Dodaj do ulubionych

Ubrania pań i panów od prognozy pogody.

05.08.09, 12:49
Zastanawia mnie, dlaczego panuje taka dyskryminacja panów prowadzących prognozy pogody. Panie mogą zakładać sukienki, spodnie, kolorowe bluzki itp. Pani Omena to nawet czasem wygląda jak prawdziwa pani z autostrady... Natomiast ci biedni prezenterzy pogody zawsze, ale to zawsze występują w garniturach. Przecież to aż dziwnie wygląda. Dlaczego pozwala się na swobodę w postaci spódniczki "ledwo za biodro", a pan nie może wystąpić w bermudach i fajnej koszulce, gdy est lato i typowo wakacyjna prognoza?
Obserwuj wątek
    • pani.misiaczkowa Re: Ubrania pań i panów od prognozy pogody. 05.08.09, 21:14
      Jakiś czas temu, właśnie u pani Omeny, rzucił mi sie w oczy
      żakiecik, szarawo-fioletowy. O ile dobrze pamiętam. I miał pionowe
      pasy z matowego i błyszczącego materiału. Zapamiętałam go, bo
      zakładała go do sukienki w kwiaty i jeszcze paru innych
      niepasujących rzeczy. Lustra nie ma czy co?
    • kkokos Re: Ubrania pań i panów od prognozy pogody. 05.08.09, 21:28
      w ubiegłym roku zubilewicz spóźnił się kiedyś do poranka i pierwsze wejście miał
      w bermudach i t-shircie. uwierz mi, nie chciałabyś go takim oglądać stale...
      • intervention Re: Ubrania pań i panów od prognozy pogody. 06.08.09, 08:01
        Jakos nie wyobrażam sobie naszych prezenterów w takiej odsłonie.
        chociaz gdyby byli to jacys zadbani przystojni faceci to nie miałbym
        nic przeciwko luźnemu ubiorowi:) Co do Zubilewicza w wikipedii
        piszą, że urodził się w 1962, okresliłbym go raczej na 1952, czyli
        na 57 lat:)
    • liza_s Re: Ubrania pań i panów od prognozy pogody. 06.08.09, 11:38
      Przecież bermudy i koszulka nie są odpowiednikiem sukienki! Pogodynki przeważnie
      nie występują w strojach plażowych, lecz w ładnych sukienkach czy kostiumach.
      Nie wszyscy panowie też "zawsze ale to zawsze" noszą garnitury - vide Jarosław Kret.
      • szeryf65 Re: Ubrania pań i panów od prognozy pogody. 08.08.09, 13:55
        nie znosze Kreta. irytuje mnie jego infantylnosc. was tez czy jestem tylko
        zwyklym frustratem, ktorego wnerwia drugi czlowiek?
    • dannyig Re: Ubrania pań i panów od prognozy pogody. 08.08.09, 13:57
      Według mnie ta dyskryminacja nie ogranicza sie jedynie do pogodynek. Kobiety
      moga zakladac bluzki, t-shirty, koszule, sukienki, spodniczki, spodnie, bluzy,
      zakiety - a facetom zostaje garnitur, koszula, t-shirt, bluza i spodnie.
      • azalijazaza Re: Ubrania pań i panów od prognozy pogody. 08.08.09, 14:08
        Wszystkie, nie tylko pogodowe polskie prezenterki nosza marynarki i bluzki o
        dobre 2 rozmiary za male.
        Ciagnie sie to niemilosiernie w "promyczki" przy guzikach a te biedaczki pewnie
        sa u progu asfyksji.
        Nie jest to wylacznosc "dam polskiej tivizji", Pan Krasko celuje w dziedzinie
        ciasnych marynarek.
        • gabula777 Re: Ubrania pań i panów od prognozy pogody. 08.08.09, 20:19
          Dla mnie ideałem jest Marek Horczyczak, mówi krótko sensownie i poważnie, u
          niego nawet garnitur mi nie przeszkadza, choć często występuje w spodniach i
          koszuli, za to garnitur u Kreta kłóci się nieco z jego 'schow pogodowym'.Drażni
          mnie też gdy w zimie prezenterki ubrane są w zbyt lekkie stroje licujące z
          letnią raczej porą.
          • majself Re: Ubrania pań i panów od prognozy pogody. 08.08.09, 22:06
            Pewnie te odcinki emitowane w zimie nagrywają latem i odwrotnie... ;-)
    • majself Re: Ubrania pań i panów od prognozy pogody. 08.08.09, 22:05
      Bo pani Omena była w Playboyu czy innym CKMie, a panowie Wicherki nie.
    • asia_mat A faceci sikają na stojąco ;P 08.08.09, 22:22
      ...a kobiety nie, co jest sporym problemem gdy nie ma w pobliżu normalnej
      toalety. Jakaś sprawiedliwość musi być ;)
      • leszlong Re: A faceci sikają na stojąco ;P 09.08.09, 08:24
        @asia_mat: Sikają kobiety na stojąco, sikają. W starożytnym Egipcie było na
        odwrót, kobiety sikały na stojąco, mężczyźni kucając. Tak więc porównanie nie do
        końca dobre.
        • asia_mat Re: A faceci sikają na stojąco ;P 21.08.09, 16:30
          Ech, leszlong: od razu widać żeś facet :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka