mp612 02.12.03, 07:04 Proste jak konstrukcja cepa i równie skuteczne. Mam nadzieję, że jeszcze to powtórzą i to nie raz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mgrinz Re: 19 poludnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 08:00 dobre!!! ta sztuka powinna być puszczana w paśmi telewizji edukacyjnej, co by nasze dziatki nie popełniały naszych błędów i nie wybierały takich oslów do władzy jak oglądany wczoraj Bartłomiej-Lepper Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_tomala Re: 19 poludnik 02.12.03, 08:44 Panowie o czym wy mówiecie? dobre? bez jaj. nudne jak flaki z olejem. grabowski jak zwykle taki sam burak (choć lubię to jego granie) czyli niczym nie zaskakuje, tematyka też znana. czekałem na jakiś błyskotliwy zwrot akcji a tu nic. coś mi się wydaję że pan machulski sam wymyślił bajeczkę (dla wzbudzenia zainteresowania) że tej sztuki nie chciały, jakieś wiadome siły, wyemitować. spodziewałem się po nim naprawdę dużo więcej. ani to komedia ani dramat mu z tego wyszedł. taki tekst to każdy z nas może napisać. nic odkrywczego. podobał mi się tylko numer z Ferencym choć był niedopracowany. Odpowiedz Link Zgłoś
mp612 Re: 19 poludnik 02.12.03, 08:50 Dokładnie !! Do kanonu lektur ją dać ! Podobała mi się zamierzona bezpośredniość porównań, bez owijania w bawełnę i filozofowania. Tak aby dotarło. Uważam, że Machulski trafił w 10. Tak dobitnie pokazał czym grozi chamstwo w polityce, a jednocześnie zrobił to umiejętnie i śmiesznie. Narzucające się odniesienia do Rzeczpospolitej przed zaborami też dają do myślenia. No i spalenie parlamentu to już w ogóle rewelacja - "neronowskie" zagranie. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_tomala Re: 19 poludnik 02.12.03, 09:28 panowie a co w tym odkrywczego? że lepper to burak i stanowi zagrożenie? no pokażcie mi że ten teatr był wielki. był przeciętny i zupełnie oczywisty. i niestety nie było tam śmiesznych scen czy a dialogów to wogóle nie było - bo wybaczcie ale gra grabowskiego już się chyba wszystkim opatrzyła. przeraklamowane to to Odpowiedz Link Zgłoś
mp612 Re: 19 poludnik 02.12.03, 10:24 Właśnie ta oczywistość była w tym najlepsza. Prostota i oczywistość, ale uważam że to jest też sztuka pokazać coś takiego. Reality-teatr, tak bym to nazwał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: 19 poludnik IP: 212.87.3.* 02.12.03, 11:05 slabe, z wyjatkiem ostatniej sceny ze Szturem Odpowiedz Link Zgłoś