Dodaj do ulubionych

"wybitna aktora Joanna Szczepkowska"

04.06.09, 12:29
...główna bohaterka ostatnich dni.
Czym - oprócz zdania o końcu komunizmu - zapisała się ta Pani w
historii aktorstwa?
Bo jej antagonistki, K. Jandy można nie lubić, ale każdy średnio
rozgarniety kojarzy Człowieka z marmuru i Przesłuchanie a koneserzy
odadzą wiele innych ról, tworzonych specjalnie dla niej.
Natomiast Szczepkowska to i owszem miała duże role, ale raczej w
średnich filmach (typu "Con amore") w teatrze (może
poza "Poskrominiem złosnicy") też nie tworzyła porywających kreacji.
Więc robienie z niej "wybitnej aktorki" jest raczej śmieszne.
Obserwuj wątek
    • bardu Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 04.06.09, 12:47
      > Czym - oprócz zdania o końcu komunizmu - zapisała się ta Pani w
      > historii aktorstwa?
      Proszę bardzo - poczytaj.
      filmpolski.pl/fp/index.php/111926
      filmpolski.pl/fp/index.php/513619
      I na przyszłość zanim napiszesz głupotę, to lepiej najpierw sprawdź w internecie
      - to całkiem proste. Akurat ta artystka nie należy do moich ulubionych, ale nie
      mogę nie zareagować, kiedy ktoś wypisuje oczywistą (modne słowo) nieprawdę. Nie
      trzeba jej lubić, ale nie można nie docenić jej naprawdę świetnego aktorstwa.
    • grek.grek Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 04.06.09, 13:36
      W tym kraju wystarczy się pod odpowiednim kątem odlać na Polskę Ludową żeby zostać bohaterem, co ilustrują takie wybitne osobowości jak heroldka Szczepkowska, kandydat na prezydenta Pietrzak, podstarzały śpiewak Markowski i gwiazda kongresu PiS i idol Radiomaryjnych Rosiewicz, że nie wspomnę o sparciałym reżyserze Wajdzie, który, niepomny że dostał Oskara za filmy, które zrobił w tym strasznym o antyludzkim okresie (pewnie uważa do dzisiaj, że był taki łebski gapa, że się komuchy nie poznali na tym, że krytykował w nich system; niech mu się dalej wydaje, w coś trzeba wierzyć i jakąś bajkę o sobie lansować, żeby uciec przed prawdą), powiedzieć raczył "od kiedy w Polsce skończył się komunizm, jest super !" - niestety, razem z "komunizmem" skończył się on sam, a "super", to niestety nie jest pierwsze słowo, które się ciśnie na usta po obejrzeniu każdego jego kolejnego "wybitnego dzieła", ba !, jakby powiedział Marsellus Wallace, jest kur.ewsko daleko od super.
      Poza tym, nie wiem, czy wielu Polaków szukających śniadania o smietnikach, by się zgodziło z jego entuzjazmem.

Szczepkowska jest zapewne "wybitną" aktorką, bo zagrała, zdaje się, mamusię śp. pana Popiełuszki. Takie role są przepustką do wiecznej chwały w polskiej smutnej rzeczywistości kreowanej przez obrońców Matuszki Stoczni (której się miliardowe długi anuluje i dopłaca z państwowej krawawicy, mimo, że to prywatna firma) i piewców błyskotliwości Wałęsy, tych, co zabraniają robić film o Westerplatte, w którym polski żołnierz przez sekundę ma świecić gołym siusiakiem, oraz róznych innych generałożerców zes'ranych na punkcie obrony za wszelką cenę własnego życia, w którym prócz "obalenia komuny" nic nie zrobili ciekawego, nawet trójkąta żadnego nie zaaranżowali.
      Btw, buty, w których Adamczyk grał Karolka podobno już stoją na ołtarzu w jakimś kościele i zażywają słusznej sławy, a ludziska leżąć krzyżem proszą je o wstawiennictwo u Papieża, który siedzi w Niebie na tronie ze złota, mając po prawicy niejakiego Dżizusa.
      To jest polski wymiar sławy i "wybitności".
      • piotr7777 Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 04.06.09, 14:51
        Akurat jeśli chodzi o witrynę film polski to bywam tam dość często,
        tym bardziej mogę postawić tezę, że choć Szczepkowska znaczące role
        na koncie ma, to wybitną aktorką nazwac jej nie można. Nie rozumiem
        też powodów dla których środowisko "GW" lansuje ją na autorytet od
        wszystkiego. Wcześniej napisała pretensjonalny serial pt. "Gardeorba
        damska", któy TVP zdjęła z anteny, co oczywiście dla samej p. Joanny
        jest atutem. Ostatnio np. dowiedziałem się, że jej zaangażowanie w
        opozycję wzięło się stąd, że partyjni kacykowie (z którymi
        przypadkowo jej antykomunistyczni rodzice spędzali wakacje) wrzucali
        węgorze żywcem do ognia, co podobno nie jest niczym sycyeglnie
        drastycznym. Jak rozumiem księża zastawiający wnyki na bezpańskie
        psy albo dobijający zwierzynę leśną aż tak bardzo nie rażą.
        • barbasia1 Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 04.06.09, 16:16
          piotr7777 napisał:
          Ostatnio np. dowiedziałem się, że jej zaangażowanie w
          > opozycję wzięło się stąd, że partyjni kacykowie (z którymi
          > przypadkowo jej antykomunistyczni rodzice spędzali wakacje)
          wrzucali > węgorze żywcem do ognia, [...]

A może raczej na jej zaangażowanie w opozycję miała wpływ
          bezkompromisowa postawa matki albo Radio Wolna Europa, której
          słuchali rodzice, a może przyjaźń z działczką KOR, aktorką Haliną
          Mikołajską i innymi?

Polecam do czytania:

www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Lead07&news_cat_id=933&news_id=292552&layout=15&page=text

wyborcza.pl/1,75475,6675025,Pozegnanie_z_PRL.html
          • kol.3 Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 04.06.09, 19:37
            Każdy ma prawo oceniać ją po swojemu. Dla mnie jej felietony są
            nudne, ona sama wydaje się zmanierowana i zachwycona sobą. Żadna jej
            rola mnie nie poruszyła.
            Jest lansowana przez środowisko GW, a skoro tak, to wiadomo, że
            jest to postać wybitna. Kto jest innego zdania, sam jest sobie
            winien.
        • drzejms-buond Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 05.06.09, 10:20
          piotr7777 napisał:

> Akurat jeśli chodzi o witrynę film polski to bywam tam dość często,
          > tym bardziej mogę postawić tezę, że choć Szczepkowska znaczące role
          > na koncie ma, to wybitną aktorką nazwac jej nie można. Nie rozumiem
          > też powodów dla których środowisko "GW" lansuje ją na autorytet od
          > wszystkiego. Wcześniej napisała pretensjonalny serial pt. "Gardeorba
          > damska", któy TVP zdjęła z anteny, co oczywiście dla samej p. Joanny
          > jest atutem. Ostatnio np. dowiedziałem się, że jej zaangażowanie w
          > opozycję wzięło się stąd, że partyjni kacykowie (z którymi
          > przypadkowo jej antykomunistyczni rodzice spędzali wakacje) wrzucali
          > węgorze żywcem do ognia, co podobno nie jest niczym sycyeglnie
          > drastycznym. Jak rozumiem księża zastawiający wnyki na bezpańskie
          > psy albo dobijający zwierzynę leśną aż tak bardzo nie rażą.

taaa, a jej dziadek był w Wermachcie!!!
          :-[
          ludzie na miły bóg. zacznijcie chodzic do TEATRU a nie ślęczycie wiecznie przed
          TV , w którym wmawia sie wam ze WYBITNY znaczy popularny...
          • the_dzidka No nareszcie! 05.06.09, 15:43
            > ludzie na miły bóg. zacznijcie chodzic do TEATRU a nie
            ślęczycie wiecznie przed
            > TV , w którym wmawia sie wam ze WYBITNY znaczy popularny...

A już myślałam, że nikt tego nie napisze! Fękju, drzejms.
    • jhbsk Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 04.06.09, 20:23
      Jak kogoś nie lubisz to znaczy, że nie jest wybitny?
    • sphinx10 Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 04.06.09, 21:15
      To taka Pieńkowska albo Fajkowska.
      Ten sam poziom "wybitności".
    • cristinka Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 04.06.09, 22:17
      Zgadzam sie, tez nie rozumiem fenomenu tej pani... Ani gra ani pisze.
      • acer100 Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 05.06.09, 00:39
        Gazeta Wyborcza lansuje p.Szczepkowską,bo prywatnie ,jak kiedyś
        czytałam ,była zwiążana z Michnikiem.P_ani Szczepkowska zbyt mądra
        nie jest ,naprawdę nie rozumiem tego zachwytu nad jej wypowiedzią o
        końcu komunizmu.Baba jest niedouczona,komunizmu nigdzie nie było na
        świecie/nawet w ZSRR/,był socjalizm.Ja gdybym ględziła tak jak ona
        to bym ze wstydu się spaliła.
        • snooka Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 05.06.09, 09:57
          To prawda - aktorka z niej tragiczna (w tej rodzinie jej ojciec
          zgarnął cały talent i dla niej zabrakło). Od jej wypowiedzi skończył
          się niby komunizm - z nabożną czcią wygłosiła zdanie, którego sensu
          najwyraźniej nie rozumiała. Komunę obaliło 2 chwatów: Wojtyła i
          Wałeśa (taki to był mocny ustrój), a pani Szczepkowska dostała swoją
          minutę na wizji by zaistnieć. Oczywiście przyjemniej było patrzeć na
          nią niż na mordy ludzi honoru: Urbana i Kiszczaka, którym 4 czerwca
          1989 r. paliły się d..y. Urban przynajmniej w Ułan Baator odniósł
          miążdżące zwycięstwo co jest idelanym podsumowaniem karykaturalnej
          postaci Niedorzecznika.
          • drzejms-buond Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 05.06.09, 10:18
            ech, piotrze, piotrze...

tak. jest WYBITNĄ AKTORKĄ aż dziwne, że ty,
            wybitny forumowicz, o tym nie wiesz...
          • grek.grek Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 05.06.09, 12:23
            A dlaczego tych dwóch na "ch" nie obaliło komuny w 81, albo jeszcze wcześniej - przecież cały czas mieli wsparcie wielkiej Ameryki, cała zachodnia Europa stała za nimi, przysłano pieniądze... I co, nic nie zrobili, żeby narodowi skórócić "cierpienia" o 10 lat ?
            • piotr7777 Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 05.06.09, 13:37
              No to proponuję test:
              -weżcie filomgrafię Szczepkowskiej i zastanówcie się czy gdyby role,
              które grała dostała inna aktorka ktokolwiek zwróciłby na to uwagę.
              Z Matki Królów pamięta się Magdę Teresę Wójcik z Cudzoziemki Ewę
              Wiśniewską a synową pierwszej i córkę drugiej mógł grać ktokolwiek.
              • scoutek Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 05.06.09, 14:51
                piotr7777 napisał:

> No to proponuję test:
                > -weżcie filomgrafię Szczepkowskiej i zastanówcie się czy gdyby role,
                > które grała dostała inna aktorka ktokolwiek zwróciłby na to uwagę.

slusznie zwrocil ci uwade 007
                film to jeszcze nie wszystko
                jest jeszcze teatr
                i taki np. Zapasiewicz jest aktorem GENIALNYM, a w filmach rzadko wystepuje
                albo Lomnicki, ktorego role TEATRALNE byly wspaniale

niektorym sie wydaje, ze jak ktos nie wystepuje w telewizji to sie nie liczy
                • piotr7777 Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 05.06.09, 15:27
                  > i taki np. Zapasiewicz jest aktorem GENIALNYM, a w filmach rzadko
                  wystepuje
                  Bardzo częzto tyle że nie w komercyjnych.
                  > albo Lomnicki, ktorego role TEATRALNE byly wspaniale
                  Filmowe też.
                  • kol.3 Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 05.06.09, 17:13
                    Dokładnie. Zapasiewicz i Łomnicki są dobrzy zwrówno w kinie jak i w
                    teatrze.
                  • scoutek Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 05.06.09, 20:40
                    piotr7777 napisał:

> > i taki np. Zapasiewicz jest aktorem GENIALNYM, a w filmach rzadko
                    > wystepuje
                    > Bardzo częzto tyle że nie w komercyjnych.

to o czym tu gadamy?
                    o wybitnosci czy o kasie?
                    bo to czesto nie idzie w parze
            • snooka Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 05.06.09, 14:05
              Pieniądze owszem, przysyłano - tyle, że ekipie Gierka. Ponad 20
              miliardów papiera - na tamte czasy kwota ogromna. I faktycznie
              greku, Gierek z nimi nic nie zrobił - miał zainwestować tak, by
              kredyty spłacić a zamiast tego dał ciała i wymeldował się z interesu.
              Lechu i Karol mieli ułatwione zadanie, bo komuna gospodarczo była
              już na kolanach i skamlała do Zachodu o trochę oddechu w wyścigu
              zbrojeń.

O tej kasie dla Karola mógłbyś coś więcej napisać: CIA Papie
              Rimskiemu płaciła za obalanie komunizmu? No to przynajmniej płaciła
              za efekt, bo komuna padła :)
              • grek.grek Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 05.06.09, 15:34
                Nie trzeba już się ukrywać, kasa dla Solidarności od wujka Reagana
                od dawna jest tajemnicą poliszynela.

O tym, że Lolek dostawał siano - nie napisałem, on miał pełne koryto w
                Watykanie. Chodziło mi o $-ość.

Et, tam, "komuna" - komuna to za wschodnią granicą, tutaj to był najweselszy barak. W NRD nikt nie buczał, nie mieli papieża i Wałęsy, a Mur zburzyli. I nie dlatego, na litość koguta, że w Polsce Wałęsa przez płot skoczył, tylko dlatego, co Gorbaczow zaczął demontować wielkiego brata i nie było zagrożenia żadną interwencją, prowokacją, wojną domową etc.
                10 lat wcześniej, jakby się sytuacja wymknęła władzy spod kontroli, to na jedno skinięcie Breżniewa mielibyśmy tutaj i przyjaciół z CSRS i wdzięcznych Polsce NRD-owców i bratanków z Węgier, dzielnych pogromców Ceaucescu i kogo chcesz jeszcze.
                Na czołgach.
                I papież miałby zero do gadania, a drugi na "ch" wyszedłby z kazamatów, jakby sobie o nim przypomnieli, zaś rządziłby tu przez te parę lat (o ile ta interwencja nie przedużyłaby panowania ZSRR) radziecki namiestnik
                et consortes.
                I dopiero Polacy by poczuli, jak smakuje "komuna".
                Tak to jest, jak to mówią - strupy od d.py odpadły i można rżnąć mędrków, generała ciągać przed sąd, a Kiszczakowi grać na nosie. Teraz - kiedy dzięki ich zimnej krwi wszystko się dobrze skończyło.
                • snooka Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 05.06.09, 15:47
                  To Wojtyła był w Solidarności? A jako Papa Rimski dostawał kasę od
                  Reagana?

Napisz tylko greku, czy było to więcej, niż te 20 miliardów papiera,
                  które wziął Gierek, bo wszyscy umieramy z ciekawości ... :)
                  • snooka Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 05.06.09, 15:50
                    "A dlaczego tych dwóch na "ch" nie obaliło komuny w 81, albo jeszcze
                    wcześniej - przecież cały czas mieli wsparcie wielkiej Ameryki, cała
                    zachodnia Europa stała za nimi, przysłano pieniądze... I co, nic nie
                    zrobili, żeby narodowi skórócić "cierpienia" o 10 lat ? "

Przecież wyraźnie pisałeś o dwóch na "ch", więc dlaczego teraz
                    wycofujesz się rakiem, że o Lolku nic nie wspominałeś? "mieli
                    wsparcie" świadczy o tym dobitnie, czyż nie tak :)

Ech, greku - rzuć Ty lepiej te antykatolskie szmatławce, bo one Ci
                    tylko we łbie mieszają :)

• grek.grek Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 06.06.09, 11:10
                      Ty uważasz, że ja sam nie umiem myśleć, zastanawiać się, tylko potrzebuję suflerów do tego, ergo - wersja historii, którą przedstawiasz jest jedynie słuszna, a nie zgadzają się z nią/z tym lub tamtym, tylko ci (w tym ja), co są zmanipulowani przez tych, którzy z kolei nie zgadzają się z ową wersją z jakichś koniunkturalnych/sentymentalnych względów, a więc względów wykluczających obiektywizm i racjonalizm ?

• snooka Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 06.06.09, 12:50
                        Skoro piszesz o tych DWÓCH na "ch" : "cały czas mieli wsparcie
                        wielkiej Ameryki, cała zachodnia Europa stała za nimi, przysłano
                        pieniądze" a potem twierdzisz, że pisałeś tylko o jednym to Ty nie
                        potrzebujesz suflera tylko speca od logiki. Ale tak to już jest, że
                        jak ktoś jest moherem a rebours to nie myśli tylko pisze. Jesteś
                        tego najlepszym przykładem, greku.
                        • grek.grek Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 06.06.09, 13:11
                          Najlepszym przykładem logiczności tego co piszę, jest fakt, że
                          nie jesteś w stanie zakwestionować wywodu dot. okoliczności
                          historycznych.

Czytasz jak kura pazurem - napisałem : "Mieli wsparcie Ameryki, cała Europa Zach. stała za nimi, przysłano pieniądze..." - Ameryka i Eurozachód stał za "nimi" - bo ich ze sobą zestawiłem jako dwie postaci z opozycji; ale pieniądze przysłano... no własnie, napisałem - komu ? Nie. Jeśli przysłano ja Wałęsie, a nie papieżowi, to co to zmienia, skoro w zestawieniu chodziło mi o ich współgranie w jednym zespole, a nie o to, że obaj z tej kasy korzystali bezpośrednio i nie uznałem za stosowne wkręcać nawiasów i wyjasniac, że papcio ani grosza nie wziął od Wuja Sama, bo przecież i tak jesli przysłano kasę, to dla drużyny, w której on grał.

• snooka Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 06.06.09, 13:23
                            Oczywiście, greku - nie napisałeś :). Od dziś wiem, że należy Cię
                            traktować jako osobę upośledzoną, która jak pisze o dwóch chwatach
                            to ma na myśli tylko jednego.

Nie dziwię się, że komuna upadła - z tak logicznymi obrońcami jak
                            grek, nie miała żadnych szans na przetrwanie. Jankesi dobrze
                            zainwestowali kasę i osiągnęli swój cel - w porównaniu do 20
                            milardów papiera utopionych przez Edka Kredytobiorcę kasa wyłożona
                            przez Jankesów na powielacze i radiostacje to pryszcz.

Choć zapewne zaraz dowiem się, że Solidaruchy nawet styropian na
                            którym spały dostawały z NY. Nie krępuj się greku - Net zniesie
                            Twoje brednie :)
                            • grek.grek Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 06.06.09, 14:53
                              Nie kumasz - trudno. mi to wisi, powtarzać się więc nie będę.

Ja czekam aż się dowiem, że papa z Watykanu urządzał sobie pielgrzymki do Polski bez zgody tej całej "komuny" i w ogóle chyłkiem i poruszał się kanałai wyłaząc specjalnymi otworami pod ołtarzami na których odprawiał msze, a płacił za te wyjazdy kasą, co ją zarobił u bauera zapier.dalając przy szaparagach, a opozycja finansowała się z zysków ze sprzedaży złomu.
                              • snooka Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 09.06.09, 12:01
                                Logika Ci wisi - nic dziwnego, grunt to przecież dokopać
                                Solidaruchom i kiecuchom. A że przy okazji napiszę się o parę słów
                                za dużo ...

Z tematu kasiory dla Bolka i Lolka przeskakujesz na temat od czapy:
                                pielgrzymki Lolka do Ojczyzny. Że niby królową angielską Jaruzel też
                                powinien skasować za wizytę w Polsce? To wywód totalnie bełkotliwy,
                                w którym nie wiadomo do czego zmierzasz. Może przynajmniej Ty wiesz.

• snooka Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 05.06.09, 15:55
                  "10 lat wcześniej, jakby się sytuacja wymknęła władzy spod kontroli,
                  to na jedno skinięcie Breżniewa mielibyśmy tutaj i przyjaciół z CSRS
                  i wdzięcznych Polsce NRD-owców i bratanków z Węgier, dzielnych
                  pogromców Ceaucescu i kogo chcesz jeszcze".

A fe greku - sugerujesz, że nasi bracia z Układu Warszawskiego takie
                  kuku mogli nam zrobić? Ja rozumiem, Jankesi z tym wstrętnym
                  Reaganem, który dybał na naszą niepodległość, ale NRD-owcy? I do
                  tego na skinienie Sowietów? Czy Ty przypadkiem nie jesteś rusofobem,
                  greku?
                  • kol.3 Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 05.06.09, 17:17
                    Niemcy i Czesi aż przebierali nogami z niecierpliwości, żeby tu
                    wejść. I czekali na sygnał, na zgodę na wejście do Polski. I to są
                    fakty, czyu to się komuś podoba czy nie.
    • klosowski333 Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 05.06.09, 16:55
      Piotr, moze masz racje, moze nie. "Wybitnosc" aktora to rzecz wzgledna. Ja w
      ramach malego off-topicu chcialem zapytac czemu my ciagle musimy cos lub kogos
      pietnowac, myslec o innych na nie, szukac dziury w calym i nieustannie krytykowac?
      Moze dla odmiany otworzysz watek o kims kogo lubisz i cenisz?
      • bm_ka Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 07.06.09, 22:27
        alez nikt tu nikogo nie piętnuje! Po prostu nareszcie ktos zauważyl,
        patrząc na Szczepkowską, że "król jest nagi".
        Kim jest ta niewyrozniająca się niczym , przeciętna kobieta,
        aktorka, "felietonistka"? Słusznie ktos zauważyl że w tej rodzinie
        tatus Joanny Szczepkowskiej zgarnąl cały talent aktorski - jej
        wystep w ktorym ogłosila upadek komunizmu wydaje sie byc
        pretensjonalnym sposobem na zaistnienie, jest tam śmiesznie
        uśmiechnięta i mowi na tzw. przydechu co juz na starcie skreśla ją
        z listy aktorow na ktorych warto pójść ( do teatru lub kina).
        Niczego wybitnego w jej wykonaniu nie widzial świat i Polska.Żadna
        rola filmowa nie była uznana za szczególną. O żadnej roli teatralnej
        nie powiedziano że jest poruszająca czy niezwykla. Ot, aktoreczka
        czy aktorzynka ...
        Nie lubie jej felietonow i nie trawię na nią patrzeć.
        Z przerzedzonymi menopauzą włosami jest wprost koszmarna, ma
        pretensje do bycia kimś znaczącym czy znacznym ale .... life is
        brutal, droga pani Szczepkowska, skreśla przeciętniakow a pani i tak
        zbyt długo istnieje w Wysokich Obcach.. Bye, bye laleczko ....
        • roman.w.ogrodzie Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 08.06.09, 00:48
          Jakoś dotychczas Pani Szczepkowska była mi raczej obojętna.
          Po przeczytaniu powyższej wypowiedzi poczułem do niej sporą sympatię.

To pewnie w ramach równowagi; coś musiało zrównoważyć spore obrzydzenie, które
          również poczułem.
          • bm_ka romano.w.ogrodzie 08.06.09, 18:03
            roman.w.ogrodzie napisał:

> Jakoś dotychczas Pani Szczepkowska była mi raczej obojętna.
            > Po przeczytaniu powyższej wypowiedzi poczułem do niej sporą
            sympatię.
            >
            > To pewnie w ramach równowagi; coś musiało zrównoważyć spore
            obrzydzenie, które
            > również poczułem.
            Podobnie jak Ty czuję spore obrzydzenie, do przebierańcow. Biedna
            jesteś, wiesz? :-))
            Widzę że zaistnialas na forum dwukrotnie, w obu wypadkach po to aby
            pouczyć autora poprzedniej wypowiedzi.
            Powiem Ci, parafrazując slowa z Twojej wczesniejszej "pouczanki":
            swoje pięć minut już miałaś. To wszystko. Dziękujemy.
            • roman.w.ogrodzie Re: romano.w.ogrodzie 08.06.09, 18:54
              bm_ka napisała:

> Podobnie jak Ty czuję spore obrzydzenie, do przebierańcow.

A lody waniliowe lubisz?

> Biedna jesteś, wiesz? :-))

Nie. Opowiedz mi o tym, proszę.

> Widzę że zaistnialas na forum dwukrotnie, w obu wypadkach po to aby
              > pouczyć autora poprzedniej wypowiedzi.

Widzę, że masz spore problemy ze zrozumieniem co nam dają rodzaje w czasownikach.

> Powiem Ci, parafrazując slowa z Twojej wczesniejszej "pouczanki":
              > swoje pięć minut już miałaś. To wszystko. Dziękujemy.

Ojejku. To chyba jestem zupełnie skończony. Ach, litości, litości.
              • bm_ka Re: romano.w.ogrodzie 08.06.09, 19:45
                roman.w.ogrodzie napisała:

> Ojejku. To chyba jestem zupełnie skończony. Ach, litości, litości.

:-))))))
                • roman.w.ogrodzie Re: romano.w.ogrodzie 08.06.09, 19:52
                  bm_ka napisała:

> roman.w.ogrodzie napisała:
                  >
                  > > Ojejku. To chyba jestem zupełnie skończony. Ach, litości, litości.
                  >
                  > :-))))))

Tak bardzo Cię rozbawiła
                  a) wiedza o rodzajach w języku polskim,
                  b) zgodne ze swoimi możliwościami intelektualnymi jej wykorzystanie,
                  c) czy też może- wzorem swoich ulubionych seriali- musisz zaznaczyć gdzie ma być
                  zabawnie?

Jeśli to trzecie- to masz rację. W życiu bym nie wpadł.
                  • bm_ka Re: romano.w.ogrodzie 08.06.09, 20:20
                    rodzaj to Ty jesteś! I jeszcze jaki?! :-)))

ps. To koniec, mojej z Tobą, dyskusji. Biedna jesteś, ot co!
                    I głupia. Niesamowicie. :-)

psII. Ucz, ucz ..., ucz się polskiego, szczególnie dział dotyczący
                    rodzajów. Źle używasz je w odniesieniu do siebie.
                    • roman.w.ogrodzie Re: romano.w.ogrodzie 08.06.09, 20:35
                      bm_ka napisała:

> rodzaj to Ty jesteś!
                      > ps. [...] Biedna jesteś, ot co!
                      > I głupia. Niesamowicie. :-)

bm_ka napisała:

rodzaj to Ty jesteś! I biedny! O tak! bie-dny bie-dny! I gu-pi gu-pi! Paccie,
                      paccie, Romek jest rodzaj! Ro-dzaj ro-dzaj! Gu-pi gu-pi. I biedny! O tak!
                      bie-dny bie-dny! I gu-pi gu-pi!

Siła i dojrzałość Twoich argumentów mnie, normalnie, oszołomiła. Nie potrafię
                      polemizować na takim poziomie. Czuj się zwyciężczynią.

> psII. Ucz, ucz ..., ucz się polskiego, szczególnie dział dotyczący
                      > rodzajów. Źle używasz je w odniesieniu do siebie.

Proponuję też odświeżyć sobie odmianę przez przypadki.
                • roman.w.ogrodzie PS 08.06.09, 20:04
                  Ponawiam prośbę o rozwinięcie wątku mojej biedy. Nie wątpię, że jak tylko
                  podzielisz się swoimi informacjami na ten temat, to będę cały wstrząśnięty. Inni
                  forumowicze zapewne także.
                  • miauczynska Re: PS 08.06.09, 20:47
                    strasznie sie zacietrzwewiłes roman. bm_ka ma zupelna rację i wolno
                    jej tę rację zaprezentować tutaj natomiast ty nie masz prawa
                    krytykowac jej wypowiedzi w ten sposób w jaki to zrobiłeś. Wypowiedz
                    się na temat zawarty w topiku, polemizuj z tymi ktorzy mają odmienne
                    zdanie ale nie pisz o obrzydzeniu i o bm_ce. ten wątek jest
                    o Szczepkowskiej i jej niczym nie popartym poczuciu bycia kimś
                    niezwykłym, mającym do spelnienia rownie niezwykłą misję.
                    Jej dziadek i ojciec - to były osobowości ale ona niczego
                    nadzwyczajnego nam nie pokazala.

• roman.w.ogrodzie Re: PS 08.06.09, 21:01
                      miauczynska napisała:

> strasznie sie zacietrzwewiłes roman.

Nie zgadzam się. Co Cię skłania do takiego wniosku?

> bm_ka ma zupelna rację i wolno jej tę rację zaprezentować tutaj

W taki sposób, jaki to czyni?

> natomiast ty nie masz prawa krytykowac jej wypowiedzi w ten sposób > w jaki to
                      zrobiłeś

To znaczy w jaki? I dlaczego nie mam prawa?

> Wypowiedz się na temat zawarty w topiku, polemizuj z tymi ktorzy
                      > mają odmienne zdanie ale nie pisz o obrzydzeniu i o bm_ce.

Wypowiedziałem się. Wyraźnie wskazałem swój stosunek do Pani Szczepkowskiej. A
                      nawet jego zmianę w czasie.

Na temat sporu (jeśli to można tak w ogóle nazwać) z bm_ką będę pisał jedynie z
                      bm_ką lub administracją forum (chyba że zmienię zdanie).

> ten wątek jest
                      > o Szczepkowskiej i jej niczym nie popartym poczuciu bycia kimś
                      > niezwykłym, mającym do spelnienia rownie niezwykłą misję.

Znasz taki termin jak dygresja?
                      Poza tym źle określasz temat wątku. Wątek jest o Pani Szczepkowskiej. Dla Ciebie
                      może być o jej poczuciu, a dla mnie o frustratach i wtórnych analfabetach na
                      niej sobie używających.

> Jej dziadek i ojciec - to były osobowości ale ona niczego
                      > nadzwyczajnego nam nie pokazala.

"Nam", to znaczy komu? W czyim imieniu się wypowiadasz?
                      • coolombo roman do ogrodu! 08.06.09, 21:16
                        ale Cię porabało Szczepkowska!!!!! hihihi
                        podeptali Ci odciski no nie???????? hehehehehehehe
                        • roman.w.ogrodzie Re: roman do ogrodu! 08.06.09, 21:24
                          BardzoMożliwa_KategorioAnalfabety

> podeptali Ci odciski no nie????????

Nie.

> hihihi [...] hehehehehehehe

eh

> !!!!! [...] ????????

.
    • bm_ka Re: "wybitna aktora Joanna Szczepkowska" 08.06.09, 21:43
      piotr7777 napisał:

> ...główna bohaterka ostatnich dni.
      > Czym - oprócz zdania o końcu komunizmu - zapisała się ta Pani w
      > historii aktorstwa?
      /ciach/
      > Więc robienie z niej "wybitnej aktorki" jest raczej śmieszne.

ej Piotr, ej Piotr .... skąd Ty masz te oczy...????? :-)))

ależ ma powodzenie Twój wątek! I popatrz kto to powodzenie wątku
      podsyca????? :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka