Dodaj do ulubionych

telewizyjne biuro śledcze

IP: *.chello.pl 17.10.03, 12:48
czemu nie ma tego programu?????
Obserwuj wątek
    • ariwederczi Re: telewizyjne biuro śledcze 17.10.03, 13:58
      Bo Borewicz siedzi... na Wiejskiej! ;)
      • Gość: verte Re: telewizyjne biuro śledcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.03, 14:53
        Z fajbusiewiczem nikt nie wygra.....
        • Gość: max Re: telewizyjne biuro śledcze IP: *.chello.pl 17.10.03, 17:41
          ale borewicz już tego nie prowadził, robił to Małcużyński o wiele lepiej
          zresztą. To że 997 jest popularne nie znaczy że musi być jedyne. tbś wróć!!!!!
    • eroll1985 Re: telewizyjne biuro śledcze 17.10.03, 19:26
      szkoda że nie ma tego programu, brakuje mi tych sztucznych rekonstrukcji z
      równie sztucznymi statystami, motywem każdej zbrodni była właściwie kasa.
      Prowadzący byli ok chociaż zupełnie niepotrzebnie w sezonie 2001/2002 zrobili
      studio a przecież główna różnicą między tbś a 997 to taka że tbś był
      nagrywany "na powietrzu". Na szczęście za Małcużyńskiego wrócili do starej
      formuły, apropo pamięta ktoś jak Małcużyński prowadził "Forum"?
      • Gość: verte Re: telewizyjne biuro śledcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.03, 19:37
        eroll1985 napisał:

> szkoda że nie ma tego programu, brakuje mi tych sztucznych rekonstrukcji z
        > równie sztucznymi statystami, motywem każdej zbrodni była właściwie kasa.
        > Prowadzący byli ok chociaż zupełnie niepotrzebnie w sezonie 2001/2002 zrobili
        > studio a przecież główna różnicą między tbś a 997 to taka że tbś był
        > nagrywany "na powietrzu". Na szczęście za Małcużyńskiego wrócili do starej
        > formuły, apropo pamięta ktoś jak Małcużyński prowadził "Forum"?

Nie,nie tak to zapamiętałem.Rekonstrukcje nie miały być(w zamierzeniu) właśnie
        sztuczne tylko pełen real w konkurencji właśnie do 997 gdzie statyści grali i
        wyrażali się jak w Ekstradycji.Z resztą był cały wątek o takich kwiatkach u
        fajbusiewicza.A prowadzący w TBŚ był nalpeszy z tego typu programów.
    • Gość: :) Re: telewizyjne biuro śledcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 20:02
      "TBŚ" to największa tandeta na świecie! Nie wiem, jak im się to udało, ale
      każdy statysta (bez wyjątku!) wypowiadał tam swoje kwestie z dokładnie taką
      samą bezpłciowością, nie akcentując ani jednego słowa. Wszystko było sztuczne,
      ocierało się o plastikowość odartą ze wszelkich uczuć, wrażeń, emocji.
      Straszne...

Aby poczuć klimat "CBŚ", należy odczytywać w sposób monotonny i bezpłciowy:

- Dzień dobry, panie Jurku.
      - Dzień dobry, pani Krysiu.
      - Co u pana słychać?
      - Aaa, po staremu.
      - Kupi pan jajka?
      - Nie. Dziękuję, pani Krysiu.
      - To do widzenia, panie Jurku.
      - Aaa...
      (pani Krysia rzuca się z nożem na pana Jurka)
      (w tym momencie w kadr wchodzi Borewicz, obraz nabiera kolorów)
      itd. ...
      • eroll1985 Re: telewizyjne biuro śledcze 17.10.03, 20:05
        oczywiście do rekonstrukcji w tbś podchodzono bardzo poważnie ale gra tych
        statystów była tragiczna, można im jednak wybaczyć bo to przecież nie aktorzy.
        Nie ukrywam że bardzo lubię tego typu programy więc w te wakacje nakręciłem coś
        podobnego, fajnie to nawet wyszło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka