            Protestuję przeciwko naruszaniu kolejności odcinków ustalonej przez producentów
            serialu. Telewizji Polskiej zdarza się to nie pierwszy raz. Wg moich informacji
            opuszczone zostały dwa odcinki, ten powinien być nadany później. Nawet jeśli
            nie wpłynęło to na odbiór całości filmu.

Czy nie wpłynęło dowiem się za dwa dni, pewną niekonsekwencję dało się już
            zauważyć. Felicity mówiła o powrocie z ferii świątecznych do NY, a odcinek
            wcześniej był dopiero Dzień Dziękczynienia.
            • Gość: diana Re: ... czemu Telewizja nam to robi IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.02.02, 23:40
              Też mi coś wlaśnie nie pasowało, nie było zgodne z opisami odcinków w
              internecie.
              Ta strona splendor.tvheaven.com/felicity bardzo szczegółowo opisuje każdy
              odcinek.
              Tak szczegółowo, że się nie chce czytać:)
              Czasem lepiej pozostać w błogiej nieświadomości, zwłaszcza że to przecież TYLKO
              serial.
      • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 20.02.02, 21:47
        Oj nie zasłużył. Bardzo mi żal Davida, poczułam do niego ogromną sympatię.
        Dojrzałością bił na głowę każdego faceta z kręgu F. Przeogromnie podobała mi
        się scena, w której powiedział F., że ją kocha. Prosta, bez zbędnych słów, a
        mnie się zrobiło ciepło gdzieś w okolicy serca. Szkoda, że się tak skończył ich
        związek.
        Noel, z odcinka na odcinek robi się nijaki, bezbarwny, taki nieporadny. Może
        to, że F. dorośleje pogłębia kontrast między nimi. W części pierwszej
        odbierałam go jako faceta, który wie czego chce, dojrzałego (zaskoczyła mnie
        informacja, że ma 19 lat - myślałam, że jest starszy), zdecydowanego. Teraz co
        chwila radzi się Eleny co ma robić, jakby cofał się w rozwoju.
        Natomiast korzystne zmiany przechodzi Ben. Romans z Maggie wcale nie świadczy o
        jego niedojrzałości. Wg mnie jemu chodziło mimo wszystko o uczucie, kiedy
        dowiedział się, że M. ma męża chciał się wycofać - a że było mu trudno, no cóż
        zaangażował się. Kto powiedział, że w życiu jest łatwo.
        Robi mi się smutno gdy widzę jak grupa przyjaciół z części pierwszej rozbija
        się teraz na dwa obozy - z jednej strony Felicity, Elena i Noel, z drugiej Ben,
        Sean i July. Taka mnie naszła refleksja po wczorajszym odcinku (o Święcie
        Dziękczynienia).
        • Gość: diana Re: Czy podoba Wam się IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.02.02, 18:57
          Kasiu, jeżeli nawet cała grupa się rozbiła, to chyba wiadomo przez kogo?
          Ja czekam czy Julie zauważy w końcu jak bardzo lubi ją Sean.
          Mój brat dzisiaj ciekawie określił cały serial:" Może bym i oglądał ale ta
          Felicity jest wkurzająca".
          Muszę przyznać, że też mnie czasem irytuje jej naiwność i brak zdecydowania.
          Chyba nie znam żadnej takiej prawdziwej osoby.
          Ale przecież nasza Fela ma dopiero 18 lat.
          Pozdrawiam.
          Może by tak rozpocząć nowy wątek, bo ten jest już trochę za długi?
          • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 22.02.02, 23:19
            No, wiem przez kogo się rozpadła. Ale mi smutno, że tak się stało. Zawsze
            ciepło patrzyłam na takie grupy przyjaciół pojawiajace się dość często w
            filmach. Może dlatego, że w życiu zawsze mi brakowało takiej paczki oddanych
            sobie ludzi.
            Piszesz, że F. jest niezdecydowana. Ja również razem z nią! Nie wiem kogo bym
            wybrała. Ale mnie najbardziej podobają się jej faceci z listy B.
    • Gość: Olimpia Re: Czy podoba Wam się IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 00:10
      Ten serial to strzał w dziesiatkę.Są w nim ukryte pragnienia , troski i
      wątpliwości każdego człowieka wkraczającego w dorosłe zycie. Felicity jest
      niesamowita a jej przyjaciele tworza niezapmniana atmosferę. Ten film to jak
      narkotyk ale jak przyjemny. jestem pewna że bedzie z Noelem tylko nie za
      szybko - bo trzymaja wszystkich w napięciu. jestem ich zwolenniczką i
      zachęcam wszystkich do o gladania.
      Olipia Grudziadzka
    • Gość: Kaja Re: Czy podoba Wam się IP: 217.11.141.* 22.02.02, 21:17
      Uwielbiam "Felicity"! Ten serial jest fantastyczny!
      • Gość: diana Re: Czy podoba Wam się IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.02.02, 12:11
        Kasiu! Ja też jestem niezdecydowana, ale uważam to za wadę i to dużą. Bardzo
        komplikuje życie.
        Pozdrowienia.
    • Gość: Anka Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 23.02.02, 16:56
      Co sądzicie o piątkowym odcinku i wspólnym wypadzie Bena i Felicity na basen?
      Boże, czy to oznacza, że znowu będą razem? To najgorsza możliwość! Mam
      nadzieję, że F. przypomni sobie, co mu mówiła jak z nim zrywała: że kiedyś
      będzie żałował, ale wtedy będzie już za późno.
      • Gość: rebraca Re: Czy podoba Wam się IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.02.02, 00:16
        Widzę że ten wątek umiera w czasie weekendu (czytaj: wtedy gdy nie lecą kolejne
        odcinki F.)
        A co do piątkowego odcinka: pelne zdziwienie Felicity zrobiła cos szalonego
        Pozdr.
        • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 26.02.02, 11:51
          Całe forum zamiera w weekendy. A nasz wątek... Myślę, że już tyle zostało
          powiedziane, czytaj napisane, że dopiero nowe odcinki dają jakiś impuls do
          przemyśleń i dyskusji.
          • Gość: Joanna Re: Czy podoba Wam się IP: *.acn.waw.pl 27.02.02, 12:47
            Dawno mnie tu nie bylo :) Ale jestem. Ach, ta nasza Felicity. Niezla jest ta
            pani terapeutka. Wiedzialam, ze F. nie stac na cos tak zwariowanego (jezeli to
            mozna tak nazwac), jak rzucenie studiow i podroz z Benem. Zdziwilam sie, jak
            prawie sie zdecydowala, ale wiadomo czym to bylo natchnione. Problemy rodzinne
            zawsze nas wytracaja z rownowagi i wtedy czesto zdarzaja sie nam
            niekontrolowane posuniecia. A dzis pewnie okaze sie czy Rubi jest w ciazy
            (czytalam w gazecie, ze w ktoryms z kolejnych odcinkow okaze sie, ze Noel nie
            jest ojcem dziecka Rubi, a zatem dziewczatko blond z kims sie puscilo, moze z
            Tomem Cruisem na planie, hihi)
            Pozdrawiam wszystkie milosniczki :)
            • Gość: Kaja Re: Czy podoba Wam się IP: 217.11.141.* 27.02.02, 20:19
              Może byś z łaski swojej nie pisała, co się zdarzy w następnych odcinkach.
            • Gość: Kaja Re: Czy podoba Wam się IP: 217.11.141.* 27.02.02, 20:24
              Może byś tak z łaski swojej nie pisała, co się zdarzy w następnych odcinkach.
              • Gość: Joanna Nie denerwuj sie tak!!!! IP: *.acn.waw.pl 28.02.02, 16:21
                To tylko serial :) I nic praktycznie nie zdradzam, a jak Ci to przeszkodzilo w
                czymkolwiek - bylo nie czytac :)
                • Gość: Kaja Re: Nie denerwuj sie tak!!!! IP: 217.11.141.* 28.02.02, 21:39
                  Nic nie zdradasz! Tak się składa, że owszem, zdradzasz - napisałaś co się
                  stanie w kolejnych odcinkach przed ich emisją. Napisz na forum, na jaki film
                  się wybierasz, a ja chętnie opowiem Ci o nim z detalami i zakończeniem.
                  Przecież nic się nie stanie!
                  • Gość: Joanna Re: Nie denerwuj sie tak!!!! IP: *.acn.waw.pl 02.03.02, 00:48
                    Mozesz mi zatem opowiedziec, co bedzie w dalszych odcinkach "Felicity"...
            • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 27.02.02, 22:47
              Gość portalu: Joanna napisał(a):

> Niezla jest ta pani terapeutka.

No właśnie, na mnie też zrobiła wrażenie. Zauważyliście, że od czasu do czasu
              pojawiają się postaci drugoplanowe, ale niezwykle wyraziste, dodające kolorytu
              filmowi. Tacy jak Javier, Maggie (ta od Bena) czy właśnie pani doktor Antonia
              Provon - co za niezwykłe nazwisko. Może jeszcze ktoś się znajdzie.

> A dzis pewnie okaze sie czy Rubi jest w ciazy
              > (czytalam w gazecie, ze w ktoryms z kolejnych odcinkow okaze sie, ze Noel nie
              > jest ojcem dziecka Rubi, a zatem dziewczatko blond z kims sie puscilo, moze z
              > Tomem Cruisem na planie, hihi)

Ale masz poczucie humoru!
              Szkoda mi Ruby, aż się nie chce wierzyć, że nie zdaje sobie sprawy kto jest ojcem
              dziecka. A może właśnie zdaje stąd ta rozpacz. Bo na razie wygląda, że to z
              Noelem.
    • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 27.02.02, 22:51
      Sprawdzam czy działa. Opisałam się i gdzieś mi mój post zginął.
      • Gość: Joanna Re: Czy podoba Wam się IP: *.acn.waw.pl 28.02.02, 16:27
        Ale niezle rozegrali akcje, nie mozna sie bylo niczego spodziewac. Ruby niby
        niewinna, a tu jednak taka cicha woda :) A jednak kurcze nie Tom Cruise.
        Pamietasz Kasiu, dlaczego wspominam Toma C. (zanim Ruby zaczela grac, a dostala
        juz role, cos wlasnie tam z Noelem sie smiali, ze z nim bedzie grala).
        No i Ben z Noelem - teraz kumple, co bardzo cieszy F., ktora napewno zacznie
        sie spotykac z Gregiem. Jak Wam sie podoba ten facet z listy B (bo pewnie do
        takiej przynalezy). No i zakochana Meghan - smieszne, co nie? :))))
        • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 28.02.02, 18:21
          No oczywiście pamiętam Toma C. i dowcip złapałam. Udał Ci się. Co do Grega nie
          mam zdania (jeszcze), wolałam Davida :)
          Narobiłaś mi smaku na nowy odcinek, nie mogę się doczekać kiedy go obejrzę
          (oczywiście z konserwy)
          O rany, ale sobie porę wybrałam na pisanie, wczoraj nie działało i tylko
          wskoczyłam na chwilę, i już mnie gonią sprzed komputera.
          Jak obejrzę dzisiejszy odcinek to wrócę.
        • Gość: Kasia Re: Czy podoba Wam się IP: *.chello.pl 28.02.02, 22:54
          No i obejrzałam.
          Z Noelem to już jest beznadziejnie. Rozumiem, że sytuacja go przerosła, ale
          radzić się w takiej chwili Bena??? Ale się skumplowali! To już jest ponad moje
          pojmowanie.
          A ten potwór Greg jak on mógł tak pomiatać taką biedną, śliczną Felicity? ;)
          • Gość: rebraca Re: Czy podoba Wam się IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.03.02, 01:10
            Tak Noeala przerosła sytuacja, ale zauważcie co robi Rubi i w jakiej ona jest
            sytuacji chce urodzić to dziecko pomimo to że najpewniej noel ją zostawi, a
            także musi sobie poradzić jakoś na studiach. Nic tylko się załamać.
            • Gość: Ren Re: Czy podoba Wam się IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.02, 22:34
              No, tak.
            • Gość: Olimpia Re: Czy podoba Wam się IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 21:02
              Nie sądzę aby Noela przerosła ta sytuacja z Rubi. W końcu to nie było jego
              dziecko ( o czym Rubi mu nie powiedziała)Więc nie ma w tym nic niesamowitego
              ze Rubi podjeła się urodzenia.
    • kathy38 Re: Czy podoba Wam się 06.03.02, 09:47
      Ach cudownie byłoby mieć znów naście lat, mieć problemy z wyborem faceta, bawić
      się w strajki, bawić się w malowanie pokoju, włamywać się na basen ...
      Ciekawe jak to będzie z F. i Gregiem, podobają mi się jako para chociaż jeszcze
      parą nie są, pasują do siebie.
      Pozdrawiam wszystkich fanów, Kasia.
    • Gość: asia Re: Czy podoba Wam się IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 13.03.02, 10:26
      Wczoraj kupiłam gazetę z programem na następny tydzień i co widzę, że już nie
      będzie Felicity, tylko film 'Providence'....Pamiętam, że kiedyś leciał i był
      całkiem fajny, ale łezka za 'Felicity' i Sean`em i Javier`em, których uwielbiam
      się zakręciła...Czyli do piątku, a potem czekamy, może wznowią za pół roku ;)
      • kathy38 Re: Czy podoba Wam się 13.03.02, 21:19
        Gość portalu: asia napisał(a):

> Wczoraj kupiłam gazetę z programem na następny tydzień i co widzę, że już nie
        > będzie Felicity, tylko film 'Providence'....

No tak, to ostatni tydzień nadawania F.
        A może to i lepiej, że się kończy, jeśli Felicity znowu się zeszła z Benem ;(.
        No i już nie będzie Grega.
        Greg... Dla mnie to był najsensowniejszy facet jaki się pojawił w filmie.
        Szorstki, obcesowy, niezbyt urodziwy, ale miał to coś co mi się w mężczyznach
        podoba. Rozumiem Meghan ;). Szkoda, że zagościł na tak krótko.

> Czyli do piątku, a potem czekamy, może wznowią za pół roku ;)

Ja liczę, że pojawi się ciąg dalszy.

• Gość: Ginger Re: Czy podoba Wam się IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.02, 15:52
      W tym roku skoncze 20 lat, wiec jestem mniej wiecej w wieku Felicity. Od pol
      roku mieszkame sama, w innym miescie niz moi rodzice. Zaczelam studia
      (zaoczne), spotkalam nowych ludzi, odkrywam nowe miejsca Wroclawia, bo tu sie
      ucze i staram sie wykorzystywac moj czas. Od dosyc dawna sledze ten watek, ale
      dopiero teraz, kiedy serial sie konczy, postanowilam sie wlaczyc.
      Doskonale rozumiem rozterki F. Jestem osoba bardzo niezdecydowana, troche
      roztrzepana, ambitna.. i mnie, podobnie jak ja, to czasami gubi.
      To, ze Ben podoba sie F. jest z mojego punktu widzenia, bardzo zrozumiale. Ja,
      kiedy go widze dostaje takiego specyficznego dreszczyka. Wczorajszy odcinek
      bardzo mnie wzruszyl, kiedy Ben odnalazl ten film z Chaplinem.. Chcialabym
      kiedys spotkac kogos tak spontanicznego jak on... Reszta bohaterow jest tez
      ciekawa, czasami tak strasznie przypominaja moich przyjaciol, ze az nie cce mi
      sie w to wierzyc!
      Pozdrawiam.
      • Gość: asia Re: Czy podoba Wam się IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 15.03.02, 11:04
        Pozdrawiam Cię G. serdecznie i trochę zazdroszczę Ci tego Wrocławia, bo to
        takie cudne miejsce.Powodzenia na studiach
        • acm53 Re: Czy podoba Wam się 15.03.02, 11:32
          Choć oglądam serial od początku (wychodziłem z pracy pod byle pretekstem, żeby
          zdążyć do domu na 14.55), to wątek znalazłem dopiero dzisiaj. Oglądam głównie
          dla Keri Russell, bo jest piekną kobietą szkoda tylko, że ścięła włosy :-(((( .
          Piszecie często, że macie rozterki takie, jak ona - i mogę tylko powiedzieć:
          zgadza się, znam całe mnóstwo kobiet z takimi samymi problemami. Czuję sie
          więc, jakbym oglądał swoich znajomych. Poza tym też kiedyś byłem dla kogoś
          takim problemem i z tego względu kibicuję Noelowi. Ale w życiu bywa różnie i
          kompletnie nie zdziwiłem się, że Felicity szukała kogoś bardziej dojrzałego,
          szczególnie po przejściach z Benem. Straszny z niego kretyn.

Pozdrawiam Cię Ginger - też studiuję we Wrocku.
          • Gość: Ginger Re: Czy podoba Wam się IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.02, 18:10
            To prawda, ze Wroclaw to wspaniale miejsce. Przekonalam sie o tym kilka dni
            temu, kiedy wracalam okolo 2:00 w nocy na piechote do domu :) Nie musialam sie
            spieszyc, moglam wszystko kontemplowac i rozmyslac.. Ale nie o tym chcialam
            pisac! Co teraz? Skoro nie bedzie F. to ten watek upadnie? A ja tyle czasu go
            sledzilam, ze czuje sie, jakbym Was wszystkich znala.. Hmm Studiujesz we
            Wrocku? A co studiujesz? Pozdrawiam.
            • acm53 Re: Czy podoba Wam się 15.03.02, 19:01
              Gość portalu: Ginger napisał(a):

> To prawda, ze Wroclaw to wspaniale miejsce. Przekonalam sie o tym kilka dni
              > temu, kiedy wracalam okolo 2:00 w nocy na piechote do domu :) Nie musialam sie
              > spieszyc, moglam wszystko kontemplowac i rozmyslac.. Ale nie o tym chcialam
              > pisac! Co teraz? Skoro nie bedzie F. to ten watek upadnie? A ja tyle czasu go
              > sledzilam, ze czuje sie, jakbym Was wszystkich znala.. Hmm Studiujesz we
              > Wrocku? A co studiujesz? Pozdrawiam.

No fakt, Wrocław jest najpiękniejszy nocą. Wątek mam nadzieję nie umrze - w końcu
              ostatni odcinek daje trochę do myslenia.... A studiuję prawo.
    • kathy38 To już koniec 15.03.02, 21:56
      Skończył się serial i zrobi się pusto. Nie będzie na co czekać o tej 14.55. I
      nie będzie już nowych dopisków do wątku. Jest mi poniekąd smutno. Cieszę się,
      że poznałam tu, na tym forum ludzi, którzy myślą i odczuwają podobnie. Dzięki
      nim odbiór filmu był dla mnie pełniejszy. Lubiłam tu zaglądać wieczorem i
      czytać zapiski innych. Fajnie, że "Felicity" podobała się tak wielu ludziom.
      Dla mnie był to film niezwykły, żaden obejrzeć i zapomnieć. Poruszało mnie w
      nim wszystko - aktorzy i ich gra, forma przekazu, muzyka i światło, fabuła -
      problemy i ich rozwiązywanie, zwroty akcji, balansowanie między powagą a
      groteską. I to, że był to film zwyczajny, o zwykłych młodych ludziach takich
      jak my teraz (lub kiedyś). Z niecierpliwością będę czekać na ciąg dalszy.

Pozdrawiam wszystkich fanów serialu, Kasia.

P.S. Jakby ktoś chciał może do mnie napisać na priva. Będzie mi miło.
      • kathy38 Re: To już koniec 15.03.02, 23:15
        I jeszcze jedno - zakończenie było piękne. Sto razy ładniejsze niż serii
        pierwszej.
      • Gość: rebraca Re: To już koniec IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.03.02, 00:42
        Kurcze tak fajny odcinek... i to już koniec, trochę to smutne.
    • kathy38 Do Buni 15.03.02, 22:02
      Napisałaś kiedyś:

"Napisałam do uprzejmych planistów programowych ..."

Czy mogłabyś zdradzić do kogo się zwracałaś? Przyszedł mi do głowy pomysł
      napisania do Telewizji z postulatem zakupu kolejnych odcinków Felicity. Jeśli
      by to był bardziej zbiorowy postulat, gdybyśmy udowodnili decydentom, że film
      się podobał i miał widownię to może, może ...

Pozdrawiam, Kasia
    • kathy38 Polska strona o serialu 15.03.02, 22:10
      Znalazłam w necie stronę poświęconą serialowi:
      www.felicity.prv.pl

Jest jeszcze bardzo surowa, ale to już coś. Nie wiem czy to ja powinnam ją
      reklamować. Ale co mi tam, może dzięki temu, że ktoś będzie tam zaglądał,
      będzie ona dalej żyła i rozwijała się.
      • kathy38 Re: Polska strona o serialu 15.03.02, 22:11
        O kurczę, wyszedł mi link - hurra.
        • Gość: Ren Re: Czy podoba się Wam "Felicity" IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.02, 22:32
          To koniec?!
          To niemożliwe!!
          R.
        • Gość: Alex Dlaczego zabraliscie nam Felicity!?!?! IP: *.magma-net.pl 16.03.02, 14:15
          HeJ!
          Uwielbiam ten serial. Mam dużo przyjaciół którzy też go ogladają.Jesteśmy
          bardzo zaskoczeni, że TVP2 nie zakupiła dalszych odcinków:( !!! Dlaczego!!!
          Ten serial pokazuje problemy z jakimi boryka sie połowa naszej młodzieży. My
          wszyscy zżylismy się z tym serialem!Chciałam zaznaczyć, że jest polska strona
          tego serialu i ,że założyl ją chłopak za co bardzo mu dziekujemy!!! Tak trzymać
          stary! Jesteśmy z tobą!
      • Gość: majandra Re: Polska strona o serialu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.02, 23:22
        A druga polska strona o serialu to roswellwkregutajemnic.w.interia.pl
    • Gość: Kasia Mail do TVP IP: *.chello.pl 16.03.02, 10:31
      Na stronie
      www.tvp.com.pl

jest podany adres mailowy, na który można kierować pytania i uwagi dotyczące
      oferty programowej.

Piszmy!!! I prośmy o więcej Felicity. Im nas będzie więcej tym lepiej.
      • Gość: Ginger Re: Mail do TVP IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.02, 15:14
        No, ja juz wyslalam :) Dzieki za adres. Zarzucmy ich m@ilami a noz...
        • Gość: Joanna Re: Mail do TVP IP: *.acn.waw.pl 17.03.02, 23:22
          Juz tez do nich pisze.... zalewam sie lzami i pograzam w smutku :( pozdrowienia
          dla wszystkich
          • Gość: alex Re: Mail do TVP IP: *.magma-net.pl 17.03.02, 23:51
            Ja też do nich napisałam!!!Moi przyjaciele też!!! Pozdrawiam wszystkich.:) :)
      • Gość: Ren Re: Mail do TVP IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.02, 22:24
        Już wysłałam cztery.
      • Gość: aga Re: Mail do TVP IP: *.devs.futuro.pl 20.03.02, 21:42
        dobry pomysl, zaraz napisze i przekaze znajomym:)
        • Gość: pop Re: Mail do TVP IP: *.wsercumiasta.wroclaw.net.pl 25.03.02, 17:04
          to serial dla ludzi
          wreszcie dobry pomysł TVP
          obejrzałem jeden odcinek i od razu mi sie spodobał
          myślałem ,że to będzie jakiś makbil
          ale na szczęście nie
          • Gość: pop Re: Mail do TVP IP: *.wsercumiasta.wroclaw.net.pl 25.03.02, 17:05
            dodaje że jestem facetem
            tylko sie nie śmiejcie z mojego upodobania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka