Dodaj do ulubionych

19 poludnik

02.12.03, 07:04
Proste jak konstrukcja cepa i równie skuteczne. Mam nadzieję, że jeszcze to
powtórzą i to nie raz.
Obserwuj wątek
    • Gość: mgrinz Re: 19 poludnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 08:00
      dobre!!!
      ta sztuka powinna być puszczana w paśmi telewizji edukacyjnej, co by nasze
      dziatki nie popełniały naszych błędów i nie wybierały takich oslów do władzy
      jak oglądany wczoraj Bartłomiej-Lepper
      • johnny_tomala Re: 19 poludnik 02.12.03, 08:44
        Panowie o czym wy mówiecie? dobre? bez jaj. nudne jak flaki z olejem. grabowski
        jak zwykle taki sam burak (choć lubię to jego granie) czyli niczym nie
        zaskakuje, tematyka też znana. czekałem na jakiś błyskotliwy zwrot akcji a tu
        nic. coś mi się wydaję że pan machulski sam wymyślił bajeczkę (dla wzbudzenia
        zainteresowania) że tej sztuki nie chciały, jakieś wiadome siły, wyemitować.
        spodziewałem się po nim naprawdę dużo więcej. ani to komedia ani dramat mu z
        tego wyszedł. taki tekst to każdy z nas może napisać. nic odkrywczego. podobał
        mi się tylko numer z Ferencym choć był niedopracowany.
      • mp612 Re: 19 poludnik 02.12.03, 08:50
        Dokładnie !! Do kanonu lektur ją dać ! Podobała mi się zamierzona
        bezpośredniość porównań, bez owijania w bawełnę i filozofowania. Tak aby
        dotarło. Uważam, że Machulski trafił w 10. Tak dobitnie pokazał czym grozi
        chamstwo w polityce, a jednocześnie zrobił to umiejętnie i śmiesznie.
        Narzucające się odniesienia do Rzeczpospolitej przed zaborami też dają do
        myślenia. No i spalenie parlamentu to już w ogóle rewelacja - "neronowskie"
        zagranie.
        • johnny_tomala Re: 19 poludnik 02.12.03, 09:28
          panowie a co w tym odkrywczego? że lepper to burak i stanowi zagrożenie? no
          pokażcie mi że ten teatr był wielki. był przeciętny i zupełnie oczywisty. i
          niestety nie było tam śmiesznych scen czy a dialogów to wogóle nie było - bo
          wybaczcie ale gra grabowskiego już się chyba wszystkim opatrzyła.
          przeraklamowane to to
          • mp612 Re: 19 poludnik 02.12.03, 10:24
            Właśnie ta oczywistość była w tym najlepsza. Prostota i oczywistość, ale uważam
            że to jest też sztuka pokazać coś takiego. Reality-teatr, tak bym to nazwał.
            • Gość: ewa Re: 19 poludnik IP: 212.87.3.* 02.12.03, 11:05
              slabe, z wyjatkiem ostatniej sceny ze Szturem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka