westpoint 01.01.04, 22:05 Huraaaaaaaaaaaaaaa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: batuszka talent wygrał z tandetą i tyle!!!!!! IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 01.01.04, 22:10 dołączam się do okrzyku radości!!! poza tym muszę coś jeszcze przyznać: od czasu wygranej Krzyśka Zalewskiego nie miałam tak dobrego zdania o polskiej publiczności głosującej;) No bo podobno wygrał u nas dużą większością głosów, a poza tym na 2 miejscu był u nas Peter! Hmmm nie spodziewałam się, że będzie aż tak z nami dobrze (choć 4 miejsce tej kozy mnie zniesmaczyło)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aasiek Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.04, 22:13 I w ten oto miły sposób ludzie pokazali Simonowi C. środkowy palec:) Przynajmniej tutaj wygrał mój faworyt... Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 01.01.04, 22:14 a co z nasz Alicja...ups. tzn Alex? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaela Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.matrixx.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.04, 22:16 strasznie się cieszę!!!!!!! co za wspaniała nowina na nowy rok!!!!!!!!!! bomba!!!!!!!!!!! tylko w arabskich nie był nr 1, ale oni w ogóle dziwnie głosowali - Niemiec był u nich na 1 brrrrrrr - a reszta - jednomyślnie a Kelly miała łzy w oczach hehehehehe była pewna wygranej i fajnie, że Belg bardzo wysoko KURT GÓRĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 02.01.04, 21:40 Co do Arabow to moze to byl wybor polityczny: za sprzeciw Niemcow wobec wojny w Iraku. A moze po prostu nie maja pojecia jakimi prawami rzadzi sie muzyka zachodnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek10 Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 01.01.04, 22:17 Też się cieszę. Dobrze spiewa, sympatyczny facet z klasą. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_paradox Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 01.01.04, 22:22 ja rowniez dołaczam sie do ogolnej radosci:) KURT górą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merc Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.01.04, 22:23 Fajnie ,fajnie,ciesze sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagmi Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.spray.net.pl 01.01.04, 22:27 Jednak ludzie słuchają, a nie tylko patrzą:)) Norweg jest świetny!!!! Za to nasza Alex wyglądała na bardzo zdziwioną, że tak małą zrobiła furorę :P Moim zdaniem tej dziewczynie mocno odbiło- zachowuje się idiotka, stylizuje sie na Britney Spears czy coś w tym kierunku, mimo iż wygląda jak niedojrzały wypierdek...Całość tworzy żałosny widok...:( Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 02.01.04, 11:41 Gość portalu: dagmi napisał(a): > Jednak ludzie słuchają, a nie tylko patrzą:)) Norweg jest świetny!!!! Za to > nasza Alex wyglądała na bardzo zdziwioną, że tak małą zrobiła furorę :P Moim > zdaniem tej dziewczynie mocno odbiło- zachowuje się idiotka, stylizuje sie na > Britney Spears czy coś w tym kierunku, mimo iż wygląda jak niedojrzały > wypierdek...Całość tworzy żałosny widok...:( A skąd masz pewność, że nie była zdziwiona czymś innym, czyli ty, co wszyscy... w końcu nie wygrali "murowani faworyci": Kelly czy Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rastaman Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.04, 22:28 I bardzo dobrze, szkoda że Belg przegrał z Kelly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rastaman NORWEG wygrał!!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.04, 22:29 I bardzo dobrze, szkoda że Belg przegrał z Kelly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaela Re: NORWEG wygrał!!! IP: *.matrixx.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.04, 22:37 jakby Belg wygrał z Kelly to dziewczę by się pochlastało z rozpaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: NORWEG wygrał!!! IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 01.01.04, 22:44 > jakby Belg wygrał z Kelly to dziewczę by się pochlastało z rozpaczy ...a cowell na znak protestu dokonałby aktu samospalenia... byłaby to szkoda ogromna dla "dobrej" światowej muzyki :P:P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.crowley.pl 01.01.04, 22:42 Tez sie ciesze. Norweg byl wedlug mnie jedynym pieknie spiewajacym w tym calym towarzystwie. Facet ma glos stworzony do spiewania romantycznych piosenek :) A Belg.... tez byl niezly, tylko moim zdaniem troszke za bardzo chcial nasladowac Cobaina :) Amerykanka... miala mine jakby sie chciala poryczec. Odpowiedz Link Zgłoś
mahoney Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 01.01.04, 23:01 no i niezle chociaz wolalbym Belga , szkoda ze Alex byla tak nisko , no ale sama sobie winna , raz zlym wystepem dwa wyborem piosenki , ktorej chyab nikt nie znal Odpowiedz Link Zgłoś
brytyjka Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 02.01.04, 10:21 mahoney napisał: > szkoda ze Alex byla tak nisko , no ale > sama sobie winna , wyborem piosenki to nie ona wybrala piosenke - zaden z idoli poszczegolnych krajow nie mial najmniejszego wplywu na wybor piosenki. dobrano im jedna z piosenek, ktore spiewali w koncertach finalowych i w przypadku Alex padlo na "How to love him" z "Jesus Christ Superstar". Alex zreszta sama mowila, ze byla zla, ze akurat ta piosenka jej sie trafila. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 02.01.04, 11:45 mahoney napisał: > szkoda ze Alex byla tak nisko , chyba nikt się nie spodziewał, że będzie wysoko :-/ > no ale sama sobie winna , raz zlym wystepem Tego bym nie powiedziała o części wokalnej, tylko raczej o części, w której się niestety wypowiadała... dwa wyborem piosenki , ktorej chyab nikt > nie znal Wybór piosenki nie należał do niej, Każdemu przypisywano z góry utwór, który mają zaśpiewać. Też uważam, że powinna zaśpiewać "Sweet dreams" albo piosenkę Anastazji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.01.04, 23:06 Tu sie mylisz. Piosenka, ktora spiewala Alex jest swietnie znana na swiecie tylko ona ja schrzanila mocno. Niestety nie dorosla do tego typu muzyki i slusznie skonczyla nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
mahoney Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 01.01.04, 23:16 czy skonczyla czy nie to sie jeszcze okaze w przyszlosci , ale co to byl za kawalek co ona spiewala , chodzilo mi o to ze nie zaspiewala jakiegos durnego przeboju chociazby jak jakis gostek dont wanne miss a thing i w ten sposob nie przypodobala sie publicznosci Odpowiedz Link Zgłoś
mahoney Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 01.01.04, 23:18 skonczyla zrozumialem ze mowiles o jej przyszlosci a tobie chyba chodzilo o ten konkurs takze sory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu :) IP: *.chello.pl 01.01.04, 23:16 no no moge sie z zadowoleniem poklepac po brzuszku, bo jeszcze przed przed emisja koncertu WI mowilem ludziom, zeby zwrocili uwage na Kurta, bo jest dobry wydrukuje sobie wizytowki: kubu - wróż ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: :) IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 01.01.04, 23:21 wywróż jeszcze, kto wygra polskiego Idola oraz jaki gryps walnie na finale Robert Leszczyński vel. Leszcz, to Ci sama te wizytówki wydrukuję, na mój koszt :P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: :) IP: *.chello.pl 01.01.04, 23:28 ja juz WSZYSTKO wiem, ale nie chce Ci psuc zabawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mahoney Re: :) 01.01.04, 23:29 batuszka ty jestes ona ? :) ja caly czas myslaem ze on Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: :) IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 01.01.04, 23:42 > batuszka ty jestes ona ? :) ja caly czas myslaem ze on heh, zdarza się, że mnie mylą, ale na szczęście tylko na necie, w realu nie;) Odpowiedz Link Zgłoś
jotesz Re: :) 02.01.04, 08:07 z rosyjska batuszka (z miękkim u) to "tatusiek" albo "ojczulek"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: :) IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 13:19 > z rosyjska batuszka (z miękkim u) to "tatusiek" albo "ojczulek"... łaaaaaaaaaaaaa, ale gafaaaaaaaa nie wiedziałam kurna, mogłam się parę lat wcześniej urodzić i załapałabym się na jezyk rosyjski w szkole, przynajmniej jeden pożytek by był;) Ale chciałam tu wszech i wobec ogłosić, że mój nick nie ma nic wspólnego z jego znaczeniam w języku rosyjskim, ale jest to pochodna (choć bardzo pokrętna;)) od mojego imienia (z twardym u). dzięki Jotesz, że wyjaśniłeś co to znaczy. Niestety ludzie, ktorzy na mnie tak wołają nie znają rosyjskiego. Ale gafa;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rastaman Re: :) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.04, 00:02 A jak bedziesz wróżyć to może przewidzisz jeszcze ile pseuo-żartów zaaplikuje nam żuror Cygan vel Gitan;) i czy choć raz publiczność się uśmiechnie, słuchając go Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxWroc Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.kr.k.pl / *.Korbank.COM 01.01.04, 23:30 ja tez sie ciesze-zaluje tylko ze Australijczyk nie byl wyzej-zaslugiwal na dobre miejsce. Mam tylko jedno ale-kto wybieral tlo za mackiem rockiem??? chyba jakis niewidomy. Wszystkie kraje staraly sie pokazac cos ciekawego a jak zaprezentowali polske/warszawe przed calym swiatem???-jakis geniusz wybral szarobury PKiN!!!:( kurna nie mozna bylo pokazac chociaz zamku krolewskiego czy rynku??? Odpowiedz Link Zgłoś
mahoney Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 01.01.04, 23:34 nie wiem kto wybral , to rzeczywiscie ochydne , my tu w warszawie , przynajmniej niektorzy tez chcemy to zburzyc , w dodatku dzisiaj w idolu pokazali palac we mgle , tak ze bylo widac dwa slupy swiatla z gory na dol , zegara wogole nie bylo , wszystko rozmyte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.chello.pl 01.01.04, 23:39 będę pierwszym, który się oflaguje i przykuje do jednej z kolumn, jeżeli jakieś oszołomy będa robiły zakusy na Pałac hough Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 02.01.04, 11:50 Gość portalu: kubu napisał(a): > będę pierwszym, który się oflaguje i przykuje do jednej z kolumn, jeżeli jakieś > > oszołomy będa robiły zakusy na Pałac > hough ... drugą kolumnę rezerwuję dla siebie... serio, serio :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.crowley.pl 01.01.04, 23:44 do budy, burku! ps.a OHYDNY piszemy przez "h", tlumoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxw Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.kr.k.pl / *.Korbank.COM 01.01.04, 23:46 Odpowiedz Link Zgłoś
mahoney Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 01.01.04, 23:50 jo1 burku to mow do swojej starej :) poza tym no co nie podoba mi sie to , brzydkie jest , nie pasuje do reszty , takie jest moje zdanie , niestety czesto to mijam , niedawno jeszcze ekran przed tym postawili , przy rondzie , takze calosc od strony ronda wyglada ohydnie , bede pisal tak jak mi sie podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxWroc Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.kr.k.pl / *.Korbank.COM 01.01.04, 23:48 ja nie chce niczego wyburzac!!!! jak dla mnie to mozecie sobie tam wybudowac jeszcze kilka takich budowli jesli wam sie podoba-chodzi mi jednak o to ze jego uroda jest lekko mowiac dyskusyjna i nie musimy sie nim chwalic przed calym swiatem! jeszcze zeby to bylo pokazane w calosci a nie uciete w polowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mahoney Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 01.01.04, 23:53 ale bron boze nie chcemy juz czegos takiego nigdy w zyciu budowac tak jak powiedziales bo jego uroda jest dyskusyjna , wcale nie chce sie nim chwalic , wlasnie boli mnie ze Warszawa jest kojarzona z tym brzydalem , sory pzrepraszam jak ktos lubi ale dla mnie jest nie mily dla oka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.04, 23:50 miło mi dołączyć się do wspólnej radości i tu mam na myśli : - zwycięstwo Norwega - porażkę boysbandowców - prztyczek w nos durniowi cowellowi jakby jeszcze Belg wyprzedził Kelly z amerykanskiej Familly to moja radość byłaby zupełna ; panienka była zupełnie zszokowana , wydawało mi się , iż zaraz wstanie i zacznie pytać czytających głosy , czy aby sie nie pomylili , jeśli chodzi o miejsce nr 1 :-)) może to głosowanie otworzy troszkę oczka takim zadufanym moronom jak cowell , co tak naprawdę jest popularne dzisiaj w muzyce - - i nie jest to karaoke , ulizane włoski i nosek boski - czego dowodem jest porażka Kelly i klęska angol Odpowiedz Link Zgłoś
bzinka Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 01.01.04, 23:56 HURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejti Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 00:13 super, że wygrał Norweg a program było warto oglądać dla miny tej Amerykanki miałam wrażenie że zaraz wybiegnie z płaczem ze studia Odpowiedz Link Zgłoś
jotesz Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 02.01.04, 08:21 czy ktoś może podać pełną listę, albo chociaż pierwsze miejsca... oglądałem "show" na tvp1 i przegapiłwm idola... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curly Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: 213.173.205.* 02.01.04, 08:41 Wyniki i punktacja: 1. Kurt Nilsen (Norwegia) - 106 pkt. 2. Kelly Clarkson (USA) - 97 pkt. 3. Peter Evrard (Belgia) - 83 pkt. 4. Heinz Winkler (RPA) - 76 pkt. 5. Will Young (Wielka Brytania) - 72 pkt. 6. Ryan Malcolm (Kanada) - 62 pkt. 7. Guy Sebastian (Australia) - 56 pkt. 8. Alicja "Alex" Janosz (Polska) - 55 pkt. 9.-10. Alexander Klaws (Niemcy) /Diana Karazon (kraje arabskie) - 45 pkt. 11. Jamai Loman (Holandia) - 36 pkt. Piosenka Ali to był niewypał. Mała, energiczna dziewczyna powinna była zaśpiewać cos z powerem. Ktos tu rzucił linkiem do wywiadu w którym Ala mówiła, ze piosenka została jej narzucona. Szkoda. No i jeszcze ta jej stylizacja. Wugladała jak koszmarek. Norweg był świetny. Wygrał chyba wszędzie, oprócz Krajów Arabskich(no i USA oczywiscie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaela Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.matrixx.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 11:47 nieprawda Kurt wygrał także w USA hip hip hura! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Radio wygrało - hurra! 02.01.04, 11:36 Całe szczęście że amerykańsko-brytyjski juror nie miał racji. Widzowie oceniali muzykę, a nie wygląd. To dobra wiadomość dla ludzi niezbyt urodziwych, za to pięknie śpiewających (a także dla nas jako słuchaczy) i jednocześnie bardzo zabawna porażka superspeca od kreowania gwiazd. Niczego nie można być pewnym na tym świecie! Nasza Alex zaśpiewała nieźle piosenkę nie dla siebie. Był rzeczywiście dysonans poznawczy: dramatyczna piosenka-strój punkówy, mała dziewczynka-głos dojrzałej kobiety, poważny nastrój podczas śpiewania - a potem bieganie po scenie jak po boisku szkolnym, itd. Ciekawą rzeczą pod względem kulturowo-socjologicznym jest zwycięstwo Alexandra w krajach arabskich. Najwyraźniej zaokrąglone Arabki lubią szczupłych europejskich blondynów. Może tą drogą uda się trafić do tych kłopotliwych społeczeństw? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 02.01.04, 11:37 Też się cieszyłam, choć w gruncie rzeczy, to wcześniej nie uwierzyłabym, że tak się stanie :))) Szczególnie na pochybel youyourorowi z USA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: 195.217.253.* 02.01.04, 11:38 Kochani. Nie ogladalam wczoraj wynikow. Napiszcie mi please jaka mine mieli ci dwaj pedalowaci jurorzy z Anglii i Stanow (Simon?) :)))) W ramach refleksji powiem, ze: 1. jestem szczesliwa wiedzac, ze gusty muzyczne ludzi nie sa jednak, jak mogloby sie wydawac, zdegenerowane i wypaczone przez brytyjska papka muzyczna; 2. jestem nieszczesliwa wiedzac, ze te barany z wytworni muzycznych i tak nie wyciagna z tego faktu zadnych wnioskow i nadal beda promowac tylko gogusiow w stylu Willa Younga (o ile sobie przypominam amerykanski juror powiedzial norwegowi "chyba zdajesz sobie sprawe, ze NIGDY nie dostalbys kontraktu..."). Odpowiedz Link Zgłoś
mariko26 Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 02.01.04, 11:48 europa zagrała na nosie temu spalonemu na solarium kretynowi w rozchełstanej koszuli. szkoda, że amerykanka zajęła drugie miejsce - w ogóle na nie nie zasłużyła. nasza ala ma swietny głos, niestety simon narzucił jej musicalowa piosenkę, a wiadomo, że jest to mniej popularny gatunek (zauważcie, że miała 7 punktów w niemczech, gdzie mają lekkiego hopla na tle musicali:)). zaśpiewała bardzo dobrze, mocny głosem - na pewno lepiej niz 3/4 "worldidoli". niestety, miała tragiczny image i zachowywała się jak dziecko: tremę usiłowała ukryć chojractwem, niepotrzebnie też pyskowała kubie. gdyby ja ubrano tak jak w polskim "idolu", gdyby zaśpiewała "one way ticket"... ehhh:0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cleo Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.01.04, 12:05 Wygral Norweg i super sie stalo!!!! Byl to moj faworyt i ciesze sie, ze nie bylam odosobniona w swoim guscie :) Co wiecej - wiekszosc Polakow i ludzi w innych krajach wybrala podobnie - nie jest chyba z tym "ogolnoswiatowym sluchem" muzycznym tak zle :) Amerykanka, wbrew temu co tu ludzie sugeruja, miala swietny glos ALE.... zbyt "oklepany" - nastepna Whitney Huston, nawet gesty miala do niej podobne, a tu przeciez nie o to chodzi! Idol mial wybrac glos oryginalny i na szczescie Norweg taki posiada!!! Poza tym ludzie! Wypisywanie cynicznych postow pod katem Amerykanki - tylko dlatego ze najbardziej zlosliwy i chamski juror pochodzil z tego samego kraju co ona - nie najlepiej swiadczy o was samych! Widac wyraznie, ze brakuje tu ludziom dystansu i tolerancji. Amerykanka zasluzenie zajela wysokie miejsce, bo po Norwegu byl to jeden z nielicznych bardzo dobrych glosow tego programu - a ze miala lzy w oczach? A kto by na jej miejscu nie mial? Pierwsze 3 miejsca na podium zawsze zwiazane sa z burza emocji... Postarajmy sie nie utozsamiac jurorow z wykonawcami, bo byly to dwie zupelnie rozne druzyny. Odpowiedz Link Zgłoś
mariko26 Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 02.01.04, 12:23 Nikt nie pusze, że Amerykanka miała "zły" głos. Jak wszyscy z WorldIdola, miała głos poprawny. Piosenkę Franklin zaśpiewała w okropniastej, pełnej zbędnych ozdobników manierze, wzorowanej na Celine Dion (miedzy innymi). Jest to kolejna plastikowa amerykańska gwiazdeczka, jaką usiłuje się nam wepchnąc, deczko lepsza (za to sporo brzydsza) od Britney. O wiele lepszy głos od niej ma Ala, Jordanka, o Norwegu i Belgu nie wspominam, bo to oczywiste. Nie skompromitowała się tak jak Will Young, którego juz podczas wizyty w polskim "Idolu1" wszyscy obsmiali, bo u nas nie przeszedłby poza etap klubowy. Splugawiła świetną piosenkę, którą Aretha śpiewa mocnym jak dzwon głosem. Dla mnie to wystarczający powód, żeby panna wyladowała ex aequo z "maniakiem" Alexandrem. A "najbardziej złośliwy" juror pochodzi z Wielkiej Brytanii, nie ze Stanów - tam był tylko na występach gościnnych. Dla mnie żenadą jest, że człowiek, który zarabia krocie na dwójce uczestników (Kelly i Willu) jest jurorem i na dodatek dobiera repertuar pozostałym worldidolom! Musiałby być święty, żeby ocenić obiektywnie swoich protegowanych. A panu Simonowi daaaleko do świetości:/ Mnie łzy panny Clarkson rozbawiły, bo jeśli to dziewczę faktycznie wierzy, że było najlepsze, to wieszczę jej smutny koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cleo Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.01.04, 14:50 Chyba zbyt nerwowa jestes mariko ;) Za bardzo to przezywasz - wyluzuj troche! :) pozdrawiam noworocznie Odpowiedz Link Zgłoś
mariko26 Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 02.01.04, 16:21 Cleo, to że ktoś ma inne niż ty zdanie na temat uczestniczki WorldIdola, bynajmniej nie znaczy, że "jest nerwowy" czy "za bardzo" przeżywa. Przeżyłam ten program dokładnie tak, jak na to zasługiwał (to znaczy niespecjalnie), bynajmniej nie żyję rozpamietywaniem go, mam natomiast - jak kazdy - prawo wypowiedzieć się na jego temat na forum, wszak to miejsce do dyskusji. Ja równieć cię pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cleo Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.01.04, 20:25 Alez oczywiscie, ze masz prawo do swojego zdania i bynajmniej mnie ono nie drazni tylko dlatego, ze jest inne od mojego! :) Tez napisalam tylko to, co czuje, czytajac twoja odpowiedz na moj pieprwszy post, wpisany bezposrednio pod twoim (omylkowo zreszta), bo tyczyl sie on nie tylko Ciebie ale wszystkich tutaj, ktorzy sie w podobnym tonie wypowiadaja - po prostu mam wrazenie, ze wiekszosc ludzi tu "naskakauje" na uczestnikow z tych panstw, z ktorych pochodzili najbardziej kontrowersyjni jurorzy. Ale to tez tylko moje zdanie i kazdy moze miec inne. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cleo Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.01.04, 20:33 Male post scriptum jeszcze tylko: > Przeżyłam ten program dokładnie tak, jak na to zasługiwał (to znaczy > niespecjalnie) Daruj, Mariko, ale po twoim ostatnim poscie mam zupelnie odwrotne wrazenie :))) Tak dokladnie analizujesz ten program i co niektorych uczestnikow, ze jesli to ma oznaczac twoje "niespecjalne" przezywanie, to juz sobie wyobrazam jak przezywasz cos naprawde godnego uwagi!!! :DDDDDD To nie bylo zlosliwe! :) To tylko taka mala dygresja na zakonczenie naszej malej dyskusji:) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 02.01.04, 18:28 Repertuar dobieral Simon F. pomyslodawca Idola, a nie Simon C. juror. Swoja droga przegladajac zagraniczne fora wiekszosc zarzutow stawianych naszej reprezentantce skupia sie wokol doboru piosenki, ktora jak sie powszechnie uwaza ani nie pokazala jej (Ali) mozliwosci wokalnych ani do niej nie pasowala (szczegolnie do nowego image'u), tylko nikt jakos nie pisze, ze to nie ona wybrala taka, a nie inna piosenke. Zastanawia mnie czy to efekt zachodniej cenzury medialnej (patrz Niemcy i jak RTL zmontowal WI) czy po prostu zwykla zachodnia ignorancja. Myslalem, ze AJ skonczy wyzej, ale gdy rownie nisko uplasowal sie swietny Guy z Australii to juz wszystko wiedzialem co mialem wiedziec. Pozytywnym zaskoczeniem jest zwyciestwo calkiem dobrego Norwega i porazka faworyzowanej Kelly. Negatywnym zaskoczeniem jest wysokie miejsce pajaca z UK i nie ostatnie miejsce Niemca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mains Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.crowley.pl 03.01.04, 14:34 Ależ Guy z Australii bynajmniej nie był swietny, to porażka, i największa masakra wyjściowej piosenki (Armstronga), śmiem twierdzić, że gorsza niż Willa Younga mord rytualny na Doorsach! Gyu wykwiczał ją cienkim pedalskim głoskiem, a fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 04.01.04, 00:02 Guy jako jedyny z przeslodzonej w oryginale piosenki zrobil cos ludzkiego, fajnie to zaspiewal, byl wyrazisty, milo sie tego sluchalo. Jak ktos kocha ow nienajlepszy oryginal to nic dziwnego, ze sie nie podobalo. Po niskim miejscu Guya widac, ze wiele osob lubi nadmiar slodyczy. Young na odwrot, z knajpianego kawalka Doorsow zrobil cos strasznego, slodkawo-mdlawego, komentarz Wojewodzkiego po jego wystepie byl stuprocentowo celny. Powtorze sie, ale po wysokim miejscu Younga widac, ze wiele osob lubi nadmiar slodyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mains Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.crowley.pl 04.01.04, 15:34 Jest dokładnie odwrotnie - ludzie nie zaakceptowali przesłodzonej i cieniutko wykwiczanej wariacji Guya na temat "What a wonderful world"! Z takim głosikiem powinien śpiewać "przeboje" N'sync czy jak tam się nazywają te boysbandowe hiciory,a nie klasykę. Odpowiedz Link Zgłoś
boa.dupczyciel Slowko o Willu Youngu... 05.01.04, 10:34 Krotko po wygraniu Pop Idola, ten piekny chlopiec o slodkim glosie, Will Young, wyznal wszem i wobec, iz raczej kreca go faceci. Brytyjska prasa naglosnila cala sprawe, nawet prestizowy "The Guardian" rozpisywal sie, ze Will jest gejem, ale wcale sie tego nie wstydzi i tak jego kariera bedzie cacy. Ale przejdzmi do meritum... na World Idol smeci tak "... girl, we couldn't get much higher..." i w pizd! cos jakby oczko mruzy do kamery. Zglupialem zupelnie - chyba powinno byc boy... A jak byl w Polsce, to spiewal "... yeah, we could't get..." W kazdym razie ten kawalek wtedy nie dedykowal zadnej dziewczynie. Czyzby Will Young sie nawrocil?? Odpowiedz Link Zgłoś
westpoint Re: Slowko o Willu Youngu... 05.01.04, 12:18 A co za różnica czy jest gejem czy nie? A o nawróceniu nie ma mowy. Jeżeli jest gejem to gejem pozostanie. I bardzo dobrze. A i jeszcze jedno: a jak dziewczyna śpiewa piosenkę śpiewaną zwykle przez faceta to znaczy że co, że tak naprawdę jest facetem i śpewa ją do kobiety? Piosenka którą się śpiewa wcale nie musi być komuś dedykowana i śpiewający wcale nie musi się z nią utożsamiać. Jest poprostu wykonywanym utworem. Will zaśpiewał piosenkę (pomijam fakt że wyszło mu to beznadziejnie) i o to tylko chodził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicia Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.bb.online.no 02.01.04, 16:36 Czesc maroko 26: dobry glos zaspiewa wszystko. Norweski juror powiedzial do kurta, ze jego glos jest jak kartofel, mozna go uzywac w wielu potrawach. I to prawda. W norweskich eliminacjach kurt spiewal Riki Martina, tez fenomenalnie!!! Alex ma dobry glos i nic wiecej, sorry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cleo Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.01.04, 20:39 Hej Alicia, widze, ze jestes z Norwegii i z tego co piszesz sledzilas norweskiego Idola. Mam male pytanie: ponoc Kurt gra w jakims zespole a po wygranym programie w Idolu nagral plyte sprzedana w 60.000 egzemplarzy. Moze znasz tytul plyty i w jakim zespole spiewa? Bede wdzieczna za info. P.S. Jesli mozesz, napisz pare slow na temat swoich wrazen Idola w Norwegii? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 02.01.04, 11:53 Ja tez strasznie sie ciesze bo to sympatyczny koles jest (tak przynajmniej wyglada, zachowuje i raduje sie). Poza tym to ojciec dwojga dzieci, to jest niezle ha ha. Cieszy mnie, ze w Polsce wygral przewaga glosow. Cholera my jestesmy naprawde fajni. A mina Kelly byla, tak szczera w swoim niedowierzaniu tego co sie dzieje, ze byla wprost rozbrajajaca. Przypomnialo mi sie, jak Joey z "przyjaciol" cwiczyl odbior nagrody i podziekowania + oklaski w przypadku przegranej i nic z tego nie wyszlo w czasie rozdania nagrod... Ech warto polszmate dla takich momentow ogladac czasem... Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: 195.217.253.* 02.01.04, 12:29 A czy jury komentowalo wyniki? Jesli tak to please napiszcie co mowili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cardi Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 12:58 Ogromnie sie ciesze, ze Norweg wygral!!! Swietny glos, sympatyczny i oryginalny facet! Wynik mnie bardzo podbudowal bo obawialam sie, ze wygra jakis ladnie uczesany chlopczyk ;-) Jesli chodzi o urode to musze powiedziec, ze znacznie bardziej odpowiada mi Kurt niz reszta chlopaczkow no i przede wszystkim juror amerykanski, ktory wyglada jak z mody na sukces wyjety :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cardi Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 13:01 nie komentowalo. a szkoda, chcialabym zobaczyc mine Amerykanina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 13:25 szkoda też, że nawet polscy jurorzy na koniec nie zapodali nam swoich wrażeń. No cóż, Ela, Jacek i Leszczu musieliby przyznać, że Kuba był najbliższy prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagmi A Kurt nie jest wcale taki brzydki! IP: *.spray.net.pl 02.01.04, 14:09 Norweg wygląda tak jakby go żadan stylista nawet palcem nie dotknął. Wystarczy przyciemnić troche kolor włosów, zrobić ewentualnie jakiś balejaż, henne na brwi i rzęsy, no i rozwiązac problem tej przerwy między zębami. Potem tylko intensywny trening na siłowni i wszystkie dziewczyny jego ;)W polskim idolu z gorszych przypadkow robili ludzi...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lul Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.r-195-85-178.essentkabel.com 02.01.04, 15:01 fuck off Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicia Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.bb.online.no 02.01.04, 16:46 Hei Lul: to po norwesku. Do twojego miedzynarodowego slownika przybylo ci jeszcze jedno slowo. A poza tym zgadzam sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gab Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.star.ceti.pl / *.star.ceti.pl 02.01.04, 15:59 mnie się bardziej podobała pełna niedowierzania gestykulacja i mimika pedałka z anglii podczas odgłaszania wyników z poszczególnych krajów. koleś wyglądał jakby chciał kogoś pobić. ;-) hurrraaaa!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.cmkp.edu.pl 02.01.04, 16:05 gfh - czt to ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gab Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.star.ceti.pl / *.star.ceti.pl 02.01.04, 16:11 ja, a ty kto? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: *.cmkp.edu.pl 02.01.04, 16:49 o! kopę lat... nadal zauroczona Totoszko;)? Odpowiedz Link Zgłoś
martuha Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! 02.01.04, 16:08 Gość portalu: gab napisał(a): > mnie się bardziej podobała pełna niedowierzania gestykulacja i mimika pedałka z > > anglii podczas odgłaszania wyników z poszczególnych krajów. koleś wyglądał > jakby chciał kogoś pobić. ;-) odnioslam podobne wrazenie. i nie wiem, czy zwrociliscie uwage na to, jak reagowal, gdy w danym kraju zdobyl wyzsze niz 6 miejsce. jakby przytakiwal, ze wlasnie w tych panstwach ludzie odznaczaja sie wyszukanym gustem muzycznym. porazka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonasukienka Re: NORWEG wygrał!!! Huraaaaaa!!! IP: 195.117.130.* 02.01.04, 23:14 nie lubie idola. glupkowaty ten program:) ale w swieta siedzialam u kuzynki i tak jakos obejrzalysmy i uwazam ze najlepszy byl norweg;) poza tym wcale nie jest brzydki. nie wyglada jak playboy i ma swietna szpare pomiedzy zebami:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simon C. Dzieci! IP: *.proxy.aol.com 03.01.04, 04:25 Czytam te wasze wypociny i zal mnie ogarnia.Wasza glupkowata niechec do US jest smieszna .Mieszacie trzeciorzedna impreze muzyczna z szolbyznesem.Kelly Clarkson ma juz pieniedzy jak lodu i na tym jarmarku byla przez grzecznosc,prawdopodobnie tak bylo w kontrakcie.Czy dobrze spiewa czy gorzej od pozostalych uczestnikow to inna sprawa ,ale wasze placzliwe proby doszukania sie lez(?!) w jej oczac po werdykcie to nic innego jak zamawianie czarow.Jezeli te lzy byly to chyba tylko nad straconym czasem. Nie wiecie nawet skad byl juror prezentujacy US.O czym tu mowic. Mam nadzieje ze Norweg zrobi jakies pieniadze na tych swoich pieciu minutach slawy i madrze je zainwestuje bo nie wydaje mi sie aby mogl wiele zwojowac na swiecie.Niestety wyglad sie liczy i nie moze tylko spiewac w filmach rysunkowych lub w studio.Chyba ma glowe na karku i wie jak z niej korzystac,to jego szansa na zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: Dzieci! IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 14:47 skoro >Kelly > Clarkson ma juz pieniedzy jak lodu i na tym jarmarku byla przez > grzecznosc,prawdopodobnie tak bylo w kontrakcie. to tym bardziej musiał ją boleć fakt, że mimo iż jest taką gwiazdą, mimo iż była "koniem wyścigowym pośród osłów", to jednak przegrała - nieważne czy w pierwszo- czy w trzeciorzędnej imprezie, ale przegrała, na dodatek z wokalistą, który aż takiego spektakularnego sukcesu nie odniósł i nikt mu wygranej nie wróżyl. Sądzę, że ją mogła ta porażka boleć dużo bardziej niż np. Guya czu kogokolwiek (poza Willem-druga gwiazdeczką), własnie ze względu na to, że obwieszczano już wszem i wobec, że góruje nad pozostałą 10. Odpowiedz Link Zgłoś