Gość: kubu IP: *.chello.pl 30.12.03, 22:53 no no no przejalem paleczke ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kubu Re: IDOL 3.17 IP: *.chello.pl 30.12.03, 22:58 ostatni wpis w poprzednim w watku dotyczyl Brodki ponoc ma spiewac cos Erykah Badu i jakas piosenke Kofty Kofta na mnie nie robi wrazenia, ale zal mi Ms Badu :/// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.17 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 23:04 Khmm Janusz Kofta - mało mi to mówi :P Tzn nie samo nazwisko, ale..;) Zobaczymy. Erykah Badu - nnnooo nie wieeem, sama nie jestem wielką fanką w ogóle takiej muzyki, ale bardzo doceniam, co akurat TA Pani robi i myslę sobie, że bedzie trudno... Jestem wręcz pewna, że Monika Jej nie pokona, ciekawa jestem, jak Monika pooradzi sobie z przekazem ... Bo przede wszystkim Erykah to dla mnie wrażliwość, coś wyjątkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: IDOL 3.17 IP: *.chello.pl 30.12.03, 23:08 i ciekawe ktory kawalek obstawiam, ze cos z pierwszej plyty ON & ON? APPLE TREE? bo chyba nie PICK YOUR AFRO DADDY ;) a o co chodzi z tym Januszem? Ktos sie pomylil? Bo ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.17 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 23:13 Z Januszem - ja nic nie wiem hehe :P Ale kurde no, ni epotrafię sonie jakoś tego wyobrazić, Monika+Erykah..HMMM Ciekawe, czym chce nas powalić, ambitnym repertuarem, czy wykonaniem - mam tylko nadzieję, że wie, na co się decyduje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: IDOL 3.17 IP: *.chello.pl 30.12.03, 23:15 no to ja sie tylko upewnie - Ty wiesz, ze Kofta mial na imie Jonasz, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.17 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 23:20 Buahaha teraz rozumiem ;) No pewnie, że wiem, dopiero co zauważyłam swój błąd :D Wybaczcie, już się kładę spać, bo widzę, że już cos nie tego ze mną:) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.17 30.12.03, 23:46 > Ale kurde no, ni epotrafię sonie jakoś tego wyobrazić, Monika+Erykah..HMMM Przyznaje sie bez bicia, ze w reperturze E.Badu nie poruszam sie jak ryba w wodzie, ale mysle, ze bedzie to cos dobrze pasujacego do Brodki, skoro sie na nia zdecydowala (o ile to prawda). To s(z)prytna dziewczyn(k)a i sama pod soba dolkow by nie kopala. Nawet jesli sobie nie poradzi to przynajmniej nie bedzie glosow, ze poszla na latwizne czy pod publiczke. Mysle jednak, ze bedzie dobrze. Bardziej jestem w tej chwili ciekaw jak Kesy wybrnie z Kocicy i czy zaskoczy widzow jakas 'wirowka' w najmniej spodziewanym momencie ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: IDOL 3.17 IP: *.chello.pl 30.12.03, 23:59 to kto jej wykopal te nieszczesne Conga? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.17 31.12.03, 00:46 Pytania sa tendencyjne ;-). A tak na marginesie w 'Conga' byly dwie rzeczy tragiczne: refren (jezyk sobie polamala i rytm zgubila) i taniec (nie te rytmy najwidoczniej). Zwrotki byly w porzadku. Trzeba optymistycznie do tego podchodzic ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.17 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 00:10 >Nawet jesli sobie nie poradzi to przynajmniej nie bedzie > glosow, ze poszla na latwizne czy pod publiczke. Na łatwiznę nie idzie, ale czy nikt nie ma wrazenia, że wybiera coś, o czym akurat teraz robi się głosno - o Erykah (Eryce) Badu usłyszałam dopiero teraz, z okazji jej koncertu. A skoro nawet ja usłyszałam, to i pare mln ludzi rodaków pewnie też i pewnie zaczeło się nią i jej twórczością interesować... Brodka mogłaby być specem od reklamy, zawsze wie, z czym wyskoczyć - o ile oczywiście to nie plotka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: IDOL 3.17 IP: *.chello.pl 31.12.03, 00:12 > Bardziej jestem w tej chwili ciekaw jak Kesy wybrnie z Kocicy i czy zaskoczy > widzow jakas 'wirowka' w najmniej spodziewanym momencie ;-). mam nadzieję, że tak, bo bardzo lubię jego 'wirówki' :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: IDOL 3.17 31.12.03, 10:23 Właśnie odnalazłam mp3 z fragmentem koncertowej wersji Kocicy, bo żadnej innej nie mogłam znaleźć i jestem lekutko zaniepokojona, jak Kuba z tego wybrnie. To znaczy podobnie jak ty w stosunku do Moniki, tak ja w stosunku do Kuby mam nadzieję, że wie, co robi. Skoro b ędzie to jedyny koncert, do którego sami dobierali utwory, to chyba mieli juz z tymi utworami do czynienia, być może wykonywali je nieraz i wiedzą, jak je zaśpiewać. Ja jestem "z obozu" Kuby, ale nie przepadam za wirówka i ozdobnikami, o wiele bardziej lubię tę barwe głosu, jaka zaśpiewał Nirvanę czy RHCP, ale coś mi się wydaje, że nie daruje sobie chłopak i dołoży do pieca w finale. I to może nie całkiem mu wyjść, jak nie wyszło do końca w piosence Omegi. No, zobaczymy. W każdym razie głosem od Marka Piekarczyka tak bardzo się Kuba różni, że naprawdę nie jestem sobie wyobrazić jak on zaśpiewa tę piosenkę. Mimo to trzymam kciuki za niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: IDOL 3.17 IP: *.chello.pl 31.12.03, 15:48 Żeby nie wyszło na to, ze jestem kompletnie głucha albo zaślepiona ;) - nie twierdzę, że Kuba zawsze śpiewa czysto, ani też że jego 'wirówki' są w 100% udane (on sam również przyznał, że w Idolu jeszcze nigdy nie był zadowolony ze swojego wykonania). Jednak mimo wszystko lubię te jego eksperymenty, doceniam je, bo wymagają sporo odwagi i świadczą o jego dużym potencjale. Ogólnie uważam, że Kuba śpiewa bardzo dobrze, niektóre jego wykonania były bezbłędne, inne może troszkę gorsze, ale zawsze dobre. Poza tym w muzyce rockowej i tak najważniejsze są emocje, a nie technika. :) I jeszcze jedno - przyznaję otwarcie, że moja sympatia do Kuby jest w tej chwili tak duża, że jego wpadki nie mają dla mnie żadnego znaczenia. :))) Co do "kocicy" - myślę, że Kuba wie co robi i nie wybrałby tego utworu, gdyby nie czuł się na siłach go zaśpiewać. Nie zdziwię się jednak, jeśli w niedzielę, jako że to już ostatni koncert, Kuba postanowi pójść na całość.;))) Jeśli rzeczywiście nie zależy mu na wygranej, to z pewnością będzie starał się pokazać na co go stać i niektórzy mogą się nieco zdziwić.;))) Zobaczymy, w każdym razie cokolwiek się stanie, dla mnie i tak Kuba jest i będzie najlepszy. :))) agato - postaram się odnaleźć w poprzednich wątkach Twój adres i jeśli tylko mi się to uda, wyślę Ci całą "kocicę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.17 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 15:57 >Co do "kocicy" - myślę, że Kuba wie co robi i nie wybrałby tego utworu, gdyby nie czuł się na siłach go zaśpiewać. A może poprostu jeszcze nie znamy wszystkich mozliwości wokalnych Kuby..i właśnie w finale nas zaskoczy :PPP No cóż, na pewno będzie interesująco. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: IDOL 3.17 IP: *.chello.pl 31.12.03, 16:03 bardzo możliwe :) do tej pory Kuba pokazał już tyle barw swojego głosu, że wcale się nie zdziwię, jeśli w zanadrzu chowa jeszcze kilka następnych :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.17 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 15:55 A mojej Kocicy nie dostałaś?:) Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: IDOL 3.17 31.12.03, 20:51 Nie, niestety nie doszła do mnie, Tokyo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: IDOL 3.17 IP: 195.117.187.* 30.12.03, 23:32 Ja tez nie wierze w to, ze Brodka da rade Eryce Badu, z reszta mam na jej temat (Brodki) wyrobione zdanie ktorego raczej nie zmienie i nie dla niej takie utwory. Chyba lepiej sprawdza sie w zywiolowych piosenkach. Jednak najbardziej boje sie tego, ze szlag mnie trafi podczas komentarzy jury. Teraz, gdy juz nie ma 'boskiego' Kowalczyka a szanse uczestnikow sa fifty - fifty, szanowna piatka bedzie wychwalac Monike pod niebiosa chocby totalnie schrzanila piosenki i zjedzie (Leszcz i Malenczuk) Kube niemilosiernie chocby ten zbudowal im swiat na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.17 30.12.03, 23:37 > Jednak najbardziej boje sie tego, > ze szlag mnie trafi podczas komentarzy jury. Ja na komentarze jury przestalem zwracac uwage (w sensie ferowania wlasnych opinii na ich podstawie, za wyjatkiem pani Zapendowskiej) jeszcze przed finalami pierwszej edycji programu. Najbardziej zal mi osob, ktore 'kaza' Brodke za to, ze zbiera dobre recenzje nawet po slabszym wystepie, a 'nagradzaja' Kesego za to, ze zbiera kiepskie recenzje niezaleznie od tego jak wypadnie. To mozna przypasowac do wielu uczestnikow tego programu, uzylem przykladow Brodki i Kesego, bo sa w finale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: IDOL 3.17 IP: 195.117.187.* 30.12.03, 23:44 Wiesz, mi Monika nie przypadla do gustu z paru wzgledow, ale przyznaje, ze wychwalanie jej przez Piecioro Wspanialych irytowalo mnie i to czasami dosyc mocno. Jednak gdyby podobala mi sie jako wokalistka i osoba to komentarze jury nie mialyby na to zadnego wplywu. Tak samo krytykowanie Kuby nie ma wplywu (ani dodatniego, ani ujemnego) na moja sympatie wzgledem niego, chociaz na poczatku bylam w ciezkim szoku wlasnie dlatego, ze czesc jury tak konsekwentnie po nim jedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: IDOL 3.17 IP: *.chello.pl 31.12.03, 00:06 ale wiesz, w przypadku Kuby te krytyki sa naprawde odwrotnie proporcjonalne do jakosci wystepu, ze nie wspomne o bzdurach typu: Malenczukowi sie nie podobalo wykonanie, bo Kuba nie mial na sobie haftowanych dzwonow :/// natomiast Monika po porazce w Conga uslyszala tyko, ze w tej piosence nie miala co pokazac :/// ja w finalowej dwojce nie mam wyraznego faworyta moze troche wiecej sympatii mam dla Kuby, bo jest myslacym facetem, ale to nie znaczy, ze Moniki nie lubie ale nawet mnie irytuje to niesprawiedliwe podejscie jurorow :/ Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.17 31.12.03, 00:42 > ale nawet mnie irytuje to niesprawiedliwe podejscie jurorow :/ Mnie tez irytuje, tzn. glownie Leszczynski tym calym swoim protekcjonalizmem wzgledem wlasnych faworytow (Gosia, Pawel, Monika). Co nie znaczy, ze musze owa irytacje przenosic na te bogu ducha winne osoby. To kwestia odpowiedniego podejscia do sprawy, pewnego dystansu. Dziala to tez w druga strone, gdy ktos zostanie totalnie zjechany to ja nie zyskuje dla niego sympatii 'automatycznie'. Niestety sa ludzie, ktorzy wlasnie tak reaguja. Najbardziej obiektywna wydaje sie byc Zapendowska, Cygan jest opiekunczy wzgledem kazdego, a Malenczuk i Prokop potrafia zmienic zdanie (jak to zrobili wzgledem Kowalczyka). Tylko Leszcz jest jak przyslowiowa krowa. > ja w finalowej dwojce nie mam wyraznego faworyta Moze Cie to zdziwi, ale ja tez nie. > moze troche wiecej sympatii mam dla Kuby, bo jest myslacym facetem, > ale to nie znaczy, ze Moniki nie lubie Zamien miejscami 'Kuby' i 'Moniki', a otrzymasz moje zdanie w tym temacie :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.17 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 01:00 > Zamien miejscami 'Kuby' i 'Moniki', a otrzymasz moje zdanie w tym temacie :-). nie jestem kubu, ale pozwoliłąm sobie zamienić. Wyszło: "moze troche wiecej sympatii mam dla Moniki, bo jest MYŚLĄCYM FACETEM*, ale to nie znaczy, ze Kuby nie lubie" trochę kontrowersyjne, aczkolwiek masz do tego prawo, uszanujemy je *teraz nikt nie zarzuci Monice, że jest lubiana, bo jest ładną dziewczynką - sprytne to.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: IDOL 3.17 IP: *.chello.pl 31.12.03, 01:00 > Niestety sa ludzie, ktorzy wlasnie tak reaguja może i gdzieś są, ale chyba nie podejrzewasz (bo ja nie;)), że ktokolwiek z nas tutaj rozumuje w taki sposób? :-/// gdyby okazało się, że sympatia ludzi do Kuby bierze się wyłącznie stąd, że jest on krytykowany przez leszcza i maleńczuka, to byłabym cholernie niepocieszona i cholernie rozczarowana :((( Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.17 31.12.03, 01:22 > chyba nie podejrzewasz (bo ja nie;)), że ktokolwiek z nas > tutaj rozumuje w taki sposób? :-/// > gdyby okazało się, że sympatia ludzi do Kuby bierze się > wyłącznie stąd, że jest on krytykowany przez leszcza i maleńczuka, > to byłabym cholernie niepocieszona icholernie rozczarowana :((( Wiem, ze akurat Wasza sympatia do Kuby jest szczera i opinie jury nie maja z nia wiele wspolnego, ale niestety na podstawie _niektorych_ wypowiedzi _niektorych_ osob moge _podejrzewac_, ze antypatia w stosunku do Moniki chociazby posrednio wynika z fascynacji (nie zawsze slusznej) jury jej osoba. Tak to przynajmniej odbieram. Moze to krzywdzaca opinia, dlatego nicki zachowam dla siebie, w koncu szkoda tracic czasu na malo konstruktywne dyskusje, szczegolnie w przypadku gdy nie mam pewnosci :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: IDOL 3.17 IP: *.chello.pl 31.12.03, 01:48 > antypatia _niektorych_ osob w stosunku do Moniki > chociazby posrednio wynika z fascynacji (nie zawsze slusznej) jury jej osoba. ja tego na tym forum nie zauważyłam, ale może Ty jesteś bardziej wyczulony na te sprawy :) jeśli chodzi o mnie, to na pewno nie myślę w ten sposób, co więcej - mam dla Moniki dużo sympatii (zresztą chyba już o tym wiesz?:))) a niesprawiedliwe opinie jury mam gdzieś :) Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: IDOL 3.17 31.12.03, 10:33 Prokop radykalnie zmienił tez zdanie co do Kuby, tylko w odwortnym kierunku. Za umiejętność przyznania sie do pomyłki (w obu kierunkach) ma u mnie +. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: IDOL 3.17 31.12.03, 10:31 Pamiętam z poprzedniej edycji, że w finale jury jakos się hamowało i na przykład przestało dokładac Totoszce. Jakby stwierdzili, że w ścisłym finale to już nie wypada, czy co. Zrobili sie nagle jak Ewa Bem and Co z "Drogi do gwiazd". Ciekawam, czy teraz tez tak będzie. Ostatnio Leszczu juz był pewien, że Kuba wyleci, więc na koniec go pochwalił, jaki to on jest inteligentn, porządny chłopak (z dobrym gustem muzycznym, choć tydzień wcześniej go nie miał ;)). Teraz tez na zasadzie spodziewanej przegranej moga być łagodni dla Kuby. Ponadto może zadziałać mechanizm chęci przypodobania się publiczności (skoro doprowadzili gościa do finału, to znaczy że go ludzie lubią, więc nie można się AŻ TAK narażać ludziom). Jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: IDOL 3.17 IP: 195.117.187.* 31.12.03, 10:39 Nie wiem jak reszta jury, ale jestem pewna, ze Leszcz przynajmniej napomknie o tym, jaka KATASTROFA jest dojscie Kuby do finalu ;). Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: IDOL 3.17 31.12.03, 10:40 Pewnie masz rację, przeciez to jego ulubione slowo, jakże mógłby z niego zrezygnowac w tak waznym dniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tamara23 rozdwojenie jaźni 02.01.04, 14:05 denerwuje mnie to rozdwojenie jaźni admin niby przywrócił ten wątek na forum Telewizja ale jednocześnie jesteśmy na forum Reality Shows ktoś tu próbuje sztucznie ożywić to forum które dawno umarło poczekajcie sobie na bar IV MY spotykamy sie na forum TELEWIZJA i tak zostanie! PS> Chyba dowiemy się w sobotę co wybrała Monika: w sobotę Idol Extra Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: rozdwojenie jaźni 02.01.04, 14:20 Jezuuu, dobrze, że mi przypomniałaś! tak się już nastawiłam mentalnie na finał, że przegapiłabym Idola Extra, dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
tamara23 Re: rozdwojenie jaźni 02.01.04, 14:39 Noo, wprawdzie miało to pójść w innym miejscu, ale nic to... połóżmy to na karb pewnego sylwestrowego zdezorientoweania... widzę w Gazecie Telewizyjnej że jutro Idol Extra no i tak nie bardzo wiem co mogliby tam dać: albo coś jeszcze o kampanii wyborczej (jeśli tak to więcej występów live, pls!) albo już przygotowania do koncertu finałowego (chyba jednak nie, przecież te przygotowania odbywają się właśnie w sobotę :( Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: rozdwojenie jaźni 02.01.04, 14:47 Zgadzam się na więcej występów z kampanii. :) Pokazali ich bardzo mało, jeśli nie wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
tamara23 Re: rozdwojenie jaźni 02.01.04, 14:53 skoro już jesteśmy tutaj jednocześnie... a nie uważasz że wyniki World Idol świadczą trochę na korzyść Kuby (tzn. p-ko hasłu bodajże Prokopa: tylko Monika Brodka może wygrać światowego Idola)? Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: rozdwojenie jaźni 02.01.04, 15:18 Tak, myslę, że zadziałał "mechanizm gnojenia", chociaż w przypadku Kurta nie było to tak agresywne, jak to ma szczęście odbierać Kuba Kęsy. Nie jestem w stanie zgadnąć, jaki będzie wynik finału, co więcej nie jestem w stanie sama określić, czego bym chciała. Jestem "z obozu" Kuby, ale jak pare osób tutaj mam mieszane uczucia co do sensu jego wygranej. Jedna rzecz mnie trzyma przy myśli o wygranej - jeśli wygra, to NA PEWNO będzie z tego płyta. Jeśli nie - nie wiadomo. Dla posłuchania jego głosu na płycie jestem w stanie zagłosować. I dla satysfakcji. I mam nadzieję, że jednak będzie wiedział, co z tym zrobić dalej i jak ocalić siebie w tym wszystkim. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: rozdwojenie jaźni 02.01.04, 15:23 agata_edziecko napisała: > Tak, myslę, że zadziałał "mechanizm gnojenia", chociaż w przypadku Kurta nie > było to tak agresywne, jak to ma szczęście odbierać Kuba Kęsy. Jak nie agresywne? A co byś powiedziała, gdyby Ci u progu kariery (jakiejkolwiek) powiedzieli: "Ale wiesz, że kontraktu nikt z Tobą nie podpisze?" Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: rozdwojenie jaźni 02.01.04, 15:26 Tak, ale w przypadku Kurta chwalili jego głos, wykonanie utworu, a komentowali wygląd i to w stylu: wiesz stary, nie obraź sie, ale... To jest jednak cos innego, niż nazywanie wykonania katastrofą, profanacją, szarganiem świętości itp. Odpowiedz Link Zgłoś
tamara23 Re: rozdwojenie jaźni 02.01.04, 15:51 a ja myślałam o czymś innym o wysokim miejscu Petera z Belgii czyli można wyłamać się z konwencji a mimo to zostać docenionym Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: rozdwojenie jaźni 02.01.04, 15:59 A taaak, oczywiscie. No, jednak Norweg prezentujacy inny rodzaj muzyki byl wyzej, nie zapominajmy. I Amerykanka tez. W Polsce chyba Peter by drugi? Odpowiedz Link Zgłoś
tamara23 Re: rozdwojenie jaźni 02.01.04, 16:01 a tak w ogóle to ostatnio to żadna dziewczyna o perłowych włosach ani erykah badu... ciągle chodzą za mną SIStars - FAJNE SĄ Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko O wykonaniu Kuby na stronie www Kazika 31.12.03, 11:08 Poszukując ciekawych plików muzycznych w sieci natknęłam się na wzmiankę o wykonaniu Do Ani na stronie Kazika Staszewskiego. Jest tak mp3 audio i video (to mi coś nie chce chodzić). Szkoda, że autorzy strony lub sam artysta nie wyraził opinii na temat. Jest też plik mp3 z wykonaniem tego kawałka przez niejakiego Bartka Sawickiego, nie znam niestety gościa, ale dość ciekawe. Daję Wam link, szukajcie pod datą 21 grudnia. www.kazikstaszewski.art.pl/newsy/index.php?id=2003 Pozdrawiam agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: O wykonaniu Kuby na stronie www Kazika IP: *.chello.pl 31.12.03, 15:56 > video > (to mi coś nie chce chodzić). hehe, rzeczywiście, przy transferze 900 bajtów/s to można jajko znieść :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tamara23 Re: IDOL 3.17 31.12.03, 13:13 tak sobie myślę że Kuba postąpił wyjątkowo niestrategicznie zdradzając tytuły wykonywanych utworów zaskoczenie może wyjść Brodce na korzyść ale tak sobie myślę że o tym kto wygrywa w finale już nie decydują wykonania w ostatnim koncercie skoro można głosować od dwóch tygodni z okładem bawcie się dzisiaj dobrze dużo dobrej muzyki w Nowym Roku tam23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: IDOL 3.17 IP: 62.29.129.* 31.12.03, 14:27 Trzymajcie się cieplutko i żeby ten nowy 2004 rok był lepszy od poprzedniego, ale gorszy od następnego (także pod względem muzycznym). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: IDOL 3.17 IP: 195.117.187.* 31.12.03, 14:38 Zycze Wam duzo usmiechu i sukcesow w Nowym Roku, zeby wszystko szlo po Waszej mysli, jak najmniej rozczarowan i smutnych chwil, powodzenia w kazdej, nawet najtrudniejszej sytuacji oraz optymizmu i pogody ducha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: IDOL 3.17 IP: *.chello.pl 31.12.03, 15:25 lubieżne CIUM dla wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: IDOL 3.17 IP: *.chello.pl 31.12.03, 15:50 > lubieżne CIUM dla wszystkich :) ode mnie również :))) kubu - no no, zaskakujesz mnie ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.17 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 15:58 Happy New Year życzy Już Zupełnie ( albo jeszcze :P ) Trzeźwa TOKYO :*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Dziewczyna o perłowych włosach IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 17:42 znalazłam to przed chwilą i pomyślałam, że niektrózy z was ucieszyliby się z tego. Mam tylko nadzieję, że moejj niespodziance nie przeszkodzą jakieś ISO czy inne kodowania.... Gyöngyhajú Lány Egyszer a Nap úgy elfáradt Elaludt már zöld tó ölén Az embereknek fájt a sötét O megsajnált, eljött közénk Igen, jött egy gyöngyhajú lány Álmodtam, vagy igaz talán Így lett a föld, az ég Zöld meg kék, mint rég A hajnal kelt, o hazament Kék hegy mögé, virág közé Kissé elfáradt, mesét mesélt Szép gyöngyhaján alszik a fény Igen, élt egy gyöngyhajú lány Álmodtam, vagy igaz talán Gyöngyhaj azóta mély Kék tengerben él Mikor nagyon egyedül vagy Lehull hozzád egy kis csillag Hófehér gyöngyök vezessenek Mint jó vándort fehér kövek Ébredj gyöngyhajú lány Álmodtam, vagy igaz talán Lámpák gyöngye vezet Ég és föld között Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: Dziewczyna o perłowych włosach 31.12.03, 20:58 Ach, co za ujmujący tekst, dzisiaj już nikt tak nie pisze... A tak przy okazji, mam tę Dziewczynę od paru dni i słucham i swtierdzam, że siła tego utworu leży w kompozycji i instrumentarium, na pewno nie w wokalu. Facet śpiewa tragicznie, a już na pewno gorzej od Kuby. Wiem, może to zabrzmieć jak bredzenie nawiedzonej fanki, ale naprawdę tak sądzę. Dawniej słuchałam tego utworu bardziej "całościowo" i to oczywiście jest muzyczna ikona tamtych lat, ale pierwszy raz rozebrałam to sobie na czynniki (prawie) pierwsze. W tym kontekście oskarżanie Kuby - wokalisty o szarganie świętości uważam za totalnie nietrafione. Żeby była jasność - akurat nie byłam tak entuzjastyczna w ocenie tego wykonania, jak Prokop (który użył słowa, na które copyright ma Michaś Wiśniewski), ale uważam, że było całkiem niezłe. Na pewno lepsze od Węgra. Pozdrówka i życzonka wygranej kogo tam chcecie w Idolu i World Idolu agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stara Re: I'm easy IP: 62.29.129.* 01.01.04, 17:30 Wczoraj mój Stary szukał muzy na sylwestrową imprezę i wygrzebał jakąś składankę "Old hits of 80's", na której jest "I'm easy" Faith No More, świetny utwór i Kuba nie ma się czego wstydzić, bo jego wersja z klubu poprzedniej edycji była równie dobra co oryginał. Oby tak dalej. Kubuś go for it w niedzielę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zombi Re: Dziewczyna o perłowych włosach IP: *.espol.com.pl 02.01.04, 22:50 ty chyba stuknięta jesteś, jeśli twierdzisz, że Kęsy lepiej wykonał ten utwór od Omegi!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: Dziewczyna o perłowych włosach IP: *.chello.pl 01.01.04, 18:31 batuszko, dzięki za tekst. :))) Wygląda to co najmniej okropnie;) - biedny Kuba, jak on zdołał się tego nauczyć? :))) Mnie się 'dziewczyna' w jego wersji naprawdę bardzo podoba, bo jest szalenie emocjonalna. Zresztą, obok 'speed king', 'do ani' i 'I feel good', jest to właśnie moje ulubione wykonanie Kuby (choć wszystkie pozostałe też są świetne:))). Skoro już zaczęłam, to dodam jeszcze, że Monika zdecydowanie najbardziej podobała mi się w 'half moon' (rewelacja!), a także w 'breathe' i 'light my fire'. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okto Re: Dziewczyna o perłowych włosach IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.04, 18:55 Przy całym szacunku dla toczących się tu dyskusji, czy nie wydaje wam się, że konkurs idol powinien być traktowany wyłącznie jako konkurs karaoke, ewentualnie jako karaoke+ sceniczny "szoł"? Jakie znaczenie ma to, że Kuba zaśpiewał lepiej niż wokalista Omegi (gdzieś wcześniej pojawiła się taka ryzykowna teza)? Piosenka Omegi to arcydzieło, nie dlatego, że ktoś ją zaśpiewa perfekcyjnie czysto, tu zafrazuje tak, a tam inaczej. Za tym utworem stoi jakiś tekst (w tym przypadku ciężki do samodzielnego rozszyfrowania) i przede wszystkim ekspresywna, porywajaća kompozycja. Kubuś może co najwyżej nieśmiało pokusić się o jego nową interpretację. Może się okazać nawet, że zaśpiewa "Dziewczynę" lepije. I co z tego? Nie uczyni to z niego jednej setnej artysty tej miary co Omego. Nir rozumiem całej wrzawy wokół Idola. To co najwyżej nieźle zrealizowany konrkurs wokalny. Wokalnie lepsza wydaje mi się Monika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyta Re: Kolejne male bobo IP: 62.29.129.* 01.01.04, 20:52 W 2002 Idola wygrała 16-to latka niejaka Ala J., tydzień temu DDG 15-to letnia Emilka M., teraz z niecierpliwością oczekujemy aż Idola 3 zwycięży ich rówieśnica Monisia B. - oby tak dalej - nasi Idole prosto z "Od przedszkola do Opola" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: Dziewczyna o perłowych włosach IP: *.chello.pl 01.01.04, 22:48 > czy nie wydaje wam się, że > konkurs idol powinien być traktowany wyłącznie jako konkurs karaoke > ewentualnie jako karaoke+ sceniczny "szoł"? Na ten temat toczy się tu odwieczna dyskusja. :) Niektórzy uważają tak jak Ty, ale ja - być może naiwnie - oczekuję od 'Idola' czegoś więcej - wyłonienia osobowości, kogoś z własną muzyczną wizją. Konkursem karaoke z elementami scenicznego show jest 'droga do gwiazd' - i właśnie dlatego jej nie oglądam. :) > Piosenka Omegi to arcydzieło, nie > dlatego, że ktoś ją zaśpiewa perfekcyjnie czysto, tu zafrazuje tak, a tam > inaczej. > Nie uczyni to z niego jednej setnej artysty tej miary co Omego. No właśnie, i tu dochodzimy do sedna sprawy. Oczywiście masz rację. Uczestnicy ‘Idola’ śpiewają cudze kawałki i choćby wykonali je najczyściej jak tylko można, w żadnym wypadku nie czyni to z nich jeszcze artystów. Myślę jednak, że cały program trwa wystarczająco długo, by można było pokusić się o próbę oceny czy ktokolwiek z nich ma zadatki na to, by artystą stać się w przyszłości.:))) Możesz się ze mną zgodzić lub nie, ale ja uważam, że właśnie Kuba te zadatki ma. Jego największą zaletą nie jest wcale warsztat, bo tu akurat trochę mu jeszcze do doskonałości brakuje;), lecz jego osobowość i twórcze podejście do muzyki. Zresztą - nie chcę się powtarzać, bo na ten temat pisałam już zbyt wiele razy. :-/ Natomiast do tego by oceniać, kto z nich – Monika czy Kuba – jest lepszy wokalnie, nie czuję się kompetentna. Wydaje mi się, że jak na tę chwilę oboje śpiewają wystarczająco dobrze. :))) I jeszcze jedno: > Jakie znaczenie ma to, że Kuba zaśpiewał lepiej niż wokalista Omegi (gdzieś > wcześniej pojawiła się taka ryzykowna teza)? agata napisała o tym (a ja się z nią zgadzam) wyłącznie w kontekście wypowiedzi Maleńczuka, który stwierdził, że Kuba tę piosenkę zszargał. Tyle. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okto Re: Dziewczyna o perłowych włosach IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.04, 00:19 Hmmm... Ta dyskusja gdzieś kantami zahacza o jakieś bardziej ogólne dylematy dotyczące sztuki i bycia artystą w ogóle. Widzisz... Według mnie Kubuś to chłopcze nad wyraz sympatyczne, pomysłowe i generalnie w porządku. Osobowość to być może i on ma. SPRAWIA WRAŻENIE kogoś kto mógłby kiedyś zrobić coś ciekawego. Ale przy całej dawce skromnośći i samokrytycyzmu, takie wrażenie mogę sprawiać i ja (chociaż gdybym musiał zaśpiewać część wrażenia bezpowrotnie by się gdzieś ulotniła :)) Może jestem troszeczkę sceptyczny, ale żeby tworzyć coś ciekawego, potrzeba czegoś więcej. Można być ciekawym człowiekiem i nie mieć nic interesującego doo zaprezentowania jako artysta. Przypuszczam, że taka Nosowska gdyby 10 lat temu miała szansę wystartować w Idolu, odpadła by gdzieś w przedbiegach. Ot co. Bo co my wiemy o takim Kubusiu? A tak wygra ten program, wpadnie do jakieś szufladki w wytwórni pt. "Zagniewany młodociany" i hopsa lala będzie kosił biedne, niewinne serca zbuntowanych nastolatek. Szkoda chłopaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: Dziewczyna o perłowych włosach IP: *.chello.pl 03.01.04, 01:00 Tak naprawdę nie mam pojęcia jak Ci odpowiedzieć, bo zgadzam się niemal ze wszystkim co napisałeś. :) > Według mnie Kubuś (...) SPRAWIA WRAŻENIE kogoś kto mógłby > kiedyś zrobić coś ciekawego Otóż to właśnie miałam na myśli.:) Kuba SPRAWIA takie WRAŻENIE - a W MOIM ODCZUCIU to wrażenie jest wyjątkowo silne. Nie wiem czy to prawda, czy tylko ułuda, ale wierzę w Kubę. Mimo wielu obaw wierzę też w to, że nie da się on tak po prostu wpakować do szufladki - ani tej z napisem 'zagniewany młodociany', ani do żadnej innej. Prędzej faktycznie ucieknie na trzy lata do lasu. ;))) Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że wrażenia są tylko wrażeniami, a moje oczekiwania względem Kuby mogą nie mieć żadnego pokrycia w rzeczywistości. Ale to się okaże w przyszłości, a na razie pozostaje tylko mieć nadzieję. :) > żeby tworzyć coś ciekawego, potrzeba > czegoś więcej. No właśnie, ale czego? I skąd wiesz, że Kuba tego nie ma? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Hobits ewryłer 02.01.04, 00:23 Wracajac dzis z noworocznej imprezy zahaczylem o pobliskie Multikino i wpadlem na Powrot Krola. O filmie pisac tu nie bede, wspomne tylko co mnie zaskoczylo - po powrocie do domu trafilem prawie na sama koncowke wynikow World Idola, patrze, a tu na srodku sceny stoja Merry, Pippin i Sam :-) (odpowiednio brytyjscy prowadzacy i Kurt z Norwegii) :-). Przez moment nawet mialem wrazenie, ze cos ze mna nie tak po wyjsciu z kina w zwiazku z dosyc duzym deficytem snu, ale po przetarciu oczu nic sie nie zmienilo. Czyli cos w tych hobbitach jednak jest... :-). Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: Hobits ewryłer 02.01.04, 10:04 No i całe szczęście, że akurat na Hobbita padło. uważam, że międzynarodowa publiczność spisała się całkiem nieźle. Ale o tym to na pewno pisze sie obszernie w innych wątkach, do których jeszcze dziś rano nie dotarłam. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Hobits ewryłer 02.01.04, 11:32 bigrock napisał: > Wracajac dzis z noworocznej imprezy zahaczylem o pobliskie Multikino i wpadlem > na Powrot Krola. O filmie pisac tu nie bede, wspomne tylko co mnie zaskoczylo - > > po powrocie do domu trafilem prawie na sama koncowke wynikow World Idola, > patrze, a tu na srodku sceny stoja Merry, Pippin i Sam :-) (odpowiednio > brytyjscy prowadzacy i Kurt z Norwegii) :-). Przez moment nawet mialem > wrazenie, ze cos ze mna nie tak po wyjsciu z kina w zwiazku z dosyc duzym > deficytem snu, ale po przetarciu oczu nic sie nie zmienilo. Czyli cos w tych > hobbitach jednak jest... :-). Nie ominę tak długo i z niecierpliwością oczekiwanego przeze mnie filmu, ale poczekam, aż przetoczą się pierwsze tłumy... mimo to miałam takie samo odczucie, jak ogladałam WI ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: Hobits ewryłer IP: 195.117.187.* 02.01.04, 17:04 Mi sie nie skojarzylo, nie wiem dlaczego bo podobienstwo jest uderzajace:). Jesli chodzi o "Powrot Krola" to nie jestem na tyle cierpliwa zeby czekac:), wybieram sie jutro. Bylo zrobione losowanie na temat kto idzie po bilety - oczywiscie wypadlo na mnie!Stalam w kolejce dwie godziny(zadam nagrody za cierpliwosc i wytrzymalosc)ale udalo sie! Odnosnie WI jestem bardzo zadowolona z wygranej Norwega za ktorego trzymalam kciuki, gdyby jeszcze Belg byl na drugim miejscu zamiast Amerykanki to juz w ogole byloby cudnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: chwila oddechu IP: *.chello.pl 02.01.04, 15:55 ehhh znowu palce byly szybsze niz glowa :/// a ja tylko chcialem zaproponowac mala zmiane tematu skonczylismy 2003 i czas na podsumowania na uzytek wlasny robilem zestawienie albumow z zeszlego roku i wrzucilem je na forum muzyka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=9946084 ciekaw jestem jakie albumy podobaly sie Wam podbijemy kolejne forum? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: chwila oddechu IP: *.chello.pl 03.01.04, 01:53 Z pewnych względów nie lubię forum muzyka i nie chce mi się tam wpisywać. :-/ Ale do Twojego zestawienia oczywiście zajrzałam. :))) Nie od dziś wiem, że nasze gusta muzyczne są dość odmienne, jednak mimo wszystko jestem trochę zdziwiona tym, że tylko jedna płyta z Twojej listy znajduje się także na mojej. :) W wielkim skrócie - bo to tu zupełnie nie na temat - moje zestawienie przedstawia się tak: the mars volta 'de-loused in the comatorium' blur 'think tank' the cooper temple clause 'kick up the fire, and let the flames break loose' radiohead 'hail to the thief' mogwai 'happy songs for happy people' jane's addiction 'strays' red hot chili peppers 'greatest hits and videos' (oczywiście wyłącznie z powodu videos, które to wreszcie doczekały się wydawnictwa dvd:))) Na pewno o czymś zapomniałam, ale trudno. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helga koncert 8-mki finalistów IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.04, 18:40 czy był już? bo coś chyba przeoczyłam widziałam zwiastun w tv parę dni temu a w programie nic nie widzę na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: koncert 8-mki finalistów 02.01.04, 18:41 ja jeszcze nie mam programu, ale wydawalo mi sie, ze ta 8-ka ma spiewac w niedziele na TV4 w ramach Idola Extra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helga Re: koncert 8-mki finalistów IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.04, 18:43 w pół godziny się wyrobią? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: koncert 8-mki finalistów 02.01.04, 18:45 jezeli beda tylko spiewac to tak zalozmy, ze piosenka srednio trwa 3 minuty, to wystarcza 24 minuty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: koncert 8-mki finalistów IP: 195.117.187.* 02.01.04, 18:45 Ze strony Idola: Już w najbliższą niedzielę dowiemy się kto zostanie zwycięzcą III edycji IDOLA i zdobędzie główną nagrodę programu - kontrakt na nagranie solowej płyty w wytwórni BMG. O wielką nagrodę walczy dwoje uczestników programu - Monika Brodka i Kuba Kęsy. W czasie Wielkiego Finału finaliści zaśpiewają dwie wybrane przez siebie piosenki: jedną po polsku i jedną po angielsku. I chociaż wszystkie występy komentować będzie pięcioosobowe Jury IDOLA: Elżbieta Zapendowska, Jacek Cygan, Robert Leszczyński, Maciek Maleńczuk i Marcin Prokop, to zwycięzcą programu zostanie ta osoba, która zdobędzie najwięcej głosów telewidzów. Na Monikę Brodkę zagłosować można wysyłając SMS o treści 4 na numer 7257 (2, 44 z VAT) lub dzwoniąc na numer 0 707 372 574. Głos na Kubę Kęsego oddać można dzwoniąc na numer: 0 707 372 577 lub wysyłając SMS-a o treści 7 na numer 7257 Oprócz Moniki Brodki i Kuby Kęsego. W Wielkim Finale zobaczymy też finalistów wszystkich edycji IDOLA. Jak zawsze koncertowi IDOLA towarzyszyć będzie koncert IDOLA EXTRA, w którym zobaczymy występy ośmiu finalistów tej edycji IDOLA - Pawła Kowalczyka, Michała Karpackiego, Adama Kozłowskiego, Przemka Pakulaka, Małgorzaty Karpiuk, Kaliny Kasprzak, Piotra Brodzińskiego i Michała Gęsikowskiego. Wyniki głosowania telewidzów poznamy o godzinie 23:30. Bezpośrednio po zakończeniu programu odbędzie się czat ze zwycięzcą programu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helga Re: koncert 8-mki finalistów IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.04, 18:49 no to faktycznie będą musieli szybko śpiewać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eroll Re: koncert 8-mki finalistów IP: *.chello.pl 02.01.04, 21:59 Nie rozumiem czemu wyniki będą dopiero przed północą a nie jak do tej pory przed programem Wojewódzkiego, co ja tam będe robił w przerwie między koncertem na tv 4 a wynikami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liama Re: koncert 8-mki finalistów IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 22:40 Może obejrzysz 24 godziny? ;-)) Albo Ucztę kinomana na TVP1 - Między niebem a piekłem - ot, co by się na wyniki dobrze nastroić.;-))) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: koncert 8-mki finalistów 02.01.04, 22:46 Ale on będzie raczej na żywo oglądał ten finał, tak mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eroll Re: koncert 8-mki finalistów IP: *.chello.pl 02.01.04, 23:00 gdybym był w domu to nie miałbym z tym problemu, obejrzałbym program wojewódzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: koncert 8-mki finalistów 02.01.04, 23:01 Wiesz co, chyba chciałabym mieć Twój problem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eroll Re: koncert 8-mki finalistów IP: *.chello.pl 02.01.04, 23:03 hehe to wpadnij na finał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedes Re: koncert 8-mki finalistów IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.04, 01:56 Wielkie HALO bo rozlało się kakao. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: IDOL 3.17 IP: *.espol.com.pl 02.01.04, 22:46 widzę, ze większość z was kibicuje Kubie, głóównie dlatego, że jest krytykowany przez jurorów, no i jest skromny oraz sympatyczny. Dla mnie to za mało. Monika ma talent. Ta dziewczyna to istna kocica. Potrafi być jak żywioł, a kiedy trzeba jest liryczna i cudownie delikatna. Przy tym ma świetne warunki fizyczne. Jest idealna na idola: ładna, młodziutka, świeża, ma talent i dobry gust muzyczny. Już zaopatrzyłem się w kartę i całą przeznaczę na sms-y na Monikę. Kuba jest niezły, ale nie widzę go jako idola. Nie udźwignie tego i jeszcze nie osiągnął tego poziomu co Monika. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: IDOL 3.17 02.01.04, 22:55 No wielkie gratulacje, zdolność wyciągania wniosków u waści zaiste imponująca ;) Ja myslę, że Kubie kibicuje się tutaj z wielu powodów: rodzaj muzyki, jaki wybiera, barwa głosu, osobowość, ujmujący wygląd (przecież nie będziecie się dziewczyny wypierać ;)), a przesladowania jurorów to tylko wspierają. Ja tam nie wiem, jak reszta, ale ja dojrzewałam do tej sympatii przez jakieś dwa - trzy pierwsze koncerty finałowe, a przełom nastąpił przy By the way RHCP. Potem posłuchałam Easy z II edycji i byłam już pewna - ten albo żaden. Aha, cytując fragment wypowiedzi kolegi, lekko ją tylko parafrazując: Kuba to idealny kandydat na Idola - ładny, młodziutki, świeży, ma talent i dobry gust muzyczny. Hmmm, jakby to zabrzmiało?... Zapewne zarzuconoby mi, że kieruję się względami pozamerytorycznymi. A przy Brodce jakoś to uchodzi. :) Pozdrawiam agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.17 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 23:50 > Aha, cytując fragment wypowiedzi kolegi, lekko ją tylko parafrazując: Kuba to > idealny kandydat na Idola - ładny, młodziutki, świeży, ma talent i dobry gust > muzyczny. Hmmm, jakby to zabrzmiało?... kurcze, to samo chciałam napisać, ubiegłaś mnie Agato;) ale chyba się skuszę na dłuższą wypowiedź, wkońcu już niewiele zostało czasu na ekscytację z Idolem związaną. Tylko sorki, że pod postem Agaty, ale nie mogłam się oprzeć skomentowaniu tej parafrazy;) Kamilu napisałeś: >widzę, ze większość z was kibicuje Kubie, głóównie dlatego, że jest >krytykowany przez jurorów, no i jest skromny oraz sympatyczny. gdyby tak było nasze serce byłoby przy Przemku Pakulaku. Widocznie w Kubie jest coś więcej. Jego wygląd - a i owszem, ale w poprzedniej edycji zdziwiła mnie mocno wypowiedź pani Eli o jego fajnym wyglądzie - no bo wg mnie to taki chłopczyk jakich wielu. Aparycja Kuby - teraz jak najbardziej doceniona przeze mnie - nie miała więc na początku mojego zainteresowania jego osobą większego znaczenia. Mogłabym tu pisać i pisać, co mnie w Kubie urzekło i co w nim lubię, ale chyba już gdzies to napisałam. Zresztą - po co? Do tych, do których miało dotrzeć, dotarło, inni wolą Brodkę - ich prawo. Kwestia gustu - głównie muzycznego, ale nie tylko. Nie rozumiem jednak wypowiedzi dotyczącej poziomu Moniki, którego nigdy nie osiągnie Kuba. Nie rozumiem, co masz na myśli, ale jeśli chodzi o to, że Monika to istna kocica, to rzeczywiscie - Kuba nigdy istną kocicą nie będzie;P Co do innych cech Moniki, które wymieniłeś - świetnie zripostowała to Agata i dlatego pod jej wypowiedzią się podpisuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hebe Re: IDOL 3.17 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.04, 12:10 Będę się wypierać. Kuba mi się nie podoba. Ani trochę. Wolę go słuchać niż oglądać. I właśnie dlatego już oddałam na niego nieprzyzwoitą ilość głosów i jeszcze będę głosować. A nuż wygra, nagra płytę i będę mogła go sobie posłuchać bez wizji. A jeżeli chodzi o Monikę może i ma jakiś talent, dobry gust muzyczny i co tam jeszcze. Może nawet umie śpiewać. Nie znam się na tym, muzykę przyjmuję raczej na "czuja". Skoro ludzie znający się na tym mówią, że ma to wszystko to im wierzę. Ale skoro już zaczęłam się wypowiadać o wyglądzie zewnętrznym finalistów jak jakaś durna, to powiem, że nie mogę znieść jej gumowej twarzy i pustej paplaniny. Odpowiedz Link Zgłoś
tamara23 Re: IDOL 3.17 03.01.04, 13:03 a ja połuchałam sobie teraz trochę kawałków z Idola no i nie da się ukryć, Kowalczyk BYŁ ŚWIETNY W FEVER Kuba Kęsy - mam tu rozdwojenie jaźni, bo po Easy z drugiej edycji oczekiwałam czegoś więcej, trochę mnie zawiódł, ale myślę że i tak zyskuje dużo więcej po wysłuchaniu mp3 wniosek: dźwiękowiec robiący relacje tv do wymiany pytanie: EROLL KONIECZNIE DAJ ZNAĆ JAK KUBA WYPADA NA ŻYWO Brodka: wokalnie jednak lepsza niż Kuba ale jako baba będę jednak głosować na Kubę bo: oboje nie są gotowi na wydanie płyty (tu jednak myślę że Kowalczyk był najbardziej ptrzygotowany) Kuba dużo zyskuje gdy słucha się go w mp3 wygrana gwarantuje płytę bez niej może nam zniknąć, a Monika i tak znajdzie wielu wspierających A TAK W OGÓLE TO UWAŻAM ŻE WYGRANA NAJBARDZIEJ POMOGŁABY ADAMOWI KOZŁOWSKIEMU reszta uczestników to dzieci i sami jeszcze dobrze nie wiedzą czego chcą Odpowiedz Link Zgłoś
tamara23 Re: IDOL 3.17 03.01.04, 13:17 a i jeszcze nie da się ukryc że Kuba jest trochę "przykryty" przez zespół ale to się w studiu da poprawić jeszcze raz WIELKA PROŚBA DO EROLLA: JAK TO WYGLĄDA (A W ZASADZIE SŁUCHA) NA ŻYWO??;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eroll do Tamary IP: *.chello.pl 03.01.04, 13:42 Jak byłem na koncercie "Muzyka Filmowa" Kuba moim zdaniem wypadł całkiem ok na żywo ale może się nie znam bo takim jurorom się nie podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
tamara23 Re: do Tamary 03.01.04, 13:59 dzięki EROLL tak myślałam że to sprawa dźwięku w TV choć ciągle nie rozumiem dlaczego w przypadku np. Moniki nie ma aż takich problemów może to jednak i kwestia lepszych warunków "głosowych" liczę na Ciebie - mam nadzieję że zdasz nam obszerne sprawozdanie z jutrzejszego koncertu :) i nie martw się co będziesz robić w przerwie do ogłoszenia wyników, coś czuję że pewnie będziecie mieć dłuższy koncert a nam widzom tv4 pewnie dadza ścinki :/ a, ale jak Cię poznamy?? może jakas seledynowa koszulka?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eroll Re: do Tamary IP: *.chello.pl 03.01.04, 14:37 Na pewno zdam wam relację z tego widowiska, heh seldedynowej koszuli mieć nie będę, założę czarną dzinsową kurtkę, kto wie może mnie pokażą. Zaś jeśli w programie Wojewódzkiego zobaczycie chłopca w ostatnim rzędzie w jasnym sweterku to będe to ja, heh wtedy miałem jeszcze krótkie włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: IDOL 3.17 IP: *.chello.pl 03.01.04, 16:11 > no i nie da się ukryć, Kowalczyk BYŁ ŚWIETNY W FEVER owszem, był dobry w 'aeroplane' i w 'fever', ale potem było już tylko gorzej, a dwa ostatnie koncerty w jego wykonaniu to była kompletna masakra :-/// poza tym ten jego angielski jest potworny! jak to możliwe, by człowiek mający słuch muzyczny tak strasznie kaleczył angielską wymowę? :-O > Kuba Kęsy - mam tu rozdwojenie jaźni, bo po Easy z drugiej edycji oczekiwałam > czegoś więcej, trochę mnie zawiódł nie bardzo mogę to zrozumieć, według mnie Kuba okazał się jeszcze lepszy niż można się było tego spodziewać po 'easy' ale to tylko moje zdanie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.17 02.01.04, 23:09 > Już zaopatrzyłem się w kartę i całą przeznaczę na sms-y na Monikę. Powyzszy fragment wypowiedzi kolegi bardzo mi sie spodobal. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d0mi Re: IDOL 3.17 IP: *.jawnet.pl 03.01.04, 13:49 Cholera, weźcie nie głosujcie na Kęsego, bo go Polsat totalnie zeszmaci. A z drugiego miejsca może spokojnie robić taką muzykę, jaką by chciał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liama Re: IDOL 3.17 IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 14:56 się nie zgodzę. Po pierwsze: Krzysztof Zalewski - zwycięzca II edycji Idola. Jego nadchodząca płyta może być sporym wydarzeniem muzycznym. Częśc tekstów napisała mu Kasia Nosowska tak więc na tym polu porażki nie będzie na pewno. Wokalnie Krzysiek zareprezentował się live w programie Kuby i to też bardzo dobrze rokuje. Niewiadomą jest część aranżacyjno - muzyczna, ale po What I am spodziewam się tylko dobrego. Okazuje się więc, że nawet po wygranej można się postawić - czyli poczekać, zebrać odpowiednich ludzi i napisać dobry materiał. Przykład Ali Janosz w tym przypadku nie zadziała, bo ona w momencie wygranej miała 16 lat, nie sprecyzowany gust muzyczny, zero siły przebicia i zero własnego zdania. Kuba Kęsy wydaje mi się być taką "duchową kontynuacją" Zalewa - wierzę, że w przypadku ewentualnego zwycięstwa będzie umiał się postawić wyTFUrni. Po drugie - zajęcie drugiego miejsca nie do końca musi zaowocować wydaniem płyty - vide Totoszko. A ja chcę usłyszeć płytę Kuby dlatego na niego głosuję. Tak czy siak - zauważcie, że etykietka "tych z Idola" raczej psuje niż pomaga. Myślę, że żniwa w postaci dobrych dokonań muzycznych tych ludzi zbierzemy za parę lat - kiedy okrzepną, nabiorą doświadczenia i wydadzą dobre, do końca autorskie albumy. Dziś cała ta afera nikomu nie służy. Poczekajmy po prostu. W tych ludziach jest ogromny potencjał - będzie z nich jeszcze pociecha. ;-)) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: IDOL 3.17 IP: *.chello.pl 03.01.04, 16:00 Jest dokładnie tak, jak napisałaś, liamo. :))) Niech każdy robi to, co uważa za stosowne - w każdym razie ja zamierzam głosować. Nie darowałabym sobie swojej bezczynności gdyby okazało się, że Kuba zajął drugie miejsce, a następnie zniknął, tak jak miało to miejsce w przypadku niektórych uczestników poprzednich edycji. Jeśli mimo wszystko tak się stanie, przynajmniej będę wiedziała, że zrobiłam wszystko co mogłam aby temu zapobiec. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka idol extra IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 17:20 obejrzałam właśnie i.... wielkie ???????????????? gdzie Michał i Kowalczyk, hę???????? ktoś wie????;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: idol extra IP: *.chello.pl 03.01.04, 17:31 no i jeszcze Piotr Brodziński??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: idol extra IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 17:46 ale wtopa, o Kowalczyku pamiętałam, a o Piotrku zapomniłam;) nie żebym jakoś za dyżurną małpką idola tęskniła, ale chciałabym usłyszeć, jak fałszywym tonem przemawia: "dobrze się stało, że odpadłem, a i tak nagram najlepszą płytę" [wymiot] Ale o ile brak kowalczyka moge sobie tłumaczyć przechodzeniem przez niego terapii po takim ciosie, to chciałabym wiedzieć, co zrobili z Michałem i Piotrkiem. Fajni było posłuchać co niektórych. Adaś mądrze gada, tylko tak tajemniczo... Kalinę zdecydowanie bardziej lubie, jak mówi niż jak śpiewa - nie żeby źle śpiewała, ale wolę jej normalne wydanie niż sceniczne... Gośka ok, szkoda że jej więcej nie oglądaliśmy, ciekawe, czy jej kolejne występy wzbudzałyby tak różniaste odczucia jak poprzednie. A Gęsikowskiego to mi już nawet nie jest szkoda. Taki bubek z niego i tyle. Choś śpiewa ok i niezłe teksty (w porównaniu np. z tekstem Agi Szewczyk) ma (o ile to jego teksty) to jego durne zachowani w stylu "cześć ludzie", "ludzie machamy" i "dziewczyny piszczą" przystaje raczej do festynów w rytmie disko polo niż rock'n'rolla. Łeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liama Re: idol extra IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 17:46 Opowiem wam historię o Piotrze Brodzińskim i jego poidolowej doli. Otóż w Częstochowie jest taka piękna ulica zwana Dekabrystów. Na niej znajduje się 99% wszystkich knajp w całym mieście - generalnie jeśli chcecie wieczorem gdzieś wyjść to wiadomo, że wylądujecie na dk. Parę tygodni temu w jednej z mniejszych knajpek na tej zacnej ulicy reklamowany był koncert Piotra i jego zespołu. Tak się złożyło, że byłam tego wieczoru obok i postanowiłam zajrzeć co by się przekonać jak to wszystko w realu zabrzmi. I co? O godzinie 21.15 w pubie były 3 (trzy) włącznie ze mną osoby - oprócz zespołu. Piotr siedział przy stoliku z marsową miną - a że obok, w największej na DK knajpie odbywał się koncert karaoke(muzyka rockowa, metalowa i hard) podpowiedzieliśmy mu, żeby tam zajrzał - może kogoś zachęci do koncertu. I to był błąd - kiedy Piotr wszedł do Groty i wziął mikrofon do ręki pojawiły się gwizdy i buczenie. Nikt nie chciał słuchać "pacana z Idola". Piotrek zaśpiewał jeden numer, podziękował i wyszedł. Myślę, że to była dla niego ogromna lekcja pokory - nie wiem czy do końca zasłużona, ale opisałam wam to wszystko na potwierdzenie mojej tezy, że etykietka Idola to na dzień dzisiejszy wilczy bilet. Fatalna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: idol extra IP: *.chello.pl 03.01.04, 19:16 Smutna ta historyjka...:( Trochę dziwne, że ludzie aż tak źle reagują na Piotrka. Może to dlatego, że nie zdążył/nie potrafił przekonać ich do siebie będąc w 'Idolu'? Mnie zresztą też nie przekonał, ale na pewno nie przyszłoby mi do głowy gwizdać ani buczeć na jego widok, bo wcale na to nie zasłużył. :-/ Mam nadzieję, że Piotrek się nie załamie i dalej będzie robił swoje. A z tą etykietką 'idola' to chyba nie do końca jest tak fatalnie. Wydaje się, że np. Ania Dąbrowska potrafiła się z niej wyzwolić, kilka innych osób także. pozdr.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liama Re: idol extra IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 19:31 No właśnie Tosiu - Ania Dąbrowska musiała się wyzwolić ;-) Myślę, że problemem jest to, że idolowcy czekają aż coś samo się wydarzy - ktoś sam do nich przyjdzie, zaproponuje, stworzy repertuar, wymyśli linię artystyczną. Ania Dąbrowska od początku miała swoją drogę, była wyjątkowo wyrazista i utalentowana rzecz jasna- może dlatego od razu zyskała uznanie "środowiska"? W jednym z ostatnich wywiadów Kasia Nosowska, która miała już okazję usłyszeć płytę Ani powiedziała, że to będzie wydarzenie na naszym rynku i że póki co na polskiej scenie z nowych twarzy tylko Ania jej się podoba. Ja tam Nosowskiej ufam ;-)) Ci ludzie dostają wraz z występami w Idolu gwiazdkę z nieba w postaci ogromnej popularności - potem kiedy program się kończy zostają pozostawieni sami sobie z narkotycznym głodem tej popularności, która nagle przygasła. Myślę, że to musi ich bardzo frustrować, zniechęcać - dzieje się tak na pewno w przypadku tych mniej świadomych muzycznie ludzi. Smutna historia o Brodzińskim to też smutna prawda, że najpierw trzeba mieć talent, a potem jeszcze głowę na karku. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: idol extra IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 19:44 racja racja ale to co napisałaś o Ani: >Ania Dąbrowska od początku miała swoją drogę, była wyjątkowo > wyrazista i utalentowana rzecz jasna sądzę że do Kuby można przypasować, że - już nieważne, które miejsce zajmnie - nie spocznie na laurach i nie będzie czekał, aż ktoś poda mu na złotej tacy gotowe piosenki, napisane przez jakiegos całkiem obcego pana, nie będzie gwiazdował, tylko weźmie sie w garść i cośtam swojego zrobi. Tylko ciągle pozostaje pytanie ebz odpowiedzi - na ile potencjalna wygrana związałaby mu ręce. Choć z drugiej strony - nie wydaje mi się, aby Ania w wypadku wygranej nagrała materiał specjalnie różniący się od obecnego... Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock 3.17 -> 3.18 03.01.04, 19:54 Idolowa 'latka' moze przeszkadzac jedynie o tyle, ze w stosunku do zwyciezcy sa zawsze ogromne oczekiwania, w dodatku tak rozne, ze jest prawie niemozliwe by im wszystkim sprostac. Wazne, by w tym wszystkim pozostac soba i tworzyc/wykonywac taka muzyke jaka sie naprawde czuje. Reszta przyjdzie z czasem i doswiadczeniem. Jesli za piec lat na rynku ostanie sie dziesiatka osob ze wszystkich trzech edycji Idola, ale beda one tworzyc muzyke na poziomie (nie wazne w jakim gatunku) to bedzie mozna powiedziec, ze bylo warto. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=9964089 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: idol extra IP: *.chello.pl 03.01.04, 20:06 A, jeszcze odpowiem Ci w tym wątku. :) Ja też czytałam ten wywiad, w którym Kasia Nosowska chwaliła Anię. Jest to dla mnie tym bardziej miłe, że ja od początku widziałam w Ani to COŚ (a teraz widzę to samo w Kubie:))). Ania poszła swoją drogą muzyczną, która akurat niezbyt mi odpowiada, ale bardzo ją cenię i z całego serca życzę jej jak najlepiej.:))) > Ci ludzie dostają wraz z występami w Idolu gwiazdkę z nieba w postaci > ogromnej > popularności - potem kiedy program się kończy zostają pozostawieni sami sobie > z narkotycznym głodem tej popularności, która nagle przygasła. Myślę, że to > musi ich bardzo frustrować, zniechęcać - dzieje się tak na pewno w przypadku > tych mniej świadomych muzycznie ludzi. Święte słowa, w dodatku potwierdzone dziś w 'idolu extra' przez niektórych byłych uczestników. :) Odpowiedz Link Zgłoś