drzejms-buond Re: sonda 16.04.09, 09:48 :-D))) kolego kerowniku obiektywnie rzecz ujmując nie mogę obiektywnie stwierdzic gdyż OBIEKTYWNIE zaniechałem procederu oglądania telewizji obiektywnie publicznej więc nie wiem. kto wie...moze przez te ostatnie miesiace sie zmieniła na lepsiejsze... Życzę obiektywnych sukcesów w zbieraniu obiektywnych głosów ankietowych. podpisano Nieobiektywny Kolega kaowiec Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: sonda 16.04.09, 13:54 Polsat jest najbardziej obiektywny politycznie Polsat Sport, mówiac dokładniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
gondra Re: sonda 18.04.09, 18:02 Strach pomyśleć, jak kolega kierownik skonstruowałby dłuższą ankietę, skoro jedno pytanie go przerosło i jest postawione niepoprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolega_kierownik Re: sonda 18.04.09, 18:42 gondra napisała: > jest postawione niepoprawnie tzn. koleżanko? Odpowiedz Link Zgłoś
gondra Re: sonda 20.04.09, 08:40 Czy w Polsce mamy tylko 3 telewizje o charakterze, że tak powiem, informacyjnym lub ogólnym? Ja kojarzę jeszcze Superstację, TV4, Tele 5, a pewnie jeszcze jakieś są. Albo wymieniamy wszystkie, albo 3 największe (publiczna, Polsat, TVN) i dodajemy kategorie 'inne'. Odpowiedz Link Zgłoś
kolega_kierownik Re: sonda 20.04.09, 10:51 Po pierwsze - interesują mnie opinie widzów o tych czterech konkretnych stacjach, po drugie - w ankiecie można zamieścic tylko pięc pozycji, więcej po prostu się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
ramolzezdymbca Nie ma czegoś takiego, jak ... 19.04.09, 08:31 ... 'najbardziej obiektywna' - jest się albo obiektywnym, albo nieobiektywnym. To taka sama brednia jak 'najbardziej optymalny'! Odpowiedz Link Zgłoś
kolega_kierownik Re: Nie ma czegoś takiego, jak ... 19.04.09, 10:03 kolega jak widzę domorosły polonista.... żadne normy językowe nie zabraniają stopniowania słowa obiektywny, podobnie jak uczciwy, rzetelny itd., no chyba, że kolega ma dowód na to, że jest inaczej, w takim razie poproszę o niego, ze słowem optymalny jest zupełnie inna sprawa, optymalny znaczy najlepszy z możliwych w jakichś warunkach dlatego stopniowanie go nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Nie ma czegoś takiego, jak ... 20.04.09, 10:58 ech, najbardziej lubię konstruktywne dyskusje, rzeczowe takie... hmmm... a moze się nie stopniuje lubienia...? 8-x) bo w dialogach polskich jak człowiek nie wie do czego sie przyczepić to ZAWSZE przyczepi się do poprawności języka. to jak rozmowa o pogodzie. to taka stara, świecka, tradycja jest! Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: sonda 28.05.09, 18:37 A dlaczego pytasz o najbardziej obiektywną tv, a nie o najbardziej bezstronną? Obiektywizm i bezstronność to nie jest to samo, bo pojęcie obiektywizmu należy do języka epistemologii, a bezstronności do języka etyki. Więc o bezstronność mi tu proszę pytać, a nie o jakiś tam obiektywizm. Odpowiedz Link Zgłoś
kolega_kierownik Re: sonda 28.05.09, 22:23 Wybaczcie kolego, ale pytanie nie było skierowane do takich jak Wy koryfeuszy, tylko do szarych forumowiczów, dla których słowa "obiektywny" i "bezstronny" znaczą to samo i nie mieli problemu ze zrozumieniem o co pytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: sonda 29.05.09, 19:50 Ależ Panie Kierowniku (najdroższy), forumowa szarzyzna sądzi, że zrozumiała, podczas gdy w rzeczywiśtości wcale nie zrozumiała. Jak wykazał T. Czeżowski, "obiektywny" i "bezstronny" znaczą całkiem co innego, a zasygnalizowane przeze mnie rozróżnienie jest bardzo ważne w dyskusji o telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś