Gość: MarciN IP: *.chello.pl 11.09.03, 23:12 W Amerykańskim więzieniu siedzi niewinny obywatel Polski. Jak powinny zachować się polskie władze ? Co o tym wszystkim sądzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: verte Re: CELA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.03, 02:11 Gość portalu: MarciN napisał(a): > W Amerykańskim więzieniu siedzi niewinny obywatel Polski. > Jak powinny zachować się polskie władze ? > Co o tym wszystkim sądzicie ? Starocie,było na tapecie conajmniej od 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joniu Re: CELA IP: 2.4.STABLE* / *.wl.kielce.octava.net.pl 12.09.03, 06:24 kurde, dla mnie to szok, dlaczego nic Polska w tej sprawie nie robi??????, koles dostal 30 lat za to ze wykapal swoja corke!!!!! przeciez to panie BUSH smieszne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Wykapal? Tylko po czym...? IP: 62.233.175.* 12.09.03, 07:38 Tacy zwyrodnialcy powinni gnic w wiezniu do konca swych dni. Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: Wykapal? Tylko po czym...? 12.09.03, 08:58 Możecie napisac coś więcej o tej sprawie? Jakoś mi umknęła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka www.cela.tvn.onet.pl IP: 213.77.9.* 12.09.03, 09:46 tam możesz o tym przeczytać. wkurwia mnie to,że nasz rząd nic z tym nie robi. mają swojego obywatela w dupie. kwach mizia się do busha a o ważnych sprawach nawet nie napomknie. Odpowiedz Link Zgłoś
lahliq Re: www.cela.tvn.onet.pl 12.09.03, 10:57 Strona o podanym adresie nie istnieje. Istnieje za to: cela.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lahliq Re: CELA IP: 81.210.121.* 12.09.03, 10:54 Sprawa była głośna w Wyborczej kilka lat temu. Zdziwiłam się, że jeszcze jest nierozwiązana. Pamiętam już, że mnóstwo było przekrętów w pracy adwokata czy prokuratury, czy sędziów. Czy w "Celi" był może wywiad z tą kobietą, z którą ten chłopak mieszkał? Dlaczego on został zamknięty? Czy to ona złożyła na niego doniesienie? Czy ona go broni? Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: CELA 12.09.03, 12:42 Berty (bo tak ma na imię kobieta, z którą się związał ten człowiek, Rafał mu chyba na imię) nigdy nie wniosła skargi do sądu przeciwko niemu. Tak, było spotkanie Miszczaka z Berty i jej trzema córkami (Najmłodsza Katy jest także córką Rafała i on widział ją tylko raz w życiu, jak miała kilka tygodni!!!) Kobieta powiedziała, że nadal myśli o Rafale, jak o najłagodniejszym, najlepszym człowieku na Świecie. Jest w stałym kontakcie listownym z Rafałem... Odpowiedz Link Zgłoś
lahliq Re: CELA 12.09.03, 14:14 To jak to się stało, ze trafił do więzienia? Jak przez mgłę pamiętam coś o kąpaniu dziewczynki, wizycie w szpitalu, krwawieniu z dróg rodnych... Niestety na stronie "Celi" jest chyba tylko raczej wstęp do programu, mało mozna się z tego dowiedzieć. aguszak napisała: > Berty (bo tak ma na imię kobieta, z którą się związał ten człowiek, Rafał mu > chyba na imię) nigdy nie wniosła skargi do sądu przeciwko niemu. Tak, było > spotkanie Miszczaka z Berty i jej trzema córkami (Najmłodsza Katy jest także > córką Rafała i on widział ją tylko raz w życiu, jak miała kilka tygodni!!!) > Kobieta powiedziała, że nadal myśli o Rafale, jak o najłagodniejszym, > najlepszym człowieku na Świecie. Jest w stałym kontakcie listownym z Rafałem... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: CELA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.03, 14:39 > To jak to się stało, ze trafił do więzienia? Jak przez mgłę pamiętam coś o > kąpaniu dziewczynki, wizycie w szpitalu, krwawieniu z dróg rodnych... oglądałem ten program,facet przedstawia to bardzo emocjonalnie,nie ma suchych faktów według niego został podejrzanym gdy podpisał się w szpitalu innym nazwiskiem niż ma córka jego narzeczonej nie chce go osądzać,ale dla mnie nie był wiarygodny,to jest moje takie subiektywne odczucie że byłby zdolny do czynów lubieżnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: CELA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.03, 14:42 zapomniałem dodać że nawet gdyby to zrobił to 30 lat więzienia jest zbyt surową karą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: CELA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 14:48 Chwała Bogu, że nie jesteś sędzią. Dla mnie jest jasne, że nie popełnił umyślnie przestępstwa. O ile w Polsce jest naturalne, że ojciec może kąpać małą dziewczynkę bez żadnych podtekstów (małe dziecko to istota aseksualna), w Teksasie najwyraźniej przeginają w drugą stronę. W najlepszym razie nieumyślnie złamał prawo a molestować nieumyślnie nie można. Pomijając kwestię winy cały proces był farsą i już choćby z tego powodu należy go powtózyć. A dla nas dbry wniosek - unikajmy wyjazdów do państw, któe nie przestrzegają praw człowieka - USA też zaliczają się do tej grupy. A przynajmniej niektóe stany z Teksasem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: CELA IP: *.dialup.tiscali.it 13.09.03, 10:17 Dla mnie jest wiarygodny od samego poczatku / poznalam jego historie na stronie GW /. Ktos, kto jest winny, na pewno pierwsze co zrobi, zazada adwokata. Osoba, jaka opisala Betty, niewinna, nie moze uwierzyc w to, co jej sie zdarzylo. Jest przekonana, ze wszystko skonczy sie dobrze i gotowe. Potem trudno juz ten blad naprawic. Proces powinien byc powtorzony z uwagi na usterki procesowe. Odpowiedz Link Zgłoś