ja_a 15.09.08, 16:05 to juz dzis, juz dzis, juz dzis:-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idasierpniowa28 Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 16:25 Żebrowski mnie nieco zniechęcił do siebie udziałem w reklamie M- banku czy jakiegoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 16:27 racja, reklama beznadziejna Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 16:33 Raz że reklama beznadziejna, to jeszcze udział Zebrowskiego w niej mi po prostu " zgrzyta" Zwłaszcza jeśli facet od wielu lat nosi się z hasłem Sztuki dla Sztuki. A tu nagle takie coś... Jak widać pieniądze posiadają magiczną moc :) Odpowiedz Link Zgłoś
paero123 Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 18:16 Żebrowski potrzebuje dużo kasy na swój własny teatr a Polbank chyba mu nieźle zapłacił. Ale jednocześnie to typ wybitnie niereklamowy, jego przekaz jest "nie wierzcie tej reklamie, zrobiłem ją dla kasy" ;-), nie wiem jaki interes ma zatrudnianie go w reklamie po jego wcześniejszych wypowiedziach co myśli o tej formie zarobku przez aktorów... Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Edzia 15.09.08, 18:32 A za tydzień gościem będzie znowu Edzia G. (nagranie w czwartek). Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Edzia 15.09.08, 18:32 shatmach napisał: > A za tydzień gościem będzie znowu Edzia G. (nagranie w czwartek). > Nieeeeeeeeeeeeeee!!! Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Edzia 15.09.08, 18:36 malange napisała: > shatmach napisał: > > > A za tydzień gościem będzie znowu Edzia G. (nagranie w czwartek). > > > > Nieeeeeeeeeeeeeee!!! Taaaaaaaaaaaaaaaaak!! :P Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Edzia 15.09.08, 19:00 malange napisała: > :DDD > > A z kim będzie? Nie wiem niestety. Wiem jedynie, że Edyta dostała zaproszenie i że nagranie w czwartek. Nie wiem nawet w jakim charakterze się tam pojawi (2 razy była gościem, a raz śpiewała parodię "To nie ja"). Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Edzia 17.09.08, 15:32 malange napisała: > :DDD > > A z kim będzie? Teraz już wiadomo, że z Edytą Herbuś. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 16.09.08, 16:43 paero123 napisał: > Żebrowski potrzebuje dużo kasy na swój własny teatr a Polbank chyba mu nieźle > zapłacił. Ale jednocześnie to typ wybitnie niereklamowy, jego przekaz jest "nie > wierzcie tej reklamie, zrobiłem ją dla kasy" ;-), nie wiem jaki interes ma > zatrudnianie go w reklamie po jego wcześniejszych wypowiedziach co myśli o tej > formie zarobku przez aktorów... Jakieś samochody wczesniej reklamowal Odpowiedz Link Zgłoś
paero123 Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 16.09.08, 17:05 Był ambasadorem marki Lexus, co chyba ograniczało się tylko do "widocznego" jeżdzenia darowanym mu wypasionym modelem cabrio i bywaniem na imprezach, w których uczestniczył Lexus. Trudno porównać to z reklamowaniem Lexusa, bo ludzie chyba jednak padliby w Milionerach na pytaniu "Jakim samochodem jeździe MŻ" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 16.09.08, 19:30 paero123 napisał: > Był ambasadorem marki Lexus, co chyba ograniczało się tylko do "widocznego" > jeżdzenia darowanym mu wypasionym modelem cabrio i bywaniem na imprezach, w > których uczestniczył Lexus. Trudno porównać to z reklamowaniem Lexusa, bo ludzi > e > chyba jednak padliby w Milionerach na pytaniu "Jakim samochodem jeździe MŻ" ;-) Dokładnie tak jak piszesz,to był taki mój świadomy skrót myślowy,ale pokazujący,w którym kierunku pan MZ (skądinąd b.go lubię)podąża Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 18:32 Żebrowski + Kożuchowska + FigoFago + Jola&Doda w RwT = nuda do kwadratu... chyba poszukam czegoś lepszego dzisiaj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 18:43 FigoFago kawalek oglądalam w necie. . Nie odrzucilo mnie więc z ciekawosci zobacze czy będzie coś więcej. I ciekawa jestem parodii Jolanty R więc chyba tradycyjnie włączę się pod koniec :) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 19:49 rozumiem, że nagranie było zanim sie kozuchowska na tvn obraziła? :D Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 19:50 Ooo! A z jakiego powodu "skromna torunianka" tym razem focha strzeliła? Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 20:08 www.plejada.pl/6,9987,news,1,1,skandal_w_sobotnim_maglu,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 20:15 Btw czy Karolina K.P. nie ma lustra? Odpowiedz Link Zgłoś
kea100 Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 22:30 Molek na siłę próbuje być "fajna",ale jakoś mnie nie przekonała,jak była sztywna tak i jest... Odpowiedz Link Zgłoś
krzys00 Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 22:26 chyba jedne z najgorszych rozmów w tłoku w historii tego programu Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 22:39 ale Figuś jest super :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 22:41 z sympatii dla pana Miśka ;) obejrzalem kawalek programu i... - gratuluje Szymonowi zdradzenia zakonczenia filmu, ktory jest na ekranach od 4 dni. Dystrybutor pewne jest dozgonnie wdzieczny. - Figo Fago umiarkowanie zabawni (choc na tle calosci to byl gejzer ;) dobrego poczucia humoru). Malaszynski cudownie sie przegina :D - juz wiem, ze zatrudnienie Magdy Mołek ZAWSZE konczy sie klapa :/ - Jola Rutowicz tylko pozornie jest wdziecznym obiektem do parodiowania, bo ona sama jest parodia i ciezko ja przebic, ale szacuneczek dla Joli Wilk i scenarzystow za calkiem udany portret bohaterki ;) refleksja ogolna: czy mi sie wydaje, czy kiedys ten program byl zabawny? Odpowiedz Link Zgłoś
bill_smierdziel Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 23:18 kubissimo napisał: > czy mi sie wydaje, czy kiedys ten program byl zabawny? wydaje Ci sie Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 16.09.08, 00:49 > - gratuluje Szymonowi zdradzenia zakonczenia filmu, ktory jest > na ekranach od 4 dni. Dystrybutor pewne jest dozgonnie wdzieczny. A jest ktoś, kto myśli, że bohater Żebrowskiego w "1612" kończy szczęśliwie? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 16.09.08, 06:54 1. zalezy dla kogo szczesliwie ;) 2. bohater mogl skonczyc np. jak Bohun z naszego "Ogniem i mieczem". 3. opisana z detalami scena jest jak zakladam kulminacyjnym momentem filmu i po prostu takich rzeczy sie nie zdradza Odpowiedz Link Zgłoś
tralala29 Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 16.09.08, 11:47 ariwederczi napisał: > > - gratuluje Szymonowi zdradzenia zakonczenia filmu, ktory jest > > na ekranach od 4 dni. Dystrybutor pewne jest dozgonnie wdzieczny. > > A jest ktoś, kto myśli, że bohater Żebrowskiego w "1612" kończy > szczęśliwie? Dystrybutor sam to zdradzil (prezentujac wspomniana przez Majewskiego scene)w reklamowce filmu, ktora prezentowana byla w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
paero123 Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 16.09.08, 11:58 Dystrybutor to ITI Cinema więc wszystko OK ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 22:46 Tragedia! Jedyny fajny punkt programu to bluzka Magdy Mołek - zawsze coś ;) Odpowiedz Link Zgłoś
j-cob Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 22:48 Kożuchowska dała popis dzieląc się swoim uwielbieniem dla Kmicica, którą to wypowiedź zakończyła czymś w stylu "...no i jak te ryby na piersiach pokazywał" czy jakoś tak. No ludzie.... to już średnio rozgarnięty licealista odróżnia Kmicica od Azji :) Odpowiedz Link Zgłoś
bill_smierdziel Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 23:17 Mołek wypadła całkiem spoko, ma nawet zacięcie aktorskie Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 23:41 jasne, widze ja w roli pieknego mebla. Jej aktorstwo bylo wystarczajaco drewniane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bill_smierdziel Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 23:44 grała samą siebie, to jaka miała być? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 23:49 myslisz, ze w zyciu prywatnym te mowi takim bezbarwnym glosem ze sztuczna modulacja? hmmm, to pytanie jest o tyle trudne, ze chodzi o Magde Molek i odpowiedz TAK moze byc ta wlasciwa :/ Odpowiedz Link Zgłoś
bill_smierdziel Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 15.09.08, 23:55 nie wiem jakim głosem mówi prywatnie, ale w SMS miała za zadanie być Magdą Mołek prezenterką, taką jaką jest w telewizji i zrobiła to Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 16.09.08, 02:50 no więc Małaszyński pozytywnie mnie zaskoczył, Odpowiedz Link Zgłoś
nemi1 Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 16.09.08, 09:27 a dlaczego nikt nie mówi o parodii Shakiry??? Przecież to było genialne!!!!! Ta dziewczyna jest super! Proszę o jeszcze!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 16.09.08, 09:55 oh,szakyra,była też niezła Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 16.09.08, 11:19 czy zebrowskiego ktoś zmusił, zeby tam poszedł? bo tak wyglądał ogólnie nuda Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 16.09.08, 11:20 Mędzenia o tym Żebrowskim ile wlezie, a człowiek, może poza Pręgami - {choć dla mnie to przereklamowana,przegięta rola i przy popisie Frycza i nawet tej młodej Grochowskiej - bez wyrazu, w ogóle go zauważono,bo zauważono świetny scenariusz Kuczoka}, nic w życiu nie zagrał. Jakby się dobrze spiąć, to można by skroić opinię, że wśród aktorów jest "znanym z tego,że jest znany". Kasia Cichopek wśród aktorów. Albo Kożuchowska. Idol podfruwajek i pań z różańcem i odpustową torebką. Niby jakiś talent,ale w sumie nikt nic większego mu nie da do zagrania. Jakieś telemorele, w których się ugania za bazyliszkami z tektury, ekranizacje lektur, sprzedawanie swojej d.py w reklamach - co z tego,że "dla kasy", liczy się czyn. A tutaj nagle zrównuje się jego sprzedajność ze sprzedajnością Jandy czy Kondrata. To róznica - oni nie muszą się szczypać, bo zagrali swoje i swoje osiągnęli, ich statusu niczym się nie da podważyć. Niby na teatr zarabia - tylko ilu z tych, którzy go fetują widziało jego teatralne wyczyny ? I kogo obchodzi sztuka z założenia uprawiana dla szerokiej widowni, a przyciągająca najwyżej jakichś snobów ? Znaczy się - denna. Żebrowski w telewizji - łał. Conajmniej jakby Marlon Brando przydrałował z lat 50-tych. Albo Jimmy Dean. Prawda jest jednak taka, że to tylko Michał Cichopkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
paero123 Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 16.09.08, 11:33 Żebrowski i Kożuchowska mają na swym koncie chyba sporo niezłych kreacji teatralnych, ale ogółowi widzów znani są z tego w czym grają w TV lub kinie. Tu racja, że Żebrowski to "lekturowy aktor" dla większości, a Kożuchowska to jakaś serialowa Hanka czy ktoś tam inny. Na pewno są postaciami medialnymi i zapewne też mają jakiś interes aby się pokazać w SMS, MŻ pewnie zobowiązany jest do promocji "1612", a Kożuchowska zdaje sie dołączyła do ekipy TVN-owskiego "Teraz albo nigdy" więc lans okołoserialowy też wskazany ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 16.09.08, 17:58 > Niby na teatr zarabia - tylko ilu z tych, którzy go > fetują widziało jego teatralne wyczyny ? I kogo obchodzi sztuka > z założenia uprawiana dla szerokiej widowni, a przyciągająca > najwyżej jakichś snobów ? Znaczy się - denna. cudowne. a wiec wyznacznikiem wartosci sztuki jest jej sukces frekwencyjny vel. komercyjny? Znaczy sie wybitnym dzielem jest "M jak mdlosci" z milionowa widownia, a genialny spektakl z Zebrowskim dla teatru tv pt. "Milosc i gniew" to zenadka, bo przeciez to tylko garstka snobow widziala. Milczenie jest idealnym narzedziem, ktore powoli ci zachowac twarz. Korzystaj z niego jak najczesciej. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 17.09.08, 11:26 Ty może zostań przy fachowym recenzowaniu Tańców z Gwiazdami i Mamtalentów, bo nieco trudniejsze rzeczy ci nie wychodzą, albo wychodzą lewą ręką za prawe ucho. Napisałem, a ty to nawet zacytowałeś (po co, skoro i tak nie rozumiesz ni w ząb...) - "...sztuka Z ZAŁOŻENIA uprawiana dla szerokiej widowni..." - jeśli czyimś celem jest przyciągnięcie dużej ilości widzów, jesli celem jest - przy okazji - zysk,a tak jest w przypadku teatru Żebrowskiego, to sukces frekwencyjny jest wyznacznikiem wartości tego,co się robi.Jesli sądzisz inaczej, to błędnie sądzisz. M jak Miłość jest z założenia robione dla masowej widowni i swój cel spełnia - zbiera iks milionów widzów na każdym odcinku. Mowa jest stricte o osiąganiu założonych celów, jeśli jeszcze nie dostrzegłeś. Tak samo jak jednego, kluczowego słówka, co owocuje tym, że twoja wypowiedź jest strzałem kulą w płot. Nie pierwszym i, jak sądzę, nie ostatnim. Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury hors sujet: p a t r i o t y z m 16.09.08, 15:19 Z lekkim zdziwieniem patrzę na publikacje z niektórych mediach, stawiające Żebrowskiego pod pręgieżem, jako zdrajcę, sprzedawczyka i pachołka Putina, który powienien byc potepiony na wieki, za to, zę zgodził sie zagrać niegodziwca-Polaka w putinowskiej agitce politycznej. Zastanawia mnie, czy tak samo reagowałaby np prasa szwedzka na szwedzkiego aktora, który przyjąłby rolę np Arvida Wittenberga w kolejnej ekranizacji Potopu... Odpowiedz Link Zgłoś
pepsic Michał Żebrowski 16.09.08, 18:04 Jest zdolnym aktorem o miłej aparycji, ale brakuje mu tego "coś", co sprawia że jego role (filmowe) nie porywają, są poprawne, ale przechodzą bez echa. Jak Olbrychski zagrał Kmicica (wiem, było to wieki temu), to pół Polski się w nim kochało, a drugie pół utożsamiało. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Michał Żebrowski 16.09.08, 20:48 bo,psze pana,kiedyś to byli aktorzy,taki np. gonokokk de Parizję,że zacytuję,to zawsze jest rewelacyjny,o innych już nie wspominając,a dzisiaj ??,dzisiaj to jakieś wymokłe żigolaki i fordanserzy coś udają. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: hors sujet: p a t r i o t y z m 16.09.08, 18:30 wystarczy popatrzec za wschodnia granice - czy ktos ganil Domogarowa za zagranie negatywnej postaci w polskim filmie? Odpowiedz Link Zgłoś
ksywa Re: hors sujet: p a t r i o t y z m 16.09.08, 19:11 Z tą róznicą, że Domagarow ma w Rosji taką pozycję, że po nim nawet prasa brukowa niespecjalnie jeździ, choc ma za co;-) Taka prawda, że Rosjanie swoich dobrych, uznanych aktorów zwyczajnie szanują, a o jego polskich rolach (skądinąd zawsze negatywnych) rozpisują sie w superlatywach i uważają za potwierdzenie klasy. IMO z tym negatywnym odbiorem udziału Zebrowskiego w 1612 to taki trochę element PR, reklamy, trochę naciągany szum etc. Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury A propos Domagarowa w OiM 17.09.08, 22:26 Domagarow (Rosjanin) zagrał niegodziwca (Ukraińca), gdyby Żebrowski zagrał w fińskim filmie złego Czecha chyba nie byłoby szumu. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 17.09.08, 00:33 czytajac Wasze opinie spodziewalam sie znacznie gorszego odcinka. a tu nawet Kozuchowska mnie jakos mile zaskoczyla. najslabsze byly Rozmowy w tloku - blagam, niech tam przynajmniej ta paskudna Jolka mnie nie atakuje:-))) Magda Molek? chocby na rzesach stanela zawsze bedzie krytykowana jako sztywniara, a wg mnie ma spory dystans do siebie i w niczym mi jej styl prowadzenia np DDtvn nie przeszkadza. a nawet ona i Soltysik to para ktora najbardziej mi pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wszystkieporankiswiata Re: Michał Żebrowski w Szymon Majewski Show 17.09.08, 21:21 Określenie "nic w życiu nie zagrał" i wrzucanie Żebrowskiego do jednego worka z całym mnóstwem ludzi pod hasłem "znani z tego ze są znami" jest raczej jednak delikatnie mówiąc nadużyciem. Niezależnie od sympatii lub braku symapatii: naprawdę częsc osób kojarzy go jako aktora niekoniecznie od momentu zagrania roli Skrzetuskiego, Tadeusza, Wiedźmina itd. Częśc będzie pamiętac go właśnie od roli Kordiana,potem Gustawa- Konrada (Englerta), czy też właśnie ze świetnej roli ze wspomnianego przedstawienia dyplomowego "Miłośc i gniew", które niestety nie istnieje na DVD... wszystkie te przedstawienia były w Teatrze TV. A to, ze nie wszyscy je widzieli...to nie wina Żebrowskiego chyba... Odpowiedz Link Zgłoś