IP: *.acn.pl 30.01.04, 15:03
Witam!
Czy ktoś z Was orientuje się może czy rozpoczęto już rekrutację pracowników
do kompleksu hoteli powstającego przy Pl.Zawiszy w Warszawie? Będę wdzięczna
za wszelkie informacje na temat wymagań,terminów,zasad naboru,itp.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • michaelandro Re: HOTELE 30.01.04, 21:30
      Witam,
      z tego co wiem cv mozna skladac jedynie do 6 lutego, albo przez mail, albo
      osobiscie.
      Ale ja odradzam prace w hotelarstwie. To wyzysk i ponizanie za najnizsze
      mozliwe stawki. Sam pracowalem przez pol roku w jednym z najlepszych i
      najdroższych warszawskich hoteli i takiej zbieraniny burakow to nigdzie nie
      widzialem. Ludzie z kompleksami, po szkolach zawodowych, ktorzy gdzies
      zaocznie w nedznych szkolach uzupelniaja elementarne braki w edukacji. Praca
      czesto na noce, traktowanie zatrudnionych jak zlodziei, przeszukiwanie toreb
      przy wyjsciu, badania alkomatem... to wszystko codzienność w
      pieciogwiazdkowcach, wiec az boje sie pomyslec co bedzie w hotelu z jedna czy
      dwoma *
      Ludzie placacy ogromne pieniadze za organizacje konferencji, szkolen czy
      bankietow rownież nie sa traktowani tak jak powinni. Pomijam to, ze np u nas
      nikt nic nie wiedzial i menedzerowie czesto od gosci dopiero dowiadywali sie
      co i jak. Podstawa to zatrudnianie do kontaktow z paxami ludzi ktorzy to w
      ograniczonym stopniu wladaja jezykiem polskim a co dopiero innymi. Ksiazeczka
      sanepidu? jaaasne :) nikt tego nie sprawdza. STAndaRdem bylo np to, ze kelner
      pracujacy przez 10 godzin przy noszeniu stolow spocony podawal pozniej gosciom
      kolacje, a na moje uwagi dotyczące takiego zachowania szef dzialu bankietow
      odpowiadal, ze na rynku sa dobre dezodoranty.... zalosne. Visorzy czesto
      wspomagaja sie speedem, jezeli kiedys bedziecie mieli okazje, to zwroccie
      uwage na ich czerwone oczy i pociaganie nosem, to normalne. Na dodatek to
      banda hien ktora za nedzne tipy z szatni doslownie pozabijalaby sie.
      Najgorsze jest to, ze kazda proba zmiany takiego stanu rzeczy rozbijala sie o
      bariere totalnej ignorancji. Dlatego wlasnie skonczylem swoja przygode z
      hotelarstwem. pozdrawiam
      • Gość: Bene Re: HOTELE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.04, 21:56
        Kurwa skads to znam przez 2 lata pracowalem w warszawskim Sheratonie moim
        menedzerem byl niejaki Darek(nazwiska nie pamietam)To byl kretyn jeden
        przypierdalal sie do kazdego papierka raz jak zauwazyl na suficie mala plamke
        to musielismy ustawiac 3 stoly(jeden na drugi)i zeskrobywac to nozem o malo co
        sie przez chuja nie spierdolilem...Generalnie praca w hotelu jest zajebista po
        roku wysiada ci gardlo masz chroniczne zapalenie nosa od pracy w klimie ,
        wpierdalasz zarcie ktorego by moj pies nie ruszyl .
        A praca po 12 i wiecej godzin to standarde vide Warszawski Sheraton i Sobieski
        Wiecej nie pisze bo sie boje...

"Praca moze i glupawa ale za to pewna"
        • Gość: sandro Re: HOTELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 22:44
          no niezle niezle :) i mna tez pomiatali :) ten darek, jesli mowa o tym samym
          jest teraz szefuncjem w hotelu na W.
          Pamietam jak w sheratonie jeden menedzer powiedzial zeby na balowce ustawic
          choinke, za godzine mial na srodku piekne, olbrzymie drzewko zrobione... ale
          nikomu nie przyszlo na mysl, ze w lipcu sie choinek nie ubiera... a on chcial
          zeby krzesla ustawic w choinke :P co za banda tam pracuje. Byl taki kolo, nie
          pamietam jak na niego wolali... rezystor czy jakos tak... jego ulubiona zabawa
          bylo wychodzenie miedzy gosci i puszczanie brzydkich bakow :)
          najlepiej bylo na wyjazdowkach, tam to sie czlowiek mogl nawpierdalac,
          pobalaganic, w kiblu zbunkrowac
          moim zdaniem Bene nie masz sie czego obawiac, raczej niewiele osob pracujacych
          w Sheratonie zajrzy na to forum, oni czytaja superexpres i fakt i czasem
          kupia ckma :)
      • Gość: AniaWarszawa Re: HOTELE IP: *.acn.pl 30.01.04, 22:39
        Jeśli możesz podać mi e-mail lub adres będę bardzo wdzięczna.

Jeśli chodzi o pracę w hotelarstwie doskonale zdaję sobie sprawę z tego,że jest
        bardzo ciężka i pochłania mnóstwo czasu.Jednak mimo wszystko chciałabym
        spróbować tam swoich sił.

Pozdrawiam.
        • michaelandro Re: HOTELE 30.01.04, 23:03
          musisz poszukac gdzies w necie, bo ogloszenie bylo w poniedzialkowej gazecie-
          praca. A jakie stanowisko Cie interesuje?
          • Gość: kociokwik Re: HOTELE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.04, 23:34
            stanowisko muzyka w dziale deserow
            • Gość: MICHAL Re: HOTELE,recepcjonisci w Sobieskim. IP: *.skane.se 30.01.04, 23:42
              W Sobieskim pracuja mlodzi ,przystojni recepcjonisci.
              Ciekawy jestem ile zarabiaja na reke?
            • Gość: harry Potter Re: HOTELE IP: *.aster.pl / *.acn.pl 31.01.04, 00:57
              Potwierdzam w hotelu sheraton pracuje banda prostaków, pan Jacek Piasecki
              który zajmuje wysokie stanowisko na bankietach mówi zamiast Ok, OKIEJ zamiast
              TRAGEDIA to TRAGIEDJA zamiast RĘKE to RĘKIE heheh przeciez ci ludzie nie
              znają WSTYDU!!! nie wspominajac juz o panie Marioli od zapisu ludzi która jest
              podobno od wielu żeczy (panowie sie w pracy nie nudza z nia!!!!)
              • Gość: kodo Re:robilismy kiedys konferencje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 10:59
                w westinie i cos w tym musi byc o czym piszecie. Zapytalem kelnera gdzie jest
                toaleta i odpowiedzial : "tam" i poszedl, bylo nas ok 350 osob i bylo tak
                goraco, ze sie wytrzymac nie dawalo. Wieczorem kolacja i bylismy obslugiwani
                przez niezbyt urodziwa dziewczyne z jakims ciaglym grymasem na twarzy. Nie
                wiedziala nawet co nam podaje, a na dodatek byla niesmpatczna. Gdyby nie spora
                ilosc wypitego wina i dobre towarzystwo to wspominalbym to jak najgorzej.
                Ogolnie hotel bardzo ladny i robi wrazenie tymi windami, jedzenie tez calkiem
                calkiem :)
          • Gość: AniaWarszawa Re: HOTELE IP: *.acn.pl 31.01.04, 22:37
            michaelandro napisał:

> musisz poszukac gdzies w necie, bo ogloszenie bylo w poniedzialkowej gazecie-
            > praca. A jakie stanowisko Cie interesuje?

Bardzo dziękuję Ci za pomoc.Znalazłam już to ogłoszenie.
            Interesuje mnie praca recepcjonistki.

Pozdrawiam.
            • Gość: Kokilka Re: HOTELE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.04, 23:28
              ta ...recepcjonistka w dziale obslugi menedzerow twoje obowiazki to obsluga
              gosci i menedzerow zaopatrz sie w porzadne zapasy durexow(zreszta poporos o
              rachunek na hotel wlicza ci to wkoszty uzyskania przychodu)kup dobre
              antyperspiranty i troche koksu tak dla zabawy a tak wogole to mi sie juz nie
              hcce pisac bo jak pomysle to mna rzuca ...
              A ha niedlugo awansuje na starszego kelnera.

Szybko , 4 widy w scartingu Sand
              • Gość: AniaWarszawa Re: HOTELE IP: *.acn.pl 31.01.04, 23:31
                Dość niesmaczny dowcip.
              • Gość: Cichy Re: HOTELE IP: *.proxy.aol.com 01.02.04, 03:54

Gość portalu: Kokilka napisał(a):

>> A ha niedlugo awansuje na starszego kelnera.

Tak z ciekawosci panie Starszy Kelnerze:
                (1) Ile napiwku dopisuja goscie srednio do rachunku.(2) Ile mozna miesiecznie
                dorobic napiwkami?? (3)Jak wyglada realistycznie placenie podatkow od napiwkow??
                Z gory dziekuje za zaspokojenie mojej ciekawosci.
                Pozdraiam

• Gość: Peace Re: HOTELE IP: 213.70.183.* 01.02.04, 04:44
                  Sie ma.

Jak juz mowa o pracy w Hotelu to napisze takze pare slowek na ten temat.
                  Ludzie poczekajcie jeszcze troche czasu. 01.05 wchodzimy do UE i rynek pracy
                  dla nas Polakow sie otworzy. Jezeli ktorys ( ktoras ) z was zna jezyk angielski
                  badz inny jezyk obcy to drzwi stoja otworem. Ok w Niemczech przez pierwsze dwa
                  lata nie bedzie mozna uzyskac nieograniczonego pozwolenia na prace, ale Wielka
                  Brytania stoi otworem, jak rowniez Holandia i pozostale kraje. Wiec glowa do
                  gory, bierzcie sie za nauke jezyka i nie bedzie zadnych problemow ze
                  znalezieniem pracy.

Mi udalo sie uzyskac pozwolenie na prace, i od ponad roku pracuje w
                  pieciogwiazdkowcu w Koloni jako Front Office Supervisor. Nie ma wogole
                  porownania co do standardu obslugi w Polsce a w Niemczech, ale o tym chyba wam
                  nie trzeba mowic. Nic dziwnego, ale jak ma pracownik przez ponad 12 godzin
                  niejednokrotnie caly czas chodzic usmiechniety, jezeli dostaje ok 1000 zl.
                  Gdzie motywacja?
                  Nie powiem zeby tutaj bylo zle bo zarabiam na reke w przeliczeniu na zlotowki
                  ok 7000 zl + napiwki, prowizja od firmy taxí w wysokosci 20%, + 50 euro od
                  kazdej prostytutki ktora obslogiwac bedzie klienta hotelowego, wiec w miesiacu
                  daje to ok 10000 zl. Mi wystarczy.
                  Kto by pomyslal, mam tylko srednie wyksztalcenie i to w dodatku Handlowe wiec
                  nic zwiazanego z Hotelarstwem. Fakt, ze znam perfekt niemiecki i angielski i
                  przed podjeciem tej pracy pracowalem juz w sumie 2 lata w hotelarstwie.
                  Wiec jeszcze raz powtarzam glowa do gory przyjaciele, uczcie sie jezykow i
                  wysylajcie jak najwiecej podan do zagranicznych Hoteli.

Pozdrawiam
                  Internauta.
                  • michaelandro Re: HOTELE 01.02.04, 11:52
                    wydaje mi sie, ze nie o to tutaj chodzi zeby wszyscy normalni ludzie
                    wyjechali... Ja studiuje, znam angielski, niemiecki, rosyjski i latalem jak
                    glupi poganiany przez prymitywa, ktory smial sie z dowcipow w stylu :"zaraz ci
                    wkrece trybuszon w cycka". hehe... zenada....
                    motywacja... jaka motywacja... niecale 1,5 euro za godzine...w 12 godzinnych
                    zmianach ? Gdzie kazdy tylko patrzy czy czasem soku gdzies sie nie napijesz?
                    to ma byc motywacja? Z napiwkami trzeba sie bylo strasznie czaic zeby Ci
                    Supervisor nie zabral czasem.
                    Wszystkie standardy byly tylko na papierze.
                    jest jeszcze inna sprawa... wielu osobom te warunki odpowiadaja... w ogole nie
                    razi ich to, ze gosc jest olewany... Czasem przed wyjsciem na sale dalo sie
                    slyszec.."smierdzi bogatymi". Wiele osob za te nedzne grosze skakala sobie do
                    gardel, bo dla nich to chyba szczyt osiagniec praca w 5*
                    Ja wytrzymalem pol roku ponizania tylko po to by dostac ladny papierek o pracy
                    w takim ekskluzywnym miejscu, bo licze na wyjazd w wakacje i zarobienie
                    prawdziwych pieniedzy na otworzenie wlasnego biznesu. Po doswiadczeniu w
                    hotelu wiem, ze potrafie pracowac bardzo ciezko. Mam nadzieje, ze uda mi sie
                    kiedys ta prace przekuc w sukces... pozdrawiam serdecznie....
                    • Gość: Cichy Re: HOTELE IP: *.proxy.aol.com 02.02.04, 06:59
                      Sluchaj panie studencie. Czy pomyslales jak polaczyc twoja wiedze zdobyta na
                      studiach z wlasna firma?? Na studiach ucza regol rzadzacych dana dziedzina
                      nauki. Pozniej w pracy musisz nauczyc sie wyjatkow od tych regol. Jedno bez
                      drugiego dzialac nie bedzie i bez dobrej praktyki zawodowej o wlasnej firmie
                      zapomnij. Mysle ze nie studiujesz hotelarstwa. W takim razie sprobuj zakrecic
                      sie za jakas praca na wakacje zgodna z twoim kierunkiem zawodowych
                      zainteresowan. Hotele i Mc Donaldsy powinny byc nie dla ciebie.
                  • Gość: AniaWarszawa Re: HOTELE IP: *.acn.pl 01.02.04, 13:17
                    Prawdę mówiąc bardzo poważnie myślę o wyjeździe za granicę.Jednak najpierw
                    chciałabym skończyć studia na poziomie licencjatu i zdobyć doświadczenie w
                    hotelarstwie.
                    • Gość: peace Re: HOTELE IP: 213.70.183.* 02.02.04, 01:16
                      To ze chcesz skonczyc studia, to bardzo dobrze, ale jezeli chdzi o praktyke to
                      sadze, ze powinnas sie od razu ubiegac o prace w zagranicznym hotelu.
                      • Gość: AniaWarszawa Re: HOTELE IP: *.acn.pl 02.02.04, 13:20
                        Gość portalu: peace napisał(a):

> To ze chcesz skonczyc studia, to bardzo dobrze, ale jezeli chdzi o praktyke
                        to
                        > sadze, ze powinnas sie od razu ubiegac o prace w zagranicznym hotelu.

Planuję trzeci rok studiów kończyć w trybie zaocznym.Jak wyobrażasz sobie
                        sytuację bym uczyła się w Polsce a pracowała za granicą? Mam co dwa tygodnie
                        lecieć przez pół Europy na dwa dni zajęć? To chyba mało rozsądne i
                        nieekonomiczne.Poza tym,gdy będę już miała zamkniętą kwestię studiów i
                        doświadczenie zawodowe na pewno łatwiej mi będzie znaleźć pracę w innym kraju.
                        • Gość: michaelandro Re: HOTELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 14:51
                          Studiowanie na zaocznych to kiepski wybor ale czesto jest koniecznoscia.
                          Ciezko jest osiagnac tam poziom wiedzy jaki daja Ci dzienne.
                          Nie jest latwo znalezc sobie prace zgodna z kierunkiem studiow a na dodatek
                          codziennie uczeszczac na zajecia. Zaryzykowalbym stwierdzenie, ze jest to
                          prawie niewykonalne. Chcialbym sobie mieszkac w kraju w ktorym za swoja
                          powiedzmy weekendowa prace dostawalbym ok 10$ za godzine i moglbym pozniej
                          caly tydzien poswiecic na nauke. No coz mieszkam gdzie mieszkam i jak na razie
                          tego nie zmienie.
                          • Gość: AniaWarszawa Re: HOTELE IP: *.acn.pl 02.02.04, 16:37
                            Ja w tej chwili uczę się dziennie.Dopiero trzeci rok będę kończyła w trybie
                            zaocznym.To rok pisania pracy licencjackiej,więc wiele nauki mnie nie ominie.A
                            wszystkie najważniejsze rzeczy da się opanować w dwa lata w trybie
                            dziennym.Turystyka jest takim kierunkiem,na którym najawięcej uczy praktyka a
                            nie siedzenie w książkach :-)

Jestem dobrej myśli i mam nadzieję,że moje plany się powiodą.Życz mi szczęścia.
                          • Gość: Richelieu* Re: HOTELE IP: 217.98.107.* 07.02.04, 00:47
                            "Ciezko jest osiagnac tam poziom wiedzy jaki daja Ci dzienne. "

ciężko, ale wiesz ilu się to udaje z lepszym skutkiem jak dziennym? a Ania
                            może być właśnie takim wyjątkiem. Choć rzeczywiście w hotelarstwie może nie
                            mieć czasu na szkołę
      • Gość: trak Re: HOTELE IP: 217.153.112.* 01.02.04, 13:24
        DOKŁADNIE!
        Kolego, wszytsko napisałeś...Mój szef, niejaki Krzysztof z Hyatta był taki
        żałosny, pociągał nosem i miał czerwone oczy. Ale to był frajer.
        A ludzie tam pracujący..? Zawodówka jak była, to byli nieźli...:D

Tez skończyłem i bardzo się cieszę.
        • ygra Hotel Marriott. 01.02.04, 13:53

Czy ktos tam pracuje/pracowal
          i zechce wyrazic swoja opinie.
          • michaelandro Re: Hotel Marriott. 01.02.04, 23:36
            Wydaje mi się, że we wszystkich hotelach sytuacja wyglada podobnie. Wszyscy ci
            ludzie rektutuja sie z tego samego żródła i czesto pracuja troche w jednym,
            potem przenosza sie do drugiego, potem do jeszcze innego i tak w kolko. Czy sa
            tu jeszcze na forum jacys hotelarze?
            • Gość: Yellow Re: Hotel Sofitel Victoria IP: *.man.polbox.pl 18.02.04, 14:25
              Jest ktos z tego hotelu? Prosze o pare slow.
        • Gość: x Re: HOTELE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 11:07
          szukają ludzi do Hyatt,ile tam płacą recepcjonistom?? czy warto sobie głowę
          zawracać?? jeśli rzeczywiście personel po podstawówce to jak ze znajomością
          języków?? czekam na info.
    • Gość: AniaWarszawa Re: HOTELE IP: *.acn.pl 06.02.04, 14:15
      Wysłałam swoje CV.Trzymajcie kciuki!

Pozdrawiam.
      • Gość: michaelandro Re: HOTELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 19:30
        no dobra... ja będę trzymał.... ale żeby potem nie było, że nie
        ostrzegałem... :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka