myshen82 23.11.03, 12:49 dzisiaj kolejny koncert! Czy ktoś mógłby mnie oświecić i napisać co dzisiaj będą śpiewać? Ja czekam przede wszystkim na Michała Karpackiego...;) do wieczora! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pomyslowy mahoney Re: IDOL 3.5 IP: 217.153.143.* 23.11.03, 17:39 to ja juz wiem o co wam chodzi z tymi cyferkami/ liczbami za 3 , to musi byc numer koncertu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: IDOL 3.5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 17:44 Myseh po co machnelas nowy watek? skasznialas nieco kolejnosc, bo mial byc kolejny po kazdej setce postow, a w 3.4 nie dobrnelismy naet do 50? BTW muzyka klubowa dzis ;) a z cyfra po 3 nie chodzi o nr koncertu, bo dzis 4 dopiero :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez pomyslowy Re: IDOL 3.5 IP: 217.153.143.* 23.11.03, 17:51 aha to dzieki , to wpisujmy sie tam do 3.4 jak taki jest jednak pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: IDOL 3.5 23.11.03, 19:57 a widzicie, nie zajarzylam zupelnie ze to po 100 sie zaczyna nowy - chcialam ubiec kubu;))) dobra, zostawmy to na pozniej, zaraz napisze 50 postow w IDOL 3.4 i wroce do swojego watku, hihi;D naprawde dopiero 4 koncert? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: IDOL 3.5 IP: *.chello.pl 24.11.03, 00:04 alez myshko ze mna chcesz wygrac? ze mna? :))) ale niech Ci bedzie masz swoj watek :) Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: IDOL 3.5 24.11.03, 18:11 wiem kubu, ze z Toba nie wygram;) poddaje sie i nie bede tworzyc nowych watkow;))) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: IDOL 3.5 23.11.03, 20:48 czy nei wydaje wam sie ze jurorzy sie troche poprawili? moze poczytali sobie to forum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: IDOL 3.5 23.11.03, 21:41 Malenczuk faktycznie jakis przystepny... i mily! Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: IDOL 3.5 24.11.03, 10:24 Moje podsumowanie ostatniego koncertu. Koncert ogolnie taki sobie, niezbyt ciekawy, glownie ze wzgledu na muzyke, niektore kawalki to powstaly jeszcze przed okresleniem "muzyka klubowa" (tak mi sie przynajmniej wydaje). Swietnie - Kuba Kesy (moj nr1), Pawel Kowalczyk (pelen profesjonalizm, to nie byl wystep kandydata na idola, to byl wystep zawodowca, marzy mi sie tylko posluchac jakiejs ballady w jego wykonaniu, bo ma super barwe) Dobrze - Adam Kozlowski, Monika Brodka Poprawnie - Michal Karpacki (sama barwa glosu to niestety nie wszystko) Przemek Pakulak byl wczoraj mierny, ale najgorsza bezapelacyjnie byla Gosia Karpiuk (dla mnie zreszta beznadziejna od poczatku) Ogolnie, mam nadzieje, ze nastepny koncert bedzie jednak lepszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzdacz Re: IDOL 3.5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 10:31 Ja chyba jestem glucha, ale Pawel kowalczyk wg mnie wcale nie ma dobrych warunków głodowych, zwierzę sceniczne - to fakt, ale wokalista? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: IDOL 3.5 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.11.03, 11:31 Po prostu nie mogłam wczoraj znieśc wyjątkowo beczącego głosu Pawła, beeeeee! Odpowiedz Link Zgłoś
summa Król jest nagi 24.11.03, 10:29 Od pewnego czasu nie mogę wyjść ze zdumienia nad tym, co się dzieje wokół Przemka Pakulaka. Przecież ten facet to muzyczna ŻENADA! - i trzeba to powiedzieć wprost! Niech tam sobie będzie sympatyczny, inteligentny, ble ble ble - ale to nie ten konkurs, do licha! W związku z tym mam pewna teorię z gatunku spiskowych - Przemek trafił na kasiastego sponsora, który postanowił przepchnąć go do pierwszej trójki i tym samym skompromitować program pt IDOL. jak sobie pomyślę, że przez tego gościa wyleciały dwie fajne dziewczyny... dobra, idę łyknąć meliski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Król jest nagi IP: *.chello.pl 24.11.03, 10:49 nie nie wyleciala jedna fajna dziewczyna i .... powiedzmy Gosia :) ale tak naprawde to nie przez niego to nie on je wyrzucil Odpowiedz Link Zgłoś
summa Re: Król jest nagi 24.11.03, 10:58 Gość portalu: kubu napisał(a): > nie nie > wyleciala jedna fajna dziewczyna i .... powiedzmy Gosia :) ja tam do Gosi mam dużo sympatii od czasów eliminacji - pięęknie tam ryknęła (tę pieśń białoruską). potem sobie troche gorzej radziła, to fakt, ale kudy tam Przemciowi do niej. Odpowiedz Link Zgłoś
psygalnij.klopka Re: IDOL 3.5 24.11.03, 10:55 myshen82 napisała: > dzisiaj kolejny koncert! > Czy ktoś mógłby mnie oświecić i napisać co dzisiaj będą śpiewać? > Ja czekam przede wszystkim na Michała Karpackiego...;) Na tego laskarza? A fe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: IDOL 3.5 IP: *.chello.pl 24.11.03, 11:05 nie do konca jestem pewien co znaczy slowo laskarz :/ Odpowiedz Link Zgłoś
psygalnij.klopka Re: IDOL 3.5 24.11.03, 11:09 Gość portalu: kubu napisał(a): > nie do konca jestem pewien co znaczy slowo laskarz > :/ Taki co rozdziawia gebe wiesz do czego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdus Re: IDOL 3.5-slowko o choreografie IP: 80.51.237.* 24.11.03, 11:10 Wiem, ze powinno to byc w poprzednim watku (to tam kubu chyba pieklil sie na choreorgafa), ale tam jest juz stanowczo za duzo postow :)) Wspomniany choreograf byl swego czasu jednym z najlepszych polskich tancerzy latynoamerykanskich i calkiem niezla choreografie robil. Ale teraz to chalturzy jak moze, fakt. Robi uklady nie tylko do Idola, ale tez do rozmaitych festiwali czy innych koncertów, np. Maryli Rodowicz, itp. To tyle gwoli scislosci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: IDOL 3.5-slowko o choreografie IP: *.chello.pl 24.11.03, 11:12 ja tam uwazam, ze zawsze mial sklonnosc do tandety pamietam jego uklad do SWIATLA Kukulskiej na bodjaze drugich Fryderykach o boszzzz KASZAMAR jak mowia za wschodnia granica Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: IDOL 3.5-slowko o choreografie 24.11.03, 14:27 Kaszmar, kubu, kaszmar mowia - ja ze wschodu to wiem;) i tu ze mna nie wygrasz;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: IDOL 3.5-slowko o choreografie IP: *.chello.pl 24.11.03, 14:30 oj przepraszam literoweczka ja naprawde wiem jak to sie mowi :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toms Re: IDOL 3.5 - powczorjaszym IP: 217.153.60.* 24.11.03, 11:47 to tak na poczatek jury ktore przeszlo cudowna odmiane po poprzednim koncercie a szczegolnie pan malenczuk ktorego mozna bylo zrozumiec o co mu chodzi nie mniej nadal widac ze nei wszystkich traktuja porowno natomast mopman mial dobry tekst ze przemek powinien przechodzic dalej ale nie w tym programie co do wykonawcow majniej podobajacy sie oczywiscie przemek - wybral fajny utwor ale na widok jego osoby odrazu przychodzi mi do glowy utwor "co ja robie tuuuu...." to rzeczywiscie przestaje byc smieszne kurcze zaraz Rock obok tych co nei potrafia spiewac na castingach bedzie puszczal tych co nie potrafia spiewac w wIELKIM finale i tu przemek bedzie mial czolowe miejsce druga pozycja niezadowalajaca to Gosia ktora fajna piosenke zrabala i tyle trzeci to paweł ktory dzis tak kaleczyl angielski ze go sluchac nie moglem bylo to po prostu przykre szczeglolnie ze moloko szlaenie mi sie podoba ponadto nie bylo jakiejsc specjalnej aranzacji tego utworu a przemek wokalnie nei zdlizyl sie wogole oryginalu i nagle okazalo sie ze ta piosenka ktora uwielbiam w jego wykonaniu zupelnie ŚREDNIA byla hmmm... jezeli ktos z super utworu robi utwor sredni to ja przepraszam bardzo i na koniec dodam ten angielski .... ehhh moze ktos z JURY w koncu zwroci na to uwage co ? Michal to sobei jak wszyscy zauwazyli kiepski utwor dobral Najwieksza niewiadomoa tego kocertu to byl Kuba i on wyszedl obronna reka co wiecej bardzo mu to pomoglo bo dzieki niskim oczekiwaniom nawet srednie wykonanaie zrobilo bardzo dobre wrazenie na wszystkich no i najlepsi to byl Adam ktory swietnie uwazam poradzil sie z trudna pisoeneka Jacksona oraz Brodka ktora po prostu wykonala wszytsko tak jak nalezy Na koniec jak zwykel brawa dla Rocka ktory powalil mnie tekstem do Adama, ktory ciezko wysilal sie zeby cos powiedziec i Rock zwrocil uwage zeby mowil do mikrofonu he he myslalem ze zjade Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: IDOL 3.5 - do agaty_dziecka z przeniesienia 24.11.03, 12:04 agata_edziecko napisała: > Po drugie - ciągłe podkreślanie Przemkowej "sympatyczności" i robienie z niego > takiego idolowego błazna. Owszem, ma człowiek i poczucie humoru i vis comica, > ale to chyba nie wszystko, co można o nim powiedzieć. Mnie też to denerwuje, tylko z innego powodu. Tam wszyscy są młodzi, sympatyczni i - sądzę - inteligentni. Tajemnica Przemka polega na tym, że robi dużo min. Jego twarz pokazuje na bieżąco reakcję na słowa jury, co jest uważane za inteligencję. > Wczoraj uważam bardzo > celnie wypowiedział się o nim choreograf. Powiedział, że Przemek jest typem > wrażliwca i wybiera takie kawałki, w których może pokazać tę swoją wrażliwośc. A Adam Kozłowski? Jak może, także wybiera takie melodyjne, choć żywsze, kawałki. > Mimo wszystko jednak nie podobała mi sie jego odpowiedź na pytanie > Leszcza, czy tworzy coś sam, czy pisze teksty. Ten jeden raz moim zdaniem > powiniem był odpowiedzieć poważnie. Tutaj akurat nie miałbym do niego zastrzeżeń. On chyba powiedział prawdę, czym znowu, nie wiedzieć czemu, zdenerwował Leszczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatra_7 Re: IDOL 3.5 - do agaty_dziecka z przeniesienia 24.11.03, 12:16 andrzej26 napisał: > Mnie też to denerwuje, tylko z innego powodu. Tam wszyscy są młodzi, > sympatyczni i - sądzę - inteligentni. Tajemnica Przemka polega na tym, że robi > dużo min. Jego twarz pokazuje na bieżąco reakcję na słowa jury, co jest uważane > > za inteligencję. Wlasnie nie bardzo rozumiem skad te zachwyty nad Przemkowa inteligencja, wedlug mnie intelektualnie sie chlopak nie wyroznia z grupy finalistow. Wiele osob bylo zachwyconych, gdy w ktoryms z koncertow Przemek na slowa Leszczynskiego zaripostowal celnie "eee tam" - wybaczcie, ale ja w tym stwierdzeniu nie widze niczego blyskotliwego ani inteligentnego. Owszem Przemo bywa zabawny, ale mnie to nie rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatra_7 Re: IDOL 3.5 24.11.03, 12:04 Klika luznych uwag :) Pawel - "zwierze sceniczne" staje sie nieco monotonne. Jest bardzo utalentowany, ale zbyt przewidywalny. Niechze nas czyms wreszcie zaskoczy :) Adam - wczoraj nareszcie dobry wystep. Zastanawiam sie czy to przypadkiem nie jest kwestia dogadania sie z kapela. Wczesniej wyraznie nie lezal mu Maryla Band, Adam nie potrafil ukryc zaskoczenia patrzac na to, co wyprawial zespol :) Kuba - na razie moj faworyt, podoba mi sie to, co prezentuje na scenie :) Michal - glos przepiekny, ale czekam, az zabrzmi ciekawie :) Przemek - dlaczego on tam ciagle jest ? To nie jest konkurs na Najmilszego Chlopaka Miesiaca, gdzie jego wdziek i inteligencja mialyby znaczenie. Nie twierdze, ze w ogole nie potrafi spiewac, ale na tle innych uczestnikow odstaje zbyt wyraznie. Monika - Boze uchowaj nas przed rozhisteryzowanymi lolitkami na scenie ;) Wczoraj miala calkiem udany wystep, co by oznaczalo, ze lepiej czuje sie w konwencji muzyki tanecznej niz rockowej, zatem wczesniejsze zgrywanie sie na Janis Joplin bylo cokolwiek chybione. Poza tym jesli 16-latka ma sztuczne rzesy, sztuczne zeby i sztucznie prostowane wlosy to boje sie, ze za 10 lat bedzie cala z plastiku ;) Gosia odpadla, wiec szkoda slow. A propos jurorow - to co robia to juz czysta chaltura, sprawiaja wrazenie, ze juz im sie znudzilo i najchetniej poszliby sobie. I jeszcze Prokop chce ludzi wieszac na szafocie... no coz szubienica tez na sz, a od Prokopa nie nalezy chyba wiele wymagac, zeby sie nie rozczarowac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak IV koncert finałowy & & #35 8211; & & #35 8222;Muzyka klub 24.11.03, 12:11 Adam – „Billie Jean” - Michael Jackson Hicior nad hiciorami, ale... to nie był na pewno kawałek klubowy, choć ten gatunek jest podobno bardzo obszerny, ale wtedy, kiedy ta piosenka święciła triumfy jeszcze nie było mowy o muzyce klubowej. Poradził sobie chyba najlepiej, jak do tej pory ze wszystkich koncertów finałowych (no, może poza „Hej, Joe”). Falsety wcale nie brzmiały dobrze, jak to ocenił Maleńczuk. Ogólnie występ bardzo bobry. Michał – „Lady” – Modjo Dla całej mojej przeogromnej sympatii dla Michała, to nie było dobre wykonanie. Dziewczyny – tancerki mu najwyraźniej przeszkadzały, krępowała go ta cała inscenizacja. Nic nie napiszę więcej, bo męczyłam się razem z nim przy tym kawałku. Swoją drogą lubię ten kawałek – fajnie się przy nim tańczy :) Kuba - „Let's groove” - Earth Wind & Fire Bałam się o niego, ale zupełnie niepotrzebnie. Myślę, że po wczorajszym koncercie i świetnie przez niego zaśpiewanym i zinterpretowanym kawałku, nie mamy się czego obawiać również koncertu latino w jego wykonaniu. Założył ciemne okulary, żeby nikt nie mógł się przyczepić do jego przymkniętych ślepków. Było, jak dla mnie rewelacyjnie. Gosia – „Rhytm is a dancer” – Snap Najgorsze wykonanie. Jak już ktoś napisał wcześniej, brakowało tam i rytmu, i tańca, i pasji. Okropny makijaż i okropne włosy – to przecież nie był bal przebierańców!!! Jakoś tak podskórnie przeczuwałam, że odpadnie. Położyła też układ, który miał być (wg Eguroli) taki świetny i naturalny. Przemek – „Just the two of us” - Bill Withers No fajny jest. Taki naturalny, ale to wszystko. Ruszyło go wczoraj, że odpadła Gosia nie on. Paweł – „Sing it back” – Moloko Bez emocji, bo... znowu zaśpiewał i zatańczył, jak zwykle. To dopiero jest jakaś koszmarna matryca, tylko dlaczego u niego nie jest to przez jury w ogóle zauważalne? Za to Przemkowi zarzucają, że jest odbiciem w lustrze. Co za brak obiektywizmu... Wiem, że Paweł zostanie idolem, ale w związku z tym to mnie jakoś przestaje bawić :( Monika – „Breathe” - Blue Cantrell Nie myślałam, że to kiedyś napiszę, ale ona dzisiaj była rewelacyjna! Naprawdę najlepsza, najwyrazistsza, ale... też choreografia została w garderobie. Wszystko u niej dzisiaj grało i bardzo fajnie się ten jej występ oglądało. Wzruszyła się chyba szczerze po odpadnięciu Gosi... ************************** Podsumowując, chciałam zauważyć, że jury było trochę bardziej rzeczowe przy ocenach, ale to wciąż za mało. Maleńczuk na swoją obronę powiedział, że on tak mruży oczy, żeby nie widzieć, jacy uczestnicy są ładni, ale żeby obiektywnie ocenić, jak śpiewają. Cyt. „To, że mam przymknięte oczy, to nie znaczy, że przysypiam, ani, że nie słucham...” Proszę???!! Nikt mu przecież nie zarzuca przysypiania, tylko... z resztą widzę, że nikt nie reaguje na wygląd i zachowanie „pana artysty”, więc daremne żale... Moim zdaniem, to był najgorszy koncert z dotychczasowych. Ciekawe, jak będzie z koncertem latynoskim? Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatra_7 Re: IV koncert finałowy & & & #35 35 8211; & 24.11.03, 12:20 aguszak napisała: > Gosia – „Rhytm is a dancer” – Snap > > Najgorsze wykonanie. Jak już ktoś napisał wcześniej, brakowało tam i rytmu, i > tańca, i pasji. Okropny makijaż i okropne włosy – to przecież nie był bal > > przebierańców!!! No wlasnie a propos fryzur - to Czajka zachorowal czy zaslepl ? Co to w ogole bylo ?! Brodka tez taka jakas rozczchrana byla. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: IV koncert finałowy & & & & #35 35 35 8 24.11.03, 12:22 kleopatra_7 napisała: > aguszak napisała: > > > Gosia – „Rhytm is a dancer” – Snap > > > > Najgorsze wykonanie. Jak już ktoś napisał wcześniej, brakowało tam i rytmu > , i > > tańca, i pasji. Okropny makijaż i okropne włosy – to przecież nie by > ł bal > > > > przebierańców!!! > > No wlasnie a propos fryzur - to Czajka zachorowal czy zaslepl ? Co to w ogole > bylo ?! Brodka tez taka jakas rozczchrana byla. Tylko, że Brodka, to jest rozczochrana naturalnie, tylko jej włosy do góru upięli, ale z Gosi, to jakąś straszną mietłę zrobili :( I jeszcze te koszmarne cienie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: IV koncert finałowy & & & & IP: *.chello.pl 24.11.03, 12:28 a mi sie fryzura Gosi szczerze podobala takie szalenstwo w stylu Macy Grey :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: IV koncert finałowy & & & & & #35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 14:39 Fryzura byla spoko sama chcialbym kiedys miec cos takiego na glowie. Tylko, ze ona nijak do Goski nie pasowala. A to co miala na oczach to juz byla totalna pomylka myslalam, ze ja powieki bola jak mruga oczami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak ... i jeszcze jedno - natury porządkowej :) 24.11.03, 12:13 Czy nie moglibyśmy rzeczywiście dodawać po 3 nr koncertu - byłoby czytelniej - niezależnie od ilości wypowiedzi w wątku. W związku z tym ten wątek byłby "żywy" do następnego koncertu, a wątek 3.6 założylibyśmy za dwa tygonie. Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: ... i jeszcze jedno - natury porządkowej :) IP: *.chello.pl 24.11.03, 12:31 ja bym tam pozostal przy starej opcji, no ale moze jestem zbyt subiektywny ;) nie lubie jak jest za duzo wpisow, bo potem sie gubie, trzeba klikac we wszystkie strony, a tak to mniej wiecej zachowana jest klarownosc Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatra_7 Re: ... i jeszcze jedno - natury porządkowej :) 24.11.03, 12:38 Gość portalu: kubu napisał(a): > ja bym tam pozostal przy starej opcji, no ale moze jestem zbyt subiektywny ;) > nie lubie jak jest za duzo wpisow, bo potem sie gubie, trzeba klikac we > wszystkie strony, a tak to mniej wiecej zachowana jest klarownosc To zrob moze 3.5A - bedzie klarowny nowy watek a z numeracja watkow i koncertow moze sie zsynchronizujemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: ... i jeszcze jedno - natury porządkowej :) IP: *.chello.pl 24.11.03, 12:43 i prosze - kontruktywne rozwiazanie :) jestem na tak Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: ... i jeszcze jedno - natury porządkowej :) 24.11.03, 12:46 Gość portalu: kubu napisał(a): > i prosze - kontruktywne rozwiazanie :) > jestem na tak Czyli co? Koncert najbliższy uhonorujemy osobnym wątkiem 3.5A? Jak dla mnie ok! Czyli, jak się przeładuje wątek (po setce), to robimy z aktualnym numerem koncertu, tylko z kolejną literką :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: ... i jeszcze jedno - natury porządkowej :) IP: *.chello.pl 24.11.03, 12:58 no ale wtedy pozostaje problem tej setki bo co zrobimy jak przekroczymy 100 - a efektywni jestesmy jak cholera andrzej ma racje - rzeczywiscie podklasyfikacje typu 3.5.1. moga wszystkim namieszac to moze jednak pozostanmy w konwencji powiesci rzeki :) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: ... i jeszcze jedno - natury porządkowej :) 24.11.03, 13:01 Gość portalu: kubu napisał(a): > no ale wtedy pozostaje problem tej setki > bo co zrobimy jak przekroczymy 100 - a efektywni jestesmy jak cholera > andrzej ma racje - rzeczywiscie podklasyfikacje typu 3.5.1. moga wszystkim > namieszac > to moze jednak pozostanmy w konwencji powiesci rzeki :) Nie pozostaje mi nic innego, jak się zgodzić na zastany porządek Świata ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: ... i jeszcze jedno - natury porządkowej :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 14:36 Ja proponuje pozostac przy starej numeracji, bo cos mi sie zdaje ze mozna to przekombinowac i wyjdzie nam wielki syf, w ktorym nikt sie nie polapie. Nowy porzadek wprowadzimy przy 4 Idolu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Yane :))) 24.11.03, 14:56 Gość portalu: YANE napisał(a): > Nowy porzadek wprowadzimy przy 4 Idolu ;) Wprawiłaś mnie w dobry nastrój :))) Pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: Yane :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 15:03 Ciesze sie :) Rowniez pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: ... i jeszcze jedno - natury porządkowej :) 24.11.03, 12:46 kleopatra_7 napisała: > > To zrob moze 3.5A - bedzie klarowny nowy watek a z numeracja watkow i koncertow > > moze sie zsynchronizujemy :) To byłoby już kompletne zamieszanie - naruszenie sekwencji. Są przecież wypowiedzi dotyczące całego programu, ogólnych wrażeń, a nie tylko po koncertach. I wtedy mogłyby się one znaleźć w 3.4C jak i 3.5B. poza tym podnumery słabo identyfikują koncerty, lepiej by było dać nazwę stylu zamiast cyferki. Ale wtedy trudniej byłoby odnaleźć wątki "idolowe" w forum "Telewizja". Nie róbcie tego! Jest dobrze tak jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kloidet Re: IDOL 3.5 24.11.03, 14:26 Średnio mi się podobał ten koncert. Chu...a muzyka. Kowalczyk zaśpiewał beznadziejnie, ale nasze kochane i obiektywne jury go oczywiście wychwaliło nad niebiosa... Pakulak zaśpiewał beznadziejnie. (ale i tak jest fajny(ale powinien odpaść;);). Leszczyński jak zwykle chciał go pogrążyć... ale na szczęście mu to nie wyszło. Szkoda troche Karpiukowej. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło- odpadł jeden z faworytów Leszczasa. I nie bedzie już pier... o Ukrainie!!! Hip, hip hurrra. I przede wszystkim wielkie gratulacje dla Pana Proroka Jacka Cygana!!! P.S.Moim zdaniem do "trójki" przejdą: Brodka(brrrr...), Kowalczyk i Kęsy/Karpacki (buuuuuuuu........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: IDOL 3.5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 14:34 O Bialorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej... Re: IDOL 3.5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 20:15 yyy.... a co ja napisałam? hmmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
kloidet Re: IDOL 3.5 24.11.03, 20:17 znaczy sie to "ojej" miało być w temacie... ...co za dzień.... Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.5 24.11.03, 15:41 Tia. Przypadkiem nie wyslal mi sie moj dlugasny post (ktorego i tak nikt by nie przeczytal), wiec tym razem krociutko. Oceny po koncercie nr 4 w skali szkolnej: Adam: +4 Michal: -3 Kuba: -3 Gosia: 2 Przemek: 2 Pawel: 4 Monika: +5 Jak mnie najdzie ochota znowu stracic godzine to moze skusze sie by napisac owego feralnego posta ponownie :-/. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: IDOL 3.5 24.11.03, 15:49 bigrock napisał: > Tia. Przypadkiem nie wyslal mi sie moj dlugasny post (ktorego i tak nikt by nie > > przeczytal), wiec tym razem krociutko. Oceny po koncercie nr 4 w skali szkolnej > : > > Adam: +4 > Michal: -3 > Kuba: -3 > Gosia: 2 > Przemek: 2 > Pawel: 4 > Monika: +5 > > Jak mnie najdzie ochota znowu stracic godzine to moze skusze sie by napisac > owego feralnego posta ponownie :-/. Skuś się :) Ciekawam, dlaczego Twoje oceny są tak inne od moich ;-/ Pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.5 24.11.03, 16:05 > Skuś się :) Ciekawam, dlaczego Twoje oceny są tak inne od moich ;-/ A ktore konkretnie? To moze nie bede musial calosci od nowa pisac ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: IDOL 3.5 IP: *.chello.pl 24.11.03, 16:18 bigrock, a nie możesz po prostu kliknąć kilka razy "wstecz" i w ten sposób wrócić do strony, na której napisałeś tekst? On tam nadal będzie. :) Ja też jestem ciekawa, dlaczego akurat takie są Twoje oceny...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: IDOL 3.5 IP: *.chello.pl 24.11.03, 16:22 A właściwie chodzi mi głównie o Kubę, bo z resztą się zgadzam. :))) Dlaczego Kuba tylko -3? Moim zdaniem wczoraj był, obok Brodki, najlepszy... Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.5 24.11.03, 16:47 > bigrock, a nie możesz po prostu kliknąć kilka razy "wstecz" i w ten sposób > brócić do strony, na której napisałeś tekst? On tam nadal będzie. :) Wlasnie nie moge :-(. Trafilem chyba na jakas przerwe modernizacyjna gazety.pl, bo serwis nie dzialal dobre pare minut po tym jak probowalem bezskutecznie poslac tego posta (jak zaczynalem pisac to dzialal). Nie zapamietalo sie ani we 'wstecz', ani w zadnym z cookies (szukalem :-/), ani przez CTRL+C (!). Spisek jakis ;-). Nastepnym razem bede pisal do pliku i wklejal 'gotowca' :-/. > Ja też jestem ciekawa, dlaczego akurat takie są Twoje oceny...:))) > A właściwie chodzi mi głównie o Kubę, bo z resztą się zgadzam. :))) > Dlaczego Kuba tylko -3? Moim zdaniem wczoraj był, obok Brodki, najlepszy... O tym tez tam pisalem :-). To jest tak... Nie do konca rozgryzlem Kube i ostatecznie zalozylem, ze to co wczoraj zaprezentowal bylo na serio. A jesli bylo na serio, to na wyzsza ocene nie zasluzyl, bo zaspiewal kiczowata piosenke w kiczowaty sposob, boysbandowo, partie falsetowe byly wrecz komiczne, a ubiorem i ogolnie wygladem byl zupelnie z innej bajki, co jeszcze bardziej mnie rozweselilo. Jesli natomiast to byl pastisz/parodia, w co jestem sklonny uwierzyc majac w pamieci jego wczesniejsze wystepy, to ocena by poszla w gore tak o dwa stopnie. Sek w tym, ze zabraklo mi przeslanek, by ten wystep uznac za parodie, Kuba byl zbyt skupiony i w trakcie wystepu, i podczas prob, i ogolnie nie dawal zadnych wyraznych 'sygnalow'. Sprawa jednak jak najbardziej pozostaje dyskusyjna ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: IDOL 3.5 IP: *.chello.pl 24.11.03, 17:49 Okazuje się, że przenieśli nas do działu "prasa i media". Wyjaśniło się zatem dlaczego miałeś klopoty z wysłaniem posta. :) Co do Kuby - wydaje mi się, że on doskonale wie czego chce i ma dość sprecyzowane poglądy na temat muzyki. Jestem absolutnie przekonana, że jego wczorajszy występ nie był na serio. Widziałam drgający w kącikach jego ust uśmieszek, poza tym ten strój i okulary mówiły same za siebie. :))) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutxi Re: IDOL 3.5 IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 24.11.03, 15:59 nie wiem czy tylko ja mialam takie wrazenie, ale wydawalo mi sie, ze gosia sie lekko skrzywila na kolejna uwage Leszcza dotyczaca jej narodowosci (cos o rosyjskim przyslowiu, ktore mowi o tancu i spiewaniu. Chyba sama miala juz dosc tego ciaglego "zywie bialarus' Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: IDOL 3.5 25.11.03, 10:18 Gość portalu: kutxi napisał(a): > nie wiem czy tylko ja mialam takie wrazenie, ale wydawalo mi sie, ze gosia sie > lekko skrzywila na kolejna uwage Leszcza dotyczaca jej narodowosci (cos o > rosyjskim przyslowiu, ktore mowi o tancu i spiewaniu. Chyba sama miala juz > dosc tego ciaglego "zywie bialarus' Najśmieszniejsze było to, że Leszczu tak naprawdę nie zacytował tego przysłowia i hak go wie do czego się odnosił i o co mu chodziło...? Odpowiedz Link Zgłoś
punia68 My nie tancory... 26.11.03, 10:11 Nie wiem o co chodzilo Leszczynskiemu, ale mi skojarzylo sie z tym. To byl dowcip, anegdotka czy cos w tym rodzaju, a puenta przeszla do jezyka potocznego i funkcjonuje juz samodzielnie. Opowiesc byla w jezyku rosyjskim, wiec podam tylko jej streszczenie. Byla potancowka, dziewczyny tanczyly, a chlopcy stali pod scianami. Na pytanie dziewczyn dlaczego nie tancza odpowiedzieli: "My nie tancory, my jebaki". Nie wiem, czy o to mu chodzilo i jaki mialoby to miec zwiazek z wystepem Gosi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyIdol Re: IDOL 3.5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.03, 16:26 Jeśli Michael Jackson, Earth Wind & Fire i Bill Withers to muzyka klubowa, to ja jestem Kuba Wojewódzki. Najbardziej podobała mi się Brodka. Śpiewała tak dobrze, że nawet myślałem, że nie poprzestanie na odśpiewaniu partii Blu Cantrell, tylko jeszcze weźmie się za rapowanie a la Sean Paul. Za tydzień koncert latynoski i coś mi się wydaje, że Brodka zaśpiewa "Let's Get Loud". Chyba nic innego "latynoskiego" tak bardzo do niej nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
santero Re: IDOL 3.5 24.11.03, 18:23 Szkoda, że odpadła panna Karpiuk, chociaż cały przebieg jej Idolowej kariery wskazywał, że będzie to (relatywnie) wiecznie wschodząca gwiazda. Więcej było występów nieudanych niż udanych. Zabił ją chyba fryzjer. Ten kołtun na głowie zniechęcał absolutnie do głosowania na nią (przy założeniu, że decyduje głos opinii publicznej). Wykonanie takie sobie, ale chyba nie najgorsze. Pakulak - to już przestaje być śmieszne a zaczyna się robić żałosne, chociaż do Homa na szczęście wiele brakuje. W tym tempie wejdzie do trójki (założenie j.w. obowiązuje). Pytanie Leszcza o twórczość własną było akurat na miejscu. Najbardziej strawna jest Brodka, powinna wygrać. Kęsy - śnięta ryba. Chociaż żyje chyba w najsensowniejszym świecie muzycznym z całej gromadki jest zupełnie nieprzekonujący, na poważnie i niepoważnie też. Geniusz Karpat - co to miało być? Znów cienizna, jak zwykle. Kozłowski Adam - zaśpiewał OK, widać lżejszy reprtuar bardziej mu leży, chociaż wybór piosenki bardzo niepolityczny :o) Osobna sprawa to Kowalczyk. Nachalność jego lansowania jest żenująca, ktoś z szanownego jury powinien dbać chociaż o pozory wiarygodności. Ja wiem, że Maleńczukowa progenitura, ale bez przesady... Gdyby ten facet wykonał utwór za pomocą odbytnicy zamiast otworu gębowego też by się rozpływali w zachwytach (obiektywnie trzeba przyznać, że by nie było o wiele gorzej). Gdzie jest tępiciel Totoszki Leszczyński? Przecież to podobny przypadek, tyle, że gorzej śpiewający, chociaż może lepiej podskakujący. Mam nadzieję, że ludzie (założenie j.w.) im zrobią numer i poślą go precz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: IDOL 3.5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.03, 21:04 santero napisał: > Osobna sprawa to Kowalczyk. Nachalność jego lansowania jest żenująca, Mam nadzieję, że ludzie im (tzn.jury)zrobią numer i poślą go precz < przyjacielu ! jak mawiał najsłynniejszy dotąd Gruzin - Grigorij Saakaszwili - OBY CI PSZCZOŁA NA JĘZYK NAROBIŁA !!! Kowalczyka poślijmy precz ! najchętniej do okulisty ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt_ważny Re: IDOL 3.5 IP: 217.153.131.* 25.11.03, 06:00 Kilka uwag: 1. Gosia nie śpiewała gorzej niż inni za to wyglądała o niebo gorzej nie byłam jej fankom ale najgorszemu wrogowi bym nie życzyła takiej stylizaji. I fryzura i makijaż zupełnie do niej nie pasowały. (Gosia najlepiej wyglądała w kucyku w materiałach z przgotowań) Dleczego dała z siebie zrobic takie brzydactwo??? Myśle że wiele osó bie glosowało na nią bo nie mogło na nia patrzyć. 2. Mój faworyt nabiera dystansu do własnego śpiewania a to bardzo dobrze. 3. nie jestem wstanie pojąć zachwytów nad barwą adama dla mnie jest irytujący i mam wrażenie jakby zawsze fałszował w górze (nie mówie że tak jest tylko że jego głos wibruje tak jakby koleś ledwo wyrabiał) 4. Kowalczyk jest świetny ale nudny zawsze śpiewa to samo i tak samo nawet zawsze tak samo podskakuje 5. Brodka wypadła najlepiej ze wszystkich. Był to także jej najbardziej udany koncert. Fakt ten dodtkowo pogrąża ją w moich oczach. Czego sie można w przyszłości spodziewać po pannie, która najlepiej wypada na koncercie muzyki klubowej? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: IDOL 3.5 25.11.03, 08:47 Gość portalu: nikt_ważny napisał(a): > 4. Kowalczyk jest świetny ale nudny zawsze śpiewa to samo i tak samo nawet > zawsze tak samo podskakuje Za takie tańce w II edycji Hom zostałby wyśmiany, a Totoszko nazwany pajacem. A głos ma Paweł całkiem przeciętny, trochę skrzeczący. Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.5 25.11.03, 09:26 > Czego sie można w przyszłości spodziewać po pannie, > która najlepiej wypada na koncercie muzyki klubowej? Swietnej plyty. Ja bym sie na Twoim miejscu martwil o reszte. Wybrali, w zdecydowanej wiekszosci, kiczowate piosenki i odstawili na scenie kiczowate show rodem z disco polo, albo gorzej. Monika ich po prostu zdeklasowala pod kazdym wzgledem, jako jedyna wykonala muzyke prawdziwie klubowa, a wystep byl swietny, nie bylo w nim ani grama kiczu, ktorym wrecz splywala scena po wystepach wiekszosci pozostalych finalistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: IDOL 3.5 IP: *.chello.pl 25.11.03, 10:00 jedyna? to jak nazwiesz kawalek Moloko, czy Modjo? nie byla jedyna, ale zgadzam sie, ze byla najlepsza :) a haslo, ze ktos spiewajacy takie klimaty nie moze nagrac dobrej plyty jest tak durne, ze ojej nie pamietam juz kto to napisal, ale dziekuje za material do solidnego dobrego humoru :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vera Re: IDOL 3.5 IP: *.acn.waw.pl 25.11.03, 10:03 ja też, zwłaszcza że napisała to osoba, która nigdy nie była "fankom" Gosi Karpiuk... :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.5 25.11.03, 13:01 > jedyna? > to jak nazwiesz kawalek Moloko, czy Modjo? Akurat tym wybranym przez uczestnikow kawalkom, nawet Modjo i Moloko, blizej do utworow ze slawetnego programu disco relax niz do prawdziwej muzyki klubowej, szczegolnie jesli nie patrzec na oryginaly, a na to co nam zaprezentowali finalisci. Nie wierze, ze na liscie nie bylo ciekawszych piosenek, o ktorych Zapendowska by nie musiala uzywac porownania z konstrukcja cepa. Jackson i Blue Cantrell to przy tym zupelnie inna bajka. A dobor repertuaru swiadczy o finalistach i ich gustach przeciez. Jakby mi taka muzyke (nie liczac MJ czy BC) w klubie puscili to by to byla ostatnia moja w nim wizyta :-/. Ciekawi mnie za to nagly wzrost popularnosci Kuby w oficjalnej sondzie internetowej, jeszcze tydzien temu mial niecale 11%, a teraz dogania prowadzaca dwojke, hmm :-). Albo komus sie nudzi i pare tysiecy razy kliknal ;-). Co oczywiscie nie zmienia faktu, ze sondy internetowe nie maja przelozenia na rzeczywiste glosowanie telewidzow (patrz odpadniecie Makowieckiego czy Kunc), ot taka ciekawostka :-). idol.interia.pl/ankieta?kategoria=136&ankieta=4475 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: IDOL 3.5 IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.11.03, 11:37 No to i ja dołoże swoje 3 gorsiki. Niestety włączyłam koncert dopiero na G. Karpiuk, a pierwsze trzy wystepy znam tylko z krótkich powtórek, więc z komentarzem na ich temat wstrzymam sie do czwartku. Do rzeczy. G. Karpiuk Nie znam za dobrze oryginału - tzn. melodia wydaje mi sie cholernie znajoma, ale nie identyfikuje jej z żadnym konkretnym wykonaniem - i pewnie dlatego nie oceniam tego występu jako totalnej porażki. Było trochę zbyt siłowo wykonane, za mało roztańczone (wokalnie, bo na choreografię całego koncertu spuścmy zasłonę milczenia), ale nie odstawało dramatycznie od poziomu reszty. P. Pakulak O boże... Ledwo go było słychać, może i dobrze, bo woklanie to on jest cieniutki jak źdźbło trawy. Co z tego, że chłopak ma wiele uroku osobistego - to nie jest konkurs na najsymaptyczniejszego nastolatka, tylko walka o kontrakt płytowy. I powiedzmy sobie szczerze - ktoś chciałby kupic jego płytę? Przeciez to poziom karaoke z ogródków nad Wisła, w najlepszym przypadku dancingu w remizie. Pomijam juz fakt, że chłopak artysycznie jest zupełnie nieokreslony (co on chciałby śpiewać, jakie stylistyczne rejony go kręcą?), ale trudno się określać, gdy nie ma się warunków. Pretensje można mieć głównie do jury, ktorego najwyraźniej przypadek Homa niczego nie nauczył. Przemek nie powinien w ogóle znaleźć sie w etapie teatralnym, nie mówiąc o klubowym. Ale w momencie, gdy zawitał w finale, stało sie dla mnei jasne, że będzie pzechodził z koncertu na koncert, bo polsatowa publiczność en masse lubi takie maskotki. :(( P. Kowalczyk Dla mnie to była profanacja rewelacyjnego kawałka klubowego. Profanacja na kilku poziomach: - aranżacyjnym - kompletnie spłaszczona, anemiczna sekcja rytmiczna, brak charakterystycznego, housowego pulsu. To niby nie wina Pawła - ale ostatecznie mógł powalczyć o bardziej energetyczny, mniej upopowiony podkład (gdzie tam Leszczyński słyszał soul i jazz???). - wokalnym - no ja wiem, że oryginał ciężko podrobić (i zresztą nie o slepe nasladownictwo w tym programie chodzi), ale słuchałam tego z bółem uszu i duszy. - choreograficznym - te same kroczki, wywijance i przytupy w każdym wystepie (plus nieodłączny wytrzeszcz oczu). Ja temu panu dziekuję. M. Brodka Co to dużo gadać - fajniutki wystep, jedyny, który mi się podobał. Bez kręcenia tyłkiem i pajacowania na scenie, z temperamentem i smakiem. Aż się chciało iść na imprezę :) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand moje 7 groszy... (plus 5) 25.11.03, 11:48 no i sie dzialo..... 1. Adam. Moj faworyt nr 1 nie ukrywam tego i od poczatku go bronie. Uwazam ze jury niesprawiedliwie lubi sobie na nim "pojechac". Adam uwolniony od kiepskiej orkiestry wreszcie pokazal probke swoich umiejetnosci. Zyczylbym kazdemu kto cokolwiek potrafi zaspiewac aby zapsiewal Billy Jean blisko orginalu.... Jest to genilana kompozycja Micheala Jacksona cokolwiek o jacksonie by nie mowic, ale Krolem Popu jest, zapytajcie muzykow co sadza o kompozycjach jacksona. Brawo Adam maszu mnie duza 5 2.Przemek P. bez komentarza, bylo kiepsko, beznadziejnie, dobrze dobrana piosenka ale wykonana kiepsko, chyba Pakulak wyleci nastepnym razem -3 3.Gosia K. tez beznadziejnie, faworyta Leszcza nad ktora jury wyczynia rozne sztuczki aby przechodzila do nastepnych koncertow tym razem czary sie nie powiodly, badz co badz publika sluchac jeszcze potrafi i slyszy piski panny z podlasia -2 4.Kuba K. jakos nikt nie zauwazyl ze Kuba udawal spiewanie w refrenach!!! jedynie Malenczyk mu to wytknal i slusznie. Ale poza udawaniem spiewu bylo OK daje mu 4 5. Karpacki nie ta piosenka, nie ten repertuar, glos nie do spiewania cienkiego disko podlisko. Ale dobrze ze przeszedl, ma potencjal, moja ocena 3+ 6. Pawel K. zaspiewane kiepsko ale Pawel spiewac za bardzo nie potrafi nadrabia scenicznym show, gdyby wylaczyc wizje w tv, przepadl by bez mrugniuecia okiem, ale daje mu kredyt zaufania, wlasnie za wygibasy, minus za chroniczny wytrzeszcz oczu (skoro oceniamy wyglad) moja notka to -4 7. Monika B. gorsza niz Kalina ale Kalina poplynela.... wystep w sumie udany, niestety pewnie ten program wygra, co sie skonczy jak kariera panny Ali J. (ups Alex, sorry) daje jej 4 z malutkim plusikiem za ten wystep, Ocena Jury: Prokop -3 Malenczuk 3+ Ela Z 4+ Leszcz -3 Cygan 4+ Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: moje 7 groszy... (plus 5) 25.11.03, 12:50 bigstrand napisał: > 5. Karpacki nie ta piosenka, nie ten repertuar, glos nie do spiewania cienkiego > disko podlisko. Ale dobrze ze przeszedl, ma potencjal, moja ocena 3+ > 6. Pawel K. zaspiewane kiepsko ale Pawel spiewac za bardzo nie potrafi nadrabia > scenicznym show, gdyby wylaczyc wizje w tv, przepadl by bez mrugniuecia okiem, > ale daje mu kredyt zaufania, wlasnie za wygibasy, minus za chroniczny wytrzesz > cz oczu (skoro oceniamy wyglad) moja notka to -4 No właśnie - wiedziałam, że mi coś nie będzie grało... a to echo grało ;))) Karpackiemu dałeś "cyferkowo" gorszą ocenę od Kowalczyka, choć w tym pierwszym zauważasz więcej pozytywów, niż w tym drugim ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand Re: moje 7 groszy... (plus 5) 25.11.03, 13:26 > No właśnie - wiedziałam, że mi coś nie będzie grało... a to echo grało ;))) > Karpackiemu dałeś "cyferkowo" gorszą ocenę od Kowalczyka, choć w tym pierwszym > zauważasz więcej pozytywów, niż w tym drugim ;-/ no wiesz subiektywizm jury i mnie sie udziela ;) ocena Karpackiego to za ten konkretny wystep, podobnie jak Pawla K. A pozytywy Karpackiego to stad ze uwazam go za lepszego od Pawla K ale za caloksztalt (so far...) pozdro ps a skad wiedzialas ze nie bedzie gralo? a tylko echo? Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: moje 7 groszy... (plus 5) 25.11.03, 13:43 bigstrand napisał: > > No właśnie - wiedziałam, że mi coś nie będzie grało... a to echo grało ;)) > ) > > Karpackiemu dałeś "cyferkowo" gorszą ocenę od Kowalczyka, choć w tym pierw > szym > > zauważasz więcej pozytywów, niż w tym drugim ;-/ > > no wiesz subiektywizm jury i mnie sie udziela ;) > ocena Karpackiego to za ten konkretny wystep, podobnie jak Pawla K. A pozytywy > Karpackiego to stad ze uwazam go za lepszego od Pawla K ale za caloksztalt (so > far...) > pozdro > > ps > a skad wiedzialas ze nie bedzie gralo? a tylko echo? > Bo tak samo, jak Ty uważam Karpackiego za potencjał, a dostał od Ciebie taką niską ocenę... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peloponezja Re: moje 7 groszy... (plus 5) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 13:54 > Ocena Jury: > Prokop -3 > Malenczuk 3+ > Ela Z 4+ > Leszcz -3 > Cygan 4+ E tam! Prokop 1+ Maleńczuk 2+ Ela 3- Leszcz 1 cygan 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vera Re: moje 7 groszy... (plus 5) IP: *.acn.waw.pl 25.11.03, 14:48 o, wreszcie jakaś bratnia dusza, która również kibicuje Adamowi!!! :DDD jakoś przegapiłam Cię wcześniej, najmocniej przepraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand Re: moje 7 groszy... (plus 5) 25.11.03, 15:04 Gość portalu: Vera napisał(a): > o, wreszcie jakaś bratnia dusza, która również kibicuje Adamowi!!! :DDD jakoś > przegapiłam Cię wcześniej, najmocniej przepraszam! witam w klubie :D, nie mam sie za co gniewac oby Adam mial jak najwiecej zwolennikow, moze ci zwolennicy nie sa najglosniejsi ale napewno znaja sie na tym co dobre.... i mam nadzieje ze jest nas to wiecej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curly Re: IDOL 3.5 IP: 213.173.205.* 25.11.03, 16:08 Bigstrand i Vera, Nie jesteście jedyni - ja tez kibicuje Adamowi! Ogólnie opinia Bigstrand o wykonawcach pokrywa sie moją. K. Kęsy - chwilami słychać było tylko chórek! M. Karpacki - jesli ten wystep to pastisz(wg Leszcza) i ewentualnie parodia...to nie był wcale śmieszny. P. Kowalczyk - no niestety, nie mogłam oprzeć sie wrażeniu, że to wystep dla chłopców kochających inaczej...(bez obrazki) hehe...troche sie zafrasowałam, że są tacy co oryginalnego Snap-u nie pamietają. Ale cóż to jakies 11 lat temu było:\ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: IDOL 3.5 25.11.03, 21:17 Gość portalu: curly napisał(a): > P. Kowalczyk - no niestety, nie mogłam oprzeć sie wrażeniu, że to wystep dla > chłopców kochających inaczej...(bez obrazki) > > Curly, jakbym ja brał pod uwagę zgodność upodobań oraz praktyk seksualnych z wartościami chrześcijańskimi, to bym musiał zrezygnować ze słuchania 75% utworów które lubię. Podobnie, jeśli chodzi o malarstwo, rzeźbę oraz literaturę. > hehe...troche sie zafrasowałam, że są tacy co oryginalnego Snap-u nie > pamietają. Ale cóż to jakies 11 lat temu było:\ > Oryginalny snap to chała i kicz, zespół jednego przeboju ("Rhytm is a dancer"). Gosia mogła wybrać coś ciekawszego. Nie wybrała, więc przepadła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: IDOL 3.5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.03, 21:34 choćby fanclub Adama wypisywał cuda-wianki i peanki to jak wspomnę sobie jego "Kayleigh" - budzę się w nocy z krzykiem , a Fish do dziś biega po Glasgow z nożem w ręku i mordem w oczach :-)) nawet Przemo Pakulak nigdy nie dał takiej plamy ; Idol - to nie tylko uroda (tu mogę być "za"), wokal Adam ma przeciętny , słabo śpiewa "górki" (co wyszło w Sunrise),natomiast jest dobry w tworzeniu klimatu pozdrawiam J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreolka Re: IDOL 3.5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 21:24 Miłośników Idola3 i nie tylko zapraszam na niżej podaną stronkę w celu poddania się bezpiecznej hipnozie. Aby seans się udał potrzebne są podłączone do kompa głośniczki. www.derivo.ch/rabailkal-test/hypnose/hypnose.htm Wrażenia są niesamowite. Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka Re: IDOL 3.5 27.11.03, 12:36 www.derivo.ch/rabailkal-test/hypnose/hypnose.htm a ja gorąco polecam ta hipnozę rewelka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Jeszcze dwa dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 11:02 No czyzby mialo nie byc kawlkow boskiej J.Lo? Bo skoro zostala tylko brodka to ona wezmie sie pewnie za Glorie e stefana... Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand Re: Jeszcze dwa dni 28.11.03, 11:10 Gość portalu: YANE napisał(a): > No czyzby mialo nie byc kawlkow boskiej J.Lo? boska? o matko boska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: Jeszcze dwa dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 11:13 zmruz oczy ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak VI koncert - nie mogę się doczekać... 28.11.03, 16:45 "Już w najbliższą niedzielę kolejny, VI już koncert finałowy III edycji IDOLA - Fiesta Latynoska. Jak sama nazwa wskazuje, Monika, Michał, Adam, Paweł, Kuba i Przemek spróbują swoich sił w repertuarze takich artystów jak: Carlos Santana, Lou Bega czy Gloria Estefan. Finalistom towarzyszyć będzie mistrz latynoskich rytmów - Rei Ceballo wraz ze swoim zespołem Calle Sol. Około godziny 21:30 na natenie TV 4 rozpocznie się koncert IDOLA EXTRA. Tym razem z udziałem finalisty I edycji IDOLA - Szymona Wydry." ************** Mam nadzieję, że nie będzie fiesty z takimi wykonawcami, jak Maryla Rodowicz!!! Swoją drogą ciekawe czy ktoś zaśpiewa: "Ja jestem maczo, niech kobiety mi wybaczą..." ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kloidet Re: VI koncert - nie mogę się doczekać... 28.11.03, 18:58 Lou Bega? MAJGAT!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: IDOL 3.5 28.11.03, 17:11 czy wiadomo juz cokolwiek o piosenkach jakie beda spiewali w tym tygodniu? ciekawe co tez tam wrzuca pod muzyke latynoska;) az sie boje;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 19:06 Obawiam się, że Michaś Karpacki dostanie "Mambo no 5" Lou Begi no i tym samym masakra, bardzo możliwe, że wyleci... No bo taki Przemek i Paweł zrobią "SZOŁ" i zostaną. I mam tylko cichą nadzieję, że Qba bedzie spiewał SMOOTH Santany achh mógłby to świetnie zaśpiewać;) Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: IDOL 3.5 29.11.03, 12:33 Michas Karpacki i Bega??? w zyciu! Ale Kesy i Smooth - to by bylo niezle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 16:40 No co jest, tylko ja czekam z niecierpliwością na IDOLa? :PPP Up up up! Bo nam wątek spada ;D P.S. Dziś w POPLIŚCIE Rocka był Adaś Sztaba - ech stare dobre czasy...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: IDOL 3.5 IP: *.chello.pl 30.11.03, 17:15 sztaba i gęsikowski czyli mieliśmy porannego idola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: IDOL 3.5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 17:36 Jak to tylko ty?! A ja ??? Juz sie nie moge odczekac ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: IDOL 3.5 30.11.03, 19:36 Ja niestety będę tylko nagrywać, bo... mam andrzejki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE W trakcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 20:40 Niech mnie piorun trzasnie jesli dzis ktos przeskoczy Adama. Przemo tego wieczoru zrobi wypad i nie wiem czy na kole nie bedzie towarzyszyl mu dretwy dzis okrutnie Misio Karapcki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liama Re: W trakcie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.11.03, 21:20 Pierwsze wrażenia na gorąco: Przemek - lubię tego chłopaka. Fajny łobuzerski uśmiech, błysk w oku. Jedna - to konkurs wokalny i tak na dobrą sprawę to chyba dzisiaj powinniśmy się z nim pożegnać. Michał - dzisiaj było dobrze. Zdziwiły mnie tylko słowa Leszcza - że niby Michał miał tą prawdę co latynoscy (Leszcz powiedział kubańscy hihi) wykonawcy. Dla mnie Michał był nieco drewniany, ale poradził sobie generalnie całkiem dobrze i nie zasłużył dziś na to żeby odpaść. Adam - ogromne zaskoczenie!! Nie trawiłam go do tej pory - był dla mnie manieryczny, nieznośny wręcz. Ale jego Maria była świetna - szczególnie ta część początkowa, wolniejsza. Paweł - no cóż - wiadomo, że jest najbardziej scenicznym wykonawcą, obeznanym ze sceną i świetnie się na niej czującym. Ale już nie zaskakuje, jego występy są przewidywalne. A że przewidywalnie dobre to już inna sprawa. Monika - dzisiaj była zwyczajnie nudna. NIe podobało mi się. Kuba - no, nie będę obiektywna bo to mój absolutny ulubieniec. Świetnie śpiewa, ma osobowość i generalnie jest fajnym kolesiem po prostu. No, ale dziś nie było najlepiej. NIestety. Ale i tak najbardziej mu kibicuję. Orkiestra dzisiaj była genialna i ten chórek!! Po prostu cudo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margaret Juz po ;) IP: *.ssnet.pl / 80.55.131.* 30.11.03, 21:31 Wyslalam dzisiaj dwa sms-y. Na Kowalczyka i na Kubę. Na Kubę, bo lubię go..uwazam, że swietnie spiewa, a obawiam sie ze moze odpaśc. Na KOwalczyka, bo uwazam, ze jest najlepszy i ot tak ;) chcialam "wyrazic"swoje zdanie sms-em. Mnie lansowanie Kowalczyka akurat nie przeszkadza :) Pakulak- mam nadzieje, ze dzisiaj wyleci.To faktycznie jest przeciez koncert wokalny :) (wow, ale odkrycie:)} ADam - bardzo dbry dzisiaj, wszystko zgrabnie "zespolil"-i taniec i wokal. Brodka- denerwujaca.., wyglad super, spiew -srednio dograny ze stylistką ;) koncertu. Karpacki- ok. i tylko tyle. Kuba- on jest po prostu sobą, swoj styl ma-i to w nim cenie. Ryczy niezle. Jury. Prokop- jak to malenczuk okreslil jego slinotok na widok Brodki? (libidalny sos?). Pfu. On naprawde jest okropny w tym swoich seksualnych komentarzach :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: Juz po ;) 30.11.03, 22:35 Fałszowali dzisiaj przede wszystkim Kuba i Monika, bardziej Kuba. Przemek też, ale on jest jednak słaby i od niego mniej się wymaga. Paweł tradycyjnie po linii najmniejszego oporu, z tańcami i wytrzeszczem. Adam głos ma słabszy od Rickiego Martina, ale śpiewał stylowo, z latynoskim uczuciem. Jeszcze bardziej podobał mi się Michał. Śpiewał na pewno lepiej niż Banderas. Podsumowując, nominuję do odpadniecia (wreszcie) Przemka. Boję się, że może odpaść Kuba, bo dzisiaj zaśpiewał bardzo tak sobie. Z drugiej strony wyglądał bardzo sexy, kobiety były zachwycone (w tym pani Ela), więc może ich głosami się utrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś