cristinka 07.08.09, 21:11 Żenujący poziom, straszne piosenki, okropne choreografie. "Skecze" pomiędzy kolejnymi wykonawcami przemilczę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrz_ej Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 07.08.09, 21:24 całkowicie podzielam Twoją ocenę,ja patrzę i własnym oczom nie wierzę...czy tak rzeczywiście wygląda stan polskiej muzyki rozrywkowej?dno to mało powiedziane..i to mają być hity lata?żadnej melodyki,brak oryginalności,poziom beznadziejny.Przed kilkoma minutami śpiewała niejaka Candy Girl,której występ pod każdym względem można określić tylko jako "no comments".Na tle konkurencyjnego polsatowskiego "Top Trendy" to porażka.I te wkurzające maniery wykonawców,/w tej chwili Zagrobelnego-cytuję: "No Sopot jak się bawicie,rączki,rączki w górę,no Sopot rączki,rączki,..kręcimy tyłeczkami,rączki../wydaję się,że niedzielny jubileuszowy koncert Budki Suflera będzie arcydziełem w porównaniu do tego co widzimy dziś.Ciekawe,jaki będzie za 2 tygodnie następny konkurencyjny Sopot tym razem tvnowski. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_tomasz Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 07.08.09, 21:39 totalne dno, w sumie jest to jakaś kakofonia obrazu i dźwięku zupełnie bez sensu. Prowadząca bez głosu, tancerki wyginają się wg schematu z teleturnieju "jaka to melodia", widać zupełna amatorszczyznę i nie wierzę, że w kraju nie ma grupy profesjonalnych tancerzy. Niestety trudno mówić o jakimkolwiek poziomie muzycznym, wg mnie jest to jak dotychczas = absolutne 0 z playbacku. Widac moim skromym zdaniem, że pożałowano kasy i ochoty do zorganizowania dobrego show także zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
bigblog Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 10.08.09, 15:35 Pełna żenada, można było przewidzieć że wygra Farna, można było przewidzieć że wygra Ayo (?) Technology, Po co w ogóle były te 2 pierwsze dni? Imprezę uratował koncert Budki Suflera. Nie wiem jednak w jakim celu przerywano koncert Budki reklamami i opowieściami jakiegoś ziomka, jakie to wspaniałe jest studio skąd realizują imprezę. Wstyd !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 10.08.09, 19:17 bigblog napisał: > Pełna żenada, można było przewidzieć że wygra Farna No tak, ale czy było z czego wybierać? Odpowiedz Link Zgłoś
nielogniety Ewa Farna zmiotła wszystkich. 07.08.09, 21:42 Ta, dzielenie programu na części, niekończące się reklamy i ŻENUJĄCY KABARET (zresztą, jak prawie każdy, mnie to nie bawi, ale ten z dzisiaj to tragedia, dno i 5 metrów mułu). Jedynie co mogę powiedzieć to to, że Ewa Farna swoim wykonaniem na żywo zmiotła tam wszystkich łącznie z tym wyciem Dody. Brawo, Ewa! Odpowiedz Link Zgłoś
cristinka Re: Ewa Farna zmiotła wszystkich. 07.08.09, 21:45 Zgadzam sie, Farna najlepsza. Reszta tych ludzi łącznie z Richardson nie wiem co tam robi. Odpowiedz Link Zgłoś
dorala Re: Ewa Farna zmiotła wszystkich. 07.08.09, 22:39 Taa, a ja się cały czas zastanawiam, kto promuje tego wyjca z fatalną dykcją. Odpowiedz Link Zgłoś
artser Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 07.08.09, 22:35 Nie rozumiem tych złośliwych komentarzy. Przecież współorganizatorem jest ESKA( a wiadomo jaką muzykę ta stacja nadaje). Więc kogo chcielibyście usłyszeć!!! Miało być lekko łatwo i przyjemnie!!!! Niebawem TVN-owski Festiwal......może będzie ambitniej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_tomasz Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 07.08.09, 22:47 jeśli tak dalej pójdzie to za rok jako gwiazda będzie występować Shazza i inni disko-polowcy. poziom mniej więcej taki sam Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 09.08.09, 14:06 Nie chodzi o ambitną muzykę, bo to festiwal rozrywkowy. Jednak rozrywka masowa też może mieć różne poziomy a w Sopocie abonamentowym zaprezentowano zwyczajny chłam. Jeszcze polski dzień przeżyłem, ale zagraniczny to były jakieś odrzuty z eksportu, wykonawcy czwartoligowi, głównie proponujący sieczkę w rytmie 4/4, w dodatku nieumiejący wykonać piosenek na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 10.08.09, 10:46 artser napisał: > Nie rozumiem tych złośliwych komentarzy. Przecież współorganizatorem > jest ESKA( a wiadomo jaką muzykę ta stacja nadaje). No właśnie, cały czas nie mogłam się oprzeć wrażeniu że oglądam eska hity na czasie Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 10.08.09, 10:48 feminasapiens napisała: > artser napisał: > > > Nie rozumiem tych złośliwych komentarzy. Przecież > współorganizatorem > > jest ESKA( a wiadomo jaką muzykę ta stacja nadaje). > > No właśnie, cały czas nie mogłam się oprzeć wrażeniu że oglądam eska > hity na czasie ERRATA: przepraszam, nie cały czas, wyjątkiem była ta dziewczyna w okularach, o niemieckim nazwisku z fantastycznym coverem "Unforgiven". Świetny głos, czyściutko, no i wersja utworu bez zarzutu, ale to już wiedziałam wcześniej. Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 10.08.09, 11:44 Czysto rzczywiście zaśpiewała i jej wizerunek nie odbiegał od tekstu i nastroju utworu, ale... miałam wrażenie, że jest to dobre wykonanie... karaoke! Takiemu wokalowi towarzyszyć powinien zespół, a nie odtwarzanie z komputera! Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 07.08.09, 22:39 Farna rzeczywiście dobra jest. Lesz też w miarę, mimo że playback ponoć. Ale Groovebusterz, Stachursky, CG, Doda... :| Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 07.08.09, 22:48 Męczące to było i żenujące(kabaret://), Volt tańczył bez składu i ładu, układy niedopracowane, kilka lat temu Egurrola nie wypuściłby czegoś takiego na scenę, teraz niestety idzie na ilość nie na jakość, Węgrowska atrakcyjna babka, ma głos, ale nie wróżę sukcesu w TzG, sztywna w ruchach, ale to już inny temat;) Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 07.08.09, 23:26 Świat na opak: Sopot w wersji TVP robi syf na kółkach, a my, widzowie oczekujemy "misji" od stacji komercyjnej... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 07.08.09, 23:48 No to jestem do przodu, bo w ogóle nie oglądałam, ale dlaczego od dwóch dni nie mogę ogladać filmu na Dwójce, bo ćwierć obrazu non stop zajmuje jakiś biało-czerwony rozmaz z przypomnieniem o tym festiwalu? Odpowiedz Link Zgłoś
ben_k tę plamę na ekranie powinno się 09.08.09, 12:07 potraktować jako reklamę, a dalej jako przekroczenie czasu nadawania reklam. W końcu leci to non stop. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 08.08.09, 11:13 Tyle, że to podobno super-wydarzenie jest, bo jakiś WUJ z Dwójki wziął i przylepił do ekranu znaczek "Sopot 2009, już jutro", duży, kolorowy, wyglądający jak pawie łajno, przeszkadzający wybitnie w odbiorze, zwłaszcza, filmu. "I festiwal w Sopocie, jaki ochlaj i wyżerka, ile kasy dać dziadowi o zniszczonych nerkach" - tak w 97 śpiewał bard , a jutro, jako rzecze program, ma wystąpić Budka Suflera. Wyzyjoner, normalnie wyzyjoner. Odebrać Publicznej w cholerę reklamy, dać corocznie jakiś stały procent pieniędzy budżetowych plus składkę od komercyjnych i się wreszcie rozwiąże problem - przestaną się zajmować zarabianiem gotówki, wabieniem reklamodawców, konkurowaniem z Polsatami i innymi garkuchniami, zwolnią połowę darmozjadów, zaczną się liczyć z groszem, a przy dobrym prezesie i dyrektorach programowych może stworzyć bardzo dobrą ramówkę. Zostanie 40-50 % obecnej widowni, ale wróci 10-20 tej, która od lat nie ogląda TVP z pogardy dla niej i jej strategii przetrwania. A jak nikt nie chce tego zrobić, to sprywatyzować to szambo, obudzimy się za 4-5 lat z ręką w nocniku, ale Polak zawsze najpierw musi wleźć w g,wno, zeby nauczyć się patrzeć pod nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_jarka Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 08.08.09, 14:53 Nie rozumiesz? Na tym polega misyjność naszej państwowej TV, po prostu mają nas za idiotów (bez urazy). Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 08.08.09, 17:03 Włączałam na chwilę kilka razy - raz wpadłam na Richardson tracącą głos, potem jacyś młodzi ludzie gadali coś bez ładu i składu (może to miało być dowcipne, ale nie było), potem na scenę wyskoczyła Doda, więc szybciutko przełączyłam (nie trawię jej i nie rozumiem, jak TVP, która ma ponoć "misję" może pokazywać coś takiego) i na końcu zobaczyłam Farnę, która podobno wygrała, ale nie byłam w stanie wysłuchać jej piosenki, bo to był jeden wielki hałas - nagłośnienie tragiczne. Chyba reżyser dźwięku zaspał albo się napił za dużo, bo to było nie do wytrzymania. Tak więc było jeszcze gorzej, niż się spodziewałam. Ale w końcu TVP nas nie rozpieszcza i można się było przyzwyczaić do poziomu - jak to było w piosence - mniej niż zero. Odpowiedz Link Zgłoś
rene8 Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 08.08.09, 18:49 A mi szkoda było Richardson. No widać i słychac było ,ze jakieś zapalenie krtani,albo cuś. Doda mnie rozczarowała. Ma głos dziewczyna,ale "boys,boys" to było...gorsze niż ustawa przewiduje. I to "klaskamy". Podobała mi się Ewa Farna. Licze na to ,że nie zaprzepaści talentu. Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 08.08.09, 21:18 Ogłaszam koniec muzyki w Sopocie !!! właśnie przed chwilą przełączyłem pilotem kanał i...o zgrozo !!! to nie nadaje nawet do żadnego komentarza !!! totalna kpina z widza !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_tomasz Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 08.08.09, 21:32 dzisiaj niewiele lepiej ale niewiele lepiej od 0 to ciągle jest 0. choreografia dno i żenada totalna, kabaret zupełnie nie jest śmieszny a podstarzały zestaw krzyczących prowadzących chyba najbardziej śmieszy swoja nieporadnością Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 09.08.09, 12:42 Przede wszystkim, niech mi wreszcie ktoś wytłumaczy, czemu TVP wciąż lansuje tę pop-szmatę o kretyńskim chichocie i dlaczego od 10 lat Budka Suflera trzyma się każdej estrady telewizyjnej na którą wejdzie. Czemu mam płacić za całe to szambo? Powiedzcie mi, bo kuchwa, za chwilę zwariuję. Nie, nie oglądałem tego całego goovna, choć w tym wszystkim Ewa Farna nawet stanowi pewne urozmaicenie. 16 lat, głos niewyrobiony, ale dziewczyna ma szanse. Jednak jakim prawem ktoś zmusza mnie do oglądania tego syfu za pomocą jakiejś yebanney naklejki na rogu szkła???? I nie mam też zamiaru oglądać po raz enty niejakiej In-grid, która kiedyś tam, bodaj w 2003-2005 miała swoje "pszeboje", wykonywane potem najczęściej z plejbeku w "Jaka to melodia". Greku, powtarzam to, co powiedziałem kiedyś: ZLIKWIDOWAĆ TVP. Sprywatyzować to guano, sprzedać biurowce, wyyebać te wszystkie Kamele i Lisy. Nie potrzeba nam tej wyjątkowo szkodliwej i pasożytniczej instytucji. Zaś abonament zachować tylko dla utrzymania Polskiego Radia i TVP Kultura (to ostatnie z dużą dawką życzliwości, bo i tam zdarzają się ciekawostki). Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 09.08.09, 12:49 Ależ z Ciebie malkontent, Jedzosławie - nie widziałeś, jak ludzie się wczoraj wspaniale bawili! Mieli takie fajne girlandy na szyjach i jak kamera ich filmowała, to machali! I tak ładnie tańczyli, bo sam Agustin Ecośtam zrobił układy taneczne. I muza fajna była, w ogóle się nie znasz. A prowadzący - naturalni, ze wspaniałą dykcją, przygotowani... zupełnie nie rozumiem, czego się czepiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Sopot w Dwójce- jestem przerażona tym co widz 09.08.09, 13:30 Jędzosławie, mnie też się nóz w kieszeni otwiera, ale nie wylewajmy dziecka z kąpielą; wg mnie nie TVP jest szkodliwa, tylko debilni i pazerni polscy politykierzy nie umieją je zreformować - nie dlatego, ze to takie niemożliwe, a dlatego, że nie chcą. W całej Europie problem mediów publicznych, telewizji, jest rozwiązany, wszędzie to unormowano, tylko w Polsce Czyli Nigdzie (a ja bym powiedział - W D,pie Mamuta, głównie dzięki tzw. klasie politycznej) ciągle jest syf, tyfus i malaria, a największa "partia" polityczna, mająca wszystkie atuty w ręku, cierpliwie czeka aż czara się przeleje i przy minimalnym sprzeciwie społecznym będzie mogła z TVP zrobić kolejny geszeft dla swoich Misiaków i Walterów. Nie możemy uciec z tego zaklętego kręgu politycznych kombinacji, ja zaczynam powoli wierzyć w Układ, który za tym wszystkim stoi, dla którego TVP, częstotliwości na ktorych chodzi i cała reszta są łakomym kąskiem, i mówię to bez cienia humoru, bo inaczej tej kuriozalnej bierności i wyczekiwania się nie da wytłumaczyć. Z uporem maniaka będę się powtarzał, że model hiszpański jest optymalny : Publiczna dostaje corocznie stały procent pieniędzy budżetowych + stałą składkę od mediów komercyjnych, a w zamian przestaje emitować reklamy i nie goni za kasa, a skupia się na misji, ściśle zdefiniowanej. Do tego odpowiedni prezes, a ludzi godnych zaufania można w tym kraju paru znaleźć. Skończą się patologie, zacznie się normalność. I tu jest problem, bo Polska, to nie Hiszpania, Niemcy czy Francja, tylko nieszczęśliwy kraik, którym rządzą sponsorowane k.urwy. Albo wybierzmy nowych ludzi, albo zburzmy to w cholerę i budujmy monarchię, ew. podzielmy się na 4 części i może 2 wezmą Niemcy na swój land, a 2 Rosja na swoją republikę. Polska nie umiała i nie umie korzystać rozumnie z suwerenności, więc na nią nie zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran grek.grek 09.08.09, 14:04 Greku, a nie zauważyłeś, że polskiej publiczności jest - jakby to powiedzieć - wszystko jedno? Nie mówię o tych paru procentach, które tu się wypowiadają, ale o tzw. masie, która decyduje słupkami oglądalności, smsami itd. Masa rządzi, więc mniejszość nie istnieje. To dlatego np. program wspomnieniowy o Zapasiewiczu był kiele północy, podczas gdy za dnia mogę oglądać wyszczerzoną na wszystkie strony świata Richardson czy inne Mroczki. I teoretycznie powinienem się cieszyć, że w ogóle wspomniano Zapasiewicza, bo przecież nie był taki medialny jak Michael Jackson i nie śpiewały mu gwiazdy R&B na pogrzebie. Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: grek.grek 09.08.09, 16:22 Tak, masa rządzi, ale to dlatego, że tak została uformowana. I teraz już zawsze będzie wolała "Mariolkę" z zarośniętym debilem w sztucznej żółtej peruce, zamiast Kabaretu Hrabi, zaś Zapasiewicz pójdzie tam tylko, gdzie nikomu nie będzie przeszkadzał. A co z koncertem z okazji rocznicy P.W., z tekstami Gajcego? Ciekawy projekt, lecz dosłownie zayebany sztachetami przez buraków z Woronicza. Niestety, buractwo uznało mnie za debila i zdecydowało za mnie, że jestem takim samym burakiem jak oni, a więc Gajcy nie jest dla mnie. Świetny koncert poznałem w strzępach dzięki uprzejmości- uwaga- TVN-u, który wyemitował jego skrót. Co do kraju to nawet i po kolejnych hipotetycznych rozbiorach nic by się nie zmieniło. Trzeba pracy, młode pokolenie musi przyjść i przejąć stery. Jednak niezbędne jest wychowywanie ludności, a publiczna TVP jest tego właściwym narzędziem i tylko do tego powinna służyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: grek.grek 09.08.09, 16:48 Niestety, racja. Bo podaż idzie faktycznie z góry. A że jest to podaż niezróżnicowana, słuchacze takiej np Eski mają do wyboru między umpa-umpa a łup-łup (mówię na podstawie wczorajszych występów). Telewidzowie mają wybór miedzy gamą seriali obyczajowych, w których nieudaczni pseudoaktorzy szczerzą się i mizdrzą a zamiast programów muzycznych w telewizji są teleturnieje typu "Tak to leciało" czy "Jaka to melodia" z czymś w stylu klubu karaoke. Na dobrą sprawę decydenci powinni zlikwidować TVP Kultura, Kino Polska i inne podobne ostoje wyższego poziomu, żeby broń Boże nikomu nie wpadło do głowy, że istnieje coś lepszego od popisów Kasi Cichopek, tańców Stefano Terrazzino i obiektywu Justyny Steczkowskiej. Równać, równać! Odpowiedz Link Zgłoś
panna-nikt-online Re: grek.grek 09.08.09, 17:59 Też wkurzył mnie ten koncert w rocznicę Powstania Warszawskiego.Raz na ruski rok trafia się coś godnego uwagi, a i to potrafią skopać pokazując trzydziestominutowy skrót.No,ale kto w tym kraju słucha Żywiołaka,Pustek,Armii itp. W TV z góry zakładają,że jak nie pokażą bandy podrygujących debili, to nikt nie obejrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: grek.grek 09.08.09, 22:26 Górniak, co by o Niej nie mówić, wiedziała co robi wycofując się z Sopotu, ciekawe czy sama na to wpadła, czy menago był na tyle mądry i przewidujący Odpowiedz Link Zgłoś
muminek98 Re: grek.grek 10.08.09, 10:45 oda sie wyczerapała-numer z klatką juz był. poza tym jak spiewała Dżage to słuchając tego strasznie się męczyłam.nie wiem czy to, że doda była taka zasapana tak na to wpłynęła. Odpowiedz Link Zgłoś