eve.mendes 10.12.08, 19:21 jak podał onet :D wiadomosci.onet.pl/1878560,327,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maureen2 Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 10.12.08, 20:08 eee tam,znowu jakieś brednie dla zwiększenia oglądalności Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 10.12.08, 20:18 A swoją drogą to kobitka się nie przepracowuje... Według jej wypowiedzi (na stronie głównej gazety) wynika, że obecnie jest poza Warszawą, ostatnie Wiadomości prowadziła w zeszły czwartek, teraz mamy środę przecież, a następne miała - według grafiku - poprowadzić w kolejny poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 10.12.08, 20:32 a dziś kto prowadził,jak nie ona ? Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 10.12.08, 21:28 Małgorzata Wyszyńska,. Również szczupła, długowłosa blondynka. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 10.12.08, 21:59 a już myślałem,że to ona Odpowiedz Link Zgłoś
michael112 Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 10.12.08, 22:15 Wymarzonym duetem w Wiadomościach byliby dla mnie prowadzący na zmianę Piotr Kraśko i Mariusz Max-Kolonko. Akcent Kraśki mi się podoba, a Kolonko ma równie dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 10.12.08, 22:26 abojawiem ? przerost formy nad treścią szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
hildegunst Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 11.12.08, 11:43 michael112 napisał: Wymarzonym duetem w Wiadomościach byliby dla mnie prowadzący na zmianę Piotr Kraśko i Mariusz Max-Kolonko. Akcent Kraśki mi się podoba, a Kolonko ma równie dobry. A Kraśko nie ma czasem ADHD? Odpowiedz Link Zgłoś
huraaa Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 14.12.08, 01:29 Ja zmieniam kanal jak widze Kraske. Wowczas zadawalam sie samym TVNem. Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 11.12.08, 13:49 nareszcie, miernoty prezenterskie: Hanuś i ten laluś Kraśko. Skończy się trzepanie ogonem starej kobyły za wielką kasę biednych płatników abonamentu i udawanie, ze się jest bezstronnym i rzetelnym dziennikarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 11.12.08, 16:11 O! Fajnie! Niedawno czytałam,że spadła oglądalność Wiadomości.Może Lisowej ludzie nie chcą oglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 12.12.08, 22:34 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6058962,TVP_bez_Lis__Hanny_Lis.html A ja ładnie poproszę chociaż o połowę z jej odprawy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
drobo Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 13.12.08, 00:22 Ty lepiej leć zapłacić abonament, by na wykopne dla Lisiczki złotówek nie zabrakło... Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 13.12.08, 12:32 Wszyscy, albo prawie wszyscy, cieszą się jak Jasio na koncercie Majki Jeżowskiej, że Lisową mogą wykopać, a nikomu do głowy nie przychodzi, że to może być całkowicie polityczna decyzja i w takim układzie należałoby raczej się za nią ująć, cokolwiek się sądzi o niej jako kobiecie, żonie, dziennikarce, czy kimtamonadlawasjest. Jeśli naprawdę politycy PiSowscy tarabanią do TVP i wydają polecenia, spełniając rolę kadrowych (co wydaje się wysoce prawdopodobne, a może nawet jasne jak słońce Kaukazu i Ułan Bator), to znaczy, że wasze pieniądze idą na ambonę dla jednej partii, opłacacie małe interesy jarusiów, gosiów i innych lamusów, włącznie z ich, de facto, ubezwłasnowolnionymi stupajkami w redakcji Wiadomości, których psim obowiązkiem jest służyć obywatelom, za to biorą swoje niemałe pieniądzem, a nie realizować jakiejś politycki partyjnej. Chyba z tej uciechy z możliwego wypadnięcia Lis zapominacie, co jest w całej historii jedynie istotne. Mam wrażenie, że nawet gdyby wynaleziono lekarstwo, które w dwa dni leczy raka i Lis by o tym poinformowała, to byście się bardziej zajmowali tym,że to ona przeczytała niż że lek wynaleziono. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 13.12.08, 12:33 :(...) jakąś politykę partyjną", kruca. Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 13.12.08, 13:19 Przyjęcie Lisów do TVPisdy było decyzją polityczną i wyp...nie Hanuś też - i co z tego ? Mamy się z tego powodu pochlastać, a moze napisać protest w obronie i zebrać odpowiednią liczbę podpisów. Ciekawe, kto by się podpisał, a kto nie ? Czy Wiadomości prowadzone przez Lis różnią się czymś od tych prowadzonych przez Wyszyńską , nie ! Trzeba było widzieć jak beznadziejnie wypadła , gdy razem z Kraśko prowadziła wywiad z Pałacem. Zero pazura dziennikarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 13.12.08, 13:49 Dla mnie przyjęcie Lisów było decyzją : a) marketingową (Lis na żywo jest jedną z wizytówek TVP, decydujących o jej marce i wiarygodności - czy też : podnoszącą nikły poziom zaufania do publicznej; Lis Hanna zaś, należy do najpopularniejszych prezenterek, od lat - jakoś tak się dzieje, że widownia ją lubi oglądać), b) biznesową (Lis na żywo generuje świetną widownię, kasę, reklamy, itd. dla TVP; przełożenie obecności Lis w Wiadomościach na zwiększony procent oglądalności tego programu też może mieć miejsce, ale tu trzeba by badania konkretne wykonać, niemniej... ja taki związek widzę). Nie, nie namawiam nikogo do pochalastania się, ale do większej oględności w formułowaniu sądów. Kto to jest w ogóle Wyszyńska ? Przy Lis jest jak mrówka przy mrówkojadzie. Prezenterzy, niby tylko czytający z kartki, mają jednak swój wpływ na widza - wpływają fizjonomią, stylem, szarmem, mową ciała itd. Lis jest jedną z bardziej lubianych przez publikę - tych, co oglądają, a niekoniecznie czytają insynuacje pod jej adresem i mają w d.pie kim byli jej starzy. Jest ładna, jest stylowa, jest elegancka i to są fakty, którym zaprzeczy tylko ktoś komu nie zależy na zgodzie z realiami. I ludożerka takich chce oglądać na ekranie, a nie jakieś zgarbione babiny z przestraszoną miną. Wyszyńska ? Zapytaj przeciętnego widza w sondzie o tę panią. Najczęstsze odpowiedzi to będą : "ta babka, co w warzywniaku za rogiem sprzedaje pietruchę ?", "córka Wyszyńskiego ?", "Myszyńska... Nie kojarzę." Widziałem kawałek tego wywiadu - mam przeciwną do Twojej opinię. "Zero pazura" - no właśnie dlatego ją drugi raz już zawiesili. Bo jest za grzeczna dla prezia, PiSu i IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
krzaczekbzu Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 13.12.08, 13:58 Kto to jest w ogóle Wyszyńska ? Przy Lis jest jak mrówka przy mrówkojadzie. -nie zartuj sobie.. Prezenterzy, niby tylko czytający z kartki, mają jednak swój wpływ na widza - wpływają fizjonomią, stylem, szarmem, -szarmem...greku...ona nawet nie wi co to jest en szarm... owszem, jest ładna, kamera dodaje jej urody i to z daleka, ale juz nie z bliska, na ulicy twarzą w twarz mową ciała itd.- -ona trzepie głową nie wiadomo po co, to cała jej mowa ciała Lis jest jedną z bardziej lubianych przez publikę - -uwazam,ze jest wręcz odwrotnie, ludzie jej nie lubią, cały czas tez patrzą przez pryzmat tego,co zrobila swojej przyjaciólce . Jest ładna, jest stylowa, jest elegancka i to są fakty, którym zaprzeczy tylko ktoś komu nie zależy na zgodzie z realiami. -ja zaprzeczam, realia są zupełnie inne w/g mnie Jest marną odczytywaczką, nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
ikarr Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 13.12.08, 16:17 Jest bardzo szykowna, elegancka, zmysłowa i dlatego budzi tak negatywne emocje. Wcale nie trzepie głową, a Wiadomości przez nią prowadzone wyróżniają się ogólnie estetyką "wnętrza". Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 13.12.08, 16:29 ikarr napisała: > Jest bardzo szykowna, elegancka, zmysłowa i dlatego budzi tak negatywne emocje. > Wcale nie trzepie głową, a Wiadomości przez nią prowadzone wyróżniają się > ogólnie estetyką "wnętrza". Chyba raczej estetyką zewnętrza. Bo ta pani CZYTA. A że niektórzy uznają ją za atrakcyjną, to dla nich Wiadomości przez nią prowadzone wyróżniają się estetyką "zewnętrza". Odpowiedz Link Zgłoś
ikarr Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 13.12.08, 18:47 Wnętrza studia - to miałam na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 14.12.08, 12:02 Nie zetknąłem się z Lis osobiście, więc nie wiem, jak wygląda na tzw.ulicy. Niespecjalnie mnie to także frapuje (nawet jeśli trudno mi uwierzyc, żeby live mogła wyglądać dużo gorzej) i nie mam podstaw by Twoją opinię negować (nawet jeśli niekoniecznie dostrzegam w innych Twoich opiniach wyważenie) - szkopuł w tym, że ona ma wyglądać dobrze w okienku i taką jaką ją tam zobaczy widz, taką ją zapamięta i z tej perspektywy będzie ją oceniał. I to są właśnie jedyne realia w tej historii. Przyznam, że jej pozazawodowe sprawy mnie nie interesują i nie bardzo pojmuję, jakie mogą mieć one przełożenie na formułowanie ocen dot. jej profesjonalizmu, prezencji, czy bycia ofiarą aparatczyków IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Miałeś chamie złoty..... 14.12.08, 08:57 Po wy...niu z TVPisdy , Hanuś zostanie jeno reklamowanie, bo przecież jest taka "medialna". Tylko czego? Podpasek, utleniacza do włosów , papierosów, osławionego sushi, czy KALOSZY !!! Stawiam na te ostatnie. hehee A może Hanuś napisze poradnik pt. Jak trzeci raz wyjść za mąż?; bo przecież nie na temat rzetelnego i profesjonalnego dziennikarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 15.12.08, 13:45 >Lis jest jedną z bardziej lubianych przez publikę Absurd.W ogóle się to nie przenosi ani na rankingi,ani na nagrody przyznawane przez widzów,ani na oglądalność. IMO,Lis jest jedną z bardziej NIELUBIANYCH prezenterek (bo nie dziennikarek,umówmy sie...). Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Wesołych świąt, Hanuś 15.12.08, 14:17 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6061317,Czy_PiS_zadowoli_sie_glowa_Hanny_Lis_.html Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Wesołych świąt, Hanuś 15.12.08, 15:09 A ja mam w nosie,czy wywalą ją przez PIS,PO,SLD czy inne takie.Jest po prostu niefajną osobą,reszta ma znaczenie drugorzędne. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Wesołych świąt, Hanuś 15.12.08, 15:30 Wprost emanujesz troską o niezależność (od politycznych nacisków) polskich dziennikarzy i stacji telewizyjnych. A cała ta obojętność stąd, że Lis "jest niefajną osobą"... Pudelki, Kozaczki i Sandałki Ci wmówiły - najczęsciej ustami ludzi, którzy zwyczajnie łapią się czego popadnie i jadą na tym ile się da, żeby zarobić na wygibasy na Ibizie, a plotki, którymi się oni żywią (i widownia, zawsze spragniona świeżego towaru), jak to w życiu bywa, najczęściej kolportują tacy, co kiedyś Lisom nadskakiwali, fałszywie się uśmiechali, włazili w d.pę bez mydła, ale spodziewanych kokosów z tego lizanka nie dane im było przytulić i dzisiaj żal im ściska tę samodzielnie i dzielnie upokarzaną d.pę. Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Wesołych świąt, Hanuś 15.12.08, 16:04 Nie ma czegoś takiego jak niezależne media w Polsce i nigdy nie było,a moje umartwianie się lub nie i tak nie zmieni tego stanu rzeczy.BTW, pani Lis bardzo daleko do niezależności. Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: Wesołych świąt, Hanuś 15.12.08, 16:57 Grek, czyżbyś uważał, że obecność Lisowej w Wiadomościach jest oznaką wolnych i niezależnych mediów a jej brak oznacza wpływy polityczne, cenzurę etc.? No to ja powiem/napiszę tak: jeśli w ciągu 3 m-cy nie zostanie zatrudniona w Wiadomościach zoey7 (wykształcona, młodsza od Lisowej i w/g własnej nieskromnej opinii ładniejsza od H.L. blondynka) będzie to oznaczało koniec niezależności polskich mediów!! Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Wesołych świąt, Hanuś 16.12.08, 10:59 Nie, sprowadzasz rzecz ad absurdum. Nie obecność/nieobecność, a WYRZUCANIE Lis z telewizji, przez rządzących nią z politycznego nadania aparatyczków, bo się ona nie podoba ich nadzorcom z Wiejskiej, jest oznaką cenzury. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Wesołych świąt, Hanuś 29.12.08, 14:37 Bo jest niefajna osoba. Nie chce, zeby niefajne osoby zarabialy kosmiczna kase kosztem mojego abonamentu, kase kompletnie nieproporcjonalna do nakladu pracy i umiejetnosci. Gwiazdy to niech sobie telewizje prywatne maja. Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 29.12.08, 14:22 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6103380,Urbanski_rzadzi__Hanna_Lis_nie_poprowadzi___Wiadomosci_.html Odpowiedz Link Zgłoś
krzaczekbzu Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 29.12.08, 22:37 Zgadzam się z Tobą babo67 w zupełności. Kilka dni temu przeczytałam wywiad z Lisem w "Polsce." Lis mówi"moja zona tak cięzko pracuje, jak ma dyzur wstaje o 5 rano!!!zeby przejrzec rozne portale"... A tych dyzurow ma raptem 5 czy 6 w miesiącu. No biedna Hanuś...Ile ludzi wstaje tak codziennie i zarabia 1200.No rzeczywiscie cięzka praca za 60 tys... I jeszcze biedny plakał,że nikt nie napisal żadnego listu w obronie Hanuś, takiego wiecie- podpisanego przez innych pismaków i gadające głowy. Widocznie towarzystwo ma takie samo o niej zdanie jak większosc na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 30.12.08, 12:50 A może tak odłóż na moment tę niechęć do Lis, czymkolwiek jest ona motywowana i spróbuj dostrzec rzeczywistość w szerszym wymiarze. Lis został odsunięta od Wiadomości z powodów rozgrywek politycznych w samej TVP, z powodu jakiejś nieprawomyślności. To jest wystarczający powód, by taką decyzję oprotestować choćby za pomocą listu otwartego. W demokratycznym kraju, w publicznych mediach stosuje się metody z jakichś fakanych reżimów, traktuje się ją jak polityczny ring, a krytyków stać tylko na "skoro to Lis, to nikt nie napisze protestu". Dziennikarka została uwalona, bo się jakiś stupajka dostał telefon od wodzusia z prikazem, żeby ją odstawić na boczny tor, bo się ona jemu nie podoba. I to, że się akurat nazywa Lis jest ostatnią rzeczą jaka ma znaczenie w tej sytuacji. Takie samo zerowe znaczenie ma "zdanie" jakie kto ma o niej - w takim momencie się odsuwa małostkowe urazy i niechęci na bok i przemawia jednym głosem, broniąc nie Hanny Lis, a jakichś zasad, których poszanowanie decyduje o tym, czy ten kraj jest demokratyczny, czy nie jest, a jesli jest, to jakiej jakości ta demokracja ma być. Tutaj aż się prosi/ło o list protestacyjny. Jesli nie w takiej sytuacji, to W JAKIEJ ? Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 30.12.08, 18:19 Jest glupia, arogancka i nie potrafi szanowac zlotego koryta. Pozatym zarabia 10 razy za duzo. Stupajka nie stupajka,babka powinna zniknac. A Lis sie martwi o splate kredytu na megaposiadlosc, a nie o polityczne pryncypia. Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 31.12.08, 12:25 niech Hanuś wieczorami czyta bajki Lisowi, dla lepszego wzwodu, a nie bierze się za sprawy, na których się nie zna i do których nie ma talentu. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 30.12.08, 19:36 Nie masz racji, greku, o ile Lis (pan) sam wypracował sobie nazwisko i można go lubić, cenić lub nie, nikt nie powie, że coś dostał dzięki czemuś. Lis (pani) pojechała na nazwisku, jest marną dziennikarką, a gwiazdorski abonament za czytanie z prompter to za dużo. Akurat o Lis (panią) kruszyć kopii nie warto, zresztą pan Farfał już na pewno zadba o niezależność pani Lis. Poza tym dla wizerunku dziennikarza z takiej działki zabójcze jest bycie gwiazdą pudelków, plotków czy innego chłamu. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 31.12.08, 12:31 Nieważne jaką jest dziennikarką,czy ma "gwiazdorski abonament" i na czym "pojechała"... to jest NIEISTOTNE w sytuacji kiedy tak się złożyło, że to właśnie ona jest ofiarą ręcznego sterowania telewizją publiczną przez polityków i wypada stanąć po jej stronie, bo stając po jej stronie stajesz nie po stronie Hanny Lis herself, tylko po stronie niezależności dziennikarskiej w TVP. Nie wiem, jak można to jeszcze jaśniej wyłożyć... Ja nie bardzo rozumiem jaka jest wina Lis, że ją "Pudelki" podgryzają... - prawdy w tych wszystkich plotkach nie ma pewnie ani grama, wyssane to z palca przez paru buraków, którzy na naiwności tłuszczy żądnej codziennie nowego mięsa do zlinczowania zarabiają cięzki szmal i bazują tylko na tym, że kolportują informacje niemożliwe do zweryfikowania i rzadko kiedy nadające się do podania ich do sądu, ale wystarczające do tego, by do jakiegoś publicznego nazwiska dorobić wrednego ryja. Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 31.12.08, 12:39 grek, ty chyba w klocki lecisz, albo w trakcie Wiadomości prowadzonych przez Hanuś masturbujesz się.... Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 31.12.08, 14:03 Doceniam twoją emocjonalność, determinację, desperację może nawet, i konsekwencję w dowalaniu nielubianej postaci, ale powoli twoja krucjata przeistacza się we własną karykaturę - w dodatku z twarzą posła Pęka www.naszdziennik.pl/data/20070911/photo/Obmy23.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 31.12.08, 13:33 "bo stając po jej stronie stajesz nie po stronie Hanny > Lis herself, tylko po stronie niezależności dziennikarskiej w > TVP."- wybacz, ale Lisowie chyba idąc do publicznej wiedzieli GDZIE idą, jakoś nie widać tego masowego poparcia dla niezależnej dziennikarki pani Lis nawet ze strony innych dziennikarzy. Nie jest ceniona jako dziennikarz, więc nikt o nią kruszyć kopii nie będzie (z wyjątkiem męża i pieprzenia, jaką to żonę z jajami ma, bo wstaje w dzień dyżuru o 5 rano, by portale poczytać)). "Ja nie bardzo rozumiem jaka jest wina Lis, że ją "Pudelki" podgryzają... "-wybacz, ale innych tzw. poważnych dziennikarzy nie podgryzają, a wiesz dlaczego??? Bo Lisowie zrobili podstawowy błąd- poszli na kilka ustawek z bulwarówką (patrz- sms do "Faktu" czy ustawiana sesja z kaloszami-zenua czystej wody), a teraz myślą, że bulwar im odpuści- nie odpuści, będzie ich ścigał na zakupach, wakacjach i w innych sytuacjach, bo pozwolili na to, chcąc po ślubie ocieplić swój wizerunek, by nie wyglądało to tak, jak wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 31.12.08, 13:56 Lis jest ceniony, a kiedy PiS zagroził Solorzowi koncesji nieprzedłużeniem, czy czymś tam innym, i Polsat go wyrzucił - też nie pisano listów żadnych, jeśli dobrze pamiętam. Widać taka jest jedność w środowisku... Ale - pies machał środowisko, jego reakcja, tudzież jej brak, nic nie zmienia w wymowie całej sytuacji. Problem polega na tym, że w "Pudelkach" rzucaja się na ich kalosze, a przy okazji tłuszcza uczy się rypać Lisów za wszystko - okazuje się, że kalosze i zdjęcia z wakacji automatycznie dyskredytują ich jako dziennikarzy, ze wg na kalosze Lis, która nie od wczoraj pracuje w mediach jest do niczego, a Lis tylko ledwie ledwie ma nos ponad powierzchnią i tak w ogóle, to się już kończy etc. etc. Nie oddziela się sacrum od profanum. I co jest faktem, to jest, niech te kalosze im lekkimi będą - lecz : do jednej śmiesznostki się dorabia od razy tysiąc idotyzmów, ,kłamstw, przeinaczeń i wszystkiego co najgłupsze. Winą Lisów kalosze mogą być, ale cała reszta to już tylko chamstwo i skok na kasę "pudelków" żerujących na publicznych dziobach. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 31.12.08, 14:09 Greku, przywołane kalosze to nie "dzieło" pudelka, tylko ustawiona sesja w brukowej gazecie pt. zakochani państwo Lis spacerują, kontemplując swoje szczęście, w kaloszkach za 400 zł.- żenada oczywista- i zdjęcia, i opis (czytałam w kolejce u dentysty).Czy np. Najsztub, Żakowski, Olejnik, Rymanowski,Sekielski, Morozowski i inni epatują swoją prywatnością?? Nie, mnie osobiście wiedza na temat życia osobistego i perypetii pani Lis z kolejnym mężem czy partnerem przeszkadza w odbiorze jej wizerunku (a każdego zaciągnęła do bulwaru na rozmowę- to ten jedyny i kochamy się lub -tylko temu mogłam dzieci urodzić). Stawanie w jej obronie przez Lisa, tym bardziej utrwala jej wizerunek marnej, niesamodzielnej dziennikarki. Bulwar- niestety na ich życzenia- już zwęszył krew i zwyczajnie od nich się nie odczepi. A sam fakt- że pani Lis jest piękną kobietą, to trochę za mało, bo chyba nie za wygląd ma kontrakt gwiazdorski? Marzy mi się, bym o życiu osobistym poważnego dziennikarza nie wiedziała NIC, by był transparentny, tylko on i jego umiejętności, bym nawet nie podejrzewała, na kogo głosuje (wiedząc zarazem,że na oszołomów nie zagłosuje na pewno).Czy to dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 31.12.08, 14:38 Czy np. Najsztub, Żakowski, Olejnik, > Rymanowski,Sekielski, Morozowski i inni epatują swoją prywatnością?? Oczywiście, że epatują swoją prywatnością (sporo wiem o ich życiu prywatnym, a specjalnie nie sukam/ nie szukałam takich wiadomości), choć zapewne w nieco mniejszym stopniu, bo są mniej atrakcyjni od kontrowersyjnej Hanny Lis. > Marzy mi się, bym o życiu osobistym poważnego dziennikarza nie wiedziała NIC, b > y > był transparentny, tylko on i jego umiejętności, bym nawet nie podejrzewała, na > kogo głosuje (wiedząc zarazem,że na oszołomów nie zagłosuje na pewno).Czy to du > żo? W dzisiejszych czasach to raczej niemożliwe, no może pod warunkiem, że Ty nie będziesz // ludzie nie będą czytać brukowców i pudelków, albo nie będą wierzyć w każde słowo tam napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 31.12.08, 14:49 No i niech te kalosze będą Lisom wypominane, skoro się na to porwali. Problem w czym innym - że krytycy na kaloszach nie poprzestają,a traktują je jako pretekst do atakowania ich dziennikarstwa, warsztatu, a nawet obwieszczania, że "publika ich nie trawi", choć badania wykazywały i wykazuja, że oboje Lisowie są lubiani przez widownię; "pudelki" zaś, biorą kalosze za przyzwolenie do jechania po bandzie, za pomocą produkowania setek plotek, "anonimowych świadectw niegodziwości Lisów" i innego barachła. Umiaru brak, ot co. Lis stanął w obronie żony. Głupio i niehalo by było, jakby tego nie zrobił. W obronie żony-dziennikarki też, ale i tutaj ma swoją rację. Nie dostrzegam w tym znamion "niesamodzielności jego żony". 60 tysięcy m-cznie, to za dużo, dla jakiegokolwiek dziennikarza publicznej, a już szczególnie prezenterki - kiedyś to napisałem i podtrzymuję. Zgoda. ALE tę kasę zaproponowano jednak jej, a nie Wyszyńskiej,czy jakiejś innej Kutynie... Bo jednak przed przyjściem do TVP, przed nastaniem portalu "Pudelek", przed wyjściem za swojego męza i przed erą kaloszków Lis była markową dziennikarką-spikerką, lubiła ją widownia, nikt jej niczego nie zarzucał, a wręcz przeciwnie. Dzisiaj zmieniło sie tylko jej nazwisko i otoczenie medialne. Reszta pozostała niezmieniona. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 31.12.08, 15:02 "Bo jednak przed przyjściem do TVP, przed nastaniem > portalu "Pudelek", przed wyjściem za swojego męza i przed erą kaloszków Lis by > ła markową dziennikarką-spikerką, lubiła ją widownia, nikt jej niczego nie zarz > ucał, a wręcz przeciwnie. "- tylko że Lisowa z życia zrobiła telenowelę, a chyba wiesz, że telenowele w odcinkach (historia życia uciśnionej Hanuś, odcinek 2034) publika, taka prosta, niewykształcona, czerpiąca wiedzę z nich o zyciu, kocha najbardziej. A co tu mamy- romans w Rzymie i łzawą relację ze śmierci papieża w tle, zdradę żony, związek z kobietą, która wcześniej była tej zony przyjaciółką i świadkową na ślubie swego czasu transmitowanym w TV, ślub i sms do "Faktu"(!!!!)- nazywam się Lis, Hanna Lis, potem kolejne perypetie i opowieści w brukowcach o kredycie na 30 latach za rezydencję, problemy z pracą, wakacjami, dziećmi.... toż to telenowela czystej wody, lud to kocha, a ponieważ Lis jest atrakcyjną kobietą, sporo kobiet jest z tego powodu nie znosi. Tylko GDZIE tu miejsce na bycie rzetelną dziennikarką?>??? Bo ja widzę strzelającą fochy gwiazdkę tabloidów, która jest przepłacana i wcale lepiej od Wyszyńskiej nie czyta z promptera. Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Re: Lis odsunięta od prowadzenia "Wiadomości" 06.01.09, 14:56 www.plotek.pl/plotek/1,78646,6125609,Kryzys_w_malzenstwie_Lisow_.html Odpowiedz Link Zgłoś