nioma 20.11.08, 12:08 W wieku 80 lat zmarł Jan Machulski, znany aktor, reżyser i pedagog. Wielka, wielka szkoda i smutek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nioma Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 12:14 Odchodzą najlepsi, niestety. Żyjemy w takim czasie, kiedy umiera najlepsze pokolenie... Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 12:16 co za rok,odeszli już G.Holoubek,K.Zaleski,D.Siatkowski... Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 12:24 Tak jakby umarł ktoś kogo sie dobrze znało..:-(((smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilla77a Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 12:26 nioma napisała: > Odchodzą najlepsi, niestety. > Żyjemy w takim czasie, kiedy umiera najlepsze pokolenie... a "na posterunku" zostaje hołota Mroczków i Cichopków:(( Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 12:42 "Szkoda i smutek" - dlaczego ? Nieśmiertelność - to dopiero byłoby porypane. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 12:51 dlaczego? jesli zadajesz takie pytania to dyskusja z toba jest bezprzedmiotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 13:18 Widocznie sama nie wiesz dlaczego napisałaś to, co napisałaś. Pomijając kwestie filozofii, esachtologii i innych zdewaluowanych pojęć... ...w ogóle za cholerę nie rozumiem jak może być komuś "smutno" z powodu śmierci obcego typa ze znanym nazwiskiem, skoro i tak jedyną formą komunikacji z nim były jego filmy, które przeca można oglądac nadal, w ilościach dowolnych, a ten człek jedynie nazwiskiem w czołówce tychże. Odpowiedz Link Zgłoś
lahlique Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 13:48 grek.grek napisał: > ...w ogóle za cholerę nie rozumiem jak może być komuś "smutno" > z powodu śmierci obcego typa ze znanym nazwiskiem, skoro i tak > jedyną formą komunikacji z nim były jego filmy, które przeca można > oglądac nadal, w ilościach dowolnych, a ten człek jedynie nazwiskiem > w czołówce tychże. Bo nie stworzy następnych! Pomijając całą resztę smutku. "Jedynie nazwisko w czołówce"... Nie, to nie miejsce na dyskusję z takim nikim jak grek.grek. Pseudoznawca filmów. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 14:19 Ta "cała reszta", to właśnie rzecz irracjonalna. Być może jestem pseudoznawcą, nawet na pewno jestem nikim, a wręcz poniżej poziomu niczego, ale za to ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem - napisałem, że dla Anonimowych Żałobników (przynajmniej dla znakomitej większości zalanych łzami bobrów), Machulski nie był realną postacią, kimś znajomym, bliskim, a właśnie "nazwiskiem w czołówce filmu", więc w żaden sposób nie dokonywałem oceny poziomu jego twórczości. A teraz mi powiedz, jak to jest być głupszą od takiego zera,nikogo i pseudoznawcy jak ja ? Odpowiedz Link Zgłoś
lahlique Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 14:33 Jedynie nazwiskiem jest przykładowy pan Kowalski w nekrologu. Machulski dostarczył wielu osobom wielu pozytywnych doznań, każdy kinoman rozumie sens tego żalu po jego śmierci. Nie trzeba znać kogoś osobiście by żałować, że już nie zagra w żadnej sztuce czy filmie. Zagrał wiele wspaniałych ról i dla wielu jego odejścia nie sposób nie skomentować, choćby łzami. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 14:49 czyli "...skończyła sie pewna epoka..." Odpowiedz Link Zgłoś
lahlique Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 14:52 Dla pewnych osób coś się skończyło i chyba nie ma się co dziwić, że poczują smutek. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 15:02 greku drogi> Ty jestes rzeczywiscie tak nikczemnego rozumku czy tylko udajesz chcac na sile zaistniec na forum jako osoba kontrowersyjna? ludzie (czytaj: widzowie) maja prawo do sympatii i antypatii, maja prawo otozsamiac sie z postacia, cenic za dokonania, szanowac za madrosc, wzruszac sie podczas ogladania scen w teatrze lub filmie. Jakis czas temu zmarł pan Wojtyła - cala (no, prawie) Polska plakala, a nie znala tego pana osobiscie, prawda? Nikt Tobie, szanowny Greku nie kaze plakac, zalowac czy smucic sie w tym momencie. Ale kazdy z nas - widzow - ma swoje wlasne poglady, odczucia i prawo do odczuwania zalu. Jesli tego nie rozumiesz to swiadczy to tylko o Tobie, niestety nie w najlepszy sposob, ale przeciez nikt nie powiedzial ze wszyscy musza byc inteligentni, uczuciowi i szanujacy innych. Tacy jak ty pewnie tez sa potrzebni na swiecie, chociazby dla kontrastu. Twoje wypowiedzi na forum sa zawsze obliczone na wywolanie zamieszania, na wywolanie wzburzenia czy oburzenia. Pretendujesz do miana forumowego anarchisty? Moze byc i tak, ale nudny jestes jak flaki z olejem. Niestety. Niestety, poniewaz na ogol anarchisci (czy tez zblizeni postawa do nich) cechuja sie duza, naprawde duza inteligencja, dowcipem i umiejetnoscia wyrazania mysli w ciekawy sposob. Tobie tego brakuje. Moze poducz sie troche? Bo trudno miec nadzieje, ze zamilkniesz. No, chyba ze szlag Cie trafi,a wtedy ja tez plakac nie bede. Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 15:06 Wielki człowiek, wielki Aktor. Szkoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 15:38 A ktoś ci zabrania mieć poglądy, wyrażać je, zalewać się solą ? Nikt, o ile się nie mylę. I takie samo prawo do kwestionowania tych poglądów,sposobów ich wyrażania i zalewania się czymkolwiek mam ja. A wszyscy mają nieskrępowane prawo bronić swoich opinii. Na tym polega idea forum internetowego. To jedno. Drugie. Nie prostując twoich opinii o mnie, za chińskiego boga nie pojmuję rzeczywistości mentalnej, w której "inteligencja, szacunek dla innych i uczuciowość" zależą od zdolności do wydalenia z siebie łez i smutków za kimś znanym z ekranu. Do tej pory sądziłem, że wystarczy być histerykiem/czką ... A'propos "nikczemnego rozumku"... Pytasz : "pretendujesz do miana forumowego anarchisty ?" i nie czekając na moją reakcję sama sobie udzielasz twierdzącej odpowiedzi, co by łacniej napisać, że jako potwierdzony oficjalnie "anarchista" jestem o kant d.py potłuc. Istotnie, takich konstrukcji intelektualnych mój nikczemny rozumek nie jest w stanie sobie przyswoić. "Może poducz się trochę?" - jeśli kiedykolwiek zdecyduję się na sygnaturę, to bądź pewna, że ta twoja uwaga się w niej znajdzie. "Szlag cie trafi,a wtedy ja też płakać nie będę" - własnie się zrównałaś w poziomie "(niskiej) inteligencji,uczuciowości i szacunku dla innych" z takim szmaciarzem jak ja. I nie z mojego domniemanego, acz z całą pewnością kiepskiej jakości, anarchizmu taka ocena się wywodzi, a wynika ona wprost z kategorii jakie utworzyłaś osobiście. No chyba, że stworzyłaś je specjalnie dla takiego zera jak ja, a sama dla siebie masz inne jakieś... Odpowiedz Link Zgłoś
lahlique Hmmm... 20.11.08, 15:41 Wątek ma tytuł "Zmarł Jan Machulski" a grek.grek jak zwykle ma słowotok o niczym. Bo niczym grek.grek są twoje kompleksy... Ty niczego nie pitrafisz spuentować tylko zawsze wywalasz słowotok, którego chyba nikomu nie chce się czytać. Lecz jeśli lekarz ci to zalecił - pisz. To tylko forum. To tylko internet. :) Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Hmmm... 20.11.08, 15:50 Nie chce ci się czytać, ale do oceniania jesteś pierwsza. Odpowiedz Link Zgłoś
lahlique Re: Hmmm... 20.11.08, 15:54 Kilka razy poczytałam. Teraz wiem, że szkoda czasu. Biedny człowiek, skrzywdzony przez życie. Czy jestem pierwsza do oceniania? Nie jestem pierwsza, która cię skrytykowała. Nie kłam słońce. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Hmmm... 20.11.08, 16:00 "Nie jestem pierwsza, która cię skrytykowała" - chodzi o to,że jesteś enta, czy o to,że pierwsza, tylko przecinka nie postawiłaś tam gdzie trzeba, tak jak w ostatnim zdaniu ? "Biedny człowiek, skrzywdzony przez życie" - o to to, to właśnie, cały ja, jakby siebie widział ... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lahlique Re: Hmmm... 20.11.08, 16:05 grek.grek napisał: > "Nie jestem pierwsza, która cię skrytykowała" - chodzi o to,że > jesteś enta, czy o to,że pierwsza, tylko przecinka nie postawiłaś tam > gdzie trzeba, tak jak w ostatnim zdaniu ? > > "Biedny człowiek, skrzywdzony przez życie" - o to to, to właśnie, > cały ja, jakby siebie widział ... :))) Czy chodzi o to, że nie wiesz gdzie jest literka "m" czy tylko o to, że mówisz o sobie w trzeciej osobie? Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Hmmm... 20.11.08, 16:10 TO co, jesteś "pierwsza", czy "enta" - przypomniałaś sobie już ? Odpowiedz Link Zgłoś
lahlique Re: Hmmm... 20.11.08, 16:22 O! grek.grek zaczął się ograniczać do postów jednozdaniowych! Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka grek.grek ztrollał 24.11.08, 12:31 A wiecie, czego się z trollem NIE robi? :) No własnie. Swoja drogą już widzę, jak mnie grekuś.grekuś obśmieje, kiedy napiszę, że ja ciągle nie moge sie wyzbyć uczucia żalu, oglądając np. "Dom" - że pan Popiołek już tez nie żyje. Czy Louis des Funes. Czy że nie mogę do dziś pogodzić się ze śmiercią Hanki Bielickiej. A przecież juz tak dawno poumierali! No, ja chyba jakaś głupia jestem, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 15:05 Jako REALNY człowiek Kowalski z nekrologu i Machulski z ekranu, to jedno i to samo. Ta sama obcość; a za obcością się nie płacze, o ile komuś w ogóle przychodzi do głowy płakać po czyjejś śmierci. Co do aktorskiego dorobku, to się nie wypowiadam. Nie moje małpy, nie mój cyrk, jak już błyskotliwie podsumowałaś mój poziom gustu i wiedzy filmowej. Rozumiem podsumowania, pisanie,że był dobry, że jeszcze mógłby zagrac, że cześć jego pamięci i niech mu gwiazdka itd., nie rozumiem za to żałobnictwa, świeczek, mormorando i innych infantylnych smutów. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 15:09 przeciez nie musisz rozumiec. nie kazdy jest inteligentny. wybaczam ci ta ulomnosc, Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 15:48 Cieszę się,że są tacy jak ty - może teraz mu wytłumacz, z właściwą ci samobójczą inteligencją, jak, na ten przykład... można było jeszcze w XVIII wieku palić samotne kobiety na stosach, zarzucając im bycie czarownicami. Ja na zrozumienie takich idiotyzmów jestem rzeczywiście zbyt głupi, ale liczę, że mi rozjaśnisz co i jak w temacie marioli. Aha, żeby twojej Przenajświętszej Inteligencji ułatwić nieco życie... tylko mi nie mów, że się babę brało, przywiązywało do drzewa i podpalało, bo nie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lahlique Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 16:10 Mu? Czyli komu? :) Grek... ten wątek nieźle pociągniesz... Jest jeszcze tyle pytań nie związanych z śmiercią Jana Machulskiego. Teraz dałeś kobiety palone na stosie, jeszcze możesz o paleniu wdów w Indiach, płaskiej ziemi, zatopionej Atlantydzie, niewolnikach z Afryki albo o betankach? Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 16:12 Widzę, że nie ufasz Przepastnej INteligencji swojej koleżanki. Daj jej szansę, niech mi wytłumaczy i udowodni, że "rozumie". Odpowiedz Link Zgłoś
lahlique Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 15:38 grek.grek napisał: > Co do aktorskiego dorobku, to się nie wypowiadam. Nie moje małpy, nie mój cyrk, > jak już błyskotliwie podsumowałaś mój poziom gustu i wiedzy filmowej. Rozumiem > podsumowania, pisanie,że był dobry, że jeszcze mógłby zagrac, że cześć jego pa > mięci i niech mu gwiazdka itd., nie rozumiem za to żałobnictwa, świeczek, mormo > rando i innych infantylnych smutów. Jak błyskotliwie zauważyłeś - nie rozumiesz. Może jak umrzesz i żona, dzieci, rodzice, znajomi, przyjaciele nie zapłaczą - może (może!) zrozumiesz. Jak bardzo skrzywdzony musiał zostać człowiek, który ma w sobie tyle jadu i goryczy? Przypominam, że jesteśmy na forum Telewizja a nie Społeczeństwo, Człowiek, Żałoba czy Cyrk. Pan Jan Machulski jako aktor miał wielu wielbicieli, Forum Telewizja to jedno z miejsc gdzie chętnie (ci wielbiciele) to zaznaczą. Naprawdę tak bardzo czujesz się dotknięty tym, że Jan Machulski miał wielbicieli? Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 15:56 Kiedy będę martwy, to moja wiedza o tym, czy ktoś po mnie płakał, czy tez nie płakał nikt, będzie mi wisiała jak kilo kitu na agrafce u sufitu, a najpewniej, z przyczyn czysto formalnych, będzie mi całkowicie niedostępna. Twoje błyskotliwe rozumowanie podąża śladami Britney Spears, która swego czasu raczyła powiedzieć : "Uważam,że kara śmierci jest dobra, moze takiego przestępcę wiele nauczyć". Tak, od około południa czuję takie dziwne dotknięcie, w okolicach przepony, powiedziałbym nawet, że przechodzi w dość dwuznaczny ucisk. Odpowiedz Link Zgłoś
lahlique Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 16:01 Tobie będzie obojętne i ty też będziesz ludziom obojętny bo byłeś widocznie niczym za życia. Każdy żyje jak chce. Jak ktoś zostaje aktorem to nie chce być taki niczym jak grek.grek z forum telewizja. I to jest ta różnica między milczeniem po twojej śmierci a żalem po śmierci Jana Machulskiego. Nikt nie zatęskni za nowymi wątkami jakiegoś grek.greka. Chyba to tak bardzo cię boli, że się tutaj, w tym wątku poświęconym Janowi Machulskiemu, próbujesz produkować... :) Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 16:15 "Nikt nie zatęskni" - jakiś sondaż był ? Naprawdę - nikt ? Ojeja jeja, co za ból... Jako trup będę się bardzo z tego powodu martwił :) Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 17:22 moze nie jestem "nikt" ale ja tam zatęsknię :)))))) bywa ze nie zgadzam sie z grekiem, nawet bardzo sie nie zgadzam, ale doceniam odwage z w prezentowaniu poglągądow, które w dodoatku prezentuje bez uzywania wulgaryzmów, o co w forumowych pyskówkach juz bardzo trudno ! Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 17:35 mozambique napisała: > moze nie jestem "nikt" ale ja tam zatęsknię :)))))) > > bywa ze nie zgadzam sie z grekiem, nawet bardzo sie nie zgadzam, > ale doceniam odwage z w prezentowaniu poglągądow, które w dodoatku > prezentuje bez uzywania wulgaryzmów, o co w forumowych pyskówkach > juz bardzo trudno ! akurat w tej sprawie to jego poglądy są jednym wielkim wulgaryzmem imho, zero taktu, wrażliwości, uzurpowanie sobie prawa do kwestionowania tego czy ludzie chcą płakac po Machulskim czy nie, w dodatku jakaś plątanina sprzecznosci,raz mu niby to wisi i to tylko "nazwisko z czołowki", potem by chetnie poczytał jakies fajne dyskusje na temat, słowem stara grekowa bida, przynajmniej pisze węziej niż kiedys a Janowi Machulskiemu Nini Rosso "Il silenzio" w ostatnią drogę www.zippyvideos.com/2009986344000916/ninir/ Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Zmarł Jan Machulski 21.11.08, 10:10 wulgaryzmów grek nie uzywa ! a ze wykpiwa rzezcy przez innych chołubione ? cóz , taki lajf, ma do tego parwo ja tez swego czasu skrytykowałam tą całą histerie wokól Agaty Mróz i nazwanią jej swiętą i tez zostałam wyzwana od szmat ( zdaje sie "zdzira" taz sie tam pojawiła) - ot cały ten polski katolicyzm. ] Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Zmarł Jan Machulski 21.11.08, 11:32 mea culpa ! biję się w wątłą pierś !!! Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 17:32 Muszę Cię rozczarować, lalique, bardzo dużo osób na tym forum zatęskniłoby za wątkami grek.greka. Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 17:34 barbasia1 napisała: Muszę Cię rozczarować, lahlique, bardzo dużo osób na tym forum zatęskniłoby za wątkami grek.greka. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Zmarł Jan Machulski 21.11.08, 11:46 Oooo, to już rozpusta by była :))) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 17:38 barbasia1 napisała: > Muszę Cię rozczarować, lalique, bardzo dużo osób na tym forum > zatęskniłoby za wątkami grek.greka. > a nie możnaby założyć na temat greka osobnego wątku i tam lać wazeliny do woli? tu powinien być jakiś szacunek do zmarłego artysty wyrażony, pochylenie się z szacunkiem nad majestatem śmierci, że tak to ujmę patetycznie Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 17:57 > a nie możnaby założyć na temat greka osobnego wątku i tam lać wazeliny do woli > ? > > tu powinien być jakiś szacunek do zmarłego artysty wyrażony, pochylenie się z > szacunkiem nad majestatem śmierci, że tak to ujmę patetycznie Zgadzam się Tobą w 100% forumowiczu_pospolity, tylko wielka szkoda, że nie zwróciłeś się z tym apelem nieco wcześniej, i to do założycielki wątku oraz przede wszytkim do forumowiczki, lahlique, której smutek oraz żal po śmierci aktora nie przeszkodził w wylewaniu pomyj na forumowicza, który miał nieco odmienne zdanie w kwestii, której ten szacowny wątek dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
niekarmictrola Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 21:16 forumowicz_pospolity napisał: > tu powinien być jakiś szacunek do zmarłego artysty wyrażony, pochylenie się z > szacunkiem nad majestatem śmierci, że tak to ujmę patetycznie a to dlaczego? czy wątek ma tytuł "informacyjny" = "Zmarł Jan Machulski" czy tez jest rodzajem apelu "Zmarl Jan Machulski, we łzy uderzmy, padnijmy na kolna..." No umarło mu niezlemu aktorowi, ale czy to powod zeby wszczynac wojne z grekiem, ktory zmarlemu nie uraga a jedynie zwraca uwage na zalosnosc takiego publicznego wylewania lez? moze zamiast zakladac watek dla wazeliniarzy greka zalozcie sobie forum nekrologiczne, gdzie nie stawiajacym swieczek wstep bedzie wzbroniony, skoro tak lubicie spiewac w zgodnym chorze? Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Zmarł Jan Machulski 21.11.08, 11:56 Ot, co... rzecz w tym, że śmierć Machulskiego się czci jak śmierć człowieka, a nie śmierć aktora - bo : gdyby chciano uczcić jego zgon jako aktora, to pisano by o jego dziedzictwie, rolach, cieszono by się z tego, co zostawił, a nie zajmowano się smutkiem związnym z naturalnym porządkiem rzeczy. Najlepsze co można zrobić dla zmarłego, to pisać z dumą o tym, co po nim zostało, jak żył i w czym był dobry. ZWŁASZCZA jeśli nie jest się jego najbliższą rodziną i tak naprawdę nie ma pojęcia czym jest "smutek po Machulskim-człowieku" (aczkolwiek z taką postawą też się nie do końca zgadzam). Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 15:59 Grek, ja też nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi. Tym bardziej, że w kwestii filmowego smaku wydawałeś się dobrze obeznany. Zmarł Artysta. Dlatego smutno się zrobiło. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
lahlique Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 16:02 Obeznany? Dobrze kopiował recenzje i orientował się co nie jest "obciachem". Całe jego obeznanie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 16:13 Oświeć mnie i podaj linki skąd "kopiowałem", bo póki co twoje gadki nie są funta szczurzej kupy warte. Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 17:48 lahlique napisała: > Obeznany? Dobrze kopiował recenzje i orientował się co nie jest "obciachem". > Całe jego obeznanie. :) A to świństwo tak napisać! To świństwo oskarżać kogoś o plagiat i to w tak beznadziejnie głupi sposób! Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 16:08 Generalnie chodziło mi o sposób traktowania czyjejś śmierci - ktoś może spokojnie do tego podchodzić, ale ja nie kumam dlaczego jest "smutek" i inne, a nie ma twórczej, fajnej dyskusji o tym, co to był za człek, o dorobku, jakichś wspomnień, nie ma mowy o tym, co zostawił po sobie, ile znaczył dla kogoś osobiście, jako aktor i tak dalej, a jest tylko jakieś pierdnięcie, że "smutek i wielka szkoda", których po prostu nie rozumiem, bo są zbyt odległe, zbyt jednostronne, zbyt irracjonalne - być może jakaś można sobie podciąc żyły z powodu zgonu Valentino, albo chodzić osowiałym z racji śmierci Machulskiego - można, sam fakt jest niepodważalny, ale nie rozumiem emocjonaliów i motywacji za takimi zachowaniami stojących. Odpowiedz Link Zgłoś
lahlique Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 16:16 Hahaha :d Ciekawe kto się nabierze. Grek.grek nie znalazł poklasku więc co robi? Udaje, że się tłumaczy... Znasz takie słowo: tolerancja? Ten wątek o śmierci Jana Machulskiego mogłeś zostawić w spokoju. Nikt tu nie chodzi OSOWIAŁY ani NIE PODCINA SOBIE ŻYŁ. Wszyscy na spokojnie podeszli ze smutkiem do śmierci Jana Machulskiego, jakby nie było miał już te 80 lat. Tylko Ty histeryzujesz. To był taki spokojny wątek ale grek.grek prawie zaczął chodzić osowiały i prawie zaczął sobie podcinać żyły, tylko z tego powodu, że nioma założyła ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
niekarmictrola Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 21:21 lahlique napisała: > Znasz takie słowo: tolerancja? jezeli ktos w tym watku znaczenia tego slowa nie zna to napewno ty i kolezanka twoja nioma (skad inąd tutaj taka "wrażliwa", w innych watkach prezetujaca prawdziwie "sucze" poglady) na dodatek mocno ograniczone zdolnosci intelektualne kaza ci wciaz atakowac ad personam, bo odpowiedziec argumentem na argument nie jestes w stanie łatwiej napisac, ze "nie warto" Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Zmarł Jan Machulski 21.11.08, 10:21 do niekarmictrola>> no i nie wytrzymalam i sie usmialam z tego cytatu :)) przede wszystkim: dziekuje za komplement. I wyrazam zdziwienie, ze chcialo Ci sie dziewczynko uwage zwracac na moje wypowiedzi, ja niestety nie zwrocilam uwago na Twoje poglady. Szczerze mowiac, to po raz pierwszy w tym watku zauwazylam twoj nick, pisalas juz wczesniej? A przechodzac do konkretu: po pierwsze mialam okazje znac Pana Machulskiego osobiscie, ale to akurat jest informacja marginalna. Forum sluzy wymianie pogladow nt telewizji i aktorow. Osobiscie odebralam wiadomosc o smierci Machulskiego jako rzecz smutna. Mam prawo? Mam. Dlaczego wiadomosc odebralam jako smutna? Przede wszystkim Machulski byl sympatyczny (moje osobiste odczucia) Po drugie uwazam, ze byl swietnym aktorem, ze starej szkoly. Coraz mniej jest w Polsce prawdziwych aktorow, coraz wiecej odtworcow rol serialowych nie majacych z aktorstwem niczego wspolnego. Po trzecie: tu juz dygresja - zaskakujacy jest fakt, ze wiekszosc z osob piszacych na forum wchodzi w cudze watki tylko po to, zeby sobie popisac ad hoc, zeby wywolac duskusje, zgorszyc, zaszokowac, obrazic etc (niepotrzebne skreslic). Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Zmarł Jan Machulski 21.11.08, 11:40 Po primo - nie wiem, może ty jesteś wielka aktorka albo jakaś genetycznie obciązona przyszła noblistka, ale zwracanie się do kogoś per "dziewczynko" jest żenującą manierą, która nawet tak cudownym osobistościom jak ty, a może im właśnie szczególnie, nie przystoi. Po drugie primo - znałaś Machulskiego "osobiście" i nie umiesz napisać nic poza "szkoda,smutek" ? O ile nie był twoim jedynym,największym i wieloletnim przyjacielem, to czemu tylko tyle ? "Cudze wątki" - nie ma na tym forum "swoich" i "cudzych" wątków, wszystkie należą do wszystkich, jest hell of a komuna, a'la Fidel i jego wesoły autobus. Co to znaczy "wchodzić w CUDZE wątki (...)" - są jakieś wątki mające status Dziewicy Orleańskiej ? Chyba po to się je zakłada, żeby ktoś w nie wchodził, jesli mu taki kaprys się zdarzył. Ten temat o Machulskim miał być typowym wątkiem żałobniastym, wszystko na to wskazuje - wejdź, klęknij, napisz że ci paprotka z żalu zdechła i wychrzaniaj stąd, tak ? No to pardon, madmuazel, że jako prostak nie załapałem zajawki :) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Zmarł Jan Machulski 21.11.08, 11:47 Nie, juz zbyt glupie i nudne sa Twoje wypowiedzi zeby w tej dyskusji dalej uczestniczyc. Prezentujesz poziom ktory mi nie odpowiada. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Zmarł Jan Machulski 21.11.08, 12:04 Żegnam panią hrabinę, w pozycji grzybiarza przestępując z nogi na nogę i miętoląc w łapach wyliniałą czapicę. Dziękuję, ześ się, o Wielmożna Pani, zniżyła do mojego poziomu na te kilka zdań. Wyrażam nadzieję, że nie zwiędły ci od tego wonne kwiatuszki, jakimi zapewne przystrajasz sobie swe odzienie. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 17:35 szkoda,ale Vabank jest najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena2lbn Re: Zmarł Jan Machulski 20.11.08, 21:48 GREKUjestem jak zawsze po Twojej stronie,to Twoja argumentacja do mnie przemawia,a nie tych wzburzonych panienek.Żalobe nosimy po osobach najblizszych,przyjaciolach i znajomych,a pisanie szkoda i smutno to taki oklepany,ale pusty zwyczaj jak zapalanie wirtualnego znicza (*). Po raz kolejny widze,ze grek potrafi obronic swoje argumenty,a dziewczyny tylko sie goraczkuja. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Zmarł Jan Machulski 21.11.08, 12:13 NO właśnie, po co żałoba ? Moim zdaniem, nad tym co nieuchronne nie ma co płakać, bo to tak naprawdę mało wartościowe jest, a warto raczej od razu wskrzeszać zmarłego - wskrzeszać poprzez ożywienie go w wyobraźni swojej i innych, nie za pomocą bezpłciowych świeczek i wychlipanych smuteczków, tylko działań pozytywnych, afirmujących, pozwalających na zatrzymanie go w kadrze. Niech sobie każdy odpowie - co lepsze i co bardziej sensowne. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Zmarł Jan Machulski 21.11.08, 08:20 Żal. Nie będzie więcej świetnych ról. Szkoda tylko, że trollujący osobnicy nie są w stanie zrozumieć i uszanować innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: Zmarł Jan Machulski 21.11.08, 15:58 Ja się z grekiem jak prawie zawsze zgadzam, niejako "wypada" napisac "och jaka to wielka szkoda". Tylko ze to kompletnie obca osoba i nie wiem jak komukolwiek moze byc z tego powodu smutno. Smierc obcego czlowieka jest nam przeciez tak naprawde obojetna. Na pewno cierpi rodzina pana Machulskiego, pewnie był sympatycznym człowiekiem, mial znaczacy dorobek artystyczny, nalezy mu sie szacunek jak kazdemu i tyle. Dożył 80 roku życia, nie zginal nagle w wypadku, odszedl w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Zmarł Jan Machulski 21.11.08, 17:31 kelle1986 napisała: > Ja się z grekiem jak prawie zawsze zgadzam, niejako "wypada" napisac "och jaka > to wielka szkoda". Tylko ze to kompletnie obca osoba i nie wiem jak komukolwiek > moze byc z tego powodu smutno. Smierc obcego czlowieka jest nam przeciez tak n > aprawde obojetna. są różne odcienie smutku i pojawiające się stwierdzenia typu "prawdziwy smutek wywołuje tylko śmierć najbliższych" są zbędnym smrodkiem dydaktycznym wiadomo że nikt z forumowiczów po śmierci Machulskiego nie popada w głęboką depresję ani nie zalewa się łzami w 3-tygodniowej żałobie, a jak nie wiadomo to warto przyjąć to do wiadomości chodzi o zwykły żal obdarzonego normalną wrażliwością człowieka po aktorze który w dostarczał mu wzruszeń poprzez swoje role, rodzaj krótkiej zadumy, impresji, skromnej podzięki w dniu którym odchodzi z tego padołu,co kto uważa za stosowne jesli cokolwiek uważa za stosowne, zwyczajna rzecz a nie wielka patetyczna żałoba i nazwanie czegoś takiego "żałosnym" świadczy o jakimś patologicznym zblazowaniu , wrażliwosći równej "zero" ma mi prawo być smutno po śmierci Machulskiego bo poprzez swoją sztukę dostarczał mi wielu wzruszeń, tak samo mogło mi byc smutno po śmierci Pavarottiego w dniu jego śmierci, tak samo mogło mi być smutno po śmierci Kapuścińskiego, bo wiele mi dał, do tego stopnia że poszedłem na jego pogrzeb mimo że go nie znałem i teoretycznie był "zwykłym nazwiskiem z okładki" i tyle i w tym wątku powinno się pisać o Machulskim, jak ktoś uważa że fraza typu "wielki żal i smutek" jest "pierdnięciem" to powinien dać przykład bardziej wyrafinowanej formy i napisać coś na temat a tak to 90 procent wątku to polemiczny ściek Grek jak zwykle jałowo mentorzy na poziomie wiejskiego ćwierćinteligenta, w rozwlekłej formie prezentuje zawartość swojej głowy spuszczając grafomańską parę zamiast po prostu napisać coś o Machulskim, za nim ściągają jego mniej lub bardziej biegli w sztuce percepcji słowa pisanego akolici, tworzą się jakieś dygresyjne pierdoły niegodne pamięci po zmarłym człowieku, pardon, aktorze Na pewno cierpi rodzina pana Machulskiego, pewnie był sympaty > cznym człowiekiem, mial znaczacy dorobek artystyczny, nalezy mu sie szacunek ja > k kazdemu i tyle. Dożył 80 roku życia, nie zginal nagle w wypadku, odszedl w sp > okoju. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Zmarł Jan Machulski 22.11.08, 12:06 W wątku startowym pisze "Zmarł Machulski, smutek i szkoda" - i do takiej formy żałobnictwa, do jego naturalności, racjonalności i zasadności się odniosłem. Nie do "impresji i zadumy", bo takowych w ogóle tutaj nie zaproponowano, a - żeby śmieszniej było - zauważyłem to znacznie wcześniej, ale zrobiłem to w tak grafomański i ściekowy sposób, że być może całkowicie dla niektórych szlachetnych ocząt zbyt grubiańsko i dlatego im się nie zauważyć raczyło. Tyle,że ja ich pisać nie będę i bawi mnie, że tego ode mnie oczekujesz, bo po primo - nie znałem tego człowieka i nic mi po nim, po drugo - nie interesowałem się szczególnie jego twórczościa artystyczną i wizerunkiem, więc nawet "żal" za kasiarzem Kwinto we mnie nie wezbrał spienioną falą. Był dla mnie NIKIM i nawet mi przez głowę (pustą, oczywiście) nie przeszło, żeby się na jego temat wypowiadać. Chodziło o to, o czym w 1 akapicie powiedziałem. Poza tym - hołd aktorowi, to jedno, a żal za człowiekiem, to kompletnie inna para kaloszy. Kwestionuję jedno i drugie, ale nie wrzucam do jednego wora. Dziwię się, że jeszcze nie założyłeś wątku własnego, w ktorym opisałbyś swoją bliskość ze zmarłym, z jego twórczością i dał upust swojej (w przeciwieństwie do mojej) półtorainteligenckiej, wielkomiejskiej, stratosferycznej, nieskończonej i wysmakowanej ultrawrażliwości i hipermoralności, a poświęcasz swój drogocenny czas na (rzecz jasna - celne i błyskotliwe) puentowanie takiego wielokrotnego i widocznego z odlgłości nawet miliona lat świetlnych zera jak ja i, z wyżyn swej cudowności, oblewanie wonnościami wprost z przepastnych głębin złotego swego siedziska ludzi, którzy mają to nieszczęście i grzeszność podzielać w jakimś stopniu moje zdanie i mieli czelność o tym napisać... Toż to strata czasu niepowetowana... I czy, Waszą Królewską Mość, aby plecki nie bolą ? Takie schylanie się z Wyżyn Majestatu Wrażliwości do samego dna rynsztoka, gdzie taki robaczek jak ja się we wsiowym gnoju tapla, musi dolegliwym być... Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Zmarł Jan Machulski 22.11.08, 13:52 Nie "pisze" tylko "jest napisane" nieuku Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Zmarł Jan Machulski 22.11.08, 14:12 Tak się pogrązyłaś w żałobie, że, na moje oko, dwóch przecinków nie postawiłaś w swoim nauczycielskim poście. Oczywiście, oczywiście - nie z nieuctwa, ależ gdzie tam, a jedynie z tego przeogromnego żalu i rozpaczy, co ci przepełniają miłosierne serce. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Zmarł Jan Machulski 23.11.08, 22:13 grek.grek napisał: > W wątku startowym pisze "Zmarł Machulski, smutek i szkoda" - i > do takiej formy żałobnictwa, do jego naturalności, racjonalności > i zasadności się odniosłem. Nie do "impresji i zadumy", bo takowych > w ogóle tutaj nie zaproponowano, a - żeby śmieszniej było - zauważyłem > to znacznie wcześniej, ale zrobiłem to w tak grafomański i ściekowy sposób, że > być może całkowicie dla niektórych szlachetnych ocząt > zbyt grubiańsko i dlatego im się nie zauważyć raczyło. > > Tyle,że ja ich pisać nie będę i bawi mnie, że tego ode mnie oczekujesz, bo po p > rimo - nie znałem tego człowieka i nic mi po nim, po drugo - nie interesowałem > się szczególnie jego twórczościa artystyczną i wizerunkiem, więc nawet "żal" z > a kasiarzem Kwinto we mnie nie wezbrał spienioną falą. Był dla mnie NIKIM i naw > et mi przez głowę (pustą, oczywiście) nie przeszło, żeby się na jego temat wypo > wiadać. to po kiego grzyba sie panoszysz w wątku na publicznym forum telewizja, w wątku w którym nie masz nic do napisania na temat? wpisujesz sie w ten sposób w zakresloną w netykiecie definicję trolla a trolla sie ignoruje albo daje administracji forum na talerzu aby sie wypowiedziała czy to troll a jak troll to zeby pociągneła za wąsy i przywołała do porządku moze by tutejszy admin czyli opiekun sie wypowiedział bo rozumiem że na forum telewizja mozna dyskutowac o telewizji szeroko pojętej ale czy aż tak szeroko? moim zdaniem nie moze byc tak zeby kazdy kto ma na to ochote panoszył sie na publicznym forum teamtycznym jak pijany zając i każdą hucpę chował pod parasolem "mam prawo do krytyki kogokolwiek kiedykolwiek gdziekolwiek i jakkolwiek" Chodziło o to, o czym w 1 akapicie powiedziałem. > Poza tym - hołd aktorowi, to jedno, a żal za człowiekiem, to kompletnie inna pa > ra kaloszy. Kwestionuję jedno i drugie, ale nie wrzucam do jednego wora. > > Dziwię się, że jeszcze nie założyłeś wątku własnego, w ktorym opisałbyś swoją b > liskość ze zmarłym, z jego twórczością i dał upust swojej (w przeciwieństwie do > mojej) półtorainteligenckiej, wielkomiejskiej, stratosferycznej, nieskończonej > i wysmakowanej ultrawrażliwości i hipermoralności, a poświęcasz swój drogocen > ny czas na (rzecz jasna - celne i błyskotliwe) puentowanie takiego wielokrotneg > o i widocznego z odlgłości nawet miliona lat świetlnych zera jak ja i, z wyżyn > swej cudowności, oblewanie wonnościami wprost z przepastnych głębin złotego swe > go siedziska ludzi, którzy mają to nieszczęście i grzeszność podzielać w jakimś > stopniu moje zdanie i mieli czelność o tym napisać... > Toż to strata czasu niepowetowana... > I czy, Waszą Królewską Mość, aby plecki nie bolą ? Takie schylanie się z Wyżyn > Majestatu Wrażliwości do samego dna rynsztoka, gdzie taki robaczek jak ja się w > e wsiowym gnoju tapla, musi dolegliwym być... > yhy nudno musi być w państwie greckim > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Zmarł Jan Machulski 24.11.08, 11:37 Kiedy rozwodziłes się na tym forum publicznym "telewizja" STRICTE o sporcie, w wątku o stylu transmisji telewizyjnych z Pekinu, to jakoś ci nie wadziło,że nie ma to żadnego związku z telewizją jako taką. I nikt ci słowa nie powiedział. Zresztą, w tym wątku sam odbiegasz od wątku "Jan Machulski", aż się kurzy. Dlatego - zacznij od siebie, jak chodzi o przywoływanie do porządku i ciągnięcie za wąsy. To po primo. Po drugie primo - gdyby chcieć każdy post chcieć restrykcyjnie traktować i usuwać jeśli w jakiś sposób nie pasje dokładnie w 101 % do wątku tytułowego, czy też "telewizji", to zostałyby z tego forum strzępki. Zawsze tu była daleko posunięta swoboda i chyba o to chodzi w całej idei - i religia tu była i polityka i sport i celebryci są i moda i inne rzeczy. Poza tym - jeśli postawić na inkwizycyjność a'la twoja, to wątek o Machulskim powinien wylądować na forum "film", ewentualnie "teatr", tudzież "kraj", bo z telewizją jako taką ma on ZERO wspólnego. A skoro już jest, to mam prawo powiedzieć, co sądzę na temat jego treści i stylu. Rozumiem, że gdybym postawił świeczkę i napisał, że mi żal jak cholera, to by było w porządku... Zdecyduj się o ci chodzi - o to, że się wpisałem niewłaściwie, czy o to, że nieprawomyślnie, bo już nie wiem. Zachowujesz sie jak baba w ciązy :) Nudno ? Ja cię tak komplementuję, siebie samego poniżam do granic możliwości, co jest zresztą oczywiste w obecności tak znamienitego użytkownika jak ty... widać tak wiele ochów i achów zbierasz na codzień, że każdy kolejny to już nuda. Rozumiem to znakomicie. Niemniej, mój podziw istnieje niezależnie od akceptacji dla niego. I gdzie ten twój wątek o Machulskim, którego tak się domagałeś ode mnie - daj przykład, zamiast zajmować się mną i pierdołami, od których kartofle w piwnicy gniją :). Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Zmarł Jan Machulski 24.11.08, 17:31 grek.grek napisał: > Kiedy rozwodziłes się na tym forum publicznym "telewizja" STRICTE o sporcie, w > wątku o stylu transmisji telewizyjnych z Pekinu, to jakoś ci nie wadziło,że nie > ma to żadnego związku z telewizją jako taką. I nikt ci słowa nie powiedział. Z > resztą, w tym wątku sam odbiegasz od wątku "Jan Machulski", aż się kurzy. skoro nikt nic nie powiedział to znaczy że nikomu to raczej nie przeszkadzało, włącznie z tobą, tak to rozumiem natomiast tu mi przeszkadza co wypisujesz i chętnie bym poznał opinię na ten temat kogoś kto zawiaduje tym forum, mam chyba takie prawo jako użytkownik forum, to chyba jest jasne Dlate > go - zacznij od siebie, jak chodzi o przywoływanie do porządku i ciągnięcie za > wąsy. > To po primo. > > Po drugie primo - gdyby chcieć każdy post chcieć restrykcyjnie traktować i usuw > ać jeśli w jakiś sposób nie pasje dokładnie w 101 % do wątku tytułowego, czy te > ż "telewizji", to zostałyby z tego forum strzępki. Zawsze tu była daleko posuni > ęta swoboda i chyba o to chodzi w całej idei - i religia tu była i polityka i s > port i celebryci są i moda i inne rzeczy. Poza tym - jeśli postawić na inkwizyc > yjność a'la twoja, to wątek o Machulskim powinien wylądować na forum "film", ew > entualnie "teatr", tudzież "kraj", bo z telewizją jako taką ma on ZERO wspólneg > o. ja sie zaznajamiałem ze sztuką Jana Machulskiego poprzez telewizję więc dla mnie to nie jest ZERO, poza tym skoro wątek wisi to jak rozumiem administracja tez uważa że tu pasuje > A skoro już jest, to mam prawo powiedzieć, co sądzę na temat jego treści i styl > u. Rozumiem, że gdybym postawił świeczkę i napisał, że mi żal jak > cholera, to by było w porządku... Zdecyduj się o ci chodzi - o to, że się wpisa > łem niewłaściwie, czy o to, że nieprawomyślnie, bo już nie wiem. Zachowujesz si > e jak baba w ciązy :) > nie obrażaj bab w ciąży które są fundamentem porządku demograficznego i trzymają na swych barkach system emerytalny:) > Nudno ? Ja cię tak komplementuję, siebie samego poniżam do granic możliwości, c > o jest zresztą oczywiste w obecności tak znamienitego użytkownika jak ty... wid > ać tak wiele ochów i achów zbierasz na codzień, że każdy kolejny to już nuda. R > ozumiem to znakomicie. Niemniej, mój podziw istnieje niezależnie od akceptacji > dla niego. > > I gdzie ten twój wątek o Machulskim, którego tak się domagałeś ode > mnie - daj przykład, zamiast zajmować się mną i pierdołami, od których > kartofle w piwnicy gniją :). > mój wkład był taki , że wkleiłem linka z żałobną melodią na trąbkę bo mi sie kojarzyło to z grającym Kwinto i uważałem to za własciwy sposób pożegnania aktora od skromnego widza jakim jestem reszta to faktycznie pyskówki,które by nie miały gdybyś był łaskaw omijać wątki które cię nie interesują i w których nie masz nic do napisania na temat zasadniczy tyle ode mnie, bo nie ma co dłużej tego ciągnąć chciałbym usłyszec teraz admina raczej, twoje zdanie już znam > Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Zmarł Jan Machulski 25.11.08, 12:01 Nie przeszkadzało, bo chyba 99 % rozumie, że nie da się pisać poruszając się wyłącznie wąziutką rynienką określoną przez tytuł wątku, ale wedle twoich wysokich wymagań, było to odejście od wątku tytułowego i w takim stanie rzeczy - TOBIE powinno przeszkadzać pierwszemu. Jednak nie miałeś specjalnych oporów. Teraz zaś, zgłaszasz pretensje wobec moich wypowiedzi, bo ci zburzyły nastrój chwili. Btw, ja pamiętam kilkadziesiąt dyskusji w których bardzo szeroko potraktowano zagadnienie wywołane w temacie, z którego wyprowadzono spontanicznie, w trakcie wymiany zdań, wątki zupełnie nowe i, wedle twoich kryteriów, nie pasujące zupełnie do wąsko traktowanego zakresu forum. Nie przypominam sobie, żebyś kiedykolwiek oponował... Ja się zaznajamiałem z Donovanem McNabbem i jego grą przez telewizję i za chwilę założę wątek o NFL i będę się z nim produkował. Będę miał prawo żądać od administracji, żeby mi to uznała. Ktoś inny zaznajomił się z programem partii Samoobrona przez telewizję i założy wątek dot. działań, poglądów i postaci związanych z nią. I też zażąda uznania go za pasujący tutaj. I tak dalej... Na moje oko, lepiej dać sobie spokój z zabawą w policjantów i po prostu akceptować swobodę, dzięki której to forum funkcjonuje. Być może niełatwo jest znieść pewne wypowiedzi, punkty widzenia, opinie, ale każdy kij ma dwa końce - zacznie się polowanie na czarownice i to będzie początek końca. Mnie też się to i owo może nie podobać, ale jeśli tak jest, to nie lecę na skargę do pani, tylko się staram polemizować, albo macham ręką, w imię swobody wypowiedzi. Btw 2 - ja rozumiem, gdyby w wątku o żałobnictwie po Machulskim, ktoś zaczął pisać o szkodach czynionych przez wołka zbożowego, albo o wirtuozerii Paganininego - to byłoby przegięcie ewidentne. Ale odniesienie się do formy manifestowania tej żałoby NA FORUM, na mój gust, naruszeniem żadnym nie jest. Kto powiedział, że mnie ten wątek nie interesuje ? Zainteresowała mnie forma pisania wątków żałobnych i tejże żałoby prezentacja oraz autentyczność - według mnie dość dyskusyjne. Rozumiem, że nie przysługuje mi prawo wyrażenia swojej opinii nt. tego, co się na tym forum publikuje ? A ja, naiwny, sądziłem, że jest to moje podstawowe prawo... Klapki z oczu zdjąć wypadałoby - "pyskówek" w pojedynkę się uprawiać nie da. Się okazało, że i ty, niestety, też nie masz nic do napisania nt. zasadniczy, czyli o śp.Machulskim. Nie uważasz, że żeby się czepiać, to samemu wypadałoby być w porządku ? No i... co w tym momencie robisz, pisząc te posty, jeśli nie to czego napiętnowania się domagasz ? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Zmarł Jan Machulski 25.11.08, 15:10 blah blah blah verbal diarrhoea ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 dziś TVP 1 o 0.55 `Sublokator`z Janem Machulskim 27.11.08, 22:33 www.filmpolski.pl/fp/index.php/121833 Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: dziś TVP 1 o 0.55 `Sublokator`z Janem Machul 28.11.08, 11:44 Godzina 0.55 ! - szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś