radoslaw38 12.11.08, 22:41 w przyszlym tygodniu na kanale sci-fi beda lecialy 4 adaptacje powiesci king'a- carrie, podpalaczka, mroczna polowa i stukostrachy :D polecam zwlaszcza dla fanow mozniejszego kina i klasyki :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr.verte Re: stephen king na ekranie 13.11.08, 10:40 > na kanale sci-fi w życiu nie słyszałem o takim kanale Odpowiedz Link Zgłoś
le.chujarek Re: stephen king na ekranie 13.11.08, 10:48 > w życiu nie słyszałem o takim kanale www.axnscifi.pl/Nyito Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: stephen king na ekranie 13.11.08, 11:09 tylko LSNIENIE kubricka warte jest oglądania reszta jest tak schematyczna, że aż śmieszna. to mówię ja- czytelnik większosci powieści kinga i oglądacz większosci filmów na podstawie... Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly_kierowca Re: stephen king na ekranie 13.11.08, 11:41 Dodałbym jeszcze może "Bastion" i "Skazani na Shawshank". Reszta to faktycznie słabizny. Odpowiedz Link Zgłoś
rask Re: stephen king na ekranie 13.11.08, 14:39 A ja dodam jeszce film TO, bardzo mi się podobał. Ale znaleźć kogoś komu podobało się Maksymalne przyspieszenie ;))) Pomarzyć. Mi się podobało bardzo.. rezyseria Stephen king, na pdst. opowiadania " Ciężarówka"??? ( chyba ). Muzyka AC/DC. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: stephen king na ekranie 13.11.08, 14:41 zwykly_kierowca napisał: > Dodałbym jeszcze może "Bastion" i "Skazani na Shawshank". > > Reszta to faktycznie słabizny. ano taaak! ale my tu o horrorach... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: stephen king na ekranie 13.11.08, 15:16 zwykly_kierowca napisał: > Dodałbym jeszcze może "Bastion" i "Skazani na Shawshank". > > Reszta to faktycznie słabizny. jeszcze ktoś doda że zapomniano o "Misery" i wyjdzie długa lista dobrych filmów Odpowiedz Link Zgłoś
radoslaw38 Re: stephen king na ekranie 13.11.08, 20:50 bo fakt faktem zapomniano.. :/ a calkiem niezla adaptacja jak dla mnie, i owszem moze i nie wszystkie filmy godne uwagi ale osobiscie jako 'fan' i kinga i horrorow mam zamiar ogladac :P Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: stephen king na ekranie 13.11.08, 19:06 Nie mam tego kanału :( Odpowiedz Link Zgłoś
radoslaw38 Re: stephen king na ekranie 13.11.08, 20:59 wiesz jakby co, to zawsze mozna sie ladnie usmiechnac do kogos kto ma.. ;> Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: stephen king na ekranie 14.11.08, 19:45 znajdz mi kogoś takiego mądralo ;P Odpowiedz Link Zgłoś
gondra Re: stephen king na ekranie 13.11.08, 21:07 Nie oglądałam wszystkich adaptacji Kinga, ale z tych które kojarzę to chyba tylko "Chudszy" mi sie nie podobał, no i nowsza wersja "Lśnienia". Oryginalne "Lśnienie", "Carrie", "Skazani...", "Misery" to rewelacyjne filmy, a "Burza stulecia" i "Miasteczko Salem" maja taki jakiś specyficzny klimacik, który lubię. Ale ja w ogóle lubię te małe, senne miasteczka w których nagle zjawia sie COŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
radoslaw38 Re: stephen king na ekranie 14.11.08, 16:23 doskonale cie rozumiem, wiadomo nie wszystkie adaptacje odzwierciedlaja klimacik powiesci, a nowszej wersji 'lsnienia' nie widzialem, jakos uwazam ze nie ma szans przebic poprzedniej wiec po cholere sie denerwowac, skoro ogladanie powinno byc przyjemnoscia..:P uwazam ze mogliby stukostrachy zamienic chocby na misery, ale i tak dobrze ze w ogole jakas stacja puszcza te filmy, moze pozniej puszcza reszte Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: stephen king na ekranie 14.11.08, 16:39 Na TCM czasem można obejrzeć sobie Misery :) Odpowiedz Link Zgłoś
radoslaw38 Re: stephen king na ekranie 16.11.08, 21:40 to musze przesledzic dokladniej program bo z checia ta ekranizacje bym sobie odswiezyl :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: stephen king na ekranie 14.11.08, 10:15 Mało kto widział choćby połowe ekranizacji Kinga a było tego w sumie ponad 60! Na wikii jest oczywiście pełna lista. Odpowiedz Link Zgłoś