flojd2 13.09.08, 18:44 Dziś między innymi: - Chłopak, który czaruje ;-) - Zespól taneczno - wokalny z hitem "Autostrada" - Klaudia, która powaliła jurorów wykonaniem utworu "Dziwny jest ten świat" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malange Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 18:56 flojd2 napisał: > Dziś między innymi: > > - Chłopak, który czaruje ;-) > - Zespól taneczno - wokalny z hitem "Autostrada" > - Klaudia, która powaliła jurorów wykonaniem utworu "Dziwny jest ten świat" To nie będzie materiału z castingów, tych bez jury? Buuu... to jest przecież najlepsze! Fajnie, że program trwa do 22:20, czyli jak na TVN to będzie jakieś 60 minut samego programu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
piano00 Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 18:59 > - Klaudia, która powaliła jurorów wykonaniem utworu "Dziwny jest ten świat" Mnie nie powaliła,po prostu wydziera sie na maksa,zwykła barwa głosu,nic specjalnego no ale jakies dziecko "bohater" musi byc ... Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 19:02 piano00 napisała: > > - Klaudia, która powaliła jurorów wykonaniem utworu "Dziwny jest > ten świat" > > Mnie nie powaliła,po prostu wydziera sie na maksa,zwykła barwa > głosu,nic specjalnego no ale jakies dziecko "bohater" musi byc ... Mnie też nie powaliła - Connie Talbot czy Gabi Wilson nie dorasta do pięt. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 19:18 a mnie sie podobała, bardzo! ile ona ma lat? z 10? ma naprawde mocny głos i ładnie śpiewa, w koncu zaspiewac taką trudną piosenkę to nie byle co... tymbardziej będac dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 19:20 Też mi się "podobała", ale nic więcej, na kolana nie powala (w przeciwieństwie do w/w dziewczynek). Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 19:25 tamtych dziewczynek w ogole nie kojarze :) Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 22:10 malange napisała: > piano00 napisała: > > > > - Klaudia, która powaliła jurorów wykonaniem utworu "Dziwny jest > > ten świat" > > Connie Talbot jest dużo młodsza i wzrusza nie tyle jej śpiew co dziecięce seplenienie i dziecięcy wizerunek > > Mnie nie powaliła,po prostu wydziera sie na maksa,zwykła barwa > > głosu,nic specjalnego no ale jakies dziecko "bohater" musi byc ... > > Mnie też nie powaliła - Connie Talbot czy Gabi Wilson nie dorasta do > pięt. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 23:09 o Faryl Smith nie wspominajac. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zgred1 Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 19:00 Już sobie ostrzę zęby na ten program. Nie przewiduję aby wyłonił kogokolwiek specjalnie wybitnego, co najwyżej jakiś talent wokalny - ale mimo wszystko przewiduję, ze oglądanie polskiej wersji może pewnej rozrywki dostarczyć. W amerykańskiej wersji był chłopak który udawał Britney spears, może u nas pojawi się jakiś klon Dody albo inszego medialnego stwora :D W każdym razie - czekam dziś na godzinę 20.35, kiedy ten "hyt" się zaczyna i mam nadzieję, ze na forum pojawią się też komentarze :) Odpowiedz Link Zgłoś
flojd2 Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 19:12 Odcinek trwa 75 minut+ reklamy wiec calkiem duzo tego materiału. Od razu bedą pokazywali castingi przed jury. Od razu ostrzegam, że Wojewodzki jest w tym wydaniu moze i zabawny ale bardzo wku...ajacy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 19:15 bardzo jestem ciekawa tej dziewczynki śpiewającej niemena a w ogóle jak to bedzie wyglądac? najpierw materiały z castingów a potem programy live? Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zgred1 Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 19:27 Właśnie tak to wyglądało w innyvh wersjach tego programu - angielskiej, australijskiej, francuskiej, amerykańskiej: najpierw castingi a potem finały "na żywo". Na castingach najciekawsi zazwyczaj byli ci osobnicy którzy tak naprawdę nic nie umieli - publicznośc zdrowo ich obśmiewała i odchodizli w niesławie ze sceny. nie ukrywam że i w polskiej edycji najbardziej liczę na "freaków" :D Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zgred1 Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 20:53 Jesli "chłopak z kulka" bedzie w stanie kulac ichpo innych częściach ciała, to moze być w przyszłosci ciekawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 20:54 Żonglerka kontaktowa robi wrażenie! Mogli inaczej zmontować materiał o tych, którzy nie przeszli - bo ten był zbyt chaotyczny i np nie wiem o co chodziło z panem z papugami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lotta79 Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 20:54 to z tą kulą to było serio czy jakieś telewizyje czary mary? O_O tak w ogóle to nawet śmiesznie jest na razie, jak zrobi się żenująco skacze na inny kanał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
esss Re: Pędzą Polacy autostradą... 13.09.08, 21:22 To Duet Orion - są na youtube.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zgred1 Re: Pędzą Polacy autostradą... 13.09.08, 21:23 Piękna akrobatyka, aż się przyjemnie patrzyło. I obaj panowie - bardzo urodizwi :) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Pędzą Polacy autostradą... 13.09.08, 21:28 Akrobatyka piękna, jednak mogli bardziej się odziać, bo ciał apetycznych nie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: Pędzą Polacy autostradą... 13.09.08, 21:31 No nie żartuj. To kto w/g Ciebie ma apetyczne ciało? Pudzianowski? Wojewódzki? Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Pędzą Polacy autostradą... 13.09.08, 21:34 A dlaczego akurat oni? Hmm? Naprawdę nie znasz innych facetów? Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: Pędzą Polacy autostradą... 13.09.08, 21:37 Podałam 2 skrajności. Ponieważ w/g mnie ci faceci od akrobatyki mają ładne, zdrowe, nieprzepakowane ciała. I słowo nieapetyczne do nich mi nie pasuje. Więc się pytam jakie męskie ciała są dla Ciebie apetyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Pędzą Polacy autostradą... 13.09.08, 21:38 A co? Chcesz się zaprzyjaźnić? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: EOT 13.09.08, 22:13 ??? Skoro podajesz swoją opinię, a ktoś się pyta czemu? to grzecznośc wymaga odpowiedzieć merytorycznie na to pytanie. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
mlekodwuprocentowe Re: EOT 13.09.08, 22:32 moim zdaniem panom niczego nie brakowało, ani niczego w nadmiarze nie mieli. "nieapetyczne" to ostatnie okreslenie jaki przypisałabym im sylwetkom. ale nawet gdyby znalazłaby sie tam jakas wada, to dlaczego mieliby sie zakrywac?? w takim razie czy ludzie brzydcy powinni nosić maski? Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: EOT 13.09.08, 22:34 Niezłe ciacha :)) i utalentowane również :) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: EOT 13.09.08, 22:38 Nie przesadzaj. Gdyby mieli ciekawe stroje (jak np pan wąż) to zapewne ich występ wiele by zyskał - mi się nie podobają różowo- bladzi faceci w naturalnych sweterkach (co nie oznacza, że lubię wydepilowanych i wysolaryzowanych chłopaczków). Uważam, że nie tylko sam występ jest ważny ale również jego oprawa i tutaj mogi się postarać o ciekawe stroje np. kontrastowe by było lepiej widać układ - a tak zlewali się z tłem i sami ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
mlekodwuprocentowe Re: EOT 13.09.08, 22:50 malange napisała: > tutaj mogi się postarać o ciekawe stroje np. kontrastowe by było > lepiej widać układ - a tak zlewali się z tłem i sami ze sobą. a ja to odebrałam tak, ze ich "zlewanie sie ze sobą" było efektem zamierzonym, troche tak jak puzzle - niby wiesz, ze składa sie z odrębnych elementów, ale jednak na pierwszy rzut oka widzisz obraz jako całość. specjalnie wymyslili tak skomplikowane figury, aby pokazac jaka niesamowitą rzeźbę mozna uzyskać przy pomocy dwóch odrębnych ciał. i co do stroju to tez sie nie zgodzę, nie podobają mi sie kostiumy a la pan wąż, ale moze dlatego, ze ja w ogole nie cierpię estetyki cyrku. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: EOT 13.09.08, 22:55 W takim razie, mogli bardziej zadbać o ciała by lepiej prezentowały się na scenie :) wtedy stroje będą zbędne. To tylko moje zdanie, każdy ma inne poczucie estetyki i inny gust :) i nie ma się co gorączkować (to akurat nie do Ciebie) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zitta Re: EOT 13.09.08, 22:52 jeszcze będa mieli szansę się przebrać i zadbać o oprawę, myślę że z niej skorzystają ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mlekodwuprocentowe Re: EOT 13.09.08, 23:01 byle nie przesadzili, bo jesli zobaczę na ich grzbietach cekiny i piórka w doopie, to poczuje sie zawiedziona. mogą sobie najwyżej przypudrowac nosek :) Odpowiedz Link Zgłoś
vanity Re: EOT 14.09.08, 02:07 a ja się zastanawiam, czy aby ich - jedynie - gatki nie są koniecznością do wykonywania pewnych figur. inaczej przylegają do siebie 2 ciała, a inaczej material z materiałem, nie ma takiego "poślizgu". Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: EOT 15.09.08, 16:55 vanity napisała: > a ja się zastanawiam, czy aby ich - jedynie - gatki nie są koniecznością do wyk > onywania pewnych figur. inaczej przylegają do siebie 2 ciała, a inaczej materia > l z materiałem, nie ma takiego "poślizgu". Logiczne. I...chyba masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: EOT 15.09.08, 15:10 żeby Was pogodzić, to napiszę, że wydaje mi się, że oni mieli nagie... no, te... ciałka ;) z przyczyn technicznych - lepsza przyczepność dwóch nagich ciał ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Pędzą Polacy autostradą... 13.09.08, 22:24 akrobatyka byla rewelacyjna a autosttrada... no cóż... nie moje poczucie humoru:] Odpowiedz Link Zgłoś
asiek101 Dziwny świat 13.09.08, 21:43 Boze co za fałsz, głos tez nie jakiś niewiadmo jaki, generalnie to nie wiem czemu Aga się poryczała, no naprawdę nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
lotta79 Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 21:43 niezła była ta dziewczynka tylko nie wiem czy wzruszył mnie jej śpiew, wykonanie tej piosenki, czy to że tak mizernie wyglądała, a taki głos z siebie wydała. Odpowiedz Link Zgłoś
lotta79 Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 21:44 fałszowała, chyba z tonacją było mocno na bakier ale głos ma jak na 11 latke niesamowity. Odpowiedz Link Zgłoś
auto_robex Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 22:00 powiem jedno : Foremka wyglada Pięknie!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
zitta Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 22:04 Nie oceniając poszczególnych występów stwierdzam, że program jest w porządku. Fajne jury, sympatyczne wsparcie dla uczestników ze strony Prokopa i Hołowni (o ile fajniejsze od Rusin w YCD), profesjonalna realizacja (montaż zwłaszcza). Takie jest moje zdanie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
trekker06 Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 22:12 Najlepszy z Jury póki co Wojewódzki, jest sympatyczny i dosyć zabawny. Chylińska i Foremniak za bardzo pozują na Amandę Holden z tymi zdumionymi minami i wzruszeniem odbierajacym mowę. Nie jest póki źle, ale do brytyjskiej wersji jeszcze daleko. I oczywiście nie ma Simona Cowella, bo Kuba mimo , że fajny to w mym rankingu ustępuję Cowellowi. Odpowiedz Link Zgłoś
zitta Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 22:26 Nie widziałam żadnej innej wersji programu (tzn. z innego kraju), więc nie mam porównania. Oczywiście mam świadomość, że to jest format i pewne rzeczy są nejako z góry - może nie narzucone - ale podpowiedziane (np. zachowanie jurorów), ale jakoś mi to nie przeszkadza. Ufam jury (zwłaszcza Wojewódzkiemu i Chylińskiej, choć Foremka też jest chyba szczera) że nie robią z siebie kogoś kim nie są, poza tym po prostu są fajni, niezblazowani, ani za słodcy ani za ostrzy (przynajmniej na razie ;-)) i w miarę możliwości rzeczowi - co chyba najważniejsze. PS. A chłopak z suczką byli rozczulający ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 22:29 jury rzeczywiście ok, obawiałam sie, ze foremniak bedzie zawsze usmiechnieta i zawsze na "tak" ale na szczescie jest nieźle;-) Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 22:33 Nie jest najgorzej, jednak Foremniakową troche tam nie pasuje. Te miny, ech... Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 22:36 ja sie spodziewąłam, ze bedzie gorzej wiec nie narzekam :) Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: Boysband z poznania 13.09.08, 22:31 Dlaczego uważasz, ze byli okropni? Mi się podobało jak wydawali z siebie te dzwięki. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Boysband z poznania 13.09.08, 22:33 Takich bandów jest wiele i na ich tle wypadli bardzo kiepsko. Jakieś takie nieposkładane to było, nierówne, niedopracowane... Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: Boysband z poznania 13.09.08, 22:39 malange napisała: > Takich bandów jest wiele i na ich tle wypadli bardzo kiepsko. Poważnie? Nie znam innych, ale może za mało obeznany jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Boysband z poznania 13.09.08, 22:59 Nie interesuję się tym to nie znam nazw :) Słyszałam wiele takich bandów na ulicach i na imprezach, chociaż przyznam że tamte były przeważnie w swingowych lub hiphopowych klimatach i może też dlatego brzmiały o niebo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Boysband z poznania 15.09.08, 17:04 malange napisała: > Okropni byli - co za tandeta. Nie zgadzam się . Byli super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 22:27 szczerze mówiąc to sie wynudziłam, juz nie dąłam rady włączyć tvn po ostatniej reklamie zbyt chaotyczne to wszystko, myslałam, ze bedzie jak w ycd-relacje po kolei z kazdego miasta a tu takie nie wiadomo co... to jedyny odcinek z castingow? za tydzien juz na zywo? Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 22:32 Też się nudziłam - motaż tragiczny, jeden wielki chaos albo totalna nuda. Foremka piękna i świetnie ubrana. Wojewódzki jak zwykle udaje, że jest zabawny. Chylińska przesadza z mimiką. Talenty: facet z kulką i akrobaci w ohydnych majociochach. Klaudia rozczarowała, po usłyszeniu całej piosenki - zdecydowanie jestem na NIE. Prokop i Chołownia - nieszkodliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 22:34 ja Hołownie bardzo lubie a i Prokop bez Wellman nawet niezły;) rzeczywiscie kulka i akrobaci najlepsi :) a mnie sie klaudia podobała, i chyba tyle... :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiek101 Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 22:52 Dokładnie, facet z kulką i akrobaci byli niesamowici. Wrócę na moment do Klaudii, bo tak mi sie później nasunęło, że (byc może się mylę) celowo wystylizowano ja na taką biedna sierotkę - te ciuszki rodem prl-u - podkolanóweczki, biała bluzeczka, czerwona marynarka, podkrążone oczy, spojrzenie, przepraszam za określenie, zbitego psa, żeby wzbudzała litość i tym samym jej głos zrobił większe wrażenie. Nie wiem, ale jakąś ściemą mi to waliło straszną. Ogólnie program oceniam na razie pozytywnie i cieszę się, że dają skróty większości popisów, a w całosci tylko bardziej orginalne. Ja tam zadnych tańców, rewii i tym podobnych nie chcę ogladać. A no i Marylka vel Sebastian bardzo w porzo, fajnie śpiewała i dobrze sparodiowała Rodowicz łącznie z tym jej paralitycznym ruchem ręki:D Odpowiedz Link Zgłoś
vanity Re: Mam Talent -odcinek 1 14.09.08, 02:16 być może... ale nie jest też tajemnicą, że bieda w Polsce występuje. czy by przyszła jak z PGR-u czy w nowych bojówkach i myszką Mickey na klacie i tak pokazała że się wyróznia wśród śpiewających dzieci w jej wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
cazioo Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 22:35 Mój typ: 'Pędzą Polacy autostradą' hicior absolutny :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
mlekodwuprocentowe Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 22:36 mnie tez się podoba. chętnie sciagnęłabym to sobie jako dzwonek na komórkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
burocq Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 22:38 mlekodwuprocentowe napisała: > mnie tez się podoba. chętnie sciagnęłabym to sobie jako dzwonek na > komórkę :) I to jest, myślę, najlepsze podsumowanie tego programu. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 22:38 no wlasnie najbardziej nie moge zrozumiec dlaczego oni przeszli. ten talent to gdzie, bo nie zauważyłam? Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 23:13 w innych wersjach tez przepuszczali zawsze paru kosmitow - ku rozrywce gawiedzi, jak sadze. niestety, zazwyczaj kosztem autentycznych talentow (jak przepuszczenie Michaela od Gwiezdnych Wojen kosztem tanczacego Daniela Pirie - kto ogladal ten na pewno pamieta) - ale chyba tez to jest wpisane w formule programu. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 22:38 najbardziej podobal mi sie wystep dwoch panow, akrobatyka? tak sami to chyba okreslili, ale dla mnie bylo to znacznie wiecej. dopracowane, swietne wykonanie i kojarzylo mi sie ze starozytnoscia:-) a ich ciala byly w sam raz, nie za chude, nie za mocno przypakowane. swietny wystep. dziewczynka Klaudia, no nie wiem. na pewno ma sluch i skromniutka. ale zeby sie poplakac i az tak wzruszac, to nie rozumiem. czlowiek Snake:-) ten tez byl niezly choc taki wymalowany:-) Wojewodzki mnie nie denerwowal, a tego najbardziej sie balam, strasznie mnie on irytuje w innych programach, tutaj ok. Chylinska tez ok, Foremniak w miare. Tylko jakas za chyda i wymeczona sie wydaje. Czasem szybciej powinni naciskac ten guzik:-) Odpowiedz Link Zgłoś
seseczka Wajda - zwariwała? 13.09.08, 22:44 po co ona tam przyszła? to jakaś żenada była. Odpowiedz Link Zgłoś
zitta Re: Wajda - zwariwała? 13.09.08, 22:49 Faktycznie, jest to dla mnie zagadka... Już abstrahując od tego, że dręczenie zwierzęcia, które wyraźnie nie miało ochoty na te durne wygibasy było niesmaczne (koń to jednak nie pudelek). Odpowiedz Link Zgłoś
barakudaa Re: Wajda - zwariwała? 14.09.08, 10:18 Zadna zagada,dobrze przemyslany ruch biznesowy,darmowa reklama ,ze ma takie kucyki do opchnięcia... Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Wajda - zwariwała? 15.09.08, 10:53 Karlona W. zawodowo zajmuej sie przygotowywaniem tego typu pokazów, to jest obecnei jej fach a ze wiedza o tym na razie jednak tylko koniarze to skorzystała z darmowej reklamy opłaciło sie ? cała POlska ją zobaczyła - opłaciło się choc elementy alta scuola wykonywane przez tą kuckę to akurat dobrej jakości nie były Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 22:45 mallina napisała: > najbardziej podobal mi sie wystep dwoch panow, akrobatyka? tak sami to chyba > okreslili, ale dla mnie bylo to znacznie wiecej. > dopracowane, swietne wykonanie i kojarzylo mi sie ze starozytnoscia:-) > a ich ciala byly w sam raz, nie za chude, nie za mocno przypakowane. Też tak uważam > dziewczynka Klaudia, no nie wiem. na pewno ma sluch i skromniutka. ale zeby sie > poplakac i az tak wzruszac, to nie rozumiem. Wydzierający się dzieciak z przerosniętymi płucami, ot co :)) > czlowiek Snake:-) ten tez byl niezly choc taki wymalowany:-) Jak sie usmiechnał wygladał jak motyl (przez tą zieleń na policzkach) Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 22:49 - Ziemowit - Snake - Akrobatyka - Żonglerka kontaktowa - Klaudia - Maryla Rodowicz :D:D - Pan od Harlyea ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 22:52 haha pan od harleya - kogo NIE zaskoczyl:-)? Odpowiedz Link Zgłoś
mlekodwuprocentowe Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 23:07 widziałam go jak siedział kiedys na krupówkach w zakopcu i ćwierkał a przed nim leżała kartka z napisem "zbieram na pokarm dla ptaszka". początkowo robił wrazenie, pozniej stał sie nudny a po kilka dniach irytujący. mysle ze to dobrze, ze go nie przepuscili dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 22:57 musze przyznac tez, ze wcale nie zamierzalam ogladac tego programu. myslalam sobie, ze beda sami tancerze i spiewacy:-) traf chcial, ze obejrzalam ten odcinek i obejrzalam do konca, bo bylam ciekawa co pokaze nastepna osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 23:08 mam mieszane uczucia. uwielbiam pasjami wersje brytyjska i bardzo czekalam na polska. no i chyba oczekiwania mi sie jednak troche minely z tym co zobaczylam. przede wszystkim wersja brytyjska jest straszliwie kopiowana, wlaczajac w to sposob ubrania prowadzacych (a Prokop i Holownia do piet nie dorastaja Antowi i Decowi), ich teksty i teksty jurorow. przy pelnej swiadomosci, ze jest to format, to chyba az tak dokladnie scenariusza powtarzac nie musieli... druga rzecz to sposob montowania - potwornie chaotyczny. zamiast eliminacji z jednego miasta w kazdym odcinku to taka sieczka, fragmenty w pigulach tak pociete, ze wlasciwie z niewielu bylo wiadomo, o co chodzi. i z deka irytujace byly w pierwszym programie te teksty z puli: "to byl pierwszy raz w tym programie, kiedy...". to byla pierwsza owacja na stojaco w tym programie. to byl pierwszy raz w tym programie gdy publicznosc sie za toba wstawila. no kurde, jasne ze to pierwszy raz, bo to BYL PIERWSZY PROGRAM. mogli podsumowania zachowac na pozniejsze odcinki. jurorzy... hmm. tez spodziewalam sie troche czegos innego. ze moze beda wiecej mowic od siebie, a mniej leciec tekstami z wersji brytyjskiej. Chylinska mnie drazni, ale ona mnie drazni od zawsze, bo mam wrazenie ze ten jej "luz" jest nie do konca szczery, taki troche wystudiowany i pod publiczke i nijak nie moge tego wrazenia przemoc. Foremniak ma byc polska wersja Amandy Holden - i jest. Chylinska chyba raczej miala byc kims takim jak Sharon Osbourne z wersji amerykanskiej - mnie nie przekonuje. no i Wojewodzki, wiadomo, ma byc po raz kolejny polska odpowiedzia na Simona Cowella. juz po Idolu wiadomo bylo, ze mu do Cowella daleko. generalnie wiadomo, czego sie mozna bylo spodziewac, wiec mnie nie rozczarowal, ale tez nie zachwycil. no, po prostu nie zrobil na mnie zadnego wrazenia. a jesli chodzi o samych uczestnikow - jakos w pierwszym odcinku nikt mnie nie powalil. i tez pokazali glownie kopie z numerow, ktore zrobily najwieksze zamieszanie w wersjach brytyjskiej i amerykanskiej: wiec byla mala dziewuszka z wielkim glosem (aczkolwiek sluchem duzo gorszym), byl tanczacy piesek, byl "quick change act", nawet "baton twirling" sie tam znalazlo. mnie osobiscie najbardziej podobal sie gosc od zonglerki kontaktowej, chlopiec grajacy na pianinie (ale nie tyle ze wzgledu na jakis oszalamiajacy talent, bo gral poprawnie, ale nie zachwycajaco - ale mam malego synka i mali uroczy chlopcy mnie rozczulaja :P) i... gosc na motorze :D poskladal mnie totalnie, myslalam, ze jakies akrobacje na tym motocyklu bedzie wykonywal, co najmniej przez sciane ognia przejedzie, a tu - ptaszek :D ogolne wrazenie mam takie sobie, po pierwszym odcinku jestem chyba jednak rozczarowana. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo freakowisko 13.09.08, 23:37 jak sie okazuje, mamy w kraju calkiem duzo ludzi totalnie zakreconych. i to jest bardzo fajne :) programy wiazace sie z wyszukiwaniem talentow zawsze przyciagaly takich ludzi, wiec teraz maja program skierowany dla nich, w ktorym kazdy moze sprobowac swoich sil. Ale mam dwa pytania: - na jakiej plaszczyznie porownac spiewajaca dziewczynke, niesamowity duet akrobatow i zjawiskowa pania Jadzie (mam nadzieje, ze nie myle imienia), urocza asystentke pana od piosenki o autostradach? - czy ma sens dopuszczanie do tego programu dzieci? Obawiam sie, ze tak mlode jednostki nie beda umialy zlapac dystansu do calej zabawy i jezeli beda musialy odejsc z programu, to bedzie dla nich zbyt duza trauma. Plusy: - milym zaskoczeniem jest postawa Agnieszki Chylinskiej. Spodziewalem sie zblazu i jednego wielkiego negatywu, a robi bardzo fajne wrazenie. Ale nalezy pamietac, ze juz raz probowala pokazac swoje "spokojne oblicze", po czym wszystko odwolala twierdzac, ze ktos jej kazal i ze to wszystko nieprawda. Niemniej w tym formacie zaskakujaco dobrze sie sprawdza. - powrot Kuby do roli jurora, co IMO idzie mu znacznie lepiej, niz prowadzenie wlasnego programu - Marcin Prokop, ktory po latach wspolpracy z Wellman w koncu pozbyl sie kompleksu Wojwodzkiego i odnalazl wlasny styl prowadzenia programu. (ale komentarze z offu moglby sobie darowac) Minusy: - koszmarny montaz. To jest gorzej zmontowane niz pierwsza edycja Idola. Po tylu latach krecenia programow rozrywkowych tvn caly czas nie umie sensownie zmontowac dobrego materialu. Dziwne. Do tego serwuja tu jakas sciemke z tymi castingami, bo pomijajac rozne kreacje pan w jury, co najmniej trzy razy zmieniala sie sala, w ktorej to krecono. Skoro mieszaja material z roznych castingow, po cholere opowiadaja bajeczke o tym, ze to byl casting w miescie X, a za tydzien zobaczymy material z miasta Y? - Foremka w jury. Ok, wyglada swietnie (choc widac, ze pare lat minelo od Tanca z gwiazdami), ale jako juror nie robi na mnie zadnego wrazenia. - i wreszcie minus najwiekszy - zrobienie z Holowni ekranowego partnera Prokopa. Szymon Holownia jest chyba najbardziej dretwym czlowiekiem, jakiego widzialem w tv, a nie wiedziec czemu od jakiegos czasu tvn z uporem maniaka chce z czlowieka o temperamencie budyniu zrobic showmana. Bardziej absurdalnym pomyslem tvn jest tylko zaangazowanie Wojciecha Cejrowskiego do telewizji ze slowem STYLE w nazwie. W kazdym razie jak widze wiecznie spietego Holownie, ktory desperacko probuje pokazac jaki jest fajny, to od razu udziela mi sie jego stres. (btw on mi bardzo przypomina pewnego forumowego kolege, ktory tez co jakis czas desperacko probuje 'fajnować' i osiaga wyniki porownywalne z Holownia) reasumujac: program nawet zabawny, momentami zachwycajacy (dzisiejszy duet akrobatow), ale czy bede to ogladal? nie wydaje mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: freakowisko 13.09.08, 23:45 Twoje plusy sa u mnie na "tak":-) Wojewodzkiemu powinni wziac ten autorski program w ktorym robi z siebie idiote, on znacznie lepiej wypada w takich programach jak ten dzisiejszy. musi cos powiedziec, ale krotko i zwiezle. i tak jest dobrze. Chylinska widze po innych wpisach odbierana jest roznie. Mi sie jako jurorka podoba i wg mnie jest po prostu sympatyczna. Pomimo rozowych ciuchow, tatuazy i brzydkich slow jakie jej sie wyrwaly i pewnie wyrwac beda:-))) to w nawiazaniu do opinii na jej temat z tego i innego watku). tylko zamiast Foremniak moglby byc ktos inny. ona wydaje mi sie wlasnie jakos sztucznie wyluzowana Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: freakowisko 13.09.08, 23:53 ja to bym wymienila cale jury na inne ;) najchetniej oczywiscie na Cowella, Holden i Morgana :P choc fakt, sa o niebo albo i dwa lepsi niz to nieszczescne jury z TzG... Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: freakowisko 13.09.08, 23:56 > nieszczescne jury z TzG... de mortuis nil nisi bene ;) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: freakowisko 14.09.08, 00:04 no ale jak ich ciagle resuscytuja, to co zrobic? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: freakowisko 14.09.08, 00:24 moze podeslijmy im cztery osikowe kołki? lepsze to niz resuscytacja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: freakowisko 14.09.08, 00:01 kubissimo napisał: > - na jakiej plaszczyznie porownac spiewajaca dziewczynke, niesamowity duet > akrobatow i zjawiskowa pania Jadzie (mam nadzieje, ze nie myle imienia), urocza > asystentke pana od piosenki o autostradach? z wczesniejszych wersji tego formatu wnioskuje, ze jedyna plaszczyzna porownania jest plaszczyzna emocjonalna - kto swoim wystepem najwiecej serc poruszy, ten wygrywa. > - czy ma sens dopuszczanie do tego programu dzieci? Obawiam sie, ze tak mlode > jednostki nie beda umialy zlapac dystansu do calej zabawy i jezeli beda musial > y > odejsc z programu, to bedzie dla nich zbyt duza trauma. ja sie dodatkowo tez zastanawialam, czy nie jest to tez troche nie fair, bo - vide to co wyzej napisalam o swoich wnioskach - dzieci, zwlaszcza majace duzo uroku i ciezkie zycie, maja duza emocjonalna przewage nad doroslymi. no, ale Paul Potts chyba mnie przekonal, ze jednak nie zawsze... > > Plusy: > - milym zaskoczeniem jest postawa Agnieszki Chylinskiej. Spodziewalem sie zblaz > u > i jednego wielkiego negatywu, a robi bardzo fajne wrazenie. Ale nalezy pamietac > , > ze juz raz probowala pokazac swoje "spokojne oblicze", po czym wszystko odwolal > a > twierdzac, ze ktos jej kazal i ze to wszystko nieprawda. Niemniej w tym formaci > e > zaskakujaco dobrze sie sprawdza. no widzisz, a ja mam wrazenie, ze wlasnie robi cos, bo jej ktos kazal :P > - powrot Kuby do roli jurora, co IMO idzie mu znacznie lepiej, niz prowadzenie > wlasnego programu to na pewno, aczkolwiek jako juror nic nowego juz chyba tez nie pokaze... no, ale jest wyluzowany i wiadomo, czego sie spodziewac ;) > - Marcin Prokop, ktory po latach wspolpracy z Wellman w koncu pozbyl sie > kompleksu Wojwodzkiego i odnalazl wlasny styl prowadzenia programu. (ale > komentarze z offu moglby sobie darowac) > > Minusy: > - koszmarny montaz. To jest gorzej zmontowane niz pierwsza edycja Idola. Po tyl > u > latach krecenia programow rozrywkowych tvn caly czas nie umie sensownie > zmontowac dobrego materialu. Dziwne. Do tego serwuja tu jakas sciemke z tymi > castingami, bo pomijajac rozne kreacje pan w jury, co najmniej trzy razy > zmieniala sie sala, w ktorej to krecono. Skoro mieszaja material z roznych > castingow, po cholere opowiadaja bajeczke o tym, ze to byl casting w miescie X, > a za tydzien zobaczymy material z miasta Y? dokladnie. tez mam do nich o to pretensje. > - Foremka w jury. Ok, wyglada swietnie (choc widac, ze pare lat minelo od Tanca > z gwiazdami), ale jako juror nie robi na mnie zadnego wrazenia. > - i wreszcie minus najwiekszy - zrobienie z Holowni ekranowego partnera Prokopa > . > Szymon Holownia jest chyba najbardziej dretwym czlowiekiem, jakiego widzialem w > tv, a nie wiedziec czemu od jakiegos czasu tvn z uporem maniaka chce z czlowiek > a > o temperamencie budyniu zrobic showmana. Bardziej absurdalnym pomyslem tvn jest > tylko zaangazowanie Wojciecha Cejrowskiego do telewizji ze slowem STYLE w > nazwie. W kazdym razie jak widze wiecznie spietego Holownie, ktory desperacko > probuje pokazac jaki jest fajny, to od razu udziela mi sie jego stres. he, chyba Jankowi Pospieszalskiemu pozazdroscil ;) > (btw on mi bardzo przypomina pewnego forumowego kolege, ktory tez co jakis czas > desperacko probuje 'fajnować' i osiaga wyniki porownywalne z Holownia) > > reasumujac: > program nawet zabawny, momentami zachwycajacy (dzisiejszy duet akrobatow), ale > czy bede to ogladal? nie wydaje mi sie. ja chyba bede, ale jak dotad to cos mi sie wydaje, ze glownie z sentymentu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: freakowisko 14.09.08, 00:21 > z wczesniejszych wersji tego formatu wnioskuje, ze jedyna > plaszczyzna porownania jest plaszczyzna emocjonalna - kto swoim > wystepem najwiecej serc poruszy, ten wygrywa. no tak, ale mimo wszystko jest to nie fair, ze kaze sie konkurowac osobom autentycznie utalentowanym (przy czym taki talent wiaze sie z miesiacami/latami nauki i ciezkich cwiczen) z osobami, ktore ida na zywiol. Jak napisalem pani Jadzia jest zjawiskowa, ale na pewno nie poruszyla mojego serca ;) A wiedzac jak bardzo Polacy lubia takich oszolomow (casus idolowych kosmitow) obawiam sie o wyniki glosowania widzow. > no widzisz, a ja mam wrazenie, ze wlasnie robi cos, bo jej ktos > kazal :P dla mnie to bardziej samodzielna decyzja. Po zerwaniu sie ze smyczy ONA, Chyliska znowu chciala byc ostra i kontrowersyjna. Pamietam jej zenujacy wywiad w Przekroju z tematego okresu. No ale publika tego wizerunku nie kupila (solowej plyty tez nie kupila), wiec trzeba poszukac nowych srodkow > he, chyba Jankowi Pospieszalskiemu pozazdroscil ;) ciekawe czy (a raczej kiedy) tego pozaluje? Szczuka nigdy nie byla uznawana za wybitna znawczynie literatury, ale po jej tvnowych ekscesach nikt juz jej nie traktuje powaznie. Obawiam sie, ze podobny los czeka swietojebliwego Szymona, ktoremu nagle zachcialo sie showbizu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: freakowisko 14.09.08, 00:29 przypomniales mi program z Kazia. tzn teleturniej, ktory prowadzila. serio, zaluje, ze to porzucili:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: freakowisko 14.09.08, 00:32 ja tam zaluje, ze w ogole zaczynali. Anne Robinson (prowadzaca brytjski pierwowzor) jest nie do podrobienia, a juz na pewno nie przez Kazimierę. Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Stanowczo protestuję! 14.09.08, 00:20 Drogi Użytkowniku forum Telewizja o nicku kubissimo! Można zapomnieć pacierza, imienia ojca można nie pamietać, można pomylić się co do daty bitwy pod Grunwaldem, ale to: kubissimo napisał: zjawiskowa pania Jadzie (mam nadzieje, ze nie myle imienia), urocza > asystentke pana od piosenki o autostradach? Jest zniewaga, co krwi wymaga! Pani nazywa się IRENKA!!!! A Pan Józef. Duet nazywa się Orion. Mam nadzieję, że w finale zaśpiewają (i zatńczą) swój najbardziej poetycki, liryczny i refleksyjny song pod wdzięcznym tytułem "Bu bu bu". www.youtube.com/watch?v=iKA9YEPg2VQ Z poważaniem titerlitury Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Stanowczo protestuję! 14.09.08, 00:27 już wyjmuję z szafy włosienicę i z gołą pochwą na szyi (pochwą od miecza ofkors) udaję się na pielgrzymkę w celu zdobycia odpustu. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Cel: Dąbrowa Górnicza! n/t 14.09.08, 00:33 obejrzalem material fimowy i musze to powiedziec: o ja pyerdolę :D dziekuje za uwage Odpowiedz Link Zgłoś
ice_ice Re: Cel: Dąbrowa Górnicza! n/t 14.09.08, 09:33 Abstrahując od tanecznych i wokalnych talentów Duetu Orion muszę powiedzieć, że Pani Irenka ma fantastyczne nogi. Daj Panie Boże takie nogi naszym gwiazdom. Odpowiedz Link Zgłoś
jaka.to.melodiaa Re: Mam Talent -odcinek 1 13.09.08, 23:45 nie wiecie jaki utwór techno leciał podczas występu Człowieka-Węża ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Mam Talent -odcinek 1 14.09.08, 01:42 Chyba to pl.youtube.com/watch?v=jc4XETqgoyQ W każdym razie coś juno reactor-poszukaj na youtube Odpowiedz Link Zgłoś
neutron Re: Mam Talent -odcinek 1 14.09.08, 00:06 Montaz byl dziwaczny bo to byl pierwszy odcinek a wiec najwazniejsze wejscie programu wiec musieli powybierac odpowiednie osoby z roznych castingo aby cos ciekawego zrobic potem w kolejnych odcinkach bedzie mozna juz puszczac tylko z jednego miasta ale ten najwazniejszy pierwszy odcinek musial byc pociety Odpowiedz Link Zgłoś
jahreshka Mam Talent -odcinek 1 14.09.08, 13:13 A ja się wynudziłam okrutnie. Jeśli do tego "najpierwszego" odcinka wzięli najciekawsze kawałki, to ja dziękuję za następne odcinki. Moją uwagę zwrócił duet aktobatów no i oczywiście żongler kontaktowy - to było naprawdę COŚ. Klaudia? Nie rozumiem zachwytów na tym dzieckiem. W ogóle uważam, że dzieci nie powinny brać udziału w takich programach. Być może należałoby zrowić wersję dla dorosłych i dla dzieci - nie podoba mi się taka rywalizacja. A jak widzę podnieconych rodziców, którzy w ten sposób realizują swoje (podkreślam: swoje) niespełnione marzenia, to mną trzęsie. Marzenie siedmiolatka: chcę być pianistą?? Na litość boską!! A Klaudia wyglądała na ciężko przestraszoną, zagubioną dziewczynkę, która nie bardzo wiedziała, co się dzieje! Ale co tam - mamusia wiedziała doskonale! Jury - moim zdaniem wypadło blado. Po Agnieszce spodziewałam się większego pazura, no ale skoro po scenie pałętają się małolaty, to pola do popisu za bardzo nie ma. A może macierzyństwo ją trochę stępiło? Nie wiem, ale brakowało mi dawnej Agnieszki. Kuba mnie zupełnie rozczarował. W Idolu jeździł po beztalenciach bez mrugnięcia okiem, a tu? "Jestem na tak"? Duetowi "Orion" powinno było wystarczyć to, że ich w TV w ogóle pokazali. Po co pchać ich dalej?? Gdzie tu TALENT, bo się nie zorientowałam? Podsumowując: nic szczególnego tan program. Raczej nie wróżę mu kolejnych edycji. Ale być może nie jestem w targecie. Powiem tak - wolę nie być. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Mam Talent -odcinek 1 14.09.08, 13:54 Moim zdaniem Prokop z Hołownią totalnie niepotrzebni... Odpowiedz Link Zgłoś
conscientious Wyjasnijcie mi jedno... 14.09.08, 21:08 Dlaczego ta dziewczynka (Klaudia) była taka smutna????Dla mnie to było przerażające,ile ona miała smutku w oczach.Myslicie,ze to kwestia rozumienia utworu,czy moze przezycia traumatyczne ??? No mowę mi odebrało. ps-podobno Chylinska mowia,ze miala wrazenie ze to dziecko z jakiejs biednej rodziny czy cuś... Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Mam Talent -odcinek 1 14.09.08, 21:11 Też chłopak z kulą, Klaudia i duet akrobatyczny. Bardzo mam pozytywne wrażenia po programie, fajna formuła, tylko w niektórych momentach za dużo pokazywali miny jury. Bardziej by się mogli skupić jednak na wykonawcach. I Hołownia rewelacja :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Mam Talent -odcinek 1 15.09.08, 00:38 > I Hołownia rewelacja mam nadzieje, ze to byla ironia Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Mam Talent -odcinek 1 15.09.08, 08:24 kubissimo napisał: > > mam nadzieje, ze to byla ironia nie, ja go bardzo lubię ;P;P;P Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Mam Talent -odcinek 1 15.09.08, 00:41 oesu, Plotek slynie z "artykulow" pisanych przez debili, ktorzy z reguly nie maja pojecia, o czym pisza, ale tym razem naprawde pojechali po bandzie: "Już od pierwszej minuty widać, że stacja zna się na fachu i zatrudnia naprawdę najlepszych w Polsce montażystów. Mam Talent, to prawdziwy majstersztyk, jeśli chodzi o montaż, bo trudno zrobić trzymające w napięciu widowisko telewizyjne z nudnych i długich castingów do programu." druga podstawowa cecha "artykulow" jest ich rozwalajaca slodycz (w koncu lepiej nikogo nie obrazic) i nie wiem, czy daloby sie zrobic bardziej lurkowana laurke niz ten tekst: www.plotek.pl/plotek/1,78649,5693832,Wreszcie_cos_sie_stalo_.html żal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Mam Talent -odcinek 1 15.09.08, 00:57 > druga podstawowa cecha "artykulow" jest ich rozwalajaca slodycz (w koncu lepiej > nikogo nie obrazic) i nie wiem, czy daloby sie zrobic bardziej lurkowana laurke > niz ten tekst: > www.plotek.pl/plotek/1,78649,5693832,Wreszcie_cos_sie_stalo_.html > żal.pl Niedobrze mi. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Mam Talent -odcinek 1 15.09.08, 10:39 montaz na najwyzszym poziomie aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
pepsic Re: Mam Talent -odcinek 1 15.09.08, 21:14 W całości oglądałam tylko występ Klaudii (przereklamowany) i narzuciło mi się jedno. To był w całości wyreżyserowany spektakl dla mas (ciemny lud wszystko kupi...)łącznie ze wzruszeniem jury i łzami Chylińskiej. Wyglądało to dokładnie tak, jak w wersji angielskiej, z tym że zawodowego śpiewaka operowego udającego nowicjusza zastąpiono tu miłą i skromną dziewczynką. Szkoda dziecka, które dorośli wkręcili w świat swoich interesów. Poza tym program MT nie moja bajka. Odpowiedz Link Zgłoś