Dodaj do ulubionych

Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widzę...

07.08.09, 21:11
Żenujący poziom, straszne piosenki, okropne choreografie. "Skecze" pomiędzy
kolejnymi wykonawcami przemilczę.
Obserwuj wątek
    • andrz_ej Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 07.08.09, 21:24
      całkowicie podzielam Twoją ocenę,ja patrzę i własnym oczom nie
      wierzę...czy tak rzeczywiście wygląda stan polskiej muzyki
      rozrywkowej?dno to mało powiedziane..i to mają być hity lata?żadnej
      melodyki,brak oryginalności,poziom beznadziejny.Przed kilkoma
      minutami śpiewała niejaka Candy Girl,której występ pod każdym
      względem można określić tylko jako "no comments".Na tle
      konkurencyjnego polsatowskiego "Top Trendy" to porażka.I te
      wkurzające maniery wykonawców,/w tej chwili Zagrobelnego-cytuję: "No
      Sopot jak się bawicie,rączki,rączki w górę,no Sopot
      rączki,rączki,..kręcimy tyłeczkami,rączki../wydaję się,że niedzielny
      jubileuszowy koncert Budki Suflera będzie arcydziełem w porównaniu do
      tego co widzimy dziś.Ciekawe,jaki będzie za 2 tygodnie następny
      konkurencyjny Sopot tym razem tvnowski.
      • tomek_tomasz Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 07.08.09, 21:39
        totalne dno, w sumie jest to jakaś kakofonia obrazu i dźwięku
        zupełnie bez sensu. Prowadząca bez głosu, tancerki wyginają się wg
        schematu z teleturnieju "jaka to melodia", widać zupełna
        amatorszczyznę i nie wierzę, że w kraju nie ma grupy profesjonalnych
        tancerzy.
        Niestety trudno mówić o jakimkolwiek poziomie muzycznym, wg mnie
        jest to jak dotychczas = absolutne 0 z playbacku.
        Widac moim skromym zdaniem, że pożałowano kasy i ochoty do
        zorganizowania dobrego show także zabrakło.
        • bigblog Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 10.08.09, 15:35
          Pełna żenada, można było przewidzieć że wygra Farna, można było przewidzieć że
          wygra Ayo (?) Technology, Po co w ogóle były te 2 pierwsze dni? Imprezę
          uratował koncert Budki Suflera. Nie wiem jednak w jakim celu przerywano
          koncert Budki reklamami i opowieściami jakiegoś ziomka, jakie to wspaniałe
          jest studio skąd realizują imprezę. Wstyd !!!
          • pizza_adoloran Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 10.08.09, 19:17
            bigblog napisał:

> Pełna żenada, można było przewidzieć że wygra Farna

No tak, ale czy było z czego wybierać?
    • nielogniety Ewa Farna zmiotła wszystkich. 07.08.09, 21:42
      Ta, dzielenie programu na części, niekończące się reklamy i ŻENUJĄCY KABARET
      (zresztą, jak prawie każdy, mnie to nie bawi, ale ten z dzisiaj to tragedia, dno
      i 5 metrów mułu).

Jedynie co mogę powiedzieć to to, że Ewa Farna swoim wykonaniem na żywo zmiotła
      tam wszystkich łącznie z tym wyciem Dody. Brawo, Ewa!
      • cristinka Re: Ewa Farna zmiotła wszystkich. 07.08.09, 21:45
        Zgadzam sie, Farna najlepsza. Reszta tych ludzi łącznie z Richardson nie wiem co
        tam robi.
        • dorala Re: Ewa Farna zmiotła wszystkich. 07.08.09, 22:39
          Taa, a ja się cały czas zastanawiam, kto promuje tego wyjca z
          fatalną dykcją.
    • artser Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 07.08.09, 22:35
      Nie rozumiem tych złośliwych komentarzy. Przecież współorganizatorem
      jest ESKA( a wiadomo jaką muzykę ta stacja nadaje). Więc kogo
      chcielibyście usłyszeć!!! Miało być lekko łatwo i przyjemnie!!!!
      Niebawem TVN-owski Festiwal......może będzie ambitniej!!!!
      • tomek_tomasz Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 07.08.09, 22:47
        jeśli tak dalej pójdzie to za rok jako gwiazda będzie występować
        Shazza i inni disko-polowcy. poziom mniej więcej taki sam
      • pizza_adoloran Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 09.08.09, 14:06
        Nie chodzi o ambitną muzykę, bo to festiwal rozrywkowy. Jednak rozrywka masowa
        też może mieć różne poziomy a w Sopocie abonamentowym zaprezentowano zwyczajny
        chłam. Jeszcze polski dzień przeżyłem, ale zagraniczny to były jakieś odrzuty z
        eksportu, wykonawcy czwartoligowi, głównie proponujący sieczkę w rytmie 4/4, w
        dodatku nieumiejący wykonać piosenek na żywo.
      • feminasapiens Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 10.08.09, 10:46
        artser napisał:

> Nie rozumiem tych złośliwych komentarzy. Przecież
        współorganizatorem
        > jest ESKA( a wiadomo jaką muzykę ta stacja nadaje).

No właśnie, cały czas nie mogłam się oprzeć wrażeniu że oglądam eska
        hity na czasie
        • feminasapiens Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 10.08.09, 10:48
          feminasapiens napisała:

> artser napisał:
          >
          > > Nie rozumiem tych złośliwych komentarzy. Przecież
          > współorganizatorem
          > > jest ESKA( a wiadomo jaką muzykę ta stacja nadaje).
          >
          > No właśnie, cały czas nie mogłam się oprzeć wrażeniu że oglądam
          eska
          > hity na czasie

ERRATA: przepraszam, nie cały czas, wyjątkiem była ta dziewczyna w
          okularach, o niemieckim nazwisku z fantastycznym
          coverem "Unforgiven".
          Świetny głos, czyściutko, no i wersja utworu bez zarzutu, ale to już
          wiedziałam wcześniej. Gratulacje!
          • aguszak Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 10.08.09, 11:44
            Czysto rzczywiście zaśpiewała i jej wizerunek nie odbiegał od tekstu
            i nastroju utworu, ale... miałam wrażenie, że jest to dobre
            wykonanie... karaoke! Takiemu wokalowi towarzyszyć powinien zespół,
            a nie odtwarzanie z komputera!
    • princessofbabylon Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 07.08.09, 22:39

Farna rzeczywiście dobra jest. Lesz też w miarę, mimo że playback
      ponoć. Ale Groovebusterz, Stachursky, CG, Doda... :|
    • dona.a Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 07.08.09, 22:48
      Męczące to było i żenujące(kabaret://), Volt tańczył bez składu i
      ładu, układy niedopracowane, kilka lat temu Egurrola nie wypuściłby
      czegoś takiego na scenę, teraz niestety idzie na ilość nie na
      jakość, Węgrowska atrakcyjna babka, ma głos, ale nie wróżę sukcesu w
      TzG, sztywna w ruchach, ale to już inny temat;)
      • jedzoslaw Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 07.08.09, 23:26
        Świat na opak: Sopot w wersji TVP robi syf na kółkach, a my, widzowie oczekujemy
        "misji" od stacji komercyjnej...
        • ewa9717 Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 07.08.09, 23:48
          No to jestem do przodu, bo w ogóle nie oglądałam, ale dlaczego od
          dwóch dni nie mogę ogladać filmu na Dwójce, bo ćwierć obrazu non
          stop zajmuje jakiś biało-czerwony rozmaz z przypomnieniem o tym
          festiwalu?
          • ben_k tę plamę na ekranie powinno się 09.08.09, 12:07
            potraktować jako reklamę, a dalej jako przekroczenie czasu nadawania reklam. W
            końcu leci to non stop.
    • grek.grek Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 08.08.09, 11:13
      Tyle, że to podobno super-wydarzenie jest, bo jakiś WUJ z Dwójki
      wziął i przylepił do ekranu znaczek "Sopot 2009, już jutro", duży, kolorowy, wyglądający jak pawie łajno, przeszkadzający wybitnie w
      odbiorze, zwłaszcza, filmu.

"I festiwal w Sopocie, jaki ochlaj i wyżerka, ile kasy dać dziadowi
      o zniszczonych nerkach" - tak w 97 śpiewał bard , a jutro, jako rzecze
      program, ma wystąpić Budka Suflera. Wyzyjoner, normalnie wyzyjoner.

Odebrać Publicznej w cholerę reklamy, dać corocznie jakiś stały procent pieniędzy budżetowych plus składkę od komercyjnych i się wreszcie rozwiąże problem - przestaną się zajmować zarabianiem gotówki, wabieniem
      reklamodawców, konkurowaniem z Polsatami i innymi garkuchniami, zwolnią połowę darmozjadów, zaczną się liczyć z groszem, a przy dobrym prezesie i dyrektorach programowych może stworzyć bardzo dobrą ramówkę. Zostanie 40-50 % obecnej widowni, ale wróci 10-20 tej, która od lat nie ogląda TVP z pogardy dla niej i jej strategii przetrwania.
      A jak nikt nie chce tego zrobić, to sprywatyzować to szambo, obudzimy się za 4-5 lat z ręką w nocniku, ale Polak zawsze najpierw musi wleźć w g,wno, zeby nauczyć się patrzeć pod nogi.

• zona_jarka Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 08.08.09, 14:53
      Nie rozumiesz? Na tym polega misyjność naszej państwowej TV, po
      prostu mają nas za idiotów (bez urazy).
    • bardu Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 08.08.09, 17:03
      Włączałam na chwilę kilka razy - raz wpadłam na Richardson tracącą głos, potem
      jacyś młodzi ludzie gadali coś bez ładu i składu (może to miało być dowcipne,
      ale nie było), potem na scenę wyskoczyła Doda, więc szybciutko przełączyłam (nie
      trawię jej i nie rozumiem, jak TVP, która ma ponoć "misję" może pokazywać coś
      takiego) i na końcu zobaczyłam Farnę, która podobno wygrała, ale nie byłam w
      stanie wysłuchać jej piosenki, bo to był jeden wielki hałas - nagłośnienie
      tragiczne. Chyba reżyser dźwięku zaspał albo się napił za dużo, bo to było nie
      do wytrzymania. Tak więc było jeszcze gorzej, niż się spodziewałam. Ale w końcu
      TVP nas nie rozpieszcza i można się było przyzwyczaić do poziomu - jak to było w
      piosence - mniej niż zero.
      • rene8 Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 08.08.09, 18:49
        A mi szkoda było Richardson. No widać i słychac było ,ze jakieś
        zapalenie krtani,albo cuś. Doda mnie rozczarowała. Ma głos
        dziewczyna,ale "boys,boys" to było...gorsze niż ustawa przewiduje. I to
        "klaskamy". Podobała mi się Ewa Farna. Licze na to ,że nie zaprzepaści
        talentu.
        • poboczny Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 08.08.09, 21:18
          Ogłaszam koniec muzyki w Sopocie !!! właśnie przed chwilą przełączyłem pilotem kanał i...o zgrozo !!! to nie nadaje nawet do żadnego komentarza !!! totalna kpina z widza !!!
          • tomek_tomasz Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 08.08.09, 21:32
            dzisiaj niewiele lepiej ale niewiele lepiej od 0 to ciągle jest 0.
            choreografia dno i żenada totalna, kabaret zupełnie nie jest
            śmieszny a podstarzały zestaw krzyczących prowadzących chyba
            najbardziej śmieszy swoja nieporadnością
            • jedzoslaw Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 09.08.09, 12:42
              Przede wszystkim, niech mi wreszcie ktoś wytłumaczy, czemu TVP wciąż lansuje tę pop-szmatę o kretyńskim chichocie i dlaczego od 10 lat Budka Suflera trzyma się każdej estrady telewizyjnej na którą wejdzie. Czemu mam płacić za całe to szambo? Powiedzcie mi, bo kuchwa, za chwilę zwariuję. Nie, nie oglądałem tego całego goovna, choć w tym wszystkim Ewa Farna nawet stanowi pewne urozmaicenie. 16 lat, głos niewyrobiony, ale dziewczyna ma szanse. Jednak jakim prawem ktoś zmusza mnie do oglądania tego syfu za pomocą jakiejś yebanney naklejki na rogu szkła???? I nie mam też zamiaru oglądać po raz enty niejakiej In-grid, która kiedyś tam, bodaj w 2003-2005 miała swoje "pszeboje", wykonywane potem najczęściej z plejbeku w "Jaka to melodia". Greku, powtarzam to, co powiedziałem kiedyś: ZLIKWIDOWAĆ TVP. Sprywatyzować to guano, sprzedać biurowce, wyyebać te wszystkie Kamele i Lisy. Nie potrzeba nam tej wyjątkowo szkodliwej i pasożytniczej instytucji. Zaś abonament zachować tylko dla utrzymania Polskiego Radia i TVP Kultura (to ostatnie z dużą dawką życzliwości, bo i tam zdarzają się ciekawostki).
              • pizza_adoloran Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 09.08.09, 12:49
                Ależ z Ciebie malkontent, Jedzosławie - nie widziałeś, jak ludzie się wczoraj
                wspaniale bawili! Mieli takie fajne girlandy na szyjach i jak kamera ich
                filmowała, to machali! I tak ładnie tańczyli, bo sam Agustin Ecośtam zrobił
                układy taneczne. I muza fajna była, w ogóle się nie znasz. A prowadzący -
                naturalni, ze wspaniałą dykcją, przygotowani... zupełnie nie rozumiem, czego się
                czepiasz.
              • grek.grek Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 09.08.09, 13:30
                Jędzosławie, mnie też się nóz w kieszeni otwiera, ale nie wylewajmy dziecka z kąpielą; wg mnie nie TVP jest szkodliwa, tylko debilni i pazerni polscy politykierzy nie umieją je zreformować - nie dlatego, ze to takie niemożliwe, a dlatego, że nie chcą. W całej Europie problem mediów publicznych, telewizji, jest rozwiązany, wszędzie to unormowano, tylko w Polsce Czyli Nigdzie (a ja bym powiedział - W D,pie Mamuta, głównie dzięki tzw. klasie politycznej) ciągle jest syf, tyfus i malaria, a największa "partia" polityczna, mająca wszystkie atuty w ręku, cierpliwie czeka aż czara się przeleje i przy minimalnym sprzeciwie społecznym będzie mogła z TVP zrobić kolejny geszeft dla swoich Misiaków i Walterów. Nie możemy uciec z tego zaklętego kręgu politycznych kombinacji, ja zaczynam powoli wierzyć w Układ, który za tym wszystkim stoi, dla którego TVP, częstotliwości na ktorych chodzi i cała reszta są łakomym kąskiem, i mówię to bez cienia humoru, bo inaczej tej kuriozalnej bierności i wyczekiwania się nie da wytłumaczyć.

Z uporem maniaka będę się powtarzał, że model hiszpański jest optymalny : Publiczna dostaje corocznie stały procent pieniędzy budżetowych + stałą składkę od mediów komercyjnych, a w zamian przestaje emitować reklamy i nie goni za kasa, a skupia się na
                misji, ściśle zdefiniowanej. Do tego odpowiedni prezes, a ludzi
                godnych zaufania można w tym kraju paru znaleźć. Skończą się patologie, zacznie się normalność.

I tu jest problem, bo Polska, to nie Hiszpania, Niemcy czy Francja,
                tylko nieszczęśliwy kraik, którym rządzą sponsorowane k.urwy. Albo
                wybierzmy nowych ludzi, albo zburzmy to w cholerę i budujmy monarchię, ew. podzielmy się na 4 części i może 2 wezmą
                Niemcy na swój land, a 2 Rosja na swoją republikę. Polska nie umiała
                i nie umie korzystać rozumnie z suwerenności, więc na nią nie zasługuje.
                • pizza_adoloran grek.grek 09.08.09, 14:04
                  Greku, a nie zauważyłeś, że polskiej publiczności jest - jakby to powiedzieć -
                  wszystko jedno? Nie mówię o tych paru procentach, które tu się wypowiadają, ale
                  o tzw. masie, która decyduje słupkami oglądalności, smsami itd. Masa rządzi,
                  więc mniejszość nie istnieje. To dlatego np. program wspomnieniowy o
                  Zapasiewiczu był kiele północy, podczas gdy za dnia mogę oglądać wyszczerzoną na
                  wszystkie strony świata Richardson czy inne Mroczki. I teoretycznie powinienem
                  się cieszyć, że w ogóle wspomniano Zapasiewicza, bo przecież nie był taki
                  medialny jak Michael Jackson i nie śpiewały mu gwiazdy R&B na pogrzebie.
                  • jedzoslaw Re: grek.grek 09.08.09, 16:22
                    Tak, masa rządzi, ale to dlatego, że tak została uformowana. I teraz już zawsze
                    będzie wolała "Mariolkę" z zarośniętym debilem w sztucznej żółtej peruce,
                    zamiast Kabaretu Hrabi, zaś Zapasiewicz pójdzie tam tylko, gdzie nikomu nie
                    będzie przeszkadzał. A co z koncertem z okazji rocznicy P.W., z tekstami
                    Gajcego? Ciekawy projekt, lecz dosłownie zayebany sztachetami przez buraków z
                    Woronicza. Niestety, buractwo uznało mnie za debila i zdecydowało za mnie, że
                    jestem takim samym burakiem jak oni, a więc Gajcy nie jest dla mnie. Świetny
                    koncert poznałem w strzępach dzięki uprzejmości- uwaga- TVN-u, który wyemitował
                    jego skrót.
                    Co do kraju to nawet i po kolejnych hipotetycznych rozbiorach nic by się nie
                    zmieniło. Trzeba pracy, młode pokolenie musi przyjść i przejąć stery. Jednak
                    niezbędne jest wychowywanie ludności, a publiczna TVP jest tego właściwym
                    narzędziem i tylko do tego powinna służyć.
                    • pizza_adoloran Re: grek.grek 09.08.09, 16:48
                      Niestety, racja. Bo podaż idzie faktycznie z góry. A że jest to podaż
                      niezróżnicowana, słuchacze takiej np Eski mają do wyboru między umpa-umpa a
                      łup-łup (mówię na podstawie wczorajszych występów). Telewidzowie mają wybór
                      miedzy gamą seriali obyczajowych, w których nieudaczni pseudoaktorzy szczerzą
                      się i mizdrzą a zamiast programów muzycznych w telewizji są teleturnieje typu
                      "Tak to leciało" czy "Jaka to melodia" z czymś w stylu klubu karaoke. Na dobrą
                      sprawę decydenci powinni zlikwidować TVP Kultura, Kino Polska i inne podobne
                      ostoje wyższego poziomu, żeby broń Boże nikomu nie wpadło do głowy, że istnieje
                      coś lepszego od popisów Kasi Cichopek, tańców Stefano Terrazzino i obiektywu
                      Justyny Steczkowskiej. Równać, równać!
                    • panna-nikt-online Re: grek.grek 09.08.09, 17:59
                      Też wkurzył mnie ten koncert w rocznicę Powstania Warszawskiego.Raz
                      na ruski rok trafia się coś godnego uwagi, a i to potrafią skopać
                      pokazując trzydziestominutowy skrót.No,ale kto w tym kraju słucha
                      Żywiołaka,Pustek,Armii itp. W TV z góry zakładają,że jak nie pokażą
                      bandy podrygujących debili, to nikt nie obejrzy.
                      • dona.a Re: grek.grek 09.08.09, 22:26
                        Górniak, co by o Niej nie mówić, wiedziała co robi wycofując się z
                        Sopotu, ciekawe czy sama na to wpadła, czy menago był na tyle mądry
                        i przewidujący
                        • muminek98 Re: grek.grek 10.08.09, 10:45
                          oda sie wyczerapała-numer z klatką juz był.
                          poza tym jak spiewała Dżage to słuchając tego strasznie się męczyłam.nie wiem
                          czy to, że doda była taka zasapana tak na to wpłynęła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka