Dodaj do ulubionych

Sens zycia wg MP

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.03, 02:37
jak ja ich lubie!!!!!...to byli goscie!i kto by pomyslal ,ze polsat sie
szarpnie i pokaze "sens zycia".Ale prywatnie bardzo dziekuje.to byl cudny
prezent!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: rangarok Re: Sens zycia wg MP IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.03, 02:46
      Tak, to było cudowne.
      ŻEby tak jeszcze puścili Zywot Briana + wszystkie ich programy (obecnie mogę
      się tylko delektować tekstami tłumaczonumi przez św.p. Tomasza Beksińskiego)
      • Gość: trooper Re: Sens zycia wg MP IP: *.revers.nsm.pl 27.12.03, 03:07
        No właśnie - tłumaczenie.... niby Beksiński, ale:

Mam wersję TMOL sprzed paru lat (bodajże TVN), znam ją na pamięć bo widziałem
        niektóre fragmenty dziesiątki razy - i jestem pewien, że dzisiejsza wersja
        miała inne tłumaczenie. Sens of koz ten sam, ale inny dobór słów. Przecież T.B.
        nie tłumaczył tego samego 2 razy... Więc co jest?????? A różnice były wyraźne,
        chociażby "muszę was sprzedać na eksperymenty naukowe (ver.1)" - "muszę was
        sprzedać do laboratorium (ver.2)". Albo dzisiaj innymi słowy potraktowano
        fragment z ver. 1 cyt. "Zabierać się do łechtaczki jak wilk do owieczki".

pozdr,M
        • ugo Re: Sens zycia wg MP 27.12.03, 09:31
          Bo to nie było tłumaczyłenie Beksińskiego tylko Elżbiety jakiejś tam (podawali
          na końcu). Muszę przyznać, że po Polszmacie spodziewałem się gorszego tłumaczenia.
        • grail Re: Sens zycia wg MP 27.12.03, 09:59
          Hmmm, z tego co wiem Beksiński często poprawiał swoje tłumaczenia...
          (na 100% roił tak z latającym cyrkiem)
    • Gość: mill Re: Sens zycia wg MP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 09:51
      Polsat się wytobił ostatnio. We wtorki i poniedziałki puszczają czasem niezłe
      filmy, a dzisiaj będzie Harry Angel!

Może by tak za ciosem i puścić serial MP?
      • kwiat_paproci Re: Sens zycia wg MP 27.12.03, 11:16
        to nic, że oglądałam to 56435643 raz, ale i tak mi się podobało...
        A jakby powtórzyli serial, to na pewno bym się nie obraziła
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka