agoniapl 13.11.03, 11:15 W grudniu do walki staną zwycięzcy Idola z 11 krajów. Polskę będzie reprezentowała Alicja Janosz źródło: www.wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=7825 --------- Ale będzie obciach, nie ma co wstyd na maxa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: o Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 13.11.03, 12:57 o nieeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cnotka niewydymka Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 13:21 A gdzie ona tam pasuje? Kto o niej pamięta? Nigdy bym nie kupił jej płyty. Wyglądu też nie ma, ostatnio się spasła i wygląda jak klucha. Co innego Ewelina Flinta. Przynajmniej głos jakiś i płytki da się posłuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 13:37 zgadzam się, należałoby tam posłać Ewelinę Flintę i wygraną byśmy mieli w kieszeni. Ale że nasz naród jest głupi i wybrał sobie Alę to teraz mamy za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArgaret Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz IP: *.ssnet.pl / 80.55.131.* 13.11.03, 14:21 Dokladnie.. :( CZemu Eweliny nie -wyslą..Cholera. Ja w ogoóle bylam przekonana, ze to ONa wygra i na wynikac przeżyłam PRZEOGROMNE rozczarowanie :(. bu Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz 13.11.03, 14:21 Nie mówcie hop, bo jeszcze Ala Janosz może dać im wszystkim nieźle popalić :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 15:45 Moze i nie moze. To zalezy od tego, czy znjadzie sie jakis przyzwoity kompozytor i rownie przyzwoity teksciarz. Jak na razie Alicja sie nie popisala, a z calej 10 jedynie Ewlina zablysla (miejmy nadzieje, ze bedzie swiecic a nie zgasnie za rok). Mysle, ze za kariere Ali powinien sie wziasc jakis fachowiec, bo mam niejasne podejrzenia, ze tym wszystkim steruje mamusia, a to chyba nie jest dobre rozwiazanie. Co jak co ale Alicja ryknac umie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 15:50 "Zabłysła" - moim zdaniem Jej płytka to sukces jedynie komercyjny. Spodziewałam się powera, a nie jakiegos pseudorocka:/ A szkoda, ma dziewczyna dobry głos. Jestem na TAK natomiast jesli chodzi o Tomasza M. Całkiem dobra płyta. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz 13.11.03, 16:06 pseudorock?-to nawet pseudopop nie był... Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz 13.11.03, 16:19 Gość portalu: YANE napisał(a): > Co jak co ale Alicja ryknac umie ;) Może to głupie, ale tego się właśnie trzymam. "Sweet dreams" w jej wykonaniu powodowało u mnie ciarki na plecach. Potencjał ma wielki, choć przyznaję, że się nie popisała, ale zwalam to na karb pierwszych doświadczeń z Idolem w Polsce - może nie wiedziała, że może się tak postawić, jak Krzysiek z drugiej edycji i nie wydać płyty, póki nie znajdzie się solidny materiał... Ja w nią wciąż wierzę... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 16:30 Heh to smieszne, ale kiedy pisalam o tym "ryczeniu" myslalam dokladnie o tym kawalku, zreszta moim zdaniem to byl jej najlepszy wystep. Krzyska bym jeszcze nie chwalila, bo zobaczymy co on tam pokaze na tej plycie. Ale wnoszac z dosyc dlugiego czasu dzielacego final od wydania albumu mozna sadzic, ze bedzie to bardziej przemyslany material. W Krzyska wierze zdecydowanie bardziej niz w Ale ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryskaaa Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl / *.gdansk.sdi.tpnet.pl 17.11.03, 12:11 Aguszak, mam dokladnie te same odczucia!!! Kurcze nawet "Sweet Dreams" idolowe nagralam sobie na video i na kasete. Ala zaspiewala to o wiele lepiej niz jest w oryginale - Leszczynski, pamietam, powiedzial wtedy, iz to bylo wykonanie z fantazja, bardziej kobiece. A i zespol gral fantastycznie. O sukcesie Na Idolu miedzynarodowym zadecyduje dobra kompozycja, a o interpretacje, spiew Ali mozemy byc spokojni. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz 17.11.03, 13:19 Kryskaaa :) Wczoraj powiedziała, że zaśpiewa jedną z piosenek wykonanych przez nią w koncertach finałowych... myślę, że to powinno być właśnie "Sweet Dreams" i wykosi wszystkich konkurentów :) Może być jeszcze "From Sarah with love", ale to pierwsze jest bardziej przebojowe i bardzo znane :) Odpowiedz Link Zgłoś
eroll1985 Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz 13.11.03, 22:50 a czemu zalewski nie może pojechać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz IP: *.ok.wroc.pl 13.11.03, 22:51 polsat reklamuje, ze Ala bedzie gosciem Baru... Czyli najwieksze telewizyjne koszmary przyciagaja sie do siebie. Mam nadzieje, ze to mi sie nigdy nie przysni bo to byloby tak, jakby hanibal pojawil sie w piatek trzynastego... Odpowiedz Link Zgłoś
eroll1985 Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz 13.11.03, 22:53 ala będzie w barze a nie liroy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 23:04 W tą sobotę Liroy, a idolka dopiero 6 grudnia jako prezent na Mikołajki :P Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz 14.11.03, 10:41 "Każdy występ komentowany będzie przez międzynardowy skład jurorski. Polskę reprezentować w nim będzie Kuba Wojewódzki." To cytat z oficjalnej strony Idola. Pewnie Was to zainteresuje... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agunia38 Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz 14.11.03, 11:56 oj bez przesady. głos to akurat alicja ma świetny, słusznie moim zdaniem wygrała, a że dała się wepchnąć w kajopaschalskopodobny repertuar... to inna sprawa:) a pamietacie tego zwyciężcę brytyjskiego idola, który był gościem w pierwszej edycji? koszmarek. alicja ma duże szanse i trzymam za nia kciuki! a flinta moim zdaniem ejst cienka, zapowiadała się o wiele lepiej. wydra całkiem przepadł, ten metal z drugiej edycji takoż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: agunia38 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.03, 13:49 agunia38 napisała: > a pamietacie tego zwyciężcę brytyjskiego idola, który był gościem w pierwszej > edycji? koszmarek. < nie zgadzam się , mnie ten Angol bardzo się podobał super głos i wykonanie OK ; > alicja ma duże szanse i trzymam za nia kciuki! < nie wiem , co bedzie śpiewać , to się nie wypowiem n/t jej szans, oby nie jajecznice :-(( > a flinta moim zdaniem ejst cienka, zapowiadała się o wiele lepiej. wydra > całkiem przepadł, ten metal z drugiej edycji takoż. < Flinta jest o niebo lepsza na razie od Janoszowej , popatrz na listy przebojów "Goniąc za Cieniem" ,"Przeznaczenie" czy "Żałuję" - czy Ala J.ma coś takiego na swojej marniutkiej płytce ; K.Zalewski swoją płytę wydaje na wiosnę - będzie można powiedzieć , ze przepadł, jak posłuchamy , co nagrał , nieprawdaż ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: agunia38 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 17:48 > Flinta jest o niebo lepsza na razie od Janoszowej , popatrz na listy przebojów > "Goniąc za Cieniem" ,"Przeznaczenie" czy "Żałuję" - czy Ala J.ma coś takiego na > > swojej marniutkiej płytce ; Wartości artystów nie mierzy się przebojowością utworów, to co najwyżej decyduje o większym (bądź mniejszym) sukcesie komercyjnym. Ewelina F. jest dojrzalszą artystką niż Alicja J., ale własny repertuar ma artystycznie cieniutki. Fakt, że znalazła się wśród wokalistek na płycie Ladies jest dla mnie większym wyznacznikiem jej wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 11:29 > "Każdy występ komentowany będzie przez międzynardowy skład jurorski. Polskę > reprezentować w nim będzie Kuba Wojewódzki." > > To cytat z oficjalnej strony Idola. Pewnie Was to zainteresuje... > ;) > Ciekawe - w krajowym "Idolu" nie chce a za granicą widocznie bardziej się opłaca. No i ta satysfakcja z dowalenia światowym "idolom". Odpowiedz Link Zgłoś
agoniapl Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz 16.11.03, 11:04 janosz to kompromotacja totalne dno ta dziewczyna gruba, mała krowa i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
agoniapl Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz 16.11.03, 22:48 wsumie to nie wiem czy nie zmienie zdani po dzsiejszym występie Janosz w Idolu. Super piosenka i nawet fajny image Odpowiedz Link Zgłoś
eroll1985 Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz 17.11.03, 00:07 no proszę, ala zaskoczyła mnie dzisiaj i to całkiem pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz 17.11.03, 13:22 eroll1985 napisał: > no proszę, ala zaskoczyła mnie dzisiaj i to całkiem pozytywnie. No nie, że fajnie jej to wyszło. Tylko drapieżnym wampem, to ona dla mnie nigdy nie będzie przy całej mojej sympatii dla niej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: Światowy Idol - Alicja Janosz wsród najlepsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 14:54 Aż dam Jej 2 szansę:P Zaskoczyła mnie pozytywnie. Fajne gitarki w tyle, w sumie tylko mogłaby dac więcej czadu w refrenach;) Aha no tekst jak zwykle średnio ambitny (karta kredytowa hehe), ale co to za problem. Na RMF i Zetce zrobi karierę:P Dla mnie, dobry pop, wpada w ucho, o niebo lepszy niż jakies Alizee itp. Nie myślałam, że to powiem, ale Ewelina wczoraj przy Alicji dała ciała. Nie mówię już nawet o śpiewie, obie są dobre. Ale piosenka Flinty to koszmar! Melodia mi się nie podoba, no może kwestia gustu. Ale czy ktokolwiek zrozumiał ten tekst? "Pół biletu suchy liść" potem nagle "wezmę Was do domu" No lipa poprostu. ALA 3mam kciuki ;) Odpowiedz Link Zgłoś