Gość: fan Damiana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.03, 10:43 buahahah przed chwilą wielki filozof Damian aka "Zen" opowiadał, że nie wierzy w "inkarnację" bahah. Dobry ten "Bar" jest. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lahliq Re: Damian "Zen" - inkarnacja 16.12.03, 11:10 Ale w jakim kontekście to mówił? Co Cię tak ubawiło, hm? Niektórzy nie wierzą w inkarnację, ot, choćby bodajże w religii żydowskiej czegos takiego nie ma, dlatego nie uznają Chrystusa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Damiana Re: Damian "Zen" - inkarnacja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.03, 11:16 Było to w kontekście takim: Maciek zapytał się go, kim był w poprzednim wcieleniu i czy wierzy wogóle w reinkarnację. A on na to, że nie wierzy w inkarnację :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lahliq Re: Damian "Zen" - inkarnacja 16.12.03, 11:25 Może ucieło mu "re", może obcięli wypowiedź. Ale i tak go nie lubię. Sympatia do niego uleciała już jakiś czas temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Damiana Re: Damian "Zen" - inkarnacja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.03, 11:29 Nie było to przejęzyczenie, bo kilka razy to powtórzył. W sumie też nic do niego nie mam, ale to mnie trochę rozbawiło :) Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka Re: Damian "Zen" - inkarnacja 16.12.03, 11:18 poczytaj sobie troszkę o pojęciu inkarnacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Damiana Re: Damian "Zen" - inkarnacja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.03, 11:26 Kurde, przecież napisałem w jakim kontekście to mówił. Nie jarzysz ? To ty sobie w takim razie raczej przeczytaj, jaka jest różnica między inkarnacją a reinkarnacją. Odpowiedz Link Zgłoś
dangoj Re: Damian "Zen" - inkarnacja 16.12.03, 11:34 no ale może ucięli albo źle usłyszłeś 0 jest róznica pomiedzy reinkarnacją a inkarnacją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidzka Re: Damian "Zen" - inkarnacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 16:31 niczego nie ucieli slowo inkarnacja padalo z ust Damiana z 15 razy.zgadzam sie z fanem, ze filozof chyba powinien znac roznice miedzy awatarem a reinkarnacja. Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka Re: Damian "Zen" - inkarnacja 16.12.03, 11:38 to od razu pisz w jakim kontekście, w sumie oglądałam , ale nie zwróciłam na to uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiacynta Słownik wyrazów obcego pochodzenia... IP: 81.219.160.* 16.12.03, 19:32 Dziwne to może, ale obok reinkarnacji istnieje słowo inkarnacja. Inkarnacja to wcielanie się bóstwa w istotę ludzką. Pojęcie reinkarnacji znacie. Natomiast to czy Damian wiedział o czym mówi, to zupełnie inna sprawa. Jego bełkot jest tak "genialny", że można "pęc". Pozdrawiam padając na twarz po dyżurze. hiacynta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Słownik wyrazów obcego pochodzenia... IP: *.chello.pl 16.12.03, 19:47 niech Ryszard przygotuje ci goraca kapiel :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidzka Re: Słownik wyrazów obcego pochodzenia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 21:08 hiacynta wlasnie wszyscy o tym piszemy o roznicy miedzy inkarnacja a reinkarnacja i o tym, ze Damian uwazany za filozofa nie rozroznia znaczen. Poczytaj - ani jedna osoba nie zanegowala istienia slowa inkarnacja i z tych wpisow widac chyba wyraznie, ze wszycy wiedza co ono oznacza. Milego wypoczywania tez to zaraz zrobie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiacynta Re: Słownik wyrazów obcego pochodzenia... IP: 81.219.160.* 16.12.03, 21:21 No to chyba rzeczywiście gdzieś dzwonili, ale pomyliłam kościoły. Sorki za "wejście smoka". Udaję się na zasłużony odpoczynek w ramiona Morfeusza. Ale bar obejrzałam. Czy ta Frytka nie jest na psychotropach? Jej zachowanie wskazuje na zmianę o "360 stopni". Pozdrawiam - hiacynta Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka Re: Damian "Zen" - inkarnacja 17.12.03, 08:22 Qrwa czepiacie sie słów - on nie mieszka w Polsce i pieprzą mu sie języki, a takie doszukiwanie sie dziury w całym jest beznadziejne. Posłuchajcie sobie mowy kogoś kto długo nie mieszka w Polsce : będziecie go krytykować jak nie będziecie pałać do niego sympatią, a traktować pobłazliwie jak będziecie go lubić . Jak macie go gnoić to przynajmniej sensownie Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: Damian "Zen" - inkarnacja 17.12.03, 08:46 nawet Cię polubiałem za ten tekst tropicielko :)) Racja, Zen dymał te kozy i w ElEj i w Delhi i jeszcze chuj wie gdzie, obieżyświat z niego jest i ja rozumiem też te jego 'problemy' z językiem. Jest to chyba normalne, więc ja na to oko przymykam i nie mam do tego nic, bo nawet radość to przynosi... Szecherezejd - to sobie wytatuuję chyba kiedyś (z akcentami rzecz jasna :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidzka Re: Damian "Zen" - inkarnacja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.03, 08:49 twoj tekst jest ordynarny i bez sensu trpicielka. nie opowiadaj tu, ze myla mu sie jezyki bo to nie ma z tym nic wspolnego. to, ze go lubisz nie upowaznia cie do stawia wszystkim nielubiacym zarzutow. on nie rozumie znaczen a zaden filozof by tego nie pomylil wiec nie mydl mi oczu bledami jezykowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka Re: Damian "Zen" - inkarnacja 17.12.03, 09:04 Och kurcze! jestem ordynarna - chyba sie potnę i to dzisiaj można się śmiać ,mnie też ubawił "kazanowa" , ale jakos w innym stylu mnie to ubawiło ... no ale ja jestem inna ..i ordynarna oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś